Finnyásaknak összeraktam egy bolognait. Tagliatelle, parmezán. Friss érett paradicsom, semmi konzerv.
A hentesem nagy "gazember". Nem mondom meg melyik falu kis független hentesüzlete.
De 2,8 kilós, háziasan, megkockáztatom háznál perzselt bőrű csülköt árult. Aki szokott ilyet kereskedelemben venni, tudja miért mondom.
(nem perzselnek, főleg így nem, versenydisznó csülke sose éri el a 2,5 kg-os érett súlyt) Mintha körömpörkölt lenne, olyan a végeredmény, szépen kifilézett sovány húsokkal. Az elfűrészelt csont velőjét néhány marha megirigyelhetné.
Jó lett, na. Kéz alól lett ez behozva az üzletbe. Végre házi, érett hús.
a maradek nyul nem kerult elo. a levessel es a palacsintaval jol laktunk. delelott lekapdostam nehany fuget, de majd talan holnap csinalom meg. ha rakozelitesz a fara, latszik, hogy mennyi van meg rajta. az mind le fog hullani, mert nem szedi senki.
mindjart atnezek oda. en is szeretek sutoben fozni, mert garantaltan nem eg oda semmi sem. hosszabb ideig, 3-5 oraig is szoktam ottfelejteni husokat. a sutoajto nyitvatartasa nem jutott az eszembe, pedig jo otlet. legkozelebb alkalmazom.
Én sütőzöm, de ki kellett támasztani az ajtót, hogy kiszellőzzön a gőz.
Viszont nem kell ott állni mellette kevergetni.
Még van paradicsomom, holnap lehet akkor csinálok egy másik fordulót a linked szerinti ízesítéssel. Én mondjuk nem tettem bele plusz cukrot. Az meg tényleg lekváros-ketchupos. Bár egy amerikai recepttől mit vársz... :)
iden tettem el en is eloszor sultparadicsomot. nagyon finom lett. en paradicsom lekvar (jam) neven talaltam ra. szerintem meg fogok eltenni. egy problemaja van, hogy ha nagyon leves a paradicsom, akkor sokaig keszul. kb ez a recept volt a kiindulasi alap, de sok hasonlot talalni.
voltam reggel a l-ben, ott olyan max 200-ra emlexem. na, mindegy, en a bokorrol szedtem. nem eszi senki a kornyeken, en szoktam szuretelni. ez asszem mar a 2. vagy harmadik hullam, ami lejon.
nalunk a zasszony ismet nyulat sutott, ugy megkivanta. mondjuk en pacoltam be tegnap. a gyumolcsszoszban fuge, vilmoskorte, szilva, feher- es kekszolo, afonya van. tettem bele egy csipet sot, egy pici kakukkfuvet, csipet cayene borsot. hazi vegyes erdei szorpbol es malnas balzsamecetbol nehany cseppet, es egy facsarasnyi citromlevet. beredukaltam a szaftot. a szomszed lepcsohaz elotti fugebokron az elobb lattam vagy 50 szep erett fuget. holnap szerintem fuget es vilmoskortet fogok tolteni keksajttal, es meggrillezem csemegenek. a piacon tegnap 100, ma 200 volt a fuge darabja.
Ne keverd. Én már évek óta áttértem a kacsazúzára. Más a főzési ideje, meglepő módon gyorsabb. Egy bizonyos Spar üzletben szoktam venni, de nem mindenhol van. Ha friss, megveszem az egész 3-4 kilós zacskóval és adagonként fagyasztom. (már ismer a hentes)
Csirkezúzát csak akkor csinálok, ha valahol nagyon nagy, húsos, friss darabokra lelek. 3 évben egyszer.