Ennyi segítséget...Hát nagyon köszönöm! Egy keveset beszél olaszul, angolul pedig nagyon jól. A lakással kapcsolatban nekem az is nagyon jó, ha találsz esetleg oldalakat, ahol én is el tudok igazodni, a többit már én intézem, ne fáradj!:) Én is úgy számoltam, hogy az albérlet ilyen ár körül mozog. Mindenesetre próbálom a legolcsóbb megoldást választani. A párom egyébként majd csak december közepe felé fog jönni, mivel még itthon dolgozik, sajna nem tud előbb jönni. Én nem dolgozom ezért megyek már november közepén ki. Nagyon köszönöm még egyszer!!!!!
tudod mi van, hogy ha kulon lakàst akarsz, akkor az min. 1 èves szerzodès vagy akàr 2 is...es min. 650-800 euro...hacsak nem ismeros...majd korbekèrdezek, de mostanàban nem nagyon hallottam semmi ilyesmi...
az jo, h nem leszel egyedul!!! A pàrod beszèl olaszul? neki van màr vmi munkàja?
Szia Deriva! Igen, ott lesz a munka. Ott keresek, ahol írtad, mindenképpen olyan helyen, ahol jó a közlekedés. Egy ideig a családnál leszek, de még idén jön utánam a párom is, így mindenképpen kell találnom albérletet. Egy kis lakásra gondoltam, semmi extra, a lényeg, hogy legyen 1 szoba,konyha és fürdőszoba és persze jó közlekedés. :) Tudnál nekem segíteni? Előre is megköszönöm! Szép napot!
Szia, én annak idején itt találtam lakást: http://www.expatriates.com/classifieds/mln/rma/ de most látom, nem valami nagy a felhozatal. Amúgy, ha esetleg angolul tudsz, akkor az alapján is el lehet indulni, persze ezeken az oldalakon ált. nem a legolcsóbb lakások vannak fönt, de érdemes egy-kettőt megnézni, hátha...
sziasztok! Ismét itt vagyok!:) Jelentem, hogy november 28-án utazom Milanoba, sikerült a munka. Most egy olyan kérésem lenne, hogy tudna valaki olcsó, egy szobás kis albérletet keresni nekem? Sajnos itthonról elég nehéz... :( Navigliohoz aránylag közel kellene, de mégis Milanoban. Előre is köszönöm! Bármilyen segítség jól jönne ezzel kapcsolatban, weboldal (amin nyelvtudás nélkül is eltudok igazodni :)) vagy bármi, ahol találhatok. Köszönöm szépen!!!
Egy korábbi út során láttam az egyik társaságnál, hogy van "kettőt fizet hármat kap" akciójuk, azt hittem, ez csak valami ideiglenes dolog, de most is ez volt. 17.80-ért adnak két jegyet, de a három is ugyanennyi. Mondjuk ez csak azoknak jó, akik hárman vannak, vagy azoknak, akik pár euró spórolás reményében társulnak idegenekkel.
Megérkeztünk milánói utazásunkról. Tényleg nagyon szép város, egy rövid hétvégét mindenképp megér. A wizz-zel utaztunk így elég korán megérkeztünk Bergamo repterére. Az Orio shuttle jelenlegi ára egy útra 8 eur, ez a Milánó Centrale-ig visz, onnan minden könnyen elérhető busszal vagy villamossal. Szállásunk a Ibis Milano Centrale volt, központi elhelyezkedésű jó ár-értékarányú szálloda. 59 eur volt egy szoba egy éjszakára. Nem kellett megvárni a 12 órát, korábban is betudtunk jelentkezni. Utána rögtön elindulhattunk a várost felfedezni. A nevezetességek szinte karnyújtásnyira vannak egymástól, ergo minden a Dóm környékén van kb. 1 km-es körzetben. Úgy gondolom, hogy egy nap alatt minden fontos dolgot meg lehet nézni. A belépők nagyon drágák, a dóm tetejére is egy vagyonért lehetett feljutni. Második napon vonattal elmentünk Torinoba. Retúrjegy 14 euro. Nagyon szép város, különleges hangulattal. Nekem nagyon tetszett, hasonló épületek vannak mint Milánóba. Rengeteg árkád, a folyó parton van egy kis kastély, azt mindenképp nézzétek meg. A szemközti oldalon van egy kis dombocska, tetején egy templom. Oda is célszerű felmenni, már csak a kilátás miatt is. Este még megejtettünk egy nagy sétát Milánóban, nincs akkora díszkivilágítás mint pl Pesten. Harmadik napon irány Velence, menetidő 2:30 perc jegy ára 17 eur volt. Az valami csodaszép volt, de azokkal az élményekkel már nem terhelem a topicot! :)
jaja, èn is mikor eloszor jottem ide 3 ève emlèkeszem, hogy a retur jegyèrt fizettem 9 eurot, nem csak egy odaùtèrt...
de minden rohadt dràga itt is, szombaton veszek valamit, megyek szerdàn, màr 10 centtel tobb...de durvàn...vannak dolgok amit hetente emelnek 1-2 centtel, hogy ne tunjon fel...aztàn azt veszed èszre, h 2 honap alatt 1 euro simàn megvan a kulonbozet...ezt most nagyon vàgom, mert konzvelek 3 napja mint egy hulye... :)
milànoban nem nagyon van olcso szàllàs...de ezèrt sok sikert... :) Ja, ès keressetek surgosen, mert mivel szinte minden hètvègèn vam valaki kiàllitàs/vàsàr, minden tele van...rizikos ilyen kèson jo helyet talàlni...
2 napos jegy van ami asszem 3 euro, de megèri, mert 48 ora az eslo ervenyesitèstol, hetijegy sztem nincs, de vesztek 2db 48 oràsat. 1 jegy ami 75 percig èrvènyes meg 1 euro. itt minden osszvonalas, nincs kulonbsèg :)
Bergamoto a Centraleig van busz ami 8 vagy 8.90 euro 1 utra, ha returt veszel akkor 15 euro vagy 16.
Sziasztok! Én Anett vagyok Szegedről és google-on keresztül jutottam el a forumotokig. Amint látom Ti mind Milánóban éltek dolgoztok, tanultok, vagy éppen oda vágytok. Szóval lenne egy óriási kérdésem.. Én nem tudok olaszul sem a bnőm, de van egy 3. barátnőnk Szasza, aki meg ösztöndíjas félévét húzza kint a milánói egyetemen és a legnagyobb titokban szeretnénk meglátogatni őt. MÁr le is foglaltuk a fapados járatot nov 11-15ig még sosem voltunk olaszban.
Biztosra veszem, hogy feleljthetetlen emlék lesz ez nekünk a Divat egyik Fővárosa meg a sok látnivaló már alig várom és hatalmas meg minden...
Szóval egyetlen hatalmas problémával küzdünk .. még nem tudjuk, hol hajtjuk álmora szemünket.. néztem egy csomó hostelt meg mindent amit a kereső kidobott 30eurotól.. deugyebár mi csóró egyetemisták még olcsobból szeretnénk megúszni a dolgot.. és ezért szeretném kérni asegitségeteket, hogy esetleg ha tudnátok ajánlani belvárosban olcsó szállást... meg még kérdeznék egy csomó álatlánosat isPL:
Bergamoból hogyan és mennyiért lehet eljutni a belvárosig?
Mennyibe kerül egy napi összavonalas vagy csak metro jegy vagy heti bérlet? kb ha turistának megyek mennyibe jön ki kb mennyi eurot érdemes váltani egy hétre stb.. Teljesen be vagvyok zsongva már alig várom annak elenére h fingom sincs olaszorszáéghoz se nyelv se térkép se semmi még csak 2jegyünk van a gépre ami tuti h megyünk de örülnék ha tudnátok segiteni nekem! Azért ebbe a topikba irtam mert látom h a napokban szóltatok hozzá tehát biztosan aktív! Várom válaszotokat és mégegyszer köszönöm!
nekem is van itt könyvem jópár, van mibol tanulni, attol ne félj. A lényeg, hogy kezdj el legalább szavakat tanulni otthon magadnak, ugy könnyebb lesz hozzávágni a nyelvtant is ha már ismersz párszót. Azt látom itt mindig, h aki 0 udással jön ki, az hónapokig csak azon agyal,hogy "jujj, ez milyen szó, jajj, nem emléxem pedig már hallottam...stb..." igy tényleg nem lehet haladni...le kell ülni mint a suliban hajdanán és beseggelni a szavakat, aztán nem lesz olyan kínszenvedés a nyelvtanulás...mert a nyelvtanulás leginkább szótanulás...főleg az elején. :)
Én is olasz családhoz mentem, éppen azért, hogy megtanuljak olaszul. Higgy nekem, 3 hét alatt eljutsz olyan szintre, hogy nem fogsz ott kukán ácsorogni!:)
Na, most jön a reklám, van egy könyv, Dr Király Rudolf: Tanuljunk könnyen, gyorsan olaszul a címe, a LEGJOBB!!! Nagyon egyszerűen, nagyon érthetőn magyarázza az olaszt, érdemes megvenni, ráadásul olcsó is, párszáz forint.
Majd meglátjuk, hogy alakul. Remélem lesz lehetőségem nyelvtanárhoz járni...Mondjuk hozzád :) úgy tervezem, hogy az elején mindenképpen szeretnék olaszul tanulni valakitől.
Értem :) Hamarosan kiderül, hogy megyek e vagy sem. Remélem, hogy sikerül. Ha nem,akkor pedig próbálkozom tovább. :) Az olasz családdal az a baj, hogy én még nem beszélek olaszul, így nehézkes lenne a kommunikáció. :)
Csak nem Cernusco sul Naviglioba mennél Nikiékhez??? :) A másik család kicsit kint lakik, de van metro meg busz, ott 13 éves a lány,annyi, megfőzöd neki az ebédet meg reggel takaritás...csak mivel messze van hétköznap nem tudsz mindig bejnni milánoba, de a hétvég szabad. mikor jönnél???
Deriva! Írtad, hogy tudsz még egy családot, akik keresnek babysittert...mesélnél róluk? Olasz család, mennyi idős a gyerek? Akikhez most mennék, ők beszélnek magyarul, szóval én ilyesmit keresek...Ha esetleg nem sikerül ez, amit megpályáztam, akkor érdekelne, amit Te tudnál! Előre is köszi! London szép város, de én például valahogy nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek, nekem Párizs a mániám Olaszországon kívül és Mexikóba is elmennék egyszer... Az ember már csak ilyen, mindig máshová vágyik, mint ahol most van... :)