Keresés

Részletes keresés

Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34073

Jó volt olvasgatni a meglátásokat.

Én nem állítok fel sorrendet, de azt biztosan álíthatom, hogy az AK bejárása nekem benne van az eddig túráim álltali TOP5-ben. Az is igaz, hogy csapatban mentünk (7-14 fő), egyben csináltuk (10 nap) és bicajjal mentünk, ami nekem a nagy kedvencem.

Az Alföldről nekem olyasmi képeim voltak, hogy hosszú út, körbe semmi, valahol a messzeségben egy templomtorony vagy víztorony. Nos, a bejárás után mindenkinek lelkendezve mesélek az AK-ról. Annyi csodás erdőt, amelyeket ott láttam és a sok-sok kedves ember.

Szóval nagyon jól éreztem magam!

Előzmény: Törölt nick (34062)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34072

Szerintem a szombathelyi FALCO cementkötésű faforgácslapjának a törmeléke  volt az, de persze az sem kellene oda.

Előzmény: László67 (34071)
László67 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34071

Klassz videó, a Kőszeg - Porpác vá. szakaszról én is készítettem pár éve klipet.

http://www.youtube.com/watch?v=vTnDiW4rtcU

- Tömörd előtt megvan még az "azbesztút"?

Remélem, már nincs...

Előzmény: HIMBALA (34067)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34070

Gömörszőlősön is, Notter Béla jóvoltából.

Előzmény: annyi baj legyen (34052)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34069

Tényleg hangulatos, megnéztem megint az RP-DDK-s videótokat is :-)

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34068

Ez a klip megint nagyon ott van a szeren! Nagyon jó érzéked van hozzá. Nekem még a zene is tetszett (mi volt?). Csak igy tovább!

Csak egy baj van ezekkel az összeállitásokkal: egyre nehezebben tudom visszafogni magam, hogy ne induljak útnak...

Egy kéktúrázó, aki éppen ezen a szakaszon ért célba 2007-ben.

HIMBALA Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34067

Üdvözlet a topiklakóknak,

Miután befejeztük az RP-DDK-t, nekikezdtünk az OKT-nak. Az első szakaszunk képeiből készítettem egy kis összeállítást, ha van kedvetek itt tudjátok megnézni:

http://www.youtube.com/watch?v=DFT654XirKI

Az előző hozzászólásokban felvetett gondolatmenethez csatlakozva számunkra éppen a DDK adott olyan "töltést", hogy egyből elkezdtük az OKT-t, és elhatároztuk, hogy miután befejezzük azt, ismét a DDK-t akarjuk újra végigjárni. Hiányoznak a - talán még a "turista-társadalomban" is - ismeretlen helyek, falvak, jelzéshiányos ösvények, elkavarások... - tudom, ez megvan máshol is, de nekünk nagyon sokat adott a kevésbé ismert, a nem "felkapott" DDK.

olahtamas Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34066

Kicsit más struktúrában volt, de lényegében ugyan ezt tartalmazta, mint most.

Jelenleg a beszámolók alkönyvtárban vannak, talán ez tűnhet fel.

Előzmény: Törölt nick (34063)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34065

Adja magát a kérdés:ha majd esetleg elindulsz egyszer kamasz gyermekeiddel túrázni akkor melyiket fogod választani?

Érdekes dolog ez a vélemények alapján...mikor bent voltam a jelvényekért beszélgettem kicsit P.V.-el és az is szóba került mennyire kevesen járják az AK-t.Viszont ezek szerint aki belefog és végigjárja annak olykor többet nyújt mint az OKT.Jelenleg ezt nehéz elképzelnem,de egyszer lehet hogy meggyőződöm róla én is.:-)

Előzmény: Törölt nick (34062)
rézike Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34064

Sziasztok!

Talán vasárnap eljutunk egy Encián túrára, a BT-3-t terveztük be. Már kb. 2 évvel ezelőtt is jártunk arra, és nem találtuk meg a Malom-völgyben a kódot. Minden romot, fát, padot körbejártunk, de nem lett meg. Segitség kellene, hogy mégis merre keressük?

Előre is köszönöm:

rézike

olahtamas Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34061

"Ugyanis érdekelnek mások meglátásai ez ügyben"

Én elég sokat kaptam az AK-tól is, számomra azt bizonyította, hogy igen is érdemes elmenni a laposabb vidékekre is.

Nem csak szép helyek, hanem érdekes emberek miatt is, valamint így kaphat képet az ember kis országunkról.

A kék kör után az újabb szinek és útvonalak kezdtek el érdekelni, hiszen az csak egy 10-15 százaléka az összes jelzett útnak, valamint közben az abszolút országos "csavargás" is palettára került, ahol lehetőleg olyan helyeken járkálunk, ahol nincs is kijelölt turistaút.

Ezzel olyan helyekre is eljutunk, amit nem igen reklámoznak, de ez is beletartozik a teljes kép kialakulásába.

Hol teljesen gazba borult ültetvényeken, máshol gyönyörűen kezelt mezőgazdasági területeken haladunk.

A vendéglátóink is sokfélék és néha jókat szoktunk beszélgetni velük a környékről és a megélhetésükről.

Ha valakit érdekel az ilyen jellegű túra, azt szívesen látjuk az aktuális meghívóban mindig benne van előre, hogy merrefelé megyünk:

http://www.remlac.hu/magyarorszagi8as

Előzmény: Törölt nick (34055)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34060

A végleges kiírás november vége felé várható.

Nem hívatalos adatok szerint június végétől július végéig tartana, kb. 33-35 nap alatt, de a szakaszolás még tervezet szinten van átlagosan 20 km körüli távokkal, néhány pihenőnappal. 

Előzmény: Jesper Olsen (34059)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34059

Azt lehet-e már tudni (publikus-e), hogy mikorra fog esni ez a nyári túra és hány naposra tervezitek?

Előzmény: HEV (34057)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34058

Ha megnézed az RP-DDK teljesítői listát azért Güsziológus ott elég jó sorszámmal szerepel :-) második teljesítésnél pedig nyilván a  szubjektív dolgok már sokkal többet számítanak.

HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34057

Ez teljesen szubjektív kérdés!

Alapjaiban a három nagy kéktúrában semmi különbség nincs, Magyarország természeti, kulturális , néprajzi, szakrális emlékeinek , és az adott térség lakosságának megismerése.

Logisztikailag sem egyértelmű a helyzet, attól függ ki hol él. Nekem az OKT és AK a távoli innen Somogyból.

Turistapolitikai és teljesítménybeli értékét tekintve természetesen az OKT a legrégebbi, és leghosszabb túramozgalom Magyarországon ez kihívás lehet, ugyanígy kihívás lehet az is, hogy az RP-DDK és az AK esetleg kevésbé kiépített jelenleg.

2012-ben az MTSZ országos vándorlást hirdet meg az RP-DDK-ra Szekszárd Irottkő irányban, a nyári időszakban. Akik bekapcsolódtak az idén az OKT50 -be tudják, hogy szervezésileg és logisztikailag ez milyen nagy segítség, készüljetek rá és érdemes belevágni, én is megyek résztávokra.

A regionális túramozgalmak, az első ugye a DDP volt majd a KDP a maga 300 km körüli távjával kicsit könnyebb de csak a 'rövidsége' miatt. Értékeit tekintve mindkettő nagyon tartalmas, logisztikailag pedig attól függ, hogy honnan kell elérned.  A távolság ellenére én pld. a KDP-t előbb megcsináltam mint a hazai DDP-t, valahogy a közeli dolgok az 'ejráérünkarramég' kategóriába kerültek.

László67 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34056

"Ugyanis érdekelnek mások meglátásai ez ügyben...tudniillik engem is jobban érdekel másodszor az OKT mint akár a DDK ,pláne az AK."

Érdekes dolog ez...

Én is másodszor járom az OKT-t. A DDK- is elkezdtem persze, Írottkőtől Jákig van meg és a mecseki szakasz. Lehet, hogy előbb meglesz a 2. OKT, mint a RP-DDK először.  :-) 

- Valahogy az OKT jobban motívál. Ez a "klasszikus" kéktúra, minden szempontból igényesebben szervezett, mint pl. a DDK. Nekem leginkább ez sok a "nyalókás" igazolás okozott gondot. A Mecsekben (2007-ben jártuk) két helyen nem volt nyalóka, a Fehér-kúti kh.-nál és Kisújbányánál. Maga Baronek Jenő úr igazolta nekünk ezt a két helyet a Büdös-kúti kh.-nál.

- Nekem a logisztika is macerásabb, mint az OKT-nál. A RP-DDK minden szakasza messze van Budapesttől (ahol lakom). Az OKT bejárásakor sehol sem volt gondom szállást találni, a DDK-t viszont - mivel relatíve messze lakom az útvonaltól, autóm nincs - minimum 3 napos szakaszokban célszerű bejárnom a hosszú utazási idők miatt. Ami - az anyagiakon kívül - a szabadságolás problémáját is felveti; olyan a munkahelyem, hogy egy szabad hétvégém van egy hónapban.

Van még a DDK-n kívül több más félbehagyott túramozgalom is (pl. KDP, Börzsöny csúcsai), ezek is "konkurenciák", azért ezeket is szeretném egyszer majd befejezni...  :-)

Ami a lényeg: sokkal több szabadidő kéne...   :-)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34055

Ha esetleg volna kedved megírni akkor csak érdekelne bővebben miért is nem vágsz bele a DDK-ba...:-)

Ugyanis érdekelnek mások meglátásai ez ügyben...tudniillik engem is jobban érdekel másodszor az OKT mint akár a DDK ,pláne az AK.

A DDK-t azért meg szeretném majd csinálni egyszer ,de az AK-t egyelőre el sem tudom képzelni...szóval érdekel hogy miért nem motivál ez a túra.

Az AK esetén az én indokaim egyszerűek:itt élek az Alföldön...poros földutakat váltják a mély homokos utak,esetleg az aszfalt, sík a terep,semmi hegy...van azért egy-két szép rész is,meg néhány látnivaló,de valahogyan mégis inkább OKT még egyszer a hegyekkel-völgyekkel...

Előzmény: Güsziológus (34053)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34054

Bocsánat a kis reklámért.

Láttad már ezt a fórumot?

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9202279

Előzmény: Güsziológus (34053)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34053

Írtam választ, de "elnyelte a föld".

Nem mentettem, mielőtt elküldtem volna, még egyszer nem gépelem be:-(

A lényeg az, hogy nem vagyok motivált:-)

Előzmény: Törölt nick (34050)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34052

termeszetbarat.hu/cikk/ismet_lehet_belyegezni_banya-hegyen

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34051

Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de számomra pl. a viszonylag sok aszfalt is visszatartó erő. De még nem adtam fel teljesen e tervet.

Előzmény: Törölt nick (34050)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34050

És -ha szabad kérdezni- mi volt az oka a lelombozódásnak?

Csak túraszakmailag érdekel!:-)) 

(mert ha személyes akkor természetesen semmi közöm hozzá.)

Előzmény: Güsziológus (34049)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.25 0 0 34049

Köszi, meg fogom nézni.

Egyszer már nekiveselkedtem, tervezgettem is, de lelombozódtam:-(

Előzmény: HEV (34048)
HEV Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34048

Ha van időtök és kedvetek nézzétek meg az RP-DDK honlapján az egyes szakaszoknál bedolgozott itinereket.

Elsődlegesen a jövő évi RP-DDK vándorláshoz próbáltam úgy feldarabolni az útvonalat, hogy lehetőleg minden lehetséges be és kiszállási pontnál legyen egy szakaszhatár.  97 db-ra vágva az útvonalat minden szakaszhatár egy POI-val meg van jelölve a turistautak.hu-n is és van itiner is, nem ragozom nézzétek meg.

Az itinerek az útvonal szakaszokon belül  az  Egyéb külső információk: melletti linke alatt találhatók.

Előzmény: Güsziológus (34046)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34047

:-)

Előzmény: Güsziológus (34045)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34046

Segítő szándékkal írtam a beszámolót, hisz mindenkinek az érdeke, hogy pontos legyen, ha már kihelyezik.

Úgy néz ki, összeáll a kép, és a Vértes vonatkozásában lesz egy pontos résztávokat tartalmazó itiner.

Előzmény: efemm (34042)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34045

De nem kell tanúnak lennem?

:-)

Előzmény: Jesper Olsen (34043)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34044

"Valószínűleg a vértesi táblák kihelyezéskor fel lett(ek) cserélve, ennyiről van "csak" szó."

Nem hiszem, mert a többi adat ugyanazon a táblán úgy nagyjából stimmol abból a pontból mérve.

Előzmény: efemm (34042)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34043

Lehet, hogy fogok majd kérdezni Tőled néhány adatot...

Előzmény: Güsziológus (34041)
efemm Creative Commons License 2011.10.24 0 0 34042

Valószínűleg a vértesi táblák kihelyezéskor fel lett(ek) cserélve, ennyiről van "csak" szó.

Előzmény: Güsziológus (34041)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!