Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.12 0 0 60256

Minek? Fölösleges...

Előzmény: vaczok (60255)
vaczok Creative Commons License 2014.05.12 0 0 60255

Üdvözletem!

A rockwool hőszigetelés alá szokás/érdemes vakolni az új építésű porotherm téglafalat?

Köszönöm a választ.

Brikk stone Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60254

Kamineffekt !

Előzmény: lala1961 (60253)
lala1961 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60253

A lépcsöházad ugy müködik,mint egy kémény,föleg ha nem zárnak tökéletesen a nyilászárok!!

Előzmény: Tóth Nándorka (60249)
Égető1 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60252

Passz  !

Előzmény: Tóth Nándorka (60251)
Tóth Nándorka Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60251

Nos a földszinttől indul a lépcső a lakótérhez,fel!A pince ajtók rosszul záródnak,hézagosak..........

Maga a lépcsőház a ház tető alatt van,nem pedig a ház mellett!

Előzmény: Égető1 (60250)
Égető1 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60250

Az bizony alaposan kihűl, mármint a pince. Mit kell tenni ? Ajtó lehetőleg felülre.

Mondjuk a fogalmazás se egyértelmű. Tehát honnan hová vezet az a lépcső ?

Nyilván a pincébe, de honnan ? A lakótérből vagy a kültérből ?

Pl. ha a kültérből, akkor lehet fent és lehet lent is ajtó. Nálam pl mind a két helyen van. Úgy mondják  zsilipelés.

Beltérből általában vízszintes ajtót szoktak alkalmazni.

És télen általában a pince ajtó és ablakok zárva vannak.

A pince födémet alulról hőszigetelni illik.

Előzmény: Tóth Nándorka (60249)
Tóth Nándorka Creative Commons License 2014.05.11 0 0 60249

Szép napot mindenkinek!

A házunk alatt földszinti pince van...A fölötte lévő lakótérbe,egy betonból kiöntött lépcső vezet fel,aminek az alja a pince légterével van kapcsolatban....

Egyszóval ha ezt a lépcsőházat nem szigetelem és zárom el a kültéri levegőtől,akkor így ki tudom hűteni a pincémet???Vagy ez nem befolyásol semmit???Kb 9 m2 tömör beton köti így össze a pince légterét a külső levegővel......Kérem adjatok vmi jó tanácsot,ötletet..Üdv

hohocali2 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60248

Rendőrségi feljelentés megtörtént, ha lesz fejlemény, beírom.

KömKel Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60247

Most vagy nekem van dejavu-m, vagy máshol olvastam kisértetiesen hasonló sztorit ugyanezzel a céggel, ugyanezzel az ügyintéző-más cég-előleg vonallal.

Előzmény: Herr X (60246)
Herr X Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60246

A Var-Szig-gel kötött szerződést az én értelmezésem szerint. Ezért rajtuk verném el a port már csak jogilag is.

Engem anno a Lunada kft. húzott le 5000Ft-tal. Tőlük vettem a zuhanykabinunkat. Szimpatikusak voltak, semmi gondom nem volt velük.

Aztán pár év múlva kellett pár görgő a zuhanykabinhoz. Bementem hozzájuk, mondták, hogy megrendelik, adjak előleget, mondjuk 5000Ft-ot. Nem gyanakodtam, mert jó tapasztalatom volt velük. Hiba volt.

Mire szállították volna, szőrén-szálán eltűntek.

Némi iwiw-es és internetes kutakodás után megtaláltam a lakcímét lukács andikának. A pasija nagy nehezen kijött és közölte, hogy andika elköltözött Ló puszta 182-be, ő nem tud róla semmit.

Újabb kis kutakodás után megtaláltam andika édesanyját. Írtam neki, hogy szerintem 5000Ft-ért nem biztos, hogy megéri kockáztatni a rendőrségi feljelentést a lányának. (Közben a cég ellen felszámolás indult, mert a nagykernek sem fizetett és másokat nagyságrenddel nagyobb összegekkel húzott le.)

Anyuka felhívott, hogy összekaparja a nyugdíjából, meg minden, csak ne tegyek feljelentést....

Aztán felhívott andika unokatesója, hogy mit képzelek én, hogy szegény anyukát kikészítem. Elmagyaráztam neki, hogy nem én készítem ki, hanem andika.

Pénzt azóta sem láttam, a nagyker volt annyira jó fej, miután náluk és érdeklődtem a Lunada kft. felől, hogy a görgőket nagyker áron adták el nekem, így a veszteségem minimalizálták.

Hogy miért írtam le ezt?

Mert ha kft-ről van szó, az max. a kft. vagyonával felel és a nagyobb hitelezők hamarabb nyújtják be ügyvédek útján az inkasszót, minthogy a magánember feleszmélne.

Szóval amíg még meleg a téma és van valaki a cég telephelyén, addig kell személyesen intézkedni, mert utána már max. az ijesztgetés maradhat.

És mivel a Var-Szig létező cég és tőle rendelte a motyót, amit vissza is igazoltak, így létrejött velük a szerződés, nekik kell teljesíteni.

Én a Var-Sziget keresném meg és ezzel párhuzamosan a zöldpontyosokat is próbálnám elérni.

Előzmény: Törölt nick (60244)
bnorci71 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60245

B30 házon kivülre tavaly 8cm grafitos került

Az atika fal még hátravan, lehet idén lesz rá kedvem.

Én 15-20cm gondoltam, nem is a téli hideg hanem nyáron elviselhetetlen meleg miatt

a tető barna Bramac cserép, a fal a tetőtérben kb ~2,2m magas

nagyon ördögtől való, hogy ott dupla vastag lesz a szigetelés?

a cserép alatt semmi nincs van pár darab szellőző cserép, de az kevés az átszellőztetéshez, nyáron szerintem simán van stabil 40C° éjjel nappal

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60244

De a problémádra visszatérve: kivel szerződtél?

Szerintem a Var-Szig-gel.

Innentől kezdve NEKI KELL TELJESÍTENI.

Nekik?

Miért pont... nekik kéne, hisz nekik még NEM fizetett egy fillért sem!

Ő meg játssza le a zöldpontosokkal.

No, ezt kéne tisztán látni, hogy miért is fizetett a másik bagázsnak... akinek a neve MÁS volt!

Csak mert azt mondták... ?!

Előzmény: Herr X (60243)
Herr X Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60243

kb. 1.5 hónapja írtam szintén a zöldpontosokról.

Én csak simán két gipszkartonozáshoz szükséges szerszámot rendeltem tőlük bolti átvétellel és bolti fizetéssel.

Pár hétig türelmesen hívogattam őket, hogy hol vannak a szerszámok.

Aztán tettem rájuk magasról....búcsúzóul még beírtam a fórumba, hogy kerülendőek....

De a problémádra visszatérve: kivel szerződtél?

Szerintem a Var-Szig-gel.

Innentől kezdve NEKI KELL TELJESÍTENI.

Ő meg játssza le a zöldpontosokkal.

Előzmény: hohocali2 (60236)
gabrielke Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60242

így van, aztán utalás helyett kp-s fizetést ígérni, odamenni (nem egyedül) majd a másik összeget szép szóval visszakérni.

Rendőr satöbbi is nyilván lehetséges, de elképesztő jó kapcsolatok nélkül nem hiszem hogy megfelelő sebességgel tudnának reagálni.

Előzmény: Törölt nick (60241)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60241

...vagy inkább kéne adni neki egy új megrendelést másik e-mailről és más adatokkal!

Aztán lépni...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (60240)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.05.10 0 0 60240

"Megjött a visszaigazolás e-mail-en, majd később egy másik e-mail, hogy a rendelés egyedi jellege miatt előleg fizetés szükséges (50%)."

Nagyon fontos: elismeri-e a honlapot üzemeltető cég, hogy ezt a másik email-t is ők küldték?

Mert ha nem, akkor igen körülményes lesz bebizonyítani azt, hogy ők is társtettesek a csalásban és nem csupán jóhiszemű közvetítők (persze ekkor meg adatkezelési vétséget követtek el ;).

Küldj nekik egy olyan levelet, amelyre adott válaszukból egyértelműen kiderül, hogy azt a levelet is ők küldték, vagy helyettük egy külső cég (pl zöldpont) válaszolt.

(a kérdéses emailben szereplő "feladó" nem jelent semmit, azt bizonyítékként felejtsd el, bármely szakértő kacagva megsemmisíti)

elemes2 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60239

leginkább azonban részvétem :-(

elemes2 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60238

mi az, hogy a varszig nem tehet semmiről????

bnorci71 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60237

rendőrségi feljelentés

hohocali2 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60236

Sziasztok!

A következő átverés történt velem és egy kollégámmal is :

hőszigetelő alaprendszert rendeltem a Var-Szig Kft-től (http://akcios-hoszigeteles.hu/). Megjött a visszaigazolás e-mail-en, majd később egy másik e-mail, hogy a rendelés egyedi jellege miatt előleg fizetés szükséges (50%). Ez utóbbi levélben megnevezték az ügyintézőt. Az ügyintézőtől jött még egy levél a befizetés adataival és a kézzel írott számlával, de ez már a "Zöld Pont Szigetelés Áruház Kft"-tól. Megtörtént az utalás, ezután többszöri megbeszélt időpontban sem érkezett meg az áru. A Zöldpont 1 hete elérhetelen.

Utána néztünk a cégnek (sajnos már későn), év elején alapított friss cég. Egy nagyon hasonló nevű céget tavaly év elején alapítottak (ugyanazok a tulajdonosok), és év vége óta APEH végrehajtási eljárás van folyamatban ellene.

A Var-Szig Kft elérhető, de állítása szerint nem tehet semmiről. Véleményem szerint ez kamu.

Senki ne fizessen előre se a Var-Szig Kft-nek, se bármilyen Zöldpont-tot nevében tartalmazó cégnek!

Ha tudtok olyan helyet a web-en, ahol ezt a történetet többen látják, kérem írjátok meg.

gabrielke Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60235

Jogos. Mondjuk nekem eszembe nem jutott kültérre, pláne szigetelésre konnektort építeni (eddig).

De most lehet, hogy fogok :)

Előzmény: Gyurco78 (60233)
Alex Raps Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60234

Nem a kötés állandó hanem a futó HMV programot állítom be állandó utánfűtésre. :))) Jelenleg - az alsó csőkígyós bekötéssel - úgy programoztam fel hogy 16-23-ig melegítse csak a vizet (szombaton 0-24-ig). A felső bekötést alkalmazva ezt a beállítást módosítanám 0-24-re H-V-ig intervallumban.   

Előzmény: halaloszto (60232)
Gyurco78 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60233

Lámpának talán elmegy az EPS-be csavarozás is, konnektornak, vagy nehezebb szerelvényeknek azért jó ez a magasító cucc. Nem szép látvány, ha a fűnyíró zsinórjával kitépsz egy négyzetméter szigetelést.

Mondjuk én összesen hármat építettem be, 6000 Ft a teljes szigetelés árához képest nem volt olyan sok.

Előzmény: bnorci71 (60212)
halaloszto Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60232

a felso hocserelore kotni a kazant az szerintem ok. az allandora kotest azt nem ertem. a tartalyban van egy homero, es az alapjan futi a kazan a tartalyt. ennek a homeronek a helyevel lehet jatszani. mivel gaz mindig van, es a kazan szinte mindig kepes abban a tempoban melegiteni a vizet amiben az fogy, a cel hogy minnel kevesebb melegvizet tarolj. igy a szenzort en elegge felulre tennem, ha ott mar van 50 fokos viz, lehet abbahagyni a melegitest. igy szinte minden nagyobb vizelvetel utan indulni fog a kazan, de kit erdekel.

Vajk

Előzmény: Alex Raps (60209)
halaloszto Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60231

a vezetek a falon/ban csoben megy. a cso szepen atmegy a szigetelesen. ha atfuggesztes van, akkor a cso a falbol lefele all ki pipaval, hogy ne essen bele az eso meg a viz a kabelen ne follyon bele.  itt van egy laza szakasz a vezeteken, es utanna van a horgonyhoz rogzitve. bogar ellen a cso vegere elore huzhato gumi kupak amin at van huzva a drot, vagy utolag ki lehet nyomni sziloval.

Vajk

Előzmény: ZolKa (60205)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60230

"*mittomén' hogy azok a vacuum csövek hogyan bírják"

A külső és a belső üvegcső közötti vákuum elvileg örök élet (illetve az első hozzávágott féltégláig ;)

A közepében üzemelő heatpipe (már amelyik ezzel működik) elvileg persze leereszthet, hogy ez mennyire esélyes, azt talán egy gyakorló szerelő tudná megmondani.

"és ha nem akkor a cseréje ott a tetőn nekem sikerülne-e (szédülős vagyok) és az mennyiszer szükséges mondjuk 5 éven belül?"

Komoly rendszerben a csövekben heatpipe van, sőt úgy van megcsinálva, hogy egyenként cserélhető (ha ismered a trükkjét) és minden cső különálló egység (tehát ha pl egy cső féltéglát kap, attól még a többi továbbra is fűt, tehát nem muszáj egyből azonnal felrohanni a tetőre, gyűjtheted a bátorságot akár évekig - katt ide)

...persze van olyan napkollektor is, amelyben nem heatpipe van és/vagy amelynél egyetlen cső eltörése esetén egyből leáll az egész mutatvány...

Előzmény: Alex Raps (60223)
lala1961 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60229
SZERINTEM ne vedd magadra Én azt általánosságban írtam amit írtam nem rád akartam kihegyezni.De azt azért beláthatjuk,hogy egyre több kokler adja itt a felelőtlen tanácsot szakinak álcázva magukat!Nekem megvannak a "mérvadó"szakiaim akik SZERINTEM megfelelően tájékoztatják a FÓRUMOT. Remélem nem nagyon Off.
Előzmény: bnorci71 (60228)
bnorci71 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 60228

SZERINTEM

nem mondtam, hogy így kell, ez a jó,.... azt írtam ÉN hogy csináltam és nem azt, hogy szoktam, azt se mondtam, hogy szaki vagyok, és még csak nem is tanácsot adtam valakinek mint MEKK szokta, hogy így csinálja

SZERINTEM

Előzmény: lala1961 (60227)
lala1961 Creative Commons License 2014.05.08 0 0 60227

Boccs,de nem szakiként általába oda biggyesztem ,hogy "SZERINTEM"melyik megoldást preferálnám ha Én ennek a dolognak a megoldásán agyalnák.Tudod ezeken a Fórumokon azért Én annak örülök ha minden témakörbe az "IGAZI" szakik uralják a topikokat,és a többiek ebböl kimazsolázva a nekik szükséges elemeket felhasználva beszámolnak a tapasztalataikról.SZERINTEM. Az elveidtől semmiképpen nem szeretnélek eltériteni,de azt azért beláthatjuk ,hogy kishazánkban sajnos semminek nincs meg a reális ára(a munkádnak,a szolgáltatásoknak se a megvásárolandó portékának), Én csak "kreált"áraknak hívom ezt a katyvaszt.

Előzmény: bnorci71 (60224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!