no, tesztelgetem a letöltést, a leggyorsabb (a matrox driveroldaláról) 35-40 KB/sec volt, de az általános 20 körül van.
mennyire függhet a sebesség a hálókártyától? most Realtek van benne (3 db ugye a két gépben). Elképzelhető hogy az általuk adott SMC kártyától gyorsabb lenne?
Mi megmondtuk, hogy ne a régi modemet használd, hanem sötétkék kábelmodemet! :-))
Tényleg nézd meg a kábeleidet, nekem is hasonló számok voltak első nap, aztán átpakoltam a drótokat, hogy ne szórják meg egymást, és felgyorsult. Vagy az is lehet, hogy most épp a 64k-s büntetővonalon vagy. Nem töltöttél le méris 5 gigát? ;-))
a lentebb említett test.avi file nálam stabilan beáll 17 KB/sec-ra. A Körtér mellett vagyok. Ha lassúnak találom cseréltessem ki más színűre, vagy feljebb lehet bindzsizni valahogy?
Ezek szerint bekötöttek. Végülis elfogadtad tőlük a modemet? Nem próbáltad meg a régi 56k-ssal.
Honnan tölt ennyivel? Nálam ennél azért gyorsabb,persze főleg belföldről.
Azt csekkold le, hogy nem tekerednek-e össze a kábeleid, nálam a 220V-os madzag túl közel ment a koaxhoz, így hatalmas csomagveszteség volt. Most már sokkal jobb, de messze nem tökéletes.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve: a kábelmodem arra szolgál, hogy a tévékábeleken levő adatjeleket a számítógép számára érthető formátumra alakítsa, illetve a számítógből kijövő adatokat átalakítsa olyanra, amit a kábelen továbbítani lehet.
Még egyszerűsítve (szőke nők számára :-))) a falban nincs olyan csatlakozó, amibe be tudnád dugni a számítógépedet, ezért kell egy kis dobozka, amin van ilyen csatlakozó is.
Harmadik, szintén primitivizált magyarázat: a kábeltévé-hálózat kábelein mennek a televízióadások jelei rádiófrekvencián (RF). Ezeket a frekvenciákat a tévékészüléked (annak is a tuner nevű része) fogja, és átalakítja olyan formátumba, hogy az egyes tévécsatornákat nézni tudd.
A kábelmodem a számítógép által küldendő adatokat átalakítja rádiófrekvenciás jelekké, ami ily módon a kábeleken ugyanúgy továbbítódik, mint az egyes tévéadások. A másik oldalon természetesen megint kell egy kábelmodem, ami fogja ezt a frekvenciát, és visszalakítja a számítógép által is értelmezhető adattá.
A modem szakszóval élve modulál, és demodulál :-))) A telefonos modem szinte ugyanazt csinálja, annyi a különbség, hogy ott nem RF, hanem AF (hangfrekciás) jelekké alakítják az adatokat, ezt hallod fütyülésnek meg sípolásnak, ha felemeled közben a kagylót a szomszéd szobában.
Bocs a műszaki pongyolaságért mindenkitől, de remélem, a lényeg azért átmegy. Szóval kábelmodemre mindeképpen szükséged van, ha használni akarod a Chellót!
A kábelmodenek, amit kapsz, két csatlakozója van. Az egyik megy a tévé-csatlakozóba a falon, a másikból pedig egy kis UTP-kábelecske megy a számítógéped Ethernet (háló :-) -kártyájához. Ha jelenleg van hálózat nálatok (amint azt írod) akkor az egyik gépbe bele kell dugni egy második Ethernet-kártyát is (adják a Chellóhoz).
hali, a következő lenne a kérdésem. adv van a falban a upc (chello-s) kábel, plusz 2 gép, hálózatba kötve. Holnap jönnek az emberek, izzítani a chello-t.
Láma kérdésem: mi a franc az az általuk sokat felemlegetett kábelmodem? Kell az nekem? És ha igen (bár remélem nem) akkor mire?
Köszike.
www.tvnetwork.hu, marc.31-en nyilik a szegedi iroda a Bajza u. 4-ben
Korlatlan kabeltv (vagy city-lan[?? ez enetom mi]) maganszemelyeknek brutto 10 rugo 3 gep max.,
cegeknek br. 18750 nincs gepkorlat, DE 15 GB-nal valami ellenorzest emlegetnek. Lehet bombazni oket emilekkel.