Már egy hete én is adom Dorinának a brokkolis, sárgarépás, burgonyás, almaszószos csirkehusit. Van, aki tesz a vízbe egy kis sót, én nem tettem eddig. Ti tesztek?
Szerintem igen. Én tegnap Nelli kezébe nyomtam egy felet, meghámozva, nagyon ízlett neki, szépen elnyammogta, aztán kért még :)
csőrös :) Hát akkor remélem a jana üveg beválik :) Vagy esetleg tágítsd ki egy cuminak a lyukát, hátha ha jobban jön belőle, akkor tetszik neki. Többféle tápszert is érdemes kipróbálni, én úgy tudom nem egyforma az ízük, és a HA-s pépek kimondottan keserűek.
Szerintem akkor ezt mindenképp egyeztesd a gyerekorvosotokkal, mert valószínűleg akkor valamiféle vaspótlásra szüksége lesz Lillának.
Amúgy egy 7 hós, ülni tudó, 6 foggal rendelkező kisbaba esetében én nem hiszem, hogy bármi ilyen problémát a ht okozna. Akkor napközben is lennének problémák, fájna a hasa, nem lenne/több lenne a széklet...stb. De ha úgy látod, egy próbát persze megér, nem a világ vége, ha egy pár napig megint csak szopizik, és akkor kiderül, hogy ez okozza e az éjszakai ébredéseket.
Üdv a klubban:) elfelejtettem írni az előbbi hozzászólásomnál. Én tegnap kérdeztem meg a védőnőt, hogy adhatok-e Dorinának szilvát (elmúltunk 6 hónaposak). Mondta, hogy adhatok, de csak óvatosan és elsőre minimális mennyiséget, mert vannak babák, akik könnyen emésztik és vannak, akiknél hasmenést okoz. Ti hogy készítitek a húsos ételeket a babáitoknak?
Még anyit, bár nem hangzik túl jól, hogy szerintem természetes, ha a szervezet nem áll át teljesen zökkenőmenesen a vegyes kosztra. Olga, én a helyedben lehet, hogy csak egy lépcsőfokot lépnék vissza a ht.-ban. Bocs, nem tudom, hol tartasz, esztek-e már húst, stb. Mindjárt visszaolvasok...
Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat, és a tanácsokat is! Fantaghiro! Nagyon mosolyogtam a belinkelt csőröspoháron. Nekünk van ilyen is. Még a színe is u.a.:) Rágja-rágja, ennyi. most volt itt a védőnő, ő sem tudott semmi extrát hozzáfűzni, csak, hogy próbálgassam. Azért ma veszek egy kisüveges Janát. Hátha! A pépeket, főzeléket én is kanállal adom, ugye nem is tudnám másképp:)). Olyan 10-15 perc egy kb. 180g-os adag. DM-es vaniliás tejpép 160ml vízből, hat ek porból + fél banán vacsorára kb 10perc. Szóval én ezt nem érzem nagyon macerásnak. A hozzátáplálást én is fontosnak tartom, bár minden gyerek más. Marci már nem lakott jól csak anyatejtől. A kb. 3 óránkénti szopást egyszercsak felváltotta a másfél óránkénti. Ezzel együtt a nappali alvások sem sikerültek hosszúra és nyugodtra, a súlygyarapodása is majdnem leállt. Ezzel együtt a barátnőm babája egyéves korig gyönyörűen működött csak anyatejjel. Szóval nem tudom...
Pont nekem is ez jutott eszembe, hogy lehet, hogy Lillának a foga jön. Tamara 3 hónapja!!!! küzd a felsőkkel. Hál' Istennek éjjel alszik, de nappal nagyon nyűgös miatta. Nagyon remélem, hogy most már kibújnak.
Hozzátápival kapcsolatban; nem tartom jó ötletnek, hogy feladod, főleg, ha nem is úgy készítetted el a pépet, ahogy kell. De befogtam a szám, mindenkinek a saját döntése, hogy mit ad meg mit nem a gyerekének. De egyszer túl kell esni a kezdeti nehézségeken, az anyatej ennyi idős korban már nem elég.
olga, szerintem nem fejezd be a ht-t! Szüksége van Lillának a tejen kívül más élelemre is! Komoly baj lehet belőle, ha nem kap vaspótlást. Nem lehet, hogy újabb foga jönne és negyon megszenved vele? Próbáld ki a Viburcol kúpot hátha segít.
Cincike, olga, naala tényleg sajnállak benneteket. Ha én ennyire nem tudnám kipihenni magam, már biztosan idegbeteg türelmetlen lennék. Vígaszképpen a múlt éjszaka fél egytől fél négyig nem aludt Dorka. Most riasztottam apukát, hogy vegyen chamomillát, hátha a foga a bűnös. Az ilyen éjszakából egy is sok.
cincike nem semmi a ti napirendetek is. Minden elismerésem azoké az aunyukáké, akik ezt még bírják. Én marha szerencsésnek tartom magam olvasva ezeket a hozzászólásokat. Dorina 1,5 hós kora óta átalussza az éjszakát. Este 7-kor fürdés, majd evés és fél 8 körül alvás. Leteszem a kiságyba, megpuszilgatom, ő az oldalára fordul, beveszi a hüvelykujját és alszik is reggel 8-9-ig. Nem zavart be a hozzátáplálás, pedig már 4 hós kora óta kapja az új ízeket, már forog és kúszni próbál, de ez sem okoz éjszaka gondot. Le a kalappal előttetek csajok komolyan!!!!! cincike, remélem ma éjszaka sikerül megint átaludnotok az éjszakát.
Lányok el sem merem mondani, hogy a kisfiam sosem ébredt éjszaka (most lesz 7 hónapos). Az első 4 hónapban én ébresztettem először 3, majd 4 óránként, hogy megetessem. De mióta nem ébresztem fel, azóta az esti fürdés és etetés után (este 8-9) alszik reggel hatig. Szerintem akkor is csak a mi reggeli zajainkra ébred. A hozzátáplálást 4 hónaposan kezdtük, mindent eszünk ami kor szerint ehető. Most vagyunk kb. 72 cm és 7620 g méretűek. És van 4 fogunk! :) A fogak is minden extra nyűg vagy láz nélkül jöttek ki.
Pl. a mai éjszakánk a következő volt: este 10 óra alvás 11 óra kelés, cicire rakás, fél 12 alvás éjjel 1 óra kelés, szopi, majd alvás éjjel 3 óra kelés, szopi alvás hajnal 5 óra kelés, szopi, utána alvás reggel fél 7 kelés, és kezdődik a nap
ezek az időpontok majdnem mindennaposak, kb egy héten 3-szor van ez, a többi éjszaka egy-két kelés.
Naala! Nem akarok okoskodni Neked, de nyugodtan tegyed hasra, főleg, ha van légzésfigyelőd. Ahogy olvasgattam a soraidat, Te is hasonló cipőben jársz a kisfiaddal, mint én Tomikával. Rengeteg éjszakai kelés, és szerintem is a hasa miatt van. A hozzátáplálás miatt van ez az egész, én is csak erre tudok gondolni.
Olga, ha ez vigasztal én is tiszta zombi vagyok egész nap. Valamelyik nap adtam a Tomikának Humana jó éjt papit, megtörtént a csoda: este tíztől reggel hatig aludt, ilyen még soha nem volt. Aztán sajnos elfogyott, és tegnap vettem újra egy dobozzal . Ma este újra fogom neki adni, hátha.... bár szerintem ez csak véletlen volt. Én is mindig beetetem péppel, azzal annyit érek el, hogy egyszer kel csak fel éjjel, de valamikor már este olyan nyűgös, hogy nem tudom már megetetni, és gyorsan cicire rakom, hogy aludjon végre. Nagyon kimerült vagyok, és egyszerűen azok a kismamák akiknek alszik a gyermeke, mint Bari és Buba nagyon szerencsések, szégyenlem, de nagyon irigylem őket.
Alvástéma! Jelentem az elmúlt két éjszaka jobb volt mint az eddigiek. 2-kor víz, cumi, fél 4 körül ébredés, kaki (kis segítséggel), fél 5-kor megetettem, letettem a játszószőnyegre (ezt eggid soha nem csináltam, mert éjjel aludni kell nem játszani, de fél 6-ra kidőlt és aludt 9-ig. Tegnap szinte ugyanúgy, de egy órával korábban mindent. Szóval kicsit többet pihentem most.
Én a teszveszen vettem most, egy párszor használtat. De ezt is belinkelték pl: fürdetőkarika Szerintem ez se rossz, főleg hogy ha már magától tud ülni a baba. Én azért vettem a másikat, mert annak most nem lesz postája, és van pár színes játék az elején.
Ébredés: Lehet a ht is, esetleg próbálj akkor csak reggel adni mást Lillának. Az estére szerintem megemésztődik. De írtam már, a gyors mozgásfejlődés is sok babánál okoz ébredést, nyugtalanságot.
Hason alvás: Szerintem is az a legjobb, de Nelli pl nem hajlandó hason aludni. Vagyis elalszik úgy, de akkor ha csak felriad, nem "altatja vissza" magát, hanem felpattan :S Ha háton alszik akkor csak átfordul az egyik oldalára, és vissza tud aludni simán.
Ma éjjel 5x keltünk, és ebben egyszer szoptattam. Ébredések: 23h, 01h, 03h szoptatás, 04h, 05h, 07h szoptatás. Minden reggel úgy érzem, hogy ennél már rosszabb nem lehet. Valami nem stimmel. Kizártnak tartom, hogy éhes lenne és biztos vagyok benne, hogy nem azért kel, mert velünk akar kitolni. Valami baja van, valami van, amiért az átaludt éjszakák már a múlté.
Rizspép: igazatok van, nem vagyok normális, hogy anyatejjel kevertem. Így utólag nem is értem, hogy jutott eszembe. Valszeg a "bármit, csak aludjon" miatt. Amúgy nem ette meg. Tiszta ideg voltam, hogy húzza el a fejét. Újra bebizonyosodott, hogy a gyerek nem hülye, tudta, hogy ez így nem jó. Csak én nem reagáltam le jól. Jó kis bűntudatom is van miatta.
A mennyi időre azt értettem, hogy 135 ml rizspépet bébi kanállal megetetni elég maratoninak tűnik, még ha én vagyok a legnyugodtabb és legtürelmesebb anyuka is a világon. Ami sajnos mostanában nem igaz.
Töröm a fejem, hogy mi változott meg az elmúlt egy hónapban, mi okozhatja ezeket a horror éjszakákat. Ami Lillát is fárasztja, mert még mindig alszik. És csak egy dolog van, a hozzátáplálás.
Ahogy olvastam, amiket írtatok - Judit és Barit kivéve - sok helyen gond a hozzátápláláskor az éjszakai alvás. Bennem felmerül a kérdés, hogy akkor biztos, hogy ez jó? (mármint a ht) Ha a babák többségének gondot okoz, akkor valami nem kerek.
Sok használható ötletet nem tudok adni, én is küszködöm az etetéssel. Tegnap az egész konyha lett sárgarépás, pedig mini adagról beszélek. Az itatáshoz a Jana csőrös üveg jó ötletnek tűnik, majd számolj be, hogy mennyire vált be.
Én kiskanállal adom a tejpépet. Kb 15 perc alatt eszi meg. Az ebédet ( egy üveg 5 hósnak való), 20-25 perc alatt gyűri be, a gyümölcsöt (egy barack két kanál rizspehellyel) 10 perc alatt.
Ja, még annyit, hogy nem sovány, de viszonylag vékony gyerek, ami szintén fura a két dagi lányom (mármint babakorukban voltak dagik, azóta kinőtték) után.
Szia! Én is írtam ide korábban, de nem tudom követni, csak néha nézek be. Az én fiammal (szintén 3. gyerek, 7,5 hónapos most) ugyanez van. Szóról szóra. A nővérei simán elfogadták a tápszert cumisüvegből, úgy, hogy közben még szoptattam is őket, úgyhogy nekem is új ez a helyzet. A gyerekorvosom szerint viszont egyáltalán nem ritka jelenség ez.
Ja, a nagyon meleg napokon elfogadott egy kis vizet: van a Jana babavízből az a 2 decis (vagy 2,5?), olyan "csőrös" vagy hogy mondjam milyen kupakja van, na abból ivott. Tea, gyümölcslé, cumisüveg, csőrös pohár stb. nem kell neki.
Jelenleg nem aggódom a dolgon (tettem már eleget, ui. mióta eszik mást is anyatejen kívül, ill. nekem visszatért a ciklusom, nagyon megcsappant a tejmennyiség), lassan kaphat majd joghurtot (addig is szoptatok gyakran), eszik tejpépet, úgy számolom, megkapja a szükséges tápanyagot. Ha nagyon szomjas, akkor meg csak iszik. Egyébként meg mászik négykézláb mint a villám, feláll, dumál és vigyorog egész nap, szóval valószínűleg jól van :)
Lenne egy problémém, kíváncsi vagyok a véleményekre. Előre bocsájtom, tudm, hogy furcsa, és általában pont az ellenkezője okoz gondot a mamáknak, de mégis. Az én Marcim nem tud cumisüvegből inni. Megpróbáltam már minden formájú, méretű cumit, beteszem a szájába, és ő elkezdi rágni, majd oldalt kiköpi. Mint az előbb írtam, most hat hónapos, amellet, eszik már főzeléket, tejpépet, gyümölcsöt, 24 óra alatt kb. 4-5-ször szopik. Csakhogy azért is kezdtem el viszonylag korán a ht-t, mert a tejem mennyiségével már gondok vannak. Tehát jó lenne, ha egy kis tápszert tudna inni, de hogy? Kanállal próbálgattam,de az kicsit macerás. Csőröspohár, pohár, cumi nem vált be. A nagy hőségben sem ivott semmit, pedig jó lett volna egy kis vizet belediktálni. Azt hiszem, nem vagyok így harmadikra egy extraaggódós kismama, ez most mégis foglalkoztat. Ja, és többféle tápszert próbáltam, de mindet undorral köpi ki, és boldogan öleli át a cicicumit a drága.:)