Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34090

Második alkalommal Gádoros felől mentem.

Jó messze, távol, látszott Szarvas egyik templomának tornya.

Olyan, mint Zorán dalában a lány meg a fiú.

Sosem éri el:-)

Már vége volt a túrának, amikor mentem a vasútállomásra.

Elértem a templomot:-)

Előzmény: Törölt nick (34088)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34089

Elnézést a pongyolaságért.

A film 3 részes, én a középsőt linkeltem be.

Érdemes megnézni, jó fél óra.

Előzmény: Güsziológus (34087)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34087
Előzmény: Múzsla (34081)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34086

Szép emlékeim vannak nekem is.

Pár héttel ezelőtt morfondíroztam, hogy felvessem-e a topictúra lehetőségét, de aztán elvetettem.

Sajnos, friss információm nincs, de nyár elején jártam a Koldusszállás - Somlyóvár szakaszon, és szomorúan tapasztaltam, hogy elvadult az országút és és Tornyópuszta közötti rövid erdei szakasz.

Arra gondoltam, hogy egy Tarján - Tornyópuszta (eddig busszal) - Koldusszállás - Tarján (K+) túra keretében be lehetne illeszteni egy kis takarítást.

Tarján alkalmas arra is, hogy ha autóval mennénk, akkor ott parkoljunk, és a SZIGET vendéglőben együnk.

Baromi jól főznek, és nem túl drága.

Ez volt a terv, de a "hagyományos" október 23-a idén vasárnapra esett, és mint utóbb kiderült, nem is volt jó idő aznap.

Az ötlet továbbra is élő, ha esetleg mást is érdekel...

Nekem még hiányzik a Szárliget - Koldusszállás szakasz, a jövő héten, ha összejön beiktatom, akkor már többet tudok az erdei út állapotáról.

Előzmény: Múzsla (34080)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34085

Egyetértek a magányos túrázás előnyeire vonatkozóan (pl. saját tempó, bármikor megváltoztatható cél és útvonal, stb.), de néha szívesen alkalmazkodnék másokhoz (pl. egy ilyen topikos túra ürügyén). Az itt írók közül egyedül Téged ismerlek (telefonon beszéltünk és látásból is), a többieket csak fényképről (max.). (További kivétel még Jazzkedvelő, de ő már szintén régen járt errefelé.)

Előzmény: Múzsla (34084)
Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34084

Jól emlékszel, ahogyan Vagdalthús is a 2006-ra.

Nagyon sok embert ismertem ott meg ill. találkoztam régiekkel is. Sajnos a közösen túrázást már én is nagyon ritkán tudom megvalósítani. Igazából - ha már szervezkedni van lehetőségem - a szakosztályi túrákon dolgozom. Amúgy a túráim 90%-a magányos, aminek azért vannak előnyei is.

Előzmény: Jesper Olsen (34082)
Vagdalthús Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34083

Pont eszemben volt a 2006. novemberi Partizán-túra, merhogy október 16-án jártunk Hangonyban, többnyire jelzetlen utakon ill. az Északi-zöldön, felmentünk a Barát-fő geotornyába is, elképesztő kilátás volt: havas csúcsokkal a Liptói- és a Magas-Tátra, látszott körben a Bükk, a Kékes, Fülek, Ózd, Aggteleki-karszt, csuda volt.

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34082

Jól emlékszem, hogy az egy topiktúra volt? Kár, hogy mostanában már ritkulnak az ilyen találkozási lehetőségek. Ha gyakrabban lennének, talán még én is részt tudok venni egyszer. Jól meg tudnánk beszélni pl. Hobobobo-val a félreértéseket, stb. :-))

Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34081

Nagyszerű ember volt!

Annak a túrának (útvonalnak) egy igazán színes melléke volt a vele való beszélgetés.

Most kerestem az itt lévő fényképeim között egyet róla, de nem találtam hirtelen.

Előzmény: Güsziológus (34079)
Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34080

Mert a Heves-Borsodi-dombság gyönyörű!

A Kohász-kék pedig szépen átmegy rajta. ;-)

(A Partizán út is. De rég is volt! Azóta nem is találkoztunk személyesen.)

Előzmény: Güsziológus (34077)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34079

Nem.

Pusztaszentpéter az ominózus falu.

A falu, melynek egyedüli lakosa Devecz Oszkár volt, nemrég olvastam, hogy van örökös, és lesz élet újra.

Előzmény: hörpölin (34078)
hörpölin Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34078

"Sajnos, az "öreg" időközben meghalt, nekem még sikerült beszélnem Vele."

Az "öregen" Tomasics Jani bá'-t érted, az Öröm-hegyi th. gondnokát?

Előzmény: Güsziológus (34076)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34077

Nekem a TOP1 az Eperjes - Szarvas (Bikazug) szakasz hosszú egyenese.

Írtam anno a benyomásaimról, azóta még kétszer "összejött", de az első volt az igazi.

Tegnap gondolkodtam, hova is mennék, ha mennék:-)

Váraszó és Istenmezeje.

Hogy miért?

Előzmény: Múzsla (34073)
Güsziológus Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34076

Ha már ennyire forszírozod:-)

Eredendően semmibe sem tervezek belevágni, az 5. OKT "hab a tortán".

Talán egyszer erről is írok.

Az valóban érdekes probléma, hogy ha terveznék túrát, akkor miért nem az RP-DDK lenne, és az is fontos, hogy miért "lombozódtam le".

A második OKT után elkezdtem a 2. AK-t, megyei teljesítések formájában, Hajdú-Bihar megye kivételével meg is van minden megye, a Békés megye kétszer is:-)

Nekem az tetszett a legjobban, szüleim az AK útvonal menti falvakból származnak, ott töltöttem gyermekkoromat, na és a gáttúra!!!

Akkor kacérkodtam a gondolattal, hogy kéne egy második FULL "kör" is, de nem tudtam, miért?

Sok-sok idő, sok-sok szervezés, mire az ember a terepen elindul...

Az Őrség nagyon tetszett, vannak szép emlékeim, de az egész újra?!

Kapóra jött a jövő évi szervezett túra.

Az egyik, nehezen leküzdhető akadály a szállás.

Sátor, szivacs, szóba se jöhet.

A fürdőszobás szállás nekem minimum feltétel, a pénz nem a legfontosabb, de a saját szoba WC-vel, és fürdőszobával egyfajta minimum.

Némi szervezéssel ez is megoldható, ha nagyon akarnám.

A másik probléma a teljesítőképesség.

Próbálgattam a több napos túrákat, de nagyon megerőltető, kell legalább egy nap a regenerálódáshoz.

Nem döntöttem el véglegesen, hogy nem megyek, de kicsi az esély.

Van egy harmadik ok is, az meglehetősen szubjektív, túl nagy a nyilvánosság, és nem szeretnék senkit megsérteni.

Ha már válaszoltam, írok az állapotomról is.

Sok-sok gyógyszert kell szednem, és az orvosok nem is tanácsolják a megerőltető testmozgást.

Saját felelősségre megyek, ha elfáradok, befejezem.

Vannak jobb napok, de vannak keserves állapotok is.

Kontroll van folyamatban, várom az eredményt, ha minden OK (a paraméterek alapján nem romlott az állapotom), akkor folytatom.

Függetlenül az én hozzáállásomtól, azt javaslom, hogy vágj bele!

Az Öröm-hegyen a helyi turistákkal feltétlenül össze kell jönni, azok baromi jó fejek, és a pálinkájuk...

Nekem az Őrség tetszett a legjobban, szállás Őriszentpéteren, és három nap alatt Ivánctól Zalalövőig.

Azok az erdők!

Sajnos, az "öreg" időközben meghalt, nekem még sikerült beszélnem Vele.

Hiánya nagy veszteség!

Szálka is csodálatos, és Szekszárd!

Előzmény: Törölt nick (34055)
rézike Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34075

Köszönöm szépen!

Zebegény felől megyünk.

Előzmény: Múzsla (34074)
Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34074

2004-es állapotot tudok mondani.

Ha Zebegény felől eléritek úgy a patakot, hogy az rátok merőlegesen fut (tehát át kell kellni rajta), akkor az átlépés után egy nem túl vastag fa jobb oldalán keressétek. Valószínűleg Törökmező felől érkezve, jobban észrevehető.

Előzmény: rézike (34064)
Múzsla Creative Commons License 2011.10.27 0 0 34073

Jó volt olvasgatni a meglátásokat.

Én nem állítok fel sorrendet, de azt biztosan álíthatom, hogy az AK bejárása nekem benne van az eddig túráim álltali TOP5-ben. Az is igaz, hogy csapatban mentünk (7-14 fő), egyben csináltuk (10 nap) és bicajjal mentünk, ami nekem a nagy kedvencem.

Az Alföldről nekem olyasmi képeim voltak, hogy hosszú út, körbe semmi, valahol a messzeségben egy templomtorony vagy víztorony. Nos, a bejárás után mindenkinek lelkendezve mesélek az AK-ról. Annyi csodás erdőt, amelyeket ott láttam és a sok-sok kedves ember.

Szóval nagyon jól éreztem magam!

Előzmény: Törölt nick (34062)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34072

Szerintem a szombathelyi FALCO cementkötésű faforgácslapjának a törmeléke  volt az, de persze az sem kellene oda.

Előzmény: László67 (34071)
László67 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34071

Klassz videó, a Kőszeg - Porpác vá. szakaszról én is készítettem pár éve klipet.

http://www.youtube.com/watch?v=vTnDiW4rtcU

- Tömörd előtt megvan még az "azbesztút"?

Remélem, már nincs...

Előzmény: HIMBALA (34067)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34070

Gömörszőlősön is, Notter Béla jóvoltából.

Előzmény: annyi baj legyen (34052)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34069

Tényleg hangulatos, megnéztem megint az RP-DDK-s videótokat is :-)

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34068

Ez a klip megint nagyon ott van a szeren! Nagyon jó érzéked van hozzá. Nekem még a zene is tetszett (mi volt?). Csak igy tovább!

Csak egy baj van ezekkel az összeállitásokkal: egyre nehezebben tudom visszafogni magam, hogy ne induljak útnak...

Egy kéktúrázó, aki éppen ezen a szakaszon ért célba 2007-ben.

HIMBALA Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34067

Üdvözlet a topiklakóknak,

Miután befejeztük az RP-DDK-t, nekikezdtünk az OKT-nak. Az első szakaszunk képeiből készítettem egy kis összeállítást, ha van kedvetek itt tudjátok megnézni:

http://www.youtube.com/watch?v=DFT654XirKI

Az előző hozzászólásokban felvetett gondolatmenethez csatlakozva számunkra éppen a DDK adott olyan "töltést", hogy egyből elkezdtük az OKT-t, és elhatároztuk, hogy miután befejezzük azt, ismét a DDK-t akarjuk újra végigjárni. Hiányoznak a - talán még a "turista-társadalomban" is - ismeretlen helyek, falvak, jelzéshiányos ösvények, elkavarások... - tudom, ez megvan máshol is, de nekünk nagyon sokat adott a kevésbé ismert, a nem "felkapott" DDK.

olahtamas Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34066

Kicsit más struktúrában volt, de lényegében ugyan ezt tartalmazta, mint most.

Jelenleg a beszámolók alkönyvtárban vannak, talán ez tűnhet fel.

Előzmény: Törölt nick (34063)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34065

Adja magát a kérdés:ha majd esetleg elindulsz egyszer kamasz gyermekeiddel túrázni akkor melyiket fogod választani?

Érdekes dolog ez a vélemények alapján...mikor bent voltam a jelvényekért beszélgettem kicsit P.V.-el és az is szóba került mennyire kevesen járják az AK-t.Viszont ezek szerint aki belefog és végigjárja annak olykor többet nyújt mint az OKT.Jelenleg ezt nehéz elképzelnem,de egyszer lehet hogy meggyőződöm róla én is.:-)

Előzmény: Törölt nick (34062)
rézike Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34064

Sziasztok!

Talán vasárnap eljutunk egy Encián túrára, a BT-3-t terveztük be. Már kb. 2 évvel ezelőtt is jártunk arra, és nem találtuk meg a Malom-völgyben a kódot. Minden romot, fát, padot körbejártunk, de nem lett meg. Segitség kellene, hogy mégis merre keressük?

Előre is köszönöm:

rézike

olahtamas Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34061

"Ugyanis érdekelnek mások meglátásai ez ügyben"

Én elég sokat kaptam az AK-tól is, számomra azt bizonyította, hogy igen is érdemes elmenni a laposabb vidékekre is.

Nem csak szép helyek, hanem érdekes emberek miatt is, valamint így kaphat képet az ember kis országunkról.

A kék kör után az újabb szinek és útvonalak kezdtek el érdekelni, hiszen az csak egy 10-15 százaléka az összes jelzett útnak, valamint közben az abszolút országos "csavargás" is palettára került, ahol lehetőleg olyan helyeken járkálunk, ahol nincs is kijelölt turistaút.

Ezzel olyan helyekre is eljutunk, amit nem igen reklámoznak, de ez is beletartozik a teljes kép kialakulásába.

Hol teljesen gazba borult ültetvényeken, máshol gyönyörűen kezelt mezőgazdasági területeken haladunk.

A vendéglátóink is sokfélék és néha jókat szoktunk beszélgetni velük a környékről és a megélhetésükről.

Ha valakit érdekel az ilyen jellegű túra, azt szívesen látjuk az aktuális meghívóban mindig benne van előre, hogy merrefelé megyünk:

http://www.remlac.hu/magyarorszagi8as

HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34060

A végleges kiírás november vége felé várható.

Nem hívatalos adatok szerint június végétől július végéig tartana, kb. 33-35 nap alatt, de a szakaszolás még tervezet szinten van átlagosan 20 km körüli távokkal, néhány pihenőnappal. 

Előzmény: Jesper Olsen (34059)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34059

Azt lehet-e már tudni (publikus-e), hogy mikorra fog esni ez a nyári túra és hány naposra tervezitek?

Előzmény: HEV (34057)
HEV Creative Commons License 2011.10.26 0 0 34058

Ha megnézed az RP-DDK teljesítői listát azért Güsziológus ott elég jó sorszámmal szerepel :-) második teljesítésnél pedig nyilván a  szubjektív dolgok már sokkal többet számítanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!