Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33893

Van ott egy pálinkafőző nem messze végszükség esetén ott is lehet pecsételni cégessel, nekünk semmi gondunk nem volt.

Csak persze nem fináncnak kell öltözni :-)

Előzmény: nagypapi (33892)
nagypapi Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33892

Az ősagárdi kocsma nyitva tartása a TTT fórum szerint meglepően kedvező irányban változott, nem sokkal azután, hogy még egy pecsétet kihelyeztek egy másik házhoz.

Reméljük ezzel megoldódtak Ősagárdon is a pecsételési gondok.

Előzmény: Törölt nick (33880)
Garofano Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33891

Kihasználva a kommunikációs lehetőségeket, például ezt a fórumot, akár segíthetünk is egymásnak a hiányzó pecsétek megszezésében, ha úgy hozza a helyzet. Mi volt már, hogy pótoltunk így pecsétet másoknak (tudom, hogy járt ott az illető, és volt fényképe is, nem a kispistázást segítettük elő). Persze kell a bizalom is ahhoz, hogy a füzetet kiadjuk a kezünkből. ;)

Sajnálom én is a fával történteket. Az ő szempontjából mindegy, hogy ki gyújtotta fel, ez egyszerűen barbár megoldás volt.

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33890

Max. ha megégetnek boszorkányként a high tech cuccokkal együtt. :-))

Előzmény: _ZE (33887)
szulejmanszultan Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33889

Istenem, de rossz ezt látni! Most szeptember közepén ott fejeztem be a gerecsei túrámat. Én is láttam a darazsakat, szép nagyok voltak, de egyáltalán nem bántottak engem. Körbeszaglásztak, döngicséltek a fejem körül és minden probléma nélkül tudtam pecsételni, pedig az jó pár percig eltart nálam. Sőt még képeket is készítettem a ph-ről, de akkor azt hiszem át lesz helyezve máshova és a képeim ezzel elvesztették aktualitásukat.

Gyönyörű egy fa volt, nagyon sajnálom én is a történteket. Nem tudom, kik tehették, de tény, hogy ott sokféle ember megfordul. Tardosról csoportosan járnak fel az emberek bringával, gyalog, családostul. Olyan az a hely kicsit mint itt Bp-en a Normafa.

2011. 09. 18-i állapot.

Előzmény: Törölt nick (33884)
szucsati Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33888

Én még nem találkoztam ezzel a pecséttel (elnézést, ha mindenki tud róla és már volt itt a forumon):

De ma sikerült ezzel pótolni egy elmaradt pecsétet, pillanatnyilag a hivatalos OKT pecséttel együtt a Mátra Büfében várják a túrázókat. Mindkét pecsét első osztályú. Persze a büféről elfelejtettem fényképet készíteni...

_ZE Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33887

Miféle elektronikus igazolást tesz tönkre a tűz? A telefon a zsebemben, pontosan tudja, hogy mikor és hol vagyok, nyomok egy logot, hogy itt jártam, és kész. Kirakott kód csak akkor kell, ha nincs foursquare accountja az illetőnek, és a webes igazolófelületen akar regisztrálni, amit a foursquare, mint ötlet felmerülése miatt elvetettem.

Előzmény: Törölt nick (33886)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33886

Nem kell félni...mire Te odaérsz lesz bélyegző...mégis ha  meg nem akkor fotózz,ez neked a high-tech szakembernek csak nem lehet gond??:-))

Beszélgessünk még?:-)

Elektronikus igazolást is tönkreteheti egy efféle tüzecske...

Előzmény: _ZE (33885)
_ZE Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33885

Hova gondolsz... elektronikus igazolás a stemli helyett???? Barbárság. Stempli, vagy semmi :-P

Előzmény: Jesper Olsen (33876)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33884

A képekből azt vélem feltételezni hogy tényleg a lódarazsakat akarták kifüstölni ,akik oly sok gondot okoztak az utóbbi időkben...

De azért kár ezért a szép fáért...

a fa 2009-ben...és mi

Előzmény: PPG (33883)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33883

A fa mai állapota. Öt kép tegnap délutánról...

...és kettő ma reggelről. :-(

Az utolsó képen a fa előtt van a pecsételődoboz maradványa.

Előzmény: PPG (33872)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33882

A ködbe vesző ősidőkben, amikor még net nélkül terveztem a túrákat, nem minden szempontra tudtunk figyelni (az időtényező viszont akkor is sürgetett). Ennek is megvolt a maga szépsége.

Előzmény: Törölt nick (33880)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33881

Off:

A telefoncsörgés nálam Kincs, ami nincs. :-) Szóval talált, süllyed. Általában Puffin néven szoktam regisztrálni (pl. TTT, spencerhill), ha még nem foglalt.

On:

Upponyban az említett háztól nem messze található boltban is van (pontosabban egy éve még volt) hivatalos (MTSZ-es) pöcsét. Én ott szereztem. Persze ha az is zárva van...

Amúgy ott érdemes felmászni a hegyen található kereszhez is, mert nagyon szép kilátás nyílik a Lázbérci-víztározóra.

Előzmény: Törölt nick (33877)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33880

-Kisgyónban a turistaháznál matricák,a helyzet pont mint Somlyóvárnál,viszont amit irigylek:

Volt aki a büfében nem csak kisgyóni bélyegzőt kapott hanem hamuházast is!

-Kevély-nyeregben eléggé nehézkes a kommunikáció...:-)))

-Ősagárdi kocsma nyitvatartása igen korlátozott viszont mi mindig ezek figyelembevételével terveztünk túrát,sokszor a nyitvatartásokra tekintettel módosítottunk indulási helyszínt vagy időpontot.

-Balatonhenyén a kocsma nyitvatartása tragikus,viszont kiteszik a pecsétet hátul a padoknál az ablakpárkányra.

Előzmény: Jesper Olsen (33879)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33879

Én sajnos csak irásban kommunikálok jól (talán), igy az én füzetembe bekerült néhány igazoló fénykép is (pl. az egyik kisgyóni, a kevély-nyergi (!), az ősagárdi, a balatonhenyei, stb. Nekem igy is teljes volt az élmény. A 2. teljesitésnél eddig még nem kellett igy igazolni.

Előzmény: Törölt nick (33878)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33878

A fényképes igazolást is elfogadják,tudom.De az nekem csak opció volt mindig, minden esetben arra törekedtem hogy meglegyen a bélyegzőnk vagy így vagy úgy.Meg is van mind.És nekem így teljes a füzetem,úgy érzem.

Legtöbbször csak kommunikáció és beszélőke kérdése az egész,lásd mondjuk esetünkben Uppony:

Hárman értünk oda a pecsételőhelyként funkcionáló címhez,sehol senki...majd jöttek még hárman,majd még egy emberke,mindenki tanácstalanul álldogált,mindenki szeretett volna pecsételni.Nem volt rá sok esély,sehol egy lélek,majd megláttam egy nénit egy kertben akivel beszélgetni kezdtem,majd ő miután megtudta mit szeretnénk bement és telefonon felhívta azt a nénit aki rendelkezett a bélyegzővel,rövidesen jött is és így mindenki tudott pecsételni.Nem adta ki a kezéből mert állítása szerint már egyszer ellopták és féltette,de nekünk elég volt az is hogy pecsételhettünk vele.

Ennyi,néha a jó kommunikáció sokat segíthet!:-)

Előzmény: Jesper Olsen (33876)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33877

Off:

Nekem is...:-) akár mindennap megnézek egy filmet tőlük.És néha meglepődök hogy milyen helyeken bukkan fel a hangjuk csengőhangként,vagy éppen egy filmjelenet háttérképként!

(Mercedes szervíz,srác háttérképe a "Nincs kettő négy nélkül" egy jelenete ,csengőhangja "puffinhívja...":-)) )

De van sok más példa is...

"Miez,hagymás bab?? nem krumplis hal...:-))) )"

ON

Előzmény: PPG (33875)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33876

Ilyenkor jön a fényképes igazolás (persze ha valakinél nincs f.gép, akkor ez sem jó). Pedig különben fontos "missziót" teljesit az idős bácsi ott fent, de tényleg nem megnyugtató a pecsételési helyzet.

Előzmény: Törölt nick (33874)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33875

A gondnok is mérgelődött, hogy az egyik nap kirakott 30 db "nyalókát", másnapra egysem volt. Azt mondta, hogy állandóan elviszik mindet, nem győzi készíteni őket.

Amúgy a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. :-) (A túrázás mellett a másik nagy kedvencem a két furfangos furkó. :-D )

Előzmény: Törölt nick (33874)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33874

Somlyóváron sokak nem kis bosszúságára legtöbbször csak a kihelyezett lebélyegzett nyalókák találhatók meg,ezeket bélyegezte le valószínűleg a társaságodban lévő úriember,majd kitette a dobozba.

Nem lenne semmi gond ezzel az eljárással ha mindig elérhető lenne minden túrázó számára ezen nyalókák egy darabja,de sajnos koránt sincs így,nagyon sokszor semmit sem találnak a dobozban az arra járók ,nem kis mérget nyelve ezzel,mert nem egy autóval utólag is megközelíthető helyről van szó.

Magyarul sokszor elfogy és nincs mód az utólagos pótlásra,csak szerencsés esetben.

Sok-sok visszajelzés ellenére sem történt még semmi ez ügyben,mintha egy szent tehénről lenne szó...lehet hogy ez az is?

Mindenesetre nekünk megvan ez a pecsét (nyalóka) is,de szerencsével,mert utánunk mindössze kettő maradt anno és velünk szemben legalább tízen mentek felfelé...

jobbra fent az ominózus nyalókás bélyegző

Előzmény: PPG (33873)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33873

Készítettem képet a pusztamaróti pecsételőhelyről is. Az ottani pecsét is hagy némi kívánnivalót maga után. A bélyegzőről leszakadt a gumi, de szerencsére a tintapárna dobozába belerakták. Nem volt nálam ragasztó, így nem tudtam visszaragasztani a fémre.

Somlyóváron nincs kirakva bélyegző (csak a doboz van meg), de szerencsére az ottani gondnok(?) ott volt, és ő bélyegzett nekem. A bácsi épp valami papírfecnire nyomkota a pecséteket. Gondolom arra az esetre, ha ő nincs ott, és valakinek bélyegezni kellene, akkor el vihessen egyet-egyet.

Előzmény: kvte (33857)
PPG Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33872

Most értem haza Szárligetről. Majd töltök fel képeket a mai állapotáról. :-( (De előtte mosdás és kaja.) Nem tudok szabadulni a gondolattol, hogy a helyi tűzoltóság próbált így megszabadulni a darazsaktól. De ne legyen igazam, remélem, hogy csak a rosszindulat beszél belőlem. Írok majd egy post-ot a TTT fórumába is.

Amúgy a pecsétdoboz és a bélyegző megvan. Mivel fém bélyegző volt, ezért némi pucolás után még pecsételni is tudtam vele ma reggel. Szóval néhány csavar segítségével vissza lehet szerelni a fa maradványára.

Előzmény: hörpölin (33869)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33871

Milyen jót pihentünk az árnyékában! :-((

Előzmény: HEV (33870)
HEV Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33870

Előzmény: hörpölin (33869)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.02 0 0 33869

R.I.P. bányahegyi öreg cserfa! :-(

Előzmény: PPG (33866)
HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33868

A Komárom - Esztergom megyei TSZ elnöke már vissza is jelzett:

Köszönöm az értesítést! Holnap már meg is nézem és intézkedem! Üdvözlettel: H.Zoltán

HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33867

Továbbítottam az információt a  megyei illetékeseknek. :-(

PPG Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33866
Ma délután, amikor pecsételni akartam Tardos mellett a Bányahegyi erdészháznál, szomorúan tapasztaltam, hogy leégett a fa, amin a pecsét volt. Ottjártamkor még izzott, füstölgött. A TTT fórumán olvastam, hogy lódarazsak telepedtek meg rajta. Talán így akartak megszabadulni tőlük??? Ahogy mentem be a faluba, láttam a helyi tűzoltókat arra menni.
Reggel megnézem, hogy mi maradt a pecsétből, mert azt nem találtam, az izzó parázsban meg nem akartam keresgélni.
HEV Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33865

Csak nézőpont kérdése :-)

Piliscsabai  780 m

Abaligeti I. 667 m  +  Abaligeti II. 114 m +  Abaligeti III.  418 m = 1199 m

Előzmény: Jesper Olsen (33864)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.01 0 0 33864

OFF

Nem a piliscsabai a leghosszabb alagút?

ON

Előzmény: HEV (33863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!