Keresés

Részletes keresés

Mosolygós_68 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 521
Szia emyLia! Sziasztok!

Szerintem még ha krónikus is a lyme kór, akkor is érdemes az antibiotikumos kúra, mert ha nem is írtja ki teljesen a szervezetből a kórokozót, legalább lecsökkenti azt a mennyiséget ami addig a szervezetben volt. És ha pozitív oldalról nézzük, ez is jó eredmény. Hiszen ebben az esetben is számos tünet végleg elmúlhat, és akkor javulás is tapasztalható, és én úgy hiszem hogy minden kicsi eredménynek örülni kell!

Az antibiotikumos kúrák alatt én napi 2-3 x ettem activiat, és azóta is folyamatosan napi egyet eszek. (néha elmarad....) Nekem bevált, és jól karban tartja a gyomrot. Persze ez mellett a kezelés alatt érdemes gyomorvédőt is szedni, nekem a protexin vált be.

Sok kitartás neked, és javulást!

Üdv.
Mosolygós_68
Előzmény: emyLia (518)
pozo Creative Commons License 2009.05.12 0 0 520

Szia!

 

Jól írta fel a doktor. Én 2x200 mg-ot szedtem 6 hétig (igaz, majd dupla annyi súlyom, mint a Tied).

Egy komoly mellékhatása van, ez nevezetesen a napfény érzékenység. Kerülni kell a napot!

 

Hiperbar kamra. Egy kezelés 45 e Ft, kell belőle vagy 20, számold ki...Olvastam én olyat is, hogy bizony nem használt...

Az egészséges életmód természetesen jót tesz, de az alap problémát (azaz a fertőzést) nem mulasztja el.

 

Sajnos szemtüneteket is okoz. Nagyon kevesen foglalkoznak vele. Keresd a webbeteg.hu-n dr.Papp Júliát.

Előzmény: emyLia (518)
emyLia Creative Commons License 2009.05.12 0 0 519
Sziasztok ismét!:)

Nem tudom hallottatok-e a hiperbár oxigénkezelésről, én azt olvastam, hogy nagyon jó gyógyulási eredményeket lehet vele elérni Lyme-kórnál, persze gondolom, hogy itt is számít, hogy ilyen régóta beteg az ember - az igen képzett és lelkiismeretes magyar orvostársadalomnak köszönhetően...Ha esetleg valaki utána szeretne olvasni, bár szerintem mkinek érdemes: www.lyme-kor.hu , illetve www.baromedical.hu , a hatásának rövid lényege, hogy a Lyme baktérium nem képes alkalmazkodni a szervezetben a nagy nyomású oxigén hatására kialakuló környezethez.
A másik számomra elgondolkodtató tény amit már régóta tudok, hogy a vírusok és baktériumok, csak savas környezetben életképesek, lúgosban elpusztulnak. (Ez a rák alternatív kezelésének is az egyik alapja, és nagyon jó gyógyulási eredményeket lehet vele elérni.) Tehát mi lenne ha ellúgosítanánk a szerveztünket? Persze ez nem egyszerű feladat, mert nagyon sokáig kellene 100%-ban kerülni minden savas hatást kiváltó élelmiszert mint a búza, az összes péksütemény, tejtermékek, hús, cukor, kávé, és naponta meg kellene inni 1 l bio zöldséglevet: cékla, répa, zeller, retek. Ezt lagalább 4 hétig. Mellette lúgos kémhatású ásványvízet is lehet inni. Nektek mi a véleményetek erről?
Szerintetek antib. kezelés közben ajánlott pl. flp aloe verát, f. bee propolist, royal jellyt illetve egyéb homeopátiás szert szedni, vagy inkább az antib. kezelés után?
Köszi!:)
Szép napot mindenkinek!
emyLia Creative Commons License 2009.05.11 0 0 518
Sziasztok!
Ma kezdtem el a 6 hetes kúrámat... Azoktól kérdezném, akiknek szintén 6 hétig kellett szedni az antib-ot, hogy nektek is napi 300 mg Doxycyclin-t írtak fel, reggel 100mg és este 200mg? Csak azért kérdezem, mert én ezt 6 hétig túl soknak tartom, ráadásul 45 kg vagyok, és a Doxyc. papírján azt írja, hogy 50-70kg-os felnőtteknek. Szerintetek nem lenne elég csak napi 200mg? Tudom, hogy nem vagytok orvosok :), csak érdekel a véleményetek:) Meg nem szeretnék álhártyás vastagbélgyulladást kapni, de még azt sem szeretném, ha spontán szívmegállásom lenne, mert ezeket is írja a mellékhatások között.
A másik kérdésem az lenne, hogy nektek is van minden héten 2 nap szünet? Nekem egy héten 5 napig kell szednem, utána 2 nap szünet van.
Olvastam több helyen, hogy ha a Lyme-kór krónikussá válik, akkor már nem hat az antibiotikum. Nekem már krónikussá vált, akkor ezek szerint nincs is értelme szednem?
Na már csak 1 kérdés:) Van olyan köztetek akinek nagyon erős szem tünetei vannak a Lyme-kór miatt, úgy mint homályos látás, sötétben rosszul látás, vagy hasonló?
Köszi szépen, ha válaszol valaki!:)
*Agnese* Creative Commons License 2009.04.30 0 0 517
Bocsi! Vérvétel lesz, és teszt... Vedd úgy, hogy nem szóltam.. Fáradt vagyok! :-)
Előzmény: *Agnese* (516)
*Agnese* Creative Commons License 2009.04.30 0 0 516

Vikfoc!

Ha jól értettem sima vérvétel volt... mert az tuti nem mutatja ki! Speciális teszt segítségével lehet csak kimutatni!

Gyanús, de remélem nem Lyme! Drukkolok!

Előzmény: Vikfoc (513)
*Agnese* Creative Commons License 2009.04.30 0 0 515

Sziasztok!

 

Nálunk közben annyi változás volt, hogy édesanyámat elküldte egy helyettes házidoki vérvételre (sima), meg uh-ra, meg endokrinológushoz, hátha pajzsmirigy... :-S De közben párhuzamosan megnézik neki a Lyme-kórt is... Most már a háziorvos is belement, hogy küldi mindenhova, csak derüljön ki mi a baj! Jókor! :-(

 

Eddig majd minden doki azt mondta, nincs semmi baja, csak beképzeli...

Hány Lyme-os beteg lehet, akinek ezt modják, és pszichés alapon kezelik?! Vajon eszébe jutott akár egy orvosnak is, hogy Lyme-ra is ellenőrizzék őket?!

Tandavika Creative Commons License 2009.04.30 0 0 514
A vérvétel,1 hónap kb,amíg megjön az eredmény,ha nem magán úton csináltatod.Ha lyme-kor akkor sokat számít az 1 hónap.De ha az is,még időben vagytok,figyeljétek a változásokat,nálam rohamossan nőtt a folt,előszőr nekem is kicsi piros folt volt,aztán naponta növekedett,pár nap múlva,már napi 3 cm-ert is.Ha az eredmény megérkezéséig bármi változás van,menjetek vissza az orvoshoz.Addig is ne aggódj,még nem is biztos,hogy az.Jó,hogy megtaláltad ezt a forumot,itt sok kedves ember van,akik segítenek ha kérdésed van,nekem is sokat segítettek.Szép napot,és drukkolok,hogy ne lyme-kor legyen.
Előzmény: Vikfoc (513)
Vikfoc Creative Commons License 2009.04.29 0 0 513
Sziasztok!
Olvasgattam, miket írtatok... Nagy gondban vagyok, mert a barátomat 3 hete csípte meg egy kullancs. Kiszedtük, nem maradt benne a feje. Pici piros folt volt, 3-4 napig figyeltük, nem változott. Mára 3 hét telt el, és kb 2 teli piros folt látszik. Nem Lyme-folt, hanem mintha kivakarnál egy szúgyogcsípést. Node nem viszket.
Az lenne a kérdésem, hogy a vérvétel (merthogy holnap elmegy vérvételre) kimutathat valamit, ha megfertőződött??? Olvastam Dr. Lakos András oldalán, hogy nem minden esetben lesz pozitív a vérvétel eredménye... tehát lehet, hogy a teszt negatív, de ő mégis fertőzött???
Segítsetek légyszi, teljesen el vagyok veszve a sok infó között!!!
Antibiotikum vagy alternatív gyógymódok???,
Köszi, Vikfoc
Tandavika Creative Commons License 2009.04.29 0 0 512
Az a gáz,hogy ha felüti a fejét valami új betegség,nem rendeznek országos konferenciákat,és nem képzik az orvosokat az adott betegségekkel kapcsolatban.Már lassan 20 éve lesz,hogy tudnak erről a betegségről is,és vannak orvosok,akik még mindig nem ismerik fel.Hát hogy van ez?
Előzmény: csuppancs (511)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.29 0 0 511
Az a gáz, hogy pont akkortájt volt több ilyen megbetegedés is nálunk. Csak nekik szerencséjük volt, mert tipikus tünetekkel kezdődött a baj.
Előzmény: Tandavika (510)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.29 0 0 510
Ez le sokkolt.Mondjuk akkor még nem sokan tudtak arról,hogy van ilyen nem betegség,nem?Az orvosok sem voltak annyira képben.Tisztelet a kivételnek,de most sincsennek annyira.Engem is elküldtek,a tisztán látható az akkor már 13 cm-es kokárda szerű piros folttal,hogy csak rovar allergia.Az ügyeleten is ezt mondták,mert oda is elmentem.Másnap kiharcoltam egy beutalót,a börgyógyászatra,ahol egyértelműen lyme-kort diagnosztizáltak.
Előzmény: csuppancs (509)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.28 0 0 509
Nos, a kérdés jó. Fogalmam sincs, mivel nem emlékszem sem csípésre, sem foltra. Pontosabban utolsó emlékem gyerekkori. 99-ben kezdődtek a problémáim, de csak 2003 végén derült ki hogy mi okozza.
Előzmény: Tandavika (508)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.28 0 0 508
Akkor a "40%"-nak,akik krónikus lyme-korosok,nagyon semmit nem tudnak csinálni,csak próbálnak bízni abban,hogy rájönnek mihamarabb az orvosok,hogyan lehet gyógyítani,és közben próbálják túlélni a napokat?Mert ahogy olvasom,durva,amin keresztűl mentetek már itt évek alatt.Te mikor lettél lyme-koros?
Előzmény: csuppancs (507)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.28 0 0 507
A lyme tüneteit leszámítva jól vagyok, köszi. :-)
Előzmény: Tandavika (504)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.28 0 0 506
Az a kezelés mit takar?Hosszú távon segít,vagy csak jobban vagy tőle egy darabig?
Előzmény: pozo (505)
pozo Creative Commons License 2009.04.27 0 0 505

 

Kösz, most elég jól. Nemrég voltam egy MitoSan kezelésen, lehet, hogy jót tett:)

Előzmény: Tandavika (504)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.27 0 0 504
Pozó,Csuppancs,ti már régóta szenvedtek a Lyme-kortól,most hogy vagytok?
Tandavika Creative Commons License 2009.04.26 0 0 503
3és fél hétig 2x1.Most fogy el 2 nap múlva.Nekem időben kiderűlt,hogy Lyme-kor,a 15cm átmérőjű hatalmas folton a minden napos fejfájáson,és a párnapig tartó térd fájásomon kívűl szerencsére semmi más bajom nem volt.Most már semmi tünet nincs,csak ettől az égésektől szenvedek.Május 10-én kell mennem vissza a bőrgyógyászatra.Kiváncsi vagyok,elmúlt-e,és majd vissza jön-e késöbb nálam is.Köszi az infókat.Szép napot.
Előzmény: Anbati (502)
Anbati Creative Commons License 2009.04.26 0 0 502
Hamar elmúlt, nem csináltam semmit. Ahogy a gyógyszer kiürül a szervezetből, ezek a tünetek is megszűnnek. Nemigen használ semmi ellene, csak az, hogy nem szabad fényen tartózkodni. Illetve nyilván a lehetőségekhez képest minél kevesebbet. Nem csak a nap, hanem a fény is rossz.Borult időben is éreztem, éjjel mindig enyhült. Aztán másnap megint. Magas faktorú fényvédő, zárt ruha, fejfedő stb. Én Tengerparton voltam tavaly, képzelheted mit szenvedtem A család meg nevetett rajtam. Még a vízbe is szalmakalapba mentem, a parton pedig bebugyoláltam magam. Ennek ellenére az orrom, sőt még a talpam is rákvörös volt. Legjobb inkább nyár végén elkezdeni a szedését, ha hosszú és erős dózisú kúrát kezdünk. tényleg te mennyit és milyen hosszú ideig szeded a Doxycyclint?
Előzmény: Tandavika (501)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.25 0 0 501
Mikor befejezted a gyógyszer szedését,mennyi idő múlva jött rendbe a böröd,és múlt el ez az égető érzés?Már nagyon várom,hogy elfogyjon a gyógyszer végre,mert már a langyos víz is tűz forrónak tünik,ma már szinte hideg vízbe tusoltam,mert ahogy a kezem melegebb vízhez ér ordítani tudnék.Próbáltam már gumikesztyűt húzni tusoláskor,de sajnos azon keresztűl is érezték a kezeim a hőfokot.Lassan tényleg símaszkba,és kesztyűbe teszem csak ki a házból a lábam.
Előzmény: Anbati (499)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.25 0 0 500
Most,hogy mondod,tényleg olyan az érzés,mintha erős paprikával lenne bekenve a kezem és az arcom.Én is Doxycyclint szedek.Akkor úgy néz ki nálam is ez a probléma.Azt tudtam,hogy ezzel a gyógyszerrel kerülni kell a napfényt,de azt,hogy pár percek a napon ezt teszik azt nem.Köszönöm,hogy leírtad ezt,legalább tudom mostmár mi van.Használtál rá valami krémet esetleg,ami enyhítette ezt az égés érzetet?Már lassan elhasználtam egy tubus homoktövis krémet,ami égésekre,gyulladt hámfelületekre van,de semmivel nem lett jobb.Köszönöm a hozzászólásokat,és segítséget.
Előzmény: Anbati (499)
Anbati Creative Commons License 2009.04.25 0 0 499
Igen, a Doxycyclin fényérzékenységet okoz. Én, aki talán életemben nem használtam naptejet, tavaly nyáron 50-es faktor mellett paprikavörös voltam állandóan. Még egyszer nyáron nem nagyon tudnak rávenni, ha csak nem pincében leszek. Persze ez nem leégés, belülről jön.Nem hámlottam le, stb. Olyan érzés volt, mintha erős paprikával bekentek volna. Azóta kutyabajom.
Előzmény: Tandavika (497)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.25 0 0 498
Nekem nem, pedig nem tudtam mindig elkerülni a napfényt.
Előzmény: Tandavika (497)
Tandavika Creative Commons License 2009.04.25 0 0 497
Sziasztok,én a 3.hete szedem az antibiotikumokat a Lyme -kor miatt.Kerülöm a napfényt,mégis olyan lett a két kezem feje,mintha megégettem volna,érzékeny,piros és ha már langyos víz éri,fáj.Tényleg olyan érzés,mintha leforráztam volna,pedig nem.Nektek kedves sorstársaim van,vagy volt hasonló problémátok a betegség ideje alatt??
csuppancs Creative Commons License 2009.04.25 0 0 496
Igen, ez jó lenne, de amíg a 2 "tábor" orvosai között személyes ellentétek feszülnek, addig erre szerintem nem fog sor kerülni...
Előzmény: pozo (495)
pozo Creative Commons License 2009.04.24 0 0 495

 

Én is nagyon sajnálatosnak tartom, hogy Lakos doktor nem ismeri el a krónikus lyme-kórt...Nagyon jó lenne, ha a lyme-kórral foglalkozó magyar orvosok kialakítanának egyfajta diagnosztikai és kezelési protokollt. Már csak a betegek érdekében...

 

Jellemző, hogy a hátamon megjelenő bőrpír alapján sem tudta diagnosztikálni a lyme-kórt a bőrgyógyász doktornő. Nekem jutott eszembe, hogy hátha lyme-kór...

Sajna közben eltelt pár hét, meggyőződésem, ha azonnal helyesen diagnosztizálják, akkor elkerültem volna a krónikus formát.

Előzmény: csuppancs (494)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.24 0 0 494
Azt tudom hogy mit ír, de a valóságban egészen mást mond. Velem legalábbis ez történt vele kapcsolatban. Én is a 40 %-ba tartozom, egy hajóban evezünk.
Előzmény: pozo (493)
pozo Creative Commons License 2009.04.24 0 0 493

 

Idézet dr.Lakos András Kullancsok és betegségek című könyvéből: "borrelia-fertőzött betegeink 40%-a nem vette észre a kullancscsípést."

Sajnos én is a 40% közé tartozok:(

Előzmény: csuppancs (492)
csuppancs Creative Commons License 2009.04.24 0 0 492
Nagyon sok orvos mondja hogy ha nem emlékszel a kullancs csípésére és a foltra, akkor biztos hogy nincs lyme kórod...
Előzmény: pozo (491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!