Keresés

Részletes keresés

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.29 0 0 185939

Köszi a melót! Én csak magamat kerestem vissza, volt egy pesszimista hozzászólásom Kovac Bayern utáni karrierje miatt. Aztán sokáig kussoltam, mert bizonytalan voltam, nem akarta hülyének tűnni, de szkeptikus voltam Kovac-csal kapcsolatban egészen addig, amíg fel nem jött a csapat az ötödik helyre, ott kezdtem lelkesedni. Egyébként szerintem sokszor a nyelvtudás nagyon számít egy-egy edzőnél. LEhet, hogy Boss csak hollandusul tud igazán jól beszélni :) Kovac perfekt németül már, lehet, hogy a francia nyelv problémát jelentett (Wolfsburgban mondjuk ez nem magyarázat :) ).

Előzmény: w.ullrichfun (185938)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.09.28 0 2 185938

Visszakerestem :)) (Van egy mazochista énem, aminek időnként kell a saját hülyeségeim miértjére rálátni)

Szóval: "kókler, fakezű, tragédia, szétveri, kiesés,"

Első kettő nem rám vonatkozik, nem ítéltem előre (többekkel ellentétben, de Tomi volt az egyetlen, aki pozitívan, reménykedve, teljes bizalommal indított Kovac felé - páran kivártak, köztük én is, a döntő többség viszont szépen lehúzta előre)

A tragédia és kiesés az én rémálmaim voltak, előbbit úgy éltem meg (ne szépítsük, tragikusan rossz évkezdet után Niko első meccseitől nem látszott cseppnyi változás, javulás) hogy a második következhet könnyen belőle, ha a 10. hely után szétszélednek a még viszonylag használható spílerek is.

A szétveri kifejezést a vezetőségre vonatkoztatva vállalom, amit műveltek egy CL döntős csapattal fél szezon és a nyári szünet alatt, az minden kritikán aluli. Ezt most is fenntartom, aztán hogy ez mennyire ült, mennyire vehető mindenki hibásnak, vagy csak egy nagyon rossz periódusnak, amikor minden rosszul sült el, és káosz jelleget öltött, az már más kérdés. Talán ebben a szezonban nem kell ilyesmin agyalni.

A 3 védős rendszerre való átállását viszont első pillanattal díjaztam, lehet nem az alapfelálláshoz való ragaszkodás minősíti leginkább egy edző sikerességét, de ahogy azt kezdte határozottan építgetni, alakítani, az nálam nagyon jó pont. Ebben a rendszerben sokkal több variációs lehetőség van, mint a rég elavult 4-2-3-1-ben. És igen, a BVB sokat szidott, (joggal!) nem éppen tökéletesen összeállított bő keretéből ezzel a formációval jóval hatékonyabb játék hozható ki, mint a 4 védőssel.

Előzmény: tillA (185931)
Sarq_ Creative Commons License 2025.09.28 -1 1 185937

Január végén a bayernes kollégák itt olyan fekete jellemrajzot adtak Kovacról, ami még egy megtébolyodott Tucheltól is sok lenne 😃. Az a fura, hogy ebből én eddig semmit nem látok tőle Dortmundban. Persze lehet, hogy neki is másfél-két év kell ahhoz, hogy mindenkivel összerúgja a port. Egyelőre ott tart, hogy Bensebainit, Nmechát és Adeyemit hasznos játékosokká tette, huszáros hajrával behozta a csapatot a CL-be, ami azóta eredményes és stabil focit játszik.

agymosott09 Creative Commons License 2025.09.28 0 3 185936

Én csak simán szkeptikus voltam, szóval nem érzem megszólítva magamat. Utoljára Bosz-t neveztem kóklernek, akit páros lábbal rúgtak ki később a Leverkusentől és a Lyontól is, azóta viszont visszatérve hollandiába lényegében mindent megnyert, ami nyerhető. Hogy őt így, ezek fényében lehet-e kóklernek nevezni vagy sem, hát érdekes kérdés. Hollandiában tud sikeres lenni, amit máshol bemutatott, ez tragikomédia.

Kovac esetében azt érzem, hogy nála pont passzol a klub nagysága az egójához. A Bayernt talán túl nagynak érezte magának, és folyamatosan attól rettegett, hogy ki fogják fúrni, ami így meg is történt, a Wolfsburgnál nem volt elég motivált, mivel az a klub egy a középszerű, semmiből a középszerű semmibe tartó végtelenített sínpár, viszont a BVB-nál a kihívás és a potenciál megfelelő, a nyomás viszont még (egyelőre) elviselhető a számára. 

Sarq_ Creative Commons License 2025.09.28 0 0 185935

Szerintem ezt sokszor az sem tudja biztosan, akivel megtörténik.

Előzmény: Racilaci (185932)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.09.28 0 2 185934

Én is ellene voltam, mert az előjelek cseppet sem voltak bíztatóak, de ahogy írtam is, már az előző tavaszt is szépen megoldotta, és eddig az ősz is rendben van.

Nyilván vannak hibák, butaságok (úgy edzőtől mint a csapattól), de több meccsen is meglepetés volt ahogy Kovac belenyúlt a meccsbe, ezzel felrázva a csapatot.

De ami talán tényleg a legfontosabb, a hozzáállás, ezzel együtt pedig az eredmények. Mióta mondjuk, hogy ebben a Buliban egy BVB szintű csapatnak "játszi könnyedséggel" kellene odaérni az első 4-be, és ehhez csupán annyi kellene, hogy minden meccsre 100%-os fókusszal menjünk neki. 

Ez most megvan, és lám jönnek a győzelmek is. 

Stich1976 Creative Commons License 2025.09.28 0 1 185933

Egymásra talált edző és csapat. :)

Előzmény: zorc09 (185928)
Racilaci Creative Commons License 2025.09.28 0 1 185932

Egyáltalán nem követem az idén a BuLi-t, csak kb. egyedül ezen a topikon. Ezzel együtt nem hiszek a szememnek: minden korábbi benyomásomat megcáfolják azok az eredmények, amik miatt joggal lelkendeztek. Nagyon tanulságos, hogy miken múlhat az, hogy egy edző akár három egymást követő helyen is durván alulteljesít, a negyedik helyen meg megtáltosodik. 

tillA Creative Commons License 2025.09.28 0 0 185931

Most izgalmas lenne az év eleji, kinevezés körüli napokban itt a fórumban posztolt véleményeket és "jóslatokat" beidézni... (Van kedve valakinek visszakeresni?) Repkedtek a kókler, fakezű, tragédia, szétveri, kiesés,stb. kifejezések :) 

Előzmény: Stich1976 (185924)
Datsyuk Creative Commons License 2025.09.28 0 1 185930

A presszinget rakta rendbe, de azt nagyon. És ami ezzel együtt kell, hogy legyen az a fegyelem. Itt vitathatatlanul évek óta most Kovac alatt legjobb a BvB-nél. Én is megkövetem, mert egyértelműen stabilizálta a keretet. A kérdés, hogy ez mire lesz elég egy egész szezonon keresztül. Mármint mennyire fogják bírni a játékosok ezt a fajta terhelést.

Durian Mochi Creative Commons License 2025.09.28 0 1 185929

KG egy gyenge focista volt? Világbajnok!

zorc09 Creative Commons License 2025.09.27 0 2 185928

Jól van ez a keret összerakva. Kovac bevezetett egy rendszert, ami passzol ehhez a kerethez. Nem attraktív támadó foci ez, de nem is védekező foci. Jó az összhang, az eredmény még kiválóak. Utoljára Kloppnál fordult elő ilyen, hogy annyira müködik a rendszer, hogy simán elbír gyenge focistákat is, mint Schmelzer, KG, akik ma Svensson vagy Couto.

Kíváncsi vagyok Kovac határaira, de emelem kalapom. Egy szimpatikus, jó edző. Az eddigiek alapján nagyon passzol Dortmundba.

Előzmény: Sarq_ (185925)
Stich1976 Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185927

Én nem félek sem a Bilbaotól, sem a Leipzigtől. A Leipzig elvesztette Opendát, Sesko-t, Xavi Simonst.

A Bayern azért nehezebb dió lesz, de a tavalyi szezonban otthon 1:1-et, idegenben pedig 2:2 játsztottunk. 

Reménykedem abban, hogy addigra alábbhagy ez a szezonkezdeti lendület, amikor négyesével, ötösével rúgdossák a gólokat, és akkor egy pici esélyünk lesz.

Előzmény: Sarq_ (185925)
w.ullrichfun Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185926

Nagyon "jókor" kezd körvonalazódni egy határozottabb, tudatosabban felépített csapat Dortmundban.

Csak kapkodom a fejem a mai eredményeket nézve (szerte a top ligákban) - páran beleszaladtak egy komoly pofonba, változékony erőviszonyok látszanak sok helyen. De közben nézem mellé a BuLi eredményeit, ahol elkezdték összekapni magukat a lehetséges top 4 riválisok, a 'kusen, Eintracht, redbull trió szerintem nagyon szeretne odakerülni, (többieknek nem lesz sanszuk, szerintem) és egy csapat bizony lemarad ... mázli faktor nélkül le lehetne hozni most simán, jóval hatékonyabbnak tűnik ez a BVB az 1 évvel ezelőttihez képest.

Ezt a meccset eccerűen' nemtom hova tenni, főleg a hazaiak részéről, de a Frankfurt utolsó 20 perce is teljesen abszurd :))

https://www.youtube.com/watch?v=rLpHHG27GwU

Sarq_ Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185925

Akiknek egyébként 4-et lőttünk idegenben. Azzal a meccsel kezdődött a mostanra hárommeccsesre hízó széria, amiben úgy voltunk eredményesek, hogy Guirassy nem lőtt gólt. Tegyük mellé az utolsó négy, kapott gól nélkül lehozott bajnokit és az látszik, hogy a csapat eredményessége több lábon áll, nem kizárólag Guirassyn múlik.

Jön a Bilbao, Lipcse, Bayern sorozat, ez már komoly erőpróba lesz.

Előzmény: BvBrzenska (185920)
Stich1976 Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185924

Bárcsak ő lett volna már akkor is a edzőnk, amikor csak meg kellett volna verni otthon a Mainzot, hogy bajnokok legyünk. Egy salátástállal több lenne.

0:0-nál azért szerencsénk volt, hogy kapufát lőttek, de hát a kapufák szeretnek bennünket ld. a 2024-es Bajnokok Ligájában a Paris SG ellen, ahol legalább 10 kapufát lőttek a franciák...

Előzmény: zlotyi11 (185922)
ForzaViola Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185923

+1

Előzmény: zlotyi11 (185922)
zlotyi11 Creative Commons License 2025.09.27 0 2 185922

Az most már kijelenthető, hogy (Kovac érkezésével) sokat változott a csapat felfogása, képesek vagyunk egy Mainz, Heidenheim szintű csapatok ellen is úgy kiállni, hogy nem elég 50%, és nyerni akarunk, de ami még fontosabb, nyerünk is. Nyilván ettől még nem leszünk bajnokok, de én tényleg már annak tudok örülni, hogy ebben fejlődött végre a csapat. 

Menni kell tovább, hozni a meccseket amit csak lehet, a többit meg bízzuk a sorsra, hogy épp mire lesz elég.

Előzmény: ForzaViola (185919)
ForzaViola Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185921

Mák vagy sem, akkor is nagyon vissza kell menni a múltban, hogy találjunk egy ilyen sorozatot :D 

Előzmény: BvBrzenska (185920)
BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 1 185920

Kellett a mák most is, de igen, azért ez már tendenciaszerű (mondjuk jelzésnek közben ott van a Juve 4-es).

Előzmény: ForzaViola (185919)
ForzaViola Creative Commons License 2025.09.27 0 1 185919

Zsinórban ez a 4. BuLi meccs ahol érintetlen maradt a kapunk. Ez sem gondoltam, hogy megélem valamikor 

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 1 185918

https://bulinews.com/guirassy-pulls-injured-during-dortmund-warm-mainz Sajnos igen. Ráadásul volt kisebb combsérülése is, most megint a térde. Nem hangzik jól. Viszont röhögve melegített a meccsen, csak nem akkora a baj.

Előzmény: Stich1976 (185917)
Stich1976 Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185917

Guriassy kisebb térdsérülés miatt nem játszott?

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 1 185916

Na, 2-0. A meccs embere pumukli, jók voltak még: Brandt, Kobel, Beier, a belső három védő. Igazán rossz se volt szerintem senki. 

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185915

Fabio Silva is beállt Beier helyett, az első megmozdulása ügyes volt. Talán akkor mégsem volt annyira súlyos a sérülése. Remélem. Sokat mondjuk nem fog játszani, Beier és Guirassy is előtte vannak a sorban.

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185914

Couto nekem ennél jobbna tűnt, de lehet, hogy tévedek. Az biztos, hogy nem a meccs embere :). A cserék után elég veszélytelenné vált a csapat. Biztos az is van, hogy most már mindenki azt akarja, hogy vége legyen, de megnyugtató lett volna még egy gól, de remélem igazuk lesz és tényleg mindegy.

Előzmény: Datsyuk (185912)
BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 -1 0 185913

Adeyemi veszélyes, Kobel kiváló indításából megint lefut mindenkit, a kapus csak felrúgni tudja. Piros. Kovac le is kapta (gondolom, hogy ne sérüljön meg, aprítják rendesen), Couto-t is.

Datsyuk Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185912

Sok helyzet nem igazán volt, de kontrához abszolút megvannak a gyors emberek. Még Brandtot is megdicsérném mert az elsőnél szép passzt adott, a másodiknál pedig megmentette Adeyemi rossz passzát. 
Már csak ugyan így kontrázni kellene és nyugalomban lehozni a mérkőzést. Egyedül Couto az aki kilóg ma is. Valahogy lassú, figyelmetlen, más ütemben játszik mint a többiek.

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185911

A Mainz egyébként veszélyes, benne van, hogy esetleg kapnak a fiúk két gólt tőlük, szóval lazsálni nem lehet sajnos. Adeyemi a meccs embere, végig veszélyes, az első gólban is benne volt. Brandt két gólpassz. Beier a labdatartást hozza, de nem olyan veszélyes a kapura.  Couto támadásban jó, Svenson oldala megint halott (Brandt is akkor veszéles, amikor áthúzódik a jobboldalra vagy középre). Veszélyes a Mainz, de nem a védőink gyatra teljesítménye miatt, hanem önmagukban nem rosszak, de ha valakiket szürkének érzek, az a Sabitzer Nmecha duó, sem támadásban, sem védekezésben nem érzem a jelenlétüket. Mindenesetre ezt innen meg kellene nyerni, mert ha nem az totál amatőrség.

BvBrzenska Creative Commons License 2025.09.27 0 0 185910

Couto kapott egy sárgát. Kovac szerintem le fogja hozni, nincs rossz meccse, és a bíró szőrös szívű volt. De ez van, ott van Ryerson a padon és most már van kockázat a pályántartásában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!