Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2011.10.07 0 0 33924

Hát igen, egy ilyen képet szerettem volna:-)

Fű most nem volt, csak hatalmas repedések, és csontszáraz föld.

Most már esik, remélem, mindenhol!

Mázli volt, hogy sikerült, bár alaposan elfáradtam.

Azért még megyek, ha nem esik!

Előzmény: hörpölin (33921)
jzp2107 Creative Commons License 2011.10.07 0 0 33923

Apajpusztánál kiszúrót kellett hogy találjál, elvileg azzal kellene "érvényesítened" a füzetedet (vagy nyomhatsz hozzá bélyegzőpárnát és úgy a füzethez)

Igazából már a beszámolód elején se értettem minek neked bélyegző a kisboltban, persze így már értem :-)

Előzmény: Törölt nick (33922)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.07 0 0 33922

PMP Apajpuszta-Dömsöd

Sokat gondolkodtam, miként kellene teljesíteni ezt a szakaszt, ugyanis Apajpuszta elég nehezen megközelíthető tömegközlekedéssel. Gondolkodtam azon a verzión, hogy van egy-két busz mely elhalad Apajpuszta előtt(buszmegálló nincs, tehát a sofőrt kell megkérnem, hogy leszállhassak), vagy vonattal érkezés Dömsöd vá.-ra(mely csak nevében utal Dömsödön, valójában Apaj település vasútálllomása), és onnan egy kb. 2-3 km aszfalton gyaloglással tudom elérni Apajpusztát. 

Végül a második verziót választottam, mert így tudtam Apajon bélyegezni, nem kellett vissza irányban letérnem a pirosról, hogy be menjek a településre bélyegezni. 

Dömsödre fél 2 körül ért le a vonatom.

A vasútállomásról besétáltam a település központba, ahol a boltban szinte természetesen adták a bélyegzőt a füzetembe. Már 1 km-t ledolgoztam az aszfaltból, maradt még 2. Gondolkodtam, hogy stoppoljak-e, de kevés kocsi jött, az is főleg haszongépjármű volt. Így is viszonylag gyorsan 20 perc alatt odaértem Apajpusztára. Itt nem találtam bélyegzési lehetőséget, csak lefotóztam a PMP kezdetét jelző táblát. A tábla alatt volt egy jelzés és egy kód is. A kódot tudja valaki mire jó?

Apajpuszta területén a jelzések jók, de ahogy kiértem a pusztába Apajig összesen 3 db-ot számoltam össze. Végig GPS-szel követtem az utat. Nagyon tetszett a környék, igazi hortobágyi puszta hangulata van.

Apaj határát elérve a TSZ-knél tettem egy oda-vissza 2km-es kitérőt a GCRECE ládához. A geoládás kitérő után folytattam utam a piroson északnak Apajról kifelé mezőgazdasági épületek között. A települést elhagyva továbbra is északra kell tartani a kis erdősáv bal oldalán. Itt a jelzés néha bekanyarodik a kis erdősávba, de érdemes szerintem a legerősebb úton menni az erdősáv szélén, mert benn az erdőben még GPS-szel is nehéz a nyomvonalat követni. 

A Sáfránytanya utáni balost lehetetlen elvéteni, mert egyenesen nem folytatódik az út tovább. A kanyar után egyenesen a műútig kell menni. A műútra kiérve jobbra kell menni egészen a Dömsödi-árapasztóig. Itt a jelzés átmegy a közúti hídon a csatorna túlpartjára, de vissza is jön erre az oldalra a vasúti hídnál.

Lényegében mindegy melyiket választjuk. A csatornát egészen addig követjük amíg a következő hidat el nem érjük. Itt félbalra kanyarodunk, és egyenesen megyünk rajta Dömsödig. 

Dömsödön még kimentem a Duna-partra a Petőfi fához. Akinek van egy kis ideje, ajánlom ezt a 300m-es kitérőt a pirosról gyönyörű.

Hazafelé autóbusszal jöttem a település központjából óránként jönnek a buszok Budapestre a Népligetbe.

hörpölin Creative Commons License 2011.10.07 0 0 33921

Nagy menet volt, még két napra osztva is! Sikerrel kihasználtad az utolsó két szép napot!

Nekem az tetszik lejobban a templomban, hogy a hegyek felől érkezve először a sipkáját látjuk meg, aztán feltűnik a torony, végül az egész templom a faluval!

Előzmény: Güsziológus (33920)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.07 0 0 33920

OKT

Cserhátsurány - Mátraverebély

Két napról, röviden.

Felbuzdultam a hétfői túra sikerén, és nekiugrottam két egymást követő napon.

Erősen motivált hogy azt jelezték, jön a rossz idő.

Cserhátsurány nem könnyen megközelíthető, de az égiek velem voltak.

Hajnali 5:00-kor indultam, 6:56-kor szálltam le a csühögőről, Magyarnándor állomáson.

Cserháthaláp nincs messze, nem vett fel senki.

Végig a falun, az elágazásig, és akkor, mintha megrendeltem volna, érkezett a tanárnő, és elvitt Cserhátsurányba.

7:45-kor már indultam is.

9:45-kor már a boltban pecsételtem, a kerti padon megreggeliztem, majd irány Hollókő.

A tempó marad, az út száraz, jól járható.

12:30-kor érkeztem.

Mázlim volt, kaptam szép lenyomatot a Tourinform irodában.

Sör is akadt a kocsmában.

A Hollókő utáni völgy mOst száraz volt, és az útvonal is átkerült. Évekig kellett a susnyásban bóklászni, ha az embere jeleket akart látni az amúgy hangulatos erdei szakaszon. Most már nem kell, az erdő visszavette, ami a sajátja, a tehenek már nem legelnek a völgyben.

Szegény Rockenbauer Pál!

Ha ezt látná!

Előny, hogy jól lehetett haladni, 14:00-kor már Felsőtoldon voltam.

A Told-Gold fogadóig mentem.

Palócgulyás és sör volt a "jutalom".

Nem maradtam, hisz erre nem készültem, irány haza, másnap vissza.

A Bableves Csárda csak 11:00-kor nyit, de már a felszolgáló ott volt (10:00-kor) és kihozta a szép bélyegzőt.

Hogy mi van, ha korábban ér oda a túrázó?

A Cserhát csodálatos, patak-meder száraz, a kapaszkodó még mindig gyilkos.

Az országút után a sűrű akácost irtják, jól járható a szántóföld melletti földút, nem kell a szántásban tapickolni.

Tegnap már nem siettem, 1 óra a Tepkéig, majd újabb 1 a nyeregig.

Nagyon tetszik ez a szakasz.

A nyereg után még egy kis kapaszkodás, majd indul a hosszú hullámvasutazás.

Szép az erdő, száraz az út. Nagyon száraz.

A nagy jobbos kanyar után már annyira kimosta az utat a víz, hogy nehezen járható.

A templom még mindig megkapó.

A falu kihalt, a hivatalban bélyegeztem.

Sámsonházán már nagyon kellett a sör, ezért felfedeztem a kocsmát.

A balra lekanyarodás előtt, jobbra indul egy kis ösvény, ezen kell kb. 200 métert menni, és a jutalom nem marad el.

A völgy is száraz, jól járható.

A kapaszkodó meredek, csúszós.

A lefelé ösvény már-már jól járható, egy-két jelzés nem ártana azoknak, akik felfelé közlekednek.

Az állapotok továbbra is siralmasak, de a kocsma nyitva volt.

Végül a 16:58-as vonattal jöttem, nem sok hiányzott, hogy elérjem a 16:01-es buszt.

Két szép nap van mögöttem.

OKT forever!

tivinvolvo Creative Commons License 2011.10.05 0 0 33919

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Visszanézem majd a korábbi beírásokat is. 

A logisztikát úgy oldjuk meg, hogy egy kocsi marad a kiindulóponton (Hernádcécén), egy pedig a végcélnál (Tornabarakony). Négyen megyünk srácok két kocsival. A közbenső szállás pedig Felsővadászon van. Ígysok az autózás, de nem vagyunk a tömegközlekedésre utalva, a költségeket meg elosztjuk egymás között. 

Előzmény: nagypapi (33917)
HEV Creative Commons License 2011.10.05 0 0 33918
Előzmény: tivinvolvo (33915)
nagypapi Creative Commons License 2011.10.05 0 0 33917

Nem az a szokványos szakaszolás. Hogy oldjátok meg a logisztikát, ha publikus?

Amúgy igen, elég sok leírás volt mostanában a csereháti szakaszról, a ttt-t is érdemes olvasgatni, nem tűnik eccerűnek a tájékozódás arra.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.05 0 0 33916

Hernádcéce mellett vannak megtévesztő jelzések,itt egy cikk róla:

http://termeszetbarat.hu/cikk/illegalis_kektura_jelzesek_nyomaban_a_hernadnal

A Csereháton pedig szinte végig nagyon kell figyelni,sokszor hiányosak a jelzések,nem is annyira az erdős részeken inkább a füves-legelős-cserjés szakaszokon ahol nincs igazán mire festeni.

Irotától Rakacaszendig a Kecske-pad kivételével szinte mindenhol lutri,GPS nem ártana ott.

tivinvolvo Creative Commons License 2011.10.05 0 0 33915

Sziasztok!

Vasárnap indulunk Hernádcécéről. Két napos túra lesz Tornabarakonyig. Van esetleg infótok valamilyen megtévesztő jelzésről vagy olyan szakaszról, ahol problémás lehet a tájékozódás?

Köszi előre is!

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33913
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33912

Nem vagyok barátkozós fajta, ezt már szerintem levettétek. ;)))

Tegnap és ma reggel néztem meg a pecsételőhelyek fórumát. Nem volt beírás. Max az, hogy a fa leégett, de az, hogy átmenetileg itt most fotózni kell következő dobozhely megtalálásáig, arról szó sem volt.

Sőt, ha most megnézem most sincs.

Úgyhogy ha hallgattál volna...

Előzmény: HEV (33910)
HEV Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33911

( Az MTSZ fórumából átvett hozzászólás)

2011-10-03 22:49:44, nereida Sziasztok!

Egy hete elhagytam fehér pulcsimat Szentbékkálla után, az Eötvös kilátótól lefelé menet, de még Balatonhenye pecsételőhely előtt. Ha valaki épp arra járt, megköszönném, ha bármi módon visszajuttatná, mert már 15 éve használom, és nagyon szeretem. Amolyan ős-túrás pullóver. Ha látta valaki, írjon, és majd megboltoljuk a többit.

Köszi!

Zsuzsi

HEV Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33910

Kedves Barátom!

Ez tipikusan az az eset, hogy ha hallgattál volna ... a többit talán tudod.

A beírásod időpontjában ugyanis már a TTT fórumba is beírta PPG kolléga a történteket és ezt itt is jelezte.

Az MTSZ pecsételőhelyes listájába én irtam be , de ott is BÁRKI beírhatja a tapasztalatait, majd egyszer azt is megérjük.

TTT:  http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum?a=dh&id=59

MTSZ: http://termeszetbarat.hu/turamozgalom_erintopont/okt_banyahegyi-eh

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33905)
kvte Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33909

HEV nem írta, hogy a TTT-re ne lehetne betenni most - ezt ne kend rá, ne add a szájába. Tesz ő eleget az MTSz honlapért. A majdani átpakolás projekt viszont egyelőre pénzhiány miatt biztos hogy a mi részünkről halasztódik.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33908)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33908

Ezt remélem HEV is olvassa.... :DDDD

Előzmény: hörpölin (33907)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33907

Én úgy hallottam, hogy nem szűnik meg a fórum, csak átköltözik. Tehát megy vele az a sok hozzászólás is, ami ott képződött az elmúlt idestova 9 év alatt!

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33905)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33906

"Szilárd elhatározásom, hogy előbb a távolabbi túrák (Putnokon túl), majd utána a "közeliek"."

Szerintem nyugodtan mondd, hogy Távol-Kelet és Közel-Kelet. Ez jól jellemzi azt a vidéket! :-)

"17:11-kor indultam, 21:30-kor érkeztem. Ez nagyon sok idő."

Amikor hazafelé jöttem pár hete Hollóházáról, akkor 14:15-kor szálltam fel a kéktúra emlékmű melletti buszfordulóban a helyközire és sátoraljaújhelyi váltás után 20:00-kor szálltam le a (ros)sebesvonatról a Keletiben. De ha Miskolcon váltottam volna Intercityre, akkor akár már 19:30-ra is Budapesten lehettem volna... :-D

"Regéc várát tegnap kihagytam, de a Mogyoróska utáni emelkedőt sikeresen küzdöttem le."

Egy nagyon kedves ismerősöm hívta egyszer a figyelmemet arra, hogy van egy olyan, a kéktúra atlaszban is szereplő "helyi illetőségű" földrajzi fogalom, hogy "Lófingató". Hát ez nagyon találó lehetne arra a mogyoróskai emelkedőre is! A tüdőmet majdnem elhajítottam, mire felértem a málhámmal a falu alóli rétről a vár nyergébe (onnan meg fel a várba)! :-DD

További szép túrákat!

Előzmény: Güsziológus (33900)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33905

Pontosan! Ezért mondtam, hogy oda is be kellene írni, de hát ugye a válasz az, hogy --- szóval amit láttál: "úgyis megszűnik a lap, minek oda írni" "úgyis sokan túráznak pecsételés nélkül, minek oda írni"

Vagyis megint figyelünk egymásra.

Na nem baj. Este beírom én.

Előzmény: Güsziológus (33904)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33904

Én csak azt tudom, hogy ha begépeli valaki (GOOGLE) azt, hogy "OKT pecsételőhelyek", akkor az alábbi helyen "találja megát":

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum

Nincs különösebb jelentősége annak, hogy hol van fizikailag a site.

Elég sokan tartják fontosnak, hogy beszámoljanak tapasztalataikról.

Ha nem is naprakész, de jól használható.

Én mindig itt tájékozódok.

Mostanában én nem írok, de csak azért, mert elfelejtettem a jelszavamat:-)

Ha lesz időm felelevenítem a "kapcsolatot", és beszámolok ott is.

Elég sűrűn megfodulok az útvonalon:-)

Hernádcéce.

A lenyomat elfogadható, a vendégháznál egy kis faládikóban van a körbélyegző.

Hernádcéce

Komp

Előzmény: Remélemilyennicknincs (33903)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33903

Ergo, aki odajár, az ne tudjon róla.

Helyes! Úgy kell nekik! :DDD

Előzmény: HEV (33898)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33902

Értem. Tehát mind a két nicked élni fog. Hát hiába, egy avatarnál jobb a kettő, az biztos! :DDD

És akkor mi lesz, ha ezek egymással fognak társalogni? Fogod tudni kontrollálni? ;)))

Vagy egy vitában mondjuk ketten fogtok menni egy ellen? ;)))

A másik dolgot is értem. Tehát az a sok ember, aki ott van a Pecsételőhelyek fórumán, de nincs itt az indexen, az magára vessen, ha olyan szerencsétlen, hogy nem jön ide és tájékozódik arról, mi van a Bányahegyen.

Még jó, hogy figyelünk egymásra…

Vagdalthús Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33901

A Fel a Naszályra! teljesítménytúránkon (hogy kicsit hazabeszéljek :-) használunk egy "Teljesítménytúra, ellenőrzőpont, Ősagárd" feliratú bélyegzőt. Rutinos lehetett az idei mezőny, mert februárban Ősagárdon csaknem minden második részvevő az OKT-füzetet is hozta magával. Ugyanis az ellenőrzőpont épp a kocsma zárva tartási idejében volt nyitva :-)

Előzmény: nagypapi (33892)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33900

A Hernádon innen.

Tegnap abszolváltam a hiányzó szakaszt (Encs - Regéc), minek következtében OK a Boldogkőváralja - Hollóháza szakasz (26. és 27. sz túra).

Kicsit szomorú vagyok, mert a ZEMPLÉN az egyik kedvencem, de nem kizárt, hogy lesz 6. teljesítés is:-)

Regéc továbbra is nehezen megközelíthető, bár a Veronika panzió stabilnak tűnik.

Az árakat nem ismerem, a kiszolgálás tökéletes, az egri bikavér finom volt.

Palackot bontott a hölgy és kaptam 2 decit tisztán.

Sajnos a "lánctúrázás" továbbra is problémás, ezért kölönböző trükkökkel kellett megoldnom a Regéc és Makkohotyka közötti szakasz "leküzdését", de végülis jól sikerült, kellemes emlékekkel tértem haza.

Háromhuta - Regéc egy helyi "vállalkozó" gépkocsiján, kettesben.

Regéc - Istvánkúti eh. a kitérőkkel (Nagy Péter-mennykő, Pengő-kő, Sólyom-bérc), majd a sárgán "le" Háromhutára.

Finom csirkepörkölt, természetesen nokedlivel és tokaji furmint volt a "jutalom".

Szilárd elhatározásom, hogy előbb a távolabbi túrák (Putnokon túl), majd utána a "közeliek".

Ha maradna a szép idő, akkor még egy hosszabb túrát (Bódvaszilas - Felsővadász) megpróbálok, de nem életkérdés.

Regéc várát tegnap kihagytam, de a Mogyoróska utáni emelkedőt sikeresen küzdöttem le.

Az önbizalmam még gyatra, de a tegnapi 27 kilométer jót tett.

A patak ki van száradva, szomorú látvány.

Nagyon finom az arkai dió.

Néhány szépet elhoztam.

17:11-kor indultam, 21:30-kor érkeztem.

Ez nagyon sok idő.

Güsziológus Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33899

Be van írva a fórumba.

Előzmény: Törölt nick (33896)
HEV Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33898

Különben meg ott az OKT hívatalos honlapja, azon elég friss infó van Bányahegyről :-)

Korábban már olvashattátok itt, - már aki tud - :-) hogy a TTT honlap alól csak idő kérdése, hogy a helyére azaz az MTSZ honlap alá kerüljön a pecsételős fórum is. A technikai feltételek egyelőre nem adottak de nincs elfelejtve.

G(Dzsí) Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33897

Most már értem, amit eddig nem :

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33896

"...az hogy Tangonak hívja magát a szamba országában elárulja számunkra hogy mekkora nagy s.ggfej..."(Nincs kettő négy nélkül) :-)

Mint tudod ki lettem ebrudalva egy napra és a Hobo Boboval napok múlva sem engedtek vissza,így lett a hobobobo- vonallal,mert naturban ez is foglaltnak tűnt.

A Pisztáciást meg akkor használom ha kicsit be vagyok nyomva...:-)))

Eredetileg azt akartam plusz nicknek pont amit PPG beírt idézetnek "pisztácia kifogyott...",de az meg túl hosszú volt a rendszernek.

Ami a bányahegyi pecsétet illeti sokan nem fogják tudni hogy mi lett vele és majd csak bosszankodnak,mert mint tudod és pont Te tapasztaltad nemrég hogy sok kéktúrázó még a pecsételőhelyek fórumát sem ismeri,és így nem is olvassák,ha be lesz írva a változás akkor sem.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33895

Na tudod kinek meséld, hogy a papi vak!

Szegény fa.... nekem is nagyon tetszett az udvával, a nagy, szabályos koronájával. Ott ültem legalább egy órát az árnyékában és azon gondolkoztam, hogy ilyen helyen kellene élni... Tényleg lehetett volna más módszerrel kiírtani a darazsakat.

Pisztácia - akkor most hobobobo nick végleg megszűnt?

Az OKT pecsételőhelyek fórumára felírta valaki, hogy átmenetileg nincs pecsét Bányahegyen? Csak azért kérdem, mert nem hiszem, hogy aki ott is megfordul az itt is mind jelen van, aztán ne már csak mi tudjunk róla, hogy nincs pecsét, a többiek meg ott dühöngjenek a fa maradványai felett....

HEV Creative Commons License 2011.10.03 0 0 33894

Horváth Zoltán a megyei MTSZ elnöke elhozta a dobozt és a fémbélyegzőt.

Hamarosan pótolva lesz, a közelben valahol, természetesen ha megtudjuk közzé tesszük.

Tehát most FOTÓ-s hely lett.

Előzmény: PPG (33883)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!