Keresés

Részletes keresés

SergioFTW Creative Commons License 2020.07.03 0 0 3

Jézus Mária Szent József.

Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.03 0 0 2

ami nincs a Bibliában nekem az nem kell

Előzmény: Istenkeres (1)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.03 0 0 1

A Bibliában erre nincsen utalás, viszont az efezusi zsinat 431-ben ezt dogmaként elfogadta. Azóta Máriát Isten anyjának tekintik.

Előzmény: Sgeck0 (0)
Sgeck0 Creative Commons License 2020.07.03 0 0 0

ez az Isten anyja szerintem baromság. Hun wan ez a Bibliában?

Előzmény: Istenkeres (-)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.03 0 0 topiknyitó

Az újszövetségi Jézus története megkérdőjelezhetetlenül a legmegragadóbb és etikailag a legemelkedettebb misztériumvallásnak a fundamentuma, a benne fellelhető néhány ellentmondás ellenére is. Már a testi fogantatásának magyarázata is mesés elemekkel tarkított, ugyanis az ezzel kapcsolatos tanítások szerint nem egy biológiai apától származott, hanem kizárólagosan csak a "Szentlélektől", helyesebben kifejezve, a "Szent Szellemtől", azaz Isten által történt meg a testi fogantatása (Máté 1,20; Lukács 1,26-35; János 1,13), biológiai apa beavatkozása nélkül. Ennek értelmében a keresztény hitvilágban Jézus édesanyja, Szűz Mária néven vált ismertté, és úgymond férfi érintése nélkül került áldott állapotba. Mivel az ember Jézust Istenként tisztelik és imádják a keresztények, ezért Máriát értelemszerűen Isten anyjának tekintik.

A Mithrász-kultusz misztériumvallásának főszereplője Jézushoz hasonlóan Isten fiaként ("quod Filius Dei") "bűntelenül" született egy szűztől, akit Isten anyjának neveztek.

Az illetékesek állásfoglalása szerint Jézus születésének nem csupán az évét, de a hónapját és napját sem ismerték, ami elképzelhetetlen, ezért ezt az álláspontot inkább a Jézus személyét körülövező misztériumok védelmének tudja be az ember.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!