Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33874

Somlyóváron sokak nem kis bosszúságára legtöbbször csak a kihelyezett lebélyegzett nyalókák találhatók meg,ezeket bélyegezte le valószínűleg a társaságodban lévő úriember,majd kitette a dobozba.

Nem lenne semmi gond ezzel az eljárással ha mindig elérhető lenne minden túrázó számára ezen nyalókák egy darabja,de sajnos koránt sincs így,nagyon sokszor semmit sem találnak a dobozban az arra járók ,nem kis mérget nyelve ezzel,mert nem egy autóval utólag is megközelíthető helyről van szó.

Magyarul sokszor elfogy és nincs mód az utólagos pótlásra,csak szerencsés esetben.

Sok-sok visszajelzés ellenére sem történt még semmi ez ügyben,mintha egy szent tehénről lenne szó...lehet hogy ez az is?

Mindenesetre nekünk megvan ez a pecsét (nyalóka) is,de szerencsével,mert utánunk mindössze kettő maradt anno és velünk szemben legalább tízen mentek felfelé...

jobbra fent az ominózus nyalókás bélyegző

Előzmény: PPG (33873)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33873

Készítettem képet a pusztamaróti pecsételőhelyről is. Az ottani pecsét is hagy némi kívánnivalót maga után. A bélyegzőről leszakadt a gumi, de szerencsére a tintapárna dobozába belerakták. Nem volt nálam ragasztó, így nem tudtam visszaragasztani a fémre.

Somlyóváron nincs kirakva bélyegző (csak a doboz van meg), de szerencsére az ottani gondnok(?) ott volt, és ő bélyegzett nekem. A bácsi épp valami papírfecnire nyomkota a pecséteket. Gondolom arra az esetre, ha ő nincs ott, és valakinek bélyegezni kellene, akkor el vihessen egyet-egyet.

Előzmény: kvte (33857)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33872

Most értem haza Szárligetről. Majd töltök fel képeket a mai állapotáról. :-( (De előtte mosdás és kaja.) Nem tudok szabadulni a gondolattol, hogy a helyi tűzoltóság próbált így megszabadulni a darazsaktól. De ne legyen igazam, remélem, hogy csak a rosszindulat beszél belőlem. Írok majd egy post-ot a TTT fórumába is.

Amúgy a pecsétdoboz és a bélyegző megvan. Mivel fém bélyegző volt, ezért némi pucolás után még pecsételni is tudtam vele ma reggel. Szóval néhány csavar segítségével vissza lehet szerelni a fa maradványára.

Előzmény: hörpölin (33869)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33871

Milyen jót pihentünk az árnyékában! :-((

Előzmény: HEV (33870)
HEV Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33870

Előzmény: hörpölin (33869)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33869

R.I.P. bányahegyi öreg cserfa! :-(

Előzmény: PPG (33866)
HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33868

A Komárom - Esztergom megyei TSZ elnöke már vissza is jelzett:

Köszönöm az értesítést! Holnap már meg is nézem és intézkedem! Üdvözlettel: H.Zoltán

HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33867

Továbbítottam az információt a  megyei illetékeseknek. :-(

PPG Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33866
Ma délután, amikor pecsételni akartam Tardos mellett a Bányahegyi erdészháznál, szomorúan tapasztaltam, hogy leégett a fa, amin a pecsét volt. Ottjártamkor még izzott, füstölgött. A TTT fórumán olvastam, hogy lódarazsak telepedtek meg rajta. Talán így akartak megszabadulni tőlük??? Ahogy mentem be a faluba, láttam a helyi tűzoltókat arra menni.
Reggel megnézem, hogy mi maradt a pecsétből, mert azt nem találtam, az izzó parázsban meg nem akartam keresgélni.
HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33865

Csak nézőpont kérdése :-)

Piliscsabai  780 m

Abaligeti I. 667 m  +  Abaligeti II. 114 m +  Abaligeti III.  418 m = 1199 m

Előzmény: Jesper Olsen (33864)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33864

OFF

Nem a piliscsabai a leghosszabb alagút?

ON

Előzmény: HEV (33863)
HEV Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33863

RP-DDK Abaliget vá. - Felsőkövesd - Gálosfa

Táv: 27,5 km Szint : 600 m

Reggel egy kis vonatozással kezdtem a napot, és áthaladva Magyarország
leghosszabb vasúti alagutján Abaligetnél csatlakoztam egy nagyon jó
hangulatú túrázó csapathoz, a sok régi ismerőst is felvonultató
székesfehérvári Gyöngyvirág TE. tagjaihoz, akik Horváth Pisti vezetésével
járják az RP-DDK zselici szakaszát.

A vasútállomáson pecsételtünk majd egy kis kevergés után eléggé benőtt
útvonalon indultunk neki az első dombhátnak. Szép erdőn keresztűl értük el a gerincen vezető utat Szentkatalin és Karácodfa felett. A távolban kéklő
Mecsek vonulatai szépen látszottak. A túraútvonalunk ezen a napon nagyrészt Baranya megye területén vezetett, szép öreg erdőben érintettük a Zselic csúcsát a Hollófészek nevű helyet ami 358 m magas.
A Baranya megyei erdészet egyik nagy vaddisznós-kertje mellett haladtunk tovább és tettünk egy kis kitérőt a közeli Nagymáté-i vadászházhoz.
Az itt található szép pihenőhelyen tartottuk az ebédszünetet, megnéztük a
régi és még mindig kint lévő de már használaton kívül helyezett nyalókás
dobozt is.
Érdekes és követendő példa lehetne az itt létrehozott szép arborétum és a
Fekete Istvánnak emléket állító szobrok és a tanösvény melynek egy részét is érintettük.
Rengeteg erre a Zselicben védett szúrós csodabogyó, egy mély erdei völgyet keresztezve és lihegve érkeztünk meg Felsőkövesdre. Ezen a kis településen talán 20 ember él még, inkább üdülőterület jellege van. A 155 éves harangláb mellett található a nyalókás doboz amelyből elvégezhettük a
füzetünk ezen pontjának érvényesítését is.
A településen áthaladva leereszkedtünk a gerincről de csak azért, hogy fel tudjunk kapaszkodni a Hideg-oldalon keresztül az egykori Szabás -
kihalóban lévő - település főutcájára.
A szellemjárta pusztuló házak között végig haladva a Cigány-dombon keresztül érkeztünk meg Somogy -megyébe. Alattunk a kistótvárosi uradalom épületeit nézhettük a kerítésen kívülről és fájó szívvel néztük a szép magán kilátót amely szintén el van zárva a természetjáróktól, pedig csak néhány 10 méterre van a kéktúra útvonalától! Az egykori Nagytótváros teljesen elpusztult település helyét már csak néhány bucka és öreg diófák jelzik a Tótvárosi-erdőben. A hegyről meredek ösvényen ereszkedtünk lefelé egy mély szurdokvölgy peremén és az erdő alját elérve néhány perc alatt elértük Gálosfa szélén az első házakat majd megkerestük a pecsételő helyet is ahol szép eredeti MTSZ pecsét található, valamint jéghideg italok mindenféle változata is előfordul.
Egy jó órát pihentünk ebben a kellemes 'pecsételőhívatalban' közben
túratársaimmal megismertettem túramozgalmainkat, teljesítménytúráinkat és
úgy általában a Külső-Somogy szépségeit.
Remélhetőleg később többen visszatérnek majd Somogy más részeire is túrázni.
Köszönöm a túrát, és hogy Veletek tarthattam!

RP-DDK Abaliget - Felsőkövesd - Gálosfa
Tovább »

forrás: Blogspot.com

kvte Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33862

Azért az a fehér-inges nyakkendős kép a Nagy-Milic tetején, nem semmi... De ahogy látom, a legtöbb képen nyakkendőben nyomod, nagyon komoly :-)

Előzmény: 666Forester (33861)
666Forester Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33861

nah most tök véletlen néztem be ide, de nem hiábavalóan...

http://cumulus.comule.com/kek.htm

Lehet mazsolázni...amíg bejártam ott vannak a pecsételőpontok. Egészségetekre.

...egy túrával van fent kevesebb mert nemrég mentem végig a Zirc - Nagyvázsony útvonalon, feldolgozás folyamatban.

hörpölin Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33860

Az a baj, hogy ide nem lehet eladni mindenféle régi fényképet (amiből van nekem rengeteg), mert tavaly a bélyegző egy másik fára költözött a magányosan álló fenyőről. Bár már stempliztem vele az új helyén, de még nem örökítettem meg az utókornak...

Előzmény: asciimo (33858)
kvte Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33859

Ez gonosz volt :-)

Így egyszerűbb :-)

Előzmény: asciimo (33858)
asciimo Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33858

"Pusztamarót napos, vagy legalábbis világos képek (szürkület környéki kép van)."

Valaki a Kinizsin fotozott ? :)

Amugy az uj kektura fuzet boritojan ott van vilagosban szinesben, nem ? :)

Előzmény: kvte (33857)
kvte Creative Commons License 2011.09.30 0 0 33857

A képek közül egyik sem az enyém, mindet fórumozók küldték! Én csak felpakolom, ennyi.

A Gerecséről vannak képek, arra várnak, hogy eljussak odáig (összesen majdnem félezer képet kaptam...). Ami jöhetne: Pusztamarót napos, vagy legalábbis világos képek (szürkület környéki kép van).

Hasonlóan kell majd DDK és AK bélyegzőhely is. A DDK-t célszerű már egyből HEV-nek küldeni, nekem biztos nem fog beleférni.

Előzmény: PPG (33856)
PPG Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33856

Ahogy látom, a pecsételőhelyekről készítesz képeket. Ha gondolod, akkor a hétvégi túrámon útbaeső pontokról készítek képeket, és eljuttatom neked. Mogyorósbánya-Szárliget közti részt fogom megcsinálni. Úgy látom, hogy az oldalról ezek a képek még hiányoznak.

Előzmény: kvte (33851)
PPG Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33855

Köszi a tippet. Szerencsére HEV által ajánlott szálláson volt hely, így nem kell kitérőt tennem Tarjánra.

Előzmény: Törölt nick (33848)
PPG Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33854

Köszönöm szépen a tippet. Végül itt sikerült szállást foglalnom. A telefon alapján szimpatikus a szállásadó. Megnéztem a képeidet, nagyon igényes vendégháznak tűnik.

Előzmény: HEV (33847)
László67 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33853

Zirc, vasútállomás

László67 Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33852

Bakonybél, Gerence Fogadó

Előzmény: kvte (33851)
kvte Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33851

OKT bélyegzők (újak):

OKT Vállus (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Válluson)

OKT Lesenceistvánd (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Lesenceistvándon)

OKT Szent György-hegy (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Szent György-hegyen)

OKT Badacsonytördemic (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Badacsonytördemicen)

OKT Káptalantóti (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Káptalantótiban)

OKT Szentbékkálla (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Szentbékkállán)

OKT Balatonhenye (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Balatonhenyén)

OKT Csicsói-erdészház (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Csicsói-erdészháznál)

OKT Nagyvázsony (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Nagyvázsonyban)

OKT Kab-hegy (Az Országos-Kéktúra bélyegzőhelye a Kab-hegyen)

OKT Úrkút (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Úrkúton)

OKT Városlőd (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Városlődön)

OKT Németbánya (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Németbányán)

OKT Bakonybél (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Bakonybélben)

OKT Kőris-hegy (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye a Kőris-hegyen)

OKT Borzavár (Az Országos Kéktúra bélyegzőhelye Borzaváron)

Jó lenne, ha lenne (összesített lista):

- Kőszeg, Tourinform iroda (fotó és nyitvatartás)

- Bögöt: Hörpi kiskocsma nyitvatartás

- Hosszúpereszteg, Tar Söröző Árpád út 133. fotó és nyitvatartás

- Zalaszántó, Reál bolt Fő u 12 fotó + nyitvatartás

- Hévíz, autóbusz pályaudvar fotó, illetve ha valóban az információnál kell kérni a bélyegzőt, akkor annak nyitvatartása is

- Keszthely vá. fotó

- Lesenceistvánd, Alibi: fotó az utcai homlokzatról

- Lesenceistvánd, Fatehén (!) kocsma fotó + nyitvatartás

- Tapolca vá. fotó

- Szigliget vár pénztár fotó + nyitvatartás

- Szentbékkálla bolt+kocsma nyitvatartás

- Bakonybél, Gerence fogadó néhány fotó + a dobozkáról is

- Borzavár, Polgármesteri hivatal fotó, esetleg ha ki van írva a nyitvatartása

- Zirc vá. fotó

és mindenkinek köszi mindent!

hörpölin Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33850

Ma délután vettem át az MTSZ-ben a kéktúra teljesítésemért járó jelvényt és levelet. A sorszám 4751. Ára 1000 HUF volt, mint turista egyesületi tagnak.

Güsziológus!

Kösz a tippet, majd a harmadik teljesítésen felmászok oda! Most a nagypakkos befejező túrám második napjába (Mogyoróska-Eszkála vh.) nem fért bele több, mint a Regéc várához és a Nagy-Péter-mennykőre vezető letérés. Így is alkonyatra értem fel az Eszkálára, vacsora után már szinte sötétben vertem fel a sátrat. Nagyon feltartott az, hogy aznap, vasárnap csak negyed tíz előtt ért fel a gondnok a várba, én meg ott dekkoltam már fél kilenctől bebocsáttatásra várva... :-/

Güsziológus Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33849

Szia!

Ha legközelebb erre jársz, akkor tegyél kitérőt a Sólyom-bérc felé.

A Mlaka-rétről S hrsz jelek vezetnek fel a sziklákhoz, a szintkülönbség minimális, a kilátás pazar.

Csináltunk pár digitális képet, de a távolság miatt profi gép kell.

Lászik a hegység nyugati "medencéje", melyet Regéc vára "ural".

A kilátó hatalmas sziklák tetején van, sziklamászásra is alkalmas a terep.

Más.

Körbejáruk a Pengő-követ, kelet felől, alulról igazán pazar.

Sok a repedés, remélem, nem lesz egyhamara sziklaomlás.

Ha elkészülnek a képek, felteszek néhányat.

Előzmény: hörpölin (33672)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 33848

Két éve tavasszal mikor ezt a szakaszt teljesítettük akkor Tarjánban aludtunk a Sziget panzióban,Koldusszállásnál megszakítva a túrát.Nem pont a kéktúra útvonalán van Tarján de már akkor sem volt rózsás a szálláshelyzet errefelé,és így tudtuk összehozni.

Szállás teljesen jó volt,konyha pedig kiváló (hagymaleves cipóban meg ilyenek,nagyon finom...) viszont az árára már nem emlékszem,most 8000 ft rémlik két főre egy szoba egy éjszakára.

http://www.sziget-panzio.hu/

Előzmény: PPG (33846)
HEV Creative Commons License 2011.09.28 0 0 33847

Vitéz Vendégház 2834  Tardos Rákóczi köz 3. Tel: (34) 592-043

A képeim között meg is nézheted:  http://zselic.fw.hu/20080622_okt/kepek.html

Előzmény: PPG (33846)
PPG Creative Commons License 2011.09.28 0 0 33846

Köszi a tippet, de sajnos a szám már nem létezik. Felhívtam egy másik helyet is, ők viszont már két éve nem fogadnak vendégeket. A harmadik hely meg egy estés vendégeket nem fogad. Amit negyedikként hívtam fel, ott már teltház van. Szóval marad Tardos. Bár ott sem tudom, hogy melyik vendégházban érdemes megszállni. Mondjuk jelen helyzetben már annak is örülnék, ha bárhol meg tudnék szállni. :)

Előzmény: geo-elvont (33838)
kvte Creative Commons License 2011.09.28 0 0 33845

Ötvös már nem, átkerült a kék sáv mellé az erdőbe, kicsit odébb, az egykori állomás pedig többet nem játszik. Sümeget is köszi!

Előzmény: László67 (33841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!