Keresés

Részletes keresés

kisvadász Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3144

Üdv mindenkinek!!

 

Az utóbbi időben el voltam veszve egy kicsit, de talán még emlékeztek rám.

Nem túl régen sikerült szert tennem egy Stalker IX-re, az antennám nem a legtökéletesebb, szeretném egyszer lecserélni, dehát nem lehet mindent egyszerre. A csomagtartón van, (kb 1 méterre a földtől) de még így is a ~ 15 km nagy biztonsággal meg vele másik mobillal. A helyi rendőrök nem nagyon foglalkoznak vele, már állítottak meg azóta, a dugót kihúztam a szivargyújtóból, tehát nem működött, csak a jobb oldali napellenző volt lehajtva, rajta sárga tábla: KISVADÁSZ. Hát arra már nem volt időm hogy visszahajtsam, de még így sem mondott semmit. Meg amióta megvan a rádió nagy valószínűséggel tudom, hogy melyi hatóság merre szedi az aprópénzt.

Úgyhogy aki erre jár (Békés-m.), és éppen rádióközelben vagyok, várom az ubul k 40- en.

 

Üdv: Kisvadász

 

shake_ Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3143
smy446,

SWR mérés és beállítás

http://garazs.de/radio/swrmeres.html

sok sikert :)

Üdv
Egér
Előzmény: smy446 (3141)
silvius Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3142

Tessék nyugodtan kulturáltan rádiózni. A Hatóságok magasról tojnak le minket. A CB megszüntetése mindössze azért történt, hogy az EU-val összhangban nagyobb piacot adjanak a modern, fizetős kommunikációnak (internet, mobil) és fellendítsék a piacot. a célt elérték, a CB-sek 99%-a abbahagyta a rádiózást.

 

Őszintén mondom, hogy számos "hatósági" embert megkérdeztem már és mind egyöntetűen állította, hogy nem foglalkoznak a CB-sekkel, kivéve, ha zavarelhárításról van szó. A külföldre angolul forgalmazókkal meg mégúgysem törődnek, mint a hosszasan politizáló, csúnyán beszélő és káromkodó rádiós-körökkel.

 

Az autó az persze más ügy. Én semmiképpen nem raknék be SSB-s, nem CEPT-es rádiót, amíg nincs rövidhullámú amatőrengedélyem. Túlbuzgó rendőrök gyakran szedik ki a cuccot a kamionokból is.

Marconi fényesítse antennáitokat!

Előzmény: smy446 (3141)
smy446 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 3141

Hali mindenkinek!

 

Sikerült tegnap összerakni az antennámat, de még rossz az SWR.

 

Sajnos nem találom azt a hozzászólást amiben le van írva a kihangolás módszere (ki-be tologatás).

 

Kérésem az lenne hogy ha vkinek van egy kis türelme az írja le nekem az SWR-mérés részletes leírását!!!

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

smy446

bega_1 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3140

Sziasztok!

Meglepődve olvastam az utóbbi hozzászólásokat,azt hittem rossz fórumra kattintottam!

 

DeTomaso!

Hát igen,ez a Kárpát-medence!Minden értelemben...

Az egy dolog hogy mi itt, ahol lakom,már eltemettük egy párszor a Tiszát(szerencsére egyelőre még feleslegesen=>kopp-kopp), hogy minden második évben a gáton rémüldözünk,hogy ,,appám!né'má' mekkora víz!" De igazából MI nemsokmindent tehetünk ITT,azért hogy OTT másképp történjenek a dolgok.Max felkészülünk.Ez van!Bár én még nem fizetek adót, de teljesen egyetértek veled.

Bocs az off-ért!

Sikerült szert tennem egy Stalker IX-re(még átnézetem),úgyhogy remélem hamarosan megkezdhetem a forgalmazást!(antenna SWR,új árbóc felállítás a híjja még,tehát szinte minden:-)

Ja, igen beszereztem még egy 1650-es Daggert is(konzollal),remélem szépen szól majd a Kadetten!

 

Üdv!73

Előzmény: Törölt nick (3139)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3139

Nem, nem, nem, dehogy! Nehogy etinkai dolgokat keverjünk ide a fórumra! Szó se essen erről itt, jobb mindannyiunknak.

 

Csak kicsit felingerel mikor kriptomán, vagy ha5flt a 100% fair play-re int minket.

Persze, így könnyű, nekünk csak pár százalék hiányzik.

 

Csak nem szeretem, mikorazt mondja valaki, hogy azért pusztul a föld, mert még mindig nem gyűjtöm szelektíven a hulladékot, és ezért egy földromboló vagyok.

De hogy köbméterével ömlik cián ide, és a magyar kormány tehetelen mint a lankadt fasz, na az a környezetrombolás.

 

De tulajdonképpen Kriptománnak teljesen igaza van. Végül mindenki a saját fekáját eszi. Szerencsétlen románok most épp azt, hogy kivágtak majd az összes erdőt a hegyoldalakról, ugyanúgy mint az ukránok.. Most meg lehet nézni. Az hogy ez átfolyik hozzánk..

A munkácsi taxisok is ide hallatszanak fm-cb-ben, vaslzeg én is. Ebbe talán még nem halunk bele nem?!

De ne romázzunk itt. Meg amúgy is, van nekik elég bajuk.

 

Előzmény: modellfiu.hu (3138)
modellfiu.hu Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3138
Teljes mertekben egyetertek veled.Azert dolgozzon az ember hogy a sok ingyenelot es nagycsalados,nemzetiseg alcaja moge bujo lehuto ciganysereget eltartsa?Fizessen mindenert kemenyen?

Szettarjak a kezuket a barna legenyek:-Mit csinaljak ezekkel a gyerekekkel?
-Neveld fel oket becsulettel bazz, ha megcsinaltad oket.Dolgozz kemenyen hogy tudd oket iskolaztatni.Mutass peldat a tobbieknek.
-De nekem alanyi jogon jar a penz,mert en roma vagyok.Dolgozni nem akarok,mert nem ertek semmihez.Tanulni nem akarok mert akkor ertenek es dolgoznom kellene.Jo nekem az a penz is amit ti befizettek adoba, dikk.Ha nem vagyok en hulye hogy dogozzak,miko ingyen gyun a peez,oszt kocsmaba nyomom a jatekgepbe.

Tenyleg elgondolkozom mit kellene tenni.Nem szeretnek elmenni a hazambol.
De amit ma itt muvelnek itt az felhaborito.A politikusokkal kezdem a sort...
Előzmény: Törölt nick (3136)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3137
:-)
Előzmény: modellfiu.hu (3135)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3136

Na ne vicceljél már?! Én rohasztom az országot a vacak rádiómmal, aki 23 évig tanultam, hogy a fizetésem 51,7 % át befizethessem adóba? Nehogy már az én mentalitásom tükröződjön a kamera elől futó parlamenti cigis képviselőkben!

 

Nekem ha valami nem tetszett, nem egyes embereket találtam meg vele, és tettem egy egy személyben felelőssé.

Tábla, transzparens, parlament.

Tessék menni.

Én dolgozom most is, már nem érek rá, adót kell fizetnem ennek a hiperfasza cigányputri országnak, és imádkozonom kell, hogy jobb emberré válhassak holnapra.

Na ne röhögtess már...

Előzmény: Törölt nick (3134)
modellfiu.hu Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3135
DeTomaso,testveremme fogadlak!
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3134
Nincs igazad, a kisebb dolgok is fontosak, főleg, mivel nyilvánvaló, hogy itt, az élet bármely területén, amiért nem jár kézlevágás, azt szinte bárki lelkiismeretfurdalás nélkül megteszi - csak körül kell nézni pl. a topikokon. Nemcsak a rádiózásra gondolok, de arra is, mert könnyű vele másoknak bosszúságot okozni. Ne a rendőrök tegyenek különbséget szabálysértés és szabálysértés közt. Amúgy éppen fordítva van: hogy rohad az ország, az nem fentről jön, a képviselők mentalitásában a tömegeké, a többségé tükröződik vissza a helyzet miatt megsokszorozva, csak könnyebb különálló problémaként tekinteni rá, így ez nem nyújt felmentést a legtöbb szabály alól.
Előzmény: Törölt nick (3133)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3133

Amúgy meg:

Menjen mindeki a búsba aki a cb-vel kötekszik, a rendőrök keressék az illegális fegyvereket, meg a szar alakokat, szedjék ki a sorból a picsarészeg képviselőket, meg a kopasz mernyósokat is, az apeh utalja vissza időben az áfát, vagy számoltassa fel magát az anyjával együtt, a közút ne hagyja ki az útépítésben használatos rétegrendeket, és alkalmazzon aszfaltrácsot, geotextíliát, tanuljon meg építeni utat, majd utána ellenőrizzen. A magyar országgyűlés, meg a tisztelt hatóság meg vegye már észre, hogy mi zavar mit, és 27 mega az nem 900, hogy itt 15ft egy sms, a csóró fülöp szigetek/manilában 1 pezó, azaz 4 ft. 

Cseszekedjenek kaya ibrahimmal, joszip tottal, sleh csabával, szabadi bécivel, tocsikkal, kulcsárral, és sugározzák fm-ben a tévét, és majmolják az amcsikat már végre ne csak a fűrészporízü mekivel, hanem am/ssb-t használó rádiókkal, ne eu-s csokornyakkendős szalonbuzik által tervezett fm-es vackokkal.

Így is túl sok adót fizetek nekik a semmiért.

 

Ugyhogy köszönöm a grantomat megtartom, és nem adom.

Annyit tudok ígérni, hogy az a galamb ami tollastól száll az antennám mellé, nem megsülve repül el.

Nehogy valaki elijedjen a cb-től! Csak legyen körültekintő.

uff

LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3132
Franciaországban a TV képet FM üzemben sugározzák, emiatt sokkal kevésbé fordulnak elő CB eredetű zavarok. Nem találom most a vonatkozó irodalmat, de azt hiszem, így van.
Előzmény: Törölt nick (3124)
modellfiu.hu Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3131
"Az előző fejezetben láttuk, hogy az AM moduláció egy nagyteljesítményű vivőt sugároz ki, továbbá a moduláló frekvenciával feljebb és lejjebb 1-1 oldalsávot, ahol az információ található. Ebből két rossz tulajdonsága is látszik: egyrészt a fele sávszélesség megspórolhatóvá válna, hogyha a másik oldalsávot elnyomjuk. Ezt hívják AM-VSB-nek, amit a TV technikában is alkalmaznak a képtovábbítás sávszélességcsökkentésére. Másrészt hogyha a vivőt is elnyomnánk, akkor AM-SSB/SC -ről, az SSB modulációról beszélünk. Ez utóbbinak további nagy előnye, hogy a legnagyobb energiát felemésztő vivőfrekvenciás spektrumot is elnyomjuk, tehát az adó összes energiáját az egyik oldalsáv kaphatja meg, ezáltal ugyanolyan teljesítményű adóval az információ 6-szor nagyobb teljesítménnyel való kibocsátására vagyunk képesek"
Ezt olvastam,de lehet hogy 25-50-25 az arany.Mindenesetre lenyegesen kevesebb aramot hasznal fel.
Előzmény: LUCzI FERencz (3129)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3130
Külön szépsége a dolognak, hogy a TV-ben hivatalból ott van az AM vétel, és így az AM zavartatás lehetősége, ui. a TV képet AM-ben sugározzák. Igaz, hogy egy speciális AM, (Nyquist, csökkentett oldalsávos AM) de mégis csak AM.
Előzmény: LUCzI FERencz (3129)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3129
Hadd egészítsem ki:

A 6W AM = 1 W USB, ez így nem igaz.
25% LSB 50% vivő 25% USB

Ezzel szemben, ha ún. elnyonott vivőjű egyoldalsávos modulációt sugárzok ki (ez az SSB/SC pontos magyar megfelelője Single Sideband Supressed Carrier) akkor, mivel a vivő nem kerül kisugárzásra, meg a redundáns információt hordozó másik oldalsáv sem, ezért lényegesen jobb a teljesítmény-hatásfoka. Gondold meg, amikor nyomsz egy üreset, AM-ben kisugárzódik a vivő, de még információ nem ment ki, SSB-n (szándékosan nem USB-t írok, mert az LSB is használatos) csak akkor van kisugárzás, amikor moduláció van. Így a teljes teljesítmény az információ kisugárzására fordítódik.

Hogy az AM és SSB miért zavar jobban:

Gondold el, egy AM adást tulajdonképpen egy detektoros vevő is venni tud. Most gondold el, hogy valahol, az egyik szomszéd TV-jében vagy ne is TV-t vegyünk, hanem egy HiFi-t, van valahol pl. egy oxidos csatlakozó a jel útjában. Ez az oxidréteg félvezetőként, diódaátmenetként fog viselkedni, egyből demodulálja a beérkező zavarjelet, ami onnan már hangfreki, és az erősítő felerősíti, és megszólal a HiFi-ben.
Persze ezek ellen a HiFi-kben filléres megoldásokkal védekezni lehetne, de mivel a gyártók még ezt is sajnálják (rádiófrekvenciás hidegítésnek nevezzük, és néhány db megfelelő helyen alkalmazott kisértékű kerámia kondenzátor és RF fojtótekercs elhelyezését jelenti, meg megfelelő tervezési szemléletet) ezért sajnos a tömeges zavartatási panaszok kivizsgálása helyett a hatóságnak egyszerűbb volt betiltani ezt az üzemmódot.

Ugyanez az oka annak, hogy az AM adás nem alkalmas minőségi vételre, hiszen pl. egy szikrát, egy villámot, tehát a légkörben egy amplitudóváltozást is demodulál, és ez máris zavarként jelentkezik az AM készülékben.

Azon kívül - bár ez a magánvéleményem- szerintem hatóságunk azért tiltotta be az AM-SSb üzemet, mert ezzel lehetne "DX-elni", tehát külföldre forgalmazni, ami pedig a magyar CB szabályozás szerint tilos. Ha jól tudom, akkor külföldön is _elvileg_ tilos lenne a CB sávon külföldre forgalmazni, csak van ahol ezzel a tilalommal a hatóságok sem törődnek.

Az FM üzemmód ugyanúgy hordozza az AM-nek azt a hátrányát, hogy a kisugárzott teljesítmény egy része hordoz csak információt, viszont, mivel nem ilyen egyszerű demodulálni, ezért sokkal kevésbé okoz zavart.

Előzmény: modellfiu.hu (3123)
SoroksáriÖcsi Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3128

Sziasztok

Egyik ismerősöm el szeretné adni a grant rádióját,

gondoltam itt érdekelhet valakit.

a rádióról sajnos nem tudok semmit

és az áráról  is csak annyit, hogy nem túl drága :D

ha gondoljátok hívjátok fel: 06 30 485 11 11

vagy otthon (Túrkeve): 06 56 361 164

 

ja és ha lehet késő este már ne hívjátok

köszi

 

ahogy itt mondani szokás:

TÉRERŐ LEGYEN VELETEK!!!  :D

shake_ Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3127
modellfiu.hu,

Háát ez bizony egy jókérdés. Vétel szempontjából egy jó antennára és elérhető árakon maradva egy Stalkerre szavaznék bár állítólag az albrecht stabilok sem rosszak (sose próbáltam még). Egy biztos a vételi erősítő felejtős ahogy van. Nem ér semmit mert a zajt ugyan úgy erősíti. (FMben ez tapasztalat volt)

Üdv
Egér
Előzmény: modellfiu.hu (3126)
modellfiu.hu Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3126
Ha mar itt a radiok fulet emlitettetek tudtok ajanlani olyan vevot ami fogja a cbsavot es jobb veteli erzekenyseggel rendelkezik a CBknel?Dxnel leonyos lehet.
A pmr radioknal eleg nagy a kulonbseg tapasztalataim szerint.Es nem is a legdragabb a legjobb veteli erzekenyseg tekinteteben.
shake_ Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3125
Hegyenvölgyön,

Uhh szép batyu kérdés nosza sorjában amit elrontok a többiek kijavítják.

"Ha újat és szabályosat akarok, akkor mit javasolnátok és hol lehet beszerezni?"

Kezdésnek új rádió kicsit dárga de ezt a részét neked kell tudni mire van pézed. Pár hozzászóléással lejebb olvashatod mi mibe kerül.

"Az engedélyezett közép 40-en van értelme rádiózni"
Hogyne lenne sokan ezt használjuk. A nem ceptes rádióknak nagy előnye hogy általában nagyobb a kimenő telejsítményük mint a cepteseké. Pl én is 4watt helyett 6wattal operálok mert ez a szupersztár gyári értéke (akkor még nem volt gond) fel is lehet "húzni" de nem tanácsos mert akkor már megjelennek egyre erősebb felharmónikusok és egyre nagyobb esélyel kezdesz valakit zavarni. Az erősítést sokan nem szeretik mivel elve sok szórást eredményez, DXelni ha csak nincs kikötve a kimenő teljesítmény plafon amatőröklnek is az engedélyük szabta határig szabad erősítve, de egy amatőr készülék és egy grant szürtségét ne említsük egy lapon ha lehet (az áruk sem említhető egy lapon) mivel a Stalker és a President Grant is használható az engedélyezett sávokban és üzemmódban nem feltétlen partizánkodás (ok a törvény más okokból mást monde de ha közép 40fmben használsz egy grantot senki nem fog izélgetni.)

"Érdekel még, hogy mit jelent pontosan az "alsó" és a "felső" és az "usb", és mért rossz az az NHH-nak, ha a júzerek itt nyomulnak?"

A frekvencitartomány választó állásai alsó avagy low 26,515Mhz-26,955Mhz ig
közép avagy mid 26,965Mhz-27,405Mhzig felső avagy hi 27,415Mhz-27,855Mhzig
az fm,am,ssb pedig modulációk. Azaz Frequency Modulation, Amplitude Modulation, az ssb löket moduláció vagy oldalsáv moduláció USB-Upper Side Band (felső oldal sáv) LSB-Lower Side Band (alsó oldal sáv)
az ssb-t a hatóságok a felharmónikus szórása miatt nem kedvelik..am kb ugyan ez. Tehát maradt az FM. Viszont míg az fm a leg stabilabb és produkálja a legszebb hangzást (emiatt hallgatod a danubiuszt 103,3Mhz FM-ben és nem AMben) a legroszabb terjedési paraméterekkel rendelkezik és a nem kívánt terjedés sokkal jobban hazavágja. Ezért van az hogy dxelni a leginkább ssb-ben szoktak (ha jól tudom) a másik pedig a löket moduláció miatt (de lehet hogy fázis modulácíó...ez még homályos nekem) nem 6-8watt jönki egy grantból hanem 25-30 és mint tudjuk ez nem mindegy.

"Nem tudom ismeritek-e a Conrad kínálatát, de ha csak az FM engedélyezett, akkor ők miért kereskednek AM-et is tudó cuccokkal?" Mert amatőrök nem csak FMben forgalmazhatnak. És valszeg kereskedni sem tilos velük.

"Egy Stali módosítatlanul mit tud teljesítmény és üzemmódok tekintetében? És a Grant?"
Na ebben nem vagyok biztos. A Teaberry által gyártott StalkerIX fm 6-8 W SSB 15-18
President Grant FM 8-10W SSB 25-30W ezek természetesen tekergetéssel növelhetők de nagyon nem javasolt (pl elfüstöl a Colins tekercs és társai)
A különbség abból adódik hogy mig a stalkernek csak 1 addig a grantnak 2 végfoka van. Nekem egyébként megyőződésem hogy mindezek ellenére a Stalker jobb vevővel és modulátorokkal rendelkezik... azaz jobb a füle és szebben szól mint a Grant. (épp most vágtak hozzám egyett gatyába rázás után le is cserélem egy kicsit a superstar-t rá)

A mágnestalpat nem tartom olyan borzasztónak én is az általad említett okok miatt használom.

Üdv
Egér
Előzmény: HegyenVolgyon (3120)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3124

HV!

 

Mindenképen USB, és mindenképen közép és felső amit javasolnék használni ! :-))) 

(a "közép" az 26.965-27.405-ig terjedő sávrészben 40 csatorna .. az "alsó" szintén 40 csatorna ez alatt, a "felső" szintén 40 e fölött ... persze van még "dupla-alsó", és "dupla-felső" is  .  Az USB egy speciális nagyhatékonyságú modulációs mód ... első közelítésben nem érdekes, hogy miként csinálják, de más készülékkel nem érthető)

 

- Az NHH-nak csak azért rossz a nem szabályos, mert őket azért fizetik, hogy ezt ellenőrizzék, és érvényt szerezzenek a jogszabálynak.

- A Conrad azért kereskedik egyéb cuccokkal, mert a németeknél pl engedélyezve van az AM is, a franciáknál pedig az USB is. ... nálunk nem.

Előzmény: HegyenVolgyon (3120)
modellfiu.hu Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3123
Cept pr27 matricas keszuleket keress.Ez FM uzemmodban a kozepso 40 csatornat tudja 4W kimeno teljesitmennyel.Persze mint irtak 10W-ra felhuzhato.AM -es radio nem lehet Ceptes!A Conrad oldalain forgalmazottak sem,ugyanugy elvehetik toled.
Mindenkepp vasarolj egy ilyen radiot.Probalgasd.
E melle vasarolhatsz Grantet.Igy ha megallita arendor mutatod a cept matricas keszuleked es mar enged is tovabb.A grant pedig az ulesed alatt beuzemelve:)

Az also 40 a 40 csati alatti ferkik,a felso 40 e feletti.(jol megmondtam :) )
A Cept szerint csak FM engedelyezett,ez zavarja legkevesbe a radiokat,televiziokat.Itt a vivo amplitudoja allando, a frekit modulalja a hangfrekvenciaval.
Az AM a vivo amplitudojat valtoztatja allando frekvencian.1W-os allasban is hallani lehet 5m-es korzetben a musorvevo radiokon:)
SSB(Single Side Band):az AM egy valtozata.AM modulacional 3 jel jon letre:
1 a vivohullam
2 a vivo es a modulalt osszege
3 vivo es modulalt kulonbsege
Usb a felso oldalsav,Lsb az also.
A lenyege:Am adasnal a vivohullam 4xese a ket oldalsavnak.
Tehat 6W AMnel 1W lsb,4Wvivo,1WUsb.
Az 1Wos usb ugyanazt tudja mint a 6W-os AM.
25W USB 150W AMnek felel meg.
Elmeletileg.De az biztos hogy ebben az uzemmodban legnagyobb a hatotavolsag.
Masik elonye hogy ha tobb allomas beszel egy idoben akkor mindet erthetoen hallod erosebben gyengebben.FMnel nem igazan.
Szoval erthetoseg es a hatotav,gazdasagos energiafelhasznalas miatt hasznaljak.

Nhh csak akkor baxtad ha bejelentenek hogy zavarod a TV-t,radiot.
Magnestalpas antennanak kisebb a hatasfoka.
Javitson ki valaki ha tevedek.
Előzmény: HegyenVolgyon (3120)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3122

Nem tilos sehol sem forgalmazni, hanem feltételek vannak, hogy  milyen jogi és műszaki kritériumokkal legális ... van hogy engedéllyel, van hogy a nélkül. (lásd: hírközlési törvény és társai) Csak a CEPT engedélyes és a műsorvevő  rádióberendezések üzembentartásához nem kell rádióengedély - tehát a jog nem a frekvenciát írja elő, hanem a berendezést (aminek persze így indirekt módon freki és üzemmód vonzata is van). Ha egy rádióberendezés pedig nem CEPT-es, akkor rádióengedély szükséges az üzemben tartásához, és szabálysértésnek számít e nélkül megszerezni, átadni, magadnál tartani ... stb .. tehát nem csak az üzemeltetése a szabályszegés (lásd hírközlési szabálysértések!) ... azaz akkor is, ha az autód csomagtartójába szállítod egy dobozba csomagolva ... az is "üzemben tartás", meg egyébként is "megszerezted" és "magadnál tartod". Vannak olyan dolgok, melynek a birtoklása önmagában is szabálysértés - a balta mint háztartási eszköz nem ilyen, de a Stalker-9 mint rádióberendezés igen (nekem is ilyen van:-)  Reklamáció a Magyar Országgyűlésnél lehetséges, mint  törvényhozónál.

 

shake_ Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3121
DeTomaso,

Megint elfelejtettem. Ha felmutatod az amatőr igazolványodat azt elfogadják vagy még elkezdenek ott utánna érdeklődni hogy lejárt-e vagy sem vagy rh, vagy urh ami nem igazán passzol? Fölöslegesen nem akarok letenni pl egy urh a-t ha pl rh-t kérnek. Morzézni nem tudok az meg ha jóltudom kötelező az rh-hoz.

Üdv
Egér
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3120

Köszönöm a gyors válaszokat!

 

 

Hjajj, bonyolult ez egy kicsit... Nem nagyon szeretnék illegalitásba vonulni, de rádiózni meg jó lenne.

 

Ha újat és szabályosat akarok, akkor mit javasolnátok és hol lehet beszerezni?

 

Az engedélyezett közép 40-en van értelme rádiózni, vagy inkább válasszam a partizánkodást egy Stali vagy egy Grant személyében?

Most természetesen az erkölcsi vonatkozástól eltekintve, mert azt az előbb kiveséztétek. Tehát pusztán technikailag.

 

Érdekel még, hogy mit jelent pontosan az "alsó" és a "felső" és az "usb", és mért rossz az az NHH-nak, ha a júzerek itt nyomulnak?

 

Nem tudom ismeritek-e a Conrad kínálatát, de ha csak az FM engedélyezett, akkor ők miért kereskednek AM-et is tudó cuccokkal?

 

Egy Stali módosítatlanul mit tud teljesítmény és üzemmódok tekintetében? És a Grant?

 

DeTomaso:

Mi a baj a mágnestalpassal? Miért rettenetes kompromisszum? Nekem csak ez jöhetne szóba, mert az autóm nem olyan jellegű, hogy konzol szóba jöhetne, és kilyukasztani sem akarom a tetejét...

 

Ne haragudjatok az ömlesztett kérdésekért, de valahogy képbe kell jöjjek :-))

Előzmény: Törölt nick (3102)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3119
Bocsi ha erélyes voltam, csak valaha én is ilyen okfejtésekbe kezdtem, és majdnem bajba kerültem. Tehát neked már ne kelljen! ;-)
Előzmény: shake_ (3118)
shake_ Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3118
DeTomaso,

ok megyőztél

Üdv
Egér
Előzmény: Törölt nick (3116)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3117

Hogy bűzlik-e azt nem tudom, mert még nem találkoztunk, egy kocsmában egymást az asztal alá hányva meg nem lenne köztünk különbség :-DDD

De éterben nálam be nem mutatkozott. Hát majd..

Előzmény: Skodri84 (3111)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3116

Ha igen akkor viszont kicsit nyűgös a bizonyítása (tetten érés nélkül ami méréssel jár, nem is megoldható),

 

Jajjjjjjj, hagyd már ezt! Ezerszer átrágtuk már. Grant rádió otthon a szekrényben, vitrinben okés. Tarthatod. Nem fognak múzeális tárgyakért lesittelni.

De ha kocsiba rakod, akkor:

1. nem felel meg, ha az alábbi potik ("Kezelőszervek") bármelyike rajta van: USB, LSB, AM, SSB, Clarifier, Coarse.

2. mivel autóban tartod, tápkábel, antenna befúrva, ez RÁUTALÓ MAGATARTÁS, az üzemben tartás felé.

Na.

Arról már nem is beszélek ,mikor együtt ellenőriz a papíros, a tengelyes, meg az nhh-s. Na az a rémálom.

 

Előzmény: shake_ (3114)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 3115

"Ezzel picit vitatkoznék, picit utánna kajtattam és a következőkre derült fény"

Nem nem, új mendemondát találtál.

 

"Nincs más hátra mint az amatőrvizsga."

Látod, látod! :-)

 

Amúgy itt a pont:

Karova válasz | megnéz

2005.10.25 16:25:47 (3107)

Jó rendőr barátom mutatta a passzust, a parancsnoki utasítást ez esetben. De mivel ő is nagy cb-barát, így nincs baj. Legalábbis itthon.

Amatőrvizsgából és udvariasságból baj nem lehet!

 

(a 100W-ot meg sürgősen felejtsd el, mert nem lesz sok barátod, itt a fórumon sem.)

Egyébként gyakrabban halljunk Rólad!

Előzmény: shake_ (3113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!