Szomorú,hogy dögrováson vannak a Desirok közül több is. Ami a grafitit illeti,nem tudom miért olyan fontos az,hogy ott díszelegjen.Az nem ment már ki a divatból? Egyébként már a RailJet is kapott grafitit,sajnos.Nem lehetnek rólunk valami jó véleménnyel az osztrákok.
Melyik gép vitte ma a késő esti tapolcai gyorsat? Állati jó hangja volt, ahogy kigyorsított az állomásról, még a duplán hőszigetelt ablakokon keresztül is! :-)
Bocs, hogy beleszólok, csak apró észrevételként jegyezném meg a következőt. Édesapám vendéglátással foglalkozik a Balaton déli partján és már január végén azt mondta, hogy válság ide vagy oda, nála az idei nyáron többen lesznek (többen jelentkeztek), mint tavaly nyáron. Szóval ezzel a tavalyinál csak rosszabb lesz mondatoddal nem értek egyet. :)
Tizenéves távlatban (202x-re) szerintem villamosítják (bár szerintem felesleges). Ez meg nagyban függ a hajmáskéri leágazás sorsától. Mint ha lett volna olyan terv is, hogy az építéssel együtt Hajmáskér-Füred közé húznák a drótot... (?)
Nincsenek illúzióim, a Bz-ket nem nagyon kell pótolni, mert együtt fognak kihalni a mellékvonalakkal, így tizenéves távlatban nem lesz Bz-s vonalunk... :-(
Ezzel együtt használt nyugati motorvonatok jól jönnének a Csörgő + 2-4 Bhv-s vonatok helyett a pár megmaradó dízele vonalra.
Különösen, hogy ahogy a karbantartási, rendelkezésre állási adataikat elnézem, a Dezsők amirtizációja is igen dinamikus (lesz)
Biztos gyártanának még párat megrendelésre. Tudom nincs pénz. Nem ragaszkodom a DESIRO-hoz, de valamit lépni kellene... Van számtalan típusú dízel motorvonat. És igen az MD-k helyett is kell előbb-utóbb valami.
Más megoldás? Mi lesz a Bz-k helyett? Honnan szerzel be újabb desirot? Amikor a 2-es vonalat is alig tudják kiszolgálni, ide jutna? MD helyett is kell valami.
Hát persze, hogy nem láttam. November óta nem voltam lent. A velneszhoteleket is húzhatják fel sorban, magyar annyi nem fog menni, gondolom majd amerikából meg izraelből hozzák a népet. Máshonnan csak elenyésző mennyiségben lehet ide csődíteni egy kis interaktív lubickolásra.
Aln 663 1189: "Bz felújítás: új ülések, sötétített-lehúzható ablakok, normális wc más szín kívül-belül aztán tisztaság, meghozza a ráfordított pénzt."
Ne is gondolkodj a BZ-k bármilyen irányba törétnő felújításáról, átalakításáról. Sokan várjuk, hogy az összes megdögöljön és soha ne térjenek vissza a MÁV vonalaira.
ukkel:"Milyen időszakról szólsz? Nyáron? Vagy Szeptembertől követő májusig? Nyáron valószínűleg van/lesz utas. Szeptembertől követő májusig szerinted több utas van ha Desiró mintha Bz vagy Bhv ?"
Szerintem akkor lenne több utas, ha tisztábbak, korszerűbbek lennének a vonatok (ilyen a DESIRO) és jobb lenne a menetrend. A hugyszagú BHV-kat kevesen imádják errefelé. Lehet, hogy máshol ez megfelel.