Nézegetve a képeket vannak kétségeim a tartósságáról, lehet pár évente újra kell rakni ha kinyomja a fagy. Vagy valami extra rögzítő rendszer?
Mindenesetre úgy tűnik alul nagy kövek vannak amik megállnak saját lábukon, ahol meg kisebbek ott a rézsű talán kevésbé meredek. Mindenesetre meg lehet csinálni.
A leírásokban a tőzeg és cement alapkomponensként szerepel, van ahol perlit, van ahol kétszer rostált sóder, van ahol aprószemű murva, van ahol vermikulit az további adalékanyag, ezekkel a szilárdságot illetve a kész műkő színét is befolyásolni lehet.
Ha valaki nem szabályos formákat készít belőle, akkor nagyon hasonlóvá lehet tenni az igazi sziklához, gyakorlatilag képes teljesen kiváltani a sziklát a sziklakertből, és "élethűbb" modell készítésére is alkalmas, mint amit sziklákból lehet "összetákolni"
csak a natúr, barna színű tőzeg jó hozzá, a fekete színű (érett) mindenfélékkel kevert és dúsított már nem nyerő. Nagyobb edények készítésekor nem árt drótokat, dróthálókat beágyazni a tőzegbetonba, hogy szilárdabb legyen.
Azért még van egy kérdésem. A tőzeget hol lehet vásárolni. Mert kertészetekben már láttam, sőt vettem is, de azt virágföld keveréséhez használtam. Gondolom, hogy az nem jó ! Vagy mégis ?????
Szép, kedves. Miért van olyan érzésem, mintha nem Magyarországon készült volna a fénykép? Talán a ház anyaga, (fa ugye?) színezése, olyan svéd feeling...
Én 6-8 sziklakerti és 8-10 kapcsolódó kertészetes könyvet vadásztam össze két év alatt az antikváriumok látogatásával Bp-en, viszonylag olcsón. Amúgy az a könyv tényleg jó, de csak egy a sok közül :-)
jónak tűnik, köszi szépen sikerült nekem is antikvár példányt találni, így szállítással együtt is olcsóbb mint az új ár remélem tudjuk majd hasznosítani
szia kisidi! ebben az ajánlott könyvben a szárazfal-rakásról, ide való növénykékről mennyi info van? nálunk kb. 10m hosszan 1m-től 2.5m magasságú szárazfalat kell újrarakni köszönöm előre is a válaszod - esetleg tennél fel képet a könyvből? :)