Ja és azért nem publikus a mailom, mert más fórumokba is szoktam néha írni, (pl. politikai) és ott sok a kultúrálatlan lüke embar, akik nem tudják úgy mint egy numizmata, hogy az éremnek két oldala van! Sőt! Még ott a pereme is! És akkor mindenféle mailokat, meg vírusokat kaptam, amíg meg nem szüntettem azt:)))
Lehet hogy van, de sok -főleg Forintpénzben- az árnyalathiba. Ez nem biztos, hogy többet ér, de lehet,- látnom kellene. Azok inkább, amelyiken nyomási ránc van, tehát egy csíkban pl. fehér.
Detty, Ági tudja a címemet, mondd nekik megadhatják Neked, és küldd el, megnézem. De nem biztos, hogy 100%-os választ tudok adni, de akkor kedden megkérdezem a klubban a nálam papírpénzben sokkal okosabbakat.
Etap, Formula1, Companile ezekről a szállodákról hallottam azt, hogy megfizethetők.
Egyszer voltam Párizsban, olyan környéken volt a szállodánk, ahol prostik vadásztak éjszaka, a benzinkút shopjában csak egy kis ablakon lehetett fizetni sötétedés után.. Valahogy nem a szívem csücske Franciaország, de Párizst egyszer látni kell.
amelyik egész februárban 26euro/fő/éjszaka áron adja a szobáit, a vatikán mellett van, a metrótól 50méterre. a foglalásnál csak ezen a site-on adják ezt az árat, http://www.romeby.com/relaisvaticano/pages/profile.htm, minden más oldalon jóóval drágább.
Szerintetek mikor lesz már február 23-aaaaaaaa??????? :)))
A pénzek, érmék, érmek, plakettek, pénzhelyettesítők, értékmérők, papírpénzek, szükségpénzek, bárcák, zsetonok, kitüntetés-rendjelek, részvények (ezek csak újabban) és még ki tudja mi minden pénzzel kapcsolatos dolgokkal foglakozó tudomány a numizmatika. És aki ezek közül bármit gyűjt-szeret,- foglalkozik vele az a NUMIZMATA! Tudomásom szerint a Zurad ebbe a körbe beletartozik, és jól teszi!:) Abban nem kell különbséget tenni, hogy valakinek hegyekben áll már a gyűjteménye, vagy "csak" dombokban, netán kupacban:) Amugy citrus04 is az marad, mert "akit a mozdony füstje megcsapott":) Csak szünetelteti...:)
OFF
Véletlenül nincs valakinek,- vagy nem tud valamely lelőhelyről 1945 előtti kitüntetések, rendjelek, lejárt részvények ügyében? Nagy örömet okozna! Kösz.
Hehe!!! ez vicces!! megmutattam a Zuramnak, hogy Rendjel kitüntette numizmatának... erre tovább olvasta, azt is, amit Te beírtál, ("nem akarok gazdag hulla lenni....")és egyből azt gondolta, hogy ezt csak én mondhattam... hehe... jöhet a barátnőd is, hasonló gondolkodás!!!! :))))
még mindig senki nem volt Párizsban valami jó kis jutányos áru szállodában? :((
baromi kiváncsi vagyok rá, hogy fog tetszeni, az egyik jordán fórumos pár barátaink most jöttek haza nemrég, de nem hajlandók a szállásukat megadni, annyira rossz volt.... most kaptam egy mailt a lánytól, hogy Párizst meg kell nézni egyszer, de szerinte nem fogunk mi oda visszajárni, nem valami vendégszeretők... és pont ellentéte Jordániának... (hááát nem szeretem valami nagyon a franciákat, és akkor még finom voltam, ugyhogy nagyon nagyon kiváncsi vagyok...de persze ennyi előitélettel nem lesz könnyű bizonyítaniuk.... :))))
Sajnos, csak voltam. Fel kellett élnem egy időben a tartalékaimat. Pedig azt mondta egy numizmata ismerősöm, hogy előbb a szüzességemet adjam el, azután az érméket:-))) Már csak 1-2 kisértékű, de nekem kedves kuriózum van. Mai napság "rendes" pénzt igyekeznék gyűjteni, de okos barátnőm állandóan lebeszél róla. Azt mondja, "ki akar gazdag hulla lenni a temetőben?", úgyhogy utazzuk el!
Készülsz már a nagy utazásra? Becsomagoltál már? Ne felejtsd el, útlevél sem kell!
Milyen érdekes! Egy ilyen -viszonylag icipici- társaságban eddig 3 numizmata.:) Citrus04, Detty férje, meg jómagam. Hihetetlen ahhoz képest, hogy az Éremgyüjtők Egyesületében összesen nem egészen 4000-en vagyunk egész Magyarországról.
Még valaki? Nincs? Gombóc? Árpádházi, vegyesházi denárok? Kis helyen elfér, és sokat ér:) És lehet utazni érte a környező országok börzéire:)
Kösz, hogy átraktad a képeket, aki még nem ivott, legalább képen láthassa miről is van szó. Amikor kiírta nekem, hogy a "feltöltött kép túl nagy" nem tudtam, hogyan tovább, de Te szerencsére segítettél.:)
Gondolom,- úgy tűnik, mintha én meg reggeltől-estig söröznék, közben az igazság az, hogy kb. 1-2, van hogy 3 hetente egyszer szoktam csak egyáltalán alkoholt inni. Az igaz, akkor csak jót.:) És kb. 3-5 pohárral, ami nem olyan eszeveszett mennyiség.
Majd veszek 1-2 óra leckét egy barátomtól sz.gép ismeretből.:) Hááát rámférne...
Tegnap elött csináltam egy gépmentes napot,vagyis nem kapcsoltam be a számitógépemet, pedig többször estem kísértésbe :)) De azt mondtam nem és nem.Na így kaptam Dettytől és a Jordán topikból ismert Mandlitól sms,hogy mi van velem mert nem látnak és aggódnak értem.
Ide pedig oly sokszor nézegettem be,de mindig zárva volt,hisz érthető,szilveszter után kinek van kedve kocsmázni !!! Na meg gombócka is csak a tejet ajálgatta :((
Tegnap aztán nem győztem olvasni a sok beirást!!! R E N D J E L és a T Ö B B I EK nagyon jó volt.!!!!
Egy szó mint száz jól szórakoztam.
Pere... irigyellek,mennék,mennék, de ha más nem, a lelkem Veletek járja az utat végig.
S gondoltam ma már én is beköszönök és hátha van valami finomság már,mondjuk egy kicsi forralt bor??????????
Megpróbáltam egy másik topikról áttenni képet, de bééééééééna vagyok hozzá, már 1 x meg kellene tanulnom. Valaki elmondhatná...
Szóval a "FityMa, a mi pártunk" topikon van kép. Ez egyébként egy politikamentes sörpárt, kötelezően 50 % Fityeszes, és 50 % Maszoposnak kell alkotnia. És csak a sör köt össze minket. Frakcióvezető pl.: lalyoska, alias Kálmán Olga az ATV-ről.
Én A Fityma Rend alapítója vagyok a pártnál természetesen:) nomen est omen:)
Szóval Leffe kép a poharával: 10987, 10792, 10607 sz. hozzászólásban.
Kvak kép a poharával: 10552 sz. hozzászólásban.
Egészségedre, és hogy csak 50 fillérest találtál 1967-est, nem baj, keress még!:)))