A Pandán öt éve ilyen, a 6,5 éves Deltán hibátlan. Szépen leflexeltem a hulladékot, a belső burkolat meg csak nem akar rohadni. Úgy látszik, rozsdamentes lemezből készült.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de van esély arra, hogy nem az egyébként hidraulikus kinyomócsapágy hangját hallod, hanem valamelyik (esetleg több) csapágyat a váltóban. Ilyen hiba egyáltalán nem ritka, a kinyomócsapágy meghibásodásáról viszont eddig nem hallottam.
Ezt megnyugtató hallani (mármint a lendkerékről). Én a kinyomócsapágy hangját hallom már jó ideje, de ami ennél nyugtalanítóbb, hogy pályán 6-ból 5-be visszatéve érdekes hangot hallok, mint mikor félrevált az ember. Viszont, ha finoman engedem fel a pedált, egyáltalán nem jön elő. Lehet, hogy ez nem is kuplung probléma, hanem inkább a váltóhoz köthető.
Nekem közel 3 évet volt a külső burkolat nélkül, de még nyoma sem volt a kilyukadásnak, csak azért cseréltem le, mert már jó ideje megvolt a gyári cseredarab. (Köszi Mewo...:-) )
Az Ypsilonon is több évet bírt ki héj nélkül, de ott látható is volt a randa dob, így cseréltem, pedig az sem lyukadt át. Tényleg okádékul nézett ki.
Ok köszi! Enyémben elvileg 117 ezer van most 87-tel vettem a tárcsa még elment volna de a szerkezet megacélosodhatott mert nagyon kemény volt a kuplung és zavart. Akkor ez valószìnû ilyen hogy kevés a holtjáték. Kéttömegünek semmi baja nem volt, söt a srác Fiatba nem is cserélt még.
A Delta kb. egy mázsával nehezebb. Egy biztos, nekem 1.6 MJet 120-as Deltám van, de se a pillanatnyi fogyin, se a dinamikán nem lehet észrevenni semmit. Stopperrel mérve sem volt különbség a rugalmasság terén. 0-200-as gyorsulásban biztos ki lehetne mutatni, de azt elég ritkán csinálja az ember. Ja, a kb. 85 LE-s Pandámnál is ugyanez a helyzet. Régebben volt egy Jazzem, no annál 1 mp-cel gyengébb volt a 60-100 rugalmasság, és érezhető is volt.