Súly 83 kg, és elviekben elforog benne a 440 mm-es átmérő ( 125-ös tokmánnyal?)! :-) Az E 400 több mint 2 T, alapesetben 400 mm-max átmérővel! Érdekesek ezek az adatok, össze-vissza irkálgatnak. Az én gépem 780 kg,1.5 kW, gyárilag 125-ös tokmány, max átmérő 243mm (tapasztalat)!125-ös tokmány méreteit nézve közelebb jutunk(szerintem az igazsághoz!
EAN eszterga főorsóházon és a gépen lévő adattáblák fényképeire - befoglaló méreteire volna szükségem , hogy gyártatni tudjak új táblákat . Lehet , hogy másnak is szüksége volna új táblákra ...
Az Paypal Xoom service utalásra gondolsz, aminek 0.8% a díja?
Vagy vásárlásra egy beregisztrált bank kártyával?
Nekem oda érkezik a jövedelmem (PP), így a feladat fordított, forinthoz szeretnék jutni viszonylag jó árfolyamon. Én azt csinálom, hogy Xoom-al utalok Revolut EUR számlára és átváltom ott forintra. Tehát EUR > EUR utalás történik, lehet ezért nem látok ilyen opciót.
A globális beállítás szünt meg. Minden egyes utaláskor át kell állítani, hogy ne ők váltsák, hanem a bank. Mielőtt engedélyezed a fizetést a forint összeg mellett van egy gomb vagy kék szöveg és ott kell át állítani.
Az biztos, hogy át lehet a helye már kevésbé :-) Pár hónapja utaltam utoljára, így a pontos helyre, szövegre, gombra nem emlékszek.
Nem akarom szétoffolni a topicot de hátha másnak is hasznos. Lehet többe kerül valamivel a PayPal de továbbra is azt mondom, hogy vadidegen külföldi cégeknek csak úgy utalgatni többszázezer forintokat mindenféle biztosítás nélkül elég vakmerő dolog. Nem mindig a legolcsóbb megoldás a legjobb. Volt már olyan, hogy buktam volna a pénzem ha nincs a PayPal vásárlói védelme. Legutóbb meg pont belefutottam egy kamu oldalba, szép puccos honlap jól megszerkesztve, elég jó árak (túl jó, azért is lett gyanús) aztán facebookos kutakodás után derült ki, hogy másokat már lehúztak, amúgy egy közel 2000 eurós gépről volt szó, szóval nem a kínai esztergakés kategória 30$-ért. Emailre is gyorsan válaszoltak. Persze PayPal nem volt, csak utalás. Szépen elutalom a pénzt aztán harangoztak neki, utána többet nem látom, mehetek panaszra az égiekhez. Egyébként be lehet állítani, hogy a bank váltsa a devizát ne a PayPal, akkor rendes középárfolyam megy. EU-n kívülről amúgy sem nagyon érdemes rendelni 1-1 darabot valamiből, a megnövekedett szállítási költségek, vám+Áfa el is viszi a "hasznot" meg még várhatsz is rá egy hónapot. Persze itt nem az Aliexpresses néhány dolláros kacatokra gondolok, hanem nagyobb értékű gépekre, eszközökre, ráadásul a garancia is nuku.
Igen a veszteségem valószínűleg ebből adódhat, a valutaátváltásból és az átváltási díjból.
A PayPal nem túl jó, mert nem feltétlenül ez a legolcsóbb megoldás. Egyrészt az átutalás díja 4% + Átváltási árfolyam (saját árfolyama szerint ami megint nem a legolcsóbb) + átváltási árfolyam haszonkulcs 3%. Nagyobb összegnél ez már szép summa.
Ezen kívül ha az EU-n kívül küldöd, akkor határátlépési díjat is számol fel a PayPal. Valamint amikor valamilyen árut veszel nem pénzt utalsz, akkor más díjakat is számol fel a PayPal. Ilyenkor az eladónak fizetnie kell a pénz fogadásáért, nem is keveset, de ha nem az adott valutában van a pénzed, hanem mondjuk forintban, akkor tőled vonja le a PayPal.
Ez mindenesetre megnyugtató, hogy azért nem egy kamu cégről van szó, ahol lenyúlják az ember pénzét. Az hogy nem úgy működnek a dolgok ahogy kellene az más kérdés.
Nem terólad beszéltem a törléskor, hanem arról, hogy ha kártyával fizetettnél akarod visszakapni a pénzedet, akkor azt az eladó szimplán törli, és az egész tranzakció törlődik, a pénzed visszakerül a kártyádra. Ráadásul, ha a kártyád devizakártya, amin nem forintban van a pénzed, hanem euróban pl. akkor euro-forint és forint-euro átváltási veszteséggel se kell számolni.
ELLENBEN
Ha utalással fizetsz, van odafelé egy utalási díj, és visszautaláskor is egy utalási díj. Rád fogják verni mindkettőt, mert a visszautalásnál szerintem az eladó valamit fel fog neked számolni vmilyen címen. Hozzá még egy forint-deviza oda-vissza váltás, és máris pórul jártál 24 000.- forinttal.
Én nem töröltem a vásárlást, mégis visszajött. Ha az eladó is megteheti hogy törli akkor igen. Hogy ez most jobb vagy sem az más kérdés. Jelen esetben nem volt jobb, mert így buktam rajta 24e Ft-ot.
Aki ilyen külföldi bizniszelősdit akar, javaslom regisztráljon egy PayPal fiókot. Ugyan még rátesz kb. 3-4%-ot az árra tranzakciónként jutaléknak de sokkal biztonságosabb. Az át..szós boltoknál nem is szokott paypal-es fizetés lenni mert úgy nehezebb átverni. Leverik az eladón ha tudod bizonyítani, hogy átvert és visszakapod a pénzt. A sima banki utalás a nagyvilágba tényleg nem olyan buli, ott futhatsz a pénzed után ha van valami. Amazon-nál mertem eddig megcsinálni, ott nem volt gond.
A 24e Ft bukta valószínűleg a valuta ugrálás miatt volt, fizettél X eurót amit a rendszer forintból váltott át az aktuális közép árfolyamon, eltelt 1-2 hét, a jó kis stabil forintunk pechedre most pont erősödött, ők ugyanazt az X eurót utalták vissza csak a rendszer már ennyivel kevesebb forintra váltotta vissza a változó árfolyam miatt. Nagyobb összegnél már 10 Ft is sokat számít eurónként.
A Vevor egyébként korrekt, igaz én csak egyszer rendeltem de pár nap alatt megjött, jól be volt csomagolva és a termék minősége is egész tűrhető volt az árához képest. Nyilván az ottani cuccokat a helyén kell kezelni de pl. a nagyobb keresztasztal amit árulnak árához képest egész használható, fúrógép alá pl. tök jó.