Keresés

Részletes keresés

Hmmmm Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1024
Par tapasztalatot (nem csak az enyemet) es pontositast en is hozzatennek.
A TVNet elofizetesek ahogy a TVNet homepage-en jelenleg van, es ahogy en kaptam, azok nem pont ilyenek. Bekotesi dij lakotelepen 48eft, csaladi hazban 98eft, es ez maganszemelynel mar afa-val ertendo. Cegnel rajon az afa. Havi dij 10eft.
Hirdetve nincs nagyon, de van, hogy adnak akcios bekotesi kedvezmenyt. Peldul en kaptam. A hazban ahol lakom, mar ki volt epitve a kabelmodem, volt minden, csak egy UTP kabelt kellett behuzni a lakasba. Es ezert eltekintettek a belepesi dijtol (mazlim volt na). Ket munkanap alatt megvolt a dolog, meglepodtem milyen gyorsan es konnyen ment, egyedul egy fel napom ment el, hogy itthon voltam mig furtak (festoket biztak meg a furasra, kulon ceg, alvallakozok) es mig vartam delig a muksora aki a halozatos beallirasokat intezte. Sebesseg 2Mbit/s a kozpontba (ez a kabelmodem sebessege). Ez gyakorlatilag magyarorszagon belul megvan, rendszeresen ezzel a sebesseggel jon minden (teljes CD attoltesenel egyszer atlagban 190KBytes/s volt) kulfoldre mar nem igazan, mert a bekoto srac azt mondta, egyelore egy 4M-s vonal van az Eurobone-hoz. Tervezik, hogy bovitik (nana, ki nem? :), de egyelore a routereiket fejlesztettek. Kulfoldre egyszer volt meg eddig a 150Kbyte/s, altalaban, attol fuggoen honnan probalkozom es hogy mikor, az 50KBytes/s a valos.
Matav:
Az ADSL-rol en ugy tudom, 128kbit/s a garantalt sebesseg, de ez barmikor. A max pedig az emlitett 384. Ezt meg kb. harom hete olvastam Matavnet oldalakon, azota nem frissitettem magam. Feltoltes 64k.
Es most a Chello a munkatarsaim tapasztalataibol. Az egyik munkatarsam (nevezzuk egyeskenek) mar mult ev decemberben kinyilvanitotta a szandekat a Chello fele, hogy szeretne Internetet. Egeszen most marciusig, mikor en is elkezdtem nyomozni, milyen is lenne jo nekem, nem tortent semmi. Most telefonalt, kerdezoskodott, kiderult elfelejtettek, ujra beindittatta a dolgot, miutan nekem TVNet mar meglett meg jobban rajuk szallt, kijottek, beszreltek, kabelmodem fel, villogott is rendesen, hogy nincs vonal (eddig a szereles kb. 1 ora volt, kabelrendszer mar reg ki volt epitve), ezutan nyomozas, kez szettaras, keres hogy hivja vissza par nap mulva. Mindez mar egy honapja, azota eleg sokat telefonalgatnak egymasnak. Kiderult, hogy a szerelok, akik a kabelhalozatot szereltek nem vegeztek tokeletes munkat, plusz a szerszam ami szukseges a bemereshez nem all rendelkezesre (? jo mi?), szoval sehol semmi, a modem azota is ott villog nala.
Ehhez kepest a masik munkatarsam (ketteske) beadta a megrendelest kb. harom hete. Mult het szerdan telefonaltak, hogy jonnenek penteken bekotni nala. Penteken delben kaptam egy levelet kettesketol otthonrol, hogy megy a net. (igaz, hogy az a mail cim, amirol kuldott mar mase volt, mikor valaszoltam kiderult, de nem muszaly feltetlenul chellos cimet hasznalni, ugye? :-)
A dolog pikanteriaja, hogy egyeske eleg jo helyen lakik netugyileg. Marcius elejen gondolkozott rajta, hogy hagyja e a francba a Chellot, vagy kerjen-e inkabb TVNet-et. Ahol lakik, mindketto elerheto. Ami nala dontott, hogy a Chellonak sokkal jobb a kulfoldi osszekottetese. Nagy ceg, nagy savszelesseg kulfoldre. Ez tenyleg igy is van. Szoval Chellon valoszinubb, hogy a kulfoldi vonalra mindig ki tudja hasznalni a modem maximalis kb. 60KBytes/sec sebesseget, mint egy TVNet-es, mint en.
Meg is kell hagynom, nalam az 50kBytes/sec, az az atlag. Egy 128kbit/sec-es radioado kulfoldrol van, hogy orakig megy, de van hogy szaggat. Persze jo lenne tudni, meddig irhato ez a belfoldi vonalak terhere, es meddig a kulfoldiekere. Regebben Muegyetemi koleszban laktam, ott is szaggatott, es azert ott is elofordultak 10KBytes/sec-es letoltesek. Attol fugg, honnan jott. Meg a T1-es Napsteres vonalak is produkaltak neha.

Ennyi lenne az en mesem, jo ejszakat.

Előzmény: Manu Chao (1007)
bbence Creative Commons License 2001.04.15 0 0 1023
Nem tud vki vmi hírt az optikai kábelek felől? Mert erősen gyanítom, hogy nálunk most azér áll a munka, mert nincs az UPC-nek optikai kábele. Ha már behúzták ezt a rohadt kábelt a lakásokba, többször felébresztettek a fúrásukkal, akkor legalább legyen már valami, és a chello is jó lenne már.
simon templar Creative Commons License 2001.04.14 0 0 1022
Csak egy kis pontosítás: "a TvNet a hagyományos telefonvonalon ott is szolgáltatja az ADSL technológiájú hozzáférést" Nem a hagyományos teledonvonalon szolgáltatja, úgyanúgy behúznak egy külön kábelt neki.
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.04.14 0 0 1021
Hu baszki ezt elnéztem! :))))
ne0 Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1020
Teljesen egyetértek veled, de SZVSZ Manu Chao tette fel a kérdést.
Előzmény: Tvnet_Sanya (1019)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1019
simon templar:
Az ilyen kérdéseket nem itt kellene föltenned, hanem "Az olcsóbb ADSL a Matávnettől" fórumon. Úgy tudom, hogy "EasyRider"-nek van ilyen előfizetése és azt hiszem, hogy "hkr"-nek is van egy. A dolog szépséghibája, hogy "EasyRider" a Tvnet munkatársa is, úgyhogy ő lehet, hogy egy kicsit elfogultabban fog nyilatkozni, de "hkr" objektívnek mondható figura.
Előzmény: simon templar (1018)
simon templar Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1018
Nincsenek felosztva a kerületek, de ahol a UPC tulajdonolja a kábelTV-t, gondolom nem sok értelme van másnak is bekötni a sajátját, hogy aztán a felhasználó döntsön arról, hogy melyiket használja. Az 5Gb-os határt legalább ugyanennyi hivatalos UPC-s ember cáfolta és a gyakorlat is őket támasztja alá.
Az is nyilvánvaló, hogy a hegyekben senki nem épít szívesen kábelTV-t, akinek kell az úgyis előfizet a UPC Direct-re, vagy szimplán műholdvevővel nézi a TV-t. Ebből adódóan valóban kevés az esélyük a broadband internetre, de az ADSL-re is csak módjával hiszen a bp-i hegyek felénél van csak a Matávnet-nek ilyen szolgáltatása.
Manu Chao Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1017
Pontosítok, lehet hogy nem koncessziós szerződés alapján, de tény, hogy fel vannak osztva a kerületek a UPC, a TvNet, és a MatávKábel között (kivéve néhány belvárosi kerületet ahol párhuzamos a lefedettség az UPC és a TvNet között), de pl. a 12. kerületben viszont _nincs_ UPC, és hiába csücsülsz épp a kerülethatáron, azt mondják, hogy nem mennek át a másik szolgáltató területére. Ugyanúgy, mint Csikágóban a gengek, "a sarokig mi áruljuk a cuccost, azon túl scarface bandája terít"
Elméletben igazad van, viszont csak próbálj meg kiépíteni egy párhuzamos kábelhálózatot egy olyan földrajzi adottságú kerületben mint a XII. vagy a II., (relatíve mocskosul többe kerül mint pl. a belvárosban, ahol ugyanakkorta dróttal egyből 40-50 lakásig eljutsz egy háztömbben, a jelerősítőkről, routrerekről most nem is beszélve), szóval sok sikert! (Ugye ebben az esetben új kábelTV előfizetőkre nem igazán számíthatsz, kábeles telefonszolgáltatást még nem adhatsz, marad a net, amire viszont nem tudsz egy ilyen nagyságrendű beruházást alapozni.
Az 5 GB-os korlátot személyesen az UPC-s szolgáltatási mittudoménki mondta a rádióban, úgy fogalmazott, hogy ez egy íratlan limit "a szolgáltatással visszaélők" szankcionálására: a limitet egy hónap alatt meghaladó delikvens a hónap hátralevő részében csak 28 k/sec kapcsolatot kap a kövi hónapig. Nézd, mivel nincs UPC-m sem megcáfolni, sem alátámasztani nem tudom hogy tényleg alkalmazzák-e már most a gyakorlatban, nyilván később lesz jelentősége amikor egy-egy szolgáltatási körzetben egyre többen lesznek rajta, egyébként szerintem nem itt van a valódi porbléma a szélessávú nettel, hanem ott hogy bizonyos kerületekben egyáltalán nem is férsz hozzá, ahol meg van Chello, ott meg szerencsétlenkednek a bekötéssel. Még valami: ahol nincs kábeles internetszolgáltató, a TvNet a hagyományos telefonvonalon ott is szolgáltatja az ADSL technológiájú hozzáférést, és mivel itt nekem csak ez lehet a modem alternatívája, ezért érdekelne, hogy kinek van ilyen tapasztalata, ugyanis ez az egyik legújabb széálessávú net a piacon (hozzáférhető áron).
(Az olyanoktól, mint pl. a Vivendi vagy a Nextra, röhögnöm kell, amikor megjelennek egy 64k-s bérelt vonallal havi 80 rugóért.)
Előzmény: Anti IQ (1014)
tomba Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1016
Akkor most CHELLO vagy BROADBAND?

Kérdés a helpdesk-hez: Mi alapján tudom beazonosítani a chellos latogatokat a log fájlban?
Válasz: *****.chello.hu

CHELLO-m van, itt a nyoma a logban : *********.bp**catv.broadband.hu

*-al csupán az azonosításomhoz szükséges további adatokat töröltem.

(A logban a bejegyzés régebbi. Az előző hozzászólásomból kiderül miért.)

Nincs nagy jelentősége, csak a rend kedvéért írtam meg.

Mielőtt elkezdenek nyomozni: a szerverem nem otthon van.

tomba Creative Commons License 2001.04.13 0 0 1015

CHELLO-t akartam!

Március 31-én bekötötték a CHELLO-t. Határtalan boldogság stb.

Igen kiataláltátok: 2001.04.09-én délben se kép se hang.

Hétfő óta hadakozom az ügyfélszolgálatukkal, hogy legyenek szívesek az internet kapcsolatomat helyreállítani.

Azóta csak ígérgetések és ide-oda irányítások történtek, konkrét tevékenység semmi, annak ellenére sem, hogy pontosan megmondtam a hiba okát és a teendőket is. Újraindítási süketségekkel, fárasztottak. Ez volt a legszakmaibb hozzászólásuk azóta.

Naponta kétszer hívtam az ÜSZ-t, egyszer délelőtt és egyszer este. A délelőtti beszélgetéskor sűrű ígérgetések, hogy akkor délután megcsinálják, az estinél pedig a következő nap volt a sláger. Minden telefonáláskor pontosan egyeztettük, hogy jól tudják-e a telefonszámaimat.

A legjobban az bosszantott, hogy csak 3 nap hadakozás után szólták el magukat (miután megkérdetem), hogy 3 nap a javítási határidejük (tényleg ?), ehelyett folyamatosan a következő napot emlegették. Csütörtökön délben felhívott a szerelő, hogy akkor jönne megcsinálni a kapcsolatot. Mondtam neki, hogy ötig ne nagyon próbálkozzanak, mert azon szerencsések közé tartozom akiknek munkahelyük is van. Hát nem is próbálkoztak. Kíváncsian várom a fejleményeket. Van egy gyanúm, hogy a közeledő húsvét miatt, keddig már nyugtom lesz.

Gondolom az előfizetési díjat nem fogják csökkenteni a kimaradt X nappal, vagy mégis? Mindenesetre még nincs kapcsolatom, és kiváncsian várom, hogy mikor lesz?

Az esetet megírtam Hagymásy András kummunikációs igazgatónak is az info@chello.hu címre. Nem tudom, hány nap alatt érkezik hozzá a levél

Ha valami jó is történik ígérem megírom.

Anti IQ Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1014
Manu Chao

Ha megengeded, akkor pontosítanék néhány dolgot:

"nem UPC-s koncessziós területen vagyunk" , "a koncessziós területek kétévig még be vannak fagyasztva"

Koncesszió kizárólag a közcélú távbeszélő szolgáltatásra van. Kábeltv-t, ADSL-t, béreltvonalat bárki, bárhol szolgáltathat, miután beszerezte a szükséges engedélyeket a HIF-től.

"van egy 5 gigás havi limit is"

Hol? Mikor? Kinek? Ki fizetett és mennyit, hogy megint előhozd ezt a sületlenséget?

Előzmény: Manu Chao (1007)
Brendan Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1013
Az igazsághoz az is hozzátatozik, hogy kaptak a fejükre rendesen. Viszont, ha valamit jól tesznek, azt is illik megemlíteni.
Igy kerek a világ.
Előzmény: Törölt nick (1012)
Adder2 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1011
Meg jol emlekszem naponta mennyit szenvedtem a matavos telefonvonalra vagott modemmel. De az mar a multe :)
Előzmény: Törölt nick (1010)
Adder2 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1009
December ota Chello-s vagyok, eddig gond abszolute nem volt a nettel. 5 gigas hatar pedig abszolute nincs.
Előzmény: Törölt nick (1008)
Manu Chao Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1007
A szávszélesség legyen veletek!

Van tapasztalat TV-Net ADSL-ről? Sajnos sem a cégnél, sem otthon nem lehet brácsázni (Chello) mert a gonosz matáv rálépett a hangszertokra (nem UPC-s koncessziós területen vagyunk)
A Chello olcsóbb, elméletben gyorsabb (512 le /128 fel), igaz ez függ attól is hogy az adott végponthoz közeli felhasználókből mennyi lóg a szeren egyszerre, és mint tudjuk, van egy 5 gigás havi limit is.

Jelenleg a TV-Net belépés 22 500 + áfa (cégeknek is, ellentétben matávékkal!!!) az összes költség pedig havi 10.400,- + ÁFA (két éves szerződéssel), illetve ha már van a matávnál kétéves akcijós szerződésed ISDN-re (sajnos a cégünknek van) akkor annak a díja is ráugrik.
Az ADSL drágább mint a cselló, viszont ebben a kerületben nincs más választás ilyen nagyságrendű stekóért. A sebesség (90 % ban garantált) 384k le, 64k fel. Nem osztozol senkivel, mindenkinek ennyivel gyün a cuccos. Kb. 5 hét alatt húzzák be, de ebből 4 hétig a matáv tököl rajta.
Nincs letöltési korlát, bár szerintem az 5 GB is k*sok.

Kinek van ilyen, és mit mutat a mutató, valójában hogy szakít, és mennyire megbízható a szolgáltatás?
Tudtommal a koncessziós területek kétévig még be vannak fagyasztva, tehát elvben érdemes lehet megkötni a kétéves szerződést a TvNetesekkel.
Várom véleményeteket, üdv: Manu

flying dutchman Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1006
...tudom, tudom. A topic vegigolvasasa utan rajottem mar, hogy nem minden feneking tejfel, nem is olyan szep a leanyzo fekvese, mint amilyennek lacccik. :) Beszamolo jon, ha a UPC is... :o) Dutchman
Előzmény: Tafy (1003)
bbence Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1005
Szintén Zugló? Nekünk is a lakásban a kábel. Én a Zuglói újságban olvastam, hogy a "szolgáltatás bevezetése április-május folyamán lezárul". Egyébként a Zuglóiaknak nem kell aggódniuk(ahol még folyamatban van a bevezetés), mert a Zuglói önkormányzat azzal a feltétellel adta el a TV-t, hogy annak átalakításakot alkalmasnak kell lennie széléssávra. Bár én jobban örültem volna, ha a TVNet-nek adja el :)
Előzmény: Strasszer (1004)
Strasszer Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1004
Én is hasonló helyzetben vagyok és valszleg ugyanott. Új madzag a lakásban, de még a régin jön a TV. Azt igérték, a hónap végére bekötik. Habár ezt a topic-ot olvasva több napi hidegélelemmel kell nekiállnom a beköttetésnek, meg a chello beizzításának. De azért várom, hogy száguldozhassanak a bitek.
Str.
Előzmény: bbence (993)
Tafy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1003
Hoi!

"Eloszor ki kell jonnie a kollegaknak megnezni a kabelt, hogy OK-e az adatatvitelre"

Korai meg az oromkodes, egyik isemrosomnel 7 hete megy a kavaras, mert elvileg alkalmas a halozata a chellora, gyakorlatilag meg nem. A "kollegak" mar 2X kintjartak, megallapitottak, hogy jo minden, kijott az installator, bekototte a kabelmodemet, es itt derult ki, hogy szar kerult a ventillatorba... Szoval akkor orulj, ha mar bekotottek a chellot, es mukodik is. Soxerencset! :))

Előzmény: flying dutchman (1002)
flying dutchman Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1002
CHELLO BESZERELES FOLYAMATBAN. ATMENTEM A VIZSGAN, ALKALMAS VAGYOK A SZOLGALTATAS IGENYBEVETELERE. HURRA! HURRA! HURRA! Azt meg nem tudom, hogy mikor lesz mukodokepes. Eloszor ki kell jonnie a kollegaknak megnezni a kabelt, hogy OK-e az adatatvitelre, majd ezutan jonnek ki beszerelni. Tajekoztatni fogok mindenkit a fejlemenyekrol. Akkor kezdem is: 2001.04.12. 10:10 folyamat elinditasa. Dutchman
flying dutchman Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1001
Koszonom szepen, sajnos meg nem vagyok elofizeto, tehat akkor ebben az evben nem is varhatom, hogy lesz, ugye?? :o)
Mas: van valakinek tapasztalata a II.keruletbol Chelloval kapcsolatban?? Mennyi ido alatt kotik be? Mennyire gyors? Mar most kerjek uj IP cimet?? :) Elore is koszi: Dutchman (II.ker. tul nagy, szukitem a kort: Rozsadomb alja.)
Előzmény: simon templar (1000)
simon templar Creative Commons License 2001.04.12 0 0 1000
Engedd meg, hogy gratuláljak. Megfejtésed pontos! Tiéd tehát fődíjunk:

a.) (amennyiben nem rendelkezel Chello előfizetéssel) egy egész életen át tartó lehetőség, hogy előfizess a Chello szolgáltatásra. Ezen díjunk arra is jogosít, hogy amennyiben a várólistán a kétezredik helynél hátrébb helyezkednél úgy kettőt léphetsz előre.
b.) (amennyiben már előfizető vagy) egy db IP cím amit tetszőlegesen megváltoztathatunk. Ezen díjunk arra is jogosít, hogy amennyiben hálózatkimaradást színlelünk, úgy nálad ezt nem csúcsidőben tesszük, hanem 5 perccel később. Viszont 10 perccel tovább fog tartani. :-)

Előzmény: flying dutchman (998)
ne0 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 999
Nálam ugyanez! Kaptam új IP-t is...
Előzmény: TRohger (996)
flying dutchman Creative Commons License 2001.04.12 0 0 998
Enyem az 1000???? Megvan a UPC oldalon levo mondat jelentese: "Kerem ellenorizze, hogy a bevitt adatok helyesek-e." Mit kapok toletek? Es a UPC-tol???? Dutchman
simon templar Creative Commons License 2001.04.12 0 0 997
Etele út rulez! Nekem semmi bajom nem volt a szerelővel. Előkészítettem neki mindent, értsd: bekábeleztem (parketta alatt), neki csak a csatikat kellett felszerelni és a modemet üzembe helyezni. Cirka 1 óra alatt kész volt. Tiszta rendes munkát végzett. Megvolt a jutalma.
TRohger Creative Commons License 2001.04.12 0 0 996
Hmmm... 3 ora ohne chello... eloszor send/receive villogott, aztan bejott meg egy narancs szinu online villogas is melle...
Eredmeny: uj ip
Tafy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 995
Ehh, en is a XI.-ben lakom, a HEngermalom uton, amit a Fehervari valaszt el az Eteletol, es ketfele valaszt kaptam a chellotol:
1. Par honapon belul varhato
2. Remelhetoleg meg ebben az evben...

Most egy UPC-s szerelotol hallottam, hogy nyarig itt is elerheto lesz, de az en ismerosimtol bekotesileg csak rosszat hallottam roluk. De remeljuk, ez egy tendencia, es nem kirivo eset.

Előzmény: oraveczp (994)
oraveczp Creative Commons License 2001.04.11 0 0 994
Tafy: XI. ker, Etele út

Bár a TV adással ugyanaz a helyzet, amit Brendan említett, én sajnos szerződést kötöttem febr. 10-ével. :(

De, van Chello-m! :)

Üdv.

oraveczp

bbence Creative Commons License 2001.04.11 0 0 993
gligeti:
Zugló melyik része? Nálunk most cseszegtetik, már a kábel a lakásban van, de szerződéskötő még nem volt és a régi kábelen jön az adás, mert eddig soros volt a rendszer. Szerintem legyél rámenősebb a helpdesknél, mond, hogy 100%-hogy van, jöjjenek ki, és ha nincs, kifizeted a kiszállást. Én is nagyon várom már a chellot.
Előzmény: gligeti (991)
Brendan Creative Commons License 2001.04.11 0 0 992
Egy biztos, az UPC-nél nagy kupleráj lehet. Olvasom valahol, hogy jó nagy veszteséggel zárta a tavalyi évet az UPC, de ezen nem lehet csodálkozni. 8 házból álló lakótelepen lakom a XI. kerületben, (ez 152 lakást jelent)Karácsony előtti napon indult meg a TV műsor sugárzása.
Január 10-én jelent meg az első üzletkötő. amelyik lakásban járt,ott megkötötték a szerződést,és attól a naptól kezdve kellett fizetni. A másik házba más alkalommal mentek. Ott attól a naptól kezdve jött a számla. Nálam február 10-én jártak, én attól a naptól kezdve fizetek. Ahol nem voltak otthon, oda már többet nem jöttek szerződést kötni, ezek azóta is fizetés, szerződés nélkül nézik a műsorokat. És bárki, bármilyen csomagra kötött szerződést, minden adót nézhet, a HBO-t is! Ez aztán a szervezés. Ez máshol is igy van, mint ahogy itt lehet ezt olvasni, akkor nem csoda a ráfiztés. A Chello biztos azért ilyen drága, mert rajtunk akarják behozni a tv.szolgáltatásnál tapasztalható veszteséget, ami szerintem a fentebb vázolt kupleráj miatt van. Még akkor nem is beszéltem a bekábelezés szörnyűségeiről, az idióta alvállalkozók kártékonykodásairól.

Előzmény: gligeti (991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!