Na ezt nagyon jó hogy betetted,ezt már nekem nem volt szerencsém lefotózni annyira eltévedtem!Szeleste helyett Górban kötöttem ki!:-O
Ez nagyon durva hiba,de aki Kőszeg felől jön és nem figyel simán elkövetheti.Csupán csak annyi hogy mész tovább a széles murvás úton a vasúti aluljáró után,és nem fordulsz be jobbra egy kis ösvényen az erdőbe.Én sem fordultam be,sőt még mondtam is a fiúknak hogy ott az a víztorony és a falu az biztosan Szeleste....hát nem,Gór volt.
Az érdekes az hogy a pultos a kocsmában azt mondta hogy régebben voltak erre kéktúrázók sokan...erre vezetett régebben a kék??
na itt elnéztem balra és azt mondtam az ott Szeleste ...és ez hiba volt mert ezek után erre navigáltunk mindenáron...pedig ez a hely GÓR volt!
KVTE: Következő szakaszom október 12étől: Sümeg-Szeleste. Ha addig nem pótolja valaki a hiányt, akkor én fogok tudni küldeni képeket az erről a szakaszról még hiányzó pecsételőhelyekről.
Huh, hirtelen a bőség zavara tört ki az Országos Kéktúra bélyegzők fotói ügyében. Most 4 fórumostól is vannak még be nem emelt képek. A legtöbb Két vándoréktól, akik értelemszerűen szinte mindenütt fotóztak.
Erre a részre, hacsak valaki nagyon hiper művészfotókat* nem csinál, akkor nem kell több, köszönöm!
* (Hajnali párás derengés, néhány napsugár besüt a fák alá, aranyszínű unikornisok meztelen nőkkel a bélyegzőhelyek mellett és körül, a ládika előtt gazdagon terített asztal, stb.)
Erre a részre esetleg az alábbi kiegészítések jöhetnek:
- Kőszeg, Tourinform iroda (fotó és nyitvatartás)
- Ölbő-Alsószeleste vasútállomás (fotó)
- Bögöt: Hörpi kiskocsma nyitvatartás
- Gérce: a Körjegyzőség udvarán, a kúton lévő pecsét (fotó)
- Káld: van-e bélyegző az iskola kerítésén, ha igen: fotó
Nem szeretnék zsákbamacskát árulni ezért megmutatnám magunkat egy szerencsés pillanatunkban a csicsói erdészház felé vezető úton,egy héttel ezelőttről:
És hogy mindenkinek legyen fogalma az idő múlásáról,íme itt egy kép a kéktúráink kezdetéről valahonnan a budai hegyek közül:
Ne haragudjatok,nem bírtam ki,a fiamék másik videója ha kell még ütősebb,bár Imre Zsolti lehet hogy sohasem kéktúrázott viszont a fiam aki viszont már ugye mint említettem három év alatt teljesítette ezt a szép túrát mégis csak ezen csapat tagja így ahogyan ígértem neki belinkelném ezt is.Remélem nem nagy gond,ha igen majd akkor törlik ,ha kell.Viszont ha a szövegekre figyel valaki mindkét videóban akkor nagyon sok tanulságot levonhat és nem keveset nevethet.
A másik videójukat már nem akarom belinkelni,de a legjobb mondat:"ha a kaszás egyszer rádnevet akkor vigyorogjál vissza,aki nem így gondolja az a levét majd megissza"(Imre Zsolt...stb)
ON
Ennél többet már nem szeretnék offolni itt a kéktúráson,csak ezeket a videókat tegnap mutatta meg a fiam aki már kéktúrás teljesítőnek számít csak még nem vittük be a füzeteket az MTSZ-be.Holnap megteszem ezt is,remélem hamarosan elbírálják.Galyatetőn átadnám nekik a jelvényeket...ha megvolnának.
Kedvenc mondatom:"Ha harcolsz akkor veszíthetsz ha nem akkor már vesztettél..."kivételesen jó szövegek vannak benne.
Mindemellett úgy tűnik hogy két hét múlva megyünk Galyatetőre a Kéktúra-buli-befejező-túrára.Mert ez volt a kedvenc helyszínünk.Lefoglaltam a szállást ,beszélgettem a recepciós sráccal akit régről ismerünk és mondja hogy éppen egyfajta "respect" tábor van náluk ahol is palesztin és izraeli gyerekek,fiatalok vannak és nagyon szeretik egymást,puszilgatják,beszélgetnek egymással stb...valahogyan így kéne.Tetszett.
Most egy kicsit offtopik leszek,de még sem annyira.Fiam,aki a múlt héten velem együtt teljesítette a Kéktúra 1128.km-ét ennek a csapatnak a tagja.Marha jó a zene és nekem tetszik a film is.Akit érdekel nézze meg,jó a szöveg is a zenéhez és a filmhez.
Én viszont azt köszönöm kvte, amit az info rádióban lenyomtál ma délelőtt 9-től fél 10-ig!
Éppen bevásárolni voltunk a tecsónál, én meg szokás szerint kinn maradtam a kocsiban. Soha nem szoktam máskor rádiót hallgatni, csak ilyenkor, mikor a női szakasz shoppingol én meg addig szundikálva és a híreket hallgatva számolgatom az égen a bárányfelhőket! De ez a stúdióbeszélgetés betalált! Okos kérdések, jó válaszok voltak! :-)
A mai nap abszolút meglepetése: Dobogókőn, a Természetjárók Napján az OKT50 egyik "faltól-falig" teljesítője (István) személyesen köszönte meg a szervezésben résztvevőknek és a túratársaknak az OKT50-es élményeit egy-egy emléklappal. Nagyon figyelmes gesztus volt! (és teljesen váratlanul ért)
Hát igen, sajnos... szomorú. Valóban nehezebb az előzetes egyeztetés, mint a fű alatti megoldások. Pályázati pénzt nyerni, egy olyan dologra hivatkozva, amit le sem beszéltek. Ha az MTSZ enged, akkor innentől valóban mindenki oda vezeti a kéktúrát, ahová csak akarja... Gibártot kár volna kihagyni, hiszen egy gondozott szép falu, és a 100 éves műemlék vízerőmű is ott van. Igazán kompromisszumos megoldás talán a Hernádcéce - Híd - Hernád jobb parti gátja - Gibárt lenne, amennyiben -mint hallom- a híd gáttól gátig, nem pedig ártértől ártérig tartana...
Vajon minek lehetne nevezni azokat a "tisztelt erdőjárókat" akik a drága pénzen kiépített pihenőhelyeket , padokat, asztalokat egyszerűen kiássák a helyéről és hazaviszik a kertjükbe (?)
pld. a Kőröshegyi völgyhíd feletti pihenőtől vagy a balatonföldvári parkerdőből?
Csak halkan mondom, hogy az erdész és a vadász az két külön dolog, és hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, nagyon sok erdőben nem az erdőterület kezelője rendelkezik a vadászati joggal, hanem teljesen más cég.
Mivel a vadászaton a fizető vendég lő, és nem a kísérő vadász ( ő csak a piszkos munkát végzi) nem igazán van ideje még megenni is a terítéket, főleg mert azzal szigorúan el kell számolni.
Az az erdészben biztos nem merül fel, hogy a vadászat miatt elzárt terület szélén az eligazító táblával a legnagyobb valószínűséggel az ország legfontosabb túristaútvonalának be- és kilépési pontján fog találkozni a T. Túrista.
A 15 (13) egyéb pont közül is tudja az erdész, hogy melyiket használják még viszonylag sűrűbben emberek, ahova érdemes kitenni a táblát.
Ez éppen úgy hozzátartozna a vadászathoz, mint ahogy vadászat után megisszák az áldomást és megeszik a vadgyesznópörit, gondolom.
Amúgy szulejmánszultán történetében én a vadász helyében nem a túrázóra haragudnék, hanem arra, akinek felelőssége lett volna a táblák kihelyezésével (is) a megfelelő feltételek biztosítása. Ezért fizetnek ugyanis nemkeveset, gondolom.
Sajnálom, ha ezzel néhányatoknak az jött le, hogy a vadászok és a vadászat ellen hangolok bárkit is.
Nem ismerjük a másik oldal véleményét, lehet, hogy a táblákat ellopták, vagy más miatt történt a félreértés.
S az mitől jobb, ha kirak összesen 2 db-ot, egy-egy úthoz, egymástól 10 km-re, mikor az adott területre még be lehet menni minimum 15 helyen? Ennyi erővel eleget tett a jogszabálynak.