Keresés

Részletes keresés

Popenka Creative Commons License 2025.08.31 0 0 66501

Csülökpörkölt.

Finnyásaknak összeraktam egy bolognait. Tagliatelle, parmezán. Friss érett paradicsom, semmi konzerv.

 

A hentesem nagy "gazember". Nem mondom meg melyik falu kis független hentesüzlete.

De 2,8 kilós, háziasan, megkockáztatom háznál perzselt bőrű csülköt árult. Aki szokott ilyet kereskedelemben venni, tudja miért mondom.

(nem perzselnek, főleg így nem, versenydisznó csülke sose éri el a 2,5 kg-os érett súlyt) Mintha körömpörkölt lenne, olyan a végeredmény, szépen kifilézett sovány húsokkal. Az elfűrészelt csont velőjét néhány marha megirigyelhetné.

Jó lett, na. Kéz alól lett ez behozva az üzletbe. Végre házi, érett hús.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.08.31 0 1 66500

Csípős csirkeszárny  rozmaringos krumpli,  coleslaw,  kukorica.

homerx Creative Commons License 2025.08.31 0 0 66499

a maradek nyul nem kerult elo. a levessel es a palacsintaval jol laktunk. delelott lekapdostam nehany fuget, de majd talan holnap csinalom meg. ha rakozelitesz a fara, latszik, hogy mennyi van meg rajta. az mind le fog hullani, mert nem szedi senki.

 

Előzmény: homerx (66498)
homerx Creative Commons License 2025.08.31 0 0 66498

ma zoldbableves, maradek nyul sajtos gyumolccsel, palacsinta (turos, lekvaros, nutellas).

homerx Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66497

mindjart atnezek oda. en is szeretek sutoben fozni, mert garantaltan nem eg oda semmi sem. hosszabb ideig, 3-5 oraig is szoktam ottfelejteni husokat. a sutoajto nyitvatartasa nem jutott az eszembe, pedig jo otlet. legkozelebb alkalmazom.

Előzmény: beetee (66495)
beetee Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66496

ha lebotmixerezed, ez egy jó édes ketchup.

Előzmény: homerx (66494)
beetee Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66495

paradicsomosban éppen leírtam, hogy készült. 

Én sütőzöm, de ki kellett támasztani az ajtót, hogy kiszellőzzön a gőz. 

Viszont nem kell ott állni mellette kevergetni.

 

Még van paradicsomom, holnap lehet akkor csinálok egy másik fordulót a linked szerinti ízesítéssel. Én mondjuk nem tettem bele plusz cukrot. Az meg tényleg lekváros-ketchupos. Bár egy amerikai recepttől mit vársz... :)

Előzmény: homerx (66494)
homerx Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66494

iden tettem el en is eloszor sultparadicsomot. nagyon finom lett. en paradicsom lekvar (jam) neven talaltam ra. szerintem meg fogok eltenni. egy problemaja van, hogy ha nagyon leves a paradicsom, akkor sokaig keszul. kb ez a recept volt a kiindulasi alap, de sok hasonlot talalni.

Előzmény: beetee (66492)
beetee Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66493

dunsztolódnak

Előzmény: beetee (66492)
beetee Creative Commons License 2025.08.30 0 1 66492

készült pár üveg sült paradicsom a kertből.

Most dunsztotódnak.

 

Meg a reggeli kenyérkénk.

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66491

Ahhoz képest sokan megfordulnak egy formás darab után...

Előzmény: homerx (66488)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.30 0 1 66490

...de senki nem kivancsi a masikera...

nono... :)

Előzmény: homerx (66488)
homerx Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66489

voltam reggel a l-ben, ott olyan max 200-ra emlexem. na, mindegy, en a bokorrol szedtem. nem eszi senki a kornyeken, en szoktam szuretelni. ez asszem mar a 2. vagy harmadik hullam, ami lejon.

Előzmény: nagypapi51 (66483)
homerx Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66488

a velemeny, az olyan mint a segg. mindenkinek van, de senki nem kivancsi a masikera :)

Előzmény: nagypapi51 (66487)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.30 0 2 66487

...a vélemény olyan, mint a f*ng, jobb bent tartani...

Bár nem a Konyhaasztalra való, én ezt úgy ismerem, 

hogy inkább ez jöjjön ki, mint a körorvos... :)

Előzmény: Popenka (66484)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66486

Szóljál csak nyugodtan, a véleményedre szoktam adni, nem felejtve a saját szokásainkat sem... :)

Előzmény: Popenka (66484)
Popenka Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66485

Nem is érdemes sokáig fagyasztani. Romlik a minősége. Frissen a legjobb.

Előzmény: homerx (66482)
Popenka Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66484

Elnézést, kár volt beleszólnom a dolgodba. Tárgytalan.

Egy ismerősöm szerint, a vélemény olyan, mint a f*ng, jobb bent tartani. Igaza van.

Beleestem a hibába.

Előzmény: nagypapi51 (66478)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66483

Aldiban ma 340 Ft egy nyamvadt füge.

Tegnap este hívott budafoki barátnénk, hogy rengeteg a fügéje, jöjjünk érte.

Előzmény: homerx (66482)
homerx Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66482

nalunk a zasszony ismet nyulat sutott, ugy megkivanta. mondjuk en pacoltam be tegnap. a gyumolcsszoszban fuge, vilmoskorte, szilva, feher- es kekszolo, afonya van. tettem bele egy csipet sot, egy pici kakukkfuvet, csipet cayene borsot. hazi vegyes erdei szorpbol es malnas balzsamecetbol nehany cseppet, es egy facsarasnyi citromlevet. beredukaltam a szaftot. a szomszed lepcsohaz elotti fugebokron az elobb lattam vagy 50 szep erett fuget. holnap szerintem fuget es vilmoskortet fogok tolteni keksajttal, es meggrillezem csemegenek. a piacon tegnap 100, ma 200 volt a fuge darabja.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.30 0 0 66481

Egyéb, nem várt történések miatt minden borul, ad hoc lesz kitalálva, hogy mit eszünk.

H_G Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66480

Az angolszász világban a bölényszárny (Buffalo wing) ilyen visszatérő vicctéma.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66466)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66479

Nyúlpiláf! 

Előzmény: homerx (66476)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66478

Nem pancsolok kétfelé, együtt főzöm, de a kacsát csak a csirke félkész állapotánál adom hozzá.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66474)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66477

Pedig talán a legegészségesebb húsfajta, koleszterinben és purinban is szegény,  jó fehérjében gazdag. Én szeretem.

 

Nagypapi, természetesen csak ökörködünk a zúzával. (Hm. Ökörzúza...)

 

 

Előzmény: dulci_nea (66467)
homerx Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66476

na, elkeszult. ha nem lett volna a zuzaja, akkor keves lett volna. meg jo, hogy varganya volt boven.

 

homerx Creative Commons License 2025.08.29 0 1 66475

gondold azt, hogy macka, hatha jobban csuszik :)

Előzmény: dulci_nea (66467)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66474

Gondolom, külön főzi, csak a végén keveri össze.

Előzmény: Popenka (66472)
Popenka Creative Commons License 2025.08.29 0 0 66473

ja, és persze, vörösbor, tarhonya, of course, és a vörösbor a kacsának áll jól

Előzmény: Popenka (66472)
Popenka Creative Commons License 2025.08.29 0 3 66472

Ne keverd. Én már évek óta áttértem a kacsazúzára. Más a főzési ideje, meglepő módon gyorsabb. Egy bizonyos Spar üzletben szoktam venni, de nem mindenhol van. Ha friss, megveszem az egész 3-4 kilós zacskóval és adagonként fagyasztom. (már ismer a hentes)

Csirkezúzát csak akkor csinálok, ha valahol nagyon nagy, húsos, friss darabokra lelek. 3 évben egyszer.

Sehogy ne keverd. Ha számít a véleményem.

 

Előzmény: nagypapi51 (66471)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!