Keresés

Részletes keresés

martindoc Creative Commons License 2006.12.14 0 0 85
A GTC az ingatlanfejlesztő, Gropius a kivitelező. (pl. ld.: Riverloft)
Előzmény: waces (84)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 84
Akkor micsoda? Lehet en keverem a kivitelezo es epitteto fogalmait. Akkor ugy mondom, hogy a GTC az a ceg akik az epiteszeti munkakba valamilyen szinten belefolynak :) Nevezhetjuk oket fovallalkozonak is. (Mondjuk ugy, hogy az epiteszeti terminologiak nem az erossegeim) A teny, hogy az o projectjuk a Sasad Resort (is)
Előzmény: martindoc (83)
martindoc Creative Commons License 2006.12.14 0 0 83
A GTC nem kivitelező. Az értékesítő augusztusban azt mondta, hogy ez nagy valószínüséggel a Gropius lesz.
Előzmény: waces (82)


waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 82
Jaham :)
Az egyik volt a regeszeti asatasos. Az or szerint az elso utem hazai mashova fognak ekrulni, mert romai kori leleteket talaltak. (Valosag: nem kell minden epitkezes elott regeszeti feltarast vegezni. Kivetel az utepiteseket meg hasonloakat)
Masik. A telek telente viz alatt van. (Valosag: egyreszt magasabban van, masreszt ott volt a viragkerteszet, amit tanulmanyaim alapjan se epitenek olyan helyre ahol sok az alloviz. Max rizsfoldeket).
Harmadik. A ceg egy noname kivitelezo, akiknek nem volt meg jo munkajuk. (Valosag: A GTC epitette pl a mi irodahazunkat is es hatarido es minoseg teren sincs kifogas. Raadasul olyan projectjeik vannak mint pl a Spiral irodahaz es tarsai.)
Negyedik: Nincs ervenyes engedely (Valosag: Ezt mar egy olvtars kifejtette, hogy nem igaz. Ezt alatamasztotta mas, epitoiparban dolgozo ismeros is)

Volt meg valami ilyen gyorsan megcafolt butasag ami most nem ugrik be :)
Előzmény: martindoc (81)
martindoc Creative Commons License 2006.12.14 0 0 81

Szerintem Brazsik a pletykákra kíváncsi!

 

Egyebkent rengeteg erdekes pletya keringett a SR-rol (a legjobb az volt, amit a "kicsit" ittas "biztonsagi or" mondott nekunk a regeszeti feltarasokrol :)) ).

Előzmény: waces (73)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 80
Mire vagy kivancsi?:)
Rakerdeztem Gerzon Zsuzsanal par dologra, mert ugye az szep es jo, hogy van egy latvanyterv, de az alapjan nehez megtervezni mondjuk egy konyhat pl. Azt mondta, hogy a reszletes (meretezett, meretaranyos) terv az epitkezes megkezdesekor (legkesobb) elerheto lesz. (Szerencsere ahol dolgozom ott van a GTC kozpontja es az egyik ertekesitesi pont (ezt mondjuk akkor realizaltam amikor kimentem a kinti irodaba szerzodni :)) ), tehat ha mashol nem, de az irodakban biztos elerheto lesz. Es gondolom mi is kaphatunk belole (akar fenymasolatban, akar kinyomtatva, akar elektronikusan).
De ha megmondod, hogy mire vagy kivancsi es tudok, akkor szivesen leirom, hogy nekem miket mondtak.
Előzmény: Brazsik (78)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 79
O miket szurt ki? Szerintem masokat is erdekel (ha nem akkor akar mailben is szivesen veszem)
Előzmény: Brazsik (77)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.14 0 0 78
Erről mesélhetnél....akár magánban is...
Előzmény: waces (73)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.14 0 0 77
Így van...

tegnap leültem beszélgetni az összes papírral egy kedves ismerősömmel (elég sok ingatlanja van Budapesten). Elég sok dolgot kiszúrt a szerződésben, amiről még tárgyalni kellhet. Csak óvatosan, nem kapkodva....

Előzmény: martindoc (74)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 76
Foglalo alatt a regisztracios dij befizetest ertem :)
Előzmény: waces (75)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 75
Ezeket mondjuk mar a foglalonal is megkaptam.
Alaprajznak alaprajz volt, de nem meretezett.
Előzmény: martindoc (74)
martindoc Creative Commons License 2006.12.14 0 0 74

Az előszerződés mellékletei:

 

- ingatlan tulajdoni lap másolat,

- műszaki leírás,

- lakás-tárolóhely-parkolóhely alaprajza,

- fizetési ütemezés.

 

Jó kérdés, hogy milyen részletességű lesz az a műszaki leírás és az alaprajz...

 

Megoldás: Addig nem írsz alá semmit, amíg a mellékletek részletezettségi fokával nem vagy elégedett.

Előzmény: waces (73)
waces Creative Commons License 2006.12.14 0 0 73
Sziasztok

A reszletes muszaki specifikacio es a meretaranyos alaprajz is a rendelkezesunkre fog allni mire az eloszerzodest megkotjuk. (hivatkozvan az ertekesitore).
Nyilvan ez szukseges is lesz, hisz ezen tervek hianyaba 1. nem lehet epitkezni, 2. te se fogsz tudni konzultaciot kerni, hisz pl a kapcsolok elhelyezesetol kezdve a butorok megtervezeseig mindenhol legalabb cm pontos rajzra van szukseg.
Ugyanigy a beepitendo/felhasznalando anyagoknal is, hisz ha nem tetszik ugye megvaltoztathatod (es az ember celszeruen csak egy konzultaciot fizet ki).
Egyebkent rengeteg erdekes pletya keringett a SR-rol (a legjobb az volt, amit a "kicsit" ittas "biztonsagi or" mondott nekunk a regeszeti feltarasokrol :)) ).
Előzmény: Brazsik (36)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 72
és mikor láthatnánk?
Előzmény: Mókaficek01 (70)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 71
Kedves Móka!

Nem az a célom, hogy mindenkibe belekössek, és örömmel hallom, hogy jó tapasztalataid voltak - de értsd meg, hogy csak korlátozottan lehet egy olyan hozzászólót figyelembe venni, akinek eddig összesen 2 hozzászólása van az egész index fórumon, és az is itt. Ha van más nicked amit használsz, használd bátran....

Előzmény: Mókaficek01 (67)
Mókaficek01 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 70

Szia Martindoc!

 

Mivel a Földhivatalban vezető beosztásban dolgozik egy igen-igen kedves barátom, így megnyugtathatlank, hogy csak a bürokráciának köszönhető, hogy a végleges papírokat még nem láthattuk! Szerintem olyanon idegeskedsz, ami csak rossz beidegződésnek köszönhető.

Előzmény: martindoc (68)
martindoc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 69

Te meg gondolkozz, mielőtt kioktatsz!

Ezzel az erővel én is feltételezhetem, hogy a budaörsi Domb utcai lakópark marketingese vagy. Ott is néztem lakásokat anno amúgy, viszont ott KÖTELEZŐ megvenni a 2 milliós teremgarázst.

Előzmény: Brazsik (66)
martindoc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 68

Kedves Brazsik!

 

Kicsit melléfogtál, én nem vagyok sem marketinges, de még csak a GTC-nél sem dolgozom.

 

Az infókat azért írtam a fórumra, hogy ne tünjön el végleg, hanem ha valaki még itt vett / vesz lakást, akkor meg lehessen beszélni a tapasztalatokat. Pont ilyen infókra gondoltam, amiket te is írtál ma.

 

Azt gondolod, hogy én szeretném, hogy bepalizzanak, és az első lakásomba soha ne tudjak beköltözni? Hát nagyon nem, uh. amiket itt leírtál, ezek után 3-szor meggondolom, hogy aláírjam-e velük egyáltalán a végleges szerződést.

 

Köszönöm a dícséretet a képekkel kapcsolatban:-)  Barátnőmmel kimentünk a Márton-napi rendezvényre Budaörsre, és a 1,5 éves digigépemmel csináltam a 2 képet. A földmunkák elkezdéséről csak annyit: ha két vakondtúrás (ami kb. ott, akkor volt) földmunka, akkor már elkezdődtek november elején is a földmunkák. Nem is értem, hogy kezdhették volna ela túrást ott, hiszen még NINCS is a tulajdonukban a telek!

 

Egyébként ha a GTC / OC párostól valaki még olvassa a fórumot: vannak eladó marketing fotóim a telekról, olyan is, ami a Széchényi hegy tetejéről készült.

 

Előzmény: Brazsik (65)
Mókaficek01 Creative Commons License 2006.12.13 0 0 67

Sziasztok!

 

Most olvastam csak a hozzászólásokat, és nekem eddig csak jó véleményem van az értékesítőkről, mert mindenben segítőkészek voltak és azokat az információkat a rendelkezésünkre bocsátották, melyek azt igazolják, hogy rajta vannak az ügyön.

Én is tudok besült beruházásokról (sajnos), de mi is pont azért választottunk egy nemzetközi fejlesztésű projectben lakást, mert meg kívánjuk magunkat kímélni az esetleges meglepetésektől.

Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 66
Mellesleg ha érdekel, több helyen láttam neten fent mórickaalaprajzok helyett archicadből áthozott engtervet. A Domb utcai lakópark oldalán meg fent van az egész műszaki leírás (ami alatt építész berkekben nem azt értik, ami a Sasad Resort oldalán szerepel). Olvasd el és tanulj!
Előzmény: martindoc (64)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 65
Kedves Martindoc!

Én nem szeretek tájokozódás nélkül apróbb dolgot sem venni, pláne nem egy 20M-os lakást. Persze gondolom, te mint Sasad Resort közeli marketinges nem így vagy ezzel, de ízlések és pofonok. Mellesleg nem kell engedélyezési terv, megfelel egy a kiválaszott épületről készült teljes alaprajz kótákkal, plusz két metszet. Persze az általam kiválasztott lakáson keresztül. Gondolom, ha szeretnéd, simán el tudnád küldeni, mint ahogy olyan fotókkal is bőségesen rendelkezel, amelyek nem akkor készültek, mikor felraktad, mert akkor már javában mentek a földmunkák. Meg aztán hacsak nem vagy profi fotós, ilyen szép képet arról a területről nehezen készítesz.... Dehát aki mögött egy egész marketingosztály áll ugye....

Előzmény: martindoc (64)
martindoc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 64
Az engedélyeztetési tervre miért lett volna szükséged? Nem lehet, hogy máshol sem adják ki, pláne az építkezés előtt? (Kivéve a Tóvárost, ahol már 2 éve ülnek a második ütemen).
Előzmény: Brazsik (63)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 63
Nagyon vigyázzatok...

Kiderült, hogy Te teszel szívességet, ha ott veszel lakást. A tervek NEM tekinthetők meg.

Itt csak publikus információkat szabad közölni, mert olvassák a fórumot...

Ha olvasnák megint: tájékoztatnám Önöket, hogy mi vagyunk az Ügyfél.

Ez már nem a szocializmus.

Aki meg a marketinggel foglalkozna, annak ehhez különösen kellene értenie.
Nyugat-Európában, Németországban ilyenekért repülne (éltem kint...)

Tessék felébredni.

És ne felejtsük el, hogy az eddig itt átbeszélt dolgok mint feltételezések voltak, és hipotetikusak (csak a rend kedvéért, mert képesek lesznek mégnagyobb pofátlanságokra), és ezt a felhasználónevet többen használják.



Előzmény: martindoc (62)
martindoc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 62

Az vicces lenne, ha összedőlnének a lakások! :-)

 

Előzmény: Brazsik (61)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.13 0 0 61
Kevésbé jó dolgok.

Most beszéltem a marketing igazgatóval. Tegnap cseszett visszahívni egy beszélgetésünk után, ma az irodából hívták fel nekem.
Nem akar adni engedélyeztetési tervet, mert:
a) nem adható ki (!!!)
b) úgyis változhat a kivitelező miatt (micsoda baromság! ha egyszer definiálták pl. a szigetelést azon a kivitelező úgy csinálja...)
c) csak

Szóval engedélyezés nélkül eladjuk a lakásokat előre (max visszafizetjük a reg.díjat ha nem kapjuk meg az engedélyt vagy kapd be a te bajod ha nem tetszik a minőség amit csinálunk ha építjük,m és fizess mert szerződtér.) - de a terveket nem nézheted meg.

Ha ilyen az előzetes hozzáállás, akkor ezek a lakások évek alatt össze is dőlhetnek akár. Ha ma délután nem hozza át a terveket (mert kifogás ám a találkozóval is volt), akkor elbúcsúzunk egymástól. (Megjegyzem a Kőérbereknél minden tervet azonnal megkaptam, lefénymásolva, amit kértem...)

martindoc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 60
Brazsik Creative Commons License 2006.12.10 0 0 59
Pár órán belül válaszolt. Ez jó.
Előzmény: Brazsik (57)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.10 0 0 57
Írtam egy levelet Mr. Snow-nak az eddigi problémákról, kiváncsi vagyok, hogy áll hozzá. Erősen fogja befolyásolni a döntésemet :).
Volt már valamilyen kapcsolatban vele valaki?
Brazsik Creative Commons License 2006.12.09 0 0 56
Most nincsenek elöttem a papírok, de a szép makettet felidézve: a jobb oldali házak közül (az a kettő), na abból a balban...

Előzmény: csibe74 (54)
csibe74 Creative Commons License 2006.12.09 0 0 55

Üdvözlöm.

Egyébként a környéken lakik?

Szerintem a levegővel nem lesz gond. Az ugyan olyan friss lesz mint eddig is.

(Azért is tervezem, hogy ott lakjak én is.)

Lesz parkosítás stb. Szóval zöld marad a helyszín. 

Sajnos az tény, hogy sok minden beépítenek, de azt legalább megpróbálják, úgy, hogy a környezetet ne károsítsák.

További kellemes estét kívánok mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!