Keresés

Részletes keresés

pozo Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33470

Gratulálok, remek írás:)

Előzmény: Tavaszi Széll (33465)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33469

:-DDD

Már ezért a beírásodért megérte ez a két nap!!:-) 

Én sem vagyok a facebookon fent,de egyetértek az előttem szólóval,LIKE!!

turablog Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33468

Pontosítsunk: azokat tekintem maradinak,akik teljes mértékben elutasítják a kornak megfelelő alternatív megoldást. Mondom, nem helyette, mellette. Nagyon nem mindegy.

Ha valaki azzal érvel, hogy jó volt ötven évig - az nem érv, az legfeljebb kifogás. Nem sértésként, de ha jó volt az őseinek a fákon igencsak sokáig, akkor miért másztak le onnan? :-))

Azt írod, hogy esélye nincs a kereskedelmi adókon a természetjárás népszerűsítséének. Miért, próbálta már valaki? Honnan tudod, ha nem tetted? Vagy épp a közösségi odlalakon... Szeritned honnan szerzi be a mai ifjúság a napi "mi a menő dolog ma" adagját? Onnan.

Lehet, hogy fogok kékezni, vagy "csak" végigmegyek az útvonalon, GPS- és GSM-logokat gyűjtök (hogy kiderüljön, tényleg igaz-e az, hogy az útvonal jelentős részén nincs térerő), érdekesebb helyeken kirakok néhány QR-kódot, ami az adott hely leírását tartalmazó weboldalra visz...

Az ismerethiányra büszkének lenni - szerintem messze nem dicső dolog: http://lmgtfy.com/?q=kaywa+reader a többit rád bízom...

turablog Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33467

Nem adott készülékhez/gyártóhoz kötött alkalmazásról van szó, tetszőleges, Java kisalkalmazást futtatni képes (az utóbbi években másfajtát venni se nagyon lehet...), a teljes funkcionalitáshoz geolokációs adatokat is tudó telefonra lesz szükség az alternatív megoldáshoz.

A kódok kihelyezése, karbantartása a jelenlegi módszerhez (ha megfelelő pedigrét tudsz igazolni, akkor elzarándokolhatsz a megfelelő helyre a szent stempliért :-)  amit kihelyezhetsz aez elkopott/lopott darab helyére, természetesen mindezt fejvesztés terhe mellett :-)) képest egyszerűsödik - az adott szakasz/terület/pont felelőse(i) az adatbázisból nyomtathatnak kódot, amit arra járva ki lehet ragasztani.

Ha megsérül/elvész/hiányzik a kód, hálózati probléma adódik, akkor például fotó alapján (hely és a résztvevő felismerhető,és időpont is kapcsolódik a képhez) mondjuk egy admin-felületen be lehet majd kézzel billenteni az adott pont teljesítését, mintha neten küldte volna be az adatokat.

Előzmény: annyi baj legyen (33464)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33466

Like :P

Tavaszi Széll Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33465

Jaj, nehéz az én szívem, tartani kéne a számat, mint azt már hónapok óta teszem, de nem tudom.

Az elmúlt két nap során a „hogyan igazoljam magam, ha mozgalmárkodom” kérdése tartotta lázban a topikot. Megkérdezném olahtamast, hogy ő melyik igazolási módot támogatná, a high tech, vagy a retró verziót? Mivel nagyjából tudom a választ (hótt mindegy, őt a túrázás érdekli, és nem a pecsételés), véleményem szerint ezt tartsuk észben, ezen legyen a hangsúly.

A kicsit csapongó gondolataimat a témáról azért én sem tartanám magamban. Elöljáróban leszögezném, eléggé konzervatív pali vagyok (ha úgy tetszik, szegecselt sapkás), de már kamaszként is az voltam. Jó példa erre, hogy az akkori – nyolcvanas évek – ikonjaim már rég halottak voltak (Joplin, Hendrix, vagy éppen Morrison a Doors-ból), vagy első ránézésre halottnak tűntek a felületes szemlélő számára (pl. Keith Richards a Stones-ból). :-)

Számomra a túrázás – többek között – egyfajta menekülés a XXI. század elöl. Nem vagyok naiv, vagy szemforgató idealista, tudom, hogy nem hagyhatom magam mögött, sőt, bizonyos kényelmi funkcióit (pecsételőhelyek fóruma, menetrendek, tuhu, stb.) ki is használom, de legalább az illúziót meghagyom magamnak. Hogy én okostelefonnal menjek ki a természetbe, az eléggé valószínűtlen. S hogy miért nem? Több oka van annak, ahogy az anekdota szerint a faluban elmaradt déli harangszónak is. Például nincs a faluban harang, és nekem sincs okostelefonom.  Hogy miért nincs? Mert nincs rá szükségem. Hogy miért nincs? Jó ideje már annak, hogy a vágyaim féken tartása érdekében felteszem magamnak a kérdést: Hamvas Bélának (behelyettesíthető ide bármely más lángelme is) szüksége lenne erre? Egy példa Hamvas Bélával: méregdrága olaszrizling Csopakról, juhfark Somlóról, vagy Cabernet Franc Villányból? Igen. Okostelefon? Nem. Ilyen egyszerű. Az más kérdés, hogy Hamvas valószínűleg napjainkban is egy partvonalon kívülre állított raktáros lenne Tiszapalkonyán.

Leszögezném, hogy részemről bárki bármilyen eszközt használhat túra közben. Nincs egyetlen, és igaz út, csak az út van, és mindenki úgy és avval járja be, ahogy és amivel neki tetszik. De meg ne haragudj, ZE, te ugyan alternatív megoldásként propagálod a high tech igazolást, de azért lenézően levaskalaposozod a retró megoldás mellett érvelőket, és olyan izzó szemmel (bocsánat a képzavarért) hirdeted a digitális verziót, mint egy alabamai kisegyház lelkésze Jézus 2013 évi visszajövetelét.

Szóval, mindenki olyan kütyüvel megy ki a természetbe, amivel csak akar, csak menjen ki. Az egyik legemlékezetesebb túrám volt, amikor néhány éve három, GPS-sel rendelkező túra- (és topik-) társsal jártam be a KDP egy kelet-bakonyi, a tuhu számára akkor még feltérképezetlen szakaszát. Kicsit úgy éreztem magam, mint Livingstone Fekete-Afrikában. Csak annyi hiányzott, hogy elém álljon egy izgága amerikai pofa, és feltegye azt az ominózus kérdést „Dr. Livingstone, I presume?”

Azt is megtudtam, hogy 6 millió felhasználó bizonyítja a Foursquare program életképességét. Woody Allen óta tudjuk („Egyél tehénsz..t, 10 milliárd légy nem tévedhet.”) hogy a mennyiség nem feltétlenül jelent minőséget, mint ahogy a kommunista nagyiparban sem csapott át a mennyiség a remélt minőségbe. Kérdem én, melyik csatorna közvetít értéket: a Bartók Rádió a maga néhány tízezer hallgatójával (megjegyzem, kész csoda, hogy ez a csatorna még nem szűnt meg ebben az országban, ahol az igénytelenség üli a torát), vagy a milliós nagyságrendű hallgatót maga mögött tudó kereskedelmi rádiók? Mekkora a Duna TV nézettsége, és mekkora a kereskedelmi kanálisoké? Mekkora példányszámban adták el Fazekas Henrik (varázslóinas és parasztvakító) történeteit, és mekkora példányszámban mondjuk Hesse műveit?

„Fiatalokat nem érdekli a stepmlinyokodás, ők igenis Foursquare-t, Facebook-ot, Twittert, Blogoka, meg egyéb webkettes dolgokat akarnak, őket ezekkel lehet megnyerni … „

Néhány éve – talán Hagyó Miklós szépemlékű gyaloglata kapcsán – szóba került, mint alternatíva, a természetjárás népszerűsítése nagy nézettségű kereskedelmi csatornákon. Fenntartom az akkori véleményemet: az önmagát megszülő babócsai asszony és két playmate mellűrtartalom módosítása közé beszúrt kis, színes, népszerűsítő anyagnak annyi az esélye, mint katicabogárnak az erdőtűzben. Szerény véleményem szerint a túrázás közösségi oldalakon történő népszerűsítésének hatékonysága is hasonló az óceánba vizeléshez – csekély.

„… nem azzal, hogy vegyél egy füzetet, egy bélyegzőpárnát, és gyalogolj mellé, aztán vagy van mit nyomni, vagy nincs, vagy sikerül szépen, vagy nem - ellenben a többieknek nem tud eldicsekedni azzal, hogy a fsq-n látják, hogy épp most mondjuk Ágasváron csekkolt be, és ezzel megtettél összesen több, mint 300km-t, ahogy az az on-line nyilvántartásból látható.”

Hát, nem ismerem a fiatalok közösségi oldalakon történő kommunikációjának fő csapásirányait, igaz az öregekét sem, mert nem regisztráltam magam sehol sem. Szegecselt sapka. Bár azt is nehezen képzelem el, hogy lájkolom Hamvas Bélát a Facebookon. Szóval nem ismerem a fiatalok kommunikációját, de szerintem kevesen akarnak eldicsekedni azzal, hogy becsekkoltak Ágasváron. Abaújszolnokon talán már igen. Ott azért férfias dolog előrántani az eszes telefont.

„A jövendő évek, évtizedek leendő Kékezőit kéne most megnyerni, mert az idősebbek egyszer elfogynak, és tetszik, vagy sem, az új generációknak kell vonzóvá tenni a dolgot.”

Az idősek 50 éve is elfogytak, 35 éve is, és 20 éve is. A fiatalok jelentős részének mindig volt és lesz fontosabb dolga, mint a természetjárás. Napjainkban ugyan látszólag egyfajta reneszánszát éli a természetjárás, de ez kizárólag a teljesítménytúrázásnak köszönhető. A jelvényszerző túramozgalmak iránt csekély az érdeklődés, és mindig is az volt. Alig több mint száz teljesítés az OKT-n évente, alig több mint 4700 ötven év alatt (nem 4700 személy, a többszörös teljesítések miatt). Vagy kérdezzétek meg a kisebb túramozgalmak „kezelőit”, hányan teljesítik ezeket a túrákat. Néhányszázan, és gyakran ugyanazok a nevek vannak e mozgalmak teljesítői között. Tudomásul kell venni, hogy a társadalom igen szűk szegmensét hozza lázba ez az időtöltés. Gyerünk a Szigetre, vagy gyerünk a Cserehátba? Vajon melyik felhívás mozgat meg több fiatalt a közösségi oldalakon?

Végül levonod a következtetést ZE, és nem akarsz „kékülni”, azaz kéktúrázni. Szíved joga, de ezzel nem a szegecselt sapkásokkal, hanem magaddal szúrsz ki. Én sem az MTSZ miatt jártam be, és járom újra az OKT-t. A hazám miatt, és magam miatt. Én is dünnyögtem gyenge jelzések, rossz minőségű bélyegzők miatt, mégis hálás vagyok azoknak az embereknek, akik jól-rosszul, de felfestették és karbantartják a jelzéseket, vagy gondoskodnak a maradi bélyegzőkről. Ha valaha befejezem másodszor is az OKT-t, valószínűleg elkezdem majd harmadszor is. Könnyen lehet, hogy igazolófüzet nélkül. A dolog ezen része ugyanis egyre kevésbé érdekel.

Ha bárkit megsértettem, nem ellene, hanem érte tettem. Igen, ki lehet, ki is kell próbálni egy túramozgalom keretein belül a XXI. század eszközeinek (majdnem a „kütyüinek” kifejezést írtam, de szeretném, ha csak a „love, peace and happiness” hármas áradna belőlem) a felhasználását, de talán ne rögtön egy 1128 km-esen, legyen elég csak egy 112,8 km-es. És ha 4-5 éven belül ez a mozgalom megmozgat néhányezer teljesítőt, akkor megemelem a szegecselt sapkámat, és azt mondom: igazatok volt, ezt a vonalat kell gőzerővel támogatni.

P. s.: Kerekre nyílt szemmel, és nem tagadom, kicsit büszkén, hogy egy büdös szót sem értek belőle (esküszöm!), olvastam egy általam nem ismert terület terminus technikusait. Apám, kemény! No, itt vannak a feltételezéseim a megoldásokra:

- Kaywa-reader: indián varázsló, aki olvas az égi jelekből

- i-nigma: ez a rejtvény megfejtetlen maradt számomra.

- foursquare: olyan, mint az olimpiai öt karika, csak eggyel kevesebb és más.

- szifon: itt vagyok egyedül biztos a megfejtésben, forró nyári szombat délutánokon ebből engedek hűs szódavizet a jól lehűtött homoki rizlinghez, és máris nyakalhatom a hosszúlépést.

annyi baj legyen Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33464

Én az elérhető felhasználók számát érem igen csak csekélynek.
A http://heyjoe.hu/okt/ oldalon kilenc hónap alatt 174-en regisztráltak, pedig ide még külön emailcím sem kell, nemhogy egy gyártóhoz kötött készülék, és egy alkalmazás rá.
Szerintem annyira kicsi az elérhető piac, hogy minimális a megtérülési lehetőség, hiszen fenn kell egy szervert, de legalább egy tárhelyet tartani, kihelyezni a kódokat, folyamatosan karbantartani őket, minél előbb pótolni, ha megsérül, az ország bármely részén, ez mind költség, és nem kevés.

És a többieknek igazat adok abban, hogy még kevesebb az a felhasználó, aki azért nem indult neki bármely jelvényszerzőnek, mert menet közben nem tudnja a foursquare bejelenteni az ep-t.

Ha gondolod, a Nyilvántartó facebook oldalára (http://www.facebook.com/apps/application.php?id=153527524691100) kirakhatok egy szavazást, hogy hányan használnának egy ilyen alkalmazást.

Előzmény: _ZE (33446)
turablog Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33463

A felajánlást köszönöm, megnéztem a kiírást, ha összeáll, hogy hol lesz a webes része a pilotnak, akkor küldöm a  QR-kódos lapokat a pontokhoz. (Ezek egy-egyweboldalra vezetnek, ahol a résztvevő rögzítheti a nevét, hogy ott járt, illetve 8-10 mondatban elírja, hogy az adott pont miért is érdekes, mit kell tudni róla.)

Ez hasonlóan a kódokhoz még nem tartalmazza a helyhez kötést, hogy a legegyszerűbb QR-olvasó is használható legyen, aztán ha lesz forgalma ennek a közvetlenül el nem érhető oldalnak, akkor lehet saját olvasót is fejleszteni, ami már geolokációs adatokat is hozzábiggyeszt a QR-kódból kinyert webcímhez.

Bővebben majd privátban.

Előzmény: HEV (33459)
turablog Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33462

Ha valamiből két opció van, akkor az egyiknek semmi értelme. Érdekes felfogásod van az "alternatív lehetőség" fogalmáról, de sebaj, elkönyvelem az előrehaladott mentális korodnak.

Előzmény: Törölt nick (33451)
turablog Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33461

Hogy mi volt, azt a Telenor sem nagyon óhajtja a köz orrára kötni...:

http://www.hwsw.hu/hirek/47145/iphone-telenor-apple-imei-tiltolista.html

"csak" annyi történt, hogy iphone-ok százaival nem ment a net (telefonálni viszont lehetett...). A viszakozz oka pletykák szerint néhány olyan készülék kitiltása, ami igen jó helyen és magas szinten csapta ki a biztit...

Előzmény: Törölt nick (33449)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33460

Eszembe jutott már hogy valahogyan a teljes beszámolót digitalizálni kéne és feltenni valahova hogy mindenki olvashassa.Szívesen odaadnám nektek is ha valaki fel szeretné és tudná tenni a honlapra.

Annyira nem hosszú,akár még a fotózgatás is megoldás lehet,akár mailbenis elküldhető lenne, nagyobb méretben.

Előzmény: HEV (33454)
HEV Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33459

... még azt is felajánlom, hogy az általam kijelölt és kitáblázott Zamárdi permanens túraútvonal legyen a kísérlet helye.

Természetesen a teljesítés feltételei nem sérülhetnek tehát egy teljes körű igazoltatási rendszert kell kidolgozni, hiszen ez egy az IVV nemzetközi rendszerébe igazodó útvonal.

Parancsoljatok lehet dolgozni:  http://www.szkte.hu/viewpage.php?page_id=27

Előzmény: HEV (33457)
Zete Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33458

"Rengeteg a kisertes arra, hogy tokeletesen biztos turakat tervezzunk"

Ezen a mondatodon elgondolkoztam egy kicsit. Nem a  nagyképűség mondatja velem, de én még túráztam tökéletes "bizonytalanságban", a 80-as évek végén, 90-es évek elején. Csak annyi volt biztos, hogy mikor indulok reggel, a visszatérés abszolút lutri volt. Lehetett egy-vagy többnapos túra, rábíztam magam arra a tapasztalatra, hogy valahogyan mindig haza lehet érni. Ha már elment a busz, lehet stoppolni, ha az se jön be, meg lehet aludni valahol útközben is és reggel folytatni. Ilyen előzetes, otthonról történő menetrend-tanulmányozásra még csak nem is gondolhattam, hol volt ez még akkor?

Igen, most mindezt megtehetjük. Miért ne olvasnánk el előre a TTT  fórumát a bélyegzőhelyekről, az útvonalszakaszról? De ami a lényeg szerintem: maga a túrázás élménye közben mindezek nem sokat számítanak. Sőt, mennyivel inkább kedveznek annak, hogy ezeket az élményeket jobban átéljük: sokkal kevesebbet kell azon őrlődni, hogy vajon lesz-e busz, nyitva lesz-e a kocsma a faluban, stb. stb. Én mostanában nagyon gyermek-kéktúrás szemmel nézem az OKT-t, így különösen fontos, hogy olyan szakaszokat és olyan logisztikát tudjak megtervezni, amik a lehető legjobban passzolnak a gyerekeimhez. S nagyon örülök, hogy erre van lehetőségem.

Előzmény: Törölt nick (33445)
HEV Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33457

Mint eddig mindenkinek Neked is igazad van.

Az MTSZ kezelésében nincsenek kis túramozgalmak, azokhoz gyakorlatilag semmi köze nincs, és a három nagy kék útvonalnál is a terepi munkát az illetékes megyei egyesületek végzik. De erről már számtalanszor volt szó.

Én is szívesen megnéznék egy ilyen új túramozgalmat, és csak ismételni tudom magam, miért mástól várjátok el?

Csináljátok meg!

Előzmény: nagypapi (33456)
nagypapi Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33456

Tegnap írtam egy hosszabb hozzászólást e témában, elnyelte a Zindex.

A tartalma tulajdonképpen ez volt, amit Te is írtál.

Miért ne lehetne kipróbálni, miért ne lehetne úgy teljesíteni, ha valakinek egyszerűbb, szimpatikusabb?

Ami még emellett szól: nem tudom, kinek van hasonló tapasztalata, de pl. egy túrafüzet (nem az OKT, hanem a ritkábban járt túramozgalmaké) néha igen körülményesen beszerezhető, sokszor gyakorlatilag nulla az esélye mondjuk 1 héttel a túra előtt, hogy beszerezzük az igazolólapot/füzetet. Márpedig nagyon sokan nem terveznek hosszabb távra - nem a kor miatt :-)

Túranév nélkül: 2 hónapot kellett várni egy meglehetősen primitív igazolófüzetre (ami egyébként nyugodtan beszkennelhető és körbeküldhető lenne), mert elkeveredett az emil és/vagy szabin volt az adminisztrátor.

Másik túránál (szintén több hét volt az igazolófüzet beszerzése!) az igazolópont kérdései sem válaszolhatók meg több helyen.

Talán ezeket a bosszúságokat sikerülhetne kiküszöbölni az ilyen elektronikus igazolásokkal (a szaxavakat nem ismerem, elnézést). Ja, nekem se GPS-em, se okostelefonom nincsen.

És ez nem csak pénzkérdés. Aki rendszeresen túrázni jár, az ezekre könnyen vagy nehezen össze tudja gyűjteni a pénzt. Márcsak azért is, mert az ilyen kütyük ára meredeken esik, ma már sokkal könnyebben elérhetők, mint néhány éve, és ez a tendencia folytatódni fog.

Én is úgy gondolom, hogy a túraszövetségeknek rugalmasnak kellene lenniük. Miért baj az, ha valaki gyorsabban reagál a változó kor kihívásaira? Az MTSZ-t pl. sokan ortodox szervezetnek tartják sok tekintetben, most bizonyíthatna.

Nem kellene mindjárt az OKT-vel kezdeni, de valahol - egy rövidebb mozgalommal - meg lehetne próbálni!

Előzmény: jzp2107 (33440)
HEV Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33455

Bocs a címzett Hobo Bobo akart lenni, csak még reggel van.

Előzmény: HEV (33454)
HEV Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33454

Ezt a régi túrabeszámolót nincs kedved átírni? Akár az MTSZ honlap alá is lehetne rakni, mint olvasnivalót.

Előzmény: olahtamas (33453)
olahtamas Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33453

Egyszer itt már körbejáruk a témát.

Azt hiszem valami olyasmire jutottunk, hogy az archívum vetítőjében meg lehet nézni.

De aztán sajnos lecsengett a dolog.

Mindenesetre engem is érdekelne bármilyen formában.

Előzmény: Törölt nick (33452)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33452

Na ez egy jó ötlet!Lehet kérni másolatot ebből a filmből,nem tudod?Én mindent gyűjtök ami kéktúrás.

(A gugli nem sokat dob ki róla amúgy...)

Tegnap még olvasgattam is...

a Mátra után a Cserháton teljesen más az útvonal...

Előzmény: szulejmanszultan (33450)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33451

Na ha ennyire tudod a frankót akkor ne csak a szádat jártasd hanem uccu neki csináld meg,legalább példa szinten valamely útvonalon,lássuk hogy működik a gyakorlatban ez a "remek" ötlet!Addig az egész csak szájtépés.

És légyszi ne offold szét ennél jobban a topikot ,inkább kezdd el végre a kéktúrát!

egeorika 33439:+1 :-)

(azt már nem is említem hogy ha a bélyegzés mellett párhuzamosan létezne ez a digitális igazolás és mindkettőt elfogadnák akkor meg eleve semmi értelme az egésznek)

Részemről téma lezár.

Előzmény: _ZE (33446)
szulejmanszultan Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33450

Barangolás a kék úton

Ritka nagy kincs. Az internetes barátunk szerint Az OSZK TIT Mozgóképkincs Gyűjteménye kezeli a filmket. Öt részt készítettek belőle 1961 és 1964 között. A honlapjuk szerint: "Az OSZK TIT Mozgóképkincs Gyűjteményében őrzött alkotásokat az OSZK és a Magyar Mozgóképkincs Megismertetéséért Alapítvány (MMMA) kutatási célból bocsátja az olvasók rendelkezésére. Másolatok készítésére kizárólag a jogtulajdonos jogosult." Itt lehet érdeklődni: http://www.tit.oszk.hu/

Előzmény: nagypapi (31875)
_ZE Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33447

OFF

Tedd hozzá, hogy abba a mázlista körbe tartozol, akiket nem sz1vattak meg a multkori, csak szifonokat érintő részleges kitiltással...

ON

Előzmény: Törölt nick (33444)
_ZE Creative Commons License 2011.08.19 0 0 33446

Az a baj, hogy az első mondata, ami nettó hülyeség alapvetően hiteltelenné tette az egész hozzászólást. Te sem érted, vagy csak nem akarod érteni, hogy egy plusz lehetőség az ódivatú megoldás MELLETT, amit lehet használni, ami hitelesebben tudja mutatni, hogy X.Y. ott járt, aminek során ha akarja a pont és környéke rövid ismertetését is megkapja a készülékére...

A nincs eleresztve dolog meg szintén érdekes kérdés - gyakorlatilag nem tudsz olyan telefont venni, ami ne lenne képes arra, hogy egy Java-ban írt QR-olvasót futtasson - és ez jópár éve már így van. A mobilnet dolga is egyszerűen megoldható - vannak olyan közösség oldalak, amire NULLA Ft-os adatforgalmi díjat számláz a szolgáltató, azon keresztül is meg lehet csinálni az adatcserét - igaz, picit "munkásabb" a dolog, és csak pár %-nyi potenciális felhasznlót érintene, úgyhogy esélyes, hogy marhára nem érné meg ennek a vonalnak a fejlesztése.

Ez nem a tökéletes túra tervezéséről szól. Ez arról szól, hogy a _hiteles_ dokumentálást oldjuk meg minél jobban, közben adjunk egy, a jelenlegi füzetnél szélesebb szolgáltatást nyjtó alternatívát a résztvevők kezébe. Mint ahogy a még-most-sem-tudjuk-mit-fog-tudni iphone-os kéktúra alkalmazás is ilyen irányba megy: A jelenleginél többet nyújtani a túrázóknak.

Az arukereso.hu-s ötletedet (geolokáció alapján ajánlani partnert) szerintem írd meg nekik, vagy ha gondolod, én is szivesen továbbítom :-)))

Előzmény: Törölt nick (33445)
_ZE Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33443

Nem csipog, ha nem akarod :) Az ismerőseid meg otthon vagy akárhol látják, hogy épp most hagytad el az ... túra ... érintőpontját, és ezzel jogosulttá váltál az adott túra x szakaszának a díjazására - amit a kiíró is lát, és ennek folyományaként (a webes felületen regisztrált felhasználóként) már küldheti is neked a jól megérdemelt oklevelet/kitűzőt/akármit, ugyanis biztos lehet abban, hogy te (és tényleg te!) a szükséges pontokat érintetted.

Előzmény: egeorika (33439)
_ZE Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33442

Bizony: nem helyette, mellette. A kiindulási alap meg az, hogy legyen ott a résztvevő, ne csak a füzete... A füzetét tudja nélkülözni/otthon hagyni, a mobiltelefont meg úgy általában nehezebben.

Előzmény: jzp2107 (33440)
_ZE Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33441

Rosszul tudod. Anno a Voda volt az, aki az akkori Pannon hálózatán szolgáltatott, mert nem volt neki sajátja.Az, hogy szerinted nincs térerő, és nem lesz soha, az meg nettó marhaság. Sima csomagkapcsolt hálózaton elmegy az az adat, amit át kell tolni egy ilyen "becsekkoláshoz", de gondolom, te ezt is jobban tudod (vagy az unokatesód tudja jobban...)

Te csak azt az egyszerű, többször leírt dolgot hagytad figyelmen kívül, hogy nem a redvás, agyonkopott gumi, vagy a szintén kétesélyesen olvasható fém bélyegzők HELYETT, hanem azok MELLETT lenne egy plusz lehetőség a pontokon való megjelenés igazolására úgy, hogy közben a résztvevő által teljesített szakaszok azonnal megjelennének egy webes adatbázisban is.

Pilot terve nagyjából kész, szoftverfejlesztés, szrever oldali dolgok, illetve a kódok kirakása van még hátra.

Előzmény: Törölt nick (33436)
jzp2107 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33440

érdemben volt! de jó, csak a te kedvedért részletesebben:

szóval csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez már bizony a digitális kor, bizony abban élünk. Te is, gyermekeid is. Úgyhogy nem értem ezt az ál-nosztalgiát

Mivel engem hidegen hagy, nincs wifis meg gprs-es meg mittoménmilyen telefonom, de ettől még nem fájna ha valaki a hagyományos pecsétek mellé QR kódot is kirak. Azzal az én túrámat hogy rontják el? Sehogy. Akkor meg minek itt nagyba' tiltakozni?

És igen, ha nincs bélyegző, lehessen mondjuk track-kel igazolni, az a világ is messze már mikor 23 Ft-ért lebuszozott az ember Sátoraljaújhelyre pótolni egy bélyegzést.

Előzmény: Törölt nick (33435)
egeorika Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33439

Huuu... gyerekek... még mindig tart a TINTA vs. TECHNIKA ütközet?

Azta hét meg a nyolc százát nekije...

Szárnyaló fantáziámban megjelent egy futurisztikus kép OKT-ról

Megyek hegyen völgyön át... csiripelnek a madarak... "kékdoboz" BIPP

susognak a fák... szaladnak a felhők... "kékdoboz" BIPP

süt a nap... csobog a patak... nini egy őzike... "kékdoboz" BIPP

szikla szírt... várrom... erdei kápolna... "kékdoboz" BIPP

Tejóég... Mijez? ...csipog a fa ...vonalkódos

Én személy szerint azzal a bélyegzővel szeretném nyomni amivel TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  TE  és Te ami ragad egy kicsit mert TE meg TE össze fogdostál a koszos kezeddel...

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33438

Akkor a megfelelő három sort írtad be...:-))

Előzmény: kvte (33437)
kvte Creative Commons License 2011.08.18 0 0 33437

Beírok 3 sort, erre mindenki egymásnak esik. Hmmm...

Előzmény: kvte (33384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!