Értem, de azt hittem, hogy az Octavia lámpája FF. Úgy tudom, hogy az FF még a H4 esetében is telibe világítja. Vagy tévedek? A Kadetten tényleg csak a foncsor felső fele világít, ez látszik is. Nagyon meglepett az ekkora különbség. Ha jól sejtem, akkor a Skodám fénye max akkor lehet még egy fokkal jobb ha NBU-t rakok bele, vagy valami 80w izzót. És az a szomorú, hogy még akkor is rosszabb lesz mint a H7. :(
Nem csak maga a H7-es izzó a jobb, hanem a lámpa. A H4-es izzóval szerelt lámpa csak a foncsor felső felét világítja meg, onnan jut a fény az útra. Bár az izzószál mögött van egy takarólemez, ami valamennyire visszaveri a fényt, de az nem ugyanaz, mint a H7-es izzójú lámpatest, ahol az izzószál bevilágítja az egész foncsort. És a fénytechnikában is él a " bigger is better" elv, tehát nagyobb foncsor felület, több fény, jobb hatásfok :)
Az Altea (Leon, Toledo) szép nagy, H7-es lámpái meglepően jól világítanak (kiszerelt utólagos xenon után is láttam vele), azzal szemben nem szégyen kevesebbet tudni. Az inkább a fontos, hogy a tiéd számodra mit nyújt, inkább ne hasonlítgasd.
Tőlem múltkor apu kérdezte, hogy a Kadettben milyen izzók vannak nekem, mert ő alig lát a Liana fényszóróival. Az izzó majdnem ugyan az (NPB van neki, nekem meg NBU). Egymás mellett állva is látszik a különbség.
Tegnap esete saját magam picit feljebb állítottam a fényszórókat, mert a műszeres állítás után tényleg nagyon közelre világított. Azt hittem, hogy most már tényleg jó lesz, a kavicsos úton még jól is nézett ki. Szóltam sórogomnak, hogy jöjjön és nézzük meg, hogy hogyan világít az ő kocsija és az enyém. Hát akkor döbbentem le, hogy mennyire sz@r a kocsim fénye, amikor mellém állt és felkapcsolta a tompítottját, az én fényszóróim mintha gyertyák lettek volna, annyira kevés fényt adnak. Nekem a tompított +ködös nem adott annyi fényt mint az ő Alteája. Így most nagyon szomorú vagyok, azt hittem, hogy a sárga izzók miatt van, de beletettem a GE+120%-t és azzal sem volt jobb a helyzet. Az ő sima 500 huf-os izzója kb. 3x annyi fényt juttat az útra.
Amúgy kérdés milyen állapotú a foncsorod és nem-e mattult picit a plexi.
Nekem nagyon szép fényerőm van, pedig egyik lámpa 13 éves, nemrég megpucolt :) Másik meg Depo, ami szintén egész jól pislog :) Esőben persze nem túl sok, de ott sem szégyenkezhet a philips.
Vettem Philips H7 X-treme Vision +130 -at. Háát többet vártam tőle megomdom őszintén, azok alapján amiket írtatok philips-ekről. Kb lepkefing amennyivel erősebb a 6 éves gyári Hella 55w-hoz képest ami még mindig nem égett ki amugy még csak feketedés sem látszik rajtuk, csak kiváncsiságból cseréltem ki őket. Philips szép fehér egyébként 3700K, talán 6.000-et megért EMAG-nál levolt akciozva blackfriday alkalmával.
Adott egy 3 eves peugeot 508 sw felsokozep kategorias auto,szinte minden automata rajta eleg modern!
Egyedul a tompitott sima H7 -es halogen annak a helyere megy a H1 es projektor es bele a xenon teljesen elrejtvea szem elol (a trafo megy a lampak ala az elektronika is a lampa alatt van elvezetve eldugva)
Fenyszoro moso gyari!
Egy ilyen autonal fel sem merul a rendorben hogy a xenon nem gyari!(pl egy uj 2 eves vw passat projektoros lampaval lampamosoval xenonnal egyalltalan nem fura sot ...meg ha utolagos is es mi azt nem is feltetelezzuk)Lehet hogy muszakin sem nezik csak hogy leadja e a megfelelo LUMENT es hogy a vetitesi kep megfelelo e!
A skoda Octaviam 2008 as gyari projektoros lampa es gyari mosoval rejtett utolagos xenonnal ( lusta voltam kivenni) atment a muszakin!
Vagy nem neztek komolyabban vagy nem gondoltak volna hogy utolagos es azert nem is merultek bele !
Amugy a mini morimoto 6.0 projektor kifejezetten xenonhoz van ,de halogennal is lehet hasznalni ertelemszeruen!
Persze ettol meg nezhetik muszakin hogy a lampa szama nem xenonra utal ,de az en velemenyem szerint erre ritkan kerul sor muszakin!
Raadasul az automban a lampa szintezoje ,allitoja mert kombi es ha plusz teher van be lehessen allitani hogy ne vakitson egy kis rekeszben van elrejtve amit ki kell nyitni es azon belul van ( nem mint a vw csoportnal szem elott)mert ha ezt a kis tekerot kiszurnak akkor egyertelmu hogy nem xenon-os gyarilag az auto!
En regota xenonnal kozlekedem mentem gyarival is es a masik automban utolagos van( az iment emlitett octavia) a bosch-nal lett beallitatva a fenyszoroja es meg egyszer sem villogtattak szembol hogy vakitanek!
Nem mondom hogy szabalyos nyilvan nem az ,de nekem meg er annyit ,eddig bevallt!
Tukros lampaba xenont meg az tenyleg a fobeloves kategoria az bizony durvan vakit!