Érdeklődnék a chellos felhasználóktól, hogy náluk külföldi siteok sebességét meg lehet-e mérni ping programmal.
Problémám:
Netes játékot játszanék, de nem írja ki sose a sebességem ezért próbáltam a pinget.
A mai magyar piacon szerintem az árához képest a legjobb. Gyors, ha akadozik is.
Pár hete viszont valami rendőrlámpa-funkciót építhettek bele: bejelentkezéskor napszaktől függetlenül fél-egy perc várakozás után enged csak a netre. Ami még rosszabb: pár perc után lekapcsol a netről, kattintásra újabb fél-egy percet kell várni a csatlakozásra. Ez korábban nem volt, minima idegesít. Ügyfélszolgálat visszahívást igért a problema miatt (azóta is...) :((
Mi a véleményetek?
1. A gépemen van valami rosszul állítva ?(nem változtattam rajta hónapok óta semmit, korábban úgy működött a net, mint villany: ha beléptem bennt voltam )
2. csak nem valami korlátot építettek be a nagy forgalom miatt?
A chellos levelezés műxik nálatok rendesen? Nálunk egy hete van Chello, de még egyszer sem sikerült belépnem azzal a user ID-val meg passworddel amit megadtak. Többször is megkérdeztem pedig direkt.
Egy ismerősöm aszonta, hogy eleve szar az a levelező ne használjam. Tapasztalatok??
Eddig kábel se volt, most építették ki januárban, már UPC-sek (alvállalkozóinak allvállalkozói, arról is mesélhetnék...). TVNet-et már nem árulnak ha jól tudom, akinek volt TVNetje, az még megtarthatja, vagy ilyesmi...
Nálad gyorsak voltak. Nálam arra a kérdésre, hogy hogy lehet, hogy nem elérhető a Chello, mikor az önkormányzattal kötött szerződés értelmében minden új kiépített kábelnek (így a miénknek is) kétirányúnak, adatkommunikációra alkalmasnak kell lennie, (a kerület egyes részein meg van Chello), tehát technikailag minden meg kell hogy legyen (már ha a feltételeket betartják), nos, 3 hét után jött meg a "válasz": Az on korzeteben jelenleg nem elerheto a szolgaltatas... Visszakérdeztem újra, de gyanítom, hogy
erre se kapok más választ.
Tanmese:
Székely és a fia visszatérnek a medvevadászatról, és az apa beugrik a kocsmába, fiára bízza, hogy maradjon a szekéren, és vigyázzon az elejtett medvére, amíg ki nem jön. Kijön, medve sehol. Kérdezi a fiát:
- Hol a medve?
- Milyen medve?
- Hogyhogy milyen medve? hát hol voltunk ma?
- Fönn voltunk a Kárpátokban.
- És miért voltun ott?
- Vadászni.
- És lőttünk valamit?
- Egy medvét.
- Aztán amikor ideértünk, mint mondtam?
- Hogy maradjak kinn és vigyázzak a medvére, amíg kend bemegy inni.
- Na, és aztán?
- kigyütt kend.
- Na, és hol a medve?
- Milyen medve?
...
- Az on korzeteben jelenleg nem elerheto a szolgaltatas...
- Zuglóban van Chello szolgáltatás?
- Igen, ahol kétirányú a hálózat.
- Az új kiépítésű hálózatnak kétirányúnak kell lennie?
- Igen, a Zuglói önkormányzat kikötötte, de mi is így épitjük ki magunktól.
- Nálunk új a hálózat?
- Igen, hiszen pár hónapja építettük ki.
- Akkor van nálunk Chello?
- Az on korzeteben jelenleg nem elerheto a szolgaltatas...)
Ugyes chello ugyfelszolgalat megint alkotott:
Irtam megint emilt, hogy ugyan mar, van-e pontos idopont arra vonatkozoan, hogy mikor lesz elerheto nalunk a chello. A valasz 6 nap mulva meg is jott: Az on korzeteben jelenleg nem elerheto a szolgaltatas...
Nah ideje felrántani a topicot hamvaiból.
Tényleg tud az a lámpa piros is lenni.
Urak tegnap másnak nem rakoncátlankodott a Chello?
Nekem folyamatosan megállt töltés közben.
Szeretném tudni, hogy jó-e amikor nincs kapcsolat akkor a winipcfgvel szórakozni. Úgy vettem észre, hogy ha nyomok neki egy releset majd egy renewt akkor utána beindul a dolog persze csak ha megtalálja a dhcp servert. Most a kérdés az, hogy magától is rendeződne a dolog vagy sem és ha igen akkor mennyi időn belül.
Tegnap ezt eljátszotta vagy négyszer viszont megérte a sok játszadozás mert ha rövid időre is megtudtam, hogy mire képes a Chello ha hagyják kibontakozni. Csináltam neki egy relese, renew kombinációt majd arra lettem figyelmes, hogy a wincsim elkezdett veszettül darálni nosza ugrás a Gozzilába és a grafikus kijelző ki volt akadva maxra és 200 és 300 K között ingadozott a sebesség. Király volt kb. 3 percig tarthatott, de addig csak gyönyörködtem benne. 10 megás file másfél perc alatt volt lent. Aztán szépen lecsökkent a szokásos sebességre azaz egy kicsit mintha gyorsabb lett volna.
Hát ennyi
Nálam a nég LED alatt felirat is van: on-line, message, receive, send. Mind a 4 ződ. A felső folyamatosan világít, ekkor online a kapcsolat. Ha send, akkor küld, ha receuve, akkor fogad, ha message, akkor meg üzen.
Összevissza csak az alsó kettő szokott villogni.
Nálam vasárnap este óta nem megy.
Az alsó és alulról a második LED villogott, és a felső piros. Ma az alsó már folyamatosan ég, a második villog és a felső piros világít.
Érdemes lenne olvasgatni a helpdesk@chello.hu címre írt tömeges panaszokat. Ugyanis aztat én kapom :-)
Attól függ, mikor és honnan. A cégünknél levő TVNeten belföldről (BIX-közeli szerverekről) 100 kbyte/sec alá ritkán esik, de nálunk jellemzőbb a 160 kbyte/sec. Külföldről ennél lassabb, ott 200 kbyte/sec fölé még soha nem sikerült mennem, de a 40 kbyte/sec a jellemzőbb. Én főleg csak belföldről töltök, ott messze jobb mint a Chello.
A Chello nálam itthon mindössze 40-50 kbyte/sec, ráadásul 5-10% csomagveszteség állandónak mondható :-(
azt ajanlom, szamoltasd ki vele a beallitasokat aztan teszteld le egy tuti gyors ftp sitetal, aztan nezd meg a beallitasokat reszletsen ,tesztelj ujra,tobbszor is, es amikor elegedett vagy, akkor ok.
de alt. eleg jol megcsinalja az ispeed, aszongyak. en telleg hulye modon dokumentacio alapjan belementem a reg.be.
MeliZoli: leszámítva a péntek, szombat estét olyan 50-60Kbyte/sec körül van a sebesség Chello-n. Az majdnem fél megabit/sec. Ez -nálam legalábbis- belföldre és külföldre egyaránt igaz. Most így szombat este jó ha a 20-30K megvan.
jaja az keves. azota butykoltem a registryn, es mar jobb(45-50Kbyte), ugyhogy remek. de azert meg vannak furcsasagok, de lesz ez meg jobb is. egyre elegedettebb vagyok.
En a II.keruletben a Margit krt-tol nem messze lakom, nem volt semmi kimaradas. Nekem is az az "elmenyem" volt eddig, hogy ossze-vissza ingadozik a letoltesi sebesseg, ma delutan volt mar 16 Kbit/sec is!!! :) De 200 meg soha!