Hogy ne mindig csak kérdezzek, ezúton jelzem, hogy az Emlékhelyek a Börzsönyben mozgalom Bársony István-emléktábla, József nádor-emlék, Kanász-kereszt, ill. Mátyás király-kopjafa pontjai továbbra is könnyen megközelithetőek, a kérdések simán megválaszolhatók. (Mondjuk a Kenyeres Balázs-forrás [Bacsina-kút] és a Lapos közti emelkedő elég "combos".)
Tapasztalt Börzsöny-járóktól szeretnék segitséget kérni az alábbi kérdésben:
A Kis-Bükk-árokban jelzett szekérút (Deszkáspuszta és Sárkány-törés között) mennyire járható, használható? Esetleg van valami más röviditési, levágási lehetőség (ha az ember nem akar kerülni Tábor-tető felé)? Minden segitséget előre is köszönök!
Húúú, már vagy száz éve nem jártam errefelé... Nagyon jó látni, hogy a keménymag még mindíg itt lebzsel. :o)
Sajna még most sem a félbehagyott kékezésem folytatása okán zajongok. :-(
Gergő fiam, (akivel együtt kezdtünk kékülni) ezévtől a gödöllői egyetemre jár, és kapcsolatot keres valami helyi érdekű túrázós csoporttal (szakosztály, klub, bagázs, brancs, akármi).
A mottó:
"Költséghatékony csatangolás kies Kishazánk tájain, önfenntartó egyemisták és más efféle éhenkórászok részére."
:o)
Mivel az évkezdés kapcsán épp elég kavarni valója van a kiccsávónak, gondoltam, ennyit besegítek neki: ha előferdül itt valaki, aki tud egy (-két-három) kapcsolatot ajánlani, ne fogja vissza magát!
Addig is, amíg özönleni kezdenek a javaslatok, szép túrázós időt mindenkinek!
Szépek a képek és szép az aláfestő zene is. Ahogy a filmet néztem, jó volt felismerni a helyszíneket, és habár én általában nyáron láttam azokat, de éppolyan szépek ősszel-télen-tavasszal is!
Az oldalam új domainjével együtt elkészült két új kéktúra galéria is, közelről és kicsit távolabbról:
Augusztus 28: Külső Bécsi út - Pilisszentlászló; ismerős környék, ami eddig kimaradt az albumokból, de a múlt héten végre minden passzolt. Az útvonal követése itt persze mentes a kalandoktól, kivéve a csobánkai szentkuat, ami mellett jól elmentem egy kilométert. A Sikáros-rét végtelen zöld füvénél csak a levegője tökéletesebb, de néhol vigyázni kell, nehogy eltaposódjon egy Őszi kikerics a százezerből.
Augusztus 5-6: Bódvaszilas - Felsővadász; nagyon élvezetes kirándulás volt, egy pillanatra sem bántuk meg, hogy eljöttünk. A fotókkal valahogy nem sikerült hozni a várt szintet, de télen jövünk vissza, hiszen maradt még felfedeznivaló.
(egyúttal a régi /g-attila.hu/ OKT kezdőlapot lecseréltem egy átirányító oldalra, ha esetleg valaki linkelt rá, érdemes átírni.)
Holnap (szeptember 5.) Kisvárda-Nyírbátor szakaszt tolom le kerékpárral. Ha valakinek van kedve szivesen látom, mert egyedül vágok neki, eddigi utitársam megfáradt:) kb 9 körül indulok Kisvárdáról !
Ó,nagyon köszönöm ezt az őszinte és pressziómentes hozzáállást!:-)))
Annyira örülök hogy feltetted,nem is gondoltam volna!:-))) Én csak úgy fényképezgettem...:-)
Jesper Olsen!
Igazad van!Mert ha itt beleesik a bélyegző a bablevesbe akkor annak annyi,lemarja az anyag!Olyan paprikát hoznak ki a bableveshez hogy ha belenyalsz akkor sétálsz két kört a Cserhát körül,majd ezek után rájössz hogy milyen is az amikor nem is kétszer hanem háromszor csíp a paprika!
(Befelé,kifelé meg még másnap is csíp még a szele is!:-) )
Kvte tudom hogy sok a dolgod,de annyira jól esne látnom a remekbe szabott fotóimat az MTSz honlapon melyeket a cserháti pecsételőhelyeken készítettem!:-))
Rengeteget pozicionáltam kizárólag a honlap kedvéért.:-))
Na jó majd felteszed ha időd engedi...
MIKOR LESZNEK MÁR FENT??:-))
bableves csárda...bélyegző O.K. (új) reméljük nem lopják el egyhamar,mert más baj nemigen érheti itt...
Köszi, biztosan feldobja majd a hosszú erdőjárást.
Egyébként ha nem csak napi egy-két kép a cél, hanem legalább részben bemutató jellegű album, akkor a "jó" idő sajnos megkerülhetetlen (kivéve, amikor mégis), ez nekem is csak nem túl régóta egyértelmű. A közeli Romhány- Cserhátsurány albumban például az eget borító felhők súlyos pusztítást végeztek a ragyogó nyári tájban, amit nem is ismertem fel azonnal, az eredmény a Piliscsaba- Budapest bejárás képanyaga lett, még rosszabb időjárással. Pedig a nagy lomhullás utáni égkék- középbarna színkombináció tetszik, valószínűleg ez lesz a meghatározó ott is. Ha nem, akkor majd ismételjük, mint a Városlőd- Nagyvázsonyt:)
A Dobogó tetőn lévő geodéziai toronyról -mint a legtöbb ilyenről- tökéletes a körpanoráma,nekem tiszta napos,de kicsit párás időm volt ,egy hűvösebb kicsit szelesebb őszi időben pazar lehet a kilátás!
A mai kéktől is max 300-400 méterre van a kilátó ,a sárga majd a sárga háromszög jelen lehet elérni ,jól követhető mindkettő.
nagyon jól jelzett a kék is
ezen a kis tisztáson találkozik több turistaút,a mai kék nagyjából a fák közt keresztben megy el,ott található a fenti helységnévfeliratos fa is. A kép a sárgán éppen elindulva készült a "csomópontról",a sárga jel mellett régi kék jel maradványok is észrevehetők...
Hajrá,remélem szép túrátok lesz,bár te bármilyen időben tudsz művészi módon fotózni!:-)
2,2-es átlag, tökéletes:) Talán már két kezemen sem tudom megszámolni, hány szakaszon jöttünk ennél lassabban. Egyébként köszönöm a tippet a kilátótoronyhoz, az ősszel megyünk erre, de még nem tudtam róla.