Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2011.09.26 0 0 33833

http://heyjoe.hu/index.php?cikk=61

Ha ránagyítasz a térképen arra részre, akkor láthatod, nem csak te mentél ott tovább egyenesen :)
Én mondjuk pár száz méter múlva észbekaptam

Előzmény: Törölt nick (33832)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33832

Na ezt nagyon jó hogy betetted,ezt már nekem nem volt szerencsém lefotózni annyira eltévedtem!Szeleste helyett Górban kötöttem ki!:-O

Ez nagyon durva hiba,de aki Kőszeg felől jön és nem figyel simán elkövetheti.Csupán csak annyi hogy mész tovább a széles murvás úton a vasúti aluljáró után,és nem fordulsz be jobbra egy kis ösvényen az erdőbe.Én sem fordultam be,sőt még mondtam is a fiúknak hogy ott az a víztorony és a falu az biztosan Szeleste....hát nem,Gór volt.

Az érdekes az hogy a pultos a kocsmában azt mondta hogy régebben voltak erre kéktúrázók sokan...erre vezetett régebben a kék??

na itt elnéztem balra és azt mondtam az ott Szeleste ...és ez hiba volt mert ezek után erre navigáltunk mindenáron...pedig ez a hely GÓR volt!

Előzmény: László67 (33831)
László67 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33831

Ölbő - Alsószeleste Vá.

Előzmény: kvte (33828)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33830

Gércét holnap lefényképezem, Káldon az iskolánál nincs pecsét, csak a dobozka.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33829

Hobobobo gratulálok a fiadhoz!

KVTE: Következő szakaszom október 12étől: Sümeg-Szeleste. Ha addig nem pótolja valaki a hiányt, akkor én fogok tudni küldeni képeket az erről a szakaszról még hiányzó pecsételőhelyekről.

kvte Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33828

Huh, hirtelen a bőség zavara tört ki az Országos Kéktúra bélyegzők fotói ügyében. Most 4 fórumostól is vannak még be nem emelt képek. A legtöbb Két vándoréktól, akik értelemszerűen szinte mindenütt fotóztak.

Egyelőre Írottkőtől Káldig van kész:

OKT Írott-kő (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye az Írott-kőn)

OKT Hét-forrás (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Hét-forrásnál)

OKT Kőszeg (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Kőszegen)

OKT Tömörd (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Tömördön)

OKT Ablánc-malom (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye az Ablánci-csárdánál)

OKT Szeleste (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Szelestén vagy Ölbő-Alsószeleste vá.-n)

OKT Bögöt (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Bögötön)

OKT Csénye-Újmajor (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Csénye-Újmajorban)

OKT Sárvár (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Sárváron)

OKT Gérce (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Gércén)

OKT Rózsáskerti-erdészház (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Rózsáskerti-erdészháznál)

OKT Hidegkúti-erdészház (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Hidegkúti-erdészháznál)

OKT Káld (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Káldon)

Erre a részre, hacsak valaki nagyon hiper művészfotókat* nem csinál, akkor nem kell több, köszönöm!

* (Hajnali párás derengés, néhány napsugár besüt a fák alá, aranyszínű unikornisok meztelen nőkkel a bélyegzőhelyek mellett és körül, a ládika előtt gazdagon terített asztal, stb.)

Erre a részre esetleg az alábbi kiegészítések jöhetnek:

- Kőszeg, Tourinform iroda (fotó és nyitvatartás)

- Ölbő-Alsószeleste vasútállomás (fotó)

- Bögöt: Hörpi kiskocsma nyitvatartás

- Gérce: a Körjegyzőség udvarán, a kúton lévő pecsét (fotó)

- Káld: van-e bélyegző az iskola kerítésén, ha igen: fotó

és mindenkinek köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33827

Nem szeretnék zsákbamacskát árulni ezért megmutatnám magunkat egy szerencsés pillanatunkban a csicsói erdészház felé vezető úton,egy héttel ezelőttről:

És hogy mindenkinek legyen fogalma az idő múlásáról,íme itt egy kép a kéktúráink kezdetéről valahonnan a budai hegyek közül:

fiam a kezdetekkor...

és nem sokkal későbbröl.

Előzmény: Törölt nick (33826)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33826

Ne haragudjatok,nem bírtam ki,a fiamék másik videója ha kell még ütősebb,bár Imre Zsolti lehet hogy sohasem kéktúrázott viszont a fiam aki viszont már ugye mint említettem három év alatt teljesítette ezt a szép túrát mégis csak ezen csapat tagja így ahogyan ígértem neki belinkelném ezt is.Remélem nem nagy gond,ha igen majd akkor törlik ,ha kell.Viszont ha a szövegekre figyel valaki mindkét videóban akkor nagyon sok tanulságot levonhat és nem keveset nevethet.

efemm Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33825

További elérhetőségek a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség www.fejer-tura.hu honlapján.

Előzmény: efemm (33824)
efemm Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33824

A Fejér megyei szövetség elnöke: Asbóth Katalin, tel:06-30-2263188

Előzmény: Törölt nick (33812)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33823

Off

A másik videójukat már nem akarom belinkelni,de a legjobb mondat:"ha a kaszás egyszer rádnevet akkor vigyorogjál vissza,aki nem így gondolja az a levét majd megissza"(Imre Zsolt...stb)

ON

Ennél többet már nem szeretnék offolni itt a kéktúráson,csak ezeket a videókat tegnap mutatta meg a fiam aki már kéktúrás teljesítőnek számít csak még nem vittük be a füzeteket az MTSZ-be.Holnap megteszem ezt is,remélem hamarosan elbírálják.Galyatetőn átadnám nekik a jelvényeket...ha megvolnának.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33822

Kedvenc mondatom:"Ha harcolsz akkor veszíthetsz ha nem akkor már vesztettél..."kivételesen jó szövegek vannak benne.

Mindemellett úgy tűnik hogy két hét múlva megyünk Galyatetőre a Kéktúra-buli-befejező-túrára.Mert ez volt a kedvenc helyszínünk.Lefoglaltam a szállást ,beszélgettem a recepciós sráccal akit régről ismerünk és mondja hogy éppen egyfajta "respect" tábor van náluk ahol is palesztin és izraeli gyerekek,fiatalok vannak és nagyon szeretik egymást,puszilgatják,beszélgetnek egymással stb...valahogyan így kéne.Tetszett.

Előzmény: Törölt nick (33821)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.25 0 0 33821

Off

Sziasztok!

Most egy kicsit offtopik leszek,de még sem annyira.Fiam,aki a múlt héten velem együtt teljesítette a Kéktúra 1128.km-ét ennek a csapatnak a tagja.Marha jó a zene és nekem tetszik a film is.Akit érdekel nézze meg,jó a szöveg is a zenéhez és a filmhez.

On

olahtamas Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33820

Köszi!

Előzmény: hörpölin (33819)
hörpölin Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33819

Meghallgatható az info rádió honlapján:

http://inforadio.hu/magazinarchivum/4/

Itt a következő fájlokat meg meghallgatni:

A Barangoló magazin 2011. szeptember 24-i adása, 1. rész

A Barangoló magazin 2011. szeptember 24-i adása, 2. rész

Közvetlen elérhetőségek (nem tudom, műkszik-é majd):

http://inforadio.hu/sound.phtml?a=/audio/00039/00039603a.mp3&i=QSBCYXJhbmdvbPMgbWFnYXppbiAyMDExLiBzemVwdGVtYmVyIDI0LWkgYWThc2EsIDEuIHLpc3o%3D

és

http://inforadio.hu/sound.phtml?a=/audio/00039/00039601a.mp3&i=QSBCYXJhbmdvbPMgbWFnYXppbiAyMDExLiBzemVwdGVtYmVyIDI0LWkgYWThc2EsIDIuIHLpc3o%3D

Előzmény: olahtamas (33818)
olahtamas Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33818

Na tessék, én meg az orságban csavarogtam közben-

Teljesen ontoppic, bár nem szabályos helyen levő kék jelzést is láttam ismét Kiscsalán :)

Viszont ez a riport érdekelne, nincs meg valakinek?

Előzmény: hörpölin (33815)
padler Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33816

Szerintem itt megtalálod, akit keresel:

http://fejer-tura.hu/honlap/node/24

Előzmény: Törölt nick (33812)
hörpölin Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33815

Én viszont azt köszönöm kvte, amit az info rádióban lenyomtál ma délelőtt 9-től fél 10-ig!

Éppen bevásárolni voltunk a tecsónál, én meg szokás szerint kinn maradtam a kocsiban. Soha nem szoktam máskor rádiót hallgatni, csak ilyenkor, mikor a női szakasz shoppingol én meg addig szundikálva és a híreket hallgatva számolgatom az égen a bárányfelhőket! De ez a stúdióbeszélgetés betalált! Okos kérdések, jó válaszok voltak! :-)

Köszönöm még egyszer!

Előzmény: kvte (33813)
kvte Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33814

Előzmény: kvte (33813)
kvte Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33813

A mai nap abszolút meglepetése: Dobogókőn, a Természetjárók Napján az OKT50 egyik "faltól-falig" teljesítője (István) személyesen köszönte meg a szervezésben résztvevőknek és a túratársaknak az OKT50-es élményeit egy-egy emléklappal. Nagyon figyelmes gesztus volt! (és teljesen váratlanul ért)

buszosbandi Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33811

Hát igen, sajnos... szomorú. Valóban nehezebb az előzetes egyeztetés, mint a fű alatti megoldások. Pályázati pénzt nyerni, egy olyan dologra hivatkozva, amit le sem beszéltek. Ha az MTSZ enged, akkor innentől valóban mindenki oda vezeti a kéktúrát, ahová csak akarja... Gibártot kár volna kihagyni, hiszen egy gondozott szép falu, és a 100 éves műemlék vízerőmű is ott van. Igazán kompromisszumos megoldás talán a Hernádcéce - Híd - Hernád jobb parti gátja - Gibárt lenne, amennyiben -mint hallom- a híd gáttól gátig, nem pedig ártértől ártérig tartana...

Patthelyzet: Magyarország! Én így szeretlek! :)

Előzmény: hörpölin (33795)
szulejmanszultan Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33810

Ott a válasz a 33789-ben. Ugye szerinted sem hétvégi ház-, vagy víkendtelek tulajdonosnak?

Előzmény: HEV (33805)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33809

Én csak azt mondtam, akartam mondani és jelezni, hogy próbáljunk meg a másik oldal szemszögéből is figyelembe venni a dolgokat.

Előzmény: nagypapi (33803)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33808

Így van.

Előzmény: HEV (33804)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.09.24 0 0 33807

Hát igen, bementünk a nyitott kapun :)

Előzmény: vvittore (33806)
vvittore Creative Commons License 2011.09.23 0 0 33806

Igen, meg "kedvesen" érdeklődtek, hogy mit keresünk az udvarba és hogyan jutottunk be oda....

Előzmény: szucsati (33781)
HEV Creative Commons License 2011.09.23 0 0 33805

Vajon minek lehetne nevezni azokat a "tisztelt erdőjárókat" akik a drága pénzen kiépített pihenőhelyeket , padokat, asztalokat egyszerűen kiássák a helyéről és hazaviszik a kertjükbe (?)

pld. a Kőröshegyi völgyhíd feletti pihenőtől vagy a balatonföldvári parkerdőből?

Előzmény: szulejmanszultan (33789)
HEV Creative Commons License 2011.09.23 0 0 33804

Csak halkan mondom, hogy az erdész és a vadász az két külön dolog, és hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, nagyon sok erdőben nem az erdőterület kezelője rendelkezik a vadászati joggal, hanem teljesen más cég.

Mivel a vadászaton a fizető vendég lő, és nem a kísérő vadász ( ő csak a piszkos munkát végzi) nem igazán van ideje még megenni is a terítéket, főleg mert azzal szigorúan el kell számolni.

Előzmény: nagypapi (33803)
nagypapi Creative Commons License 2011.09.23 0 0 33803

Az az erdészben biztos nem merül fel, hogy a vadászat miatt elzárt terület szélén az eligazító táblával a legnagyobb valószínűséggel az ország legfontosabb túristaútvonalának be- és kilépési pontján fog találkozni a T. Túrista.

A 15 (13) egyéb pont közül is tudja az erdész, hogy melyiket használják még viszonylag sűrűbben emberek, ahova érdemes kitenni a táblát.

Ez éppen úgy hozzátartozna a vadászathoz, mint ahogy vadászat után megisszák az áldomást és megeszik a vadgyesznópörit, gondolom.

Amúgy szulejmánszultán történetében én a vadász helyében nem a túrázóra haragudnék, hanem arra, akinek felelőssége lett volna a táblák kihelyezésével (is) a megfelelő feltételek biztosítása. Ezért fizetnek ugyanis nemkeveset, gondolom.

Sajnálom, ha ezzel néhányatoknak az jött le, hogy a vadászok és a vadászat ellen hangolok bárkit is.

Nem ismerjük a másik oldal véleményét, lehet, hogy a táblákat ellopták, vagy más miatt történt a félreértés.

Előzmény: G(Dzsí) (33802)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.09.23 0 0 33802

S az mitől jobb, ha kirak összesen 2 db-ot, egy-egy úthoz, egymástól 10 km-re, mikor az adott területre még be lehet menni minimum 15 helyen? Ennyi erővel eleget tett a jogszabálynak.

Előzmény: Törölt nick (33796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!