A történet úgy kezdődik, hogy vettem egy új gépet, amibe lényegtelen, hogy milyen okból, de nem a Chello által adott hálókártyát akartam átrakni.
- Csütörtök: Felhívom a telefonos ügyfélszolgálatot, hogy mi a teendőm, egy hölgy nagyon kedvesen és értelmesen elmondta, hogy telefonáljak vissza, amikor megvan az új gép, és akkor kell majd bediktálnom a hálókártya azonosítóját. OK.
- Péntek: Délután új gép összerak, install, egyebek.
Ez a nap már elment erre.
- Szombat: Reggel telefon UPC: elmondom, hogy miben maradtam a másik ügyintézővel két napja, reakció: szó szerint! "a másik ügyintéző nem tudta, hogy mit beszél"!!!, ezt nem így kell, be kell menni személyesen, és majd ott lehet elintézni.
Nem hagy nyugodni a dolog, 1 óra múlva visszatelefonálok: másik ügyintéző ígéri utánanéz, visszahívnak.
Délután 4 óra: nem hívnak, ok. Elegem lesz, betelefonálok, hogy nem megy valamiért a szolgáltatás, pedig a modem "on-line" van. OK, kapcsolja a Chello HelpDesk-et, végre egy értelmes ember: elmondom neki a hálókártya cserét, válasz OK, mondjam az azonosítót ....
Kábelmodem, gép újraindít, megy a Chello.
---
Szóval, amiért ezt neked leírtam: a végén elmondtam a kálváriámat a srácnak, aki erre úgy reagált, hogy legközelebb ne mondjak semmit az ügyintézőknek, csak kérjem kifejezetten a Chello HelpDesk-et.
Heavy_D:
Nos leleveleztem Dantéval a dolgot és a következő választ kaptam, idézem:
"A problema az, hogy mi idoben megrendeltuk, meg azelott , hogy
elkezdett volna belassulni a city, csakhogy 4 hetet kestek, majd kiderult,
hogy a fejallomas, ami ket reszbol all, az egyik ami a kabeltvs reszt
felugyeli , a masik az ip forgalom manageleset, szar.
Pontosabban ami a kabeltvs reszt vezerli az se kep se hang bekapcsolaskor.
Jeleztuk ezt, majd beszeltem egy fomernokkel belgiumban parszor aki
megkerte
hogy nezzek meg ezt-azt hatha az a hiba.
Majd visszakuldtuk javitasra par hete.
Jovoheten kapjuk vissza elvileg.
Irj batran ha van meg kerdesed.
Udv:
Dante"
Dante utólagos engedelmével bekopiztam ide a levelét. Remélem kimerítő választ kaptatok az ötödik kerületi Tvnet-problémákra! :)
Látjátok erről beszélek amikor azt mondom, hogy a Tvnetnek arca van, más cégeknek meg arculata! :D
Én Zuglóban várom az UPC chello-t. A helyzet itt a következő.
1) Zugló feltételül szabta (a tulajdonrésze eladásakor), hogy minden új kiépítés kétirányú legyen, azaz broadband internet szolgáltatásra alkalmas.
A régi kiépítésű helyeket pedig csillagpontosítani kell, és kétirányúsítani.
2) Január elsején bekötötték a házunkat (új kiépítés, az egész utcát most kábelezték). Azóta folyamatosan hirdetik a kábelTV-n, hogy február 1-től van chello.
Felhívtam őket, és közölték, hogy hát nálunk még nem alkalmas a hálózat, de nemsokára az lesz. Mondom, ha nálam nem, akkor hol alkalmas? aszongya, ahol már átépítették, meg az új kiépítéseknél. Mondom nálam új. Aszondja, igen, de nem kétirányú. De mondom minden új kétirányú. Igen, az. Akkor ez nem az? De igen. Akkor miért nincs chello? mert előbb kétirányúsítani kell, majd értesítjük. (milyen medvét?, aki ismeri a székely viccet.)
Valaki érti ezt? Tapasztalat? Hogy lehet elérni az ügyfélszolgálat mögött valami értelmes embert?
Ha nem lesz kábel, muszáj leszek ADSL-t venni, pedig hát a kábelt választanám, ha lenne. Az ADSL viszont 2 évre leköt, úgyhogy akkor aztán már hiába lesz elérhető.
Valóban ez van a Cityben. Túlterhelt a háló, ezért csomagveszteség van és ingadozó ping-idők. Várnak új csodaeszközökre, amikkel ezt igyekeznek kiküszöbölni. Valószínűleg ott is az lesz, mint ami a Satimexnél. Mindenesetre az egy júzer által elbitorolható sávszélesség jelentősen csökkeni fog.Valami ilyesmiről tudok...
Sanya hiszek neked! Most komolyan.
De tudnál egy kicsit többet mondani a TVNet gondjairól az V. kerben mert ez fonots lenne. Lehet, hogy akkor nem a mi beállításainkkal van a hiba hanem a TVNetnél. Nekem pl. furcsa volt nagyon, hogy a pingek nem egyenletesek (lehet, hogy máshol sem azok) 5 átmegy utána meg nem 10 átmegy 2 nem stb.
Heavy_D:
Az ötker a Tvnetnél mumus! Valami alkatrészt várnak (már vagy 3 hónapja) azért nem műkszik megfelelően! De Heavy_D, gyere el hozzám, én a Satimexnél vagyok a XIII. kerületben! Itt azért "kicsit" jobb a helyzet! A többit fórumon kívül megdumálhatjuk csak az a kikötésem, hogy a nálam tapasztaltakat is írd le ide! :))
Van aki üzemeltet Nts mailservert TVNeten? Mert van egy kis gubanc a haveroméknál a lényeg, hogy ha nincs forgalom a gépen akkor nem találnak be a levelek mintha átmenne stealth üzemmódba a gép. Hardveresen nem megy standbyba ez tuti.
Ötletek?
Heavy_D:
Na de a Tucows külföldön van és a Tvnet külföldre állat, ha 40-nel jön! Ez a letöltés milyen napszakban volt és melyik kerületből próbálkoztál?
"Ismét bebizonyosodott, hogy az ember ne irkáljon semmit nyílt fórumokra"
Nyugodtan irogathatsz, szerintem a UPC rendszerfelügyelet szívesen meg is köszönné neked, hogy figyelmeztetted őket egy hibájukra.
Szavaid alapján alighanem "korrigálták is"
:-)
A TVnet azzal küzd, hogy a kezdetek kezdetén nem voltak korlátozva a júzerek, így aztán jött a sok warezoló és jól megzabálja a sávszélességet. Ráadásul bekonfigolják jó agresszívre magukat, és akkor nem szólal meg más a hálón... A korlát tehát nem jó dolog, de talán ez a megoldás. A másik megoldás olyan CATV háló építése lenne, ahol jobban szeparálhatók a szegmensek. Szóval a TVNet későn korlátozta le az egy modemre jutó sávszélt, aminek hatására a júzerek hangos anyázásba kezdtek. A Chello egyből korláttal nyit.
Talán butaság, de ha mindenki megkapná mondjuk a 250K sebességet akkor csak abban az esetben lassulna le 60K-ra ha sokan vannak fent egyszerre. Így meg ha sokan vannak ha kevesen akkor is csak 60K van. Kicsit logikátlanul hangzik. Mellesleg most így szombat este még a 40K-t sem éri el a sebesség a terhelés miatt.
Csak, hogy hkr-nek igaza legyen és Ti se érezzétek rosszul magatokat, ma reggeltől stabil 40-80K-ra csökkent a sebesség. 80K-nál mintha elvágták volna. Ma reggel szépen ahogy kell modem sárga lámpa kigyullad "cabel operator message" (a tűzfal is jegyzi a beavatkozás tényét), internet meghal, majd 2 perc múlva modem újrabootol és onnantól viszlát 260K. Az egészből 2 konzekvencia mindenképpen levonható:
1. Képes a Chello 1.5 Mbps sebességre csak valamiért (talán egy későbbi drágább csomag lehetőségének reményében) lekorlátozzák a harmadára.
2. (Bár ezt csak halkan mondom mivel egyáltalán nem biztos, hogy ez történt.) Ismét bebizonyosodott, hogy az ember ne irkáljon semmit nyílt fórumokra, mert még a végén fejbe csapják valahonnan. Talán nagy hiba volt konkrétumokkal fogalmazni, mivel még egy amatőr is hamar visszakeresheti az embert a nyilvántartásból.
Így vagy úgy én végülis elégedett vagyok (olvassátok UPC, kérem vissza a 260K-t!), sokkal olcsóbban és gyorsabban tudok csatlakozni a netre. Ez a sebesség is sokkal több, mint a régi 4-6K és nem kell aggódnom, hogy nappal mennyi időt tölthetek fent a neten.
Sziasztok.
Ha nem tévedek,akkor régebben irtátok,hogy korlátozzák-e a sebességet(chello)bizonyos forgalom után.Nos a szerződésben irnak erről,de konkrét számokat nem közölnek.
Esetleg valakinek van azóta uj infója?
Amúgy egy hete szerződtem,de még nem hívtak a chellotól.
Üdv.