Keresés

Részletes keresés

losik Creative Commons License 2023.08.24 -2 1 256877

És az első mecsre nem tudta?

Nem nézett meg pár korábbi meccset?

De bénák.  Pedig egy Blagónál jobb edző van velük állítólag. 

 

Az hogy mi volt a meccs közben az mindig csak a győzelemnél számít. Nem számít a 4-1 mert a meccs közben volt olyan időszak, amikor nem vezettünk.

Bezzeg, ha azt írom, hogy a 0-5 sem volt benne a meccsben nagyon sokáig, pl ha a lesgólnál pár centivel hátrább vagyunk és 1-1 lesz, akkor is öttel kaptunk volna ki?

 

Előzmény: kolera4 (256874)
kolera4 Creative Commons License 2023.08.24 -1 1 256875

Na megyek.Addig elemzzétek  Blago jó döntéseit még aznap,lassan eljutunk oda csak Blago miatt nem lett 0-7,annyi jó döntése volt,meg az 1-2-nél Alashkert ellen.

Akarok tanulni.  

A ZTE meccset is valaki kielemezné,a forgásokat,a ZTE helyzetet,a gólvonalról mentésünket..Köszi

Meg a várdai meccset is. Holnap mindent elolvasok. Este Rapid-Fiorentina vajon ki alkalmazodik kihez? 

kolera4 Creative Commons License 2023.08.24 -2 1 256874

:D:D Tudtam jön a 4-1 és azt is a tavalyi itthon vereségekre nem lesz válasz. Vagy a szokásos mellé beszéd,mint tavaly:

"fraditól ki lehet kapni,puskás is jó csapat,a Kecsónak nagyon megy,a Kisvárda még nem rég nemzetköziben volt"

 

Tehát amikor kikapunk itthon,mindig a végén van valami fasza kifogás,ha nyerünk meg úgy kezdünk zseni ez a Blago...

Majd ha vereségnél is azt olvasom jól elbaszta ezt Blago,a győzelmeknél meg azt "ez csak egy Várda volt" ne szálljunk el akkor fogunk egyetérteni.

 

A bajnokság valószínűleg 3 leggyengébb csapatával játszottunk. Az egyik ellen egy egyéni villanással lett 1-0. A helyzetek számát ha összeadnám....

A másik ellen a 75.percben még azt se tudtuk hogy lesz ebből győzelem :D 10 percel előtte még várdai helyzetek miatt aggódtunk.  Fütyült a közönség.

Még azok a fanatikusok is akik maradtak.

 

Nem azt mondtam jobb edző.Arra céloztam ő se,Alashkert és a Rapid edzője se azt mondta,nehéz dolgunk lesz,annyi játékrendszere van ennek a Debrecennek,hogy húha mire erre felkészülünk.....

A tudtuk a Debrecen hogy hozza ki a labdát,hova passzolja be,hogy akar támadást indítani a Rapid edző szájából inkább beszédesebb.A Barca kérdésed kicsit átültetem ide. Szóval a Rapid/Alashkert edző tudta a Debrecen játékát a második meccsen,le is meccselte,meg is verte. Van kérdés? 

 

Mi erre nem tudtunk mást kitalálni,pedig állítólag már annyi játékunk van...

 

Előzmény: losik (256873)
losik Creative Commons License 2023.08.24 0 0 256873

Bevallom én még egy 0-5 után ilyen piedesztálra emelést nem láttam.

 

Én viszont egy 4-1es győzelem utáni fanyalgást már többet is...

 

Csak akkor tudnám miért mond a Kisvárda edzője ilyet: tudjuk a Debrecen MINDIG hátulról akarja kipasszolni...

 

Ez a kedvencem. Ha én azt  mondom, hogy tudom, hogy mondjuk a Guardiola féle Barca rövidpasszos, sokmozgásos játékot játszott mindig, akkor már jó edző vagyok? Jobb mint Guardiola? Vagy nem árt ha meg is veri a csapatom a Barcát? 

Előzmény: kolera4 (256871)
kolera4 Creative Commons License 2023.08.24 -6 0 256871

Sajnos Blago kapcsán eljutottatok odáig,hogy:

 

1. már a játékos lassan a hibás, ha nem érti a taktikát. El se képzelitek Blago hoz(hat) rossz döntést :D

Ojediran esetében én kizárom ezt ,hülye lenne ehhez. Albániában is játszott,lehet rá integetni,2 hete a volt csapata 2-1-re kapott ki a top csapattal felálló Inter ellen.  Tavaly értette,most nem...borzalmasan hülye indok. 

 

Annak,hogy a LOKI B-be nem fért 5 percre se,annak más oka van. Egyszerűen nem akarjátok elismerni vagy beismerni ha ez a döntés, rossz edzői döntés. Eljutottatok oda,biztos a játékos a hülye...ez számomra intő jel. Szerintem bármilyen Blago kritikát kimagyaráztok. 

A formán kívüli Babu vagy a most gyengébb Szécsi remélem nem azért játszik ennyit,mert olyan édesen a taktikát betartva futkározik.

 

2. olyan játékszituációkba is tudatosságot láttok,amibe szerintem nincs az. Bevallom én még egy 0-5 után ilyen piedesztálra emelést nem láttam.

Kérem ha a jövőben kapunk bárkitől 5-öt,ne Blago fantasztikus taktikáját elemezzétek ki,HANEM a hibákat!!! A taktika hibákat.

Hol mit rontott el???? Erről senki nem akar beszélni itt. Tavaly se akart, se a Kecskemét,se a Puskás,se a Kisvárda ,se a Fradi elleni vereségek után.

Állandóan a játékosokat hibáztatni nem lehet,főleg ennyi HAZAI vereség után.

 

Ne a Rapidot.. hagyjuk,az Alashkert elleni itthonit nézzük meg. Ahol a 11-es mentette meg a seggét. 

A múltkor ezt felhoztam,azt írta lokifan ez nem egy olyan meccs( Alashkert)amit taktikailag elemezni kéne :D :D

Majd a stáb megteszi. 

 

3. ha már játékszitu és forgás,elemzés,ezt a forgást hányszor csinálja a csapat? Tudatos dolog ez? Rapid ellen 15 perc alatt annyit forogtunk,hogy a fél pályát alig léptünk át :D

Ha tudatos lenne nem DZS-nek kellett volna labdát kapni a gól előtt...ahogy mondta is az elemző...én a képen látható forgásos mozgásból utána 1et se találtam. Szólj ha te igen.

 

4. egy Blagonal jobb edző ( Blago se szar), a Rapid meccs 25.percébe reagált volna,az Alashkert ellen 30 perc után,a Kisvárda ellen meg félidőben cserél.

Ha pedig ő végig jobb csapatnak látta a Rapidot,egyénileg is,ahogy nyilatozta is.

Én nem vagyok edző,de így több,mint 30 év meccs nézés után,én azt hittem a gyengébb szokott alkalmazkodni az erősebbhez és nem fordítva....

Az osztrák edző: tudtuk hol akarja a Debrecen felvenni a labdákat és megjátszani,ehhez alkalmazkodtunk

 

5. itt a rengeteg taktika,séma,forgás meg amit még beleláttok....az Alashkert és a Rapid ellen is 1 lépéssel likvidálva volt,a VKP-t mindkét edző 15 méterrel fentebb tolta,Alashkert ellen a kis feka szerzett halom labdát ellenünk,Rapid ellen az osztrák gyerek. Mindkét edző a debreceni meccsen lemeccselte Blagot.

Érdemben erre reagálni nem tudott. 

 

6. Többet láttok Blagoba,mint ami. Egy jó edző,aki csinált egy csapatot. Köszönet érte.

Nem De Zerbi,nem Gourdiola de úgy néz ki még egy középszerű osztrák edző is kibaszott vele. Ha én nem vagyok De Zerbi,a csapatom se lesz Brighton attól mert sokat nézem a tvben. A Deac kosarasai se Doncicok,pedig a pálya ugyanaz és palánk,gyűrű is. Az edző nem is Dallas formációkat játszik a Deaccal. Hanem azt amit végre tudnak hajtani.

 

7. Multkor felhivtad a figyelmem nézzek több De Zerbit,hát "rábasztál". :))

Találtam egy interjút is Dontesknél volt,bemásolok belőle: Ehhez a játékhoz amit mi játszunk sebességre és technikára van szükség. Mudryk, Bondarenko, Sudakov, Fernando, Marcos Antonio, Vitao, Trubin ad egy fajta minőséget és sebességet,de a következő igazolásnál még több ilyen játékosra van szükségünk.

 

Szóval De Zerbi csapatának fele adja a minőséget és sebességet,techinkát. Vajon De Zerbi mit játszatna a Lokival? :D

Aztán ez alapján döntsd el az egy szem technikás Dzsudzsák,meg a 2-3 ( magyar szinten) gyors játékos a csapatban elég e a De Zerbi Brightonhoz.

 

8. Örülök több játékot láttál a nemzetközi meccseken,újra meg kell nézzem a meccseket. Úgy néz ki nem értek ehhez. Annyi taktikánk van,hogy ennyi a fradinak sincs. A csapatok többsége gyengült,a keretünk top3 és van egy edzőnk 30 taktikával,formáció váltásokkal. Csak akkor tudnám miért mond a Kisvárda edzője ilyet: tudjuk a Debrecen MINDIG hátulról akarja kipasszolni....hülye az is ehhez,mint én.

 

HAJRÁ LOKI

Előzmény: Sheverush (256866)
LokiFan16 Creative Commons License 2023.08.24 0 1 256870

Meglepő, hogy nem sokat játszik. 

 

Ja, nem... :D

Előzmény: Törölt nick (256869)
Frizuravarjú Creative Commons License 2023.08.24 -1 3 256868

Egyetértek, Militár szerintem is jókat mondott, ez a forgás a másik oldalon is megvan, Ferenczi-Loncar-balszélső viszonylatban, meg eleve ez a pozíciós játék alapja, hogy mindig egymáshoz viszonyítva mozgunk, tehát ha valaki bemegy egy új zónába, akkor az egész csapat ahhoz idomul - a klasszikus esetben az öt hosszanti zóna egyikében sem lehet háromnál több játékos, és egy szélességi zónában sem lehet kettőnél több.

 

(In one particular use of positional play – that promoted by Pep Guardiola – the pitch is split into zones (below). The model uses vertical and horizontal lines on the pitch, with each player assigned to a zone. There should never be more than three teammates on any horizontal plane, and never more than two on any vertical plane, in order to create passing options for the player in possession. Players need to be ready to move based on the movement of a teammate. This creates constant rotations that aim to disrupt the opposition.

https://www.coachesvoice.com/cv/positional-play-football-tactics-explained-guardiola-cruyff-manchester-city/ )

Azaz ez a forgás törvényszerű ennél a játéknál. Én abban nem értek egyet Militárral, hogy Kusnyírnak kötelező lett volna Dzsudzsáknak passolnia, mert ez a séma - nem, mindig több opció van, a játékosoknak kell döntenie közöttük, és a jobb játékosok nyilván többször döntenek jól. Inkább az a baj, hogy annyira Dzsudzsákra támaszkodik a csapat kiritkus helyzetekben, tőle várják a megoldást (nem indokolatlanul általában btw), hogy olyankor is ő kapja a passzt, amikor nincs jó pozícióban, testhelyzetben, vagy nincs elszakadva a védőitől, és itt is ez történt. Ettől még nem volt törvényszerű, hogy Dzsudzsák gólpasszt ad belőle az ellenfélnek persze.

 

De még erre a pozíciós játékra visszatérve: pl Ojediran esetén elképzelhető, hogy tényleg nem érti még ezeket a mozgásokat, rosszul dönt (ahogy a Kövesd ellen is amikor egy percre beállt, rögtön csinált egy óriási marhaságot), rossz helyre mozog, és akkor nehezen fog pályára kerülni, hiába lehet, hogy ügyes egyébként a labdával. Erre szokták az edzők mondani, hogy a pályán töltött időd ~95%-át labda nélkül töltöd, sokkal fontosabb a labda nélküli teljesítményed, mint a labdás - ami némiképp túlzás, de mégis igaz.

Előzmény: Sheverush (256866)
Sheverush Creative Commons License 2023.08.24 -2 3 256867

Amúgy meg de, próbállak megérteni. És azt érzem, hogy a fiaddal felismertetek valamit a meccsen (hogy Dzsudzsák hibázik és mégis dühöng), és vagy túlontúl tetszik neked, hogy a fiad értelmes kritikát tudott megfogalmazni valamiről, vagy csak simán árulásnak gondolnád, ha az akkor konszenzusból kibeszélnél. 

 

Legyen így, de ne ragadj ebbe bele tartósan.

 

Jó szurkolást vasárnap!

Előzmény: Ebcsont42 (256850)
Sheverush Creative Commons License 2023.08.24 -3 1 256866

Engem meglepett, amit észrevett Militár a körforgásról. Valszeg igaza volt. Az is érdekes, hogy nem "vette észre", amit mi írtunk, hogy ott volt még Lagator, aki kérte a labdát. (Nem illett a sztorijába alighanem.)

 

Nekem az jött le ebből is, hogy van egy jópár figuránk, amit felváltva használunk. Szinte mindenki azzal jön most, hogy mindig ugyanazt játsszuk. De nem. Én 3 nemzetközi meccsünket láttam a 4-ből, abban a 3-ban 4 eléggé különböző játékunk volt. Az Alashkert ellen itthon egyből 2 is, a második gólig egy és utána egy másik, de a két Rapid elleni meccsünk is más volt. És egy-egy meccsen belül is több figura van támadásnál, attól függően, hogy a szituáció mit hoz. A gond az, hogy egyesek lemaradnak egy ütemmel, nem úgy mozognak, ahogy ki van sakkozva, és akkor felborul a szisztéma, és kapkodás van.

 

És akkor itt egy lehetséges válasz, hogy miért nem cserélte le Dzsudzsákot meg miért nem játszott mondjuk Ojediran: mert lehet (csak hipotézis) Ojediran végképp nem érzi még a kötött pozíciós játékot. Egyszerűen nem volt opció Dzsudzsák cseréje már a félidőben, mert köré volt építve a taktika. Nem azt mondom, hogy Dzsudzsák nélkül nem lehetne játszanunk már soha, csak azt, hogy arra a meccsre úgy volt felépítve a taktikánk, hogy nélküle ad hoc játék lett volna, ami csak a meccs vége felé jellemző ránk néha. De nem vagyok videoelemző, csak azt gondolom, hogy itt nem az egyéni képességekről van szó, hogy x vagy y a jobb játékos vagy jobb formában van-e, hanem arról, hogy ki tudja azt a taktikát stabilan tolni a 70. percig, amit Blago eltervezett.

 

 

Előzmény: Ebcsont42 (256855)
norics15 Creative Commons License 2023.08.24 0 0 256865

Azert irtam hogyha nincs tavozo akkor vegleges szerintem

Előzmény: Törölt nick (256864)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.24 -2 2 256864

Azért ez még nagyon nem biztos. Befuthat ajánlat az eddig jól teljesítő légiósokért, Babunski, Loncar, Dreskovics, stb, vagy akár Kusnyirért, akiket aztán azonnal pótolni kell, lehetnek itt még érdekességek. 

Előzmény: norics15 (256856)
pippolinó Creative Commons License 2023.08.24 0 0 256862

Szabadkőműves számmisztika.

Előzmény: ChrisRea (256860)
skiss Creative Commons License 2023.08.24 0 2 256861

Talán Kysiridis tudja

Előzmény: ChrisRea (256860)
ChrisRea Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 256860

 

Az amerikai szabadságszobor nem nőt ábrázol. A Szabadság-szobrot az ókori Görögországgal összekötő érv azon alapul, hogy a szobor feje hasonlóságot mutat Apollón alakjával, az ókori Korinthoszi Múzeumban.

 

Ami reveláns hogy sugarak-tüskék száma 7. Ami a 7 pecsétre utal?!

Előzmény: ChrisRea (256859)
ChrisRea Creative Commons License 2023.08.23 -2 1 256859

Én ennél jobbat tudok... abban mindenki egyetért hogy nem 2019 volt a lényeg hanem 2020.

 

Na ha ismétlődik valami akkor jön a következő fejezet:

 

Jelenések 6:1 És láttam, amikor a Bárány feltörte a hét pecsét közül az elsőt, és hallottam, hogy a négy élőlény közül az egyik mennydörgéshez hasonló hangon szól: "Jöjj!"

Jelenések 6:2 És láttam: íme, egy fehér ló, a rajta ülőnek íja volt, és korona adatott neki, és győzelmesen vonult ki, hogy újra győzzön.

2020 -ban Apollón avagy Antikrisztus visszatérése volt akit a 7 pecsét feltörésével szabadítanak fel hogy az abysba vigye a világot. 2024-ben jön a 2. pecsét?

ne feledjük a biblia görög! görögül íródott, 

Apollón a pestis istene is, és gyakran tisztelték benne a patkányok és a sáskák pusztítóját. Gyakran a halál isteneként is feltűnik, hiszen íjából olyan nyilakat lőtt ki, amelyek pestist és dögvészt hoztak a vidékre. Mégis ő a gyógyítás istene is, aki megtisztította a bűnös lelkeket, ha arra érdemesnek találta az illetőt.

Egyik felesége Korona :) a fehér orvosi köppenyt nem kell magyarázni ....gyógyítás görögül φαρμακεία (pharmakeia) szó, amelyet „varázslásnak” vagy „boszorkányságnak” fordítanak a legtöbb angol nyelvű változatban, szó szerint azt jelenti, hogy „gyógyászat, gyógyszerek vagy varázslatok használata”. Az ókorban az emberek nem tettek olyan éles különbséget a tudomány és a mágia/misztika között, mint mi. Például a csillagászat és az asztrológia ugyanaz volt.

 

Trust the science. 

Előzmény: Ebcsont42 (256858)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.08.23 0 1 256858
norics15 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 256857

Max Szuhodovszki akinek tudnék nagyon orulni

norics15 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 256856

Így szerintem ha nincs távozo meg is van a vegleges keret. Blago aztmondta 22 mezonyjatekosra van szuksege, a hivatalos oldal szerint 23 van de ebbe van Farkas is aki valszeg sokat nemfog jatszani

Előzmény: Mapé (256853)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 256855

Militár Iván annyiból téved csak, hogy Kusnyír passza is szar volt, de Dzsudzsák egy bedobás kiharcolásával kijavíthatta volna a gebaszt. Szerintem egyébként 10-ből nyolcszor ezt is csinálta volna. Maradék kettőből pedig egyszer bebőrözi és a vonal mellett faképnél hagyta volna a Rapid játékost. Csak hát ugye az idegállapot/börnóút miatt ez most nem jött össze.

Előzmény: Leszi51 (256851)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.08.23 0 1 256854

Köszi a videjót!

Előzmény: Sheverush (256852)
Mapé Creative Commons License 2023.08.23 0 1 256853

Viszlát Neo.

Sheverush Creative Commons License 2023.08.23 0 3 256852
Előzmény: Leszi51 (256851)
Leszi51 Creative Commons License 2023.08.23 -2 2 256851

Nézzétek meg Militár Iván elemzését a LOKI taktikáról és az első Rapid gólról.

UNIBET YouTube csatorna. Tanulságos!

Előzmény: Ebcsont42 (256850)
Ebcsont42 Creative Commons License 2023.08.23 -3 3 256850

Azt gyakorolják edzésen, hogy Dzsudzsák frusztrált legyen? Kétlem. Blago felelőssége nem csak arra terjed ki, amit tett, hanem arra is amit elmulasztott megtenni. Elmulasztotta Dszudzsákot a félidőben lecserélni. Dzsudzsák idegállapotban volt, ami miatt nem tudta ellátni a csk feladatait. Neki kellett volna példát mutatni a többieknek és összekaparni őket, ahogy már azt jó néhányszor egyébként megtette a pályafutása során. Kritikus helyzetben mondott csődöt, Blago pedig ehhez asszisztált. Kizárt dolognak tartom, hogy ez elkerülhetetlen lett volna. A 0-5 nem azért történt mert rossz dolgokat gyakoroltak az edzésen, hanem mert nem lettek meghozva a szükséges döntések. Egy főnöknek néha bizony fájdalmas döntéseket kell tudnia meglépni.

 

Dehogy próbálsz megérteni.. :(

Előzmény: Sheverush (256849)
Sheverush Creative Commons License 2023.08.23 0 2 256849

"Biztosan tudom, hogy Ők ennél ezerszer jobbak, és emiatt elfogadhatatlan számomra a 0-5 és annak elmismásolása."

 

Voltaképpen mit szeretnél, hogy ne legyen a szemedben elmismásolva az ügy? Próbállak megérteni. Blago megmondta, övé a felelősség, de megint ugyanígy csinálná, mert ezt gyakorolják edzésen. Szaggassa meg a pólóját, tartsunk autodafét, és azon vonja vissza nyilvánosan a tanait?

 

Vagy csak simán menesszék, akkor megnyugodna a mélyen megbántott és átvert lelked? Jöjjön Kuttor, hogy majd ő betolja a buszt? Na, vele biztosan nem szívnánk soha a Rapid ellen...

Előzmény: Ebcsont42 (256784)
kolera4 Creative Commons License 2023.08.23 -2 1 256848

Nevezett nick nem én vagyok,mielőtt valaki azonosítana vele,csak egy troll.

Leszi meg örménynek majd szombaton írok,kérem olvassák majd el. Köszi

Előzmény: Sepsikerti bika (256843)
Sheverush Creative Commons License 2023.08.23 -1 1 256847

Ezzel is nehéz vitatkozni, meg hát nem is akarok.

És van jópár dolog, amiben a sötétben hagynak minket tapogatózni, pedig semmi kárt nem látna a klub, ha elmondaná pl. a játékospolitikánkat, az éppen aktuális stratégiai céljainkat, vagy hogy melyik játékossal meddig kötünk éppen szerződést, stb.

Előzmény: Törölt nick (256846)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.23 -1 2 256846

A klubnál én még mindig az őszinteséget hiányolom, a közösségi média felületeken fejlődtek, de valahogy ezeket a sunnyogásokat még mindig irányítják felülről azt érzem. Ojediran esete pl., aki nincs rajta a közös ünneplős fotókon sem, nem számol vele az edző, mégis mi a tököm történik vele? A néző azt látja hogy van ez a kis feka gyerek, aki mindig ügyesen játszott, szerződést is hosszabbítanak vele, majd semmit nem játszik. Érthetetlen teljesen. Neoval sem számol úgy tűnik, ez érthető de ez sincs lekommunikálva. 

Előzmény: Sheverush (256845)
Sheverush Creative Commons License 2023.08.23 0 2 256845

Ebben abszolút egyetértünk, Te is tudod.

 

A DLA + klub együttműködési modellje egyelőre homály, a villarealos együttműködést pedig majd megvárom, mit hoz, mielőtt temetném. Mondjuk nem bánnám, ha több infóval kényeztetnének ezzel kapcsolatban, de a szakmai stáb összetétele alapján valami változás csak kikövetkeztethető. Utoljára akkor tudtam, hogy merre megy az akadémia, amikor Kolbe elmondta a városi tévében. Azóta csak ködszurkálhat a magamfajta a nyilvános infók alapján.

 

Ami a csapat körül történt (Blago munkája, a stáb, erőnlét, Sportdiagnosztikai Központ bevonása, eredmények, világosan látható játékfilozófia, identitás, egyre értelmesebb igazolások), én abban látom a fejlődést. 

 

Előzmény: kolera4 (256789)
ChrisRea Creative Commons License 2023.08.23 0 0 256844

Érdemes megnézni Rossi olaszul feliratozva beszél 

https://mandiner.hu/sport Hékás, te már jobban érzed magad Magyarországon, mint Olaszországban!” – szólt oda Marco Rossinak a felesége

 

Szerinte pár év alatt nem azért lett jobb Szoboszlai mert nevelték hanem mert eldöntötte hogy jobb akar lenni.

Előzmény: losik (256839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!