https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Két cigány beszélget: - Képzeld vettem egy Daewoo-t. - Tényleg? És mikor? - Tegnap még a "szomszédévút".
--------------------
Gazsi egy darab vásznat visz a kezében, amikor találkozik Lajával. Laja megkérdi: - Mi az a kezedben? - Vászondarab. - Mire kell? - Ágyneműt csináltatok az asszonnyal belőle. - Ebből a vacakból ágyneműt? Hiszen ez olyan rossz anyag, hogy ha egyszer kimossátok, vége van! Gazsi elgondolkodik: - Miért mosnánk ki?
----------------------------------
A cigányt vallatják a tárgyaláson. Kérdezi a bíró: - Mondja maga nem félt a tömött villamoson ellopni azt a pénztárcát? - De, féltem, hogy nem lesz benne semmi!
-------------------------------------
Nyulat lop a cigány, bedugja a zsákba, s indulna haza, de jön a rendőr, és megállítja. - Mi van a zsákban? - Csak egy döglött nyúl, kapitány úr. - Na, nyissa csak ki azt a zsákot! A cigány kinyitja a zsák száját, a nyúl kiugrik, és elszalad. - Dik mán, hogy szalad, oszt viteti magát!
-------------------------------------
3 roma arról beszélget, ki milyen sampont használ. - Én Schaumát, mert az fényt ad a hajnak - mondja az egyik. - Én Organics sampont használok, mert könnyen fésülhető lesz tőle a hajam - mondja a másik. - Én Sunlichtot használok, mert az odaégett zsírt is eltávolítja!
válasz | megnéz | könyvjelző
2007.12.08 22:49:57 Š (108083)
Sokáig nem lehet halogatni, majd megtartják az erdőben. Volt rá példa, mikor itt nálunk is befenyítették a rendezvénynek otthont adó intézményt. Accem a MÁV Művelődési Központot.
Előzmény:kóbizoli (108081)
2007.12.08 23:12:10 Š (108087)
Itt is engedélyezték a rendezvényt, a MÁV adott is neki helyet, aztán leszóltak és a MÁV viszakozott. A Jubileum téren lett volna, a szóvivő asszonyság, minden indoklás nélkül megtagadta a szerződés aláírása után a helyfoglalást. Fel is mondta. Most a nyáron, mikor a Gárda járta az országot. Gondolom nem magától találta ki, hogy nem jó a hely. Előtte a pénzről meg a hasznosításról beszélt, hogy haszon. Aztán hirtelen meggondolta magát vmiért.....
Előzmény:kóbizoli (108085)
2007.12.08 23:29:37 Š (108098)
Te el vagy tévedve, vagy nincs helyismereted, vagy már beszívtál, ebben a városban nincsenek legendák. Itt korrupció,meg félelem és politikai nyomás van pártvezetéstől függetlenül
Előzmény:watchdog (108092)
Te el vagy tévedve, vagy nincs helyismereted, vagy már beszívtál, ebben a városban nincsenek legendák. Itt korrupció,meg félelem és politikai nyomás van pártvezetéstől függetlenül
"Hacsak addig nem történik valami újabb durva bűncselekmény."
Durvaságról jut eszembe. Ami a legelgondolkodtatóbb, hogy egy sima kizsebelés is mekkora brutalitással történik. Úgyhogy ezért is értelmezhetetlen az a mantra, amikor jön a de bezzegezés adócsalásra meg ilyenekre.
OK. ezt benéztem de már nem látok az idegtől. Most lett volna lehetőség lemérni mire elég az összefogás ereje és egy ilyen gyáva polgármesteren bukik meg a dolog. De kíváncsian várom a folytatást
Valószínű hogy polgármester úr megbánja még ezt a visszavonást. Mert most az első őt ért támadások miatt meghátrált megmutatta hogy mennyire gyenge ezt a romák kihasználják pokollá teszik az életét
Első fecskék. Úgy tippelem, az első komoly konfliktusok a választási kampány körkényékén tapasztalhatóak majd. Hacsak addig nem történik valami újabb durva bűncselekmény.
A gárda jelenség már csak okozat. Sajnos, ha továbbra is csak a "lenyilasozás" marad, mint cselekvési program, akkor attól tartok lesz ez még rosszabb is.
"A romák megdöbbenése azáltal keletkezett, hogy Kolompár Orbán a helyi roma közösséget, a Magyar Gárda által szervezett rendezvény időpontjában kívánta aktivizálni, holott a cigányellenesség egyáltalán nem jellemző Tatárszentgyörgyön"
Akkor gond egy szál sem. Gadnán sem volt semmi probléma, (Senki nem látott, nem hallott semmit.) ameddig a polgármester egy kis pénzzel nem "támogatott" tanúskodásra, hogy végre be tudjon már csukatni néhány rosszfiút. Meg is rugdosták utána.
"Visszavonta Tatárszentgyörgy polgármestere a Magyar Gárda vasárnapi rendezvényére vonatkozó, korábban már jóváhagyott területfoglalási engedélyét, mert a szervezet félrevezette az önkormányzatot, és a területet nem a kért célra, hanem a roma bűnözés és a roma társadalom elleni demonstrációra kívánják felhasználni - közölte Berente Imréné, a település vezetője.
A Magyar Gárda a " vidék közbiztonságáért" szervezett programot a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Ennek részeként a gárdisták átvonulnak a településen, majd előadóik a Hunyadi téren beszédeket tartanak.
"A Magyar Gárda által Tatárszentgyörgy településen terjesztett szórólapok tartalma és az interneten olvasható és a vezetőik által a médiákban tett nyilatkozatok alapján megállapítottam, hogy félrevezettek és a tatárszentgyörgyi rendezvényt a roma bűnözés és a roma társadalom elleni demonstrációra kívánják felhasználni" - olvasható a települési, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, valamint a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelemi Egyesületének, és a Közép-magyarországi Régió Cigány Kisebbségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Közhasznú Érdekvédelmi Szövetségének vezetői által jegyzett közös közleményben, melyet szombat este jutattak el az MTI-nek.
Berente Imréné polgármester, Száva Vince, az ÉKE Jogvédő Egyesület elnöke, Zsigár Angéla a helyi CKÖ elnöke, Pintér Ferenc, a Közép-magyarországi Régió Cigány Kisebbségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Közhasznú Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a közleményben aláhúzza: együttesen elhatárolódnak a Magyar Gárda vasárnapi rendezvényétől, de az Országos Cigány Önkormányzat vezetője, Kolompár Orbán által kezdeményezett csendes demonstrációt sem támogatják, mivel azt a helyi roma közösség ellenérzéssel és megdöbbenéssel fogadta.
"A romák megdöbbenése azáltal keletkezett, hogy Kolompár Orbán a helyi roma közösséget, a Magyar Gárda által szervezett rendezvény időpontjában kívánta aktivizálni, holott a cigányellenesség egyáltalán nem jellemző Tatárszentgyörgyön" - írták.
A polgármester a még csütörtökön kiadott közterület-használati engedélyt azonnali hatállyal visszavonta.
Az önkormányzat honlapján olvasható közlemény szerint csütörtökön azzal az indokkal adta ki a polgármester a területfoglalási engedélyt, hogy "a község vezetése minden jó szándékú segítséget elfogad a falu közbiztonságának javítása érdekében, amelynek eszköze természetesen nem lehet a félelemkeltés, a kirekesztés, sokkal inkább a nevelő és felvilágosító jellegű rendezvények szervezése, és a kilátástalan helyzetbe jutott munkanélküliek számára helyi munkahelyek biztosítása".
Hát végül csak kinyílt a szeme a pógármester asszonynak. Mert ugyebár arra gondolni sem szabad, hogy esetleg megfenyegették...
Van egy régebbi cikk Gadnáról. (Ahol az a brutális gyilkosság történt nemrég.) Úgy láttam még nem szerepelt itt. Na, ez a falu nem egy leányálom, az biztos. De miért veri fel a gaz? Miért nem megy el közmunkára még az sem, akinek lehetősége lenne rá? Hogyan lehet segíteni valakin, ha saját magán sem akar? Mindig a szokásos dolgok jönnek elő...
"Az apró piros pötty mögött a valóságban három kicsi utca húzódik meg, a házsorok végén gyommal felvert földek, a dombtetőn üres templom. Iskola nincs, a kocsma már régebben bezárt, egy ideje a környező településeket járó mozgóbolt sem áll meg.
A munkanélküliség kilencvenszázalékos. Amikor a posta bezárta a helyi kirendeltségét, azt hitték, teljesen magukra maradtak, pedig azzal még nem volt vége. Papjuk két éve áthelyezését kérte egy másik faluba. Egy csapat gyerek iskolakerülővé vált, házakat bontottak szét, mindennapossá váltak a kisebb lopások. A polgármester levelet írt a görög katolikus egyházmegye püspökének, adjon másik papot, mert nagy szükségük lenne lelkipásztorra.
Nem kaptak."
"Lakatos Dezső önkormányzati képviselő maga is közmunkából és segélyből él. Azt mondja, vannak napok, amikor a nyolc közmunkásból csak ketten jelennek meg dolgozni, a többiek már arra sem veszik a fáradságot, hogy reggel nyolcra odamenjenek a hivatalhoz."
"- Bezáródott a falu - mondja Szemán Emil. - Aki lecsúszott, magával rántja a többit is. Néhány évvel ezelőtt még művelték a földeket, állatokat tartottak. Mára mindenki feladta. A krumpli, a zöldség beérés előtt eltűnt. A gazdák egyre-másra arra ébredtek, hogy egész évi munkájuk után csak böngészni tudnak a saját földjükön. A pincéket végigfosztogatták, ma már senki nem tart semmit a házon kívül, ami mozdítható lenne. Vasárnaponként a felsővadászi pap jár át misézni, a hívők azonban felváltva mennek a templomba, valakinek mindig otthon kell maradnia, nehogy betörjenek. Míg volt papunk, legalább a gyerekek visszafogottabbak voltak, látszott, hogy foglalkozik velük, tanítgatja őket. Mert amit otthon látnak, az sok mindennek nevezhető, csak sikeres és követhető példának nem."
Ugyanaz, mint Mátraverebélyen.
"- Három vagy négy éven át mindent megtettem a falu békéjéért - mondja Szemán Emil. - Minden bűncselekményt jelentettem a rendőrségen. Egyszer szégyenszemre meg kellett kérdeznem a szikszói bíróságon, hogy melyik ügyben jöttem tanúskodni, mert azt sem tudtam, éppen miért idéztek be. A legnagyobb baj az volt, hogy az emberek csak nekem mondták el, mit láttak, tanúskodni már nem mertek. Nekem azonban feltett szándékom volt, hogy azt a három embert, aki a betörések hátterében áll, börtönbe juttatom. Még arra is hajlandó voltam, hogy saját zsebből fizessek a vallomásokért. Azt mondtam az illetőnek, kap ötezer forintot, ha a rendőrségen jegyzőkönyvbe mondja, kit látott betörni az óvodába.
A polgármester azt mondja: a három férfit végül sikerült börtönbe juttatnia, de közben egyikük rátámadt az utcán, megütötte és összerugdosta. Mindez 2001-ben történt. Az ügyben jogerős ítélet azóta sem született."