Keresés

Részletes keresés

beluking Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2407
Sziasztok!

Szeretnék megtanulni vitorlázni, Balatonfüreden. Megnéztem a sailing.hu-t, de nem találtam tanfolyamokat. Az elméleti részt Pesten is el tudnám végezni. Ha valaki tud segíteni, link, telefonszám, stb., nagyon megköszönném.
Mail: beluking@yahoo.com

Belo Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2406
Szevasztok !

Ja az 5 éves forma az 4,5 forma valójában. Én inkább az SR-t javaslom, mert az biztosabb lábakon áll ha fú a szél.

Vanek !

Te tényleg elutaztál tegnap a csehekhez, kanadába, svájcba és svédországba is, hogy jóóól átverj? :-))))

Ügyes ! :-))))

Mellesmeg kinézve a vizre innen a partról sajnálom a Pesten rohadókat.:-)))
Jó lenne még ma eljutni Fonyódra Grófékkal összefutni, ha a szél istene is úgy akarná !
:-((((

Előzmény: hin (2405)
hin Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2405
A 22-es szerintem 4 főre van vizsgáztatva, de lehet, hogy 6.
A pici gyerekekkel való vitorlázásról nincs tapasztalatom, szerintem kérdezd meg Belot. Ottan van egy tündéri Duracellnyuszi olyan 5 éves forma több év vitorlázó tapasztalással:-)))
Előzmény: ovitomi (2404)
ovitomi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2404
Üdv!

Köszönöm a jótanácsokat, megfogadom azokat!

Sholtz urat elottem nem kell agyon dícsérned, mert bár személyesen eddig nem volt szerencsém hozzá, de az általa tervezett és épített hajók nagyon tetszenek. Bár kipróbálni még egyik típust sem sikerült, :-((( de most azon ügyködöm, hogy ezen a hiányosságomat még idén pótoljam.

Ha most hajót kéne vennem - bár ez a "veszély" jelen pillanatban nem fenyeget - minden bizonnyal az O hajói közül választanék!

Ja, ha már itt tartunk. A Sholtz 22 hány személyre van levizsgáztatva?
Mivel 1,5 illetve 3,5 évesek a csemeték, ezért egy felnott/egy csemete + hajózó személyzettel kell számolnom!

Köszi a segítséget!
ovitomi

Előzmény: hin (2403)
hin Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2403
Hali!

Ami az SR-t illeti, szerintem 6 főre van levizsgáztatva, de a teljes létszám egy hajón már teambuilding. 4 fő kényelmesen.
Szerintem van oldalkorlát a Scholtz bérhajókon és nem is javaslom, hogy mástól bérelj.
Tavaly mi béreltünk tőle SR-t (azon volt oldalkorlát)és nagyon korrekt volt a hajó is és a bérbe adó is, ami egyátalán nem jellemző a Balatonon (nagy tisztelet a kivételnek) Tőlük bemutató hajót lehet bérelni, tehát a minőség is olyan. Mi októberben vittük el egy hétvégére és nagyon jót vitorláztunk, volt szél rendesen:-))
Ha gyerekekkel mész esetleg próbáld ki a SHOLTZ 22 Touring változatot. Van rajta oldalkorlát, kényelmes párnázott:-)) nagyobb a cockpitje mint az SR-nek és belül is meglepően sok benne a hely. 4 embernek kifejezetten kényelmes és yool rohan:-))
Nem akarom tolni Sholtz úr szekerét, de vigyázni kell a hajóival. Bele lehet betegedni rendesen, olvshatsz egy-két veszélyesen fertőzöttről itt a topicban. SR FOR EVER:-)))

hin

Előzmény: ovitomi (2402)
ovitomi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2402
Sziasztok!

Szeptember 9-10-én szeretnék egy Sudárt bérelni és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

Hány fore szokták levizsgáztatni? Azt tudom, hogy 3-4 fovel kényelmes, de mégis hány ember vitorlázhat vele?

Scholczékon kívül tudtok-e valakit, aki Sudárt bérbe adna. Korláttal rendelkezo hajó elony lenne, mert a családdal mennék, pici kölkökkel.

A sailing.hu tényleg egyre szebb és jobb!!!

Üdv
ovitomi

Vanek Creative Commons License 2000.08.15 0 0 2401
Mr Millett!

Sajnos nem vitorlázni megyünk az Adriára, mert ara nincs lovetta. De azt megígérhetem, hogy addig nem halok meg, amíg nem vitorláztam a tengeren. És ezt vehetitek fenyegetésnek is! :-))

Belo!

Ne örülj annyira annak a látogatottságnak. Abból a szából 95 én voltam :-)))

Vanek

Gonoszka2 Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2400
Szia Andrew1, hivtalak a mobilodon hogy közvetithessek, de sokszor ki voltal kapcsolva, amikor meg üzenetet hagytam nem hivtal vissza, lehet, hogy nem kaptad meg?????

Sebaj, majd legközelebb. :o)))))

Előzmény: Andrew1 (2394)
Rsüni Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2399
T. vitorlázók!

Nem vagyok egy kapitány, mancsaftkodni szoktam, de engedjétek meg, hogy elmeséljem a szombati sztorit. Badacsonyból indultunk visszafelé este fél hét körül Lellére. 0 szél volt, már éppen felkészültünk egy jó kis motorozásra és alvásra, amikor indulás után befújt a szél és másfél óra alatt Lellén voltunk. Szuper volt, igaz aludni nem tudtam. :-)

sailinghu Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2398
T. Kapitányok !

A sailing.hu történelme során elöször átlépte a 100 látogató/nap határt. :-)))))))))))))))))))))

Belo Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2397
Hello Andrew1 !

Szívesen benéznék egy kis kormány mozgatásra okítás képpen hozzátok. :-)))

Mr. Millet !

Egy kedves rég nem látott topictársunk (Boss) is csatlakozott a végén a Maratonhoz, de azt csak ma tudtam meg. Egyébként tényleg csak ennyi induló van.
Kevés az Fa Nándi rokon. :-)))

A sailing.hu-s dicséreteket meg kis csapatunk nevében köszi, köszi, köszi !!! :-)))

Előzmény: Andrew1 (2394)
rice Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2396
Most beszéltem Gróf Úrral. Nagyon jól vannak. (fene beléjük) Megyek is meglátogatom Oket, hogy kis vihar is legyen:-)
Mr.Millet Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2395
Halihó,

Vanek: Ha szabad kérdezni (és irigykedni - ezúttal én), merre vitorláztok az Adrián, és milyen hajóval?

A sailinghu tényleg egyre szebb, csak így tovább a Balaton maraton kommentárral! Valóban csak ennyi induló gyult össze, mint akik fel vannak oldalt sorolva?

Hétvégén megtörtént a B25-ös túra, hát aki a Balatonon volt, az tudhatja, hogy a szél nem volt az a tipikus vitorlaszaggató (Alsóörsröl Füred fagyizással a tihanyi yacht klubig jutottunk el - igen, nagyon komoly), a lányoknak persze így is tetszett. Igaz, egyikük szombaton egész nap be sem merte tenni a lábát a kajütbe, és a parton aludt, mert higgyem el, ha lemegy, azonnal kitaccsol. (Tükörsima vízen lassú gyaloglótempóban raumban poroszkáló tök vízszintes hajóban! Nem szabad eroltetni, majd belejön...) (Egyikünk Prágában dolgozik, nekünk fiúknak az általa hozott cseh sörök tetszettek igencsak. Házasemberként - és a topik noi olvasóira tekintettel - most nem ejtek szót a topleszes vízibiciklis napozókról...)

A füredi öböl környékén egyébként láttuk a felújított Nemere II-t (csak az lehetett, úgy csillogtak-villogtak a szép réz csörlok), a Black Magic-et (elég egyedi az a neon-fuzöld baum és hajótest festés...), de még a Star Blazert is (Tihanyhoz közel, fél-negyedszélben hasított mint atom)! Ezt a túrát (lehetoleg nagyobb szélben) még megismételjük!

Viszont egy észrevétel: Tihanyban aludtunk, és a diszkóhajó pont elottünk ment el oda-vissza. Hát az a diszkóhajó szerintem botrány. Éjjel is döbörgött a "bumm-ta-bumm-ta-bumm-ta", és - a mocskos szúnyogokon kívül - elsosorban ez felelos a kissé korai és morcos ébredésért. (Pozitívum, romantika: Legalább láttuk kis feleségemmel a napfelkeltét!!) Mi a francért kell éjjel, de még fél hatkor is végigdübörögnie a partot, úgy, hogy mindenki felébred tole?!! Száz ember mulatozása és a Mahart bevétele fontosabb ezrek nyugalmánál?? Az élovilágról nem is beszélve, amely ki tudja mit él át a minden rezgést egészen nagy távolságokon is kiválóan közvetítö vízben... Mondjuk a füredi strand sem semmi, ott is olyan diszkó nagyüzem folyik hétvégén (nappal), hogy a vízen nem is kell külön rádiót hallgatni...

Egyébként a Yacht Klub (amelyik közel van a révhez, a révtol észak-keletre) nagyon szimpi volt, a klotyótól eltekinte tiszta és kulturált (ezt mondjuk el is várja az ember, ha fizet érte), de foleg a gondnok volt nagyon jó fej, rendes ember, simán megengedte, hogy a parton (pl. a padokon) aludjon, aki akar. A mobilt ottfelejtettük bedugva, és azt is elrakták nekünk.

Hajrá és jó szelet a Balaton-maratonosoknak! Meg bárki másnak is, akit jósorsa a vízre enged! (És bocs, ha hosszú voltam :-)

Andrew1 Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2394
Hello mindenki, Szia Belo ...
Na megjottem :)) ... Nagyon kellemes volt az elmult het meg minden. Szel is volt a bajnoksag alatt, ugy is mondhatnam hogy szamunkra tul sok is volt ez a szel ... Vegeredmenyben elegge a hatul vegeztunk sajnos, de ez tobb dolog miatt volt igy; negyen voltunk csak (5. ember nem tudott eljonni), a hajo szamara tul eros volt a szel a hetfoi es a keddi futamokon, es a YS szamunk miatt minket mindig lefele pontozodtunk. Szoval meg azert gyakorolnunk kell :))) De fogunk is. Next az RTL kupan.
Osszesegeben a sajat meglatasunk szerunt javultunk a tavalyi bajnoksaghoz kepest, de tanulni kell meg a palyaverseny es a hajo viszonyanak fondorlatait.

Udv : Andrew1

Előzmény: Belo (2392)
Vanek Creative Commons License 2000.08.14 0 0 2393
Gebedj meg te Gróf izé! :-PP Nem szép dolog keseríteni szegény Vanek szívét!
De megállj csak pénteken csakazért is elhúzunk az Adriára! :-P

Vanek

Előzmény: Gróf Úr (2388)
Belo Creative Commons License 2000.08.13 0 0 2392
Köszi ! :-)))

Huh bocsi !
Andrew1-el kevertelek. :-)))

Szóval Andrew1 !
Bajnokság?

Előzmény: Gedeon Bacsi (2391)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.08.13 0 0 2391
Szia, Belo. A Sailinghu egyre szebb!! (A maraton-kommentárból látom, hogy ma már azért voltak szelek is. Sajnos már régóta benn dekkolok a munkahelyemen, ezért nem vettem észre.) Viszont hogy érted azt, hogy "bajnokság"?

gb

Előzmény: Belo (2390)
Belo Creative Commons License 2000.08.13 0 0 2390
Balaton Maratonról képek. itt

Gedeon Bácsi !

Bajnokság?

Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.08.13 0 0 2389
Már megint nem vitorláztam hétvégén :-(( az igaz, hogy szelet se nagyon láttam. Viszont voltam a Révfülöp-BB átúszáson, ahol a biztonsági folyosót legalább 100 vitorlás alkotta. Jobb volt, mint egy hajókiállítás. Horgonyzott ott valaki közületek? Figyeltem, hátha látok ismerős feliratot, de nem találtam.

gb

Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.11 0 0 2388
Rég jártam erre és egy hétig nem is fogok, mert VITORLÁZUNK!!!! :-DDDD

Üdv a fedélzeten az újaknak, örülünk nektek, mert már kezdtük unni egymás poforcáját :-)))

Szóval Balaton-maraton a szélinghun, minden vitorlás útja a szélinghura vezet! :-))) Ez olyan jó reklámszöveg, hogy 20k -t el is kérek érte Belótól! :-))))

Szóval jó szelet nekünk és persze nektek is, Vanekra sokat gondolunk majd, mikor a 4-5 -ös szélben isszuk a hideg sört a kormánynál és gyujtjük a reffelt gumimatracokat! :-)))

Mr.Millet Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2387
Hali,

Kedves czy:
Köszi az idöjárás elörejelzést, én azt hallottam, hogy baromi meleg lesz, és az ugye nem igazán jár együtt rendes széllel. Na sebaj, legalább a hajón tartózkodókat megtaníthatom a "pádlizás" néven elhíresült alapvetö, haladást csodálatos módon szélhiány esetén is lehetövé tévö technikára :-)

A lézerröl annyit, hogy tényleg jó móka, mivel a hajó kicsi és nagyon könnyu, ezért egy borulás inkább jó lecke, mint veszélyforrás, ráadásul baromi könnyü borulás után felállítani. Erre 3x volt szükség a néhány napnyi vitorlázás alatt, hozzátéve, hogy a part domborzati adottságai és az egyébként is komoly szél miatt néha nagyon durva pöffök jöttek, elég meglepo irányokból. Szóval mivel a vitorlabehúzó kötél alaphelyzetben egy fékkel rögzítve van, észnél kell lenni, nem bámészkodni, hanem idoben kirántani. Ez volt az elso lecke. Aztán megtanultam, hogy nem jó, ha a vitorlakötélzet beakad a hajó hátsó sarkába - hiába, egy ilyen kisméretu hajónál még ez is elofordulhat, ha az ember a hátszélben kiengedett kötelet nem húzza idoben vissza (aki nem tudja, a Lézeren a vitorlakötél a baumon hátra van vezetve, és a hajón farán keresztben található kötélen mozog egy csigával). A harmadiknál a kormányrúd hosszabbító fogta, és beakadt a hajó farán található kötél rögzíto akármibe, és nem bírtam egyszerre idoben kicibálni és a vitorát kiengedni. Persze tudom, a fenti esetek még bénaságomat bizonyítják, de aztán már megszoktam a hajót. De mindezen kényelmetlenségekért kárpótol az elképeszto száguldás, és az az érzés, hogy itt az ember teste tényleg együttmuködik a hajóval, beleértve a súlyponttal való variálást és a valós kétkezi izommunkát.

A lézer súlyáról csak annyit, hogy a Balatonon láttam olyat, hogy egy megtermettebb sporttárs a hóna alá csapta a testet és úgy vágta be a vízbe (az árbócot úgy látszik, valamilyen okból a vízen akarta beszerelni? Vagy nem volt sólya? Na mindegy.)

A 49-est a Hajó Magazin legutolsó számában is bemutatják (1 fénykép is van), az olimpiai osztályok szemléje keretében. (Nem a reklám helye.)

Bocs, ha hosszú voltam.
Jó szelet!

Előzmény: czy (2386)
czy Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2386
Hali Mr Millet!

ISten hozott a fedélzeten!

Ahogy a jelenlegi szélhelyzet van, és ahogy az elorejelzés szól, valószínuleg kiköto elotti pilincka lesz :-( Az AVSC-ben nincs TV, ez a legnyugatibb alsóörsi kiköto. A MAHART kiköto környéki kocsmák valamelyikében viszont biztos van.

üdv
czy

Előzmény: Mr.Millet (2371)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2385
Aha. HOgy működik ez az egykarú hosszabbító? Teleszpókos? Mennyire kezelhető?

Kösz a linket!

gb

Előzmény: Belo (2384)
Belo Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2384
A 49-er nagyábúl u.a. mint az 5000-es. Az 5000-e csak egy kormányhosszabító van. azt kell ciperészni ide-oda a 49-eren már van duál.
A Laser 4000-esen meg azért nincs, mert a kormányos nem trapézol.

A 49-er megtekinthető itt

Előzmény: Gedeon Bacsi (2383)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2383
Wow! Laser 5000-et csak képen és TV-ben láttam, de elképesztően kiművelt szerkezetnek tűnik. Van valami kitolható orrsudár, amire baromi nagy blisztert tudnak kitenni a fock el, ugye? Gyönyörű lehet. Viszont azokon a felvételeken, amiket én láttam, ott a kormányos is trapáézolt a mancsaft mellett, úgyhogy szerintem ilyen kétágú hosszabbító ehheza hajóhoz is kell hogy legyen. (Ugyanígy a Laser 4000-hez.) Ennek a Contendernek utánanézek. Mi az a 49-er? (Vagy csak nem olvasom elég gyakran a sailinghut? :-))

gb

Előzmény: Belo (2382)
Belo Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2382
Jómagam néhányszor vitorláztam Laser 5000-en. Az olyan mint az új olimpiai osztály a 49-er. Két személy, keret, két trapéz, 100 kiló alatti test. kb 60 négyzetméter össz vitorlafelület. Isteni érzés amikor ötös szélben siklik mint a barom. Még istenibb lett volna ha csekély testemet ki tudtam volna rakni a trapézra, de nem 100 kiló környékére tervezték az osztályt. Kicsikét bonyolult a vitorlázás vele. Inkább akrobatika. :-(((
Van egyszemélyes trapézos cucc is. A neve Contender. Ausztriában is honos. Sajna nálunk még nem láttam egyet sem.
Előzmény: Gedeon Bacsi (2381)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2381
Igeeeeeeen! Megdobbant a yolle-szivem :-)))) Hát az tényleg a gyönyör netovábbja, amikor kihomorítasza víz fölé, és majdnem kilátszik a svert. Meg is osztom veletek régi álmomat, az egykezes trapézolást. Az egészhez csak egy spéci, kétágú krmányhosszabbító kéne hozzá (ld. pl. 18 ft skiff), amivel trapézon lógva is lehet kormányozni mindkét csapáson. Láttatok idehaza ilyesmit? Van esetleg ötletetek? (pl. gb, hagyd az álmodozást, az ilyen barkács-megoldások sose működnek igazán, a standard hajóosztályok úgy jók ahogy vannak, satöbb.)

gb

Előzmény: hin (2376)
Belo Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2380
Értettem Virág elvtárs ! :-)))
Előzmény: ovitomi (2379)
ovitomi Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2379
Szivesen!
Egyszer majd meghálálod! ;)))

(Ez majdnem úgy hangzott, hogy: "Egyszer majd kérni fogunk valamit!") ;))))

Előzmény: Belo (2378)
Belo Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2378
Kedves ovitomi !

Jóhírem van. Most beszéltem a Hajó Magazinnal és mi leszünk az Online tudósítói a Balaton Maratonnak. :-)))

Az a mi a WWW.SAILING.HU-t jelenti.

Köszi az ötletért. :-))))

Előzmény: ovitomi (2377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!