Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Effektíve nem tiltott, de a magyar állami egészségügy nem végzi és az OEP, vagy mi a neve most, pedig nem finanszírozza, ezért állami intézményben az nem végezhető. Ennek ellenére ezek mégis megtették, mégpedig úgy hogy azt nem adminisztrálták, nem regisztrálták, a felhasznált forrásokat pedig simán elsikkasztották.
De egyébként javítsatok ki ha tévedek, de nem tiltott a nemváltó műtét.
Szóval én úgy gondolom, ha fizettek is ezekért, akkor itt színtiszta haszonszerzés volt a cél. Mint ahogy a plasztikai sebész sem azért műt meg, mert ő annyira segíteni szeretne, hanem azért mert jól megfizetik.
Mert hogy tutira tudott ott mindenki arról, hogy pöcsöket varrnak fel kékhajú luvnyáknak, meg csöcsöket ültetnek be mindenféle macskajaniknak. Aki meg felnyomta őket... nos, ő volt az akit kihagytak az osztásból.
És akkor tapsoljunk az eü dolgozóknak? Csak gondos megfontolás meg válogatás után...
"A kérdés számomra csak az, hogy vajon a műtéteknél segédkező egyéb embereket (altatóorvos, az utógondozást végző nővérek, stb., akik nyilván szintén pénzt kaptak) is elkapják-e, és hogy hány évet kap az egész xaros bagázs..."
Na szerinted miért félemlítette meg őket a látott epizód? :DD
"Megfélemlítette a dolgozókat a letartóztatott kiskunhalasi, nemátalakító maszek műtéteket végző orvosok esete"
Értjük, ugye?
Szegény kórházi dolgozók rettegnek, mert látták amint bilincsben viszik el az egyik főorvost, meg fiatal kolleganőjét. Nem az a gond, hogy ezek ketten illegális műtéteket végeznek titokban, amely valójában testi csonkítás, aminek a költségeit lenyeletik a kórházzal, amire nincs semmiféle biztosítás, háttértámogatás, amiért zsebbe kérnek pénzt, s ami mellesleg tiltott kategóriába tartozik, hanem az, hogy szegény, szerencsétlen kórházi dolgozóknak végig kell nézni, amint két bűnöző kollegájukat megbilincselik. Pedig ők csak segítettek azoknak az elnyomott, megalázott betegeknek, akiken nem segít senki.
A kérdés számomra csak az, hogy vajon a műtéteknél segédkező egyéb embereket (altatóorvos, az utógondozást végző nővérek, stb., akik nyilván szintén pénzt kaptak) is elkapják-e, és hogy hány évet kap az egész xaros bagázs...
Sajna nincs semmim, de a lisocore-ra rákeresve megtalálod az oldalukat. Bár a gyártástechnológiáról szerintem nem sokat árulnak el. Annyit tudok hogy a magját valami újrahasznosított szálas anyagból (rongy? műanyag?) meg műgyantából sütik, szóval tök kemény meg a geometriából adódóan erős is. A felülete meg bármi lehet, amit megfog a ragasztójuk.
Nekem meg megjött a motoros nadidrágom a régi helyett.
Had dicsekedjek kicsit! :o)
Nagy sz öröm, szerintem a csajszi nem nagyon volt képben, hogy mit árul, nagyon olcsón adta, vsdonat új, ééés! Benne vannak a gyári(!) protektorok. Leérnek a sípcsontomig.
November óta nem kaptam áram számlát, oszt kezdett már idegesíteni a dolog, pláne azért mert a honlapjuk mindig feldobta hogy "diktálási időszakom" van, annak ellenére hogy én az áramra éves általányt kértem, meg tudtam mondani nekik hogy kb mennyit fogok fogyasztani. Akkor meg miért akarja hogy diktáljak nekik???
Na mindegy, röpke 13 perc alatt sikerült eljutni egy élő emberhez, akivel ügyezhettem. Kiderült, hogy ők havi 7 (hét) kWh-t rögzítettek nekem fogyasztási átalánynak, oszt azért nem számláztak, mert nem érte el a számlám a minimál összeget. Egészen pontosan tudom (mert hogy megvan a beküldött doksi) hogy én havi 130 kWh-t jeleztem feléjük. De akkor miért állítottak be 7 kWh-t? Senki sem tudja...
Az is rejtély, hogy az éjszakai áram mérőjének honnan vették a 300-valamennyi kWh állását. Mert hogy az 83 kWh-t mutat. Azt mondja a zügyintéző, hogy az "becsült óraállás", no de mégis mi alapján becsülnek ezek a jóemberek??? Nem használok éjszakai áramot. Áll az óra. Sutty, bediktál nekem 300+ egységet valaki, exem-faxom megáll. Miből hasalja meg??? Mondjuk nem mintha azt kiszámlázták volna...
Amúgy a havi fogyasztásom kb 120 kWh lett november óta, MOST napi 4 kWh-t eszik a ház, ebből 1 kWh az az 500 Wattos törölközőszárító, ami napi két órát megy. Sz'al nyáron csak napi 3 kWh lesz, még annyi sem, simán passzolni fog a havi 120...
Az üfffélszolgálatuk is vicces volt, a manus telefonjába simán behallatszott legalább 3 másik ügyintéző rikácsolása, elég nehéz volt kivenni, mit is akar a szentem. Csak abból tudtam következtetni, hogy az én emberem férfi volt, a másik 3 meg nyanya...
A legnagyobb porblémájuk az volt, hogy túl jól néztek ki és mind a kettőnek volt már pasija a mindenféle fa alapú termék nem bírta a lakóbuszban "tomboló" párát, nedvességet, fröccsenő vizet. Oszt nagy súllyal esett még latba a súly meg a helyigény. Na most ehhez képest 18 milliméteres laminált faforgácslappal burkoltak mindent, ami minden szempontból rossz volt nekik, de hát az asztalos faxi aki exkluzíve gyártott nekik, azt mondta hogy ezzel tud dógozni, és kész. Minden más feldolgozhatatlan. No, ezt a bullshitet tettük egyenesbe.
Mert ugyi van a faforgácslap (kb 700 kg/m3), ami VASTAG, ebből adódóan viszonylag nehéz és sok helyet is foglal, no meg nem túl minőségi anyag.
Van a rétegelt lemez (kb 1200 kg/m3), ami szerkezetileg sokkal erősebb, de nem szereti a vizet. A 18 millis faforgácslapot simán ki lehet váltani 8 millis rétegelt lemezzel, oszt a súlya máris kevesebb, ugyanakkora felületen.
Tömör fával nem is kísérleteztek, mert vetemedik és drága (?) és nehéz megmunkálni (???) meg különben is az asztalos...
De most megismerkedtek a kompaktlemezzel (kb 1400 kg/m3), ami örök élet meg egy nap, kva jól bír kinézni, nem érdekli a nedvesség, és 6 mm-es kivitelben erősebb mint a faforgácslap, és ugyan a fajsúlya annak kétszerese, de a harmadannyi vastagság miatt felületre vetítve 2/3 a tömege, no és ugyi vékonka! Ellenben antibakteriális, nem érdekli a víz meg a pára, lehet gőzborotvával pucolni, PLUSZ van tűzvédelmi tanúsítványa (!) is. Nehezen ég, nem csöpög olvadékot, nem ereget mérgező füstöt. De legalább jó drága.
De nem is a kompaktlemez volt ami felizgatta őket, hanem egy LISOCORE nevű szemét termék ami manapság igen nagyot megy a gépjárműiparban. Valami műgyantás kötésű, térben formált merevítő "hálóra" két oldalról ráragasztott lemez, ami kellően merev, pehelykönnyű, lehet fokozottan lángálló, lehet víz- és páraálló, remek hangszigetelő, nem túl drága, és kifejezetten kva jó benne kábelezni...
Erre a cuccra van most rákattanva minden buszos meg kamionos meg lakóautós cég.
Mondjuk nekem nem annyira tecccik, de mindenképpen fejlődés a papírrácsbetétes lapokhoz képest. Ennek a magja műnyantával sütött és eléggé erős...
A könnyű és a rétegelt lemez a rétegragasztásra alkalmazott műgyanta miatt ellentétes fogalmak. :) Értem ám hogy a többi rétegelt lemezanyagnak használt faaanyag sűrűsége miatt mondod, de hagy trollkodjak már picit! :D
Ez pedig 100% a főnök felelőssége, aki nem képes azt az egyszerű dolgot megértetni a beosztottakkal, hogy az ő fizetésük a te vásárlásodból van. De a főnök is hasonló kaliber lehet, mint a rusnya varjú :DDD