2. Kicseréled hengerzárbetétes zárra és veszel bele a sima 30/30-asnál hosszabbat sokpénzért.
3. Elviszed a rövid kulcsot előbb a mintakészítőhöz -megmondod mennyivel legyen hosszabb-, utána az öntőmintával elfáradsz az öntőhöz és az majd önt neked szép kulcsot. Ha nem elég szép, akkor utána még a Fémépítő kft-be is elfáradhatsz, hogy rezezzék, polírozzák és lekrómozzák.
Kapu zár beszerelve, egyik oldalról nem ér be a kulcs, mert a kerítésléc vastagsága hiányzik. Belső oldaláról a kapunak tökéletse, mert ott nincs a léc. Kulcsmásoló tudott csinálni 2 cm-el hosszabbat, de csak vastagabb anyagból, nagyon csúnya lett, mire leköszörültem az első 2 cm-t. A sima vastagsággal nem tudott heggeszthető anyagból, hogy beletoldjunk. Sima gyári 52-es kéne gyári vastagsággal, csak hosszabb. Mit ajánlotok, azon kívül, hogy tágítsam a kulcshoz a gyári zárszerkezet bemenő nyílását mindkét oldalt? Köszi!
Akor neked is dragan kel meg veni a chipot,ha abritust venek? Akor nem kel mar tangot melete venem?ki arusitcsa a abritest magyarban,vagy erdelmes mashol veni?es van tamogatas is?
szepie: Ha jól értettem van Zed-Full-od. Ahhoz van Mercedes kulcs programozó, kb. 1500 euró, ami eléggé drága (de még nem csalódtam benne) a többi programozókhoz viszonyítva. Kb. 2008-as autókig tudja a Mercedes kulcsokat csinálni, mert azután már a BGA IC-s kulcsot vezette be a Mercedes, amiből a jelszót csak infrán keresztül lehet kiolvasni. Erre még a Zed-Full nem képes, ha az elmult 1 évet vesszük, több eszköz is megjelent, ami tudja a BGA-s kulcsokat is.
Ha 2008-as autókig szeretnél kulcsokat csinálni, akkor én az AK500-at ajánlom az SKC kalkulátorral. (450 euró)
A használata: Kiveszed a kontaktfejet az autóból, szétszeded, típustól függően vagy kiforrasztod belőle a mikrokontrollert (W202,W208,W210) vagy az újabbaknál elég ráforrasztani 4-8 szálat a nyákra. Kiolvasod az IC tartalmát, elmented, az SKC-ba betöltöd, kiszámíttatod vele a 8 kulcs tartalmát, szétszedel egy kulcsot, kiforrasztod belőle a NEC (1997-2000 között Motorola) IC-t és az AK500-al felírod rá egy nem használt kulcs tartalmát. A kontaktfejet és a kulcsot összerakod, visszateszed az autóba, bedugod a kulcsot és ha szerencséd van, akkor elfordul a kulcs és a motrot is bekell lehessen gyujtani vele.
Ha 2008 utáni autókot szeretnél vele csinálni, akkor mindenképp a VVDI Mercedesre lesz szükséged, mert az elterjedtebb és ha gond adódna van akikhez segítségért fordulni. (1550 euró)
Az fvdi-vel nem fogsz tudni Mercedes kulcsot csinálni!Az asztali bekötést kapcsolási rajz alapján köttötem be.Hiába küldök képet minden típusnak más a bekötése!Használj Autodatat!
Mercedes kulcsot én is így tanultam meg csinálni.A padon bekötöttem egy gyújtáskapcsolót(eis) egy kormányzárt(esl) amit később szűzzé tettem így másik Mercedes-be is lehet használni.
Asztalon összeraktam egy VW EDC15 motorvezérlőt egy Audi 920as órát meg egy immotekercses gyújtaskapcsolót. Így immo2 meg immo3 rendszereket tudok próbálgatni, immot beleírni óraba órat ecuhoz illeszteni stb.