Vagy annyira profi, hogy 5-10 km - es karikán meg tudod állapítani minden hibáját.. Aham.. Olaszban úgy megy a robesz vásárlás, hogy nix tesztkör ha kell viszed, ha nem nem. Na ilyen megkímélt átnézett gépeket árulnak itthon..
Szia ! Nekem is volt ilyen gondom ,de egy alapos karburátor tisztítás megoldotta . Persze a fúvókákat is ki kel tisztítani . Én bicikli pumpával fúvattam ki, visszafelé. Egy kis tűvel előtte megpiszkáltam a leragadt szennyeződések miatt. Nekem bevált.
No ez engem is érdekel. A Yamaha kisrobimnak is ilyen baja volt: A km- meghajtó fogaskereke fogai elkoptak (az még nem mágneses) természetesen fogaskereket senki nem tudott csinálni hozzá. A gyári komplett (olyan fekete házzal együtt pedig 10 eFT volt. Viszont azzal sem akart működni. Telecsorgattam a bowdent csavarlazítóval, amig el nem kezdett csurogni lent. És lám most már működik.
A kérdésem jó ez így, vagy ajánlható valami spéci olaj, hosszútávra (kerékpárolaj, varrógépolaj, motorolaj, zsír?) (a fogaskerekeknél gyárilag zsír van)
Ha már szóba került: mivel lehet megelőzni a jeladó-mágnes eltörését? Hallottam, hogy nincs baráti viszonyban a vízzel + kosszal. Vettem fehér zsír spray-t, ha azzal alkalmanként lekezelem, segítek vagy ártok? Esetleg van jobb anyag/módszer erre a célra + a bovdenek karbantartására?
Sziasztok van egy 1999 es évjáratú 400 as burgmanom tegnap hazafelé jövet 110 nél egyszercsak visszaesett a kilométeróra mutató nullára, és azóta megse mozdul nem értek hozzá, de spirál szakadásra gondolok, amennyiben spirálos, hogyan lehet azt kicserélni?
Mint szerelö sok tipust javitok a burgmannal pont ugyananyi gond van mint más tipussal. Most is inkább olaszbol hozatsz egy ellenirizhetetlen elöéletüt mint inkább egyszer v. m€gegyszer megcsinálnád. Ha én megjavitok egy motort garanciát vállalok rá és ha kell (mert a beépitett alk.részel v. a munkánkal baj van) addig javitom még jó nem lessz. Ezért törekszem megfelelö aanyagokkal gépmühelyekkel együtt dolgozni hogy az ügyfél tökéletes motort kapjon én meg gariban minél kevesebbet dolgozzak. Te megjavitottad állitásod szerint, ami nem lett tökéletes ezért inkább a burgira háritod a hibát.
Nekem is voltak ilyen vacak állapotu motorjaim: volt egy Kawa ZZR-em , csak szívtam vele hasonlóan rossz volt mint a te burgid. Gilerám is volt kettő is: az elsőnél blokkfelújitással kezdtem, a második pedig rejtélyes módon egyre gyakrabban nem indult ( utólag kaptam tippeket, mi volt a hibája).
Nem biztos , hogy a konstrukció, vagy a gyártási minőséggel van a baj. De sokszor a lestrapált, levetett olasz példányokból indulnak ki. Lehet, hogy a 30e-t futott példányban mégis több mint a duplája van?
Az enyémben óra szerint most van 40 ekm, de kormánycsapággyal nincs gondom, valamennyire issza az olajat (ezer km-ként cca 1 dl).
(Kormánycsapágycsere ennyi km-nél inkább sérűlés miatt, vagy valami durva használat miatt valószinű- de mondjuk ki krosszozik egy burgival:))))
ugyan ezt írtad nekem is, meg leszóltatok hogy olyan nem létezik. most jöhetne egy röhögős szmájli vagy egy csúfolkodó. oltottatok az elméleteitekkel, pedig ez a valóság. egy rossz konstrukciójú 1 hengeres blokk van benne, vagy az anyag választás vagy más a ludas abban hogy nem bír ki 60-70e km-t egy japán motorblokk, a legroszabb hogy el sem ismeri, nincs javított verzió. pedig még a kereskedő is ezt ajánlotta az atlantik és más robesszel ellentétben. én sem vennék még egyszer ilyet, másnak sem tanácsolom.
sokan leszóltak amiért pont ugyan ezt írtam ide. nekem is 200km/0.5L olaj ment el a kipufogón és nem hitték el. érdekes a te hozzászólásodra miért nem reagáltak többen is hitetlenkedve?
nekem már csak az a gáz, hogy most már teker az önindító, benzinben úszik a gyertya van szikra és nem indul. néha pöffen egyet vagy gondol egyet és egy napig tudom 3-4x indítani akkor megy azután nem indul újra. 2500 km-en ment rendesen és ette az olajat, sztán egy motoros találkozó után épp hogy beindult teljesen felpakolva, majd kezdte a fenti történetet. most használhatatlan, és úgy érzem elég sok idő kell mire gatyába rázom vagy eladom, esetleg szétbontom. ha más nem lesz a novemberi olasz börzén vetetek rá egy töröttet. sok sikert a burgihoz, kíváncsi vagyok hogy a tied meddig húzza majd az igát.
én így vettem, szólt a srác, hogy 250 km-ént azért ellenőrizzem, és tegyek bele 1-2 dl olajat. Ha csak 90 körül hajtom, akkor megelégszik 1000 km/ 5 dl olaj, de múltkor 200 km-t mentünk végig 120-130-al, na akkor bekarmolta a 200 km-re az 5 dl-t. Én nem bánom, csak be ne álljon a motor. Szeretem a burgonyát....
Egyik kollégám OFF típusú (tán Kimco?) motorját felfúrták és dugót cseréletek. A régit megkaptam szuvenírnak. Az alsó (olajáteresztő) gyűrű rései teljesen el voltak kokszolódva. Ebben az esetben nem tudja a lehúzott olajat átvezetni a dugó belseje felé, ezért nagyobb mennyiségű olaj marad a henger falán, az olajlehúzó gyűrű nem boldogul vele, ezért az olaj nagyobb mennyiségben kerül az égéstérbe. A nem megfelelő olaj illetve az elhanyagolt olajcsere okozza ezt a kokszosodást.
Sziasztok Burgmanosok! Egy ke'rde'sem lenne. K2-es 4oo-om van , befolyasolhatja a fogyasztast a kopott variator szijtarcsa? Ugyanis az atlagom kb. 5.5-6 lityi a maxigaz pedig 13o km/o, igaz van benne kb. 6o ooo km. Uj szijat es gorgoket kapott . Az olajfogyasztas minimalis kb.1 dcl/1ooo km. Segitene valamit a csotengely esztergalasa es ha igen akkor mennyit? Avalaszotokat nagyon megkoszonnem. Szeles utat mindenkinek !!!
Igazságot mondtál barátom ezért irtam le az én tapasztalataimat. Hallottam olyat hogy a Silver Wingnél alulméreteztek valami főtengely csapágyat és a tulaj hadakozik a hondával mert 2-szor szarik be a motorja. Ezért nem szabad általánositani.
na pont ezzel nem akarok megbarátkozni, 24 e után 6 dl 1000-re, tehát 3 000 alatt lecseréled az olajat, kár szűrőt is cserélni benne. leírtam ami nekem bajt okozott, vagyis amit nem reméltem egy felső kategóriás túra robogóról.
akkor biztos hazudtak a carmo shuhukiban, és kémprogramból rendeltek mert az elém fordított monitor is azt hozta hogy dugó gyűrű csapszeg csak egyben egy cikkszám alatt rendelhető.
Annyit füznék az általad leirtakhoz én k4-et vettem Mo-i szervizkönnyvel 24ezerrel most van benne 54 , eddigi hibái: olajfogyi 6 dl/1000km miota megvettem nem nőtt ha ezt hibának vesszük, kézifék bowden megszorult, üléstelo gyengélkedik, müsz.fal izzó kiégett, 1 szijon és a görgőkön kivül valamint 2 hátsó gumin kivül nem cseréltem semmit a féktárcsákon alig láthato kopás.Főleg turázásra használom 2 személlyel megjártam már töbször az Alpokat voltam adria-i köruton és aTátrában még egy csavarhúzot sem kellett elővennem soha. Biztos vannak jobb motorok de ha mindegyikre csak ennyit kellene költeni még több motorosbolt zárna be. Persze rendszeresen megkapja a motor az előirt karbantartást.
Főleg a kinti 5-7éves és a 20-30ekm körül futott motor,mindig valami álomnak/hihetetlennek tűnik, van hogy valaki bekapja ezt a csalit. De mindenki abban hisz amiben akar, - én - fenntartásokkal kezelem az ilyen nagyszerű lehetőségeket. Ami igaz .. Amíg lószar van veréb is van.. :) Vajon mi/k derülhetnek még ki..
Bal oldal Executive felirat rossz helyen van. Tank ajtó alatt kéne lennie. ;) Fényezést át kell nézni, mert ha csili vili akkor nem csak azt az oldalt hanem telibe is fújhatták. Érdemes gyári képeket nézegetni majd a használt gépen is megnezni,hogy stimmelnek-e a feliratok elhelyezése.
nincs tovább fölfele:)))) olcsóbbakat néztem kézalól magánszemélyektől de ez legalább egy szervíz és garit is adnak az eladott motorokra.
néztem majestyt kymcot hondát.
ezek meg levizsgáztatják nevemre írják.
és megesküdtek hogy nem csak az olajat cserélik le meg a légszűrőt hanem elvégzik a váltó aktuális javitását mert állitólag valamit ilyenkor 35 ezernél nagyjavitani kell és az drága azért nem csináltatja meg seni hanem inkább elpasszolja.
Képek alapján jól néz ki , de az egy robogónál csak csomagolás.
Nem tudom az anyagi lehetőségeidet. Meddig tudsz elmenni felfelé.
Én az elején úgy voltam vele, hogy elég 2-300 ezerért motort venni, lett belőle 400 e, mire normális motor is lett belőle lett még közel 200 ráköltve. Átiratást nem nézem.
Te estedben most közel 1 misinél kezdődik ugyanez.
Amíg meg nem veszed nem tudod, hogy jó e vagy sem. De ha van rá garancia akkor tavasszal ráérsz ezen agyalni, addig meg lehet másik típus is megtetszik.
Nem lebeszélni szeretnélek róla, mert nekem is tetszik ez a típus!
Itthon vásárolt új 650-es burgiknál kb K6-ig 60-65ekm után cserélni kell a szijat mert elszakad.. USA-ban simán el egy 100-120ekm-t is mert ott nagy távolságok vannak nem gyilkol a a szijat a gáz/fék gyorsítás. 200ekm-t nem tud elmenni a szíj. Hátsó tárcsa 65-70ekm után cserés de ez is felhasználó,környezet,vezetéstől is függő.
Szerintem konkrétan a motoroddal és a te felújításoddal van a gond.
Először ezt írtad:
"...váltottam suzuki burgman 400 k3 -ra.olasz import a gép, saját magam raktam össze darabokból"
Ezek szerint nem sikerült, zabálja az olajat, satöbbi. Ha tisztességesen és jó alkatrészeket használtál, nem szabadna ennie az olajat, produkálni a sok hibát. Ezen kár vitatkozni, feleslegesen dolgoztál vele olyannyira, hogy sikerült egy durva 2T gépet összerakni. Nem tudom, hogy hol rontottad el, de valami nagyon nem jó abban a blokkban. Sajnos nem akarsz tanulni a hibádból és úgy látom, hogy újra buhera és a másodlagos megoldásokhoz szeretnél folyamodni, amivel szinte biztosra veszem, hogy újfent problémába futsz.
Lehet szidni a Burgmant így úgy (mondom ezt úgy, hogy nekem nincsen és nem is kell), de ilyen motorelőélettel nem érdemes széleskörű kritikát megfogalmazni, mert nem lesz tényszerű.
"ami szar a burgin: ülés zár bovden,-vigyázni kell, van technikája, először én még a kulcsot is beletörtem (kulcs macerás: nyerset Suzukitól rendelni, aztán megcsináltatni, mágnefejet nem lehet utánrendlni, aranyárért sem, csak komplett zárszettel)
motorblokk olaj fogyasztása,- nem egyedi sok más is eszi az olajat. A régebbieket könnyebb felújítani, mert nem Nikasiles.
egy tárcsás első fék,-szerintem is nagyon szar,a kisrobogom is jobban harap.
gyertya szerelő nyílás hiánya,-nem volt rá szükségem
akku elhelyezése,-ezzel semmi gond, jól "kéznél van"
ülés tartó teleszkóp minősíthetetlen tartóssága,-nekem még mindig tökéletes a 14 éves robesznál.
elektromos rendszer hozzáférhetőségének és elrendezésének helyei-ezzel nem foglalkoztam, azt se tudom hol van.
levegő szűrő ház fedő rossz kialakítása, váz festés tartóssága,-0
Olajbeöntő- ezzel még nekem se volt gondom, pedig ez a max. amit meg tudok rajta csinálni
sok műanyag pattintható bolha rossz helyeinek kialakítása, egyáltalán a sok bolha értelmetlen megoldása amit állandóan elhagysz -kirázódik belőle.-ja.
Én a váltóra gondoltam az nem bir ki javitás nélkül 2 kilót. A motorja simán elmegy annyit. Az óra tekerést ithon is simán csinálják napokban javitottam egy burgit régi tulaj (kb 1 éve) 30e szervizre hozta a szerviz könyv otthon maradt?? most ugyan az 20189km-rel jött átvizsgálásra szerviz könyvel kamu pecsétekkel.
Mas téma . ... pont mint a smart 100.000 km utan motorgeneral.?? .ebbe merci motor van nekem is van smartom 11 eves közel 300e km el es semmi baja es itthon mindegyikbe 99000 km van... az auto24.conezd meg kint az 1 évesen van 80-100e km...
Persze sok a 200e km de napi csak 2*50km= 100 km számolva az havi 2000km evi 20.000km és ez a minimum!!sÉs ez csak a munkaba jaras. nem turazott ausztria.svajc...stb. es ok telen se teszik le a motort. 10 eves motor 30e km? Persze.-----.a 30e km 10 évre= napi 2*4 km. Napi 8km :) biztos csak boltba jarasra hasznaltak a 2, 5 millas motort..és eladja beviszi a kereskedesbe x összeget kap érte. a magyar elhozza x osszegert es árulja 350-500e között rendszam nelkul. a magyarnak van 50e haszna..akkor mennyiért vette??? Kint is fizetesbol elnek az emberek nem jó indulatbol....es miért ennyi az ára? Mert 1 lefutott motor.....ennyi
olvasgatom itt a fórumot, és azért néha nagyokat nézek.
Én amondó vagyok, hogy a külföldről behozott hazai gépek majd mindegyike átment valami buherán. A km-ekről ne beszéljünk, de úgy vélem, hogy aki elhiszi, hog egy 10 éves maxirobogót a taljánok 25-30ekm-el adják el, az vagy naogyon naiv vagy bolond. Innen nézve a kopottság is más vetület.
A Suzuki-t meg, mint márkát tessék a helyén kezelni, ez azért nem Honda vagy Yamaha, cserébe nem is kerül annyiba. Az meg, hogy robogó, hozza magával a sok műanyagos megoldást és a sorozatgyártás/költségcsökkentés viszonyát.
nem vagyok magam alatt, csak bosszant hogy egy nagy, sokak által kissé túl avanzsált japán márka nem tud tartós egyhengeres motort gyártani, holott más márka ezen már túljutott. kidőltek azaz eladhatatlanokká váltak azon 200-as piaggio modellek amik műanyag fogaskerekes megoldású olajozást kaptak. nem értem hogy ha konkrétan szar anyagválasztású a henger gyűrű kombináció+ a légszűrő ház is olyan gondokkal küzd mint a sajátom, adtak ki szériában akkor miért nem kompenzálják olcsó alkatrész árakkal. vastagon lehúznak a szar alkatrészekkel, amik semmivel nem jobbak mint amik benne szolgáltak eddig is.
ismerem a zzr 250-et, itt nincs olyan motor amit nem tudnak megjavítani, ha lenne akkor leírnám.
honda silver wing volt az ismerősömnek, a hajtás láncban a kerékcsapágyat kellet sürjebben cserélni igaz a 80 000km es futás teljesítmény igazolta is a cseréket + már az idomok kezdtek el kopni mivel olyan jól belejött a szerpentini hajkurászásban, 165km/h volt a vége és akkor 7-8 L-el gurult el. városban is nagy fogyasztást produkált 5-6L -el mérve.
ami szar a burgin: ülés zár bovden, motorblokk olaj fogyasztása, egy tárcsás első fék, gyertya szerelő nyílás hiánya, akku elhelyezése, ülés tartó teleszkóp minősíthetetlen tartóssága, elektromos rendszer hozzáférhetőségének és elrendezésének helyei. levegő szűrő ház fedő rossz kialakítása, váz festés tartóssága, olaj betöltő nyílás elbaszott helye. sok műanyag pattintható bolha rossz helyeinek kialakítása, egyáltalán a sok bolha értelmetlen megoldása amit állandóan elhagysz -kirázódik belőle.
150-300 euro a legalja egyben, ha felkerül az alkatrésze a polcra bontott alkatrészként akkor dupla árban árulják. ami beindul és papírozható az 88+ euro-tól indul ,annyi az ottani kivonási illeték. 550 euro-tól lehet elhozni az elfogadható állapotúakat amire költeni kell, ha több darabot egyben veszed akkor lehet olcsóbb árat kialkudni, de lehet benne zsákba macska is.
a régi 99-04 burgi vashüvelyes, ha szétbontom küldöm a belcordhoz, fúrás nélkül kb 8-10 e ft a hüvely + fúrás + síkolás. kell alulra egy o gyűrű, kipréselni bepréselni a hüvelyt. küldöm a dugót ha nincs elkopva, gyártanak hozzá gyűrűt és látjuk mit produkálnak. a főtengely csapágy és a hajtókar + a balansz tengely csapágyai kérdésesek. ha új dugó kell akkor wösner, de öntenek dugattyút 8500-as üzemi fordulatig pesten, ha adod az anyagot 1 dugóhoz 4 db használt kell ami kiadja, ha szükséges beüzemelnek egy kis kemencét, kiöntik megmunkálják, ha találsz hozzá autó gyűrűt akkor arra a méretre húzzák fel a gyűrű hornyot.
miért a sok trükközés, mert alap állapotban is amint írjátok 20 -30 e km között már a k0 is eszi az olajat, akkor kár bele az új cucc horror áron ha max 3 szezon után újra ott vagy ahol elkezdted. az autó gyűrű vastagabb tehát jobban tömít, meg kell próbálni mit lehet össze hozni ha a gyári zsákutca.
Látom nagyon magad alatt vagy, de hidd el bármely motorral járhatsz úgy mint ezzel.
Én pl egy ZZR250-el jártam így , nem tudta senki megcsinálni, Volt Silver Wingem az is szar volt, Volt Gilera Stalkerem kettő is , az elsőt hengerszetcserével kezdtem, a másiknak pedig az elektronikája volt rossz, gondolt egyet aztán nem ment, a város másik végén....
Én a K0-s Burgival teljesen meg vagyok elégedve, Olaszból hozták 28ekm-el, most közel 40ekm van benne és príma (most kell másodszorra egy mikrokapcsolót cserélni rajta- mindjárt elkeseredek;))
2ekm-enként kell 2 deci olajat utántölteni, na bumm! OK szívesen elcserélném egy újabbra, ami designosabb, mutatósabb, de lehet műszakilag az se lenne megkíméltebb.
Szóval bármely használt motortipusnál van széthajtott, leamortizált, százezreket futott példány, ha kifogja az ember .
Nem lenne semmi probléma a dolgokkal, ha normális fizetéseket kapnának az emberek.
Akkor vagy az új, vagy a pár éves motorok kiégett égőcseréjén vitatkoznánk, nem azon, hogy az olasz piac ledobott szemetjeinek milyen bajai lehetnek, mert sajna azokat már szinte ajándékba adják, csak vidd innen minél messzebbre, mert többe kerül rendbe rakni, mint amennyit ér! :P
Enyém az olasz, francia határról van. Időközben rendbe rakattam. Néha elgondolkozok rajt, hogy mennyiért hozhatta el a kereskedő, hogy keressen rajt, autózott sokat, meg még picit költött is rá!
még egy gondolat erről : a huhuki és direkt nem suzuki ugyáll hozzá hogy csak dugattyút gyűrűt csapszeget rendelhetsz egyben külön semmit, úgy hogy ha mégis az új cucc mellett döntenék a felújításkor akkor inkább a wössner-ért adnék pénzt mint a gagyi gyáriért ami így is úgy is szar lesz. érdekes hogy 45 pénzért mások is inkább a wössnert favorizálják , mint pl a drz 400 as pilóták.
jó kupec lehetsz ! itt ahol vásároltam nem ez a szempont, az elégedett vevő. ha van eladó motor felhívják az ismerősöket és mindig akad vevő, + a vevő hozza a másik vevőt. de ha egyszer elmondják hogy szart árulsz akkor abban a régióban véged ! mivel együtt indítottuk be a kereskedővel nem haragszom rá , ha ott nyom egy kék pamacsot akkor már a bontósok lebegnének az alkatrészei felett, azt én mondom, de hogy veszek meg egy lefutott motort ami már bontásra is kis pénzt hoz. a hondában 98 000 volt és úgy fütyült mint új korában, valszeg olasz emberem kitekerte a belét a motornak, vagy soha nem cserélt légszűrőt. én megvenném bele a 10 000 ft-os légszűrőt ha lenne értelme, de eszi az olajat gyertyát már nincs értelem.
ezen nem idegeskedek. inkább nézek más típust, ha nem lesz jobb akkor vissza ülök a sport túra motorra, igaz régi igaz karbis, de nem kell 30e ként felújítani, ha benzint lát azonnal indul. a praktikussága fog hiányozni, + a robesszel télen ha megengedi az idő 100 200 km-t is el lehet motorozni egész jó szélvédelemmel. ami megoldja a motorozás hiányát, sport túrán akkor már hideg van. 400cm3 -nél nagyobbat nem nézek, majd ha lehetőség lesz rá kipróbálok egy yp 400 majestit, vagy hondát. az aprilia atlantik 500 kissé bumfordi, + 500 cm3 már nem zötyög el 3.5L benzinnel. nem rég volt a jófogáson egy K7 kis csúszás nyommal 420e -ért , azt ide vették meg és tényleg megérte az árát. ha burgit veszel csak és kizárólag K7 -től felfelé érdemes, szerelő mondta hogy azon már tényleg injektor van, dupla vezérműves jobb és állóképesebb blokkja, széria hibája a másodlagos pillangó szelep működtető motor hibája. jobb fékek áramvonalasabb idomzat. a huhukinak kellet vagy 7 év mire kiforrottabb egyhengeres motort gyárt. tovább nem küszködöm a sajátommal elég ősz hajszálam lesz, ezzel nem idegesítem magam, a légszűrőház tetejének hátsó felfogatási pontjait le ellenőrizhetné pár kolléga hogy csak a sajátomról tört le minden fül vagy másoknak is.
Itthon nem tekerik az órát? Hol élsz .8000ft oda allitjak ahova akarod....Es mikor anno"felhivtam az olaszt ..ugy legyen mil múltkor? persze! Es már kint megfeleztek a km állást. + szervizkonyv kell? NA akkor miről beszelunk is? részemről a témát lezarom!
szép motor a 650-es burgi, de egyben költséges is, kb mint ha egy jófajta renault autót tartanál fent annyi a 650-es burgi költsége, igaz hogy elegáns is, főleg utazni vele egy álom lehet, ha működik. csak sokan nem merik ezt bevallani addig, míg van miből, és nem az életminőség árán addig jó.
hogy lásd itt a tárcsa, de ember függő is, mert egy sport motoros az első féket rugdossa addig egy öltönyös robeszos a hátsót, az sem mindegy hogy milyen betéttel küzdöl, mert ha szinterrel nyomod akkor hamar tárcsa is fog kelleni.
addig ne írj / mondj a 650-ről semmit míg nem szerelted! mivel barátom egy motor szerelő,akihez el látogatok soxor, látok ám burgman 650-et úgy, hogy már ő az utolsó végállomás. elfelejtett automata váltó elektronika és még sok nem átlagos hiba nem 100 ezreket futott motorokon. apró darabokra szedve elég legós járgány, majd jó sokat ráköltve adják tovább had költsön más is.
minap beszéltem a kereskedővel akitől vettem. említettem neki hogy mi a pálya. azt mondta hogy ha tudja nem vehettem meg volna tőle, vitték volna el a bontósok. együtt indítottuk be, akkor nem füstölt, pedig be melegedett állapotban próbáltam. a kipufogó dob belseje el volt égve, már mint a perforált cső, tehát nagy hőterhelést kaphatott előttem a motor, de ennyitől oda lesz? vettem tőle előtte egy honda 1000cm3 nagymotort 98 000km-rel, abban valóban annyi volt, bele szerelték egy itthoni motorba ami 34 000km után kuka lett, füst nélkül dolgozott 98e után. náluk nem tekerik az órákat annyi ami benne van, ez sem lett manipulálva mert azt a műszerfalat adták hozzá ami járt nem volt cserélgetve nem volt állítva ami + költség a kereskedőnek, ő jó szándékból ajánlotta fel a vételt, nem akart a bontósokkal küzdeni.
amúgy nem ciki hogy már a sajátomon kívül +1 ,30 000 km-es burgman-t találtam ami kuka lett?
Na vegre hogy valaki kimondta!!!!!!! En csak azért nem irtam le nehogy vizhangja legyen....de szerintem lessz....650 burgmant sem 35000 km utan kell valtot felujitani hanem 200000 km..igen 200e ...egy 30 ezres motornak a fektarcsajan nincsen érezhető valla!!! Az 1 mm váll kozel 100e km ment.
sajnos már nem csak az olajat eszi hanem a gyertyákat is. aminek nincs köze hozzá. az olaj fogyasztás és a gyertya kivégzése nem egyenesen összeköthető. kis fordulaton max 5000, beéri 2 deci olajjal 100km-re. a nagyon füstölő szgk -k is beindulnak csak füstölnek, a 2-t motorokról nem is szólván. beindultak az elektromos anomáliák is, pl a hűtővíz pár mp alatt kihűl majd max -ra felmelegszik, majd ismét kihűl. persze nem lett még szétszedve, de 30 000 km alatt elhasználódik a henger, vízszivattyú is. a légszűrő ház fedeléről nem is beszélek, hisz a beakadó fülek meghegesztése is eltörött, ez is típus hiba, a ratyi egytárcsás első féktől kezdve az ülészár bovdenje is egy kacat megoldás. ha most kérdeznének hogy vegyek suzuki burgman-t, mindenkit lebeszélnék róla és én sem venném meg, a 99-06 szériáig bezárólag. egy konstrukciós beteg fos a széria, a már bezárt nyiregyházi carmó suzukinál találkoztam egy k3-as 400-assal ami motorfelújítás után volt, előttem kapcsolta át a km számlálót az illető ép 30 000 km felett volt pár 100 méterrel. tényleg 30 000km bír egy japán 4 ütemű, ilyen csak akkor van ha szar a konstrukció, kérdeztem olyat akinek 45e és 72e-et futott apriliája és piaggiója volt, egyszer kicseréli és van hogy egy évig rá sem néz az olajszintre, minek nem fogy belőle minek nézegessem, válaszolják. nem rég egy forgalmi szerint 2003-as - magyarország- amúgy karbis burgman-t nézegettem egy parkolóban, lábtartóján olaj állt, jött is pilóta 60 éves papucsos papa, neki liter szám ette majd meg gyűrűztette. lehúzott kartergázcsővel motorozott mert tele hordta olajjal a légszűrházat, most épp gyűrűzés után valami gond lehetett mert kifújta magából a kenőolajat. nem szívesen írom de egy szarkupac ez a két széria, most még egy esélyt adok neki hogy donor motort veszek rá és kidobom belőle a blokkot és az elektronikát a légszűrővel együtt, + repül az injektor is, ha nem lesz változás és az is kaka lesz akkor vissza ülök egy régi karbis kawasaki zx6R-re és azzal nyomom tovább a városban, igaz nagyobb kiadásokkal.
Akkor egy kicsit hasonlóan gondolkodunk, bár én kicsit későn 52 évesen ültem először robogóra, aztán vettem ZZR250-est (katasztrófa volt) aztán új GS500 aztán 1000-es Thunderace, meg közben jó pár robogó is. De most már 60 felett még megprobáltam a Fasert, de már az se kényelmes 100km után nagyon nyomja a fenekemet, marad a Burgmanus.
Ja nekem csopperem se volt, de nem is vágyom rá, ugyan az mint a robogó,csak más az optikája és nem olyan praktikus.
Nem tartom magam kereskedőnek. .csak ebben abban latok fantáziát a bank úgysem ad már semmi kamatot inkabb ebbe takom a pénzem ha meg nem tudom eladni van 1 jó robogom....de mindig csak 1db nekem is volt 2 frezerem.2006-s de nekem az sok volt.. a robik praktikusabbak szerintem. Minden típusú motorom volt kivéve krossz..de a robogo az énem :)
OK , nem tudtam hogy kereskedsz. Kár, tényleg tetszik a robogó, de nekem is már 3 db van 50-es robesz, Burgi meg egy Fazer600-as (nem kereskedő vagyok), több darabot már nem veszek.
Szia .Sajnos semmijen csere nem jöhet szóba én csak eladásra veszek motorokat es csakis hibatlan műszaki mint esztétikai allapotuakat. 15 év utan meg egy se maradt rajtam sőt nagyon sokat ismet vissza vettem ha az állapota ugyan ojan volt.
Én is náluk vettem, már a 3. szezonban használom, egy mikrókapcsolót cseréltek más gon nem volt , csak szerviz (mikor átvettem hátsó gumit és szíjjat cseréltettem) Szóval kifogtam a jót.
(elötte vettem náluk egy Silver Winget 600-ast, na az viszont szar volt)
A csomagtartót/konzolt alkudd már előre bele ,mert utólag +-ba fog kerülni(én eleve olyat választottam amin volt konzol, mégis fel akarták számolni- ebben jó üzletet látnak)
Szerintem még elég sokáig motoros idő lesz (min. 2 hónap!), de aztán min. 3 hónap szünet lesz, sajna- addig kéne szüneteltetni a garit:))))
ma voltam a kistarcsai szervízben jó alaposan kifaggattam őket elég korrektek . azt mondták, hogy amit ők adnak el azt elötte leszervizelik ami gány azt kicserélik. nagyon megtetszett egy 650-es annak pont megcsinálták a váltóján a 35 ezres nagyszervizét mert állitólag35 ezrenként kell valamit nagy szervizelni a váltón ami elég húzós tud lenni. firiss vizsgával névre íratva komplett adják át a mocit fél év garival.
no majd meglátom, hátha megtudok egyezni velük hogy kipengetem most de mivel jön a tél és nem fogom használni induljon a gari tavasztól. ja és ha esetleg raknának rá ajándékba egy hátsó csomagtartó dobozt:))))
Én a k5 öt már darabokra szedtem. Ahol a bovden rámegy a fékkarra, ott a tengely mentén van állítási lehetőség, egy pici imbusz kulcs kell hozzá, meg lefixálni egy talán 8 as villáskulcs. Pillanatok alatt megvan, oda állítod ahova akarod.
Kaszniban is más a 650 es. De ha olyat akarsz, jól gondold meg. A 650 igen jó gép, de a váltójával ha baj van, az egy vagyon! :P Abból max igen fiatalt vennék meg garantált kmrel!
Szia nekem van 1 elado Magyarországon újonnan vásárolt 400 burgmanom igaz 2004 de garantált 13000km szalom alapot. Első tulajdonostol vettem át eladás celjara természetesen az en nevemre at van iratva..full koltsegmentes!!!! Nagyon jó aron oda tudom adni! ha esetleg erdekel? Nem eszi az olajat hisz teljesen szaraz gyonyorun kibarnul kivilagosodik a kipufogo belseje.Hasznaltauton..kepesmotoron jofogason fent van. Tel 30/6334348.nem rabeszelni akarlak!!!! De ha pénzt adsz ki nehogy beleszaladj 1 rossz üzletbe. Ha megtalalod a hirdetest es tetszik ..biztosan megtudunk egyezni. Nyugodtan hívj fel nem banod meg! Sőt ha félsz a csalodastol elviszem neked megmutatni mindenfele kotottsegek nekul vagy szervizben is atvizsgaltatato.
Köszi a segítséget, megneztem és c28as hiba másodlagos folytoszelepmotor vagy valami vezeték, egyenlőre annyit tudok hogy az előző gazda kiszerelte a pillangoszelepet csak a tengely van benne. Jó megszivatott mert itt(Marokkó) meg olajszuroert is át kelletmennem spanyolba. Holnap folytatom, hogy motor vagy vezeték és még rendelhetek egy pillangoszelepet is.
Sziasztok! Sajnos családi okok miatt meg kell válnom a motoromtól! :( Eladó egy Suzuki Burgman K6 650 EXECUTIVE. A motor költségmentes, gyönyörű állapotban van. Érdeklődni email-ben: magyartamas70@gmail.com Tamás
Nem tőlem kapod a leghasznosabb tanácsokat, de leírom a tapasztalataimat.
Két hónapja vettem a 400-asomat K4-es.
A 165 centimmel nincs gondom - de azért +10-15 centivel kényelmesebben leérne a lábam.
Olaj: 1600 kilométert mentem vele, szinte semmi olajfogyás, ahhoz képest, hogy valóban mindenhol erről lehet olvasni. /Pár napja úgy tűnt, hogy hirtelen benyakalta, de vagy kicsit lejtős helyen néztem, vagy valami mást bénázhattam. Mert azóta 2-3 alkalommal néztem és szinte végigér a mérőpálcán./
Én is Pesten járok vele, bár túráztunk is már.
Pálya: Siófokról hoztam haza a vasat, friss jogsis para mellett is simán jöttem 130-at. De 1,5 hete az M3-ason, asszonnyal mögöttem /ketten majd 150 kiló... a java én :D / simán gurultunk 100-110-zel erőlködés nélkül. Pedig a hátsó rugót még mindig nem állítottam be.
Kistarcsa: szerintem korrektek. Hátsó dobozhoz kellett konzol - fel is szerelték.
nagyrobogó vásárlás elött állok mert a 250-es leó kicsi kettőnknem a nejemmel . a keresés letisztult a 400-as majesty meg 400 as burgmanra nagyobb is tetszene de az már kicsit drága:))) kb 700 ezer ruppóm lenne rá.
asszem a burginak olcsóbb a fenntarthatósága meg az alkatrészek...
mit tanácsoltok melyik a nagyobb ? mert elég nagy vagyok ( 192cm 130 kilo) mondjuka nejem kicsi Ő nem számít :)) meg hogy melyik az amelyik nem eszi az olajat mer olvastam itt hogy bizonyos régebbi tipusok szeretik az olajat (100 on egy deci) .
pesten járkálnék vele 10-20 km meg hétvégeken leugranánk az asszonnyal a balcsira. 100 km .
ezzel már esetleg az autopályát is meg lehet kockáztatni? tartani az autók iramát ? vagy inkább maradjak az országúton?
Én is sokáig kerestem, de sehol nem találtam, a gyári pedig 25000.- forint lett volna.
Aztán felhívtam a Burgman bázist, azt mondták mehetek is érte, nekik mindíg van raktáron. Igaz 10000.- ért adják, de legalább van, és kevesebb mint a fele, mint a gyári.
Elmentem, megvettem, ingyen, azonnal berakták, és azt mondták, hogy ez legalább nem fog egyhamar tönkre menni, sokkal tartósabb lesz, mint az eredeti.
Hali. Keress rá, itt a fórumon már volt róla szó, csináltatni lehet Eger környékén, de gondolom máshol is gyártanak lengéscsillapítót. Itt akkor 3-4000 Ft-ba került a fórumtársnak.Ha jól emléxem.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy kicseréltem a hátsó féket sz egyik dugattyú visszanyomtam a másikat vissza csavartam és most nincs kezifekem, belül esetleg képes valami szetugrani, vagy ez nem onbeallo?
A motor 2008as évjárat k7 azthiszem.
Meg egy kérdés világít az fi lámpa (néha elalszik)nincs valami mód hogy a műszerfalon megjelenjen a hibakod. amúgy a motor indul és szépen jár és nem is fogyaszt sokat.
Pedig az valóban a hátsó rugó feszességét állítja. A rugó pedig valóban középen van, oda vezet a kábel. Jó sok pozícióba tekerheted, én kb kettőt ha használok. Utassal csontig be, utas nélkül félig ki. De van erre is valahol a neten leírás, ha jól emlékszem teljes kitekerés után 9 klikk befelé az egy személyes, normál állapot. De már nem emlékszem pontosan.
Sziasztok tudom leragott csont..kormanyszitalas? Vadi uj gumi van rajta igy vettem iszonyat. . Guminyomast nem segít. holnap elviszem centiroztatni bár ugynezem kivan. .legalábbis van rajta súj...tenyleg a gumi minta ennyire befojasolna? Ha igen mit ajánlotok? Vagy valakinek nijcs -e ledobott gumija nem baj ha öreg kopott repedezett csak próbára kellene ..Persze kifizetem. Köszi .. K4 motor 13 a kereke azthiszem...
Üdvöletem az Uraknak! Ha már pikubá jóvoltából (akivel korábban volt szerencsém teljesíteni ezt a túrát) szóba került a Bükk-Mátra motorozás, engedjétek meg, hogy egy kis reklámot csináljak itt is ennek a kiváló rendezvénynek: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=5506&session_id= Természetesen kortól, nemtől, motor márkától, köbcentitől -és stílustól függetlenül minden, a KRESZ, és a túrakiírás szabályait tiszteletben tartó motoros jöhet!
Köszönöm a segítségeket levegőszűrő ügyben, beszerzem a szükséges dolgokat. Eddig én kb 800 -1000 km-enként tisztítottam, mivel murvás út mellett lakom, elég sok a por. És volt is a szűrőben mindig bőven.
Más. Kipróbáltam a Xado motortisztítót, majd a motorokba való kis tasakos adalékból kapott előírás szerint hármat. Az embert csak nem hagyja nyugodni az olajfogyasztás...Először úgy tűnt, használ kicsit, de lehet csak illúzió. Mert nagyrészt városban használtam a gépet, és akkor eddig is kevesebb volt az olajfogyasztás, de most többet mentem országúton 100-as tempóban, és szépen elfogyott az olaj ismét. Végül kb 8 deci/1000 km lett a vége. És sehol semmi füst, gyönyörűen jár a motor, imádom, de állandóan ellenőrzök, nehogy kevés legyen benne az olaj. Tiszta paranoia. :)
Nekem 2008 óta van Burgmanom. Én a Te helyedben vennék egy gyári új vagy bontott levegőszűrőt. A levegőszűrőt én a Motorex termékeivel kezelem. A gyári előírás a tisztításra 3000km.
Tisztítás:
A tisztításnál egy kis tisztító folyadékot ráöntök a szűrőre és mint egy normál szivacsot összenyomogatom. Egy habos szürke folyadék lesz belőle. Ezt leöblítem vízzel, kinyomkodom, kicsavarom majd újra megismétlem a mosást. Amikor már csak tiszta fehér hab marad akkor lesz teljesen tiszta a szűrő. Ezután kicsavarom majd fogok egy pamut törülközőt és beleteszem, rálápve, lépkedve pedig kiszorítom a maradék vizet, hogy a törülköző felszívja azt. Amennyiben nyár van és nagyom meleg van még kiteszem a napra egy kicsit száradni.
Kenés:
Az olajat spirálban ráöntőm a szűrőre és összenyomogatva jól belekeverem a szűrőbe, hogy mindenhová jusson belőle. Nem kell sok, ne csöpögjön belőle. Akkor jó ha egy ragacsos filmréteg lesz rajta mert az fogja meg a szemcséket a levegőböl.A kezemröl lemosom egy kis tisztító folyadékkal a ragacsos olajat.
Köszi, utána nézek a szivacsnak, és akkor méretre vágok egy újat. A sima olajon én is gondolkodtam már. A Castrol ragacsost meg próbáltam meleg vízben szappannal, mosószerrel, de a végén még a kezem is ragadt, nem nagyon használt. Állítólag van hozzá spec. oldószer...:(
Helló. Legszuro szivacsot lehet venni kb 5-8 mm vastag szürke színű gyarival megegyező minőség es olcsó 30*30 darab ugyemlekszem 800ft meretre vágom es utána sima motorolajal beitatom majd kinyomkodom kicsavarom . Tökéletesen alkalmas. ..en a malossi es egyéb termékeket nem ajánlom teljesitmenynovekedes nincs. NagOn ritka a szovese igy aok port beenged.caak pajamotorozasra ajanlom ott sokkal tisztább az útfelület!!! De karburalni kell a motort ha karbis" ha injektoros nagyobb nyitasi idot igényel több levegőhöz több uzemanyag kell 16 levegőhöz 1benzin ez az optimalis égés
Szintén a Castrol olajat használom,ragad is mint a fene,viszont benzinnel ne mosd!legalábbis nekem azt tanácsolták, mert megrongálhatja a sűrű anyagát a szivacsnak.Meleg mosószeres, vagy szappanos vízben kell kiáztatni a légszűrőt, és amikor száraz, befújni de ésszel, hogy át tudja szívni a motor:)
A fogyasztás nálam változó, átlagban 4,1 körül van. Pedig nagypapásan vezetek, nagyrészt városban, de ha jobban húzom neki, akkor sem sokkal több. Viszont akkor jobban csipegeti az olajat...
Kérdésem lenne: K4-es illetve korábbi modelleken, ahol szivacsos a légszűrő, ti hogy oldjátok meg ? Nekem 4 (!) éve nem sikerül rá normális megoldást találni.
1. Úgy vettem a gépet, hogy két házi készítésű szivacs volt egymáson a légszűrő helyén. Elég sűrű. Egy ideig így jártam, és a felső szűrő poros volt, az alatta lévő kevésbé. De kezdett öregedni a szivacs, vettem egy új, gyári méretűt.
2. Malossi légszűrő szivacs, amit kézbe véve láttam, hogy sokkal ritkább. A gépkönyv is azt írja, levegőszűrő olajjal kell bekenni, hát vettem egy Castrol spray-t is. Befújtam, és mintha tömény ragasztóval kentem volna be. A következő tisztításig rendesen összeszedte a port, de kimosni szinte lehetetlen volt. Se szappan, se blokkmosó nem sokat segített, végül a benzin oldotta meg.
3. Néhány ilyen mosás után kipróbáltam az alul házi készítésű szivacs, fölötte a Malossi összeállítást, spray nélkül. Jónak tűnt, kicsit mintha a fogyasztás is csökkent volna. Csakhogy 1,5 hónap után ránéztem, mindkét szivacs tiszta por volt, sőt alatta a légszűrőház is kicsit. Nem nagyon örültem neki, nem használ a motornak....:((
4. Most az alul házi szivacs, fölötte Malossi (de utóbbi befújva) összeállítás van.
Van valakinek ötlete ? A többi légszűrőolaj is ilyen ragacsos sz.r ? Vegyek másikat meg másik szivacsot ?
üdv: múltkor írtam a kormány szitálásról, na most gumi cserével elég tűrhető lett de viszont most meg az üzemanyag jelző mindig telit mutat meg a műszerfal világítás nem jó valami tippetek rá??de hogy azért szépet is írjak hát a fogyasztása az valami vicc 2008-as 400-as burgman 16000 vettem most van benn 20000 km a 4000 km alatt két személlyel igaz a párom csak 55 kg 80-100 km tempó az átlag 3,55 liter, na de ki mentünk a szlovákokhoz aznap 400 km volt a táv mondom ki próbálom 98 benzinnel hátha jobban megy jobban nem ment de a fogyasztása 3,3 liter lett, sokan 4-5 literes fogyasztásról beszélnek nem tudom hogy tudják azt össze hozni. Na még egy pozitiv dolog róla a rugalmassága és az ereje, lehet hogy én kifogtam tényleg egy jó állapotú olasz motort de ez két személlyel is 120-130-ál úgy húz mint a golyó, mondom ezt azok után hogy 8 éve hajtok egy Ktm 450 EXC, csak az a fránya futóműve lenne jobb.
Én Siófok, az közel van, írom az e-mail címememt, ha gondolod írj rám, van egy jó kis csapat, 10-12 motor, be tudsz csatlakozni. Havi 1 túra mindig biztos, nyáron több. címem: vtibor7@gmail.com
Hali!értem a parádat, átéltem párszor 2 személlyel a hatalmas szeleket....volt h féltem, áttol a másik sávba a kamionnak!de mióta nem a túraplexivel tolom, ég és föld!nem annyira taszogat a szél,és élvezesebb a motorozás!!!ajánlom,próbáld ki!
Remélem lesz még jó idő,és minenki gurulhat idén párat:)
Mint korábban írtam, jó egy hónapja rám nyitották az ajtót - sok egyéb mellett a plexinek sem tett jót.
Hatezerbe került, eltűntek a sérülések, már-már újnak néz ki. A srác polírozta az első lámpákat is. Miután a parádi túra miatt úgy is ellenőrizni akartam a keréknyomást, azt is megnézte és még pár apróság.
Szóval, tudom, nem számít egy hatalmas túrának, hogy felmentünk a Mátrába, Parádsasvárra múlt hétvégén asszonnyal, de nekem mégis az volt.
Az volt, mert eddig jórészt csak a városban mentünk, azon túl a legnagyobb táv, amit megtettünk: Bp-Leányfalu.
Az volt, mert a neccesebb kanyarok nem csak komoly kihívást, de olykor nem kis parát is jelentettek. /A Mátránál itthon nem hiszem, hogy sok nehezebb hely van ebből a szempontból. Tudom, egy rutinosabb "versenyző" számára akár röhejes is lehet, amiről írok. De 2,5 hónapos a jogsim, s bevallottan túl óvatos... na jó, parás vagyok, s minden látható fejlődés örömöt, sikerélményt jelent./
Nos, mint már írtam augusztus végén elmentem egy vezetéstechnikai tanfolyamra, amelyet az a suli (SOS jogsi) szervezett, amelynél június közepén megszereztem az A2-es jogsimat. Már akkor is éreztem, hogy baromi sokat számított. Két nap múlva kifejezetten tapasztaltam a fejlődést - azt a kanyart, amit addig szakaszosan (sokszögben) vettem be, különösebb erőlködés nélkül tudtam le.
Hétvégén már-már akadt, amikor élveztem a kanyart, a motor döntését. :D A pályán a szélnek kevésbé örültem. De sima út volt.
Visszafele.... Na, itt már alig vártam, hogy hazaérjünk. A visszaút mondjuk mindig ilyen, ráadásul kicsit fáradt is voltam. A baromi nagy széltől a szerpentineken hamar magamhoz tértem. Az alacsonyan, ám erősen sütő nap nem kicsit rontotta láthatóságot. A pályán pedig már akkora volt a szél, hogy nehéz volt megtartani a vasat. /Volt, hogy sávon belül simán áttolt egyik oldalról a másikra./ Utáltam, de ebből, miként az egész útból sokat tanultam. No, és ha nem is sok, de némi rutint szereztem. /Alapvetően a gyakorlás, rutin miatt is tervezzük, hogy megyünk a lent belinkelt szombati gurulásra./
nincs valakinek eladó K8-al kompatibilis Tucano Urbano lábtakarója. Vagy egyéb márka, megoldás is érdekelne, de nem tudom mennyire használhatók a K8-al.
Sziasztok. Új vagyok a burgmanosok vilagaba ha esetleg idén még mennetek valami túrára csatlakoznék. .vagy van valami mas közösségi oldal ezzel kapcsolatban? Kösz
Szeptember 13. vasárnap, reggel 8.30-tól gyülekező Nyíregyházán a Kossuth téren, a Városháza előtt, majd közös gurulás a Tiszavasvári úton lévő Esély Centrumba ( volt laktanya). Itt egész délelőtt programok, tesztmotor vezetés, Safety Hungary bemutató, közben véradás. Délben ebéd, délután ügyességi verseny. Jó hír, hogy a Safety Hungary két napos képzésére már Nyíregyházán is lehet jelentkezni, eddig csak a fővárosban volt oktatás, így a keleti végeken élőknek nem kell Budapestre utazniuk.
Nyíregyházán lakok, ahol rövidesen lesz egy motoros esemény. Szeptember 13-án motoros véradás lesz a városban, áprilisban több százan érkeztek az ország különböző pontjairól, és annyi vér gyűlt össze, hogy 700(!) emberen segítettünk. Budapestről, Debrecenből, sőt Szlovákiából és Romániából is érkeztek motoros klubok. A jövő héten vasárnap ismét lesz, találkozó a belvárosban reggel, majd közös gurulás a Tiszavasvári úti Esély Centrumba. Itt vezetéstechnikai oktatás, ügyességi verseny és ebéd mindenkinek, amit motorosok főznek. Legutóbb burgmannal is voltak néhányan, akit érdekel a találkozó, szívesen látják a szervezők.
Rég jártam a fórumon. Volt pár év kihagyásom motorozásilag.
Nos, a K0-ás 400-asom életének 16.500km tájékán ma hazafelé egyszer csak nem mutatta többet a sebességet és a km számláló is megpihent konstans értéken. (kicsit keveslem a megtett km-ek számát ilyen hibához....)
Úgy néz ki, hogy az én gépemet is utolérte a km jeladó nyűg....
Van valami leírás a neten, hogy hogyan lehet cserélni?
Hol lehet emberi áron venni alkatrészt?
Esetleg lehet, hogy nem is a km jeladó döglött meg?
A plexit én magamnak políroztam, vettem a neten plexi polírozó pasztát, nagyon kiadós, de ha ezerért neked megcsinálták, az annyiért ajándék volt.
Még egy adalék a szitáláshoz, ma délután kipróbáltam utassal, és az égvilágon semmi. Valami a súlyelosztással és/vagy a gumival lehet. Ennyit még életemben nem mentem elengedett kézzel mint a napokban :)
Érdekes ez a kormányszitálás dolog, nálam is hasonló történt. A gyári Bridgestone gumival nem csinálta, majd gumicsere (Michelin) után vettem észre. Más a profil is, a Michelin sokkal több bordával rendelkezik, esőben jobb, bár ritkán megyek vizes úton, a Bridg. Hoop viszont jobb volt kanyarban. Ha újra cserélni kell, valószínű a japán márka lesz, ha már a gyár is ezt ajánlja.
Szia ktmatyi! Nekem volt egy K3-asom és szintén ilyen kormányszitálást produkált, valamint a kanyarban keményen húzta a kezemből a kormányt. Szerviz: első alkalommal teleszkóp felújítás, olajcsere, szimering ...semmi nem változott. Majd gumicsere...és teljesen megszűnt a szitálás és húzás kanyarban. Széles utat! Tamás
Sziasztok ! Tegnap felpolíroztattam a spoilert ,és mesésre sikerült ! A tejszínű karcos nap égette spoilerem ,mint ha új lenne és ezer forintba még az első lámpámat is megcsinálta !!! :-) Nem akartam elhinni !
Sziasztok! Nemrégiben volt szó a gps/telefon tartóról. Én most szereztem be egy ilyet, kőkemény 3000 Ft ért a kínai piacról :D A felszerelés még kicsit kókány, mivel a bal tükörszár keskenyebbnek bizonyult mint a felfogatás átmérője, ezért egy darab polifoam-mal toldottam ki a rést. Ötleteket elfogadnék helyette Minden esetre eddig elég jó,360 fokban forgatható és a védő tokon keresztül is lehet a telefonnal babrálni.
Tud valaki olyan helyet Bpesten, ahol emberi áron políroznak plexit?
Eddig mindenki kb. 5000 forint körüli összegről beszélt, aztán pénteken - nem kizárt, lehúzásként, - valaki 10-15-öt mondott. /Mondjuk nem is találtam árlistát erre vonatkozóan./
A 165 centimmel :D nem biztos, hogy én vagyok, aki igazán tud segíteni. /Mondjuk, kilóilag már versenyképes vagyok! :D/
Két hónapja csináltam a jogsimat, pont egy erősen derékfájós időszakban: magyarán, majd összesz.rtam magam a fájdalomtól, cserébe még a lábam is pokolian zsibbadt. /MR alapján kisebb gerincsérv./ Egyik napról a másikra elmúlt. /Jó, tettem érte nem keveset, kimozgatás, torna stb. - az utóbbit nem ártana megint intenzívebben.../
Még csak pár kilométereket, max. 30-at mentem egyben, így hosszabb táv ügyben nem tudok nyilatkozni. De az eddigiek alapján, a Burgman nekem kényelmes, viszonylag jól megtámasztja a derekamat. Bár egy magasító elférne, hogy a hátamat is megtámasszam kicsit. Erre gyurci80 megoldása jó lehet. Illetve "megálmodtam" valamit, csak nem tudom, hogy megoldható-e. Be lehet valahogy "csúsztatni" a deréktámaszba egy szélesebb autós nyaktámlát?
Biztos van a közeledbe suzuki kereskedő , vannak teszt motorok és ha van nála szerintem ki lehet próbálni és nem csak 5 percre hanem egy napra is akár . Ott tudod tesztelni a motort is meg a derekad is .
Jómagam 190 cm és 88 kg-val hajtottam 1.5 évig K4-es 400-as gépet, mielőtt túra motorra váltottam. Pont a túramotoron ülök egyenes háttal, és a Burgman-on nem. Ott vagy begyömöszöltem a lábaimat a burkolat mögé és akkor többé kevésbé egyenes háttal karót nyelve ültem, vagy nem gyömöszöltem, de akkor meg előre csúsztam az ülésen egy idő után, és olyan chopperesen ültem.
Többnyire munkába jártam vele, de voltam vele Adrián is. Munkába járás alatt sosem fájt a hátam, de a hosszabb túrán egy idő után már csak max. 1 óra volt kényelmes.
A dinamikára viszont sosem volt panaszom, persze ez nem segrakéta...
A praktikuma vitathatatlan, ha el tudnék tartani 2 motort, akkor biztos ez lenne a 2. Szóval ha több a munkába járás, akkor nyugodtan próbálj ki egyet. Az 1 napos túrákkal sincs gond, a több naposok is vállalhatóak, csak a vége felé többször kell megállni :)
Ha derék /hátfájós vagy akkor neked nem jó az olyan motor, ahol egyenesen ülsz. A Burgman pedig ilyen. A sport-túramotorok akkor jobbak, de ott meg a kezedet terheled, csuklód fájhat, esetleg a feneked D.
A segítségetekre lenne szükségem, pár kérdés erejéig. Tervezem hogy nagyobb robogó vételbe vágok, mert jelenleg egy PCX-et hajtok, de a magam 185 centijével és 100 kilójával úgy tűnik kicsinek találtatott. Fáj rajta a derekam, hátam és kényelmetlen. Szemezek a 400-as K7 vagy K8 burgmannal, mert nagyobb jóval és bár nehezebb is, de gondolom dinamikusabbmint a 125-ös kávédaráló. A kérdésem az hogy szerintetek elég-e munkába járáshoz és kényelmes-e ha esetleg hosszabb túrákhoz is használom. Nem fogok-e ugyanúgy fájó derékkal zsibbadt fenékkel leszállni egy fél órás robogás után. Mire kell figyeljek ha megnézek egyet, (bocsánat a kérdésért, de elég sokat visszaolvastam és nem találtam infot.)
Nekem is beszitál az eleje elengedett kéznél (K5). Külföldi oldalakon olvastam, hogy ez máshol is probléma volt, ha fent van hátul a doboz akkor mindenkinél jelentkezett. De mivel elengedett kézzel nem közlekedek, így nem gáz...
A plexi nekem is gond volt, gondolkodtam túraplexin, de egy esős nap után azonnal lemondtam róla...
Most egy wunderlich ergo vario kiegészítő van a gyári plexi tetején, ami állítható magasságú. Ebay-es vásárlás, 17000 volt fél éve. Nem kell fúrni a plexit, csak rácsavarod két csavarral a tetejére, beállítod a pozíciót és kész. Egy ideig keresgettem az ideális magasságot, mert ha nagyon felhúztam zavaró volt, mintha célkereszten keresztül néznél mindent. Most alacsonyan van, kilátok fölötte, de a szelet szépen eltereli a fejemről, és nincs már turbulencia. Esőben meg látok fölötte.
Szóval nekem bevált, bár minimális szél így is van, és az első hetekben szokni kellett, mert azért kicsit zavarja a látást a fém elem.
Basszus - a guminyomás ! Felfújtam 2 és 2.5 -re és 80 - ról elengedve csak 50-nél van egy kicsi szita ami 40 körül kisimul. Gyanús volt hogy piszokul kígyózik a hosszbordás kitaposásokon . 1.2 volt hátul.
Én viszont igen alacsony vagyok, s nekem a gyárinál hiányzik 3-5 centi. Egyszer kicsit össze kell görnyednem, máskor meg nyújtóznom kell a nyakammal.
Naná, hogy segítettél. Sőt, nem is keveset! Illetve... Tudod, amikor a totál fogalmatlannak megmutatsz ezernyi lehetőséget, még nehezebben tud választani/dönteni, hogy akkor most melyiket is! :D
De gondolom a többiek nem kíváncsiak a bénázásomra. Zaklathatlak emailben?
Üdv srácok: nem rég vettem egy 400-as k8 burgmant ha elengedem a kormányt az eleje piszkosul beszitál pedig új Dunlop gumi van elöl körforgalomban érzem hogy hullámzik az eleje különben 120-130-nál meg semmi na ilyen volt-e valakinek??
vettem a 2 LIDL-es sisakunkra (jó kritikákat olvastam róla, azért mertem belevágni) 1-1 ALDI-s Bluetooth-os Headset-es sisakbeszélőt. Meg vagyok elégedve vele. A motor visszapillantó tükrének az egyik alsóbb csavarjához szereltem egy e-bay-ről rendelt vízhatlan 5"-os telefonhoz való tartót, indulás előtt belövöm a navigációt és azzal is tökéletesen teszi a dolgát. Ha van bejövő hívásom, tudom fogadni, ha menet közben unatkozok, a nagyobb gomb megnyomásával elindítja a zenét, újbóli megnyomásra leáll, a tekerő gombokkal tudok váltani a számok között, a kisebb gomb rövid megnyomásával pedig összekapcsol a párosított másik sisak beszélőjével, addig pedig szünetelteti a telefonon a zenét, majd a beszélgetés befejezése után onnét folytatja a zenelejátszást, ahol abbahagyta. Még pár helyen mintha láttam volna, azt hiszem 14-16 ezer forint / darab áron, 3 év garanciával. Húztam a számat, hogy ér-e ennyit nekem, hogy tudjak beszélgetni a barátnőmmel, de a navigáció és a nem elmulasztott telefonhívásokat is hozzávéve azt kell mondjam, nekem megérte.
Tisztán hallom a másik felet és a vonal túloldaláról sem volt még panasz, hogy nem hallanának, akár autópálya-tempónál zárt állrészű sisakkal, akár 90-100-as tempónál nyitott állrésszel (túraplexi egyik előnye).
Hátránya: a felszerelése a sisakra és a rettenetesen rossz helyre került töltő-headset csatlakozó. Valamint egyszer-kétszer eljátssza, hogy nem indítja el a zenét vagy nem állítja le gombnyomásra, ha nem fut a háttérben a zenelejátszó a telefonon (bár lehet, hogy az android lövi ki a memóriájából).
Ha valakinek van felesleges gyári plexije (2003-2005 közötti évjáratra K3-K5), engem is érdekelne. Nagy sérülése ne legyen, ha polírral javítható, akkor engem érdekel, a túrapleximet rosszabb időben lecserélném rá.
Valamint: immobilizer-gondokkal kihez lehet fordulni? Eddig 2x motormosás után megviccelt a gép (szerencsére jó helyen voltam, le tudtam biztonságosan tenni, hogy kiszáradjon), szeretném kiköttetni, hogy esetleges nagy elázás után ne maradjak ott valahol (saját tulajdonom, törzskönyv, forgalmi, mindkét gyári kulcs).
Köszönöm!
Továbbá ha már egyszer billentyűzetet ragadtam: pont a Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén szombat esti indulással, vasárnap kora délutáni visszaindulással voltunk családlátogatóban Poroszlón barátnőm nagyszüleinél. Érdről mentünk, útközben M0-n 2x szétáztunk (sokat fogott a túraplexi, de azért nem csodaszer az sem, főleg ha látni is szeretnék és emiatt Ace Ventura-san vezetek), de az igazi izgalmak visszafelé kezdődtek: épphogy felkanyarodtunk az M3-ra Füzesabonynál, egy kamion mögé beálltam a gyorsító sávból a külső sávba menet majd elkezdtem a belső sávban megelőzni, amikor 110-es GPS-szerinti tempónál a motor elkezdett durván imbolyogni. Szerencsére voltam már annyira a kamion előtt, hogy észlelte az elakadásjelzőmet, vissza tudtam menni elé a külső sávba majd a leállóba. Kaptunk egy szép kis hátsó defektet, amit egy 6-8 centi hosszú szög okozott, nagyjából derékszögben belemélyesztve kecses testét a futófelület szélén a 6-7000 km-t futott Pirelli Diablo Scooteremben. Volt nálam Prevent defektjavító, ami semmit sem ért (szöget kihúzva a flakont felrázva belenyomtam kb. a fél flakont, majd középsztenderen megjárattam a motorral a hátsó kereket, amivel mintha semmit nem csináltam volna). Kis kényszerpihenő után (Forma-1 alatt egyik közeli motorszerelőt-mentőt sem sikerült elérnem telefonon pechemre) hazakerült Érdre a motor, másnap nekiestem a hátsó kerék kiszerelésének (saját hibámból okulva rá kellett jönnöm, hogy felesleges levenni miatta a bal alsó burkoló-elemet! - elég csak egy hosszabb imbuszkulcs-készlet, kettő 12-es, egy 14-es dugókulcs, pl. ez a LIDL-ből: LINK és egy 17-es kerékanya-kulcs). Az első helyre elvittem, hogy lehet-e kezdeni valamit vele még esetleg (M7-es feljárójánál), kb. ránézés nélkül cserét ajánlottak, pár napon belüli várakozással lenne meg 16-17 ezerből az új gumi. Megköszöntem a segítséget, eljöttem és elmentem a diósdi Mayer gumishoz elpanaszolva a problémámat. Ott is azt mondták, hogy motor gumit jobb nem javítani, de ha akarok pár napot nyerni, amíg megjön a Pirelli (ritka fajtára esett a választásom ezzel a Diablo Scooter-rel), tehetünk egy próbát. Húztak bele egy gilisztát, majd némi nyomás után átnézték, minden frankó-e. Sajnos sikerült lapos gumival gyalogolnom annyit, hogy a gumi már ne nézzen ki szépnek és biztonságosnak, úgyhogy kértem tőlük is árajánlatot egy új gumira. Másnapi érkezéssel szereléssel együtt 14.000-be (mindenestül) lett volna Pirellim, de mondták, hogy készleten van Michelin City Grip ebből a méretből. Mivel a fórumon jókat olvastam róla, gondoltam teszek vele egy próbát, így legalább még aznap gurulhatok a motorral. Dolgom volt, úgyhogy a kereket otthagytam, 1-2 óra múlva mentem vissza, visszaérkezésemkor soron kívül előttem szerelték fel és centírozták ki. Az egész procedúráért (kukaccal próba, gusztustalan fehér "defektjavító" bizonytalan halmazállapotú izé eltávolítása, le- és felszerelés, centírozás) és a gumiért fizettem cakkumpakk 13.000 forintot. Bátran merem ajánlani őket!
A Michelin-nel kapcsolatban még csak 1-2 ezer kilométer "tapasztalatom" van (fuelly.com-on vezetek folyamatosan mindent), esőben még kevesebb - szerencsére kegyes volt mostanában az időjárás (a Pirellivel elégedett voltam, nem igazán csúsztam meg sehol, bár nem is kockáztatok kezdőként). Talán a CityGrip-nek jobban fekszenek a szűk nagysebességű körforgalmak és a földesebb utakon is magabiztosabbnak hat utassal is.
Azt kell mondjam, hogy nagy szerencsénk volt, hogy 110-es tempónál Magyarország egyik legbiztonságosabb autópályájának (M3) belső sávjában kamion előzése közben a hátsó defektet utassal ennyivel megúsztuk.
Így legalább rájöhettem, hogy zörög valami a kipufogómban és a hátsó kerék le- és felszerelése nem is nagy mutatvány. Úgyhogy kívánom, hogy mindenki ennyivel ússza meg, ha hasonló helyzetbe kerül - de ne kerüljön! Valamint a defektjavító-spray-t lecseréltem egy kukac-készletre (? giliszta ?), "ha minden kötél gumi szakad" esetre.
Még az interphone előtt ez plexi magasító. Már bánom a nagy plexit, esőben felejtős a motorozás, meg lehetne még magasabb, kb 3 cm el. Én is magas vagyok. Vibrált a menetszéltől a sisak a fejemen.
Nekem ilyesmi van. Igen meg vagyok vele elégedve. Zenét hallgatva is nagyon jó, telefonálni is rengeteget szoktam menet közben. Tavasz óta használom, semmi baja! :) Annyi, hogy intercom ként még nem sikerült üzemelni, mert nincs kivel. Egyet vettem csak pont emiatt. Ritka amikor utasom van, azért vettem a kis kábelest, de az se kellett még.
1. Beszéltem Szél Tomival: sajnos plexiből csak új van. Illetve a lábtartóból is csak a "gumis rész", a fényezett nincs.
2. Tudsz ebay-es linket küldeni? Illetve ha inkább ezt az interphone-os cuccot javaslod, akkor arról? /Soha nem érdekeltek a műszaki kütyük, többnyire öcsém szokott súgni ez ügyben. ;) /
Különösebb extrát nem várok ettől, tényleg csak arra kell, hogy - főként - városon kívüli gurulásnál tudjunk jelezni egymásnak, ha van valami fontos. Telefon, zene - lényegtelen. A telefonomat amúgy is mindig az ülés alá teszem. /Négyszer műtötték az egyik fülemet, a szél miatt muszáj vattázni, így - szinte - csak az egyikre hallok. Attól tartok, ha telefonálnék, vagy menne a zene, (ami persze nem lenne rossz), akkor az egyéb hangok, zajok nem, vagy csak nagyon megszűrve jutnának el hozzám és tök süketnek érezném magam. Bár jobban belegondolva, amikor a jogsit csináltam, nem zavart a füles./
Amúgy is le akartam cserélni a gyárit túrára, mert - a 165 centimmel - pont szemmagasságban jött a szél. Ha szereztem és lecserélték, akkor szíven odaadom az enyémet, de políroztatni kell. Illetve ez 2004-es Burgman, így nem tudom jó-e a K5-öshöz.
Ebay en 2000 ft az a vacak. Nekem is van, beszélgetni jó, de ha zene is rájön, már a hátul ülő elveszik. Természetesen mono! Olcsó, könnyen szakadó kábelköteggel számolni kell!!!!
Inkább vegyél egy rendes interphone - t! 10 meg 15 között már normális áron van darabja.
Tudom, sok egyéb mellett az is jó két keréken gurulva, hogy csend van, nem zaklat asszony ;), de hosszabb túra közben gondolom nem árt némi kommunikáció. /Pihenés, pisi, kaja stb./
Lenne egy AN400-ra (K7-es) fejidom tartó konzol rajta a fesszabályzó eladó vagy cserélhetö.Ami érdekel lábtartó alatti idomok,térd elötti nagy idom meg ami hozzá kapcsolodik.Itt érdeklödj: kocka@jakuza.hu
K 1 Burgman hátsó féktárcsa eladó vagy cserélhető fórumos áron . A tárcsa használt de jó állapotban van. 3,8 mm vastag és nincs felül pereme. Nem kell szabályoztatni . K2 re vettem de nem jó a méret.
Mondjuk, szerencsére minden további nélkül lehet menni vele. /Pénteken részt vettem egy vezetéstechnikai tréningen, azt is jól "viselte". No ilyenből kéne még 2-3, hogy a parám csökkenjen és magabiztosabb legyek. Szóval, szerintem ez baromi hasznos!/
Mázlim, hogy a vétkes autó vezetője, elismerte, nem cirkuszolt. Teljesen korrekt volt.
A legfontosabb a plexi csere, vagy "javítása", illetve a bal lábtartó, asszony miatt.
Köszi az ötletet! Ráadásul ugye én (is) Tomiéknál vettem a Burgmant.
Elviszem ehhez a CRIBmoto-hoz - utánakérdeztem, nem mondtak rosszat. Intézzék a biztosítóval, s jelzem nekik, hogy Tamáséktól könnyen szerezhetnek alkatrészt, elemet.
Nagy segítség nem vagyok ilyenben biztosítós dolgokban, de alkatrészeket se tudsz szerezni?
Fényezés nem vészes dolog, ha tudsz valahol valamivel.
De bontott dolgokra szeretnék visszatérni, tudom messze van Pestről, de Siófokon, Szél Tamásnak tele volt egy kisebb épület Burgman alkatrészekkel. Idomokra gondolok. Kellett nekem valami, természetesen talált is.
Én nem tartom valószínűnek hogy oda betud jutni víz Én több mint 200 km et nyomtam le szakadó esőben akkora tócsákat kaptam telibe hogy az alsó műanyag idomot kiszakította a helyéről de egy csepp víz sem ment a variátorházba Legalábbis ilyen tüneteket nem produkált . Szerintem ha jó mindenhol a tömítés oda víz nem kerülhet.
Sziasztok!l olyan kérdésem lenne,hogy jobbra,illetve ballra döntésnél enyhe morajt hallok a motor felől.i Mi lehet az? Van valakinek tapasztalata? Kezdő Burgmann os vagyok. Köszi előre is
Olyan kérdésem lenne, hogy a szíjhoz bejuthat a víz?
(Suzuki Burgman 400 K8)
Szakadó esőben mentem a minap az M3-on és arra lettem figyelmes egy félórás menet után, a km/h mutató marad a 110-en mikor gyorsítanék, de a fordulat megugrik, ahogy húzom a gázkart!
Még 2 szer megcsinálta félre álltam.
Eközben elállt az eső is.
Újra elindultam és már nem jött vissza a tünet!
Arra gondolok, hogy bejut a hűtő réseken ill a szíjhajtás takaró dekni alján lévő szellőzőn a víz és megcsúszik a szíj!
Sziasztok ! Egy kis segítséget szeretnék kérni ! Nincs-e valakinek K2 kipufogó könyök vagy olyan rossz dob ,amiről lelehetne flexelni . A kerék és fékbetét cserével úgy el lett hajtogatva ,hogy nem lehet vissza tenni. :-( És egy jó tanács ! A kipufogót mindig vedd le ha betéte vagy gumit cserélsz . Időben és munkában ,és mérgelődésben is sokat spórolhatsz. :-(
Két hete (a Kálvin térnél) ügyesen rám nyitották egy kocsi ajtaját. Semmi cirkusz nem volt, elismerte, hogy hunyó, megkaptam a betétlapot.
Biztosítónál lejelentettem, kárszakértő megnézte, fotózott stb., majd küldött javítási, csere stb. listát és kalkulációt. /Néhány dolgot igen érdekesen - s egyértelműen hibásan - számolt. Pl. fényezéssel, mindennel együtt szerinte 3 óra meló stb./
Elgurultam Kistarcsára, szerintük is az elemcserékkel (bal lábtartó, + idom alatta, plexi), fényezéssel stb. az ajánlottnál jóval többre jön ki. Így nyilván nem fogadtam el.
Két opcióm maradt:
1. Biztosító (Generali) partnerszervize csinálja meg és pénzezzenek - apró gond, nem találtam motorral is foglalkozót. Így ez jó eséllyel kiesett.
2. Szerviz, amely lezongorázza biztosítóval az egész történetet. Úgy tűnik, ez maradt.
Kit, hol, merre keressek? /Lehetőleg Budapesten, vagy nem túl messze. Tóth Laciék?/
Kösz a segítséget fiúk ! Állítólag csak sz€t kell húzni ezt a gumis részt és elválik egymástól, aztán megpucolni, olajozni a pucukat amik a gumiba mennek !???
Nem akarnám, hogy az új betét is félre kopjon,pláne, hogy 9000 Ft volt:(
Régen meg volt a gépemen a K7 angol kezelési útmutatója, príma robbantott rajzokkal
nem, hosszában ment félre a kopás szerint. Ahhoz, hogy ne legyen párhuzamos a féknyereg és a féktárcsa, nagyon komoly gondok kellenek. Amik elképzelhetően inkább beállításbeli hibából adódnak.
A csavaros dugattyúd a kéziféked. a nem csavaros az üzemi féked.
A lötyögő rész pedig az úszónyereg működésében létfontosságú, hogy mozogjon.
Az, hogy félrekopott a betét, rossz bekopás és helytelen féknyereg felszerelésből adódhat. Meg még sok egyébből :-(
Szét kell szedni, megtisztítani mindenhol, megjáratni a munkahengert, rézpasztával berakni az új betéteket, satöbbi. A fék az létfontosságú, nem ártana hozzártővel legalább ránézetni.
Vagy esetleg leszabályzási fordulatot érte el . Az enyém 165-nél szabályoz le , hát elég fura érzés volt bennem is végigfutott minden . Mi van ha tolni kell hazáig ?
Kint venném németeknél, ott néha azért lehet kifogni valóban keveset futott példányokat, de pont emiatt kérdeztem hogy 25ezer után elfogyhat-e az olaj, mert szerintem nem. Tehát több lehet benne.
Nekem igazából szezonális dolog lenne a motorozás, és inkább hobbi mint munkaeszköz. Csak időszakonként használnám.
A K7 valóban szemrevalóbb, feltételezem a műszaki tartalom is változott :)
Majd visszaolvasok a fórumon is, mit kell mondjuk egy ilyen robogón szemügyre venni, ha van esetleg ilyesmiből gyűjtemény, doksi akkor ne fogjátok vissza az infót :)
Pikubá Ugyan ott tankoltál ahol eddig? Lehet hogy kivételesen minőségi benzin került bele Én is jártam már így nem tudtam mitől táltosodott meg aztán rájöttem hogy más kúton tankoltam:) A másik variáció Nekem a kétütemű CR 250 közvetlenül a halála előtt vadult meg de ez csak a kétüteműekre jellemző Ettől 4 üteműnél nem kell tartani :)
Burgman vásárlásán tanakodok. Találtam egy 2005.11-hói típust, amit 300000ft-ért megvehetnék, viszont kevés olajjal jártak vele és besült a henger. 24000km van a blokkban.
Tapasztaltabb fórumtársakat kérdezném, hogy lehet hogy ez a típus ennyi km alatt megehette az olaját? Érdemes megvenni ennyiért és rendbe rakatni, vagy csak a szívás lenne vele? Ha csak dugó/henger csere elég akkor nem lenne sokban.
Azért írtam ,hogy ha valakit érdekel nézze meg . Rms görgő 21 g 4500 Ft ,fékbetét első-hátsó 4000 Ft , olajszűrő 780 Ft. Ha találtok ti is magatoknak valamit olcsóbban már megérte . :-)
Engem is csak az ára tart vissza A légellenállástól a plexi mögött nem tartok De jó nekem az 1000 forintos univerzális tartó amiről leoperáltam a tapadó korongot és fixre rögzítettem Tökéletesen jó és még soha nem eset ki belőle semmi ha nem használom a telefont akkor is általában abban utazik mert így egyből látom ha keres valaki .
Húsz ezer körül van, de a kiszállítás miatt nem éri meg. Ha éppen van rá időm, barkácsolással sokkal olcsóbban összehozom.
Haverom háromkerekű szék háttámláját javasolta először, de régi Wartburg, Trabant első ülés fejtámlán agyaltunk. Azt nem kell bőrözni, meg időjárás álló is. Csak látni kell, hogy mutat a motoron.
Lehet valamikor kimegyek a méh telepre. Akadnak ott használható dolgok. Laprugót is csak ott bírtam felhajtani.
Megvárom a szeptemberi szállítást, gagyit nem akarnék bele.
Tegnap megvolt a szétborítás, szíj 25,2 (számítógépes gépkönyv szerint 24,1-nél cserés),
bár ha nem eredeti gyári a szíj akkor meg már cserés. (max szakadás lesz)
Görgőknél van ugyan minimális kopás, de ráér következő olajcserénél ami meg már csak jövőre lesz.
Egyébként igen, valóba át kell vizsgálni minden használtan vett motort.
Amiket mi kiszűrtünk kapásból:
Kerekekben csak 1,5 légkör
Olaj már szagosodott.
Hűtővíz is kellett bele 3dl.
Légszűrő erősen viseletes. Ez fáj legjobban 10e-be.
Amik jók voltak:
hajtás olaj szép volt, de lecseréltük.
gyertya gyakorlatilag hibátlan kinézet, de kicseréltük.
fékolaj, fékpofák, tárcsák bőven jók
gummák állapota jó, bár az első kicsit kopottabb.
Amit észrevettem hazafele egyből lement a fogyasztás 3.9-ről 3,6-ra, gondolom a helyes levegőnyomás miatt. Ja és persze emiatt jobban is gurul gáz elvétel után.
Szerintem kicsit olvass vissza, esetleg nézd meg az általam beszúrt linket, mert itt nem sima görgőkről lenne szó, ellenben, ha te ezt 4000.-ért meg tudnád szerezni, akkor pár garnitúra még érdekelne :-)
Tudom sok jó dolog van ott, én is szoktam onnan rendelni, de már korábban beírtam ide, hogy a gyárinál könnyebb görgőket én a Futár motorosboltban vettem, egy garnitúra 4200 Ft volt, a 18 grammosak. Ez lassan két éve volt, lehet, hogy már picit drágább, de azóta is hibátlanok, pedig mentem vele elég sokat.
Köszi! Jó megoldásnak tűnik, ilyesmire gondoltam én is! És árban is elfogadható, magyar webshopban láttam 4500 körül. Nem tudom mekkorára lehet összehúzni a tartószerkezetét , de ahogy írtad egy gumi vagy szivaccsal csak ki lehet toldani.
Jónak tűnik ez is De nem rezeg nagyon? Van külön tartója is vagy csak ami a tokon van ? mert én pl egy alkalmazás segítségével rendszeresen fedélzeti kamerának is használom De a tok miatt a kamera funkció kilőve .
nekem ez a fajta van. Bal tükör száron. Telefonomnak nagyon jó, vízálló, ha kell tölthetem is benn a telót. Annyi hogy kesztyűben felejtős, kesztyű nélkül már tudom nyomkodni.
Tükörszár vastagsága miatt gumicsővel oldottam meg a hézagolást. Végül is bicikli kormányra méretezték. Nem a legszebb megoldás, de használható.
Én most gyártatom a deréktámaszt. Alapok már megvannak, de még át lesz variálva. Megemeltetni szerettem volna a deréktámaszt. addig jó, de akkor meg alul a fenekemnél kell egy másik párna. Most az a verzió fog készülni hogy szerzek valami rossz gurulós szék háttámláját, vagy személyautó fejtámlát és az lesz oda szerkesztve.
Haverom lakatos, úgy alakítja ahogy én akarom.
Azt viszont tudni kell, hogy ha kanyarban döntöd a motort akkor zavaró tud lenni. Szokni kell, mert motorral elmozdul. Előre kell hajolnom, hogy kényelmesen lehessen döntögetni.
idáig juttotam, már le van festve, de még át lesz alakítva. Eddigi anyagköltség pár ezer ft. Trabant rugó tartja a háttámlát.
Nem rég lettem egy 2006-s évjáratú AN 400 tulajdonosa, azonban kezelési és karbantartási leírást (Magyar) sehol nem találok. Ha valakinek lenne másolja be az e-mail címemre nagyon megköszönném.
Nem járok vele autópályán, dugóban is keveset. A túraplexi meg jól eltereli a szelet. Jó a Cw érték. :-) Átlag 90-110 között poroszkálok. Ha az asszony is fent van hátul még ennyit se. :-)
De ha egyedül vagyok is kiteszek 2 japót (140), úgyhogy ez két személyre számított fogyasztás. :-D
Ezek szerint nem is volt olyan "idióta" a kérdésem - ha már a rutinosa(bba)k is kíváncsiak, mennyi is az annyi! ;)
Akkor egy újabb felvetés, remélem ezzel sem megyek senkinek az idegeire. :)
http://www.jofogas.hu/budapest/Suzuki_Burgman_AN_400_elado_32415459.htm - nem a motor, s nem is az ár, ami miatt bemásoltam a linket. Három hónap kemény derékfájós időszakon vagyok túl. Az a plusz "deréktámasz" ér valamit? Van értelme beszerezni egy olyat? Vagy már túl bonyolult bevarázsolni? Mit kóstálhat egy ilyen?
Tudna valaki tanácsot adni, motorra szerelhető gps tartóval kapcsolatban? Nézegettem már a tükörre szerelhetőt, a kormányra körbe tépőzárhatót és még a műszerfal és plexi közé szerelhető megoldáson is gondolkoztam.
Ha van esetleg valakinek leírná milyen és hogyan vált be?
Kíváncsi vagyok menyit mész el Elvileg a 300 km simán teljesítenie kell Az mondjuk már meg is van :) Írd meg azt is hogy mentél vele Gondolok itt város hegyvidék sok nyélgáz vagy lájtosan
Kicsi az alátét igy csak a fém betétet húztad meg ezért a köré öntött aluminium lemozdul róla. Akkorát csinálj ami a kék festék pereméig ér igy a felnit is fogja. Sok sikert :)
Gratulálok az új vasadhoz ,és leld meg benne te is az örömöd ! Azt tanácsolom olvasgass vissza a blogban ,és nagyon sok kérdésre megkapod a választ ! Én is még ezt teszem ! Figyelek ,tanulok ! :-) Széles utat ! :-)
Ahova az anya felfekszik a felnin azt a lapolt résznek mérd meg a legagyobb átméröjét és annak méretére csináltass, vagy egy nagyobb alátétböl esztergáltas le egy alátétet azt tedd az anya alá. Gyárilag kicsi volt ezt
a suzuki módositotta nagyobbra de még annál is van minimális oldal perem. elakadsz nyugodtan hivj
Másodszor: igen, bármily hülyén hangzik, bármily nyálas, nekem is tetszett, tetszik, hogy a nagyok ("bácsik") is (vissza)köszöntek, már akkor, amikor még "öcsin" /Rally/ utaztam. Most egy "emelettel" magasabban, még inkább ezt tapasztalom.
A "motoros vagy és tök mindegy milyen vasat gyűrsz" érzést már pár hónapja, a vizsgán is átéltem. Egyrészt nagyon tetszett, másrészt roppant bosszús voltam.
Rutinvizsga: akadt, akivel akkor találkoztam először, de ment a biztatás kezdés előtt, a szurkolás, a felsóhajtás és a megkönnyebbült öröm - amikor más vizsgázott. Majd sorra a gratuláló pacsik.
K.rvára tetszett, ahogy másért, idegenekért izgultak, izgultunk stb. - mint egy csapat. Viszont bosszantott, hogy ezzel szemben már a közlekedésben, illetve a "való világban" nem, hogy az együtt nincs, de megy a sz.rkavarás... És a: "f.szért nem lehet, hasonlóan az élet más területén is" motoszkált bennem. Igen, "vén" fejjel (44) is idealista, naiv, hülye maradtam. ;)
De visszatérve a Burgmanhoz: sosem voltam műszaki kattos, az autókért sem pörögtem különösebben. /Na jó, anno öcsémmel a Zsiguliban ülve, olykor volt "stipi-sopi. :D De akkor még sok nyugati kocsi nem futott itt. Amikor '85-ben átmentünk Nyugat-Berlinbe, a kisöcsém elsőként a következőt mondta, miközben bámult ki az U-Banhból: "nini, itt nincsenek Trabantok és Ladák..." :D/ Ja, egy kezem elég, hogy megszámoljam, hány matchboxom volt és sorolhatnám.
Majd két éve ellopták a Rallymat, amit azt hittem, addig nyúzok, amíg élet van benne. Tavaly már néztem, hogy jól néznek ki a Burgmanok, s egyre inkább rákattantam, hogy ilyen KELL nekem! Csak ahhoz meg jogsi...
Ahhoz képest, hogy először a könnyű utat akartam választani (B125), aztán emeltem a tétet, hogy kéne 200-as, végül A2-re mentem, hogy 400-as Burgmanra is felülhessek! ;)
S hogy mennyire ebben gondolkodtam: automatán vizsgáztam... /Bár úgy tűnik, elqrták az okmányirodában és vezethetnék váltóst is! ;)/
Két hete elhoztam Siófokról, szerelővel átnézettem, amit ott nem lehetett (görgők, szíj stb.) - imádás van. /Ja, egy példa az amatőrségre és, hogy mennyire izgultam az első úton! Lehet röhögni, de kéretik, kicsit visszafogottan! ;) Siófokon kúton kezdtem, nafta és matrica miatt. Fizetés után indulnék - semmi. Újra - semmi. Pár métert eltolom, hogy tudjanak tankolni, némi szenvedés - az ideg-, és sírógörcs határán szólok kutas srácnak, mert a telefonom az ülés alatt, amit nem sikerül kinyitni. Neki se jön össze, egyre jobban szakad a víz rólam és egyre fehérebb lehetek, amikor két kerékre állítja és pöccre. Akkor leesik..., oldalsztenderen indítva még most is ott lennék. ;)/
Azóta viszont... És a csajom is imádja. Éppen tegnap mondta, hogy "milyen király volt, amikor a Decathlonból jöttünk haza a pályán..." Nem tudom melyikünk várja jobban már a hosszú hétvégét, amikor elmegyünk túrázni, pihenni végre!
*
Tudom, röhejes kérdés, de a Zsigulikról jutott eszembe: anno, ha elkezdett villogni a piros, benzin visszajelző, akkor lehetett tudni, hogy kb. X kilométernyi benzin van még benne. Ha "NÁLUNK" ;) pirosba ér, az mit jelent, kb. 3 liter, kb. 80-100 kilométernyi még van benne?
Szia Laci Jelenleg kicsi alátét van a csavar alatt de nagy volt Csak sajnos pont a túránk alatt jött ki a hiba már mindenfélével próbálkoztam ez tart a legjobban ebből is három van most rajta . Így legalább az oldalirányú kotyogás megszűnt bár menetszakadás határáig van tépve az anya :( Sajnos rendesen meg is vagyunk pakolva bár próbáltam átrendezni a súlyelosztást hogy a nagyobb súly előre kerüljön lehet hogy még az asszonyt is az ölembe kell ültetni:)
Sziasztok! Nos, meg volt az első nagyobb 400 km-es túra a 650-es Burgmannal. Valljuk be, ennek a fogyasztása már nem a 400-as szolíd 3,9...:):):). Bár igaz, hogy a menetteljesítménye már " nagy motoros" és a szélvédettsége fantasztikus. Most kapott új Michelin Pilot Sport gumikat a héten jönnek az fékbetétek...és GO! :) Ha van itt olyan motoros akinek van hasonló gépe, szívesen várom a tapasztalatokat!!! Széles utat! Tamás
Én szinte mindent külföldről rendeltem a motorhoz. Regisztrálsz a PYPAL-ra, nagyon kevés angol tudás is elég hozzá, elég szájba rágós, megadod a számlázási, és a szállítási címet , a többi megy magától. Ha segítség kell szólj, akár telefonon is ha kell segítek. Ha pesti vagy akkor akár személyesen is.
Tud valaki valami végleges megoldást a kerék kotyogásra ( Mert már a második kerekem megy a kukába 24000 km alatt ) Gondolok itt olyan megoldásra hogy pl a bordás perselyt kipréselni és valahol csináltatni valami normális anyagból ( nem bili bádogból ) aztán vissza préselni. Vagy akármi megoldás csak ne az újat venni megoldás legyen mert nem veszek minden szezonba egy kereket
Most jöttünk meg egy Trasfogaras-Transalpina körről. Mi voltunk a legkisebb lóerejű géppel, ráadásul két személlyel valamivel a megengedett maximális terhelés felett volt a moci. A többiek meg is dicsérték hogy milyen szépen szedi a lábát a Burgi! Az átlagfogyasztásom 3.9 liter. Vittem tartalék olajat, de nem kellett után tölteni.
Ha a Beregben jártok és segítségre van szűkségetek , szállás vagy útinfó agy bármi szívesen segítek. Vásárosnamény környékén, ha jártok szívesen megvendégelem a csapatot akár 15 főt is egy kis bográcsos kajával. Kertes ház ,nagy udvar. Én költségem A kaja, kávé , Űcsi ! Kedvezményesen tudok szállást is munkahelyemen Winklerház szálloda és étterem. Zárt parkoló nagy terasz. Gergelyiugornyán Tisza parton faházak stb. Tel.számom : 06 70 5970 888 Nem emelt díjas :-)
Egy évig nekem is együtt háltak a garázsban a ZZR-1100-al Aztán nehéz döntés elé kerültem valamelyiknek menni kellett ! nehéz szívvel váltam meg a zizitól 95-2000 ig hű társam volt
Én sem tudom honnan ered ,de jól eset mikor jöttek a nagyok és köszöntek . Akkor meg 150 burgmannal jártam. Az óta kezdem érteni ,hogy nem az a lényeg milyen motoron ülsz . De aki Burgmant vesz az egy életformát választ . Legalább is én így érzem . Nincs ettől szebb robogó ! K 2 42000 km . Eszi az olajat ! Had egye ! Nekem 41 évesen ez a csúcs ! Soha nem akartam mást ,csak Burgmant. Kinek nem voltak hibái 15 évesen ,? Én imádom minden egyes percben mikor rá ülök . Ha fog is majd csalódást okozni az életben , de mi nem ? Nekem nem kell más maxi robogó ! Csak a Burgman.
Ár-érték arányban a(z egyik) legjobbnak tűntek. Persze ez majd csak később derül ki igazán...
Biztos foglak "zaklatni". ;) Előre is elnézést Tőled, illetve a többiektől, ha túl "amatőr" kérdést teszek majd fel. De nem értek a műszaki dolgokhoz (sem), s tapasztalatom szerint a többség ezt jobban tolerálja mint, ha valaki ennyi tudással az eszét játssza. /No meg én is így vagyok ezzel, a saját "szakterületemen", ha valaki kérdez, igyekszem segíteni, de ha okoskodik... :D/
Széles utat!
Ui: tudja valaki, hogy honnan jött, mi az alapja, a "széles utat" köszöntésnek?
amióta áll már 500 km-nél is többet kellett volna használnom, így marad az autó vagy a nagymotor nagy fogyasztással. a felújítás így is úgyis elő jön hisz egyhengeres nagy furatú blokk, a piaggió x9 aprilia atlantik 250 honda foresight 250 simán bele fut a 70-90 e km-be felújítás nélkül. cimborámnak 80 e feletti futású x9-e volt ami hibátlan motorral üzemelt. sajna suzuki betegség az olaj fogyasztás mint a yamaha sport motoroknál.
üdv! köszönöm a segítséget. mivel a k3-nak nem jön ki a műszerfal burkolat így, csak egyben amiért az egész elejét le kell bontani, de legalább a csatlakozót megismerem. a poén az hogy van hogy gondol egyet és beindul, majd nem. mivel fél nap szétszedni, nem repdesek az örömtől, főleg ha nem is a műszerfal alatt van a hiba. van ismerős szerelőnek suzuki hibakód olvasó, injektor állító is, de ha nincs hibakód akkor hová nyúljak hogy megtaláljam a hibát, ez itt a kérdés! az akkut betette a kesztyűtartóba amiért lenyomnám a tervezőnek a derékszöget a torkán, a plexit levéve egy 5 éves kisgyermek kezével eléred a biztosíték táblát azt tudom. csak ez a hibakód nélküli megállás bosszant, nisz még betolni sem lehet, szerelni meg csak komplett szerszám készlettel érdemes. tehát elindulni csak hibátlan állapotban érdemes.
Üdv az enyém gyári k3 as ténylegesen 21ezer van benne ha nem megyek120-nál többet nem fogyasztja
amúgy Én is egy Kawasaki ZZR1100-ról ültem át mert lépcsőházi baleset miatt nehezen járok és a zizi ugye 260 kg! máskülönben talán velem együtt temettek volna bennünket! De hát motorozni muszáj
Széles utat csináld meg a burgit sok szerencsét hozzá!
üdv! igen 0.5l 100km-re. még jó hogy 560km-nél megnéztem az olajszintet, akkor 1.4l olajat töltöttem utána. igaz vegyes használatban változik a fogyasztás, függvénye a fordulatszám. csak tippelem hogy 29 000 km. de lehet 129 000 is ha tudja a műszerfal. igen lehet felújítás lesz a vége, sport túra motorosként még szóba jöhetett volna a T-max 500 de az 500 e ft határban csak olyan verdákat lehet kapni amik hajtókar betegséggel küszködnek vagy a hajtás gyengélkedik benne. több szerelő is ezt a 400-ast ajánlotta egyszerűsége miatt, a k7 modelltől már jobb fék futómű, dupla vezérműves blokk, fejlettebb injektor, onnan már tényleg ott van a 400 burgmann az elitben, és többen választják egyszerűsége miatt a 650-el ellentétben ami költséges jármű, igaz egy pazar túra robesz. nekem ennyi fért a költségvetésbe -300 000 ft- és nem is akarom eladni, nekem városi és 100-200 km -es távban egész évben használva kellene működnie.
üdv! köszönöm a választ! a belcord-nál gyártatok a kawasakimba hengerperselyt. ismerem őket, de még nem kérdeztem rá ez ügyben, most is van náluk 2 db hengerperselyem, burgmannal akartam érte menni de mivel nem indul így a zx9-el kell érte menjek, de ha ismerik a típust akkor tudnak árat mondani. mivel fúrni kellene + túl méretes dugó+ gyűrű, így elgondolkodtam azon hogy nem dobom el a gyári dugót, kipréselem a hengerpersely és kap új gyűrűket. tudom hogy a mutatvány -- dugó +gyűrű 48000 fúrás 5000 tömítés 8000-- 80-90e ft ba fáj + saját munka. az érdekelt volna hogy ha kopog a csapszeg az jár-e hajtókar cserével? én szedem szét ,a munka saját erő és idő lesz, csak a tapasztalat érdekelne hogy kinek mi ment tönkre. a nánási motoros találkozón pont olyan burgmannt láttam mint a sajátom. kérdeztem is a pilótát hogy eszi-e az olajat, de az nem ette, meg volt vele elégedve.
Üdv Neked! Megpróbálok egy kis segítséget adni! Itt gyártanak nagyon jó minőségű gyűrűket crom bevonattal is és perselyt is próbáld megkeresni az elérhetőség: Belcord KFT Eger üsd be a keresőbe oszt hajrá én elég sokat veszek tőlük és nagyon okay Egyébként a rendelést telefonon szoktam leadni és mindenben képbe vannak Sok szerencsét!! olcsó és jó!
Azt írja, hogy a könnyebb görgőkkel jóval erőteljesebb gyorsulás, közel azonos végsebesség, és fogyasztás.
A gyárival megegyező súlyú pulley görgőkkel pedig kicsit jobb gyorsulás, kicsit nagyobb végsebeség, és talán kissé csökken a fogyasztás.
Lehet, hogy rá veszem magam, és kipróbálom a 20, vagy 21 grammos görgőket is, de egyelőre nagyon tetszik a 18 grammossal is a viselkedése. Egyébként így, hogy már jó pár napja használom, erőteljesebb gyorsításkor tényleg érzem, hogy jobban húz.
Érdekes, hogy miért írja az oldal hogy K6-ig 21gr és K7 után meg már csak 19 gr az ajánlott Dr. Pulley görgő. Holott a gyári érték minden típus esetében 21 gr..
Az meg a másik hogy megemlíti minden típushoz, hogy ajánlott 10-15% al a megadott gyári érték alá menni.
"Dr.Pulleyrecommends that you choosethe weight oftheSRroleslidingaround10-15% belowtheweight of theseriesrole.Thenasignificant powerfulaccelerationresultsinan almost unchangedtop speedand fuel consumption.If the weight ischosen to equaltheoriginalweight,theaccelerationisslightlystronger, butmayslightlyincreasethemaximum speedforthe sameorevenslightlyreducedconsumption."
Nekem 2010-es L0-ás a burgim, nem tudom, hogy neked a K2-be is ugyan ilyen kell-e, de ezen az oldalon érdemes keresned, illetve a dr, pulley weboldalán ellenőrizd, hogy neked melyik típus jó a gépedbe.
Sziasztok ! Engem is érdekelne a Dr. Pulley görgő és csuszka ,de csak kódokat találok a netten így nem tudom mit rendeljek. Láttam egy több videót a You Tubon ahol egy csurkás faszi szerel. Én is ez alapján cseréltem ki a szíjat otthoni környezetben ,igaz nem volt hozzá spéci szerszámom de sikerült. A variátort is szétszedtem és egy görgő 45 fokban be volt szorulva ,ami a kopás után következhetett be.(szerintem ! ) Átpucoltam , visszarakva már meleg motornál azt tapasztalom ,hogy a motor a lámpánál vagy induláskor induló rángató érzést produkál. Gondolom a kopott csúszka és görgök miatt. Fordulatot nem tudok nézni ,mivel K2 a gép így ezeket az adatokat nem lehet ellenőrizni 100 /5000 fordulat . Én sem vettem olcsón mert 340000 ft + átírás meg szíj csere meg aksi után én is átléptem a bűvös 400000 -es határt. De megérte még így is . Nekem ! Mert csak a Burgman ami nekem mint maxi robogó szóba jöhet . Sz.Sz. B. megyében lakom és tőlem 20 km -re találtam a motort ,így nem kellet bejárni az egész országot motorért. ! Szeretném a segítségeteket kérni a Dr. Pulley görgők és csuszkák terén ,hogy mia rendelési száma és hol tudom rendelni. ? V agy is ,hol érdemes ! Én a 21 grammost szeretném.
Engem furatás előtt azzal nyugtatott a szerelő, hogy vehettem volna jóval drágábban és még akkor is benne van a rizikó. Ilyen értelemben jól vettem, de az a sok macera, meg utánjárás. :P
Van egy kis problémám.(K5) Kissebb gázadásnál mintha kihagyna a motor,és beleprüszköl a kipufogóba, illetve ha tartósan haladok és elveszem a gázt, szintén "lő"egyet.
Mi lehet az oka?Amióta ezt csinálja, nem is indul gáz nélkül, csak kis gázadással.
üdv mindenkinek! új tagként de több év nagymotorozás után vettem egy 50-es kis robogót, majd váltottam suzuki burgman 400 k3 -ra.olasz import a gép, saját magam raktam össze darabokból. most 2000 megtett km-en túl ami hibátlannak tűnt pár ülésnyitó bovden szakadás és 0.5l/ 100km olajfogyasztással, egy leállítás után nem akart újra indulni. pár nap pihi után hosszabb indítózás után beindult és működött újra. többszöri indítást is könnyen kibírt. majd másnap újból nem indult, amit kell tudni hogy szikra és benzin-szag, a kipuból- van. amit észre vettem hogy olyankor mikor nem indul akkor a fordulat mérő kb 3mm -ert kimozdul, majd az indítózás után vissza áll alap állapotra. FI hibakód nincs. kérdésem hogy találkozott -e már valaki ilyen hibával. mivel saját magam szereltem össze tudom hogy fél nap szerelés kell hogy elérjek bármi nemű elektromos csatlakozót. kérdés még hogy injektoros lévén lennie kell hibakód olvasó csatlakozónak, azt hol rejtették el. találkoztam vele biztos a szerelés során de nem jegyeztem meg hogy hol található. a gyertyát kitisztítottam az olaj koromtól, szürke van kiégve tehát az injektor jól dolgozik beállítás terén. kérdés az hogy találkozott már valaki ilyen nemű hibával ?
kérdés még hogy ki milyen dugattyút használt a felfúrás során, vagy próbálkozott -e valaki hogy maradt a régi dugattyú és kipréselte a hüvelyt majd gyártott hüvelyt tett bele és megfúratta ?
másik kérdés hogy 29 000 megtett km-rel csapszeg hangja is van a motornak, cserélt -e már valaki hajtókart kopás miatt?
Azért a 400e ft-ot nem mondanám jó árnak egy 11 éves maxirobogóért, ha még hozzávesszük azt, hogy erre még bőven rá kell költeni, akkor meg egyenesen drága, szvsz.
Sajnos elég döbbentő árak vannak a piacon, ez tapasztalat.
300-400e ft-okért árulnak 15 éves 400-asokat, kész agyrém...
Konkrétan? Még mielőtt olyat mondok, nem a kereskedővel van bajom. Ö eladott egy motort , friss műszakival, korrekten intézett minden ügyet. Tényleg nagyon normálisan.
Nekem Siófok 100 km.
Feltételezem neked is 400 e körül volt, ami korához képest nagyon jó ár.
Menet közben, ahogy alakult szépen lassan jöttek a hibák. Olcsó használt motor, senki se tudja milyen előélettel.
Túl vagyok időközben tanksavazáson, tiszta rozsda volt és vizes is, amit még a kereskedésben részlegesen meg is csináltak. Télen betéteztem, eleje nagyon kopott volt, hátulja jó volt, de akkor is megcsináltam. Megfurattam, brutál olajfogyasztás miatt, ja és a kuplungját is felújíttattam. Szerelő szerint vagy vízkáros volt, vagy sose volt garázsban.
Kb ráköltöttem több, mint 150000 et még. Most vagyok ott hogy gyakorlatilag költségmentes a motor. Télen még a csomagtartó nyitó bovdent kell kibányásznom, mert a rozsda megette, elszakadt.
Inkább a saját hülyeségem, de lehet hogy még nézelődni kellett volna. Igaz ennyi szerelés után, nem adok el másnak egy jót. Még hajtom, mert amúgy meg nagyon szeretem. :)
Szia, a hozzászólásból ítélve Siófoki, vagy környékbeli vagy. Én is Tomiéktól vettem a Burgonyámat, K2-es. Ha van valami kérdésed nyugodtan tedd fel. Üdv a csapatban. Széles utat!
Új tagként, még inkább új, Burgman tulajdonosként üdvözlöm az urakat a klubban. /Néhány hónapja már olvasom a fórumot, amióta először felvetődött, hogy vizsgáznak nagy/obb motorra és felülnék egy Burgmanra./
/Első Blikkre.... akad, akit jó eséllyel személyesen is ismerhetek./
Sosem érdekeltek különösebben a műszaki dolgok. /Viszont ez ügyben nem is osztom az észt. Vélhetően lesznek totál amatőr kérdéseim. Ezekért előre is elnézést!/
Amit látok, tapasztalok, szívesen megosztom, illetve ha van ötletem, mit, hol érdemes venni.
1. A gépet. több egyeztetés után, Siófokon a Szél Motornál vettem. Tamásék maximálisan korrektek voltak. Köszönet nekik a türelmükért........ is!
Szia pont úgy történt Hál istennek semmi komolyabb baja nem lett egy kicsit megcsiszolta a dekli belsejét és a ventilátor lapátokat de semmi komoly. Valószínűleg nem lett rendesen meghúzva az anya. Most a szerelő haveromnál jól meghúztuk légkulccsal plusz kapott egy speciális a menetrögzítőt. Remélem még egyszer nem pörög le .
Ettől félek én is :/ Viszont a veztengelyen dekompresszor van ugye? mert gyanús nekem.....elég sokat kell a főtengelyen tekerni úgy,hogy a szelepek teljesen zárva vannak....bár ennek a dekompnak nem ismerem a működését.
Szia! Igen és nem szorul a motor :/ Visszarakom a gyertyát....tekerem a tárcsát és mikor sűrít,nehezen de át tudom fordítani.....mintha valami hatalmas kompresszió lenne benne....viszont a sűrítési ellenálláson kívül könnyen fordítható.Azért is gondoltam a dekompresszorra a vezérműtengelyen mert mint az önindító,mind kézzel ugyanott nehéz átfordítani. Összenéztem a vezérlést.....az is jó....
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni tőletek ha ez lehetséges!? Van egy 99es 400as burgim ami nem indul.....a hiba igazából az,hogy nem tudja átfordítani az önindító a motort.....amit cseréltem rajta: vadi új komplett kábelköteg,új indítórelé,új aksi és önindító. Komolyan mondom már ötletem sincs mi lehet a gondja.....esetleg lehet a dekompresszor,vagy a szabadonfutó szorulhat meg?! Addig viszi az önindító még valamelyik szelepsor nyitva van......mikor sűríteni kellene akkor nem tudja már átfordítani :/ Néha kb 10ből 1x sikerül neki és akkor el is indul,de nem szeretnék emiatt ismét köteget cserélni mert akkora áramot vesz fel,hogy a gyári köteg a csatlakozóknál leolvadt. Tud nekem ebben valaki segíteni,hogy mi lehet a gondja?! Köszi mindenki a segítséget!
Sajnos itt be kell tartani a gyári előírást /nyomatékkulcs,előírt érték valamint az alátét sem mindegy hogy kerül vissza/mert a légkulccsal én is így jártam.
Egy szóval sem mondtam hogy elszakadt a szíj. azt mondtam hogy lepörgött az anya a variátor meg előrébb csúszott és bele ért a deklibe Légkulccsal volt meghúzva . Egyébként meg amikor leszedtem a variátort már akkor beindítottam és szebb hangja volt mint eddig Persze azért mert nem csapkodott a szíj Természetesen előtte azért kézzel megforgattam a motort .
Attól nem szabad a motornak leállnia, ha szakad a szíj, kivéve ha valahol megszorítja a főtengelyt a letekeredett külső tárcsa. Főleg, ha majd a maximális fordulaton történik mindez.
Én nem nagyon indítanám be a gépet, ellenőrizném a főtengelycsapágyat és a szimeringet.
Mivel húztad meg a variátor tárcsáját? Légkulccsal?
Nem szoktam ilyet csinálni de tegnap egy kicsit megkergettem 160 nál irtózatos csattogás súrlódás hang és egy pillanat alatt megállt a motorja A víz kivert azt hittem hogy megszorult de se éget olajszag a nívó pálcát kitekertem bőven szinten volt az olaj még csak túl forró sem volt csak normál hőmérsékletű. Próbáltam indítani de alig tudta forgatni és megint a rettenetes súrlódás hang . Nem volt mit tenni haza kellett tolni még szerencse hogy csak 6 kilométert. Mondjuk ez sem volt leányállom a 40 fokban az aszfalton inkább 50 árnyék sehol:) Otthon egyből szétkaptam a variátorrol jött le az anya hál istennek Nem is okozott szinte semmi kárt egy kicsit a deknit csiszolta meg és a ventilátor lapátokat . na mindegy az a lényeg ha már le volt szedve minden megmértem hogy menyit kopott a szíjam az eltelt 8 ezer km alatt. Gyakorlatilag kimutathatatlan volta kopás pedig 18 grammos görgők vannak benne . A szíj egy sima gates szíj 18 ezer körül vettem . A görgők is teljesen jók Pedig az sem a legdrágább fajta volt . Remélem a nyaralás alatt nem "viccel" meg megint hasonlóan :)
Semmi nem lett vele csinálva csak a görgő csere 21-ről 18 ra tavaly! lementünk a balcsira pályán tartós nagy tempó és gumiszag g ! Görgő cserénél a szíj méret 24,2 hazaértem szétkaptam 22,1 a szíj mérete Te Ti ebből mire következtetnétek??? most 21 mallosi gyári szíj 24,4mm és minden rendben és jó fogyasztással K4 a gép
Egyszerüen azért mert nem nyoja össze a variót és nagy sebességnél megcsúszik a szíj és kopik! 21 grammossal nem csúszik ! ellenörzöm! a szij méretét havonta szinte ugyanis nem volt olcsó mentem vele 5000 e km és még oké meg máshogy megy a motor
Azt nem értem, hogy, ha egy adott sebesség mellett alacsonyabb a motor fordultod, akkor miért kopna el a meghajó szíjad. Nem vagyok egy szerelő zseni, nem is nyúlok a motoromhoz, ezt szakemberre bízom, de szerintem, hogy elkoptott a szíjad, azt nem biztos, hogy a könnyebb görgők rovására írnám.
Ha azt írtad volna, hogy a több erőteljesebb gyorsítás után érezted volna a szagát, akkor azt mondom, hogy lehet, hogy többször megycsúszott, ezáltal kopott, melegedett a szíj, de nem azonos tempóban haladva.
Ezért érthetetlen számomra. Bár lehet, hogy én látom rosszul, csak kicsit elgondolkodtam rajta.
Szép napot mindenkinek ! Szeretném kérdezni ,hogy ti honnan vásároltok pl: görgőt, csuszkát ? Az olajat nem is merem kérdezni ,mert abból volt egy hetes vita :-) Mi a véleményetek ? Előre is köszönöm . K2 gép 2001 -es.
A dr pulley görgő nekem is megmozgatta a fantáziámat és meditálok a cserén a joutube videón elég meggyőzőek voltak a fordulatok Engem csak a szíjkopás aggaszt
Megnéztem már mindent én a hagyományos görgő súlyát próbáltam a saját tapasztalatom alapján elemezni ! egyébként mindenki bármit tehet bele a lehetőségek korlátlanok
Szerintem a japán mérnök még többet is gondolkozott azon mekkora legyen a görgő súlya, viszont azért nézz már kicsit utána, hogy milyen is a dr pulley "görgő"!
Ugyanis ez nem a szó szoros értelmében vett görgő. Olvass utána, nézd meg a videókat róla a yuetube-on, nézd meg a sebességekhez tartozó fordulatot a gyári, és a pulley görgők beszerelése után, akkor látni fogod, miért is kell belőle egy kicsit könnyebb.
Ja, és most már tanusíthatom, hogy amit a rövid videókon látsz, az tényleg úgy is van.
Valahol olvastam, hogy szíjat cserélt az illető a Burgiban az út mentén. Ügyes gyerek!
Én az udvaron ,viszonylag jó szerszámozottság mellet ,kínlódva tudtam a főtengelyről leszedni az anyát. El is törtem a variátor külső tárcsát. /Tökéletesíteni kellet a célszerszámot, az ellenfogáshoz./
A Japán mérnökök 1001 éjszaka azon gondolkozott mekkora legye a görgő súlya! 21 grammost lett a nyerő ! Gondolom nem véletlen! ugyanis Én is tettem bele 18 gramos görgőket Tetszett ahogy ment-DE-elmentünk a Balcsira és valahol megálltunk egy kis pihire ! pályán eregettünk nemegyszer 130-140 et mikor megálltunk erős gumiszagot éreztem?? nem hagyott nyugodni megnéztem a szijat egyszóval szétkaptam A SZÍJ 2MM -ERT KOPOTT A 200 KM ALATT (MISLOBUSI) A guta majd meg ütött !!! Vissza a 21-es görgő új szíj és nincs cicó megy rendesen!!! könnyű volt a görgő!!
Postával együtt kevesebb mint 19000.- forint volt, ami végignézve az árakat olcsónak mondható.
18 grammosat pedig a külföldi fórumokon lévő hozzászólások alapján rendeltem, mert itthon semmilyen információt nem tudtam begyűjteni róla.
Én bizony valószínűleg figyelmetlenségből elsiklottam a dr. pulley ajánlása felett, mert akkor feltehetőleg én is a 19 grammosat rendeltem volna, bár most is nagyon meg vagyok elégedve.
Nagyobb fordulaton szerintem egyébként sincs különbség köztük, mert ott már egyébként is zár a variátor. ( Már ha jól tudom, és nem hülyeségeket írok ).
Azt szabad tudni, hogy honnan rendelted és mennyibe kerül? Még az is érdekelne, hogy mi alapján választottad, hogy 18 grammosak legyenek? Dr. pulley oldalon az ajánlás típushoz 19 gramm, de látom 13-21 grammig megtalálhatóak. Ha jól tudom a gyári érték is 21 gr. A kevesebb súly nem megy a végsebesség rovására?
Azt, hogy milyen összefüggés van a görgők súlya, és a fordulat között, azt nem tudom.
Viszont ma beszereltettem ( hatalmas köszönet érte Tóth Lacinak a gyors precíz munkáért ), és hazafelé az M0-s úton kicsit leteszteltem.
Nagyon sima indulás, alacsonyabb sebességnél kb. 300-400-al magasabb a fordulat, így kicsit jobb lett a gyorsulás. viszont még így sem éri el indulássnál a 4000-es fordulatot, így ez a része szinte észrevehetetlen. Ami a lényeg viszont: pont úgy működik ahogy a videókon látható. Eddig ha 100-al mentem, nekem kb. 6200 volt a fordulatom, pedig a mocimban 13000 km van, ( 2010-es évjárat ) a szíj, és semmi más nem volt kopott, mindenem gyári méretű.
Az új "görgő + csúszka" beszerlése után 100-nál talán picit 5000 alatt marad a fordulat, érezhetően halkabb a motor, és 6200-as fordulatnál már majdnem 130-at mutatott az óra. Indulás után egyébként ha felvette a sebességet, természetesen ha kb. 60-al mentem, akkor szinte megegyezik a fordulat a gyári görgőével, tehát városi forgalomban sem használ haladásnál magasabb fordulatot, csak erőteljesebb gyorsításnál venni észre, hogy kicsit magasabbra engedi.
A gyorsulása mint említettem kicsit jobb lett, de ez azért nem egetverő különbség, nem is ezért vettem, túrák alkalmával viszont 80-90 km/h fölött a különbséget viszont már zongorázni lehet.
Engem már így 30 km megtétele után is meggyőzött nagyon szinpatius lett a motorom viselkedése, azt mondom megérte, hogy megvettem.
Ha bármi kérdés merülne még fel, megpróbálom megválaszolni.
Én inkább maradnék a Bridgestone vagy Michelin gumik mellett. Sokáig city grip-et használtam, nagyon bevált, igaz mostanában nem találom csak a winter változatát.
Látom nem kapsz választ a kérdésedre. Töltsd le a szervíz utasítást a gépedhez, abban minden lényeges adat benne van. Még a szárankénti olaj mennyiség is.
Nekem 2007-es van abba, 301mL kell teló száranként.
Helló! Köszönöm a választ, az egyik oldalon még csak csak hozzáférek a tetejéhez de a másik oldalon van egy műanyag burkolat a teló felett.Most le kell bontani az egész elejéről a burkolatokat hogy hozzá férjek?Esetleg nem tudod hogy mennyi olaj kell bele?2002-es évjárat merci lámpás. köszönettel
Mert az a perem a tetejébe belecsavart menetes dugó . Azt ki kell csavarni belőle utána kijön a teleszkóp . Imbuszkulcsos a záródugó . Milyen évjárat ?
Már egy ideje nézegetem a dr. pulley görgőket, de a youtube videókon kívül nem sok infót sikerült begyűjtenem róluk, viszont ott elég meggyőzőek voltak, így rendeltem egy szett 18 grammos készletet, és egy szett varátor csúszkát hozzá. Kemény négy nap után meg is érkeztek, úgyhogy jövő héten remélem belekerül. Egy kicsit tesztelem majd, aztán megírom a tapasztalataim. Hátha mást is érdekel.
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy le tudná valaki írni 400-as burgman első teleszkópjának a kiszerelés menetét.Neki futottam de a csavarok meglazítása után nem akart ki csúszni mert egy perem van a teló végén.Esetleg adatokat tudna valaki hogy mennyi olaj kell bele.
Két héttel ezelőtt eladtam a K3 400-as motoromat és vettem egy K6 650 executive dögöt. :) Igen, ahogy itt már többen is írtátok korábban, ez már nem egy városi motor, túrákra termett. A 400-as igazi városi király gép volt, rövid túrákra használtuk, nagyon szerettem és soha nem hagyott cserben, csak ajánlani tudom minden vásárlónak. Az új gazdája nagyon meg van elégedve a K3 400-zal.
A 650-es egy igazi "nagymotor". :) Ha van itt olyan Burgmanos akinek ilyen motorja van szívesen vennék minden tanácsot a géppel kapcsolatban!
Köszi, sajnos noncs benne az az elem, majd 7végén kiszedem, lefotozom és felteszem ide. Azt hiszem, hogy egy ügyes kezű lakatos csinálta bele azt a tartóelemet.
Sziasztok, bár sokat olvasom a forumot, meg sosem kerdeztem. Most azonban lenne egy kis problemam.
A mororom (k4 400, 2003) 7000-es fordulattal elmegy 120-ig, aztan onnan mar csak a fordulatszam emelkedik, a sebesseg nem. Alacsony sebessegnel a gyorsitas kozben hangos a szij, valoszinuleg csuszik.
Elozmeny: kicsereltettem a gorgoket.
Szerintetek mi lehet? Kicsik a gorgok? Bezsiroztak valamit?
Tud nekem berakni egy robbantott ábrát a K3-K5 400 burgman hátuljáról? Mondom mi a gond. A végén nekem nincs utasnak támasz, hanem helyette van egy nagy gyári takarólemez. Erre a takarólemezre (a csavarok átmennek rajta) van felrakva a topcase tartója, ugye erre rakjuk a dobozt. Az utóbbi időben a dobozom nagyon mozog, menet közben szétráncigálja és a helyéről is elmozdítja a zártakaró műanyag részt (ezt négy darab bolha tartja a helyén). Ezt ma leszedtem és benéztem a topcase illetve a takaróműanyag alá. Van ott egy gyári (talán vas vagy aluminium) közdarab, amire van felfogatva a topcase csatlakozó. És láss csodát, olyan mintha az egyik szára el lenne törve. Na ez érdekel, hogy ez mi is pontosan, lehet e heggeszteni, vagy cserélni kell. Mindig vigyazok, hogy ne pakoljam tul a topcaset. De ez akkor is durva, hogy ott vmi fém eltörik.
Ez engem is érdekelne k8 400-hoz milyen cuccok ajánlatosak bele. Amúgy ha megbízol a szerelődben, rá lehet bízni, de én azért körül néznék a neten, ugyanazon termékek között is lehet nagy az ár eltérés.
Hát ez függ gondolom használattól is. Nálam pl. az első 3 évben nem ette az olajat, aztán az egyik pillanattól kezdve igen.Hogy mitől, ne kérdezd.. Amúgy úgy tudom a 400 as gépekből 2007 ( k7) előtti gépekre jellemző az olaj fogyasztás.