Hehe...emlékszem amikor felbomlott a Szovjetunió tömegével vitték ki innen az oroszok a Volgágat, mert itt olcsóbb volt mint otthon. Ott meg az volt a presztízs autó.
Én nem vennék semmilyen autót Ukrajnából. Az ottani utak borzalmasak már ha utaknak lehet egyáltalán nevezni őket mert némelyiken több a kátyú mint a sima aszfalt.
Szerintem meg lehet! Sehol nem korlátozzák sem a típust, sem pedig hogy milyen országból lehet hozni. De az autófelügyeletnél pontosan megmondják. Egy telefont meg ér.
Sziasztok egy volgát szeretnék vásárolni és olyan kérdésem lenne, hogy ukrajnában nézegettem a volgákat ott egyértelmüen olcsóbbbak mint itthon. Magyarországon 1 millió körül mennek a roncsok kint 400.000Ft körül lehet már kapni... a kérdésem az lenne, hogy ukrajnából meg lehet oldani a behozatalt vagy ez egyszerüen lehetetlen megoldani mert más topikban olvastam pont egy másik ember is igy volt és ott azt irták MO nem engedélyezik papirozni.
Igen de ez azt jelenti, hogy ha cégként veszel a németeknél autót magánszemélytől érdemes venned, mert az árak ugyanazok viszont így megspórolsz 6.7%-ot.
Jelenleg Németországban tartózkodok és holnap délben kell átvennem egy (3 éves) használt BMW-t (hivatalos BMW kereskedőtől). Magánszemélyként vásárolom az autót, és csak most vettem észre az előszerződésen, h az árnak nincs ÁFA tartalma (fahrzeug gesamtpreis). Az alábbi mondat van az a megjegyzésben: "Umsatzsteuer nicht ausgewiesen nach §25a UStG". Ha jól sejtem ez azért van így mert magánszemélytől származik az autó. Kérlek nyugtassatok meg, h ez után nem kell magyar ÁFÁ-t fizetnem odahaza!
Megveheted bruttóban is, akkor az áfa különbözetet kell kifizetned, tehát pont ugyan annyiba fog kerülni, mert cégként mindenképp meg kell fizetned a magyar áfát.
Valaki felvilágosítana, ha cégre vennék autót akkor kint egy olyan eladó sem jöhet szóba aki céges, mert akkor nettóban kell megvásárolni az autót és itthon kiperkálni a 27% áfát amitől azonnal 6.7%-al drágább ugyanaz az autó.
Svájcból való autóbehozatalban van, aki jártas? Magánszemélytől vennék, magánszemélyként egy autót. (2010/01, 2800ccm, benzin,192kw/260ps műszaki adatokkal, ha ez befolyásol valamit) A kérdésem az lenne, hogy milyen papírok, illetve vámkezelés szükséges? Olvastam, hogy a német vámoltatás jobban megéri, mint a magyar és azt is, hogy EUR1 igazolással ki lehet nullázni a vámot. Ennek mennyi a valóság alapja? Svájcban van export rendszám? Egyáltalán lábon hazahozható az autó? Ténylegesen 5 hét a származás ellenőrzés? Köszönöm a válaszokat előre is :)
-külföldről behoz tipusra évjáratra ,szinre azonos autót,
-rendszámot átrakja a "külföldi" autóra(ez nem legállis tudtommal a törvény bünteti)
mikor bukik meg az adott illető ezzel? szerintem kicsi a valószinűsége.. mikor nézi át a rendör az autót tüzetesebben ,mikor küldik közlekedési felügyelethez ellenőrzésre?
Donorautónak(alkatrésznek) vennék meg egy autót külföldi(német) okmányokkal rendelkezik.(a kert végébe raknám le mig fel nem használom az alkatrészeket).
Mi kell hozzá ,mit irassak a tulajjal,mit kell kitölteni,nem akarom regisztrálni,forgalomba helyezni, regadót,biztositást, telj.adót fizetni,legálisan hogy mehet,vagy legalábbis ne büntessenek meg..?
Én 1 hónapja hoztam, simán ment, egyedül az adóbefizetés volt macerás, szerintem emiatt szigorítottak. Az adó miatt külön el kellett menni a helyi adóhivatalba, de a rendszámot simán kiadták, kis falusi okmányirodában, 0 perc várakozás volt.
"A határidős kereskedelem feltartóztatása érdekében a Berlini Felvételi Hivatal úgy határozott, hogy megváltoztatja a kiviteli rendszámtáblák exportálási eljárását.
Mostantól már nem lehetséges a kiviteli engedélyszámok online lefoglalása. Ehelyett naponta, a rendelkezésre állástól függően, a Lichtenberg engedélyező iroda információs pultján naponta lehet kinevezni."
Ezt most találtam egy hivatalos Berlini oldalon, azt szűröm le hogy akkor a dolog működik még csak valamivel macerásabb lett most.
Üdv. Autót vennék Németországból. Már 2 éve hoztam autót 2-szer gondnélkül, a lényeg az hogy akkor az eladó intézte a piros export rendszámot.
A most kinézett autó Elbe-Parey településen van egy Autohaus hirdeti, Berlintől 40km kb. Viszont a telefonba azt mondja az eladó hogy rendszámot nem tud intézni mert elvileg a románok durva visszaéléseket meg gondokat okoztak arra felé és hogy a megyében most nem lehet piros export rendszámot kapni, tehát csak tréleren vihetem el.
Van ennek valami igazság alapja? Googlebe keresgéltem, Berlinben elég aktívak az ilyen oldalak. Kurzzeitkennzeichen német kifejezés az ideiglenes rendszámra és sok helyen hírdeték.
Tehát az eladó trükközik valamit vagy tényleg van valami változás ott?
Esetleg az adásvételivel a kézben egyedül tudom intézni az export rendszámot a kocsira ha elugrok Berlinbe az adásvétel után? ( Repülővel mennék Berlinbe, onnan vonat a kereskedéshez, adásvétel, utána vissza valamivel Berlinbe, papír/rendszám intézés,papírokkal rendszámmal vissza az autóhoz, rendszám fel és irány haza)
Én 1 hónapja vettem, szintén piros rendszámmal hoztam haza.
Az adó része nem egyszerű, mivel addig nem adja ki az okmányiroda a rendszámot, amíg nincs befizetve, és ez nincs igazolva. A rendszám és a forgalmi a te nevedre lesz kiállítva, az eladónak semmi köze hozzá.
Először bemész az okmányba, elkezdik intézni a dolgot, majd adnia kell egy papírt az autó adataival kitöltve, ez alapján számolják ki az adó összegét. DE ezt ott nála nem tudod befizetni (kivéve ha van német bankszámlád) , hanem el kell menni az adóhivatalba KFZ Stuer Stelle a neve és ott lehet befizetni.
Ha ez megvan akkor visszamész az okmányirodába és kiadja a rendszámot, közben meg kell kötni a biztosítást, amit ott helyben megtehetsz, kicsit többe kerül, vagy előre a neten is megkötheted.
Ha megvan a rendszám még mindig nem mehetsz, ugyanis az autót még meg kell nézniük, ellenőrzik az alvázszámot, ha minden oké megkapod rá a matricát és indulhatsz.
Célszerű a neten megkeresni hol van a legközelebbi KFZ steuer Stelle, ahhoz ahol veszed az autót. Nem bonyolult nagyon, csak figyelni kell a nyitvatartási időket, mivel sok helyen délután ki sem nyitnak már, ha meg csúszol akkor mehetsz vissza másnap.
Kollégák, valaki le tudná nekem irni, mik is a teendők Németországi autóvásárlás esetén ? A kinti része érdekelne, piros rendszámos hazahozatal esetén. Pl. hogyan fizetem be a gépjármúadót? Ha odaadom az eladónak kp-ben, hogy utalja el, azt mikor kell megtennie ? Nincs annak egy átfutási ideje ? Addig megkaphatom a rendszámot ?