A fékkel nem lehet játszani... Vagy a gép kétvezetékes rendszeréhez megcsináltatod a pótkocsit is kétkörösre vagy a gépen csináltatod meg a kétkörös fék mellé az 1 köröst.
Még nem csinálnak ilyet csak olcsón találtam alkatrészeket, gyorsan fejben összeraktam. :)
Mtz hidraulika vezérlőtömb helyett ugyanolyan teljesítményű mind a 3karon úszóállás is van. 35+fa, bowdenek 9+fa/db, joystic kar 2munkaágat tud vezérelni pl a főmunkahengert vagy a pótkocsi billentést. 12+fa, 1karos vezérlő a 3ik ágnak 8+fa
Ja és nem kínai cucc. :)
Joystic hasonló:
1karos vezérlő:
Egy cserélhető hidraulika szűrő olyan mint a kocsikban a motorolajszűrő. 15+fa kompletten.
Hidraulika tömlőket meg le kell gyártatni méretre. 1x kell megcsinálni utána lehetne szettben árulni. Direkt nem rakom ki, mert rögtön lenyúlnák. :) Sok forgalmazó olvassa a fórumot. :)
ismerösömmel beszéltem, zetor forterra 120 2 vezetékes fékrendszeressel húzta a hw80.11et amin egy vezetékes van és lehet igy müködtetni legalábbis azt mondja.
A lenne a legjobb ha románia helyett lenne Venezuela ahol 11ft az üzemanyag és mehetnénk tankolni mert itt nagyon drága 444ft! Laci nem tudod az árakat mennyiért szántanak-vetnek? Hátha kell valakinek vetni! Ja nekem nyelestengelyben a csapágysor hullot szét amugy semmi baja megy jobban mint a T-25ös ja csak viz olaj és gázolaj legyen benne!
csak azért mondom Laci nem tudom ismered Kun Imrebát 82es trakija van 86os évjáratu 5éve vette 3000üzemórával 1,3millio amugy neki 6000körül van benne azt nem tudom mennyi földje volt azt nem tudom de sok hektár! nekem csak 5hektár és évente 100üzemóra+79 volt T-25 ben is volt!
Hát az nem valami jó Laci! Amugy mennyi ideje van meg a trakid? és mennyiért vetted mennyi üzemóra volt benne? Ja és menyi földön gazdálkodol? Ha nem gond
Sziasztok megkérdezném mennyibe kerül t-25ösre 2db uj gumi 11.2x28 hátsó,mert van 2db használt gumim kb 50%? Ja és mennyi egy uj belsö hátsó kerékbe t-25 ösbe uj , ez is szintén ujj belsö sajnos még nem használtam ? Köszönöm segitséget!
Mire akarsz te ilyen súlyokat tenni??? A szürkére felesleges, nem fogsz te akkora munkgépet utánna kötni, hogy emelgesse az elejét a gép. A gyári súly pont elégrá.
A kiállításon találtam az mtz-ére a hidraulika rendszer teljes átalakítására céget. :) Vagyis hidraulika elemeket árul és abból összerakni. Nagy vonalakba számolva 110-120ezer és kész. :) A műszerfal alatt meg üres tér lesz. :) Oda lehet a fűtést tervezni. :) Ha van pénz akkor akár távírányítósra is meg lehet csinálni a hidraulikát, nincs semmi kar a pilóta útjába. :)
Ha 300ft-al számolom 2misi alatt van a különbség. Ha figyelted volna amit korábban írtam akkor a 1025.3-as mtz-éhez van az ára nézve. Az árkülönbséget meg leírtam.
Azért ennyi az árkülönbség, mert mind a 4 traktor egyforma csak a motor teljesítményén a traktor tömegén a pótsúlyozással van változtatva, meg a kerék méreten.
Pl a70-esen csak 2x70kg van a hátsó keréken és elől csak 6x40kg meg 14,9r30-as a hátsó kerék mérete, Az A80-ason 2x70kg hátúl, 8x40kg elől gumi méret hátúl 16,9r30 elől mind a két gépnél 11,2r24. A90-es 4x70kg hátúl elől 8x40 gumi méret elől 13,6r24 hátúl 16,9r34. A 110-esnél meg a súly teljesen fel van pakolva. A motorban meg a 4hengeresnél az egyik csak turbós a másik turbó intercooler stb így van változtatva a teljesítmény, meg az adagoló állítgatva. A hajtáslánc erősebb traktorra van tevezve.
Hattat A70 6,3-6,5 millió plusz áfa 3hengeres turbó motor
Hattat A80 7,0-7,1 millió plusz áfa 3hengeres turbó intercooler motor
Hattat A90 7,3millió plusz áfa 4hengeres turbó motor
Hattat A110 7,7millió plusz áfa 4 hengeres motor
Remélem jól emlékszem az árakra. :)
Megnéztem, körbenéztem, beleültem nem rossz traktor. Masszív traktornak néz ki és nem annyira műanyag mint az YTO. Az mtz 1025.3-as árához (7,5millió+áfa) van nézve az A110-es ára. Tehát tényleg mtz árban van. :) Lényegében mind a négy traktor alapból egyforma csak a motor más és a kerékméret meg a tömeg van változtatva a pótsúlyokkal, ezért ennyi az árkülönbség.
3340kg a gép súlya plusz a pótsúlyok. Hátsó kerék súlyok 2x70 vagy 4x70kg Az orrsúlyok ha jól emlékszem max 10x40kg. Az én véleményem, hogy az A90-es a legjobb súly és lóerő arányú gép, ha az összes pótsúly rávan akasztva.
Ez jó mondás, tetszik. :) Van aki lusta kereni és kérdezni is, van olyan aki lusta keresni inkább másokat nyaggat, és vannak olyan emberek akik nem lusták keresni és kérdezni is.
Bánom már, hogy lecseréltem a szelepet, mikor vettem a pótkocsit, kétvezetékes szelep volt rajta. Azóta csak szívok az "új IFA" szeleppel.... utángyári és egyszerüen sz@r akármit csinálok vele.
Inkább a traktorra kellett volna mégegy szelepet rakni.....
Az úgy nem jó, mert az egyvezetékes negatív vezérlésű, a kétvezetékes pedig pozitív.
Legfeljebb úgy lehet a 2 vezetékes kocsit, egyvezetékes szelepről működtetni, hogy a pótkocsi töltő körét rakod a szelepre. De ez így nem "szalonképes" mert a kétvezetékes pótkocsiszelep biztonsági lefékezését használod, (amikor például leszakad a töltő kör) és automatikusan befékez a pótkocsi. Ezt használnád üzemi fékezésre, ami nem jó.
Vagy egy elektromos fékszelep, mint a nyugatiakon. :)
Elméletbe egy szeleppel is kellene 2+1 vezetékes fékrendszernek működnie.
Marad az egy vezetékes lábszelep után egy "T" vel így már adott a 2 vezetékes körhöz a vezérlő ág, és az hagyományos 1 vezetékes kör, végül a lábszelep előtt még egy "T" és akkor meg is van a második kör, a töltő ág.
Átalakítani, én egy új szelep (egyvezetékes) egy elzárócsap, csatlakozó fej, és pár méter csőből megcsinálnám 2+1 körösre. Lenne rajta mindkettő. Sőt a kétkörös fejek elé raknék be csapot.
Nekem ugyanilyen van. Állítható a fogásszélesség 90-110 centi között. Úgy lehet állítani, hogy a valamelyik oldali csapot mozgatod el. Jó eke, mindent leforgat, viszont egy Kühnenek nekem jobban tetszik valamivel a munkája...meg az ára is dupla. :o) Helti ekét vegyl, ha új kell.
Mi volt erőgépben a kertészetnél? Haver akar venni T4K helyett . Goldoni Baseban :DD gondolkozik, de nem ajánlottam neki. Feleakkora, mint én, még azon is tudna dolgozni. AGT 835-öst ajánlottam neki, vagy Carrarot. Az ilyen MT8 és egyéb hülyeségeket nem ajánlottam, főleg, hogy talán egy nyomi ugyanaz, mint a T4K, csak Lombardini motorral szervoval drágább, mint az új konstrukciós AGT. Az MT8-asnak meg vajon meddig fogja bírni a hajtásrendeszere a több, mint kétszer olyan erős motort....
Arra értete mh új motorokkal új híd komfortosabb fülke új hidraulika stb Hát figyelj ismerős vett újonnan forterrat 110lovast erdőn jár vele közelítő kocsival daruzik szar terepen közlekedik 1000óra van benne azóta már több is talán és eddig egy féltengelyszimering ment ki benne és állitólag széria hiba miatt.
Környékünkön van Fendt tarktor nem is egy és láttam már nem egyszer széthúzva pedig nagy kategória nagy lóerővel.1éves korában váltó problémával küszködtek :D Sőt nemrégiben járó motornál eke utána felemelve húzta a kissebbik hazafelé.
Kérdésedre azt tudom válaszolni hogy az előtöltésnek ilyen mértékű eltérése ha lenne sem befolyásolná a motor járását a videón tapasztalható módon.Az előtöltés beállításának meg van a helyes metódusa,azt követve ebben az esetben a 26 fok tökéletes. Ismét csak azt tudom mondani hogy a szabályzó gerjedése a szab.által működtetett fogasléc-fogasív-fordítóhüvely-adagolóelem kapcsolat rendszerben keresendő.
Amit esetleg az elemhüvelyek egyvonalúságának a hiánya mondjuk fejszelep leszorító túlhúzása miatti elemhüvely sűlyedés stb.
Szégyen nem szégyen de akkor inkább egy Zetor mint MTZ azért egy forterraba ülni vagy egy mtz be nem egy kategória pedig a zetor se nagyszám a nagyok között :D
A 80lovas már ha jól tudom 4 hengeres. Fogyasztás szempontjából szerintem a 3henger jobb. 70lovas egy kisebb 4-5 hektár gyümölcsösbe vagy akár többe eldolgozik. Ha étkezési célra van termelve a gyümi akkor meg pláne, mert nagy terhet nem kell cipelni és ott nem mindegy, hogy mennyit zabál óránként.
Az Akác 320-asa is csak szagolgatja a gázolajat. :)
Hát a 3 henger tényleg gáz de kitudja. Tökre zetoros hangja van a forterrának is megszólalásig ilyen hangja van. Az erősebb motorral az 4 hengeres nem?
Nem az MTZ-hez hasonlítom. De a T-150-el egyformán kellene menjen, nagyjából. Még volt szerencsém a tsz-ben egy Fendt Favorit 615-höz, az is hasonló teljesítmény kategória, de a Valtrától nekem az is jobb volt.
Azt nem ismerem, de Valtra 8750-el (ha jól emlékszem a számára) dolgoztam egy keveset. Lehet, hogy szemellenzős vagyok az orosz (vagy szovjet) gépekkel, de én gyengének éreztem. Ezeket az újabbakat meg nem ismerem.
A mennyiség állító csavaron 1-1,5 menet befelé, a fordulatszám állítócsavaron 5-6 menet, az előtöltés meg egy lyukkal előbbre. És akkor nézhettük a kipufogón a lángot.
Nyugati gépre talán, de az Törökországból jön majd? Ha sok pénzem lesz, akkor majd egy Fendt a 300-as vagy a 400-as sorozatból. De az majd csak ........................................ a jelenlegi gazdasági helyzetben, (elvtársak)................
Állítólag lesz alkatrész is, kérdés mennyiért és milyen sűrven kell bele. Lengyelekknél bevált traktor állítólag. Majd holnap Laca72-t kifaggatom, ha ott lesz. :) Meg csinálok egy pár képet.
40km/-val megy. Az A70-es egy 552-essel szerintem fel veszi a versenyt. A 3hengert keveslem egy kicsit, de hát már korszerűbb motor.
Azt tudom, hogy egy lyukkal előrébb van akkor többet nem eszik, de én úgy értettem, hogy még tekerni is neki plusz anyagot meg fordulatot feljebb veszik.
Valljuk be azért hogy titkon mindenki váégyik egy nyugati gépre :))) Valtrás beütése is van YTO-s is szemből meg kis zetor is nekem legalább is. Alkatrész biztos lesz csak kérdés milyen árban meg melyik géptípus alkatrészeit lehet majd beépíteni. http://traktorhaber.com/2010/07/hattat-traktor-a70-ve-80-tantm.html
Itt van pár kép a belsejéről is.
YTO tulajt én is kérdeztem már nem panaszkodott pedig talajmunkát is végez vele de még garanciás volt a gép ez igaz.
Hmmmmm, ja. A mai napig előttem van, amikor kezdtem a tsz-ben dolgozni, kiküldtek a boltba, én meg kimentem traktorral. Mikor visszaértem az agronómus lebaxott, hogy "elpöfögöm a boltbajárásra a 37Ft-os gázolajat"
De nem fogyasztott többet úgy sem, ha egy lyukkal előbbre volt, csak télen nehezebben indult. Alkatrészek közül meg a kipufogó bánta.............
Formára nekem is tetszik, bár még szokni kell a látványt, de voltak otrombább kinézetű traktorok is.
"ha tényleg MTZ árba lesz akkor mindenki ezt fogja venni." ezzel még várjunk..........., meg ott lesz még a szervízelés, az alkatrészárak-alkatrészellátás, stb.
Na majd holnap kiderül. Erre mifelénk egy párat látok szaladgálni és mennek. Beszéltem korábban vagy 3 tulajjal egyik se panaszkodott, hogy szar lenne az YTO. Armatrac-ot még nem láttam erre majdnem 8millió+áfa egy kicsit drága. Egy 80lovas Case JX is kb annyi....
Eszem ágában nem volt azt írni, hogy okoskodni akarsz. Én csak betettem egy oldalt az MTZ javítási könyvéből. A tsz-ben csináltuk ezt a "tegyük arrébb egy lukkal" módszert, mert a megemelt fordulatszámhoz jobb volt az a beállítás, jobban ment a gép ( az enyém is úgy volt állítva).
Nekem nem igazán tetszett ez a kiállítás. 2008-ban voltam ez előtt, akkor több minden volt, még újdonságok is. De most munkagép téren szinte minden ugyanaz, csak más névvel és más színben. Talán annyi, hogy most több volt a magyar gyártó, és a lengyel. A kertészeti rész meg csalódás.......
A törököt körbenéztem, de engem nem győzött meg. Ugyanúgy vagyok vele, mint az YTO-val. Annál is csodálkoztam a fülke alá benézve a személykocsi- sebváltó méretű váltócskán, de ennél meg semmit sem láttam. A formája még tetszene is, a többit meg ki kellene próbálni, kivallatni a szántóföldön, hogy mit tud. Azért kiváncsi leszek, mennyi lesz belőle eladva. YTO-t és Armatracot se nagyon látok dolgozni, legalábbis erre felénk.
A Hattat ról nincs belső kép? Bővebb infó? :) Nekem bejön első ránézésre még lehet másodikra is :D ha tényleg MTZ árba lesz akkor mindenki ezt fogja venni. Most az a kérdés h a Hattat lesz olcsó vagy az MTZ emelkedik fel a Hattat árához :S
Buta TSZ-es módszer. Szögelfordulással tizedpontosággal ki lehet számolni a fokot és a lendkereket nem kell stiftelni. Abban valóban igazuk van, hogy 80-as lendkerékben is van legalább 2 vagy 3 aminek a lyuk máshova van fúrva.Nem egyforma az 550E és 80-as motor előbefecskendezési szöge viszont külsőre a két motor és lendkerék majdnem megegyezik. :)
A 62. oldal alján lévő ábrát nézegetve az jutott eszembe, hogy a motorhoz készítettem hüvelykihúzó szerszámot, ennek a hüvelynek is olyasmi lehet az átmérője? Azzal próbálom majd meg kihúzni, ha jó hozzá.
egy luk kb 1tized 2lukat tet nekem pluszba umugy aszakik nálunk ha beálitják 26ra utána dobnak ketöt jobra balra és a fülükre hagyatkoznak mert álitolag a szovjeteknél még a lukak se egyforma hejre vanak furva a lenkerekeken és 5 perc alat át lehet teni e két csavart én meg egy hétig szedeghetem le föl az adagolot
A 2 tized hogy jött ki? Ha egy lyukkal arréb teszed a tárcsát, az már 3°, Meg ha a tárcsa kopott, akkor kopott a fogaskerék is a vezérműben. Szerintem.
én is 4szer szedtem le az adagolot végén kijöt az adagolos és 1böl beálitota,álitolag eltaláltam azt apontot ahol a pár tizedes forgotárcsa kopás viszaremeget és és ezáltal aszabájzo is
látszódik, meg is van nekem a kép, inkább gyakorlati dolgokkal kapcsolatban vagyok tanácstalan. Hallottam régebben olyant hogy a hüvely melegen jön ki a reduktorházból, mert bele szokott rohadni.
Szóval mielőtt nekiesnék melegíteni, meg nagykalapáccsal püfölni, előbb szeretném kikérni azok véleményét, akik már csináltak ilyen műveletet. :)
tud valaki segiteni abban hogy van egy ekém és nem a hozzá való kormánylemezt és toldot vettem . kérdésem hogy hogyan fogasam fel elöször a toldot aztán a kormánylemezt?
6 éve vettük a gépet, 84es kiadású. mióta nálunk van még nem volt az elejéhez nyúlva, csak amikor a behajtás szimmeringjét cseréltük, de annak ide semmi köze. Olajszintek rendszeresen ellenőrizve.
Talajegyengetést végeztem vonólappal, volt egy párszor, hogy nem akart belekapni a földbe ezért lenyomattam, nyilván ilyenkor nagyobb terhelés jut az elejére, hallottam is 1-2x hogy megcsúszott a malac, tehát annak a menete sincs rátépve.
Mikori a gép?volt mostanában szerelve a szöghajtása?mennyire volt az eleje eröltetve?Az elmondataid alapján valami hézagolási probléma lehet vele a szögtengelyek körül,a derékszöghajtásban.Még annyi,h a reduktor hüvelyed ami a reduktorban van és ami ebbe belemegy hüvely lehet ezek is kopottak lehetnek és ilyenkor feszül amikor be van kapcsolva az eleje,és ilyenkoris letudja darálni a fogakat,vagy még akkor is ha volt szerelve és nem eredeti szögtengelyek lettek belerakva,hanem szar kinai,mert az bizony gyenge anyagból van!
Sziasztok! "Befékezett" az mtz bal eleje... :S Levettem a derékszöghajtás fedelét, és a fogaskerekek elég hiányosak. összedarált amit csak lehetett. Olaj volt benne, ezért máshol kezdtem keresni a hibát, ezért pajszerral próbáltam lógások után kutatni. Fogaskerekek tengelyei nem lógnak egy picit sem, de az egész kerékagyas hóbelebanc, ahol rugózik és ahol a kormány fordítja az lóg le-föl jobbra-balra előre - hátra(a másik oldalon is megnéztem, de ott szinte semmi mozgás nincs)..
Felemelt, tehermentesített állapotban kézzel könnyen forog, deha pajszerral alulról megfeszítem, akkor akad, valószínű, hogy ezért is darálta le a fogakat.
Valami nagy gáz van...
Leírná valaki a szétszedés pontos menetét? Ahogy nézegettem a nyomtáv állító résznél ki lehetne húzni az egész derékszöghajtásos részt, de nem tudom, hogy szükséges-e, vagy alulról a kerékagy felől kezdve bontsam szét?
Leviszi a cégtől a feszítővágót, meg a motoros darabolót és lerendezi örökre azt a qrva tárcsát. Még az eladásával se kell bajlódni, egyből lehet vinni az ócskavastelepre...........
fékszerkezetenként 3 rúgó van (3-as avgy 5-ös) és 3 db golyó, ha szétszeded nézd meg hogy milyen a rugó nincs kinyúlva vagy könnyen nyillik-e, golyóknál a felszínüket nézd meg, és hogy még golyó formája van-e
Ilyenekre gondolok meg hogy ezek hogy vannak a féken belül ahoz kellene rajzok! Féktárcsa hány darab kellene meg ilyenek! Mert én még sose csináltam ilyesmit!
Na jó, volt benne egy kis provokáció is, de azon kívül tényleg nem sok értelmét látom a 6-tól több hengernek a mezőgazdaságban. Persze biztos, van, ha már megcsinálják. Ennyire nem értek hozzá. Én eleve sokkal költségigényesebbnek tartok egy sokhengeres motort és gazdaságossági alapon a 4 henger inkább jobb úgy általánosságban.
Olyan kérdésem lenne hogy vettem front hidraulikát mtz 50-re de 82.1volt és annak szélesebb az eleje és az 50é szükebb 2 cm elég-e ha csak hézagolókat rakok a csavarokhoz vagy kéne az egész alá mert a nyulványhoz lehet csavarozni?Lehet hogy hülye kérdés!!!
Nekem is nagyon rossz tapasztalataim voltak az mtz köradagolóval (mi rotációs pumpának mondjuk,egy kis érdekesség képpen) egy Szemi féle szürke 82-es en volt nekem ami nagyon nem tetszett rajta az hogy nagyon nehéz volt megtalálni gázlevételkor azt a pontot hogy alapjáraton maradjon és ne akarjon leállni a motor.Remélem érthetően felyeztem ki magam. Le is lett cserélve mert a magyarországról feketén importált szőkített gázolaj megtette a hatását az adagolós csak vakarta a fejét nem volt hozzá alkatrész. Egyébként nálunk az IMT traktorokon mostmár majdnem minden gépen köradagoló van ,kicsit érzékenyebb az üzemanyag minőségére de kitűnően működnek a javításuk is olcsóbb, külön kenésük nincs a gázolaj végzi a kenést.
A szőgét vedd nagyobbra és jó lesz az nektek. De ha vontatott tárcsát akarsz akkor csináltas ehez egy vonórudat. Függyesztve kiviszed kint a földön leakasztatod majd a vonórudat felrakod és húzod, mint egy vontatott tárcsát. 9 holdra tökéletes és a zsebedbe maradt 300-400ezer Ft. :)
Vagy így húzod láncról, csak ezzel nem lehet tolatni a vonórudassal meg igen:
Viccet félretéve mezőgazdasági vontató, vagy C+E ha jól tudom. De a traki forgalmijába is meg kell nézni a vontatható össztömeget. Régi mtzékbe pl 550-be csak 9000kg van írva ami 1db MBP-6,5-re elég. 82-esekbe 11000kg van írva az meg 1db Hw8011-re elég. Az új 820.2-esekbe már 17tonna körül van írva ha jól emlékszem.
a gumi is le van kopva hisz neke még elöl 80% volt a t-25ösön hátul 1x kellet cserélni de még azon is van futófelület ezen 100% kosnak kéne lenni hisz 3000ü elmegy a gumi ha elöl ha hátul van!
Ez hihetetlen,nekem t-25ös volt 5holdon gazdálkodtam és 91es és 1800zemóra van benne tehát az 2x erössebb és többet bir dolgozni szerintem olyan 6000van benne!
Ez a masik problemam, hogy a tarcsanak kell egy viszonylag optimalis talaj, ha tul szaraz akkor csak vegiggurul, ha tul vizes akkor meg beragad,mig a gruber viszonylag egyenletes minösegben dolgozik mindket talajon. Es nekem nincs kocsmam, mint egyeseknek,hogy az összes gepet megvegyem es levigyem a gazolaj arat.:))
nem nehéz a fék javítása, arra figyelj oda, ha a fékszerkezetekben cseréled a rugókat akkor egyformákat rakjál bele 3-as vagy 5-öst, ha már rugót cserélsz nézd meg a golyókat is és a golyók fészkét is, jól csiszold fel a szerkezeteket, és a féktárcsákat is, akkor is ha újjak. difinél a csőtengelybe a 2 gumigyűrűt mindig cseréld ki, figyeld hogyan kell összerakni a videó alapján, vagy ahogy összevolt rakva szétszereléskor láttad, kb ennyi. Nem vészes:) én nem rég csináltam:)
Egy szárzúzó nélküli asztalal vágott kukitarlóba megnézném a rövidtárcsát. A rövid tárcsa is ott csinál szép munkát ahol majdnem gyufaszálméretre össze van aprítva a kukorica szár. Oda meg már jó a törő tárcsa is, hogy bekeverje. :)
Az LTZ-ket azért nem adják el, mert szart se kapnak érte. Tudom magamról. Az MTZ akkor volt 2,15-2,3 millió, amikor 1,65-ért vettem a ganét. 8 évesen 1,08-ért adtam el, amikor ugyanolyan korú MTZ 82-t az újkori áráért lehetett eladni. Tehát félárára esik az eladáési ára, annyira rossz értéktartó. Volt itt az enyémmel egyidős LTZ Vasváriban és ő is megszabadult őle, amint tudott, igaz neki is vagy 6-8 évig eltartott. Azóta beszéltem vele és szidta, mint a bokrot. MTZ 82-t vett helyette.
Nem rossz ötlet a gruber, de szerintem nem apritja össze a szarat a földön a tarcsaval ellentetben. Ami esetleg egy gabona tarlonal nem problema, de egy kukorica vagy egy napraforgotarlonal mar problemasabb lehet. Vagy rosszul gondolom? Mert en is azon gondolkodom, hogy a tarcsat csinaljam meg normalisra, vagy inkabb vegyek egy grubert.
Nem azt mondom, hogy egy 100%-osan megbízható gép az LTZ, meg amúgy sincs ilyen gép a világon. Én is tudok rossz LTZ-ről de szerintem 1 kezemen megszámolom a tieddel együt, de annál több jót tudok. Csak meg kell nézni a hirdetéseket. Nem sok ltz-ét árulnak, amit meg árulnak az tartja az árát. :)1994-1995-ben sok önkormányzat és magánember vásárolt belőle.
Én nem emlékszek arra, hogy elő lett volna írva olajcsere az adagolóra. Járt nálam pl az akkori tatai nagyfőnök is a Szokol Antal , de szót se ejtett róla. Hanem azt nézem azon a képen, ami be lett téve., hogy a hátsó hengernél szarik a porlasztó a tűzgyűrű alatt, de lehet, hogy a kipufogó, az első adagolócsó meg igencsak MTZ-é. A hidraulika szivattyú is új. A könyök már attól eltört, ha a szél megfújta, mert a könyökrészt elégette a tűz, meg eleve szar konstrukció az a könyökrész. Ha jók az emlékeim, akkor hármat cseréltem rajta. Fél év alatt a harmadik vezérműtömb volt rajta, az elsőn olyan öntvényhiuány volt, hogy a kisujjam belefért. Szar oxt kész.
Mivel az mtz-ében is bebizonyosodott, hogy egyenletesebben jár a motor a köradagolóval. Szerintem ezért is alkalmazzák. Nekünk a T-25-ösben évekig nem volt gond az adagolóval, csak az olajcsere volt egy kicsit macerás, de megszoktuk. :)
A T 25-ben két elem dolgát végzi az egy, nem négyét. hAVernak akartak ilyen MTZ-t eladni újat, még a régi Contstaros helyen ott az Interspar környékén, ahol most autókereskedés, meg talán könyvelőiroda van. Meg is halt az ott dolgozó infarktusban, pedig jó kereskedő volt, nem átbaszó. De hát ilyet is kellett nekik árulni. Sorossal hozta el a z ismerős.
:) Én töltöttem fel a line-ra, fém szúnyogháló, azért kell, hogy a hűtő és a cooler közé ne mennyen be a szemét, mert onnan (nekem legalábbis) szerelés nélkűl nem jött ki.
Sokat jelent, azóta vízmelegedést nem produkált mióta megkapta a hálót, a hűtő tisztítás is kimerűl annyiban, hogy a motor felől kifújom kompresszorral a hűtőt, (kb 10perc) és már mehet is tovább dolgozni.
A mi T-25-ösünk is barna színű volt eredetileg. Valami Lett import vagy mi. A faluban az összes piros T25 szét volt dobálva ezért azért, az összes barnának meg semmi baja.
Ugyanilyen T-25-ösünk volt 1 napon volt ezzel véve.
igen ez volt az első variácio. én fejérmegyében lakom ma beszéltem székesfehérvári nkh-val és ott az illetékes szo szerint azt mondta hogy ha eddig nemvolt rajta redszám akkor ezentul sem lessz mert nemfelel meg a mostani eu szabványnak kb5orával ezelött mondta a nálunk illetékes személy
ezért gondoltam felteszem a kérdést hátha valaki eltudja intézni
Adtak ki MTZ-ket is köradagolóval, de nem ajánlott olyat venni. Ha jól tudom, akkor abban egy elem végzi a sorosban levő 4 elem munkáját. Az enyémen szétment a köradagoló. Na most vagy megállok a traumától a fejlődésben, vagy rémálmaim lesznek....
Nekem szerelők pucolták, cserélték olcsón. Én amúgy sem fértem volna hozzá. :o) És nem kellett a spanyolviaszt feltalálnom, rutinos szerelők, a haverom alkalmazottai.
Most akkor gondolj bele abba, hogy van 100Ha pl.: repcéd, 1 szem 150le trakid aminek a permetezési szezon közepén szétmegy úgy alaposan valamilye, mit csinálnál?
a, szerelőt hívsz (kb 2 hét alatt kész a gép, repcének annyi mert megeszik a bogarak)
b, beülsz a másik trakiba és mindent folytatsz normális körülmények között tovább (holt időben meg majd szerelsz)
Látod ezért írtam amit. :) én 175 lóval elboldogolok a 6,2 tárcsával is, igaz kinlódva de viszi a gyerek. :) Itt felénk változó vannak földek amik munkagép marasztalóak, de vannak lazábbak.
hali emberek olyan ügyben kérném a segitségeteket ki tudná nekem elintézni a piros rendszámot egy t25ösre ami még újkora ota 1993 dec 1 nem volt forgalomba helyezve
megvan neki a vámpapirtol kezdve minden papirja és a gép is hibátlan állapotú
aki tudna nekem segiteni irjon vagy hivjon 06209884046
Errefelé is ledobták a barnákról-kékekről. Pedig tényleg, szépen jártak új korukba.
A gond ott volt, hogy rendszerváltás előtt és után egy kicsivel, halvány lilagőze sem volt az adagolósoknak a köradagolóról... a gyakorlatban. Órán biztos megemlítették, hogy olyan is létezik.... :)
De mintha a V6-os Maz motoron is az lenne, ami van pl. gyárilag a T-150-be is. Ha jól emlékszem....
Az mtz-n a fékek felújításán oda kell figyelni valamire vagy nehéz tárcsákat cserélni meg akkor a difit felújítani? Vagy inkább bízzam szerelőre? Mennyibe kerül amúgy kb?
az hittem mert van itt is egy traki egy gazdának 952.3 és azt mondja hogy 80lovas hisz azok már 95lovasok nem rég vette kb 2éve van neki egy YTO 820.4 az 82 lovas hisz az embert nem lehet átvágni én mindent átnézek amugy nem azt vettem volna yto820 meg mtz-952.3 hanem egy mtz-1522 ami 100hektárnál már megérné, ezt mondtam a gazdának és kiröhögöt!Mennyi sok pénz, igaz a 2 traki biztos több volt mint ami a 1522 lett volna ja és vissza tudja kérni álfát vállalkozó, amugy van neki egy T-150 trakija azzal szánt 5 ekévelmeg van neki egy 4m tárcsa 67lappal nagyon jó dolgozik!
Pedig az ugyanaz volt mint a T-25-é csak 4hengeres. Állítólag szebben járt vele a motor. Ahogy hallottam alkatrész hiány miatt dobálták le, meg az adagolósok nem ismerték a soros meg volt annyi mint a szemét. :)
Magával az adagolóval gond soha nem volt csak ez a 10-15 max 20üzemórás olajcsere volt egy kicsit macerás. Ha elfelejtetted akkor alapjáraton máris jelezte. :) Gondolom azért nem csinálta központira, mert akkor a motorolaj hamar felhígúlt volna.
A kötöttségről annyit, hogy 180le Johni 3 késsel tud normális körülmények közzött lazítni, 170le New Holland ih4,2 elött vergődik, saját példa: közvetlen aratás után 15cm -es szántásban szétszakítottam az Akpil ekémet.
Én úgy jártam, hogy többször lent volt az adagoló (adagolós kiöntötte az olajat) felraktam.
A szabályozóba mindig töltöttem egy-két dl. A végén a nívópálcán vettem észre megemelkedett a motorban az olajszint.
Akkor nem csak az adagoló központi kenésű, hanem átfolyik a szabályozóba is. (ezt eddig nem tudtam, abban voltam, hogy a szabályozó külön van... :)
Más: Ruszki köradagoló miért rossz? Az alkatrészek, minősége, megmunkálása, nem üti meg a mércét? Mert a nyugati köradagolókkal "nincs" baj. Úgy mint a ruszkival...
A t-25-ös köradagolója 10-15üzemóra után alapjáraton elkezdett szaladgálni hasonlóan mint Atyusnak csak intenzívebben. Felhígult benne az olaj a gázolajtól. Olajcsere után megoldódott a probléma. Ezt az egyet nem szerettem benne, hogy nem központiolajzású volt, hanem cserélgetni kellett benne az olajat.
Na ez-az hogy nem lőtyőg semmi . Próbáltam imitálni (csavarhúzóval) a rugó veszesebb és lazább állását ,de a "fogasléc" akkor is ugyanúgy járt ki-be .(Csak egész pici mozgásra kell gondolni!)
Akkor leállított motornál keresd ki melyik alkatrész lötyög, mozog és azt cseréld ki vagy csak egy stift van kikotyogósodva stb. Rúgó is lehet elgyengülve.
Csak az a érdekes hogy az adagoló gázkarja is mozog a dadogás ütemének megfelelően.
Múltkor levettem a fordulatszabályzó fedelét és ott is látszott ez a pici ki-be mozgás ,,..szóval ahogy nekiérintettem a csavarhúzót akkor rögtön szép,tiszta hangja lett a trakinak !
HAjduszoboszlón tudok egy bontót Szifarm kft expresszen találsz hirdetésüket őket keresd fel ha nem találsz nála biztos van. De árban készülj fel mert elég húzósan szabják az árakat. Újfehértón is szétnézhetsz ott is van a kombájnbontósnál sok cucc. Vegyél egy blokkot és építsd fel akkor jársz a legjobban szerintem mert a bontott az általába olyan is
Igen az alkatrész árakkal elszaladt a csikó, de megrendelésre az ukránok is hoztak be olcsóbban. Nem rossz az a köradagoló csak több odafigyelést igényelt. Itt mifelénk az egyiket erdöben használjákm tárcsázza az erdőt meg pótkocsin viszi haza a fát.
Keresek MTZ 80-as motrot működőképes állapotba! 150-ig még belefér, de ez még állapottol függően mehet feljebb, esetleg gépestől jó árban. Végignéztem pár hírdetést, de lehet, hogy pár címszó alatt még vannak találatlan hírdetések vagy valaki csak tud valahol, csak nincs hírdetve.
Szóval ha valaki tud akkor írjon ide be vagy linket tegyen.
Igen, meg gyümibe, erdőbe is nagyon jó. Ha nem megy szét az adagolója, akkor érdemes lett volna tartani talán, de az nagyon sokat rontott a helyzeten, hogy az alkatrészárakkal Crystalék visszaéltek rendesen. Meg minimális helyen lehetett kapni cuccot hozzá és ott jó drágán.
Üdv. Én is tapasztaltam már ezt , mikor adagolósnál vot az adagolóm a sógor 50-eséről szedtük le és azzal használtam ,ugyan igy dadogott vele mint a tiéd bizonyos ford.-on, előtte és utána a sajátjával nem. És az az érdekes hogy az örvénykamrás 50-es sem, ugy muzsikál azzal az adagolóval mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Azért az nem egy jó dolog szerintem hogy 2 porlasztó új 2-meg régi még ha tökéletesen működik is, azért a hejedben 4 új origi wuzutemmel megpróbálnám, másodsorban meg csak a szabályzóra gondolnák.
Vontatott permetező! Ha jobban forog a ventilátor akkor a légszállításnak is nagyobbnak kell lenni-e igaz? Mondjuk nekünk azt ajánlották hogy 30%-kal növeljük meg a hajtást és akkor biztonságonsa elbírja! Felsőt hagyjuk a 100mm tárcsát az alsó helyett tegyünk olyan 28-29-est!
Nem tudom már én sem ,hogy mi a gond.De az biztos ,hogy a haver adagolóját most csinálják meg a porlasztókat is és már beszéltem vele ,hogy fel rakom az enyémre az adagolót is meg a porlasztókat is aztán malyd kiderül.Ha utána is füstől akkor ki szoróm belőle a dugokat megy a gyürüket is aztán ujra gyürüzöm az egészet.
Ezek még csak gyerek tárcsák. :) Tudnak nagyobbat is csinálni. Ha összehozod a 3.5-es gyorsítást akkor már jobb lesz. Vontatott vagy függesztett permetező?
Hát ez az beállítási adatok. Honnét tudja meg a paraszt? vagy szervizes vagy könyv. Ez a gép amit emlitettem 25 éves körül van ha nem több és egen földön nincs hozzá könyv. Pedig szaladgál az országba több db belőle. De ez van :)
másik nekem egy adagolos mondta hogy azon a fordulaton kell bemérni az adagolot amin jár2/3 (1400-1500 fordulat) gáz én igy hajtom ez az adagolos meg alapjárat +teljes gázon mérte ez is lehet gond mert ott jo hangja lágaláb is én úgy hallom
vagy a fogasléc kopot nem hinném de akkor kiváncsi vagyok én is pont mi a baja lehet?
(mert én találkoztam dt75 jumzal az is ezt csinálta csak rossz utón alapjárata szép egyenletes volt csak annak egész más az adagoloja az adagolos azt monta hogy jo az nics semmi baja hát enyit az szakemberekröl)
Hát álltalában nem is a szakin mulik a dolog hanem a speciális szerszámokon amikkel oda lehet férni a csavarokhozz.Ezek nincsenek meg az ilyen nyugati gépekhez...............a tudás még talán meg is lenne.Ja meg a beálitási adatok értékek a nagyon fontosak amiket csak ugy nem lehet meg szerezni mindenkinek.
Nem ugyanaz, van itt is kettő mai napig mennek. Van egy kék abba talán van 10ezer üzemóra is mégis megy. :) Egy libatelepen dolgozik, kaszál talajmunkázik, pótkocsizik stb.
Amúgy az LTZ-t eredetileg a ruszkik komunális munkákra találták ki nem pedig talajozni. Csak mivel olcsó volt ezért hozták ide is.
Ez minden féle szint ad.A szürkétöl a feketétöl a halvány kékes szinig mindent ezért nem tudom hogy mi a baja.Mert az olaj meg nem fogyott belőle vészesen anyira mint amenyire füstöl.Egy nyers motorhoz szerintem megfelelő az olaj fogyása.50 üzem óra alatt raktam bele 1 l olajat.Amenyire füstől már az olajnak simán el kelett volna fogyni a karterből.Hidegen is ugy indul ,hogy csak na.De a füst meg csak döl belőle.Föleg alacsonyabb fordulaton,ha padlózom akkor elég türhető meg volt ugy ,hogy kezdte elhagyni szinte meg is szünt.Csak gázfröcsnél adott kicsi kis fekete löketet ami normális is volt,örültem na valami történt báválik a motor.Csak aztán 1 km után megált a masina mert a tankban volt valami fekete rozsda üledék ami a csapot eldugitotta.Ezért gondolom ,hogy adagoló problémája van a masinámnak.
Én abból a szarból nem tudtam semmit kivenni, pedig darabokra szedtem. 4 henger az már nem három, vagy kettő és ugyanaz a légszállítókapacitás van szerintem, mint a T 25-ben.
Az ltz-nél a levegőszűkítőtt kivetted? Mert kehet benne maradt és azért melegedett. Tavaly 2 T-25-ös tulajnak mutattuk meg, hogy mi az. Jött, hogy melegszik a gép levegőhűtés burkolat le szükítő kidob és mehet... :)Télen 5°C fok alatt meg be a szűkítő.
Jó a gyári cucc ha kapsz hozzá :D legtöbb rendelésre vagy ha van rohadt drága ráadásul ha nagyobb meló van vele szervizes kell mert egy mezei szerelő nem bizti h megtudja csinálni.
A múltkor is leírtam, hogy fogod kiszereled a két ékszíjtárcsát. Megméred az átmérőjét mind a kettőnek ebből megvan, hogy mennyivel gyorsít. Utána fogod leülsz fogsz egy papírt, egy számológépet egy ceruzát és elkezded számolgatni az átmérők változtatásával az áttételt. Ha megvan az új átmérők akkor fogod a két ékszíjtárcsát és beülsz egy kocsiba elmész egy esztergályoshoz és legyártatod ugyanezt az ékszíjtárcsát a kiszámolt átmérőben.
A csúcsokból 2 lett cserélve , én kiakartam mindet ,de azt mondta az adagolós hogy ami jó azt nem cseréli mert nincs értelme .Orosz csúcsok voltak benne és azt is rakott bele ,igaz más csomagolásút.
Tehát a dadogás hirtelen alakult ki , nem lassanként erősödött . Az első javítás óta jópárszor voltam vele az erdőn is ,meg szallagfűrészelés is volt pár óra .Nemtudom ,de olyan 30-40 órát biztos ment.
Hát bocsi ,hogy bele po...fázok a beszélgetésbe,de ha egy ilyen masinát amihez van gyári cucc össze raksz akkor azt nem kell 3 kör után szét szedni meg minden........................mert akkor ezek birják is beépitett uj alkatrésszel is nem ugy mint a.................Piros.
Multkor már írtam a permetező problémámról hogy ékszíjhajtású a ventilátor és kevés a teljesítmény amit szállít! Nem tudnál segíteni esteleg hogy lehetne módosítani rajta vagy valakitől megkérdezni hogy mit javasol! Mert a gyári sebváltósok 1:3.6 meg 1:4.5 hajtanak az enyém meg csak 1:2.5-be!
Az egyik fórumozómnak az Agrokidben lepattant egy fog az első hajtás kúpfogaskerekéről talán már két éve és akkor 60 ropi volt a kis maréknyi vacak ára. Minél egyszerűbb gépeket szeretem, ezért még a Landini, abban kevés az elektronika, ha jól tudom. De hát hol van ez még remélhetőleg.
Nekünk is így megy évek óta, hogy lüktet a gázolaj a csőben. Amúgy a visszacsapó szelepen a töbletgázolaj távozik, de a tápszivattyú is bepofázik ezért van az a lüktető mozgása a visszacsapó szelep pedig nem engedi vissza az adagolóba. Ha jobban megnézed a mai videót ott látszik, hogy a gázkar is mozog azt meg nem hiszem, hogy a buborékok mozgathatnák.
Na srácok le a kardokkal és békülés ne veszekedjetek.Pont most patintottam fel egy kései szüretélésü Olaszrizlinget ami Badacsonyból származik nagyon finom.Iszok a békülésetekre.............
Hát akkor mást nemtudok mondani én semm csak anyit ,hogy cseréld le egy másikra és akkor meglátod-hallod ,hogy változik -e a dolog.Ez a megoldás.Most én is igy akarok csinálni adagolót akarok cserélni mert az enyém meg ugy füstöl mitha szenet enne persze az enyém uj motor 50 üzem óra van benne és füstől mint a ba..............rom.Addig nem akarom megbontani a motort mig minden lehtséges hibát meg nem próbálok.
Jó gép a Deutz de mentsen meg az ég tőle ha beszarik..hidraulikáját javítottuk 1x egy 160lovasnak folyton csak emelni akart sulyedni egyáltalán nem. Maga a tömbjéba annyi kóceráj meg kütyü volt h elég kitotózgatni h mi mire jó ott. Ráadásul a kormány és hidraulikaszivattyú is egybe van építva az is idővel elkopik és az gáz akkor átengedni a régitipus a hidraulikából a váltóba az olajat szóval nem MTZ h otthol meg lehet szerelni:)
Már máskor is vágtál hozzám ilyen szavakat aztán meg bocsánatért esedeztél. Különben sokaknak ez lesz a sírba eresztő kötelük az a k...a nagy piacgzadaság semmi emberiesség
Szia.Hát azt hiszem ,hogy a 820.1ben már nem a hidraulika karok egyikével emeled a munkaeszközt hátul,hanem az ülés jobb oldala melleti karocskával.De lehet hogy nem jól tudom...........
Tudtommal az én kezem után van meg neked is és ráadásul nem ebben állapodtunk meg amikor tőlem kunyeráltad jutányosan! Te mér nem vetted meg 6-8000ért? Vagy álltál volna neki 380oldalt be scennelni? Heteket kutattam a könyv után mire meglett és napokat scenneltem befelé az oldalakat! Csak ne felejsd el kellhet még neked olyan dolog ami nekem van. És akkor lófax a seggedbe legközelebb még ha 100 000et fizetsz sem.
Az alátétek vissza hűtését sem szabad kihagyni, a hevítés után. Az öregem is így csinálja jó pirosra fel tüzeli és hirtelen vissza hűti, tökéletesen zár még az is amelyik már majdnem kuka lett volna.
Így van. És a gyakori légtelenítés miatt az az alátét szokott leghamarabb felkeményedni. Ha nincs gyorsan közelben bolt, akkor réz alátétet felpirosítani lángon és megpuhul.
Sziasztok és üdv mindenkinek.Hát igen azok alevegő buborékok valószinű azok okozzák a dadogást.Mer a nyomást tartó szelepről jön le és a tápszivatyura megy rá ami felesleges anyag lejön a szelep leszabályzásakor.Egyet probálj meg,a tápsuivatyuról kösd le a csapószelepről lejövő csövet és rakd bele egy kannába,a tápszivatyu csavarját meg cseréld ki rővidebre hogy meg tudd huzni a ráfolyó gázolaj csövet.És igy a levegő nem jut vissza a rendszerbe.Szerintem igen ez okozhat dadogást mert a levegő összenyomható és igy egyenletlen lehet a fordulat.Ha igy jó lessz akkor keresd meg a rendszer hibát valahol farsot kap.
Ja itt lehetsz már. Osztogatod a könyvecskét amiért más meg pénzt adott. Mikor felvetettem a témát h vegyük meg közösen senki nem ajánlkozott. Én meg azóta le scenneltem fáradságos munkával te meg máltai szeretetszolgálatot játszol. Kicsit pofátlan ez a dolog nem gondolod?
Ha így lenne, a buborékok a finomszűrőben gyűlnének össze! Onnét nehezen vándorolna vissza a levegő az adagolóba! A finomszűrőnél kiengedve, nem lehet több levegő a rendszerben!