Keresés

Részletes keresés

d-heni Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1053

Szia Cocer!

 

Én azért választottam áprilisra a műtét időpontját, hogy ne okozzon gondot, hogy nem tudok majd cipőt felvenni. Semmilyen zárt cipőt nem tudtam húzni, mert a csavarfejek nagyon kidudorodtak a bőrömből, és ha bármi hozzájuk ért elég kellemetlen volt. Szeptembertől már magas sarkúban is jártam, de csak olyat tudtam felvenni, ami nem ért szintén az érintett területhez. Egyébként nekem a Crocs papucs is nagyon kényelmes volt. A vezetést is abban éreztem a legbiztonságossabbnak. Nem sokat gyalogolok, autóval közlekedek, így ez nem okozott nagy gondot. A csavar kivétel után 1,5 hétig voltam táppénzen, aztán elmondhatatlanul jó érzés volt bármit felhúzni a lábaimra!

Előzmény: Törölt nick (1050)
szm64 Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1052

Sziasztok!!!Énnekem agusztus 25-én volt mind 2 lábam bütyők műtétje,még a csavarok benne vannak ,de nagyon örűlök,hogy egyszere megcsináltatam.Nem dagad nem fáj.Úgy higyétek el most hirtelenyibe volt 1 vakbél műtétem és jobban megszenvedtem,mint a bütyők műtéttel.Pedig törtek csavaroztak.és eggyik lábamba 7 és a másikba 6 öltés volt.6 hétig otthon voltam mindent betartotam amit csak orvosom mondot ,a kezelő cípő nagyon sokat segített .Minden műtét elött állonak kítartást,és bármilyen könnyű is most azt mondani bátorságot ,csináltasa meg mert megéri.Nagyon boldog karácsonyt mindenkinek,és jó egészséget!!!!!!!!

leccina Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1051

Sziasztok! jaj, de jó ezt olvasni! elkezdtem az egész topikot a kezdetektől olvasgatni, na hol akartam, hogy legyen valami a lábammal, hol azt mondtam, nem vagyok normális, hagyjam csak békén!:) szóval nekem nem igazán fáj a bütyköm, csak nagyon csúnya. gyerekkorom óta ilyen, gondolom örököltem. csak olyan ciki nyáron nyitott szandált vagy papucsot felvenni, mert ott dagadnak!

ha olyan lesz mint a viszér műtétem, amire tavaly szántam rá magam, akkor azt mondom, kár volt ennyit várni. egy klasszissal szebbnek érzem magam azóta:) magyarán tudok szoknyát hordani, kimerek menni a strandra, nem a dagadó ereimre koncentrálok, hogy mindenki azt nézi:) hiúság.... írjátok a kezelőcipőt, hogy sokat segít. nincs valakinek egy eladó jobblábas ami 39-s?:) most január 6-án azt fogják műteni. és még egy kérdés. autót vezetni nem lehet a kezelőcipőben?

 

Előzmény: d-heni (1049)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1050

Szia Heni!

Írod, hogy október 21-én vették ki a lábadból a csavarokat és addig nem tudtál zárt cipőt felvenni. Most én vagyok ilyen helyzetben. Szeretném megkérdeni, hogy az esős szeptember és október hónapokban mit vettél fel,  vagy nem mentél  addig sehová? Számomra ez így nagyon nagy próbatétel.

Előzmény: d-heni (1049)
d-heni Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1049

Szia Leccina!

 

Jó régen voltam fórumozni, de néha jó érzés fellépni, és olvasni benneteket! Nekem április 15.-én volt a műtétem, a doki külön-külön akarta megműteni a lábaimat, én kérdeztem meg, hogy lehet-e egyszerre. Természetesen azt mondta, ez az én döntésem, gondoljam át, hogy szeretném. Szerencsére nagyon jól döntöttem, és mindenkinek javaslom, ha mindkettőt kell, egyszerre csináltassa! Én úgy voltam vele, hogy nem kell mindeféle vizsgálatra 2-szer menni, nem szúrkálnak, meg altatnak 2x sem. A fájdalom meg úgysem 2x akkora, ha egyszerre műtik mindkét lábamat. A csavarokat október 21.-én vették ki, addig zárt cipőt nem tudtam felvenni. Nade azóta! :-) Mindkét lábam nagyon szép lett, ugyanúgy hajlik mindkét öregujjam, mint a műtét előtt. A lábujjhegyre állás is teljesen tökéletesen működik. Egyébként a rendszeres, és kitatró tornáztatás sokat segített ebben. Sokszor még ma sem hiszem el, hogy ilyen szépek lettek a lábaim. Nagyon büszke vagyok rájuk. :-)))

 

Mindenkinek kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok!

 

 

Előzmény: leccina (1047)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1048

Szia!

Örökmozgó vagyok én is és most sok-sok türelemre és kitartásra van szükség. Pontosan ezért jobb, hogy csak az egyik lábat műtik. Saját lábamon, kezelőcipőbe jöttem ki műtét utáni napon a kórházból. Ágyhoz nem voltam kötve egy pillanatig sem, de rengeteget pihentetem (felpócoltam, jegeltem és minden orvosi utasitást betartok a mai napig is). Harmadik naptól kezdve  megfőztem és a párommal  olykor még vásárolni is  kezelőcipőben elmentem. A fűrdés sem okozott   problémát mert ragyogóan meg tudtam oldani. Nem voltam kiszolgáltatott, ami a lelkemnek igen jót tett. Kedden voltam 6 hetes és 6 hét múlva újra konrollra kell mennem. Két kapocs van a lábamba, amit majd ki kell venni. Mostmár a kezelőcipőt el lehet hagynom és terhelhetem, ami igen lassan megy. Naponta többszor próbálgatok  zokniban járkálni, ami nem megy kifogástalanul. Az öregujjam és a mellette lévő (mindkettőt műtötték) nem igazán ér le még a földre. Ez függ attól, hogy mennyire dagadt. Reggel jobb a helyzet. Cipőt még egyáltalán nem tudok felvenni, mert nem megy bele a lábam. Hétről-hétre, napról-napra  jó irányban változik a  és pont ezért mondom, hogy sok-sok türelem és kitartás kell. Műtét előtt az ember lelkileg felkészül és talán jobban tűri a dolgokat. Nekem sajnos ez anyai örökség. Azt mondtam, hogy addig amig nem fáj a lábam, addig nem műttetek. Mostmár azt mondom, hogy előbb kellett volna, mert ha nincs ilyen nagymértékben eldeformálódva, akkor  könnyebb lenne a helyzetem, mert nekem úgy néz ki, hogy van egy pár műtétem még hátra. A fórumból nagyon sokat merítettem és talán annak is  köszönhetem, hogy rá szántam magam.  Ha van valami kérdésed szívesen válaszolok.

Előzmény: leccina (1047)
leccina Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1047

visszaolvastam:) az én ovosom sem akarja egyszerre a kettőt. neked mi a tapasztalatod? picit félek, hogy egy csomó idő elmegy...nem vagyok egy nyugis, otthonülős ember. meg a munkám sem olyan, hogy egész nap egy irodában. szóval rászántam magam, de gyáva is vagyok:)

Előzmény: Törölt nick (1046)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1046

d-heninek mindkét lábát egyszerre műtötték. Olvasd vissza a hozzászólásait 540-től.  Egyébként úgy tudom, hogy nem minden orvos vállalja egyszerre mindkét lábat. A mobilitás miatt talán jobb is, ha egyszerre csak egyet csinálnak. Én is úgy gondoltam, hogy milyen jó lenne egyszerre túl lenni rajta és most látom, hogy jobb volt egyszerre egyet.

Előzmény: leccina (1045)
leccina Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1045

sziasztok!olvasgattam a topicot, magam is bütyökműtét előtt állok. janurában lesz, ha minden igaz, de csak az egyik lábamat egyszerre. van köztetek olyan, akinek mindkettőt megcsinálták egy műtéttel?

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1044

Szia!

Ma voltam a 6 hetes kontrollon.  Csináltak röntgent, amit én nem láttam, mert a felvételt nem nyomják a kezembe, hanem a doki megkapja számítógépen. Biztos jó a csontosodás, mert elkezdthetem a terhelést, ami nem igazán megy most az első napon. Igazgság szerint félek a kezelőcipő után rálépni a lábamra. Gyűjtök egy kis bátorságot és holnap megpróbálom. Cipőt húzni még nem hiszem, hogy tudnék pedig eddig is lapossarkúba jártam. Úgy látom, hogy  így bütyi nélkül szép a lábam, bár egy kicsit az eredetinél mintha szélesebbnek lenne. Gondolom ez még alakulni fog. 6 hét múlva kell újra kontrollra mennem. 

A Munkaügyi Központ felé persze hogy nem adta le az elszámolást,  hisz nem tudja igazolni, hogy megkaptad a munkabéredet. Gondolom a béredet és annak járulékos költségeit így ő sem tudja visszaigényelni.  Valamit lépnie kell. Szerintem is várd meg a papírokat.

Előzmény: Juliette65 (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1043

Nekem a műtétem 6 héttel ezelőtt csontkorrekciós volt. A doki mondta, hogy naponta 2, 3 alkalommal 20-20 percet jegelnem kell.  Én zseléssel jegeltem és nem közvetlenül a bőrömre téve, hanem  egy kis frotir törölközőbe  a  kötésen és  zoknin keresztül hűtöttem. Éreztem, hogy jót tesz. Persze nem volt  kint még ilyen hideg és hó. Most biztos nem esne jól. Úgy tünik, hogy ahány ház annyi szokás.

zsazsi1 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1042

Szerintem a jegelés nem tesz jót, sem a bőrnek, sem a csontoknak, egész egyszerűen fel kell polcolni és persze pihentetni...... mert ha nem sasszéztok, akkor ugye nem dagad.

Nekem is csak akkor volt dagadt, ha "legénykedtem" és sokat császkáltam

Előzmény: Juliette65 (1041)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1041

Hali!
Hat hét!Akkor lassan de biztosan gyógyulsz.Azt írják a lányok itt,hogy 3hónap és a régi cipőkre rávetheted Magad.A sebemet csak a kötözéskor és mult héten a gipszeléskor láttam:a doki szerint gyönyörű,számomra ijesztő volt.Igaz,Magyarország vizrajza már alig látható,fakulnak a kék részek.Viszont sokszor ugy érzem,lefagy a lábam.Nekem a gipsz miatt a jegelés is sztornó.Irigy is vagyok,h.Nektek könnyebb kezelni a duzzanatot.Ha túl sokat talpalok,órák kellenek hogy enyhüljön a szorítás.

Idegeskedés "csak" a munkabérem miatt van,ugyanis a ...  még csak nem is utalta a pénzemet (10-ike volt  a határidő)sőt a hivatal felé sem adta le az elszámolásokat.Azok se tudnak semmit.Az OEP azt mondta,nem jelentett ki ugyhogy jelenleg van munkaviszonyom.Na,erre mit lépjek?A jogász szerint várjam meg a papírokat és irány a bíróság.Hogy ezek nélkül mi a teendő,arról nem szól a fáma.A telefonos kirúgás nekem nagyon betett.Most lógok a semmiben.

Előzmény: Törölt nick (1040)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1040

Ne idegesítsd magad, mert  én ma vagyok pont 6 hetes és még nekem is eléggé dagad a lábam. Gondolom, hogy ez egy darabig még így lesz. Cipőfelvételre még gondolni sem merek, igaz még nem is terhelhetem. Reggel gyöngyörű amikor felkelek. Nekem nem volt gipsz így tudtam jegelni, ami jót tett neki.  Két  jó nagy gyapjúzokni van a kezelőcipőmben, ha olykor kiemegyek az utcára.  Jobbulást  és kitartás neked!

Előzmény: Juliette65 (1039)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1039

Szia!

 A lábujjat tartja egyenesben,nehogy a nagyujj alá csusszon( a második ujjban van)A műtét elején annyit hallottam,hogy készítsenek elő 8-as drótot,gondolom ez az emlitett alkatrész.A műtét után készült röntgenfelvételt nem láttam,nem is akarom:lehet h.frászt kapnék a látványtól.

Egyébként próbálok minél többet sétálni,időnként tán túlzásba is viszem,mert úgy bedagad,hogy vágja a gipsz a lábfejemet.

Csaó

 

Előzmény: Törölt nick (1038)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1038

Szia!

Biztos, hogy gipszen keresztül semmi nem hatásos.   A fémnek - azon kívül, hogy védi az esetleges beütéstől a  lábad - mi a funkciója?

Előzmény: Juliette65 (1036)
afintha Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1037

A bioptron lampanak nincs barmely betegseg gyogyulasaval osszefuggsbe hozhato hatasa.

Előzmény: Juliette65 (1036)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1036

Szia!
Nekem is elég hamar bedagad,tényleg nem szabad tiz percnél többet talpalnom.Az öregujj melletti le van ragasztva,hogy nehogy beüssem a végét,ahol látszik a fém.Húzgálom,forgatom az ujjakat,a kis lábujj kivételével,mert az bent van a gipsz alatt.Elég hamar "idegennek" érzem őket,de önállóan szinte a teljes határig tudom emelgetni őket.Hogy fogok-e valaha lábujjhegyre állni,az a jövő zenéje.

Szerintetek igy begipszelve mit használ a Bioptron lámpa?Akartam a sebre használni,de gipszen keresztül is hatásos?

Előzmény: t-ircsi (1034)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1035

Szia!
Pl.a holnapi munkanapról nem tudtam.Jó hogy írtad.
A többi:nem volt esély a védekezésre,26-án volt a műtétem,dec.6-án közölte a tényt;a munkaköri átadás nem volt meg mert gipszem van,a ruháim,papucs,munka- és evőeszközeim mind ott vannak azóta is,mivel öt-tiz perc séta után kötelező a felpolcozás a dagadás végett,a munkahelyem meg kb.másfél km gyalogutra van a vasuti pályaudvartól.Örülök,ha Párom akkor szabit kap,mikor orvoshoz visz.A munkát abban a mértékben akadályoz(hat)tam,hogy kaptam az alkalmon és az első felajánlott műtéti időpontot nyomban elfogadtam s nem az őáltala elvárt,utoljára augusztusban emlegetett januárt választottam (amikorra a kirúgásomat tervezte,ezt viszont csak a volt kolleginával folytatott levelezésből tudtam meg) A bunkóságáról annyit,hogy egyszer hivott azért hogy a betegnapok helyett szabit adna,mondtam tegyen belátása szerint,de az idei maradék 6 napom nem igazán fogja ezt fedni erre lecsapta a telót.Intelligencia mércének a következő is jó példa:Én 6 alkalommal hivtamebből kétszer fel sem vette, s egyszer nem vakkantott volna olyat,h:hogy vagy?

 A munkaügyi bírósági eljárás azt jelenti hogy tárgyalások,tanuk stb?Mivel bizonyítok bármit,mikor csak ő és én voltunk a munkahelyen?Írásba kellett volna mindent foglalni?Szeptember elején közöltem a lakcím-változásomat,de még a november 9-én áladott fizetési elszámoláson is a régi adat volt,mondván nem ér rá ilyenekkel foglalkozni,nem fontos...Pazar,nem?

Előzmény: t-ircsi (1033)
t-ircsi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1034

Szia!

Engem március 11-én műtöttek, sima bütyök lefaragás volt, másfél hét múlva varratszedés, esett a hó és kötésben, plusz a férjem 6 számmal nagyobb zoknijában és papucsában mentem, mert más nem jött fel a lábamra. A varratszedés után is csak papucsban közlekedtem, mert még dagadt is a lábam, illetve nem hajlott annyira, hogy belebújjak egy cipőbe. 5 hét után tudtam felhúzni egy számmal nagyobb, szinte végig kinyitható sportcipőt, de az első belebújás azért fájdalmas volt. 6 hét után a saját sportcipőmben nyomtam, de csak fáslival, mert egyébként jobban dagadt a lábam. Kb. 7-8 hét után 3 centis sima cipő, még dagadással. Közben megcsináltattam az orvos által javasolt betétet (Starflex), ami nekem bevált, csak annyi a bibi, hogy papucsban, szandiban nem lehet használni, és nagyon sportolni sem lehet vele. A lábujjamat én is mozgattam, muszáj volt, mert hamar lemerevedett, több hónap eltelt, mire ugyanúgy tudtam használni-lábujjhegyre állni, de ez a mindennapi életben már nem zavart. A sebet kamillával mosogattam és Contractubex géllel kentem.

Szóval a dagadásod teljesen normális, szerintem az érzéketlenség is ebből adódik, pihentesd és polcold fel. Ha Neked is jó úgy, fáslizd be, kevésbé dagad.

A cipőről annyit, hogy saját példádból okulva inkább vegyél 1 számmal nagyobb átlag cipőt, ami kényelmes és jól ki lehet nyitni a tetejét, ha érted, mire gondolok, minél kevésbé kelljen hajlítani a lábfejedet a belebújáshoz, lazán fűzd be, vagy tépőzár is jó, én sokáig így jártam.

A betéthet nem kell speckó cipő, a lényeg, hogy a sarka zárt legyen, mert az tartja meg, hogy ne csússzon ki a talpad alól.

További jó lábadozást kívánok!

Előzmény: Julicertain (1027)
t-ircsi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1033

Szia!

Egy rendkívüli felmondáshoz komoly indok kell a munkáltató részéről, bemásolok Neked pár dolgot a Munka Törvénykönyvéből:

87. § (1) A munkaviszony megszüntethető:
a) a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével;
b) rendes felmondással;
c) rendkívüli felmondással;
d) azonnali hatállyal a próbaidő alatt;

(2) A munkaviszony megszüntetésére irányuló megállapodást, illetve nyilatkozatokat írásba kell foglalni.

 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(2) A rendkívüli felmondás indoka tekintetében a 89. § (2) bekezdését kell megfelelően alkalmazni. A munkáltatói rendkívüli felmondás közlése előtt lehetőséget kell adni a munkavállalónak a tervezett intézkedés indokainak megismerésére és a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el.

97. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az erre előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakör-átadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles megfelelően biztosítani.
(2) A munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

Ha a munkaviszony

b) rendkívüli felmondással

szűnik meg, a munkáltató legkésőbb a jognyilatkozat közlésétől, illetve a megállapodás megkötésétől számított harmadik munkanapon, egyébként legkésőbb az utolsó munkában töltött napon köteles a kifizetésről és az igazolások kiadásáról gondoskodni.

 

Rövid bevezető után szerintem sürgősen keress ügyvédet, illetve irány a Munkaügyi Bíróság! Ne feledd, hogy holnap is munkanap van! Kérdezd a Munkaügyi központot is, bár az a végleges szerződésedre nincs hatással (elvileg)

A lényeget kimazsolázva:

Egy telefonon bejelentett felmondás semmit nem ér

Mindent írásba kell foglalni, Neked át kell venned és aláírnod

Rendkívüli felmondáshoz olyan indok kell, ami a Bíróságon is megállja a helyét

Az eddigi béredet akkor is utalnia kell, ha pl. tegnaptól mondott fel

A táppénzed  a felmondást követő napon passzívvá válik, 30 napig tart, ugyanúgy a munkahelyednek kell leadni a papírt tudomásom szerint, de ebben Zsazsi a szakértő :), javíts ki, ha tévedek!

Remélem, valamennyit tudtam segíteni

Előzmény: Juliette65 (1032)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1032

Szia!
 Velem határozatlan idejű volt  a szerződés,a határozott idejűt (dec.15-ig)a munkaügyivel kötötte a vállalkozó,mert addig a hivatal fizetett minden bért és bérköltséget.És ezt nem mondhatta fel máshogy,csak rendkivülivel,máskülönben vissza kell fizetnie mindent.A támogatás viszont nem jár,ha én betegszabira vagy táppénzre megyek. (Nem mintha ezek után meghatna.) Ezt akkor közölte velem,mikor telefonált,h.felmondott és másnap menjek a papirjaimért.Jó lenne valami infó,h.most megszűnt-e a jogviszonyom vagy mi a csoda van?Ma volt a határidő a bérem utalására meg hogy leadja az elszámolást a hivatalba.A novemberi fizum sehol sem jelent meg,sem az internetbankon sem az sms nem jött róla.Ja,és levelet sem kaptam.Ha ez nincsen,még passziv betegállományt sem tudok igényelni,ugye?Mivel ilyenkor már nincs hivatal,még ráérdeklődni sem tudok,hogy ők kaptak-e valamit.Ha valakinek van hasonló tapasztalata,kérem írjon.Így beijedve nem voltam ezer éve.Találtam ügyvédi segítséget (a nép ügyvédje címen fut)de azt sem tudom,csak leghamarabb hétfőn elérni.Szerintetek érdemes hozzájuk fordulni?

Előzmény: zsazsi1 (1026)
loostris Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1031

Szia! A hallux valgus sínen kívül nem tudok mást ajánlani. Vagyis nekem az öregujj melletti ujjamon kezdett kalapácsujj kialakulni. Erre szoktam hordani korrigálót. A nem műtött lábamon is kialakulóban van egy bütyök, ezért a megelőzés és szintentartás miatt azon is hordok éjszakánként sínt. A felépülés meg türelemjáték. Sokszor nekem is kezdett elszakadni a cérna és akkor nagyon kiakadtam... De már "csak" a drótkivétel van hátra és már most szép, gyönyörű, bütyökmentes a lábam.

Előzmény: Julicertain (1030)
Julicertain Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1030

Sziasztok !

 

Köszönöm a válaszaitokat Loostris és Zsazs1 !

 

Műtét előtt egy kedves eladónő az LBT boltban javasolta a kezelőcipő megvételét, de a dokim nem  ismerte ezt a cipőt, feleslegesnek is tartotta. Így aztán a kompenzációs kötésemree 3 hétig egy olyan vékony műanyagot húztam a lakásban való közlekedéskor, mint amit az intenzív osztályon a látogatók cipőjére kell felvenni.

Az én lábamba - legjobb tudomásom szerint- semmilyen fém nem került, a varratokat pedig a 3-ik hét végén szedték ki, egy nappal azelőtt, hogy a sebem részben felszakadt.

Sajnos ezt a nedvedző sebet 1 hétig kezeltük sebhintőporral , az utolsó néhány napban pedig Tetran-hydrocortisonnal (nem orvosi tanácsra :-(((  ), amire ma azt mondta egy ismerősöm rokona -aki ortoped sebész-, hogy súlyos hiba volt, ezért talán már holnap látni akarja a lábamat.

Itt tartok most, a sebem még mindig nedvedzik, most már az ötödik hét elején vagyok.

A jövő hétre tervezem a betét és cipő vásárlást, kiocsit fázom tőle..

Mindenképpen valamilyen otromba , 1 számmal nagyobb darabot célzok meg, mert - ahogy írtátok is - másba nem igazán lehet még beleszuszakolni a lábam.

Olvasom a hozzászólásaitokban, hogy bizony Ti sem tudtatok hamar zárt cipőben tipegni, gondolom, hogy a jelenlegi terhelés mellett ki fogja bírni a lábam azt, hogy csak a hatodik héten kerül rá betét és cipő (persze, ha találok cipőt ).

 

A hallux valgus éjszekai sínt én is használom, de csak a műtött lábamon. Lehet, hogy nem ártana venni egy másikat is a másik lábamra, amit talán nem kell még műteni ?

Javasolnátok valamilyen más "célszerszámot" is ,ami egy bütykös lábra jó hatással van a műtét után, esetleg állandó viseletre ?

 

loostris Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1029

Szia!

 

Műtét után kezelőcipőt hordtam úgy 6 hétig. Utána pedig sportcipőt. Nem kellett nagyobbat vennem, mert a bütyök miatt eleve nagyobb cipőt hordtam. Vettem Scholl-os talpbetétet, amivel kifejezetten kényelmes a járás. Ha megengedsz egy tanácsot, én a helyedben olyan cipőt hordanék, amit most látni a csajokon, az a bumfurdi hótaposó féle. Jó széles a lábfejnél is. Én is vettem lapos bokacsizmát, elég nehéz volt az elején felvennem (rengeteg cipőt felpróbáltam, mire ez rámjött), mert nem akart hajolni a lábfejem. Ez hamar elmúlt szerencsére. Az öregujjam nekem is elég furcsán viselkedik, mintha zsibbadna és nem is az enyém lenne érzésem van tőle. Hajolni sem hajol még tökéletesen. A dokim szerint idővel sokkal jobb lesz. Mondjuk még a tűződrótok is bent vannak januárig. Szóval sok idő és türelem kell hozzá.

Nekem is dagadt volt a lábam hosszú hetekig. Úgy tudtunk rajta segíteni, hogy masszíroztuk a lábam (szeptember 9-én műtöttek, de ezt még a mai napig igénylem). Ez nagyon jó érzés és a duzzadás is elmúlt tőle. A sebedre pedig sebfedő sprayt ajánlok, véd a víz ellen és nem kell ragtapaszt használnod. Nekem DermaPlast-om van.

 

Sikeres gyógyulást és kitartás! Ha gondolod, szívesen válaszolok még egyéb felmerült kérdéseidre is.

 

 

Előzmény: Julicertain (1027)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1028

Az én műtétem június 22-én volt, egész nyáron lábujj közti papucsban járkáltam, augusztus elején fel tudtam venni az edzőcipőt úgy, hogy befásliztam a lábam - igaz a cipő egy számmal nagyobb volt -, és csak kb szeptember közepe fele tudtam zárt cipőt húzni. Az is egy fél számmal nagyobb, jó kerek orrú kicsit emelt sarokkal, ezzel huztam ki még kb 1,5 hónapot.

Most már fel tudom venni a régi cipőimet is, de a csizma a legkényelmesebb, mert a cipőkkel az volt a bajom, hogy épp ott vannak kivágva, ahol a heg van és óhatatlanul nyom. A lábujjam sokáig nem tudtam mozgatni én sem, tornáztattam, ami leginkább húzogatásból, csavargatásból állt, mert csak a kezemmel tudtam mozdítani, de most már tökéletes. Viszont a nagyon magas sarkú cipőimet még most sem tudom felvenni, mert annyira még nem hajlik.

Előzmény: Julicertain (1027)
Julicertain Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1027

Üdv. mindenkinek !

 

"Friss hús" vagyok ebben a topicban, de már sok hasznos információt sikerült szereznem a hozzászólásaitokból.

 

November 10-én volt a bütyök  (Brandes) és a kalapácsujj (Hohmann) műtétem, azaz 4 hete.

 

Műtét előtt az orvosom azt mondta, hogy a kompenzációs kötés miatt 8-10 hétig nem tudok majd cipőt húzni, ezzel szemben a 3-ik hét végén levette a kötést, és közölte, hogy innentől kezdve otthon is zárt cipőben és új lúdtalp betétben kell lennem.

Szófógadó leányzó lévén azonnal el kezdtem keresgélni a meglévő kényelmes cipőim között (38,5-39), de remény sem volt rá, hogy a műtött lábamra rámenjen (még betét nélkül sem).

Másnap hullt a pelyhes fehér hó, de sebaj : irány a legközelebbi cipőbolt, ahol megkínáltak néhány méregdrága Waldlaufer cipővel (szélesebb lábfej), de ezt sem tudtam felhúzni, mert a rüsztje nem volt elég magas. Már nagyon restelltem magam a párom és az eladó előtt , így aztán az egyikbe csak beerőltettem a lábam, aminek a fájdalmon kívúl még az lett az eredménye, hogy felszakadt az épp csak begyógyult heg, ami azóta is vérezget (már egy hete).

Az orvosom nem egy bőbeszédű ember, ha beszél, akkor is hol ezt, hol épp az ellenkezőjét mondja, így nem strapáltam magam, hogy telefonon elérjem, helyette bennetek bízva írom ezeket a sorokat.

A kérdéseim:

 

-Normális dolog 4 hét után, hogy az öregujjam olyan duzzadt, mint egy szafaládé ?

 

-Az öregujjam közel fele a műtét után teljesen érzéketlenné vált ( ennek talán örülhetnék is, mert legalább nem fogom érezni, ha a lábamra taposnak :-)))  ), viszont úgy érzem, hogy a cipőbe bújást ez is nehezíti,  azt sem tudom továbbá, hogy lehet-e később ebből más gond is ? Vajon ez most már mindig érzéketlen marad ?

 

-A felszakadt varrat miatt a lábujjaim mozgatását kicsit óvatosabban végeztem, próbálom passzívan (a kezemmel mozgatva) az öregujjamat kimozdítani a holtpontról, próbálom ugyanezt aktív mozgatással is elérni, de nagyon-nagyon kicsi az elmozdulás.

Nálatok is nehézséget okozott az ujjak rendes mozgatását elérni ? Amikor sikerült, nagyjából mennyi idő telt el a műtét után ?

 

-Mikor tudtatok először zárt cipőt húzni, és az mennyivel volt nagyobb az addigi cipő-méretnél ?

Budapesten élek, tudtok-e javasolni olyan cipőboltot, ahol elérhető áron kaphatnék lúdtalpbetéttel is hordható cipőt venni ?

 

Előre is köszönöm !

 

zsazsi1 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1026

Ircsinek teljesen igaza van..... viszont, ha határozott idejű munkaszerződéssel dolgoztál (mert azt írtad, hogy a szerződésed dec.15-én jár le) akkor minden további nélkül megszűnik a jogviszonyod, tehát nem is kell felmondani. A határozott idejű szerződéseknél, ha továbbra is igényt tartanak a munkádra, akkor a határidő letelte előtt szokták meghosszabbítani vagy határozatlan idejű szerződésre módosítani a munkaszerződést.

....és vigyázz, mert ha megszűnt a jogviszonyod, táppénz (minden egyéb feltétel fennállása esetén is) csak a megszűnést követő 30 napig jár.

Előzmény: Juliette65 (1025)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1025

Sziasztok!
 Kösz a hozzászólásokat!
 Júliustól dolgoztam itt,ráadásul Támop-os volta,vagyis az összes béremet és költségemet a munkaügyi fizette:tehát egy petákjába sem kerültem.Ez a szerződés dec.15-én jár le.Annyit közölt,hogy a rendkivüli körülmények miatt mond fel.Semmi egyéb.Létszámleépítés sztornó,mert nincs már több alkalmazottja,mindet elküldte szép sorjában,egy hónapja "egyke" voltam.Semmi konfliktus nem volt,még feleselni sem szokásom.Tudta, hogy műtve leszek, előtte nap mikor mondtam,hogy megyek be nézett rám mint a vett malac,hogy nem emlékezhet mindenre.Ha ötven alkalmazottja lenne,nem is csodálnám...Nem mentem a papirokért,a doki is azt mondta,küldje el postán vagy hozza el.Nem követelheti,hogy friss gipsszel futkossak a kedvéért Győrben.Lassan este,még nem hivott hogy miért nem jelentkeztem nála raportra.Szóval,itt tartok.

 A járógipszem szép kék,de 3 helyett 5 hét.Már sétafikálok a lakásban.Olyan jó!A varratokat kiszedték,kis csípéseket éreztem csupán.Pedig be voltam ijedve rendesen.

Csaó

Előzmény: t-ircsi (1024)
t-ircsi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1024

Szia!

A táppénz/betegszabadság felmondási védelmet jelent a rendes felmondással szemben. A rendkívülivel szemben nem, de ahhoz meg olyan indok kell, ami a Munkaügyi Bíróságon is megállja a helyét (pl. súlyos hibát követsz el a munkád során, nem jelensz meg dolgozni, vagy netalán lopáson kapnak). Szerintem nem is kell bemenned, pláne gipszben, egy telefonos felmondás semmit nem jelent, vagy személyesen kell átadniuk, vagy ajánlott levélben küldje el, de még akkor is alá kell írnod Neked is, ha jól tudom. Esetleg hívd fel őket, hogy te most nem tudsz bemenni, hiszen frissen műtöttek, aztán meg magyarázza már meg, miről van szó? Mert alapból most felmondási védelem alatt állsz a táppénz miatt, így még egy csoportos leépítésnél, csődnél is csak a táppénz után kezdődhet a felmondási idő, már ha jár és a többi. Csak akkor teheti ezt így meg, ha próbaidőn vagy. Amúgy meg mindent személyesen vagy ajánlott levélben. Kitartás!

 

Előzmény: Juliette65 (1021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!