Total - OFF Dir kartacsak, asszem a PolForum belterjessegenek a legbiztosabb jele ez az "oroko hari - jajjjj leccilecci neeeeeeee - deeeeeeeeeee, es kulonben is a Sanyitol meg a domper sem kellett sosem" szintu offolas; szerintem nehany embernek arra lenne szuksege, hogy az ide feccolt idot egy jobb krimoban a haverjaival toltse el. De tenyleg..... A problemak legnagyobb resze amit itt kitargyalunk messze nem akkora sulyu mint amit mi tulajdonitunk neki, de ha az ember nem lep neha egy lepest hatra es nem realizalja ezt, konnyen elhiteti magaval, hogy itt min. vilagot megvalt....
"Számtalan dolog van a világon, amiből baj lehet. Akkor miért kell pont ezt kiemelten kezelni?" Talán azért, mert ez nem csak egy lehetőség. Ebből már volt baj.
Hi, látod dokikám, kár volt az igyekezeted. De ha ez boldogít akkor táppénzkiírás nélkül is megvetlek, de a kommunista pártodat is, tőlem úgy és oda alakultok ahova akartok, ugyanazok maradtok.
Arról beszéltünk, hogy utálod a Fideszt vagy megveted. Állítod, hogy az utóbbit. Rendben van, de azzal ugyanúgy nem írnak ki táppénzre, mint az utálattal - jegyeztem meg.
Erre elkezdtél összefüggéstelenül hadoválni, hogy de így MSZMP-tagkönyv, úgy nyalás... És ennek a hozzászólásodnak sincs se füle, se farka.
(Szedd már össze magad, ne hagyj hazugságban! Épp most mondom, hogy tünetmentes vagy, erre tessék...)
Hát ezt neked kéne jobban tudnod hogy miért kaptad, valószínüleg nem az utálatért. Azért lassan előkeresgélheted, a Vik elvtársad mostanság nagyon a Kádár atyecotok kottájából muzsikál, egy régi párttagsági előbb utóbb biztos jó lesz és sokat hozhat a konyhára.
Ne bántsd már! Feltalálhattak valami új gyógyszert, vagy csak rendesen szedi a régit, de mióta legutóbb visszatért, teljesen egészségesnek látszik. Persze, a Fidesz-utálata a régi - de azzal senkit nem vesznek téppénzre.
Te még mindig életben van? Azt hittem téged Kövér meg az egész NBH az elmúlt ciklusban többször is kivégzett. Kár lenne érted. Viszont a web pagedet a helyedben megsemmisiteném mielött valaki feljelentene otromba gyerekrontás vádjával.
amit a szabad Quebec szabad polgárai elértek ( a gay marriaget)
Na végszónak annyit: népszavazással érték el? Vagy egy kormány eröböl átnyomta azt? Nehogy majd azt mondja a világ, ha most a szadesz átnyomja a gay marriaget, hogy "Mo szabad polgárai mit el nem értek!" Chretien egyébként mindent át tud nyomni amit akar. Hussein temetésére nem ment el, mert azt mondta hogy nem szakitja meg a si szabadságát. ("Nem tudna már idöben odaérni"- ahogy ö mondta) Majd egyszer lement a nép közé ahol volt egy kritikus hang, Kreténke odalépett az illetöhöz és behúzott neki egyet. Na csak néhány adalék, arról, hogy mi az a szabad polgár (hol nem az?) meg a hatalomba beválsztott örltek közötti különbség.
OFF pixykém, azt ne mondd, hogy nem értetted, amit akkor írtam, és magadra vetted.... ezt komolyan írod, vagy csak viccelődsz? már másoccor kapom meg tőled ezt. úgyhogy asszem, komolyan vehetted. :(
Te alszol miközben olvasol? A témakat ti adjátok, nem vetted észre? Én csak reagálok rá. Reagálok arra, hogy a hisztéria-huszárotok, Tündike megint topicot nyitott, hogy antiszemitázhasson meg nyilasozhasson egyet, s ezzel terepet nyithasson a hivatásos sápitozó népségnek. Reagálok a szellemi értékrendjeitekre: pl. a vallás üldözésére, a megoldásaitokra (hajaj, majdnem kiirtam hogy Végsö) meg a hasonlókra. Rögeszmésnek meg nevezzünk inkább azokat, akik minden nap, naponta 50-szer ütik be az Indexbe, hogy Lovas! meg Demokrata! meg Antiszemita! meg Pógári Kör! meg a többi betanult jelszó. Én csak társalogtam ma veletek. Csak aztán nehogy úgy járjunk mint a múltkor, amikor Tündike a szokásos nyilasozása, antiszemitázása közben kapott tölem néhány történelmi kérdést a zsidó szervezetek, Anglia szerepéröl a zsidók elárulása ügyében, ami nagyon zavarta a lineáris gondolkodását, az eddigi eléggé egyoldalú világnézetét. S aztán elöbb elfutott egy másik topicba hogy lejárasson, majd vádalkut kötött a moderátorral, hogy süllyessze el a topicot, cserébe hajlandó megbünhödni egy egynapos letiltással. Szóval nem csodálkoznék, ha holnapra eltünne ez a topic. A liberalizmus jegyében!
amikor te a liberalizmushoz kötöd a dogmákat, s nem az egyházhoz.
Amit a szadesz hirdet az már rég nem liberalizmus, hanem egy elkorcsosult, értékmentes világnézet. Erre a liberalista szót használni erösen jó hirnév sértö, én csak libsinek nevezném. Mert korcs eszmerendszerhez korcs megnevezés illik. A Kossuth leszármazottak csak annyit mondtak a mi liberoinkról: "Zavaros eszemerendszerü párt"
Akik a liberalizmust egykoron meghirdették azok nem hirdették, hogy az állam vagyonát fel kell számolni. Vagy hogy a hazai ipart veszni kell hagyni, ha a külföldi erösebb. Vagy hogy a melegek házasságáért kell minden eröt megmozgatni, nem pedig a nemzet fennmaradását, gyarapodását biztositó családok helyzetéért kell harcba szállni. Vagy hogy a prófetikus vallások intézményi szervezeteit pénzügyileg el kell lehetetleniteni. Nem voltak társak olyan törvényben, amely gyakorlatilag felszólitás volt drogfogyasztásra. Stb. Az egykori, igazi liberálisok ezekkel a mai eszmékkel semmiképp se vállanának közösséget.
Igazad van, az egyház is hirdet dogmákat, mert felépitette a teológiáját az irás értelmezése alapján. De hát igy müködik a Halaha és Hagada is. Az is baj?
Alapjaiban véve azonban az egyház a prófétikus irások üzeneteit hirdeti. Ha meg téged ezek a "dogmák" zavarnak, akkor semmi okod ebbe a vallási diszkurzusba intenziven belekeveredned, elég ha kijelented, hogy téged a próféták és a kinyilatkozásaik zavarnak, de nagyon-nagyon. Amúgy az egyházaknak minden hibájukkal, meg az emberek 40 évi diktatórikus lelki elnyomása után is, mintha kissé nagyobb táboruk lenne Mo-on, mint a libsiknek. (szándékosan nem húzlak most azzal, hogy hogyan áll ez a népszerüség arány világ viszonylatban). Talán azért verik az egyházak magasan a libsi politikusokat, mert ök mégiscsak értéket nyújtanak az embereknek, nem pedig megélhetési politikai handabandát?
Ugye az állításod úgy szólt, hogy Kanadában "csak" egyházi házasság van. Így volt, állítod. ...Most így van. majd nem így lesz.
Azt irtam, elöször, hogy kb. 5 éve (valójában 1998-ban) a haverom csak az egyházon keresztül tudott házasodni. Ezt most is fenntartom, mert határozottan emlékszem, hogy azt mondta, hogy csak igy megy. Emellett nem túlságosan érdekel, hogy valójában volt-e akkor civil lehetöség is, amikor a végkövetkeztetés az, hogy akár igazam van, akár nem, az Egyház-Állam Kanadában igenis, össze van fonódva, de ott jól megvannak ezzel, nem importálnak magyar hisztéria szürke állományt, hogy meggyözze öket hogy mennyire ostobán élnek még most a 21. században is, amikor nem hallgatnak a szadeszi világmegváltó dogmáikra. Igazad van megint. Egyszer ez utóbbi se lesz.
Erre egyszerűen nem lehet a keresztény jobboldal európai szövegét alakkalmazni a"nemzetmegtartó szerepről".
Már bocsánat, de mi nálad ez a megrögzött asszociáció mindig a jobboldalra meg kereszetény oldalra? Miért jut neked mindenröl ez eszedbe? (na persze, a reflexek) Én amúgy nem a jobboldal európai szövegét mondom (van ilyen?), hanem a magamét. Persze itt mellékágon adódik a kérdés, hogy a nem-keresztény oldal (mszp-szdsz) akkor miben definiálja a nemzetmegtartó eröt, vagy egyáltalán van-e a szótárukban ilyen kifejezés? Erröl talán bövebbet ha irnál. Ha már a jobboldalról felvilágositottál, most akkor szeretném látni a nem-keresztény oldal definicióit is.
A probléma ugyanis az, hogy az ortodox judaista hagyományt jelentős vallási iskolák úgy értelmezik, hogy az ellentétes a cionista állammal....
Azt hiszem te a területi Israel lényegének elvetésére gondolsz bizonyos ortodoxok részéröl, a lelki Jerusalem elötérbe helyezésével átellenben. Ennek azért ellentmond a Western Wallhoz zarándokló rabbik meg jeshivások tömegeinek hagyománya. Ha ezeket kiveszed Israelböl, akkor ugyanazzal az erövel odaadhatod a Templom-hegyet meg egész Jerusalemet a moslemeknek. Csak hogy kik is azok, akik beindulnak és ölnek a területekért? Maguk az ortodoxok (Goldstein, Amir). Aligha hihetö tehát, hogy egy ortodox lazán elmennen diaszpórába, mert neki a lelki J. a lényeg, az épületek, helységek nem.
S aztán ott van az ortodoxia a politikában keményen, nélkülük kormányt gyakorlatilag nem lehet csinálni. S miközben a gyakorló vallási hagyományokat követö zsidók létszáma nem mérhetö a szekularizált zsidókhoz, de mégis pont ök azok akik körül forog a politika: Jerusalem, a települések, Israel határai, stb. Egy Sabbathkor totál kiürülnek a városok utcái (Ok, a new generation este discoba megy), leáll a forgalom. Nem látom tehát, hogy mitöl ne lenne ott a vallás Israel nemzetmegtartó, identitási politikájában. Föleg amikor 30 fös enklávés ortodox településekre 100 fös katonaság vigyáz, csak azért mert fontos, hogy a zsidó vallás azon az 1 négyzetkm-en is ott legyen. stb. Ha a te következtetésed alapján ezt a vallási alapot kiveszem Israelböl és modern államot akarok csinálni a vallás felszámolása által, akkor aztán jól néz majd ki Israel! Javaslom, ne alakits pártot ilyen eszmékkel, mert a Goldsteineket, Amirokat ez a gondolkodás rendkivül irritálja. Kár lenne egy ostoba ötlet támogatása miatt az ablakon kidobnod az eddigi nyugdijbefizetéseidet.
Jeruzsálem, az óváros és egyéb részei, az más. Azt minden zsidó, a legvallástalanabb is, vagy majdnem minden zsidó, szentnek, oszthatatlannak és egynek tudja,
Mondjuk úgy hogy az Óvároson 4 vallási felekezet is osztozik a legnagyobb békében, nincsnek egymással szemben követeléseik.
Olvastam fentebb kiváló cionizmus-definíciódat is. Még csiszolgatnék rajta a helyedben.
Jó, majd megcsiszolom az Ószövetséget. Hol kezdjem, adjál tanácsot, bekezdést.
Hi, már nem tanács hanem szervezet, lehet hogy szóltak a Viknek hogy a tanács az direktre a szocializmusra emlékeztet. Mondjuk az önkormányzat ellenében létrehozott faluparlament az szovjet:-)))
Nekem különösen az teccik, hogy a polgári kezdeményezés építő tüzének, az országjobbító tanácsok bölcsességének az ősforrása még csak nem is párt, hanem Ő maga.
Ezeket a gondolatait Bagi-Nacsa/Éles István sem írhatta volna meg pariódiába illőbben .. :)