Keresés

Részletes keresés

st.judit Creative Commons License 2004.09.28 0 0 1027

Bocs össze irtam véletlenül   stefjudit@freemail.hu

Előzmény: st.judit (1026)
st.judit Creative Commons License 2004.09.28 0 0 1026

Sziasztok!

Anyukámnak szeretnék ajándékba egy ilyen kutyust,fehérben,mert,sajnos az ővé már nincs közöttünk,és nagyon szomoruak vagyunk emiatt.Törzskönyv nélkül 1éves korig,nem tenyésztésre,hanem kedvencnek!!!!!Kertes házban nagyon szerető gazdival lakna!Viszont sajnos nagyon sokba kerülnek,ha véletlenül hallanátok 25Ezer Ft-ig légyszi irjatok!stefjudit@freemail.hu

köszi szépen  

Judit

zsuzsa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 1025
Ugy értem kiskutyánként a fedeztetés tizen-huszonezer.... ezért lennék kiváncsi arra, mit adtak illetve nem adtak a kiskutyáknak....
Előzmény: zsuzsa (1024)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 1024
Szia ! Öt krémfehér kan. Mind fiu :-) 2 hetesek és 5 naposak. Manita :Egész komolyan érdekelne, hogy lehet 30 ezer Ft-ból kihozni kiskutyát. Én eddig valami 87 ezer Ft-nál tartok amit elköltöttem ( speciális táptól az ultrahangon át az infralámpáig ) a megfelelő ellátásukra és egy egészséges, kitünő minősitésü kannal a fedeztetés majdnem annyi mint amennyit te a kiskutyáért fizettél...
Manita2 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 1023

A miénk kb. másfél hete sétál, tök véletlenül eresztett el egy pisit kint, azóta oda pisil. Otthon újságra egy helyre csinálta, az már nagyon jól ment neki. De mióta mi is elkezdtük a sétát, mintha megzavarta volna, hogy már több helyre pisilhet. Nem tudom mi lehet az oka, de azóta a mienk is gyakran "csinálja" rossz helyekre a lakásba. Talán ha rájönnek, hogy csak kintre lehet ez megszűnik. Én is azt hittem könnyebb lesz, de hiába megyünk le vele másfél óránként csak odamegy az újságra vagy máshová és bepisil. Kakilni pedig még egyáltalán nem akar az utcán.

Tibbe!

30.000 Ft-ért vettük, ahogy érdeklődtem ennél csak drágább volt. De mostmár annyira megszerettük, hogy semmi pénzért nem adnám. Gyönyörű, imádnivaló, eleven, kedves, szóval minden rendben van vele. Kivéve egy-két hülyeségét... :)

Habár már kezd leszokni a harapdálásról, ha elkezdi és le akarom fogni rögtön hanyattdobja magát és befejezi.

izabó Creative Commons License 2004.09.25 0 0 1022
Szia, itt még nem jártam,mennyi kicsikéd van? Anyum kedvenc kutyuskái, mindig ilyet szeretne,csak nagyon drágán adják öket:O(,nekem Német Juhászaim vannak.
Előzmény: zsuzsa (1021)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.25 0 0 1021
Két hét alatt félkilósra hiztak. Igaz nyomtuk is a tápszert Lolába rendesen. Ma kezdtük el a tápot , fülig maszatok vagyunk :-) Itt van róluk webkamera ( ti is csinálhatnátok Domiról :-))) http://www.clubwebcam.hu/personal.php?target=10001463 jaijstenem kéne már hirdetnem is őket...de egész estémet az ő atyapatyálásukkal töltöm, most egyfolytában tiszta ágynemüt kell rakni a babágyba maszatolásból pisi-kakiból kifolyólag :-)
Előzmény: Ammandina (1018)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.25 0 0 1020
Hát ezt sajnos nem tudom. Hozzánk 8 hónapos korban kerültek a kutyák ( és vették birtokukba a lakást ) addig szobai alomra ( pisiszönyegre ) szoktak, a batyut meg ahova kedvük volt :-( de rendszeresen lehurcikálva pl felkelés után stb ( merugye az ágyunkban szunyálnak...) egy idő után ( és főleg az első itteni tüzelés idejétől ) ugy döntöttek sokkal jobb ott lenn sms.ezni. Azzal tudlak biztatni titeket, hogy más kutyáknak igy szagüzennek és a trend az lesz, hogy az utcára viszik. Amikor havanese talin vagyunk, akkor szinte szenvedélyesen termelnek lennt, a sok haver feletti örömökban.
Előzmény: Móni és Maresz (1019)
Móni és Maresz Creative Commons License 2004.09.25 0 0 1019

Sziasztok!

Megfogadva az eddigi tanácsaitokat, egész jól elboldogultuk Vacival a kajálással, a sétával, a grabancolással kapcsolatban, de most sajnos megint kérdeznem kell. Pisiszőnyeget használunk, amire eddig azért olyan 80 %-os arányban sikerült is produkálni dolgokat, még akkor is, amikor nem mehettünk még le sétálni. 2 hete már viszont sétálni is mehetünk, így lenn is elég sokszor sikerült már pisi-kaki. Ha a szőnyegre vagy az utcán csinálja, mindig nagyon megdicsérjük és kap érte jutalomfalatot, ha pedig néha mellé ment otthon, akkor meg szoktuk szidni, hogy nem szabad. A gondom, hogy 3-4 napja, össze-vissza csinálja a lakásban. A konyhában, a szobai szőnyegre, mindenhova, ahova eddig még sose csinálta. Nem tudom, hogy ez most miért csinálja? Semmi nem változott, sem a pisiszőnyeg, semmi. Nincs ötletek, hogy mi lehet? Azt hittem, egyre könnyebb lesz, de úgy tűnik, hogy egyre rosszabb a helyzet, mert képes bármikor, bárhova otthagyni a batyuját a lakásban. Naponta többször lenn vann sétálni, tehát ezzel sem lehet gond.

Ammandina Creative Commons License 2004.09.24 0 0 1018
zsuzsa, hogy vannak a kisördögök?
Hilda mikorra várja az utánpótést? (Még 5 kis kan)
Előzmény: zsuzsa (1017)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1017
Talán nézz körül amerre laksz, hol van tiszta, nyugodt füves rész. Mi már felnőtt kutyusok vagyunk :-) de azért mindig megnézem, kik járnak arrafele, amerre sétálunk. van pl egy általam csak fitymafejünek nevezett nagyon agressziv sharpei, az mindig ugy acsarkodik rájuk, hogy messze elkerülöm, nehoigy ijedtükben leszaladjanak a járdáról az én kutyáim.... és pl nagy buszoktól, forgalomtól is félnek kicsit. Ha forgalmas környékre megyünk, táskában rakom őket a vállamra. Viszont a Hajógyári szigeten meg a Népligetben ahova járunk havanese-találkozókra, ott hasonló méretü kollegákkal kjátszhatnak, ott nem kell félni nagykutyáktól, ha szép idő van jövő héten gyertek el, még ha ölben is van, szokhatja a kutyatársaságot!
Előzmény: Manita2 (1013)
Tibbe Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1016

Tart két "kedvencet", egy szukát meg egy kant, akiknek árulja a kölykeit? Érdekes,sajnos gyakori eset.

Engem az öt éves kutyusom gazdája is bármikor bármilyen, a kutyával kapcsolatos kérdéssel felhívhat, felkereshet!
Sőt!
Igényem van rá!

("sokért" vetted a kutyust?)

Kérdezz nyugodtan, amire tudunk, válaszolunk!
Előzmény: Manita2 (1015)
Manita2 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1015

Tibbe

Nem tenyésztőtől vettem a kutyust. Egy családtól, akik tartanak két Havanese-t kedvencnek, és ezek szerint becsúsztak a kölykök.

Egyébként néha felhívtam eleinte, mert Ő is mondta, hogy a saját tapasztalatait szívesen megosztja, stb... stb.., de mostmár lassan két hónapja nálunk van és nem akarom még mindig zaklatni. Persze elboldogul az ember egy kiskutyával, csak még van egy pár dolog amiben nem vagyok biztos.

Anita

Előzmény: Tibbe (1014)
Tibbe Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1014
Manita2

Igen az lehet, hogy félelmében bepisilt, de ha szoktatjátok a kinti körülményekhez, akkor ha minél több inger éri, annál kevésbé fog félni.

A kajáról!

145 g-ot én soknak tartom. Igaz, én másmilyen tápot adok (RC) De az én kutyáim 10 kg-osak és nekik annyi kb az adagjuk...hát nem tudom, hogy biztosan annyi kell-e?
Ráadásul, mindenkinek (kutya-ember) másként hasznosul a tápanyag, van akinek több a táplálékigénye, van akinek kevesebb. Ki kell kisérletezni. A papirforma mindenben csak iránymutató!

Á Z T A T Á S ????????????????????? 3 hónaposnak??????????????????????

Már hat hetes korukban szárazon ropogtatják a kölyöktápot, mellé tiszta víz legyen állandóra!
A száraztáp ropogtatása ugyanis tisztitja a fogakat, a pempőtől meg lepedékes , fogköves lesz a foga!

A tenyésztőd nem mondta el ezeket a dolgokat?
Ha valami gondod van, nem szoktad felhívni, és megbeszélni vele?
Előzmény: Manita2 (1013)
Manita2 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1013

Sziasztok!

Háááát lehet, hogy tényleg sok kaját adtam neki és ha megéhezik enni fog rendesen. De így tényleg csak kerülgeti a tálját mintha valami ..... lenne benne. De hát az Eukanaba tápra az van írva, hogy 145 g kell ennyi idős korban, Ő meg kap vagy napi 100-at és akkor semmi nasi. A száraztápot ti áztatjátok, vagy egy 3 hónaposnak már adható keményen is? Végülis vannak fogacskái.

Pár napja már sétálgatunk, nem érti miért visszük ki, de boldogan mászkál kint. Ma ráijesztett egy nagy kutya barátságosan ugyan de rohant felé, meg egy kislány vadul kapkodott és sikítozott előtte. Mindkétszer magaalá pisilt és bújt a lábamhoz. Különben nem tudom, hogy fog rájönni hogy kint csinálja a dolgát, mert amíg be nem érünk a lakásba tartja a pisit, a kakit meg főleg. Na mindegy majd szép lassan. Szerintetek ez a félelmébe bepisilés természetes? Otthon olyan kis vagány, hogy meglepődtem még sosem csinált ilyet. Már hallottam, hogy kutyák örömükben bepisilnek, sőt most jut eszembe, amikor először elmentem otthonról és hazaértem akkor bement egy kicsi. De akkor még csak 7 hetes volt. Ti hogy vettétek rá a kinti pisire? Vagy a véletlenre bízzam?

Anita

zsuzsa Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1012
Ez az igazi valóságshow !!! : http://www.clubwebcam.hu/personal.php?target=10001463 Loláék cenzurázatlanul ! :-)
Tibbe Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1011

Ha kinyírod, még erősebbre és vastgabbra nő!
Inkább tépesd ki állatorvossal, vagy kozmetikussal, de ha nagyon rendellenesnek látod, menjetek el a szemészhez!
Biztos ami biztos!
Előzmény: Fruzsikaa (1009)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1010
Fruzsikaa : fogalmam sincs, mert nekünk nem nől úgy... ha ugy érzed befelé fordul vagy gyulladást okoz vagy hasonló, akkor inkább szemésztől kérdezd meg ( ha kell azt tudok ajánlani az egyetemen)
Előzmény: Fruzsikaa (1009)
Fruzsikaa Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1009

Szia Zsuzsa!

Meg szeretném kérdezni, hogy a kis bichonkámnak a szeme tövében nőlő pár idegesítően elálló szőröcskét ki lehet e nyírni, hogy ne irritálja a szemét?

Előzmény: zsuzsa (1008)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1008
Talán okosabb ugy váltani, hogy fokozatosan belekevered az egyik tápot a másikba. nekünk egyik táp olyan mint a másik, de nekik olyan mintha nekünk egyik napról a másikra az olasz konyháról a kinaira kellene áttérni.... Másrészt egy felnőtt havanese kisebb mint egy macsek, csak sok rajta a szőr. Egy macsek megeszik kb egy kis müzlistányérnyi kaját naponta, Miért kéne egy havanese-nek 3 adagnyit megennie ? Nálunk erőteljes kényeztetés zajlik meg most szoptat is Lola, de azt be kellett látnom, hogy a hig trottyok akkor szüntek meg, amikor 90%-ban tápot kezdtek enni és mellette max gyümölcsöt meg 1-1 jutalomfalatot kaptak.
Előzmény: Manita2 (1005)
Fruzsikaa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1007

Szevasztok!

Bizony Tibbenek igaza van.

Én is tapasztaltam, hogy Bercike nem mindig fogad el plussz ételt. Lehet nem helyes, hogy egész nap előttük van a táp (az uszkárom így szokta meg, muszáj előtte hagynom s akkor már Bercike is hozzájut.)

Szerintem annyit esznek, amennyi kell nekik...Ők maguk tudják az adagjukat. Marci uszkárom kilenc éves és nincs elhízva./nagyon/

Bercike május 23-án született, most 2,40 kg. Mióta itt van egy kilót hízott (5 hét alatt) Szoktam nekik napi egyszer főtthusit kínálni, de pl ma nem kellett Bercinek a pulykaszív apró kockákra vágva, ezért eltettem a hűtőbe. Majd holnap megkínálom. Szerintem elég magot evett ma. Egyenlőre Eukanuba Puppy & Junior van (ezt tudtuk beszerezni nagy nehezen, de ha elfogy a 3 kiló, akkor áttérek a Tibbe által ajánlott Rc-re, hátha elmúlik a szem alatti barnaság (egyébként rendszeresen borvizezem és már sokkal haloványabb a barnaság, mint amikor hazahoztuk szegénykét :-)

Itt a kedvenceim képe :-) Csoda, hogy le tudtam fotózni őket, mert egy percig nem marad nyugton a kicsike. No meg egy kicsit torzít is a kép, mert fölülről fotóztam, mindenesetre a méreteik látszanak, viszonyításnak ott az ajtó alsó zsanérmagassága, vagy  egy kockakő (25x25-ös)

Annyit sportol egyébként, hogy csak csodálkozunk, honnan szorult belé ennyi energia.

Tibbe Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1006
Manita2

Nem gondoltál arra, hogy azért nem örül, mert NEM ÉHES!?:-))

"jó kis zömök kutyi 11 hetes és 3 kiló körül van, de akkor is fura, hogy nem örül a kajának."

Meg is adtad a választ!

Agyonetetik és agyonputyulgatják sokan a kistestűeket!

Gondold el, hogy egy felnőtt havanese kb. ÖT kg! :-)))))))

Hova eteted!
Nem bernáthegyi!!
Egy pár dkg táp kell neki, tápfajtától függően.
A csomagolásokon rajtra van az adagolási útmutató, minden tápfajtánál lehetnek
eltérések.
És ha napközben esetleg bármi pici kis nasikát is kap, annak a kalóriatartalmát is add hozzá a napi szükséglethez. (annyival kevesebb tápot kapjon!)
Legegyszerűbb, ha bem nasiztatod!
Nem muszály ragaszkodni a márkához!
Lehet Royal Canin, Hills, Acana, Biomill tápokkal is próbálkozni.
Amelyik izlik neki, annál maradsz!
Nem egészséges a "változatos etetés" _amelyik hibába még nagyon sok kutyatulajdonos beleesik.
Jó minőségű száraztáp, ami minden vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, annak az ÁLLANDÓ etetése kiegyensúlyozott fejlődést és emésztést eredményez!

Előzmény: Manita2 (1005)
Manita2 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1005

Köszi Tibbe!

Próbálkozom a tanácsaiddal, lehet, hogy igazad van és tényleg nem volt elég hatásos a grabancolás. Csak hát tudod pár hete van nálunk és annyira sajnálom, ha bármi miatt is rossz kedve van, fájdalmat pedig tényleg nem akarok okozni neki. Ugye ez nem fáj neki. Persze én is szeretném, ha szófogadó kutyus lenne belőle, csak sajna én is beleesem abba a hibába, hogy még pici, még édi meg stb.

Egyébként majd megírom milyen sikerrel járt a nevelés.

Amúgy Eukanaba tápot kap, ti mivel etetitek kutyusokat? Mert úgy veszem észre, hogy annyira nincs oda érte. Legalábbis nem igazán örül annak, hogy kaját rakok a táljába. Ez szokatlan számomra, mert a barátom kutyája (igaz egy nagyobb testű keverék) megbolondul a boldogságtól, ha csak a tálja körül pakolásznak és utána falja a kaját. Hát az 5 hét alatt Boninál ilyet nem tapasztaltam. Alig akar enni, jó kis zömök kutyi 11 hetes és 3 kiló körül van, de akkor is fura, hogy nem örül a kajának.

zsuzsa Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1004
Dudu rettentő kiváncsi lett, mint egy kisgyerek,szaglászná őket és folyton dugdossa az orrát, Lolának viszont ez gyanus és morog meg odakap, de ha nincs is a közelben, nagyon szemmel tartja Dudorkát... Mi megfogatjuk a babákat, de azért utána meg szokta őket szaglászni és nyalogatni, hogy nem lett-e bajuk :-)))
Előzmény: Ammandina (1003)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1003

OFF: Egyébként az első két hónapban a mindígéhesvagyok korszakát élte, és nemsokára jön a folyamatosancsavargok mindehovabemászok korszak, kezd négykézlábra állni, de még nem tud megindulni ebből a pozícióból. ON

Dudu mit szól a kiskutyákhoz?

Előzmény: zsuzsa (1001)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1002

énvagyokafőnök. Főleg éjszaka;o)

Viszont nagyon szépen eljátszik egyedül.

Előzmény: zsuzsa (1001)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1001
Amma, a ti Domitok melyik tipusu ? :-))) A mindiganyámonlógok vagy az énvagyokafőnök ? :-))))
Előzmény: Ammandina (1000)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.10 0 0 1000

Majd ha egyéniségük lesz, meg tudjátok különböztetni őket:

1. mindíganyánlógok

2. folyamatosancsatangolok mindenhovabemászom

3. mindígéhesvagyok

4. nekemcsakölbenjó

5. énvagyokafőnök;o)

Előzmény: zsuzsa (999)
zsuzsa Creative Commons License 2004.09.10 0 0 999
De legalább meg tudnánk különböztetni őket.... tettetünk rájuk rugalmas szalagból masnit, de Lola lenyalta. Tegnap a 3 kicsit kisebbet megjelöltem a farkuknál filctollal egy pöttyel , de azt is lenyalta...
Előzmény: Ammandina (997)
Vaci Creative Commons License 2004.09.10 0 0 998

Köszi Ammandina!

Így van, most 2 hónapig az 5 csajnak 5 kis szőrös pasival kell együtt élnie! ;o))))

Előzmény: Ammandina (997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!