A 8-as anya annyit tesz, hogy 8 mm-es csavarra lehet rácsavarni, és 8-as csavarkulcs kell hozzá.... Azt hiszem..... De lehet, hogy valami kecskészeti szakkifejezés...:-))
Szia--Az egész dobozt puha forgáccsal meg fürészporral szoktam kitömni ---még a tojástartóba a tojásokra is rakok ne tudjanak mozogni---Csak jól körbe kell ragasztani nehogy hulljon a forgács....
Gondoltam teszek fel pár képet. Még akkor készültek, mikor nagyobb volt a hó, most már fele-negyede sincs meg, helyette marha nagy sár. 1. kép: búbos-kopasz jérce 2. vörös búbos jérce 3. Az előző kettő egy képen, épp esznek 4. Szintén ketten + japikeverék kopasz jérce + japikeverék kopasz kakas 5. Vegyes banda 6. Ismét 7. A helyükön bent a búbos magkakas. A vizet kicseréltem ám, belekaparták a friss szalmát. 8. Kakasegyveleg 9. Hát vele nem tom mi lesz!! Érdekes kakas. 10. Fehér búbos kakas, neki sem biztos a helye nálam, max a tányérban. 11. Az érdekes kakas még egyszer. 12. Szakállas-búbos kakas. 13. Pihenő. 14. Előtérben a másik búbos-kopasz jércém. 15. A nagy kedvenc. 16. A kis kedvenc. Búbos-kopasz japikeverék jércike.
Szia Subi!Nekem is volt hasonló tapasztalatom.De azt hiszem nem kell félni ezektől a négylábúaktól,csak a helyüket kell úgy kialakítani hogy ne tudjanak semmit tönkretenni.Szerintem több örömet adnak,mint bosszúságot.Azt hiszem már itt a fórumosok közül is egyre többen tartanak a baromfiak mellett ilyen mekegőket:))
Subi nekem van egy nyolcas anyám,tegyek fel róla képet?
Gazdaboltban lehet kapni egy Zoolit nevű anyagot. Korlátozás nélkül adható, takarmányba kell keverni, öko -ban is használható, nincs egészségügyi korlátozás.
Szia. Azt hiszem igazad lehet!Én a hamvas rétihéját nézegettem,egy ismerősöm azt tippelte,dankasirály lehetett.De biztos hogy ragadozó volt,azért annyira ismerem őket.
Ja...bocs----én azt hittem a te kiskakasod lesz ilyen-olyan tyúkokkal....Szerintem sok vegyes szint,de lehet közte ami a kakasra vagy a tyúkra fog ütni....Nekem pár éve volt ezüstfogoly kakas--világoscolumbián tyúkokkal és lett ezüstfogoly kakas is meg vil. tyúk is ----meg sok kevert szin....
2009 dec 12-i születésű Bichon Bolognese kiskutyáink vannak eladók! A 2 kisfiú és 1 kislány van még! Oltva és féregtelenítve vannak. Érd: 70/3164556 Esetleg megoldható hogy a márciusi Monori börzére(ha lesz) elvisszük őket, ha komolyan érdekel valakit. 35000 ft-ért adjuk őket.
Sajnos ez nálunk is probléma volt. Igyekeztünk minél többször kimenni, hogy a tojásokat megmentsük és hogy megpróbáljuk kifigyelni, melyik tyúk a bűnös. Megtaláltuk, leves lett belőle. Igaz, ő nem orpington volt. De azóta nem eszik a tojást.
Tanácsot szeretnék kérni a tapasztalt baromfitenyésztőktől. Nagy örömömre néhány hete elkezdtek tojni az Orpingtonjaim (3 tyúk) ám sajnos azt vettük észre, hogy megeszik a tojást. A kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka és mit lehet tenni az ügy érdekében. A Brahmák is tojnak már, ám náluk ezt még sohasem tapasztaltam. Gondolom valamilyen táplálékkiegészítő segíthetne talán. Köszönöm előre is a tanácsokat.