Mert a MÁV állami cég, és a finanszírozók csak azt tudják értelmezni, hogy valamiből készülhet szép, színes-szagos-szalagátvágosos TV-beszámoló, vagy sem.
Tűzpiros, vadonatúj Desirókat lehet mutogatni a TV-ben, 30 helyett 60-as pályasebességet vagy orosz motorvonat középső kocsit nem. Az orosz szót még kiejteni sem szabad. Hát még azt, hogy középső kocsi. z majdnem olyan, mint az "elkúrtuk". Elvégre, ha kell bele középső kocsi, akkor miért nem úgy rendelték? Tévedést beismerni tilos! L. FLIRT - szólóban kevés, csatoltban sok, de már járnak hármas csatoltan is, ami megint sok, de kell, mert ott a kettős csatolt kevés.
"Desirók a MÁV legalacsonyabb üzemkészségű járművei "
Ez akkor megint megerőst abban, hogy a MÁV-nál baj van a vezetőkkel meg az egész szervezéssel. Mi a ráknak vettek akkor ebből a "mocsokból" újabb 8-at? Ha ennyire gázos ez a típus miért nem vettek mást?
Hanyagold a feltételes módot. A Desirók a MÁV legalacsonyabb üzemkészségű járművei (a 20 db.-nál magasabb létszámúak között, tehát Samukat, Talenteket, M47 2000-reseket nem számolva).
Én értem a számaidat. De akkor magyarázd meg miért jár most is 5-7 kocsis szerelvény errefelé? Mert ha ésszerűség, akkor az miért nincs jelen mindenhol? Jó rendben kevés az utas.
A jelenlegi menetrend és eszközállomány mellett, ezt se felejtsük el. Mondom újra. Ma sajnos azért népszerűbb a busz, mert tisztább, korszerűbb.
Amiknek nyílván találnak jobb helyet hétvégére a 29-esnél. Mondjuk hasonló hétvégi vonatokként Salgótarjánba, Ózdra, Pápán át Zalaegerszegre, Zajtára. Vannak még tumultusos helyek, ahová jól jönne az erősítés, a mentesítővonat...
Amúgy most nézem, hogy hamarosan villamosítják a Bp.-Esztergom vonalat. Na akkor aztán lesz bőven DESIRO. Van terv, hogy akkor hová kerülnek majd? Gondolom a 29-esre még véleletlenül sem.:-)))
Nem tudom megítélni, hogy a 0,3% reális-e vagy sem. Önmagában a DESIRO is hoz utast ez biztos. Így volt ez a 2-esen is. Legyen 2,9% a jó menetrend. További 1,9% a tiszta vonat (rengeteg ismerősöm használja jelenleg is a buszt, mert nincs hugyszag). Tapolca és Füred között de a főváros irányába is.
Na az nincs! Egyáltalán, hétvégén semmilyen kocsi nincs, ami mozgásképes, az mozog. Tehát vagy Desiróból adják ki a Sugovicát és a Füzért, vagy nincs Sugovica és Füzér.