Szegény fa.... nekem is nagyon tetszett az udvával, a nagy, szabályos koronájával. Ott ültem legalább egy órát az árnyékában és azon gondolkoztam, hogy ilyen helyen kellene élni... Tényleg lehetett volna más módszerrel kiírtani a darazsakat.
Pisztácia - akkor most hobobobo nick végleg megszűnt?
Az OKT pecsételőhelyek fórumára felírta valaki, hogy átmenetileg nincs pecsét Bányahegyen? Csak azért kérdem, mert nem hiszem, hogy aki ott is megfordul az itt is mind jelen van, aztán ne már csak mi tudjunk róla, hogy nincs pecsét, a többiek meg ott dühöngjenek a fa maradványai felett....
Az ősagárdi kocsma nyitva tartása a TTT fórum szerint meglepően kedvező irányban változott, nem sokkal azután, hogy még egy pecsétet kihelyeztek egy másik házhoz.
Reméljük ezzel megoldódtak Ősagárdon is a pecsételési gondok.
Kihasználva a kommunikációs lehetőségeket, például ezt a fórumot, akár segíthetünk is egymásnak a hiányzó pecsétek megszezésében, ha úgy hozza a helyzet. Mi volt már, hogy pótoltunk így pecsétet másoknak (tudom, hogy járt ott az illető, és volt fényképe is, nem a kispistázást segítettük elő). Persze kell a bizalom is ahhoz, hogy a füzetet kiadjuk a kezünkből. ;)
Sajnálom én is a fával történteket. Az ő szempontjából mindegy, hogy ki gyújtotta fel, ez egyszerűen barbár megoldás volt.
Istenem, de rossz ezt látni! Most szeptember közepén ott fejeztem be a gerecsei túrámat. Én is láttam a darazsakat, szép nagyok voltak, de egyáltalán nem bántottak engem. Körbeszaglásztak, döngicséltek a fejem körül és minden probléma nélkül tudtam pecsételni, pedig az jó pár percig eltart nálam. Sőt még képeket is készítettem a ph-ről, de akkor azt hiszem át lesz helyezve máshova és a képeim ezzel elvesztették aktualitásukat.
Gyönyörű egy fa volt, nagyon sajnálom én is a történteket. Nem tudom, kik tehették, de tény, hogy ott sokféle ember megfordul. Tardosról csoportosan járnak fel az emberek bringával, gyalog, családostul. Olyan az a hely kicsit mint itt Bp-en a Normafa.
Én még nem találkoztam ezzel a pecséttel (elnézést, ha mindenki tud róla és már volt itt a forumon):
De ma sikerült ezzel pótolni egy elmaradt pecsétet, pillanatnyilag a hivatalos OKT pecséttel együtt a Mátra Büfében várják a túrázókat. Mindkét pecsét első osztályú. Persze a büféről elfelejtettem fényképet készíteni...
Miféle elektronikus igazolást tesz tönkre a tűz? A telefon a zsebemben, pontosan tudja, hogy mikor és hol vagyok, nyomok egy logot, hogy itt jártam, és kész. Kirakott kód csak akkor kell, ha nincs foursquare accountja az illetőnek, és a webes igazolófelületen akar regisztrálni, amit a foursquare, mint ötlet felmerülése miatt elvetettem.
A ködbe vesző ősidőkben, amikor még net nélkül terveztem a túrákat, nem minden szempontra tudtunk figyelni (az időtényező viszont akkor is sürgetett). Ennek is megvolt a maga szépsége.
A telefoncsörgés nálam Kincs, ami nincs. :-) Szóval talált, süllyed. Általában Puffin néven szoktam regisztrálni (pl. TTT, spencerhill), ha még nem foglalt.
On:
Upponyban az említett háztól nem messze található boltban is van (pontosabban egy éve még volt) hivatalos (MTSZ-es) pöcsét. Én ott szereztem. Persze ha az is zárva van...
Amúgy ott érdemes felmászni a hegyen található kereszhez is, mert nagyon szép kilátás nyílik a Lázbérci-víztározóra.
-Kisgyónban a turistaháznál matricák,a helyzet pont mint Somlyóvárnál,viszont amit irigylek:
Volt aki a büfében nem csak kisgyóni bélyegzőt kapott hanem hamuházast is!
-Kevély-nyeregben eléggé nehézkes a kommunikáció...:-)))
-Ősagárdi kocsma nyitvatartása igen korlátozott viszont mi mindig ezek figyelembevételével terveztünk túrát,sokszor a nyitvatartásokra tekintettel módosítottunk indulási helyszínt vagy időpontot.
-Balatonhenyén a kocsma nyitvatartása tragikus,viszont kiteszik a pecsétet hátul a padoknál az ablakpárkányra.
Én sajnos csak irásban kommunikálok jól (talán), igy az én füzetembe bekerült néhány igazoló fénykép is (pl. az egyik kisgyóni, a kevély-nyergi (!), az ősagárdi, a balatonhenyei, stb. Nekem igy is teljes volt az élmény. A 2. teljesitésnél eddig még nem kellett igy igazolni.
A fényképes igazolást is elfogadják,tudom.De az nekem csak opció volt mindig, minden esetben arra törekedtem hogy meglegyen a bélyegzőnk vagy így vagy úgy.Meg is van mind.És nekem így teljes a füzetem,úgy érzem.
Legtöbbször csak kommunikáció és beszélőke kérdése az egész,lásd mondjuk esetünkben Uppony:
Hárman értünk oda a pecsételőhelyként funkcionáló címhez,sehol senki...majd jöttek még hárman,majd még egy emberke,mindenki tanácstalanul álldogált,mindenki szeretett volna pecsételni.Nem volt rá sok esély,sehol egy lélek,majd megláttam egy nénit egy kertben akivel beszélgetni kezdtem,majd ő miután megtudta mit szeretnénk bement és telefonon felhívta azt a nénit aki rendelkezett a bélyegzővel,rövidesen jött is és így mindenki tudott pecsételni.Nem adta ki a kezéből mert állítása szerint már egyszer ellopták és féltette,de nekünk elég volt az is hogy pecsételhettünk vele.
Nekem is...:-) akár mindennap megnézek egy filmet tőlük.És néha meglepődök hogy milyen helyeken bukkan fel a hangjuk csengőhangként,vagy éppen egy filmjelenet háttérképként!
(Mercedes szervíz,srác háttérképe a "Nincs kettő négy nélkül" egy jelenete ,csengőhangja "puffinhívja...":-)) )
Ilyenkor jön a fényképes igazolás (persze ha valakinél nincs f.gép, akkor ez sem jó). Pedig különben fontos "missziót" teljesit az idős bácsi ott fent, de tényleg nem megnyugtató a pecsételési helyzet.
A gondnok is mérgelődött, hogy az egyik nap kirakott 30 db "nyalókát", másnapra egysem volt. Azt mondta, hogy állandóan elviszik mindet, nem győzi készíteni őket.
Amúgy a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. :-) (A túrázás mellett a másik nagy kedvencem a két furfangos furkó. :-D )
Somlyóváron sokak nem kis bosszúságára legtöbbször csak a kihelyezett lebélyegzett nyalókák találhatók meg,ezeket bélyegezte le valószínűleg a társaságodban lévő úriember,majd kitette a dobozba.
Nem lenne semmi gond ezzel az eljárással ha mindig elérhető lenne minden túrázó számára ezen nyalókák egy darabja,de sajnos koránt sincs így,nagyon sokszor semmit sem találnak a dobozban az arra járók ,nem kis mérget nyelve ezzel,mert nem egy autóval utólag is megközelíthető helyről van szó.
Magyarul sokszor elfogy és nincs mód az utólagos pótlásra,csak szerencsés esetben.
Sok-sok visszajelzés ellenére sem történt még semmi ez ügyben,mintha egy szent tehénről lenne szó...lehet hogy ez az is?
Mindenesetre nekünk megvan ez a pecsét (nyalóka) is,de szerencsével,mert utánunk mindössze kettő maradt anno és velünk szemben legalább tízen mentek felfelé...
Készítettem képet a pusztamaróti pecsételőhelyről is. Az ottani pecsét is hagy némi kívánnivalót maga után. A bélyegzőről leszakadt a gumi, de szerencsére a tintapárna dobozába belerakták. Nem volt nálam ragasztó, így nem tudtam visszaragasztani a fémre.
Somlyóváron nincs kirakva bélyegző (csak a doboz van meg), de szerencsére az ottani gondnok(?) ott volt, és ő bélyegzett nekem. A bácsi épp valami papírfecnire nyomkota a pecséteket. Gondolom arra az esetre, ha ő nincs ott, és valakinek bélyegezni kellene, akkor el vihessen egyet-egyet.
Most értem haza Szárligetről. Majd töltök fel képeket a mai állapotáról. :-( (De előtte mosdás és kaja.) Nem tudok szabadulni a gondolattol, hogy a helyi tűzoltóság próbált így megszabadulni a darazsaktól. De ne legyen igazam, remélem, hogy csak a rosszindulat beszél belőlem. Írok majd egy post-ot a TTT fórumába is.
Amúgy a pecsétdoboz és a bélyegző megvan. Mivel fém bélyegző volt, ezért némi pucolás után még pecsételni is tudtam vele ma reggel. Szóval néhány csavar segítségével vissza lehet szerelni a fa maradványára.
Ma délután, amikor pecsételni akartam Tardos mellett a Bányahegyi erdészháznál, szomorúan tapasztaltam, hogy leégett a fa, amin a pecsét volt. Ottjártamkor még izzott, füstölgött. A TTT fórumán olvastam, hogy lódarazsak telepedtek meg rajta. Talán így akartak megszabadulni tőlük??? Ahogy mentem be a faluba, láttam a helyi tűzoltókat arra menni.
Reggel megnézem, hogy mi maradt a pecsétből, mert azt nem találtam, az izzó parázsban meg nem akartam keresgélni.