Keresés

Részletes keresés

b1868 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 641


2009.07.15.

A legújabb: IgG: 50
IgM: negatív
Fél év múlva újabb ellenőrzés.
pozo Creative Commons License 2009.07.15 0 0 640

 

Sziasztok!

 

Azokhoz fordulok, akik régóta szenvednek a lyme-kórtól. Ha tudtok, menjetek el a bőrgyógyászatra, s kérjetek Lyme laborvizsgálatot.

Hogy miért írom ezt? Azért, mert a lyme laborvizsgálatokat már nem a Prodia végzi, hanem más laborok, akik másfajta reagenst használnak...

Kíváncsi vagyok az eredményre.

pozo Creative Commons License 2009.07.15 0 0 639

 

Szia!

 

Szerencséd van! Egyszer azért, mert még időben észre vetted a kullancsot, másrészt Rocephint kapsz. Teljesen meg fogsz gyógyulni.

Rocephint azért nem szeretik adni, mert nagyon drága, a kórházaknak pedig nincs pénzük...

Előzmény: LeffelholczM (637)
viharboszorka Creative Commons License 2009.07.15 0 0 638

Szia,

 

ha a karodon véraláfutás van, próbáld meg kenegetni fekete nadálytő krémmel. Ez segít abban, hogy ne hetekig díszelegjen a karodon a -kék-lila-sárga folt :) Nálam bevált, meggyorsította a véraláfutás felszívódását.

Előzmény: LeffelholczM (637)
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.14 0 0 637

Bárányfelhő!

 

Közérzetem az napról napra jobb egy fokkal, az anyagcserém is visszaállt végre a normális kerékvágásba. A szédülés az mindennapos változatlanul, és a felkar és nyakfájás is. Egyenlőre ennyi kis változást érzek. Tegnap este kaptam újabb adagot, azt mondták, a véreredmény a májamat illetően jobb, mint volt, szerencsére. Ma este újra megyek, de azt mondták, lehet, most egyenlőre ennyi, kis szünet következik a kezelésben. Végre egy normális dokinő fogadott, azonban a mostani nővérke kidurrantotta a vénámat, és úgy szúrta be, hogy ideget ért a tű, így most már a karom is fáj.... Így ő biztos nem kap tőlem bonbont. :)

 

Hogy-hogy nem kaphatsz Rocephint??

Ha annyira jó, akkor miért nem adjáK???

 

 

Üdv:

 

marietta

Előzmény: Bárányfelhő12 (636)
Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 636

LeffelholczM!

 

Nem, én nem kaptam Rocephint, nem sikerült elintéznem (pedig szerettem volna). Úgyhogy ne aggódj, használni fog! A Rogán Antal biztos Doxycyclint szed, azzal nem lehet napra menni, de nagyon nem.

 

Milyen a közérzeted a Rocephintől?

 

 

Előzmény: LeffelholczM (635)
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.13 0 0 635

Bárányfelhő!

 

Végre valami jó hír a mai napon!

Igen, az a Rocephin a neve, csak nem jutott eszembe, de így, olvasva beugrott. (meg amúgy is kihagy néha az agyam mostanság)

Ha ma azt mondják, hogy jó, járjak még be, a holnapi kezeléskor viszek nekik édességet, ahogy tanácsoltad. :)

 

Épp az előbb hívtam fel a házidokimat. Az egész család ismeri 10 éve, hozzá járunk, mindig lelkiismeretes és kedves volt. Idáig. Közölte velem, van elég betege és baja neki, legalább én ne zaklassam, nem vállalja, hogy már injekció formájában lehet beadni, beadja nekem.

 

Így azt hiszem tényleg befogom a szám, ülök a fenekemen, és viszem a bonbonokat a morgósaknak a fertőzőre..

 

 

Apropó:

Anyum azzal rongál, hogy a Rogán Antal is lyme-os, és ő azt nyilatkozta, napra sem nagyon lehet menni, védjük a bőrünket ezerrel!

Ebből mi igza?

Mert konkrétan tegnap iszonyatosna leégtem...az arcom és karom....az infó későn jutott el hozzám.

 

És téged is kezeltek ezzel a Rocephinnel????

Előzmény: Bárányfelhő12 (634)
Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 634

Szia LeffelholczM!

 

Infúzióban kapsz antibiót, az nagyon jó! Biztos Rocephint kapsz, vagy valami másik nevűt, de ugyan az a hatóanyaguk. Ennek nagyon örüljél, mert nem írnak ki akárkinek Rocephint és amúgy baromi drága. Általában helyrhozza az embereket, ha nem is örökre, de jóidőre. Ne izgasd magad, hogy ki mit mond, legyél nagyon kedves, esetleg vigyél a köcsög nővérkéknek valamit, hogy örüljenek és minél tovább kaphasd! Tényleg nem érdemes az Istenhegyire menned, itt is jól ellátnak.

 

Hány hétig kapod? Közérzeted milyen tőle?

 

Bárányfelhő

Előzmény: LeffelholczM (630)
viharboszorka Creative Commons License 2009.07.13 0 0 633

Szia,

 

szerintem ne kísérletezgess otthoni kezelésekkel, mert a Lyme nem olyan sajnos, amit csak úgy pikk-pakk ki lehet kezelni otthon.

Inkább szánd rá az időd és menj vele orvoshoz, az Istenhegyit sokan ajánlották itt de a Szent Lászlóban is ott a szakrendelés TB-re.

Szerintem azzal, hogy a kórházban ferde szemmel néznek Rád, ne foglalkozz, ha végiggondolják, rájönnek, hogy nekik is jobb, ha bejársz és nem "foglalod" az ágyat az injekciós kezelés végéig.

 

Addig, amíg a kezelés le nem megy és az összes eredmény össze nem gyűlik, sok mindent nem lehet tenni a várakozáson kívül. :) A kezelés után gondolom kontrol vérvétel és reménykedés, hogy ez a gyógyszer, amit most kapsz, sikeresen hatott.

Amit tenni tudsz aktívan, az szerintem az, hogy odafigyelsz magadra, az egészségedre és immunrendszeredre, mert sajna ezek a nagy adag gyógyszerek biza nem mellékhatásmentesek. :(

Viszont azt olvastam (és ez igaz is), hogy a mellékhatás elmúlik idővel, a Lyme viszont kezeletlenül nagyon nehezen.

 

Előzmény: LeffelholczM (630)
pozo Creative Commons License 2009.07.13 0 0 632
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.13 0 0 631

Kedves viharboszorka!

 

 

Köszönöm a protexinos tippet.

Utánanézek, plusz annak is, kivel tudok egyeztetni, hogy ezt mind beszedhetem-e...félek, hogy az öngyógyítgatás még jobban rámegy a májamra...

 

Minden jót neked!!!!!

 

üdv:

 

marietta

Előzmény: viharboszorka (628)
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.13 0 0 630

Kedves Bárányfelhő!

 

Megvárom először, hogy itthon mit mondanak.

Egyenlőre kiderült, nem használt az Aktil Duós 2 hetes kúra, a májam viszont megnagyobbodott tőle.

Most intravénásan kapok vmit, minden nap be kell járnom a kórházba, ahol azonban rossz szemmel néznek már rám..mivel ambuláns betegnek(nem vagyok hajlandó befeküdni a napi 25perces kezelés miatt) nem adhatnák..Nekem nem jár. Miért nem megyek a háziorvoshoz, ő is be tudja adni, igaz, csak injekció formájában...viszont nekem most vénásan kell. Plusz azt sme tudom, hová induljak, mert ugye papír alig van a kezemben, pénteken is vettek vért, ma reggel is munka előtt..összevárom az eredményeket, aztán lépek valamit..Mert kezd bűntudatom venni, hogy hiába van a tb, nekem ez nem jár...Vicc.

 

 

A László kórház csak szabival mehetne(nekem pedig az nincs), táppénzről pedig még 2 hétig legalább szó sem lehet.

Istenhegyin még gondolkodom...utálom elszórni a pénzt ilyenekre..mondjuk ha magamat kezdem el kúrálni, az is ugyanennyiben van, itt pedig akkor hatásos tippeket, bogyókat kapok.

 

Köszönöm mégegyszer!

A társam nekem is egészséges.

Bár mi még az elején vagyunk, csodálom, hogy van hozzám türelme..szokták ugye mondani, bajban ismerszik meg az ember.. Eddig minden vizsgán átment, így azt hiszem, tényleg megtartjuk jövőre az esküvőt. :) Már ha nem lesz addig elege abból, hogy mióta együtt vagyunk, mindig beteg vagyok....

 

Milyen fájdalomcsillapítókat szedsz?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Bárányfelhő12 (625)
viharboszorka Creative Commons License 2009.07.12 0 0 629

Sziasztok,

 

adok egy kis életjelet én is magamról:

szerdán lesz 3. hete, hogy a László Kórházban jártam és véremet vették. Elvileg 2 hét alatt kb. meg kellene lennie a leletnek, de sajnos még pénteken sem volt semmi eredmény, mert nincs valami anyaguk, ami kellene a kiértékeléshez. Szóval várnom kell. Talán most szerdán már tudnak valami konkrétabbat mondani.

 

Egyelőre minden rendben van velem. Szedem a Protexinemet (napi 2 kapszula), 1000 mg C-vitamin, egy kis flavonoid lekvár és egyéb jóságok.

Gyógyszert egyelőre semmit sem.

Mivel hamarabb akartam tudni, hogy Lyme-e vagy sem, elmentem egy mora-terápiás állapotfelmérésre, szerencsére a családon belül meg tudtam oldani, így piszok nagy szerencsém van. Ott nem jött ki a Lyme, viszont Campylobacter baci igen. Ez egy kis édes gyomorbaktérium, sok mindent okoz és tud ízületre is húzódni. Szóval lehet, hogy ez okozta a csípőgyulladásom és nem a kullancs.

 

A csípőm egyelőre tünetmentes, már dolgozom, de azért minden nap érzek csípőfájdalmat ideig-óráig. Hol terhelésre, hol fekvéskor, hol pihenéskor. Egyszer csak elkezdődik és egyszer csak elmúlik. Ezt betudom a homeopátiás bogyónak, amit szedek a Campylora. Azt jelenti, hogy menekül a kis nyavalyás :)))))

 

Szóval egyelőre ennyi a helyzet, a vérvétel eredményét persze megvárom :)

Tegnap túrázni voltunk erdőben, kullancsriasztóval és zokniba tűrt nadrágban, kardigánban, ahogy kell. Este meg alaposan átnéztem magam, remélem, nem akadt belém senki, mert pont ott voltunk kirándulni, ahol tavaly belémakadt :(

 

Jobbulást és szép napokat mindenkinek! Ne hagyjátok, hogy kedveteket szegje a Lyme!

 

 

viharboszorka Creative Commons License 2009.07.12 0 0 628

Szia,

 

Először is: ne idegeskedj, és stresszelj (tudom, baromi könnyű mondani), de az immunrendszereden segítesz ezzel. A Lyme-mal kapcsolatban a többiek kiokosítanak (ők sajnos többet tapasztaltak és el tudják mondani, mire számíthatsz).

 

Az Activiával kapcsolatos kérdésedben talán tudok válaszolni:

jö ótlet volt, hogy elkezdtél ilyen probiotikus dolgokat eszegetni, viszont ebből nagyon sokat kellene enned, hogy a sok gyógyszer hatását ellensúlyozza.

Ezért keményebb pjavrobiotikus készítményt javasolnék, nem Acitivát, hanem pl. Protexint (ez itt a reklám helye, de valóban hatásos, én napi 2 kapszulát vettem be, a szteroidos kezeléseim után; lehetőleg evés után és nem éjjelre, mert akkor reggel baromi lepedékes lett tőle a nyelvem).

Nem olcsó, viszont van benne hasznos baci bőven és kifejezetten gyógyszeres kezelések utáni / melletti helyreállításra javasolták a patikában. Az ára sem olyan vészes: 4 ezer körül volt a 60 darabos doboz.

 

Előzmény: LeffelholczM (622)
Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 627

Szia BantuB!

 

Örülök, hogy Te is magneterezel, így meg tudjuk beszélni, hogy ki mit érez. Ez nekem nagyon fontos, mert állandó kétségek között vagyok. Tulajdonképpen egy roppant tudathasadásos állapot, hogy onnan mérjük le a javulást, hogy rosszul vagyunk-e! Így soha nem tudom, hogy most gyógyulok, vagy egyszerűen soha az életben nem fogok kikecmeregni ebből. És ilyenkor teljesen összeomlok. Most megint voltak húzós napjaim, igaz 5 napig szedtem a Sanum szereket, amitől elég rosszul lettem és nagyon ideges. Gyorsan abbahagytam, mert elegem van a rosszullétekből. Most tartok néhány nap magneter szünetet is, hogy lássam jobban vagyok-e, ha nem használom. Olvastam egy külföldi honlapon, hogy egy pasas niacint szed (B3 vitamint), aminek durvább hatása van, mint az antibiotikumnak. Így havonta tart 1 hét szünetet, amikor kitisztul a toxinoktól a szervezete és lehetősége van ráérezni, hogy mennyit javult. Amúgy én is gondolkodom ezen a niacin kúrán, állítólag nagyon jó, másfél év alatt lehet vele meggyógyulni. Csak félek, hogy állati rosszul lennék tőle. Napi 3-6 g Niacint kell szedni. Hallottál már erről a kúráról? Továbbá tegnap még azt is olvastam, hogy a lyme-osok tele vannak egyéb fertőzésekkel, mert a lyme nagyon legyngíti az immunrendszert. Ezek a paraziták, gombák, bacik, vírusok, főleg a bélrendszerben vannak és ezeket is írtani kell a javuláshoz. Ez az orvos írja:

http://www.klinghardtacademy.com/Lyme-Disease/

Csak a kúrái annyira bonyolultak és összetettek, hogy még elolvasni is sok. Annyit határoztam el, hogy fokhagyma kapszulákat fogok szedni nagy dózisban és hosszasan. Azt íra, hogy az húdejó.

 

Olyat, hogy esetleg nem fogsz meggyógyulni, meg sem akarok hallani. Egy lájmos társ:))) Az király lenne:))) Vak vezet világtalant:) Biztos találhatnál egy egészséges nőt is, vagy legalább valami más baja legyen:))) Nekem a férjem teljesen egészséges, igaz még a lyme előtt ismertem meg. Nagyon megértően viseltetik a betegségem iránt, rengeteget vígasztal. Időnként hajnalban felébredek és akkor nagyon sötéten látom a világot és félek, hogy soha nem leszek teljes értékű ember. Mindig megnyugtat, hogy érzi, meg fogok gyógyulni. Bár én meg úgy érzem, hogy mivel van egy kislányunk kelepcébe került, így már nem kereshet egy egészséges nőt. Vagyis kereshetne, de az nem az ő stílusa. Arról nem is beszélve, hogy szeretnénk még gyereket, de jelenleg ez nem lehetséges.

 

Én kulturális területen dolgozom, nem megerőltető, de lájmosan minden az:)

 

Szia,

Bárányfelhő

 

 

Előzmény: BantuB (626)
BantuB Creative Commons License 2009.07.11 0 0 626
Szia Bárányfelhő, sziasztok!

Köszönöm az útmutatásokat, már nálam is van a magneter, Ma kezdtem a tesztelését :)! Az első kúra után kicsit beszédültem, ami lehet, hogy az első szikra, de lehet, hogy csak a tegnapi este, mert hogy adtam némi plusz okot is a fáradtságra..
Kaptam még hozzá egy jó adag DVD-t, így úgy tűnik, hogy az egész családomat meggyógyíthatom (kolitisz, izületi bántalmak..), ha a háromból egy bejön már az is jó. Persze a legfontosabb a Lyme gyógyítása.

Örülök, hogy nálad tapasztalható egy kis javulás. Akár lehet is úgy, mint ahogy a kedvenc cikkemben meg van írva. Először kisebb időkre tünetmentesség, majd egyre és egyre hosszabb ideig :).

Azóta hogy vagy?


Az orvos, akinek szoktam segíteni 99%, hogy ugyan az mint a tiéd (egy kedves hölgy), de nem írom meg ki az, mert orvos berkekben elég nagy féltékenységi és szakmai háborúk dúlnak, főleg a Lyme területén. Egyébkén az, ha egy értelmes Lyme orvost találunk, az már fél siker, mert legalább nem elemi csapásként érnek az újabb és újabb tünetek, hanem tudjuk mire számítunk.
Szerencsére, állítólag az elmúlt pár évben lassan kezdenek közelíteni az orvosok gondolatai a témáról. Nekem még két hét szumetrolint adtak a bőrgyógyászok, így estem bele a lyme kórba. Ma valószínűleg már 4 hét erős antibiotikumot adnának, ami szinte biztosan megelőzi a krónikus állapot kialakulását.

Hogy tudok-e dolgozni mellette? Elég kemény, mert erősen kreatív szellemi munkát végzek. Így sokszor egy egész nap csak egy emlékeztető megírásával szenvedek, ami másnak 10 perc. Aztán marad a sok túlóra meg esti és hétvégi dolgozás. Így megy.. Valószínűleg ha lenne családom, akkor nem sokat látnának, de igy nincs kitől elvenni az időt. Szóval nekem is kemény, de próbálom egyensúlyban tartani.
(A házi módszerek, a paplan kúra, a probiotikum és vitamin (Szupradin, Gasztrovit) azért általában segítenek fenn maradni.)
Igazából csak egy zavar, hogy így sosem lenne igazi párom, ha nem gyógyulnék meg, hacsak nem lelek egy másik lájmost magamnak ;o) .

Neked is kreativitást igénylő munkád van / lesz?


Amint lesznek újabb fejleményeim írok!

Szia:
BantuB




Előzmény: Bárányfelhő12 (605)
Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 625

Szia LeffelholczM!

 

Elég rosszul bírom, bár teljes életet élek, de éppen ezért nehéz. Van egy kislányom, férjem, nem tehetem meg, hogy kivonom magam a mindennapokból. Ősztől dolgozni is fogok, nem tudom, hogy lesz. Nyomom a fájdalomcsillapítókat, meg őszintén szólva már nem is emlékszem rá, hogy milyen volt lyme nélkül. A fáradtságot és a szédülést utálom a legjobban. Olyankor én sem tudok vezetni. De próbálkozom alternatív megoldásokkal, időnként meg lelkileg összeomlok.

 

Mindenképpen menjél kifejezetten lyme orvoshoz, nem éri meg kockáztatni, túl nagy a tét. Az Istenhegyi Klinikán 10.000 Ft a vérvétel, a doki vizitdíja, meg 5. De mehetsz a László Kórházba is az TB alapon megy.

 

Szia,

Bárányfelhő

Előzmény: LeffelholczM (624)
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.10 0 0 624

Kedves Bárányfelhő!

 

Köszönöm, hogy válaszoltál nekem.

4 éve küzdessz vele??? Hogy bírod?

 Hihetetlen, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy pöttöm dög ekkora bajt okoz egy emberi lényben. Most akkor hogy is néz ki a tápláléklánc csúcsa??

Istenhegyi klinika? Utánanézek.

Először itthon akartam szétnézni, van-e ismerős doki.. mondjuk ott ugye célzottan ezzel foglalkoznak...gondolom horror árakon.

Viszont ha belegondolok abba, hogy tegnap a patikában 7000Ft-ot hagytam ott immunerősítő bogyókra, és egyéb fájdalomcsillapítókra, és ezek 3 hétre elegendőek csupán, és ugye még nem adtam hozzá az antibiotikumot...akkor lehet több értelme van elmenni arra a klinikára, hátha gyorsabban segítenek....

 

 

Előzmény: Bárányfelhő12 (623)
Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 623

Kedves Marietta!

 

Hát szépen megjártad, de lagalább volt lyme-foltod és rögtön tudtad, hogy mi a bajod. Nekem 3 évembe telt, mire rájöttem, hogy mi lehet velem, addigra már idegileg teljesen felörlődtem.

 

Szóval a helyedben gyorsan elmennék az Istenhegyi Klinika Lyme ambulanciájára és ott kezeltetném magam. Minden antibiót beszednék abban a brutál dózisban és addig ahogy adják és remélném, hogy még időben vagyok a gyógyuláshoz. Elmúlni magától nem nagyon fognak a tüneteid, én már közel 4 éve így élek. Ugyanazokat érzem mint Te, de már antibióval rajtam úgy tűnik nem lehet segíteni, mással próbálkozom.

 

Te viszont nem rég fertőződtél, gyorsan szedjél be mindent és meggyógyulsz!

 

Üdv,

 

Bárányfelhő

 

Előzmény: LeffelholczM (622)
LeffelholczM Creative Commons License 2009.07.09 0 0 622

Sziasztok!

 

Örülök, hogy rátok találtam, viszont egyben szomorú is, mert megvolt rá az okom...

1,5 hónapja kirándulni voltunk a párommal egy arborétumban. Kicsit sütkéreztünk a napon, majd felmentünk a kilátóba, és mentünk haza. kb 2,5 órát töltöttünk ott....természetesen befújtam magam szúnyog-és kullancsriasztóval, ez mániám évek óta...Mégis meglett a baj.

4-5 napra rá a tükör előtt ölözve vettem észre a bal csípőmön 2 dudort, foltot...ami persze egyre nagyobb lett...nem foglalkoztam vele, hisz nem viszketett, gondoltam, kidörzsölte a nadrág. Újabb pár nap eltelt, még mindig ott volt....elkezdtem kalcium tablettát inni....semmi változás...

A közérzetem rossz volt, ingerült voltam, egyik perben még nevettem, később pedig meg tudtam volna gyilkolni a fél világot... A foltok megjelenése után kb 1 hónappal elmentem magán bőrdokihoz.Közölte, hogy szerinte ez lyme, ír fel antibiotikumot, és menjek el a fertőző ambulanciára itt Székesfehérváron, de a bogyókat (Aktil Duó) mindenképp szedjem be, mind2 dobozzal!!!Szedtem 1 hétig, majd jött a vérvétel.Ott is megnézte a dokinő előtte, közölte, 90%, hogy lyme. Mondtam oké, előb megvárnám a vérvételt..Eredmény 2 hét múlva ugye.. A gyomrom persze kikészült a bogyótól....naponta 4-szer 5ször rohanok a mellékhelységbe..Most Actimelre és Activiára költök, mert egyéb női gondokat is okozott.....

Tegnap pedig eljött a napja az eredményhirdetésnek. Az asszisztens közölte velem, hogy nem mondhaja meg az eredményt, de menjek vissza a dokihoz pénteken(vagyis holnap). Könyörögtem neki, mondja már meg, nem árulom el, de 2 hete erre várok, szeretném tudni. Nos, pozitív lyme-kórra.

Annyi jó van a rosszban, hogy bebizonyosodott, nem beképzeltem magamnak a panaszokat. Émelygek, szédülök folyamatosan, vezteni emiatt nem szívesen vezetek..kondiba nem merek elmenni, mert az otthoni torna is fájdalmat okoz,mjd leszakad a nyakam, a bal lábam húzom, mint vmi sánta, a napi szintű fejfájást már nem is említem, és azt sem, hogy nem tudom magam kialudni, folyamatosan álmos vagyok, peig napi 8-10 óra alvás sztem elég kellene, hogy legyen.

A családom kérdezgette, volt-e panaszom, hogy érzem magam. Közöltem velük, hogy ez és ez... és erre ők: miért nem mondtam?!

Persze...nem akartam magamnak sem bebeszélni, inkább az időjárásra fogtam mindent, plusz nem szerettem volna, ha azt mondják, csak beképzelem, és ne éljem már bele magam, hogy valami bajom van...

Tudjátok mi a legrosszabb?

A hozzátartozóimnál 2 véglet működik: vannak, akik bepánikoltak, és dokit akarnak nekem keresni...(mondtam, hogy majd jövő héten, előbb hallgassuk meg, mit mond a fertőző ambuláns holnap), a másik csapat első mondta: ne aggódj, sokan lyme-kórosa, mindenki túléli, gyógyszerrel kezelhető. és ezzel elintézik.

Nem várok senkitől semmit, tudom, felfogom(24 éves vagyok), hogy sok százan járnak az én cipőmben. De könyörgöm, jogom van ahhoz, hogy kicsit megijjedjek, kicsit sajnáljam magam, nem?????

Aztán majd holnap a doki mond valami okosat. Utána pedig összeszedem magam.

 

Viszont lenne pár kérdésem, amit ti, tapasztaltak(sajnos) talán meg tudtok nekem válaszolni:

- Jól tudom-e, hogy az immunrendszeremre most vigyáznom kell-e, mint a szemem fényére?

- Az antibiotikumos kezelést ellensúlyozandó, igyam-e az Actimelt és egyem-e az Activiát, vagy felesleges pénzkidobás? Van más, amit szedjek mellé majd inkább?

- A panaszok(szédülés, izomfájdalom, levertség, fejfájás) ennek tudhatóak-e be, és meddig fognak tartani?

- Számít-e valamit, hogy 1 hónap után mentem el dokihoz?

 

A dokik ezekre nem nagyon tudnak érdemben válaszolni, hisz ti megéltétek ezeket, ahogy olvasom...

 

És bocsánat, hogy egy kisregényt pöttyintettem ide...csak jó volt végre kiadni magamból, azok előtt, akik tudják, miről beszélek....

 

Köszönöm szépen előre is, ha válaszra méltattok...

 

Holnapra pedig drukkoljatok...kíváncsi vagyok, mint mond a doki..

 

Marietta

 

Tandavika Creative Commons License 2009.07.08 0 0 621
Sziasztok!
Csuppancs igazad van,én is Észak-Magyarországon lakom,és itt jött belém a fertőzött kullancs.
csuppancs Creative Commons License 2009.07.07 0 0 620
Ja, nem tudom elküldeni priviben, nem publikus a méled. Az enyém az, oda megírhatod a sajátodat.
Előzmény: mokuskerek666 (618)
csuppancs Creative Commons License 2009.07.07 0 0 619
Hol is kezdjem. Lakos Dr. szerint nekem nincs lyme kórom. Ez csak azért érdekes, mert az Istenhegyi szerint és egy "mezei", nemfizetős ÁNTSZ labor szerint is van.
Olvasd el a honlapján található infókat, vesd össze azzal amiket mondtak és szerintem Neked is úgy fog tűnni, hogy egymásnak ellentmondó dolgokat állít.
Leírja például hogy létezik negatív szerológiai lelettel lyme beteg, személyesen ezt megcáfolta.
A kullancsfertőzöttségről úgy látszik új nézeteket vall, nekem 4-5 éve azt mondta, hogy ezen a területen ahol én élek, nem fertőzöttek, ezért sem lehet lyme kórom. Ez is érdekes, mert a környezetemben kapásból 5 embert fel tudnék sorolni akinek lyme kórja van/volt. Amúgy É-Magyarország.
Úgy tudom hogy nem jelent semmit hogy kis kullancsok voltak-e vagy sem, ugyanúgy megfertőzhetnek. Én a helyedben azért beküldeném őket, ez tök ingyenes ha jól tudom.
Lakos Dr. és az Istenhegyi más nézeteket vall lyme ügyben, nyilván a kullancsvizsgálatban is... Priviben elküldöm Bózsik Dr. elérhetőségét, esetleg kérdezd meg, ő mit tanácsol, érdemes vizsgáltatni őket, vagy sem.
Előzmény: mokuskerek666 (617)
mokuskerek666 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 618
Bózsik dr.-hoz tudsz esetleg elérhetőséget adni? Próbáltam rákeresni a neten, de nem találok...
Előzmény: csuppancs (616)
mokuskerek666 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 617

Kullancsok még megvannak, azért nem vittem el az Istenhegyi géndiagnosztikára, mert Lakos rendelőjében (telefonon) azt mondták, teljesen felesleges. Ha nem mutatják ki bennük a fertőzést, attól még előfordulhat, hogy fertőzöttek, csak a minta nem volt megfelelő a kimutatáshoz - állítólag számos olyan betegük van, aki lobogtatta a negatív kullancs eredményt, aztán mégis Lyme-osak lettek -, ha viszont pozitív, akkor sem biztos, hogy fertőződtem. Ezért kell engem vizsgálni, az a biztos... hmmm, logikusan hangzik...

 

Amúgy ici-pici kullancsok voltak, csipesszel alig tudtuk megfogni. Ahogy utánanéztem, még lárva (esetleg nimfa) lehettek, ez jelenthet esetleg valamit?

 

Ja, és a Lakos rendelőben azt is mondták, hogy Mo.-n nincs különbség a fertőzöttség között a régiókban, mind egyforma... ??? Én eddig azt olvastam, hogy a nyugati országrész fertőzöttebb, de hát ki tudja... Annyiféle dolgot olvasni, olyat is olvastam, hogy átlagban minden 1000. kullancs fertőzött, máshol pedig azt irják, hogy 20-50%-uk. Akkor minek/kinek lehet hinni?

Előzmény: csuppancs (616)
csuppancs Creative Commons License 2009.07.06 0 0 616
Szia! Nem ijesztgetni akarlak, de azért nem annyira nagyon kicsi az esélye annak hogy fertőződtél. Attól függ, mennyire fertőzöttek a kullancsok azon a helyen ahol jártatok.
Most jutott eszembe, hogy a kullancsokat kidobtad? Mert az Istenhegyin van olyan lehetőség hogy a beküldött kullancsot vizsgálják, így egyből megállapítható hogy fertőzött volt-e. Én úgy tudom hogy azonnal tök fölösleges vért venni, mert a szervezet immunválaszának kialakulásához idő kell, ami néhány hetet vesz igénybe.
Az Istenhegyin anno úgy volt, hogy 18 ezer az első vizsgálat (2004-ben) és az azután következő kontroll vérvételek csak 4 ezer Ft-ba kerültek. Persze addigra már antibiotikum kúra után.
Írd meg esetleg a történetedet Bózsik Dr.-nak - ugyanaz a módszerük az Istenhegyivel -, nagyon segítőkész ember, lehet hogy e-mailben reggelre meg is válaszolja a kérdésedet.
Előzmény: mokuskerek666 (615)
mokuskerek666 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 615

Szia Csuppancs!

 

Visszaolvasgattam itt a topic-ot, és látom, hogy az Istenhegyi géndiagnosztikán is végeznek ilyen vizsgálatot a lyme-kór kimutatására.

 

Nem tudod véletlenül, hogy ott is az a menet, hogy most vesznek vért (ma szedtem ki a kullancsot), és 3 hét múlva, vagy ott csak egy alkalommal?

 

Valóban hatékonyabb vajon így a lyme kór kimutatása, ha két alkalommal vesznek vért? (ami persze 2 alkalommal jelent pénzt is, 2x 14 ezer forintot)

 

Tudom, hogy minimális annak a valószínűsége, hogy fertőződtem, de mivel Lakos doktor leírta, hogy a magzatra nagyon veszélyes a terhes anya friss lyme fertőzése, így nem merek kockáztatni.. Csak jó lenne minél biztosabb eredmény minél kevesebből....

 

Köszi,

 

M.K.

Előzmény: csuppancs (614)
csuppancs Creative Commons License 2009.07.06 0 0 614
Szia! Ha jól tudom, a László kórházban ingyen csinálják.
Előzmény: mokuskerek666 (613)
mokuskerek666 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 613

Sziasztok!

 

Látom, sajnos, hogy ti már elég járatosak vagytok a témában, így segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.

 

29 hetes terhes kismama vagyok. A hétvégén a Kőrösök vidékén kirándultunk, és ma reggel 4 kullancsot találtam magamban. Nagyon aprók voltak, de mind egyértelműen már "hozzám tapadt", csipesszel tudtam őket kiszedni.

 

Olvasgattam kicsit a neten, és beleakadtam dr. Lakos oldalába, ahol egy nagyon értelmes és részletes cikkben azt írja, hogy terhesség esetén minden kullancscsípés esetében javasolt a kivizsgálás, mert a magzatra veszélyes a Lyme fertőzés.

 

Felhívtam a rendelőt, megkérdeztem, hogy mit tegyek: a javaslat 2 vérvétel, egy most, egy 3 hét múlva, ebből kimutatható a lyme fertőzöttség. A vérvételek ára darabonként 12.000 forint. Ami nagyon sok, számomra nagyon pénz szaga van ennek az egésznek.

 

Kérdésem tőletek, hogy ugyanezt a 2 vérvételes lyme kimutatást nem tudom valahol tb-re megcsináltatni? Valóban egyedül ez a magánrendelő foglalkozik ezzel, és ennek tényleg ilyen ára van?

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

 

Üdv, M.K.

Bárányfelhő12 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 612

Pozo!

 

Igazán én sem értem, hogy mi az a rengeteg frekvencia a szlovák zapperen, de amit több helyen olvastam, az 380 000 burgdorferi, 382 000 garinii, 387 500 afzellii. Ez volna a diszkrét frekvencia?

 

A normál zapper a beleken és néhány üreges szerven, kívül a többi szervben hat, tehát májban, vesében. Normál zapperrel férgeket lehet kiírtani vele onnan. A Magneter meg szerintem mindenhol hat, mert átjárja a testet. Beszéltem a gyártóval, és mondta, hogy bélbetegségekre is nagyon jó.

 

Továbbá 3 napja egész jól érzem magam. Ilyen hosszú ideig, ez már régóta kb. 1,5 éve nem fordult elő velem. Szerdán este tornáztam is fitness DVD-re:) Másfél hete is tudtam 2x tornázni. Csak nem kezd hatni a Magneter? Azért nem álltatom magam, biztos még lesz visszaesésem, de lehet, hogy ez valami jónak a kezdete.

 

Ha nálam nem bacikról, hanem energetikai lenyomatokról van szó, akkor a Magneter a megfelelő frekvenciákkal azt is kioltja, de szerintem vannak/voltak bacik, mert egy kis lenyomattól nincs ennyire vacakul az ember és főleg nincs Herx-reakciója.

 

Pozo, csak nem a 12. kerületben laksz? Én is ott laktam életem nagy részében.

 

Bárányfelhő

Előzmény: pozo (608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!