Keresés

Részletes keresés

KömKel Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60107

Nem igazán látszódik:

- FAGYÁLLÓ GRESLAP 1 CM
- FAGYÁLLÓ FLEXIBILIS RAGASZTÓ 1 CM
- SZŰRŐBETON 6 CM
- HAMNAP ISODRAIN 20 GEO FELÜLETSZIVÁRGÓ
- WINFLEX 4 MM H SBS MOD.BIT.LEMEZ 1 RTG.
- EXTRAFLEX GGV4-H SBS MOD.BIT.LEMEZ 1 RTG.
- KELLŐSITÉS
- LEJTÉST ADÓ BETONRÉTEG 4-12 CM
- MEGLÉVŐ, VISSZARAKOTT HŐSZIGETELÉS
(15 CM-VASTAGSÁGIG FELBŐVITVE) 15 CM
- EXTRAFLEX V4 1 RTG
- KELLŐSITÉS
- MEGLÉVŐ VB. GERENDÁS FÖDÉM FELBETONNAL 23 CM
- GIPSZKARTON ÁLMENNYEZET

Előzmény: KömKel (60106)
KömKel Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60106

Itt van egy csomópont, anyagokkal:

Előzmény: Kovalic 76 (60105)
Kovalic 76 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60105
Koszonom!

A vastagsaggal nem lesz gond. Van egy 25-30 cm magas koszob. A terasz elott telikert van.
A hoszigeteles lepesallo XPS?
Mi az a szivargolemez?
Es a vizszigeteles anyaga mi lenne?
Előzmény: KömKel (60103)
Kovalic 76 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60104
Egyaltalan nem tudom, hogyan kell hozzakezdeni, szoval szakemberrel szeretnem.
De azert kepben szeretnek lenni. Marmint azert, hogy ne legyen benne hiba. Ha megcsinttom, akkor legyen tokeletes.
Előzmény: Égető1 (60102)
KömKel Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60103

Érdemes? :D

KELL!

Lakott tér feletti terasz esetén van kétféle rétegrendi kialakitás:

Egyenes rétegrend:

- vakolt födém

- 15-20 cm lépésálló hőszigetelés (nagyon alsó határ a 15 cm)

- lejtésképző aljzatbeton 2% lejtéssel (minimális vastagság 6 cm)

- 2 rtg. vizszigetelés

- kasirozott szivárgólemez

- szűrőbeton

- ragasztott burkolat

Forditott rétegrend:

- vakolt födém

- lejtést adó réteg 2% lejtéssel (nincs minimális vastagság)

- 2 rtg vizszig.

- min. 15 cm XPS hőszigetelés

- kasirozott szivárgólemez

- aljzatbeton min. 6 cm

- ragasztott burkolat

Fontos a terasz szélén a cseppentőlemez, ill valami profil beépitése, nagyobb terasz esetén ajánlott egy mini-ereszcsatorna is.

Amint látható, a lakott tér feletti terasznál a rétegrend sokkal vastagabb, mint a beltéren, emiatt a terasz magasabban lesz, tehát ki kell rá lépni. Ezért a teraszajtó sem a belső padlóvonaltól indul, hanem a külsőhöz igazodik.

Ezeket rendre "elfelejtik" az engedélyezési tervre rárajzolni, ill. a megrendelőt tájékoztatni, és amikor arra kerül a sor, hogy ténylegesen felépül, akkor megy a szörnyülködés. Aztán a szaki+megrendelő megegyeznek abban, hogy csak úri huncutság a megfelelő teraszrétegrend, jó lesz az hőszigetelés nélkül is...

És persze hogy 2 évente felfagy az egész, plusz penészedik alulról.

(ezúton megragadnám az alkalmat üzenni annak a "kedves" veresegyházi illetőnek, aki a fórumon keresztül ugyanilyen ügyben kért tőlem tanácsot, majd rajzokat kért, majd helyszini ellenőrzést a munkák felett, hogy remélem bevált a télen a kialakitott rétegrendű terasza.

Igaz, hogy fizetni elfelejtett...)

Előzmény: Kovalic 76 (60101)
Égető1 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60102

Nem lesz könnyű.

Víz szigetelni és hőszigetelni is kell.

Gondolom nem házilagosan akarod elvégezni. De ettől függetlenül nem árt ha tudja az ember mit kell szakszerűen csinálni !

Előzmény: Kovalic 76 (60101)
Kovalic 76 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 60101
Sziaaztok!

A teraszom szigeteleseben kernek tanacsot.
A terasz alatt van a nappali. Semmi hoszigetes a ketto kozott. Csak a beton fodem.
Erdemes lenne a hoszigetelest megoldani? Mar kesz teraszrol van szo.Felfagyott egyebkent es beazik. Szoval mindenkeppen bontani szeretnem.
Hogy kellene megoldani?

Koszonom
Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60100

Elvileg mészfestésre nem is szabadna glettelni. :) Vagy én tudom rosszul?

Egyik festő mondta, hogy mindig kavarnak az összetevőkkel. Nekem sok zsák Rigipsem van, valaki meg azt szidja, hogy gyorsabban köt mint a Széria.A polifarbe glettjét szidták sokan, hogy az nem jó. De csak 1 festő akarta azt használni. Annak 1 órás a kötés ideje.

Előzmény: Törölt nick (60099)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60099

Széria állítólag nem olyan tartós.

Szerintem... baromság.

Van ami immár tizedik éve ment fel, ráadásul mély alapozott hagyományos mészfestés rétegekre.

Azóta 2X lett már átfestve is és semmi baja.

A földszinti 20 év története....

-vakolat 1993

- mészfestés vagy 3-4X

- glettelés 2004

- diszperziós festés 3X

Azóta csaktán nem romlott le a minőség :-)

Előzmény: Alex7777 (60096)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60098

Nekem hasonló rendszer megy négy éve mindkét fürdőbe. Napi kétszer fél óra működéssel egész évben kellemes az idő fürdéskor. Van alatta 12centi szigetelés, körbe a falakon meg több, órákig meleg utána is a fürdő. Van erre is téma...

Előzmény: frakkx (60097)
frakkx Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60097

Az elektromos fűtésekkel kapcsolatban , van valakinek tapasztalata??

Ebay-en nézem a különböző tipusokat, és ez a 10 nm egészen nagyon korrekt áron van

http://www.ebay.de/itm/elektrische-Fliesenheizung-1-2-3-4-5-6-8-10-m-QF-WHITE-/280529517828?pt=Systemkomponenten_Heizung&var=&hash=item4150dcbd04

Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60096

Rigipset vettem. 6-30, 3-6 és 0-10 van. A spaletták nem lettek megcsinálva, ráadásul rossz helyen van a kőműves élvédő. Csak vakolni lehetne így, de nem jó az élvédő helye. Ha gipszkartonnal akarják megcsinálni ki kellene vágni. Volt festő, de a spaletták miatt léptek le, mert nem fogadtam el, hogy így felrakják. A megállapodás során egyébként azt ígérték, hogy leszedik az élvédőket, de a munka alatt már nem akarták. Elég jó áron dolgoztak amúgy, kétkezes glettvasat használt aki glettelt, elég jó lett amit befejezett. Sajnos sok festő egykezes glettvassal dolgozik, és lepkét se használnak. Tökéletesen vakolt falnál nem is kéne, de ez nem olyan, mert nem raktak vezetősínt a gépi vakolásnál. Utólag bánom, hogy nen néztem jobban kőrbe gépi vakolás ügyében. Azt hittem, majd a festő használ H lécet, mert ezzel volt tele a net, hogy hogyan kell festeni. :) Csak a festők nem olvassák ezeket a leírásokat! :D 90%  egykezessel csinál mindent.

Széria állítólag nem olyan tartós.

Előzmény: KömKel (60093)
KömKel Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60095

Najó, de ehhez azért kell rutin meg gyakorlat rendesen.

Én pár évig forgattam glettvasat meg egyéb kőműves szerszámot a kezemben, de annyira kijöttem a gyakorlatból, hogy inkább a biztonságosabb kétszeri csiszolást választottam.

Még igy sem lett az a minőség, amit elvárnék egy festőtől (surlófényben látszanak a hibák), de én sem vagyok hajlandó kifizetni 100+ezer forintot helyiségenként...

Előzmény: frakkx (60094)
frakkx Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60094

Sok festő még ezzel dolgozik , mivel a legolcsóbb, sőt ott van a késleltő festék is. Rögtön színazonos lesz. Ha rögtön húzáskor gletteled második rétegben, akkor nem kell csiszolni.

Előzmény: KömKel (60093)
KömKel Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60093

Ki a fene glettel még modellgipsszel? :O

Lehet kapni rohadt jó glettanyagokat, amik nem kötnek meg 10 perc alatt, nagyobb mennyiség is bekeverhető belőlük, és nem drágák (pl Széria glett).

Első rétegben mehet a Szériával, utána át kell csiszolni, aztán Rimano 0-3 glett a legjobb. Ha nagyon gyakorlatlan, akkor ezt is érdemes átcsizsolni, és tükörsima a felület.

Viszont bent lakva rohadtul gáz csinálni, mert a finom glettpor gyakorlatilag mindenhová eljut...

Előzmény: frakkx (60092)
frakkx Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60092

Ha már glettelve van egy két szoba tedivel egy nap alatt legurithatod, és már is nem festetlen szobában kell aludnotok.

amúgy a glettelés sem nagy ügy . modell gipszet vegyél és egy fángli adaghoz tegyél a későbbi festékből bele 1-1,5 decit. Ez a festék lesz a kötés ellen a késleltetőanyag. A festék miatt nem köt azonnal a gipsz. Ezt még kicsi vizzel higíthatod. kezdheted a glettelést. Kb 1-1,5 nm-es darabokat glettelj, majd amikor kezd húzni (száradni akkor rögtön mehetsz rá a második réteggel . Tükör felületet kell kapnod a második rétegre. A glettelést laza csukló mozdulatokkal csináld, és ne túl sürű anyaggal.

Előzmény: Alex7777 (60085)
Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60091

Gratulálok az ügyes asszonykához! :)

1200 ilyen rétegrendért teljesen elfogadható, de amit nekem mondanak, kihagynak bizonyos munkafolyamatot. 2 glett 2 festés. Vannak 700-800 forintos emberkék is, de azok nem tudnak normálisan glettelni. Mostanában, akikkel beszéltem el se hívtam, mert 2000-2500-at mondtak telefonba. 450nm glettelve festve egy embernek 1 havi munkája lenne kb. 1M soha a büdös életbe nem fizetek ezért!

Előzmény: Törölt nick (60087)
C200UF Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60090

Köszönöm!

Előzmény: KömKel (60089)
KömKel Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60089

"Sima" járható padlásra is kell a min. 18 mm-es, bútorraktározásra rakj vagy 2x15 mm-t (eltolt hézagokkal), avgy 22 mm-t.

Előzmény: C200UF (60088)
C200UF Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60088

Hello,

50 cm-enkénti alátámasztással milyen vastag OSB lapot tegyek a födémszigetelés fölé, ha járható padlásteret szeretnék? Raktár lesz, bútorok számára.

Kösz,

C

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60087

Nálunk az asszony glettel, csiszol és fest is, már 3 szobán van túl, a 4. következik ... tökéletes.

És jobb mint, amit a szaki csinált anno.

-----

Amúgy az itteni (kecskemét) jobb festők tavalyi árajánlatai alapján, átlagolva:  

A nyers vakolt falból indulva, normális munkát végezve(ígérve).

- nyers felület átdolgozása (spaknizás, drótkefézés, esetleg vésés) és síkba javítás

- mélyalapozás

- (jellemzően) 3 menet glettelés

- hígított fehér festés (glett fixálás, nedvszívás kiegyenlítése)

- finom javítások, finom csiszolás

- alapozó fehér festés

- 2 soron színre festés

- az egyéb dolgokat (fólia/papír takarás, takarítás) beleértve

A munkadíj 1200 Ft/m2 ill. 1500+áfa itt vidéken (Kecskemét)

A kávázás és egyéb kőmíjjes jellegű javítások munkadíja, a festővel csináltatva 1600 Ft/óra ill. 2000+áfa.

Az árban helyben (~10 km) érvényes, távolabbról 70 Ft/km útiköltség és állásdíj.

nagy ivó Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60086

Oldalfal 2x glett 2x gurítva fehérre    1300/ netto

Mennyezet 3x glettelve  2x gurítva    1600 netto

Ha a betont csiszolni kell a hibák miatt az + 600/ netto m2

Spaletta kartonnal 800/ netto fm

Hálózás, glettelés csiszolás nélkül 800/ netto m2

Színezés alapozva 800/ m2

Állvány 550/ m2

Előzmény: Alex7777 (60085)
Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60085

Ha nem találunk senkit, akkor kénytelenek leszünk ezt csinálni. Úgy gondolom, hogy a sokéves rutint nem lehet überelni. Sajnos sokan nem szeretnének minőséget produkálni. Szerintem ezek a 2-2500 Forintos árakat nem sokan fogadják el, csak bepróbálkoznak. Sok videot néztem a glettelésről és beszéltem is festőkkel. 2 egyforma módszer nincs, mindegyik máshogy csinálja.

Kezdek ott tartani, hogy felmondok és inkább teszek veszek itthon, viszont félek, hogy nem tudok minőséget produkálni. Azt hiszem sajnos a festők java része nem képes erre. Hazudnak össze vissza. Telefonba sokszor alacsonyabb árat mondanak, illetve a kezdés idejével is kavarnak, az is mindig több lesz általában, mint amit telefonba mondanak. Néhány szoba lett glettelve, és valaki látja, kérdezem, hogy tud e ilyen minőséget. A válasz a persze és a csönben hallgatás és aztán nem adnak ajánlatot.

Már be is költöztünk a házba, de nem élvezhető, mert vakolt falas szobában alszunk. Sok munkám van mostanság és most is dolgozok, de ennyi pénzt nem keresek, mint kérnek. Félre ne értsétek, de van pénz a teljes ház befejezésére. De agyament árakkal és igénytelen összecsapott munkát nem tudok elfogadni.

Gratulálok, hogy ilyen kitartó voltál és magad is be tudtad fejezni a házadat. Sajnos és félek, hogy ronda lesz és e miatt nem merek belevágni. :)

Előzmény: frakkx (60084)
frakkx Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60084

csak ajánlani tudom a módszerem. Anno úgy csináltam laikusként  (autószerelő vagyok) , hogy a nappalira fogadtam egy-két rendes megbízható mestert. Szigeteltek , burkoltak , festettek, mind mást mást. Természetesen ott voltam végig , és figyeltem , kérdeztem. Mikor készen lett , már tudtam ezt egyedül is tudom csinálni, már a technológia is meg volt:)) És valóban gyorsan , szépen be tudtam fejezni a többi szobát is. Az emeleten levő fürdőszoba amit én csempéztem különb lett mint a lenti mester általi. Na még mielőtt megkérdeznék hogy miért nem inkább az autókat javítottam ez idő alatt, --azért kérem mert alkalmazásban dolgoztam szervízben , otthon meg nem volt műhelyem :)) Laikusként is szinte mindent megcsinálhat az ember , ha érdekli , no és egyéb tevékenysége mind e közben nem annyira , ha jobban kifizetődő

Előzmény: Alex7777 (60083)
Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60083

Szép nagy a ház, de nekem az az érzésem, hogy gazdagabbnak néznek, mint vagyunk. 20 év kemény munkával kapartuk össze a rá valót, sokszor hétvégén is éjjelbe nyúlóan dolgoztam. 1 ember havi munkájára nem tudok kifizetni 1M-t. Kövezzetek meg, de akkor sem.

Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60082

Pest megye északi része. Festésre 2000-2500/nm 2 vagy 3 réteg glett, 2 gurítás. 160nm a ház, a garázst nem szeretnénk festeni egyenlőre. 450nm kb. a falfelület. A másik gond, hogy nincs meg a spaletta vakolása és nem is akar visszajönni a kőműves, a kőműves élvédő rossz helyen van, azt le kellene szedni, hogy a gipszkartont normálisan fel lehessen tenni. Vagy kivakolni, de spalettát nem akarnak manapság még a kőművesek se vakolni. Valaki azzal jött, hogy miért nem csinálom meg inkább én.

Előzmény: Törölt nick (60081)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60081

Mekkora ház és mennyi az a sok...?

No és hol van?!

Előzmény: Alex7777 (60080)
Alex7777 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60080

Kedves Fórumozok!

Ismertek ügyes szobafestőt? Több hónapja szenvedek festő kereséssel, de vagy nem adnak ajánlatot, vagy iszonyatosan magas áron festenék ki a házunkat. Gépi vakolt falfelületünk van és monolit födémünk. Sokan a monolit födém glettelését se akarják megcsinálni. Az a tapasztalatom, hogy csak a festőhengerrel szeretnének gurigázni. Kevés munka, nagy haszon.

Ha ismer valaki egy megbízható festőt kérem ossza meg velem az elérhetőségét!

Köszönöm!

Ui:Ha homlokzati szigetelés, hálózás színezésre, tudtok valakit, azt is megköszönném, vagy egy jó burkolót, de a festés lenne a legsürgősebb.

KömKel Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60079

Hát jól :D

Ezt statikai kiviteli terv nélkül TILOS megcsinálni, mivel az XPS-nek van egy teherbirási határa. Át kell számolni a teljes épület tömegét+hasznos terheket, és úgy méretezni az egész lemezt, hogy ezt jól el tudja osztani.

Ennek megfelelően nincsen általános vastagság, vagy vasalási kiosztás, mert mindegyik egyedi.

Amivel nem számoltál, az a vas+vasszerelés. Általában 100-130 kg/m3 vasat kell belerakni a szerkezetbe, és tonnánkénti ára 240e Ft, valamint 110e Ft körül szerelik.

(valamint a sávalap nem tömör beton, hanem a talajszint alatt min. 100 cm-re (alsó sikjaÖ van egy kb 60x60-as sávalap, és azon 2-3 sor zsalukő, ahogy a terepviszonyok igénylik)

A hőszigetelésnél mondjuk sávalapnál kivül van 15 cm XPS-ed 1 méter magasan, 40 fm-en, valamint a zsalukő belső oldalán vizszintesen és függőlegesen 8 cm 1 ill. 1.5 méter hosszban, 40 fm-en. Ez 14 m3 XPS

Lemezalapnál van 100 m2-ed 30 cm vastagon, ami 30 m3 XPS.

Előzmény: frakkx (60078)
frakkx Creative Commons License 2014.05.03 0 0 60078

Sáv alap esetén 0,60*0,90*4*10 es lefele , lemez alap esetén 10m*10m *0,3

Egyik esetben 22 köbméter másikban 30. Na és az utóbbiban már kész a padló alapozás is. Nem egy szörnyű nagy különbség. Ha jól számoltam. Na és a lemez alapot lehet erősíteni a széleken a fal alatt mondjuk méteres pontokban. Pl méterenként levezetném 0,2 *0,2 négyzetben az alsó betonrétegre pontalapszerűen. Ezzel a technikával még nem hülne le a lemez alap belső része, különösen , ha kívülről minden szigetelést megadnék neki. Na most ti építészek jól lehülyéztek??

Előzmény: kjapp (60076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!