W211 E270 (2003) Folyamatosan visszajelzi, hogy az ABS, ESP innoperatív.
Random módon szintén hibaként jelzi, az SRS hibát. Valamint nem működik a tempomat sem . :-(
Azt hallottam (nem tom hogy igaz-e), hogy ez az SBC modul ,,hibája" lehet, és hogy szoftveresen is orvosolható. Ha esetleg volna valami ötlet , azt szívesen venném.
Sziasztok! Van egy 2100es w203asom, C200as mercim. Gyári wgy dines radio van benne alatta kis tartoval. Szeretnek behelyezni 2dines radiot ami meg is jott. Vettem beépítő keretet is és passzol minden. Bekötésben kérnék segítséget. A gyári merci csatlakotok 3 darab 2 darab ebből kisebb csatlakozó és egy nagyobb amin csak 2 vezeték van. Ilketve az antennam regi rappatintos csatlakozo az ujon meg hosszukas beledugos. Lehet venni hozzá átalakítót? Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogyan oldható meg?
2001-es A 170 CDI. Álló helyzetben gázadásnál simán felpörög a motor 3000 fordulat fölé, menet közben viszont 3000-nél tovább az istennek se megy; érezhetően nem segít rá a turbó, és persze liheg az emelkedőn, és sík úton 120 km/óra körüli a végesebesség. Most volt szervizen, olaj és szűrőcserék, friss tankolás, nagyjából egyharmad tanknyi.
Sziasztok! W169-es kicsit rángatózott, erőtlenné vált. Azonnal szerelő. Hiba kiolvasás, 2-es henger nem megy. Kompresszió mind a 4-ben jó(12-13bar), 2-es hengernél lévő gyertya korom fekete, a többi őzbarna. Olaj leereszt, nem vizes, nem is fogyott, a víz sem. Hengerfejtömítés nem égett át. Hengerfejen semmilyen szemmel látható sérülés, hiba. Cserélve lettek a gyertyák, gyújtáskábelek, trafók. Hengerfej síkolva, hengerfejtömítés cserélve, a szívószelepek belcsiszolva, a kipufogó szelepek és a szelepszárszimmeringek cserélve. Ugyanaz a hibája továbbra is! Tippek? Volt vkinek hasonló esete?
Van egy mercedes w202 c180-om, az lenne vele a gond hogy fél tanknál kifogy az üzemanyag, ugyebár ebben osztott tank van! Ahogy nézegettem egyenlőre csak annyira jöttem rá hogy a tank mindkét oldalán van külön külön üzemanyagszintjelző, viszont én átemelő szivatyút nem láttam sehol csak egy AC pumpát amibe 3 cső csatlakozik be! Talán valamelyik oldali szintjelző lehet a hibás?? Vagy már az Ac pumpám gyengélkedik?
Sziasztok Tud valaki benne segíteni Mercedes Benz S 400 as hibrid valamilyen vélemény hiba valami tapasztalata ezzel az autóval kapcsolatosan. Volt már valakinek ijen.
Használt 2014-es e200 taxikró mi a véleményetek? valakinek van vele már tapasztalata vagy valamilyen extra információja róla? elég olcsónak tűnik, valaki tudja miért? Ilyen autót tervezek venni személyes városi használatra.
Gyakori probléma a W169-nél. A zárszerkezetben van egy apró rugó, annak a gyengülése vagy törése az ok. Két éve a lányom 2006-os A 150 kis mercijén jelentkezett. Néha csak nem zárt be, de gyakran előfordult, hogy a zárógomb ugrált le-föl, géppuska szerű hangot adva. A Pappasnál azt mondták, hogy zárcsere a megoldás, 80 ezer forint a zárcsere! Nézegettem itthon, úgy éreztem szorul a zárógomb, óvatosan odacsöppentettem pár csöpp műszerolajat és azóta hibátlanul működik!
Egy Mercedes w169-el (2005-ös évjárat) van egy olyan problémám, hogy az anyósoldali ajtó - néha - nem záródik. Próbáltam mechanikusan - a vezető oldal felől kulccsal bezárni a négy ajtót - ez azonban nem fordul el a zárban.
Ha valaki tudna megoldást, ötletet adni a probléma orvoslására, legyen szíves jelezzen vissza nekem.
Sziasztok, köszönöm szépen akkor ezeket megnézem majd. Hátha sikerrel járok. Köszönöm mégegyszer, ha van valakinek még valami ötlete azt azért szívesen fogadom :)
Segítséget szeretnék kérni tőletek, van egy 2000-es évjáratú A osztályú mercim ( A160 / W168) benzines. A problémám az, hogy egyszer csak egy általános szervíz után (fékek cseréje, olajcsere, szűrőcsere) elkezdett világítani a check engine lámpa, majd a BAS,ESP lámpa is világítani, ezután menet közben minden visszajelző lámpa világított, majd ezt követően első indításra beindult, majd lefulladt az autó és többet nem volt hajlandó elindulni. Egy szerelő azt mondta, hogy ki kell cserélni a kilométerórát mert az a baja, hát én furcsáltam de mondom legyen, a km óra cseréje utána 3 napig működött az autó, majd újból BAS,ESP, check engine lámpa. És azóta semerre nem akar elindulni. Újabb ötlet, hogy a motorvezérlő halt meg benne, bár nem tartom valószínünek. Ebben kérnék segítséget, hogy volt-e valakinek itt hasonló jellegű hibája? Illetve ha volt mi volt a megoldás? Valóban motorvezérlő csere a megoldás? Vagy valami egész apróság okozza a gondot? Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv: Szilárd
Szia!Sajnos csak most jutottam el odáig,hogy lecseréljem a váltót meg kuplungot.Minden jó,csak éppen nem indul.Az önindító nem hajt.Akku jó.Megtaláltam az ind.relét és nem húz be. Haösszezárom,teker.Arelén megvan a 12v(főáram és rendszertáp) csak a motvez. nem ad neki negatívot.Vajon mi blokkolja az indítást?Vagy kössem át a relét közvetlen a gyújtkapcs-ra?
Merci vásárlásban gondolkozom és felmerült pár kérésem amivel hozzátok fordulnék. 2004 utánikat néztem e- szériát, mindenképp dízelt. Melyik motor a legmegbiztatóbb? Ha jól értelmeztem a elírásokat akkor nem mindegyik pneumatikus. Az honnan lehet tudni melyik az és melyik nem? Vagy esetleg motortól is függ? Mi az amit nagyon meg kell nézni? Mi a gyenge pontja? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Köszöntök mindenkit itt a fórumon. Új "hús" vagyok. Friss E 220 cdi tulaj. Életem első Mercedese. De az első tapasztalatok alapján nem az utolsó. :-)
Egy olyan kérdéssel fordulnék a tisztelt fórumozókhoz. A gyári navi kér egy 4.számú CD-t. Munkára tudjuk-e bírni valahogy azt a navigációt vagy maradjon a mobilteló? Van valakinek valami ötlete?
Egy visszafogottabb verzióban nem lehet baj, de a porlasztókat előtte nézesd meg, betegségük, lyukasztja a dugattyút. Ha szar a porlasztó, amit amúgy nem veszel észre ha igen, akkor csak olaj a tűzre.
Már nekem is eszembe jutott (szintén A170 CDI), leginkább azért, mert az első két sebesség fokozatot rövidnek tartom, de még nem szántam rá magam. Ha te belevágsz, megköszönném a tapasztalatodat.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy w168 a170 cdi-vel foglalkozott e már valaki olyan téren hogy egy kicsit erősebbé tegye vagy ha nem hogyan lehet ezt el érni. Gondolok itt például szoftver módosításra vagy egyéb másra.
Köszönöm!
Adott egy 2008-as A Merci (W169). Mivel alapból nincs benne könyöklő, szeretnék tenni bele, viszont attól függ, milyen fajta passzol hozzá, hogy van e a kocsiban EASY VARIO SYSTEM.
Kérdésem az lenne, mi ez az EASY VARIO SYSTEM és hogyan tudom megállapítani, hogy van e ilyen a kocsimban?
Adott egy 2016-os W205, mely érintett volt a "kormányoszlop hibás kábelezése" miatti visszahívásban. Ezt a "szak"szervíz pappas úgy oldotta meg, hogy rosszul rakta vissza a kormányt, majd második alkalommal sem sikerült eltalálni a pontos egyenes pozíciót.
Az lenne a kérdésem, hogy van valami jelölés, amely alapján pontosan középre vissza lehet tenni a kormányt, vagy innentől kezdve éljek együtt azzal, hogy egy kicsit jobbra áll a kormányom teljesen egyenes úton?! A művelet előtt tökéletesen középen állt, ugyanazokon az utakon próbálgatom, tehát nem is az út lejtése a "hibás". Elkeserítő, hogy egy szakszervíz szétbarmol egy teljesen hibátlan autót....
Navigáció kérdés: 2012-es E coupé navigációnak van egy olyan tulajdonsága, hogy országúton/autóúton/autópályán navigálás közben mutatja a következő lehajtókat, ami elveszi a képernyő felét.
Ezt hogyan lehet kikapcsolni? Egyáltalán a térkép beállítások hol vannak, mert mindent megtaláltam csak ezt nem.
Egy olyan kérdésem lenne,h a 200CDI és a 220CDI motor teljesen más? (Mert úgy tudom a motor köbcentije ugyanakkora. Csak elektronikával van "lebutítva" ?)
Annál már a motor ECU kapcsolja a klímát, jelenleg a manuál adagoló miatt nem látja az adagolót, és úgy dönt, ha nem megy a motor, klíma sem kell. Ez az egyik lehetőség, bár amikről én tudok, lucasrol manuálra alakítás tekintetében, azoknál nem volt ilyen gond, szerintem első kőrben ellenőrizzétek, hogy van e gáz benne, valamint diagra kellene kötni, mert ha hiba van benne, de már nem áll fönt a hiba, amíg nem törlik, nem indul a klíma.
Mindig mindennek van biztosítéka, csak nem biztos, hogy csak egy dologhoz tartozik, így nem biztos, hogy pl a 3. féklámpáért felelős biztosíték neve pl 3rd brake lamp, sőt, biztos, hogy nem ez a neve. Jellemzően ezért a féklámpáért a SAM modul a felelős, ami bal hátul van, és vele egybe építve, vagy mellette egy biztosíték sor is kell legyen. Ha megtaláltad, kulcsot kiveszed, csőrös fogóval egyenként kiveszed, és ellenőrzöd őket. Ha ledes a pótféklámpád, nem biztos, hogy biztosíték hiba, akár a lámpa is meghalhatott.
Üdv az Uraknak! Kis segítséget kérnék, tudom a probléma nehezen meghatározható,de hátha volt valakinek hasonló. W124 200d az alany, ma autópályán vettem észre, hogy gyorsításnál semmi gond, de 120 felett ha leszállok a gázról akkor motorféknél zavaróan hangos búgás jelentkezik. Van olyan baj is hogy kb 0-tol 50es tempóig difi felől kis morgás vagy surolas hallatszik terhelésen és anélkül is, de ez elhalkul 50-felett... Tempós utazásnál viszont zavart moat ezt a hangos búgás. Válaszaitokat véleményeiteket köszönöm előre is.
W124 Sound System (10 hangszóró + 2 erősítő ) rendszer kapcsolási rajzával képben van valaki?
A kérdésem annyi volna, hogy tudtommal alap esetben Becker Mexico-val lett szerelve ez a rendszer, ami tartalmazott Line-Out-ot. Ez tápolta be a két erősítőt.
1994 után viszont már becker exquisite -el is árulták ugyan ezt a rendszert, Fader Control nélkül.
Ennek a becker-nek nincs line-out-ja.
Szóval jól sejtem, hogy a 94 után szerelt A1248201789 -as erősítő pár, már nem Line-in-el rendelkezett, hanem lekezelte a kis becker által nyújtott magas jelszintet is?
97-es 220d. A tetőkárpit hátső rögzítése hiányzik és nem jövök rá hogyan lehetett, a másik hogy nem igazán megy jól Lucasról alakították Boschra ezzel az adagolóval pes4 m55c320rs184. Listában 2000-es motorokhoz látom, szerintetetek jó így?
Ha a résolajcső száraz, akkor a porlasztóház engedhet, igazából rettegned nem kell, semmilyen negatívumra, hibára nem kell számíts, de érdemes megcsináltatni, mert azért idegesítő a gázolajszag beköszönése az utastérbe, és az autó körül.
Igen, eredetileg Lucas volt most van pár szabad lógó csatlakozó és állítőlag ezekből ment vissza a vez. egységre is. Nem megoldott a hidegindítás sem, a blokkon nincs olyan két kivezetéses thermo gomba így nem emelhető az alapjárat. Vagy nem csinálták meg rendesen az átépítést vagy csak így lehet átalakítani
Valóban csak saját célra kellene, kettő w202-es van a családban és nem tudok róla, hogy mással is olvasható lenne. Időnként menet közben rövid ideig világít az izzító lámpám és a fordulatszámmérő 3000 környékén leesik csak újraindításkor működik újból. Úgy hallottam ez a Bosch adagolóra alakítás miatt van. Ha van ötlet megköszönném.
Sziasztok. Keresek megvételre w124 e class bal első fényszóró üveget , vagy komplett fényszórót. Csak Bosch érdekel . Akinek van eladó ezen a számon tud elérni :0630-337-7913.
Az ár érték arány mindig visszaköszön.Olcsón lehet valamilyet kapni,ami egyszerűbb dolgokra jó esetben alkamas,drágán lehet profi gépet venni.Kérdés,hogy kinek milyen célra kell.Egy évben egyszer a saját autót nézegetni,vagy rendszeres ipari használatra.
Természetesen mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya.Feltételeztem,hogy aki itt keres olvasót az nem rendszeres használatra akar venni,aki meg arra az tudja ,hogy hol lehet minőséget venni.
Ha nem engeded ki a fékolajat, akkor nem lesz levegős a rendszer, csak a cső utáni rész. Tehát szerintem elég egy hagyományos légtelenítés annál a végpontnál.
Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy megyek a kocsival aztán elengedem a gazpedalt és mintha pumpálnam a gázt úgy emelkedik a fordulat és ránt a kocsi mi lehet a probléma
E osztály w210 2.2cdi automata
Válaszokat előre is köszönöm :)
Uraim! Kérdeznék! W210 E220 cdi 99 Avangard. az ABS kocka alatt van egy szolenoid fehér vacum cső megy rá és egy fekete távozik. Megemeltem a biztosíték dobozt némi karosszéria javítás miatt és a fekete cső ott véget ér. Nem találom , hogy hova tartozik. Nem jó ómen a Mercedesnél a kallódó vakumcső!
Meg persze a vezérmű állitónál (ebben 1 van) időnként (60e km?) a vezérmű jeladót cserélni, illetve berakni a gyári "olaj-stop" hosszbbitó kábelt. 3 csavar kb, gyári MB talán 10e Ft. Itt szokott olaj szivárogni idővel, az bejut oda ahova nem kéne, stb,stb.
S210 szintezőjével/hátsó lengéscsillapítójával kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Jól gondolom hogy az rendszer önlégtelenítő? Vagy szükséges légteleníteni?
Korábban eltörött egy hidraulika csövem, amit kicseréltem, viszont a lengéscsillapítók eléggé felkeményedtek. Már korábban is gyengének tűnt a lengéscsillapító, de most már nagyon nincs rendben.
Lehet összefüggés és pl.: levegősödés miatt kemény, vagy szimplán elfáradt és cserés.
MICAR ,ismersz olyan turbóst aki a geometriát összehangolja a villanyos állítómotorral a helyén. Most vették a vasat v6 320cdi látom hogy a motor mindenét mozgatták , faragtak rá egy turbót heggesztett állítókarral, még egy jóízű kőrt nem mentünk vele, hol magas tnyomás hol alacsony. Villanyos állítómotor tesz megvolt szerintük hibátlan, felraklam egy másikat ami azért volt cserés mer öszetört a geo és megsérült a fogaskereke , ha nagy gázzal indulok sose tilt le max fordulatig forog szépen vált mikor lassítok akkor egy idő után edobja a turbót. A saját állítóval nem megy 2500 fölé nem akarok napokig állítgatni a helyén hátha van valaki akinek van hozzá technika levétel nélkül. De jótanácsot is fogadok
Ha egy kicsit is hasonlít a W203 kompressorhoz,akkor kösd fel a gatyát! Vigyél magaddal egy tényleg szakembert! Mondjuk az enyém is átnézte a barátom,akinek Merci szervize van,mégis bele futottam egy motor cserébe,aztán egy injektor sor csere,gyertyák cseréje,valamint vezérműlánc és tartozékai. Mondjuk így már imádni való a kicsike,gyorsul,ahogy kell,ha papósan vezetem,akkor elég neki a 8,4 liter.
Bekukkantok ide és nézem, hogy ez a régi topik? Könyörgöm maradjunk már a szakmánál és a kedvenc csillagos márkánknál. Az esti mesék egy másik topik. Nem ismerem az indulatok hátterét, de nem ide való. Foglalkozzunk inkább egy holnapi bográcsozással, ha az idő engedi. Szép hétvégét mindenkinek!
Kinéztem egy 2002-es w210-es e osztályt, 200 kompresszor, 210 ezer km-el, első tulajtól. Véleményeket szeretnék kérni erről az autóról, mennyire megbízható és éves szinten kb mennyiből jön ki a fenntartása, itt most a szervizelésre gondolok. Köszi a válaszokat.
Bármikor szeretettel várlak egy jó kávéra :D És jó a kávé, de sajnos csalódást kell okozzak megmondó emberünk állításával ellentétben nem kotyogós, hanem gépi kv :)
Barnám ne kérj bocsánatot, a fiatalember nyilván azért írta ki, hogy legyen rá reakció, így miért ne szólhatnál? :) Az meg, hogy van e értelme, nála nem releváns, ez a beírás csak a jéghegy csúcsa, nem tudom vagy e fészen a mercis csoportokba, ott hónapok óta megy ez a szürreális jelenség amit leművel, mindig mással. Most legutóbb én tiltottam egy csoportból (bár ő azt gondolja mindből én....), ezért most én vagyok a nagy gonosz hókuszpók :D :D
Én hagyom, adja ki a gőzt :D Addig majd megtanulom, hogy melyik a félautomata váltó, persze közben iszom egy kávét, elvégre KV felelős vagyok :D Adminságot meg ugye azért kap az ember, és így nyilván bizalmat, mert akkora link, hogy jobb elkerülni :)
Ha a Kárpátok géniuszára gondoltál akkor Ceausescu lesz az... Amít itt próbáltál körülírni sérelmeket, elfogadom, ugye véleménye mindenkinek lehet és van is. Ha Smafu elrúgta a pöttyös és ennek hangot adsz ezen a fórumon az is ok. Nade ebben a stílusban barátom....?
Semmi extra nem történt az úrral, csak annyi, hogy miután a fél merci csoportot átverte, vagy próbálta átverni facén, olyan döntés született, hogy nincs helye a csoportokban. Ez persze szíven ütötte az urat, és jelenleg a gőzt engedi ki :D Sejthettem volna, hogy a Gianniversacce ő lesz, emlékszünk mi erre itt indexen is a sötét múltban ugye :D Hagyuk, hogy kiírja magából a fájdalmát, aztán elbúcsúzik a V-és regjétől :)
Hát úgy néz ki szívat a kocsim megint...Valahogy ilyenje van mostanság.Előbb a fűtés/hűtés most meg nem hajlandó világítani a középkonzolon semmilyen izzó.Az óracsoport világít és semmi más.Eddig ez nem volt.Biztik jók,dehát ennek együtt kellene menni a dimmelés miatt nem?
Sziasztok! C200 W203 kompressor,kombi. Tudja valaki,merre keressem a biztiket? Találtam a gépházban és a bal hátsó lámpánál. Minden jó,de a szivargyújtóban nincs feszültség. Nem tudom,hogyan lépjek tovább,mit keressek. Mondjuk az utánfutó aljzatban volt áram,most meg ott sincs! Indul a szívatás! Válaszotokat köszönöm,remélem lesz hasznos tanácsotok!!!
2002-2009 közötti 6 hengeres benzines CLK-t melyik motorral ajánlott venni, hibamentesség szempontjából? 240 320 vagy a kései 280(3.0)? Valamiért a 240-eseket dícsérik a de az meg nem olyan mint a 320 csak kisebb?
Német taxi, és 300ezer van benne :D :D :D :D :D Ez így estére jól esett :D Mondjuk lehet, hogy az átfordulás óta kell tekinteni :D Wandler hibás a kocsid, és az nemigen mászik elő 600 előtt :)
A 2,3,4 fokozatok kapcsolásánál ránt. Egyenletes haladásnál időnként el kezd remegni (ingadozni ) a fordulatszám mutató. Hideg motornál simábban működik a váltó..mondhatni ,h tünetmentesen.
Német taxi volt az autó és 300.000km van a kocsiban. Egy hozzá értő szervízre lenne szükségem!
- Bluetooth-ról hogy lehet zenét lejátszani vele? Sajnos nem tudom, milyen audio rendszer van benne, azon kívül, hogy gyári :D A telefonhoz kapcsolódik, de nem tudtam rájönni, hogyan tudnám a telefonon lejátszott zenét megszólaltatni rajta. Android-al próbáltam, de iPhone megoldás is érdekel (a tulajnak az van)
- A menürendszert hol lehet magyarra állítani? (németországi származású az autó)
Baloldalon dugózd le, gondolom van ablakmosó tartály fűtésed, és annak az ágán kis mennyiségben még tud áramlani. A menetirány szerinti jobb oldal a visszatérő ág a motorba, ha fűtéscsap kiiktatás van, akkor a beáramlót kell dugózni, különben a radiátor első oldala még át tud melegedni.
köszi a gyors választ.nekem is ez a fura.a vízcső le van húzva a csapról,ledugóztam.a csapból kicsit csorgott a víz,abba beledugtam egy dugót.a jobb oldalt nem is tudom szabályozni az stabilan hideg,bármerre tekerem.a bal oldal viszont szabályozódik,nagyon meleg, vagy langyos.nem értem.az a cső ami a bal oldalon jön a motor felől az kurva meleg,sokkal melegebb mint az üzem meleg hűtő.tiszta káosz:(
Kéne egy kis segítség.A fűtésemmel van gond.Már túl vok mindenen,a fűtéscsap kiiktatva ledugózva.Jobb oldalon frankón hideg,bal oldalon még mindig lehet nagyon meleget csinálni,ha letekerem akkor langyos.Hogy van ez?Meleg motornál leállítás utáni indításkor forró levegőt fúj be aztán vissza langyosodik.Fűtéscsap csak egy oldalt szabályoz?Dupla valve-os az enyém.A vezetőoldal felől jön be egy cső,az forró.Hogy van ebben a fűtésrendszer?W124 94-es évj.300 TDT
Kéne egy kis segítség egyszer valaki betett egy táblázatot, Magyarul a biztosíték kiosztásáról, w211..hez nagyon kéne, a tető ablakom nem ok, és nem tudom hol a biztosítéka, sajnos amit adtak leírást a kiosztásról nekem nincs meg, na meg németül sem tudok :-( - kösz a segítséget.
Tegnap garázsból induláskor eltött a bal első rugóm. Nemsokára viszem a kocsit amúgy is egy nagyobb szervizre (hidrotőkék, lánc, 4 teleszkóp, első csapágyak), szerintetek érdemes mind a négyet cserélni? Csak a saját nyugalmam miatt gondoltam, hogy ha már ez eltört, lehet a többi is el fog...
Sziasztok!164w ml kiírta,hogy a lopás elleni védelem aktiválva lett ami gyári beszerelésű és gyujtást vegyem le majd a rendszert indítsam újra.Autót leállítom ,bezár majd kb 2óra múlva újra nyit,indít az üzenetet ismét kiírja.Megoldásra valami ötlet?Válaszotokat előre is köszönöm!
Tüzetesebb átvizsgálás után észrevettem, hogy az engine fan-hoz a biztosítéktábla alapján tartozik egy 40 és egy 15 amperes bizti.. nekem hiányzik a 40-es, ez normális? vagy azt pótolnom kellene? válaszokat előre is köszönöm
sziasztok, az létezik hogy egyáltalán nem megy a ventillátorom? Meleg motornál alapjáraton, egy helyben állva kúszik felfele a vízhőfok és nem forog a ventillátor. Télen vettem a kocsit és ez eddig nem tűnt fel. Viszont most jönnek a melegek és ennek szeretnék minél előbb utánajárni, mielőtt megfőzöm a motort... Autópályán 150el, 4 felnőtt férfivel tartja az üzemi hőfokot...
Sziasztok! Szükségem lenne egy Mercedes Vito w638as facelift előtti hátsó ajtóra kompletten (egybe fajta). Esetleg nincs valakinek elfekvőben? Előre is köszönöm!
Nem szokásom online segítséget kérni, de már 3 hónapja szenvedünk az és kis autómmal W211 E270 AUTOMATA 2002 évj. 220.000 valós km! A problémám a következő volt vele: 1300 fordulatnál kellemesen búgott, amikor pedig lassítok vele gyönyörűen elkezdett csörögni. Elvittem hát váltóshoz hogy nézze meg. Turbinát felújította, új szelepek, olaj+szűrő! hívott hogy kész. Hozzáteszem előtte semmi más tünete nem volt a váltónak, gyönyörűen váltott, mint ahogy a felújítást is követően, azonban a búgás illetve a csörgés maradt!!! Azt mondta ez nem váltóból jön. Nem hagyott a dolog nyugodni gyári programmal "kikapcsoltuk" a vandlert és láss csodát semmi búgás és semmi csörgés a legalacsonyabb motorfordulatnál. Hívtam a váltóst hogy mi a helyzet, Mondta vigyem vissza, szétszedik megint megnézik. Tettek bele egy másik turbinát. A hibajelenség ugyan az. Tettek bele másik szelepet, vezérlőtömböt, váltó vezérlő elektronikát, de a hibajelenség még mindig fenn áll. A szerelő igazából korrekt és szereli próbálgatja, meg garanciába csinálja és szedte már le 5x a váltót, de már nem sok ötlete van hogy miért csinálj a balhét a váltó. Semmi tárolt hibát nem ír az autó! A héten még az EGR-t kiszedi megnézi esetleg nem e az van lerakódva, de ez már tényleg csak tippelgetés. Hozzáteszem 20 éve váltókkal foglalkoznak és elég sokat is láttak már és már inkább presztízsből is szenved vele, de úgy fest hogy beletörik a bicskája... Valakinek bármilyen tippje vagy valaki van itt aki ránézne??
Ha sokat jártok síelni ajánlott, 4 matic nélkül kb sehova nem megy fel. Ha jeges akkor este a parkolóból sem tudsz kiállni. Síterepek mellett nincs nagyon sózás. Egyszer sem maradtam ott de már többször megjártam hiába van sperr meg jó téli gumi.
E250 CDI motoros autóm van , 4 éve 80k-val vettem, most 208 van benne...elfogyasztott egy thermosztátot (a garancia után 3-4 e km-rel) meg egy " fölöslegesen" lecserélt szíjat... meg persze 20-22 ezrenként jó olajat és prémium szűrőket, meg egyszer 8-9 l váltóolajat. Vagyis a semmihez közeli a hibalista. Én 400 ezerig gondolom használni. 4matic... vsz fölösleges....kioktatás előtt, van egy négykerekes C240 benzin is ....hát, körforgalomban leverek vele bárkit...de ezzel vége a hasznoknak. 350-es...van egy ismerősnek, tán + 28-30 LE, +30-40 Nm nyomaték, + két henger...annak, akinek kell.
szevasztok skacok! faberakás restaurálással kapcsolatban tud valaki valami jó infót? csinált már valaki ilyet, vagy foglalkozik valaki ilyen melóval? kösssszi!szép estét mindenkinek!
Köszönöm a tanácsokat! Mindenképp átnézésre kerül az egész rendszer. Tesztelgettem kicsit hétvégén egy zártabb területen és pár fékezés után még jobban elgyengült a fék, padló fékkel le se blokkoltak a kerekek 2-3 nagyobb fékezés után.
Mesterek! Egy 2014-es E-nek mi a osztókör-mérete? Természetesen kilopták belőle a mankókereket és vennem kell egyet, de nem tudom az adatait. Köszönöm!
Üdv Mindenkinek! Hol lehet ezt a lámpa tartó csavart beszerezni ? 2 db kellene. És még mi a trükkje, vagy hogyan tudom a biztosíték dobozt kivenni vagy felemelni. Kivettem a 4 tartó csavart , laza minden, sztem még a motorház nyitó kábel tartja alatta meg az ablakmosó fűtő és vakum vezeték van, de nem akarom megerőszakolni. Foltozni, hegeszteni kellene alatta. Szedett már valaki ki ilyet?
Szia! A fék nem játék, nézesd át egy hozzáértő szerelővel. Amikor én a 202-őmet vettem gyengének találtam a féket a többi kipróbált példányhoz képest. Mind a 4 fékdugattyút kipucolta a szerelő, a hátsókon karmantyút is cserélt, nameg persze fékfolyadékot. Konkrétan onnantól lett normális fékem. A fékcsövek és a betétek cseréje után pedig még jobb lett, határozottabb lett a nyomáspont. A 203-nak saját tapasztalat alapján nagyon jó féke lett, miután a két levelesre rohadt hátsó féktuskót kicserélték szintén a gumicsövekkel és fékfolyadékkal, betéttel együtt. Volt egy előtte / utána tesztvezetés.
W202-es hátsó kilicsét (szedán bal hátsó) hogy tudom levenni? Az első simán adta magát, de itt mintha nem imbusz csavar lenne velem szemben a szerelő lyuk másik végén.
Uraim! Üdv Mindenkinek! w210 99 facelift előtti 1 perccel. Limusin. Mi a szín kód ezen a táblán? Egyébként zöld. Valamint keresek hozzá makulátlan csomagtartót , jobb 1 ajtót, motorház tetőt.
Nekem nagyon erősen bele kell lépni, hogy jól fogjon, úgy érzem több személlyel még kevésnek is éreztem alig birtam megállni volt olyan szituáció. Textar betétek vannak rajta azt látom, a tárcsát nem tudom milyen lehet. Fékolajat én még nem cseréltem rajta.
sziasztok, utólagosan szerelt már be valaki tempomatot W202 CDI-be? Találtam egy remek kis leírást - https://bit.ly/2D535cp - ami alapján nagyon egyszerűnek tűnik, én be is szerzem ezek alapján az alakatrészeket, hétvégén látok is neki :) Tapasztalatokra lennék kíváncsi, valamint gondolom ez nem lesz elég, tudtok ajánlani olyan embert aki ezt be tudná nekem kapcsolni a motorvezérlő egységen? elöre is köszi
W203 tulajokhoz lenne egy kérdésem. Nektek milyen a fék hatásfoka? Nekem elég keménynek érződik a pedál és keményen bele kell lépni, hogy fogjon, de ilyenkor se érzem azt, hogy "bele állna a földbe". Annyit észrevettem, hogy hidegen a fék felengedéskor és kúszás megfékezésekor nyekeregnek a fékek.
Betét újszerű benne, tárcsa pedig tűrésen belül van még.
Apósom hűséges 19éves ( 220cdi automata ) w203-asa az alábbi hibát dobja be.Én az abs-re gyanakodom, enyhén haladásnál mintha a hátsó fékbetét súrólná a tárcsát. Bár ha nem tévedek itt a sperr diffi szerepét a hátsó fék látja el. Mi lehet a hiba? Abs tömb, vagy fékbetét kopás?
sziasztok, a napokban jelzett a kocsi hogy alacsony a hűtővíz, szépen utána is töltöttem, de az kicsit megijesztett hogy megevett 1 liter fagyállót.. elkezdtem vizsgáltatni, meleg motornál ha kinyitom az olajbetöltőt enyhe fehér füst száll fel. Ez mire utalhat?
Sziasztok! Évek óta nem jártam erre, de mától újra találtam autót a kulcstartómhoz. Ugyan nehezebb, öregebb, és sokkal lassabb a bálnánál, de talán még jobban vigyorogtam az első utamon vele.
Uraim! A megoldás: ismét ellenőrizve a vezérlés. Ok! 1mm-es kilágyított tűzkarikával összerakva minden füstölés megszűnt már csak a finom hangolás kell.
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat! DDDDDD....
Egy garanciális E-t vettem kint és a Connect me csatlakozás miatt egy szervizbe be kell mennem. Ráadásul tényleg kell majd itthon egy hivatalos szerviz, ami vagy a Pappas, vagy a Jász-Plasztik lehet. A biztosítóm viszont lebeszélt a Pappasról, hogy állítólag arrogánsak és iszonyat vastagon fog a ceruzájuk. Ami furcsa volt, hogy felhívtam pénteken őket, kértem az alkatrészboltot, ahol a 4. próbálkozásnál rámcsapták a telefont. :) Szóval eddig jól állunk. Valakinek valami tippje a kettő közül esetleg?
Majd számolj be, hogy sikerült-e, nekem egy darabig keresgetni kellett, hogy hol hozza fel a korábbi szervizeket, de valószínű csak én vagyok béna! :-)
"A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabott ki bírságot, több mint 21 milliárd forint értékben"
Ez nem nagyon látszik az utak minőségének javulásában. Gondolom, elfogy a pénz a stadionok fenntartásán. :-((
Szervizkönyvre azt mondták, hogy már elektronikus, de csak a náluk végzett szervizeket tudták megmutatni.
Szia, elvileg, ha beregisztrálod az autódat alvázszámmal stb. a mercedes-benz.hu-n, akkor az összes korábbi szervizét meg tudod nézni, amit bárhol a világon elkövettek a forgalomba helyezés óta. (Nyilván a márkaszervizekben elvégzett szervizelést). Az enyémnél működik, 2013-as évj.
Markaszervizben vettem, egy év Milletoile garancia. Most kapott olajcserét (mielőtt átadták). Szervizkönyvre azt mondták, hogy már elektronikus, de csak a náluk végzett szervizeket tudták megmutatni.
Sanszos a 8.5J. (Korábban feltöltött képéből kiindulva elvileg az a gyári) amugy a 8J re is felmegy neki a 275. De ha jó meg gumi akkor fogyassza le róla a mintát idén és ráér jövőre kigondolni ;) :P
Nem, de volt Lorinser nicknevem, és általában mindig volt 1-2 dolog a kocsin ami lorinser. A kedvenc merciket tuningoló cégem, ezért valamilyen módon mindig kapcsolódtam hozzá :)
Két hete már volt kérdésem a CLS 320 CDI felni-abroncs ügyben, de meggyőzetetek, hogy a 18-as felnit nem szabad 17-re cserélni.
Most nyári gumikat kell vennem, hatalmas a kínálat, óriási árkülönbségekkel, de az egyik gumis oldalon van egy figyelmeztetés, hogy ennek az autónak nem egyformák az első és hátsó kerekei. Nevezetesen elől 245/40/18 hátul pedig 275/35/18 kell legyen. Most mindkét helyen 245/40/18 van, ez így most jó, vagy nem jó, vagy csak tudatlanságból lehet így, mert én ezzel vettem az autót? Ha most hátulra megveszem a gyári méretű 275/35/18-at, az jó lesz erre a felnire? Ki van otthon ebben a kérdésben?
Nagyon jó! Ugyan úgy fékez bár ezt pontosan mérni kellene, ugyan úgy kopik ezt azért nagyjából látom, nulla fékpor ezt nagyon is látom csak emiatt vettem, olyan tiszta a dísztárcsa bármikor mint a sima betéttel alapos felnisavas mosás után. Nekem már szerintem csak ez lesz. Hátra sajnos nekem nem kapható ott van is egy kis fékpor. Sípolt az elején de szerintem az a hátsó sima volt de az már abbamaradt. Új ATE tárcsával tettem fel nem tudom ez számít e. TRW nek is van ilyen de azt nem próbáltam.
Örömmel jelentem, hogy már 5 napja Mercedes tulaj vagyok. Egy 2012es C207 (rombuszlámpás E coupé) boldog gazdájaként.
Elég alap gép, 2.2 dízel 170ló, automata, fekete kívül-belül és üvegtetős. Imádom ahogy leengedett ablakkal, nyitott tetővel siklik a napsütésben. Persze nem egy kabrió, de csodálatos gépsárkány.
Remélem kevés bajom/kérdésem lesz és majd hasznomat is veszitek.
TRW féktárcsa + TRW betét (első kerék) W210 kombi, nem visít, semmi hangja. (kivéve hátrafelé guruláskor, akkor nyikorog kicsit, dehát az ritkán van, annyi belefér :))
Ezek közül nincs olyan ami nem ajánlott. Egyedi darabok lehetnek rosszak bármelyikből. Én ate t teszek mindig mindehova. Ate keramik betéttel és akkor fékpor sincs. Én még be szoktam járatni ahogy a papírra is rá van írva. 500km finoman.
Igazából a fékhatással semmi baj sincs, de ez a visítás az őrületbe kergeti városban. Megpróbálom a pasztás módszert, hátha segít rajta. Pedig már több ezer km ment vele és nem lett jobb. ATE, Bosch, Textar vagy Brembo tárcsákat találtam jó árba. Ezek közül melyik az ami nem ajánlott?
Üdv az Uraknak! 124-es kézi sebességváltó kulisszáját lehet kenni valamivel? Érdemes? Hátramenet keményebb csak, de az Asszony az 5.et is nehezen kapcsolja kiskezével. Én zsírsprayre vagy wd40-re gondoltam, tudom más a kettő, ezért kérdezem. Esetleg alulra milyen cikkszámú persely-vagy gumi kell a rudazatra? Köszönöm a segítséget előre is. Ja és továbbra is érdekelne a motortartó bakok színjelölése esetleg.
Anyósomnak vettünk egy W169 A150-et CVT váltóval, Elegance kivitel elől hátul tolatóradar stb.
Volt benne rizikó mert produkált néhány hibajelenséget, de szerencsére fillérekből hibamentessé varázsoltuk. Nem volt komoly baja.
Az a kocsi nekem kellemes csalódás. Egyetlen hibája, hogy a 190cm-hez igen rövid az ülőlap, de nem is én használom. Belül tágas, csomagtere sem kicsi, futómű fékek is rendben vannak. Használat közben érződik rajta, hogy prémium termék. A Mama nagyon meg van vele elégedve. :)
A 2011-től W204-be szerelt M276-os motorral + 7G-TRONIC PLUS váltóval kapcsolatban továbbra sincs senkinek jó/rossz tapasztalata? Túl sok nem lehet belőle az országban.
Bocsánat., az előző automataváltó-eladás kapcsán írt bejegyzésből kimaradt a típus: az aut.váltó egy A-osztályos, 2001-es évjáratú autóhoz tartozik. Köszönöm.
Sziasztok, tökéletesen működő automata váltót (kipróbálható) kínálok eladásra, 2001-es 1,7 TDI Merciből. A kocsi üzemképes, a váltó kipróbálható Óbudán. A szerelőnk szerint az autó kora miatt már nem érdemes költeni rá, futómű és fékjavításra szorul. Ezért a jól működő váltót szeretném értékesíteni, ha szükség lehet rá más autó esetében. Érdeklődni: 06209355055 -ös telefonszámon lehet. Üdvözlet !
Sziasztok, 2005-ös W245 B200CDI 722.800 CVT váltó betegeskedik 266000 km után.
Segítséget szeretnék kérni hibás alkatrész keresésére, hogy feleslegesen ne cserélgessek ki mást! ;)
A jelenség: indítás után megy előre és hátra is, de tovább nem vált hanem 2 és 3 között ugrálgat fel le a váltó és eközben égeti a váltóba a friss olajat, szaga is van ha megállok. Ezután le kell állítani és újra indítani, hogy ismét bármerre mozduljon mert már nem vált vissza 1 be másképp(ez 2-400 méteres szakaszon történik mert használhatatlan közlekedésre).
OBD2 hibakódom nincs. Váltó olaj + szűrő cserélve, olajszint melegen járó motornál P-be beállítva. Szolenoidok egyenként leellenőrizve; hidrotömb szétszedve, kipucolva és nem repedt a szokásos helyen. Láncon nem látom, hogy kopott vagy szakadt lenne és az olajpumpa is felveszi az olajat. Sebességbe rakva fékezés mellett a wandler 2000 fordulat felé nem engedi a motort inkább még fékezi is(valamit olvastam neten ilyenkor a wandler jól működik)
hidrotömböt leszedve az alsó(wandlerrel összekapcsolt) variátor szíjárcsát(tengelyt) előre hátra kicsit forgatva a felső variátor szerkezetében valami kicsit kopog, kotyog????
Nem ránt máig se ha bármelyik sebességbe rakom és kúszik fék nélkül, előre hátra amint azt kell.
Előzményem nem volt csak télen hideg váltóval 1-2 km-ig nem váltott el csak 3200-nál és leállításnál koppan egyet (mintha kettős tömegű kattanna)
Gyanítom váltóban a kopó tárcsák égnek és csúsznak, mert kisebb kormos darabkákat is felleltem az olaj többszöri leeresztésénél vagy a természetes elhasználódás, esetleg valami tömítetlenség vagy szűrő, cső, olajjárat dugulás miatt nincs megfelelő nyomás a tapadásukhoz(összeszorításukhoz)?
Mindezeket laikusként kérdem (nertől informálódva)mert ha nem én újítom fel a váltót gazdasági totálkár volna a ráfordított költség :( Már minden cserélve az autón két éve mióta nálam van és teljesen rozsda és füst mentes így nem érett meg a bontásra, legalábbis én még minimum 6-8 évig használnám. Mert szeretem :) Várom az építő válaszokat megoldásokat, mire számíthatok, mire figyeljek és mik a tapasztalatok ha én javítanám a váltót. Köszönöm!
Indítási problémám van a c200 CDI-mmel (2003-as w203).
Kulcsot beteszem, EIS felismeri, kioldja a kormányzárat, elforgatom a kulcsot, minden fény normál üzem szerűen kigyúl, front SAM-ben valamelyik relé kattan, izzít, de indítózásra nem csinál semmit. Nem halványodik el a fény sem ilyenkor (fényszórót felkapcsolva sem), solenoid sem húz be, nem próbálkozik az indító motor sem, csak áll.
Pár éve csinált ilyet, 1-2 nap után megjavult magától. Most megint csinálja, akksi leköt, majd visszaköt nem segített, biztosítékokat végig néztem de épek.
(Az akksi újszerű, fel van töltve, de nem is olyanok a tünetek mint amikor lehervad indítózás helyett)
Van valami trükk, vagy hívjam egyből a trélert? Valaki tud megbízható helyet, ahol erre tudhatnak megoldást?
Első próbának bepasztáznám a betétek hátulját. Van textar paszta erre. A textar leírás szerint is kellene. Mondjuk az ATE nekem sivított a paszta ellenére de párezer km után abbahagyta.
Sziasztok! Ki milyen féktárcsát ajánlana W203 220CDI-re (nem amg, hanem sima)? Öcsém BMW-re Textart vett, de úgy visít rajta kis sebességű gurulásnál mint állat, nem szeretnék így járni mert nagyon idegesítő.
Na megtörtént a szelepszár szimering csere. Minden a helyén, vezérlés , porlasztók beszámozva. Összerak , indit, indul, koromfekete füst. Ilyen még nem volt, minden más változat. Egyetlen a változó a tüzkarika 1mm helyett most 2mm mert ez volt! Lehet?
Átnézetem vele az egészet. Ismeri is az autót, 3 éve ő csinált rajt egy elég nagy szervizt.
Persze, a váltó miatt van, meg hogy 8 szelepes. Igazából nincs is ezzel semmi baj, csak sokszor cserélünk az Asszonnyal, és a Clio után nagyon fura, hisz az 16v, 980 kg, 98 Le. De mondom, tök jó ez, csak meg kell szokni. Ma is kirándultunk vele egyet, jól bírta a hepe-hupás utakat, volt kis erdő is. Megnyugtató a vezetése.
"... kb minden 10. indításkor van 2-3 másodpercig egy közepesen erős hang a motortérben. Az meg talán önindító lehet? "
Az nem valószínű. Az 'A' osztályú Merciknek meglehetősen zsúfolt a motorterük, lehet, hogy valami időnként összeér az indításkori rázkódástól. Azért ha már úgyis szerelőnél lesz az autó, megnézheti az önindítót is. Az ilyen 2-3 másodpercig tartó zajok forrását amúgy nagyon nehéz felderíteni.
Annyi csak a furcsa, hogy legtöbbször egyel kisebb fokozatot kell választani a hasonló teljesítményű eddigi autóinkhoz képest.
Ez nem a teljesítménytől függ, hanem a sebváltó áttételezésétől. Az 'A' osztályú Merciknél ebben a tekintetben nem igazán kényeztették el a tervezők a leendő tulajokat....
Tisztelt Fórum, ujfent meghirdetem, hogy van két db, original A 124 orcsillagom eladó. Eredeti gyártmány, nem ujkori kinai müanyag. Ugyanakkor keresnék A 180 hoz müszerfalon található visszajelzésekhez magyarázatot, magyar nyelvű kezelési könyvet megvételre vagy másolás erejéig és érdeklődnék tud e valaki a menü magyaritására valami lehetőséget, szakembert.
Tudtommal ilyen jellegű tipushibája nincs . Ha másképp nem találod az okát akkor szép sorban szedegesd ki egyesével a biztiket és mérj. Amikor megszünik a nyugalmi állapotú (kb 100-150 mA lehet) áramfelvétel akkor már csak annyi dolgod van,hogy megnézd mit táplál ez a bizti.
Jellemzően rádió,ha nem gyári,esetleg belső világítás,csomagtér villany,de bármi lehet.
Mercedes A140 automataváltós autómban 4-5 nap után indítás képtelenre merül az akksi. Mondjuk nem csoda, mert üresjáratban valami szívja 1.6 amperrel. Nem tud valaki ennél a típusnál olyan hibajelenséget, ami ezt okozhatja? Ha nem muszáj, nem vinném szerelőhöz az autót, mert mindennapi használatban van.
Ez 14 éves, és 15.000 km-enként vitték olajcserére. Mivel 222.000 van most benne, kb évente volt ez. Nem hallom a lánc hangját, de 2 hét mulva viszem termosztát cserére, akkor megnézetem azt is.
A termosztát hibáján kívül( városon kívül visszahül 70-re) még annyit vettem észre, hogy kb minden 10. indításkor van 2-3 másodpercig egy közepesen erős hang a motortérben. Az meg talán önindító lehet?
Továbbra is nagyon szeretjük, nagyon kényelmes, ügyes a városban. Nagyon jól van áttételezve, kimondottan fürge. Annyi csak a furcsa, hogy legtöbbször egyel kisebb fokozatot kell választani a hasonló teljesítményű eddigi autóinkhoz képest. Váltó, futómű, kormányzás, összeszerelés nagyon jó.
régebben kérdeztem itt, hogy mi lehet az, hogy mikor leállítom az autót, érzek egy kis rántást a biztonsági övön, meg hallok is egy kattanást. Nem jött válasz, erre minap belefutottam egy doksiban, ahol pont ezt magyarázzák el: ez egy kényelmi funkció: ha elfordítod a kulcsot és be van kapcsolva az öv, akkor gyengíti az öv feltekerő erejét, hogy kényelmesebben tudjál mozogni az ülésben. Mikor leállítod az autót, akkor pedig visszaerősíti a feltekerő rugót, így gyorsabban feltekeri az övet mikor már nem használod. És valóban, kipróáltam, érezni lehet hogy könnyebb/nehezebb az övet húzni (azaz erősebben tekeri fel).Miket be nem raktak már akkor...
Rááadasul a hátsó öveknek is van valami speciális tudása, a gyerekülés berakása érdekében, valami hogy ha teljesen kihúzod és még csinalász valamit, akkor nem tekeri vissza magát, hogy könnyebb legyen ülést rögzíteni, majd valamit csinálsz, akkor kezdi el feltekerni. Erre már nem emlékszek pontosan.
Azt nem tudom, hogy mennyit bír a lánc, mert az nagymértékben függ a használat módjától is. Városi forgalmi viszonyok mellett nagyobb a lánc igénybevétele a gyakori fel-le váltások miatt. Én leginkább városban használom az autót, ezzel együtt a 18 éves járgányban 250 ezer kilométer után a szerelőm szerint a lánc állapota alapján még jó ideig nem kell cserére számítanom. Viszont mivel főleg télen sokat áll az autó, nem a megtett kilométer szerint cseréltetem az olajat és a levegőszűrőt, hanem minden tavasszal.
Felszereltségben van tiltott párosítás a Japán export miatt az biztos. Simán kapott magyar rendszámot a japán és német után. C55 AMG W203. A navit megkerdeztem, szerintem ebben a szériában hiába azonos az előlap, más a gyártmány piactol függőben. A W211-Ben egész biztosan.
Első körben én is ennyit vettem észre - angol feliratok, szervizkönyv egy része japánul másik része angolul kitöltve, de gyárilag bal kormány, KM/h műszerfal, na a navi nem tudom pl működik-e.
De ilyenek, hogy kipufogó (Emisszió miatt), vagy hűtő ? Teljesítmény ?Egyébként egy C215, ABC futómű rulez :-) Egy ismerősöm szeretné megvenni az autót.
Ma vettem észre, hogy mintha jobban vibrálna a motor az autóban, és megnézve eléggé reszketnek a motortartó bakok. w124 200d-re keresve az unix feldob mindenfélét, látom sokan ajánlottátok a Lemförder márkát, de van ellentábor is. Unix oldalán színjelzéseket is írnak, ennek mi a jelentősége? Febi, Ruville jó lehet még? Esetleg más? Előre is köszönöm ha segítettek.
Tisztelt Fórum. Érdeklődnéh, hogy A 180 CDI tipusu 2006 os autóhoz nincs e valakinek magyar nyelvű leirása, akár kölcsönbe egy fénymásolás erejéig? Érdekelne még, hogy a menü magyaritására van megoldás?
w210 futómű melyik hátsó oldal pálcáit, szilentjeit kell cserélnem sürgősen, ha bal kanyarban nem, jobb kanyarban hajósan imbolyog? ( tudom párban kell cserélni, de 4-5 éve egyik oldalt már cseréltem mindent )
Kérdésem lenne, hogy w124 200d hűtőventillátor csapágyat próbált-e már valaki cserélni? Az enyém elfáradt szétesett sajnos, és a porvédőn nem látom a csapágy első számát egy sérülés miatt csak annyit hogy .202 2RSN. Ki lehet venni a műanyag lapátból?
Ilyen típusú Ate lapát, 1022001123 cikkszámmal. Köszönöm a segítségeket.
Sajnos eljött az idő hogy a 210 kombi kasztniját ki kelljen pofozni.
Kérdésem, szerintetek van rá (nagy) esély hogy első ajtót (esetleg sárvédőt, bár állítólag 20ezer körül van az új utángyártott ebből, szóval ez nem lényeges, inkább az ajtó a lényeg) rozsdamentesen bontóban találjak még? Ezüst szürke szín, ez gyakori szerencsére.
Az attól függ, hogy a féltengelyed kihajtásra csatlakozik, vagy bele dugós a difibe. Az utóbbi esetén igen, cserélheted levétel nélkül, de a féltengely kivétele sem olyan egyszerű.
Nekem amúgy mindegy a fogyasztás( 2 hetente 110 km szülőkhöz, nyáron párszor Balaton+1 horvátországi nyaralás, azaz kb 5000 km/ év) de kicsit többre számítottam.
Szépen karbantartott autó folyamatosan 15 ezrenként volt olajcsere. Azt nem tudod, hogy normális olajcserék mellett mennyig bír a lánc? Jelenleg nincs hangja( hat hét állás után sem volt).
Megkeresem majd az első tulaj férjét, hozzá fogom hordani szervizelni. Nekem csak Rönó/ Rover specialistám van.
Egy hosszabb autópályás úton - mondjuk Horvátországba és vissza... :-) - lesz az még kevesebb is.
Örülök, hogy van egy fórumtárs, aki hozzám hasonlóan teljesen elégedett a sokak által lenézett kis 'A' osztályú Mercivel. Nagyon meghálálja a rendszeres olaj- és szűrőcserét, és átvizsgálást. Legyen benne sok örömöd!
Maradt a gépből w210 300TD-re való 1 db vadi új kis vékony ékszíjam, bontatlan, a 2 ventillátort kötné össze. 1 db 2,2 kw-os nagy indító motor, ( a gép a kisebb, 2 kw-ost kapta) , aminek az a baja, hogy hidegen indít, de meg langyosodva csak nyöszörögve indít, de kívülről szép állapotú, felújítást igényel, nem néztem, mi van vele, bendix biztosan jó. És egy darab bontott egr szelep, ami állítólag működik, ez nem került beépítésre. 1 db izzítógyertya, új, bontatlan. (5-öt sikerült csak cserélni, de a 6-odik pont jó volt)
Van még egy szervószivattyúm is, amit cseréltem, mert szerintem elgyengült, de az is lehet hogy jó, nem tudom mi volt a baj, mindent kicseréltem a hidraulikus rendszerben, nem totó-lottóztam.
Postaköltség fejében vihető, csak egyben, ha valakinek kell a fórumról, szívesen elküldöm.
Az alábbi autókat töltöttem már vele, saru levétele nélkül:
-Clio 2000 1,4
-Astra H 2010 1,4 2009 1,6
-Mazda 323f 1999
-Rover 75 2003 2,0v6
Eddig sosem volt gond, de ezt nem mertem, azért kérdeztem. Működik jól az akksi, de szeretném néha tölteni, mert sokszor 1-2 hétig is állni fog.
Amúgy ma mentünk vele egy 150 km-es karikát, és nagyon pozitívak a benyomásaink. Szinte feleslegesen nagy belül, tökéletes a csomagtér mérete, jó a futómű, és ami a legmeglepőbb, teljesen elég a 95 Le. Pont jól van hangolva. A fogyasztás is jó, 6,4 lett.
Búcsúzni jöttem. Köszönöm szépen, mindenkinek a sok-sok segítséget, az évek alatt. Sikerült olyan állapotba hozni a w210-emet, hogy megfelelő csere alap lett. Tudom, látom, hogy bizonyos oldalakon, 3-400 ezerért hajigálják ki őket, még az újabb, kevés fogyasztású cdi-ket is. Sajnos, a rozsdásodás hajlam miatt kényszerültem megválni tőle. A kasztnis, nekem nem a barátom. Nem szeretnék még egyszer hozzá kerülni, egyikhez sem.
Inkább legyen motor, vagy akármi hiba, csak ne a kasztni, mert már a tető is rügyezett, pedig alig megyek egy évben 6000 km-t. Francia bálna lett az utód, 14 éves, szalon állapotú. Taxi is volt, motorcsere is volt benne, a taxis utáni tulaj 600 ezret költött rá, szinte új állapotú az autó. El leszek vele, egy jó darabig, szerintem. Semmi rozsda.
Csere szőr a szőrén történt, szerencsém, hogy fórumos szakmai segítséggel, ezúttal Köszönet Csabais mesternek, és Zoli550-nek, kicseréltem az önindítót, amitől szinte új állapotba került motorikusan. (pöcc-röff) De köszönet magának az autónak is, fene a pofáját,, mert nálam az eltöltött 3 év alatt egyszer sem nyitotta ki a tetőablakot, hiába próbáltam,, aztán amikor elvittem "vágóhídra" cserélni, akkor meg azonnal!! , nyitotta-zárta, bukóra tette, visszacsukta, szép csendesen a tetőablakot, a leendő gazdájának. Én ilyet még nem láttam.:)) Évente vagy 5-6x próbáltam kinyitni, vagy valami, de semmi. Ott meg egyből ment, még csak nem is erőlködött a villanymotor, meg a mechanika!
Ha nem nyitja ki, srác már vissza farolt volna a cserétől, szerintem. Így okés volt a buli, igaz buktam ezen az autón, de nem olyan sokat. Off, az új autó, pár kép. Sziasztok, mindenkinek sok-sok balesetmentest és minden jót kívánok!
Szia Urak! Hátha egyszer valaki hasznát látja: W204 (S204 kombi, 2013.04.hó 125 kW, automata) autóm diffijében cseréltünk olajat. Én kérdeztem korábban, hogy mennyi megy bele, akkor nem jött egyértelmű válasz, nos, egy liter nem elég, kb. 1,2 liter ment bele, tehát meg kell venni két "üveggel"!
Én nem ismerem ezeket a problémákat, egy W126-om van 1986-ból, és az is marad, a fiatal kocsikhoz meg csak sok szerencsét és kitartást tudok kívánni minden autós társamnak :D
Értem, de egy konkrét töltőről szólt a kérdés, amivel viszont lehet a helyén tölteni az akkut. Persze csak szerintem! Én olyat használok a motoromhoz és néha a kocsihoz is.
Csak kulcsos rész van 5-15000 között. Érdemes olyat venni amibe át tudod a chipet tenni,nagyon fullost csak gyáriban kapsz nem tudom mennyiért. Szedesd szét,lehet a ház is hibás,stb.
A rádiót biztosan újra be kell állítani. Lehet, hogy az első indításkor az óracsoportban az egyik visszajelző égve marad, mint a 170 CDI-n, de menet közben két-három perc múlva kialszik, és akkor is, ha elindulás előtt jobbra és balra ütközésig fordítod a kormányt.
Gyújtáskapcsoló zárbetétet kell cserélni. Az én nejem G Astra-jában tavaly kellett cserélni, valami 3500- volt unixnál egy új betét és 5000-ért cserélték ki úgy, hogy át is rakták a régi betétből a lamellákat. </off>
Nem törvényszerű, hogy ha nem digitális töltőt teszel a kocsidra, akkor tuti meghal valami, csak a kockázati faktor sokkal magasabb. Vannak kocsik amik föl vannak szerelve további egyenirányítóval az aksi után, de nem általános. Igen, felejthet el dolgokat aksilevétel esetében.
A nejemnek a W124 után egy OPEL Astra G vettem, mert ő egy igazi kis városi autót akart.
Na ez nem az.
Viszont most előjött egy érdekes hiba, miután beállt délután a garázsba, leállította a motort, és onnantól kezdve nem lehet bedugni a slusszkulcsot, le van zárva a bemenet, viszont a kormányzár nem akadt be, mert a kerekeket simán lehet fordítani, jobbra és balra is.
Ha valaki találkozott már közületek ilyennel, szívesen venném a véleményét.
A 211-emre ratettem a ctek töltőt csak úgy parasztosan, mert nem tudtam leszedni a sarut szerszám hiányában, egy este alatt nem is töltötte fel 12.8 V nap jobban. Rá 2 hónapra kiszerelve meg simán feltöltötte. 14.4 V-ra ua. a töltő kb. azonos idő alatt. Utána olvasva angol fórumon, azt írták, hogy van valami külön akkufigyelő egység és az szólhatott bele a külső töltésbe.
Elvileg nem szabadna réginek lennie, ennek ellenére cserélni fogom, mert közben olyat is csinál a kocsi, hogy ha már csak 8-10 liter körül van benne üzemanyag, nem indul a motor...
Őőőőő izé, nem egészen :) Egy csepptöltő rendben van, de egy trafós töltő esetében hamar baj történhet, Visatone kartárs teljesen jól leírta a lényeget :) Vannak töltők, mint pl az említett cseptöltők, amik már tudják a szabályzott egyenáramot, de azok drágák, és ráadásul a potenciális felhasználó nem is tudja mi jó, és mi nem, így csak az történik, hogy leveszi a garázs polcáról a kis töltőjét amit akciósan megvett az obiban, vagy bárhol, és már csipeszeli is föl :) 10 átlag felhasználóból 9 csak venni akar egy töltőt, néz valami elfogadható árút, és annyi. Egy olyan töltő ami nem veszélyezteti egy modern új kocsi elektronikáját, 35+++ezertől indul, így a legtöbb ember számára sokkal vonzóbb a "savas és zselés akkumulátorokhoz egyaránt alkalmazható" felirattal ellátott, mondjuk voltmaster (csak kitaláltam egy nevet) töltő 7990Ft-ért.... :) Mi pl a műhelybe 60ezer Ft-ért vettünk töltőt, nem viccből :)
Azt hiszem, mindenik MB autóban feltűnő helyen van egy piros eltolható fedelű főbiztosíték, ami a pozitív kábel első , akkuhoz vagy 20-30 cm-re eső megszakítási lehetősége, Ezt eltolod, töltő + csipeszét ráteszed, a negatívval meg fogsz testet valami fényes csavaron.
Lehet, de nem tanácsos. Az akkutöltő ugyanis nem tiszta egyenárammal tölt, hanem "lesimított" váltóárammal, amiben lehetnek kisebb-nagyobb feszültség impulzusok. Minél egyszerűbb (olcsóbb...) az akkutöltő, annál nagyobb ennek a valószínűsége. Ezeket az impulzusokat ugyan elvileg felveszi az akkumulátor, de ha mégsem, akkor komoly károk keletkezhetnek az autó elektronikus rendszerében. Én semmiképp nem próbálnám meg.....
Ó, komolyabb gyorsításoknál sincsen gond, csak tényleg végsebesség felé, 4000 közeli fordulaton. Plusz azt vettem észre ilyenkor csak padlógázon sikerül ezt produkálni, ha kicsit visszább veszek, elvan a kocsi.
Chipelve vettem, lehet hogy az van rosszul megírva, és túlnyomást generál ilyenkor?
Én is gondoltam már rá, hogy talán valamelyik w211-es kardánja jó lenne rá. Meg láttam videókat, ahol a hardytárcsa után nincs is rezgéscsillapító, annak szerintem alapból hosszabb a kardánja is kb. 3 centivel ....vagy nem tudom, de ezek a bontósok sem nagyon segítőkészek. Mindegyik azt mondja, hogy vigyek mintát, de hová vigyek mintát, ha nekem nem az a méret kell ami most benne van. Mikor mondtam, hogy mérjenek nekem egy kb. 80 vagy 82 centiset, akkor mintha meg akartak volna ölni, pedig megadtam az osztókör és a ricni átmérő méretet is, csak le kellett volna mérni ossszt ennyi.
Szia, köszi a választ! Nem tudod, hogyan tudom megállapítani, hogy hol lehet a bibi? Most várok a netről bluetoothos OBDII olvasóra, az segíthet? Ha hétköznapi használatban nem észrevehető a hiba, lehet így használni az autót, vagy nem érdemes és minél előbb utána kellene, hogy járjak?
Üdv! Tegnap elhoztuk a kocsit(2005 A150). Minden OK vele. Mivel sokat állt mostanában, szeretném feltölteni az akksit. Azt tudom, hogy hol van, de lehet ezt a helyén, bekötve tölteni? A töltő XS Lidl okostöltő.
Akkor ki kell venni, és vinni magaddal, nem feltétlen kizárólag 202-höz kell keress, legyen bármié, a lényeg, hogy a csillag osztó kőr, a ricni méret, és a hossz megfelelő legyen. Ahogy nézem egy 80-82-es már bőven elég.
Ami most fent van az 77 centi. akármelyik bontonál voltam mindegyikbe a 77 centisek volt csak, pedig az auTóm egy sima tucatmerci w202 2,2d manuális váltóval, semmi extra szerintem. Szóval ezért nem értem hogy miert nem talalok bele hosszabb méretű első kardánt.
Sziasztok, hétköznapi használatban nem vettem észre hibát, viszont meg akartam nézni mennyit bír az öreg lány, és ha padlózom ötösben, több másodperces magas fordulatnál vészüzembe áll a kocsi, újraindítás után újra minden a régi. Mi lehet a gond?
Olvastam különböző helyeken, hogy a változó geometriás turbóknál leragadhat a geometria, de tudtommal ez nem változó geometriás.
csabais, értem......és az hogy lehet, hogy cikkszám alapján rajta van a bele való hardy tárcsa a rezgéscsillapítóval és rövid a kardántengely. Először azt hittem, hogy a kardántengelyből van több méret és mivel az enyémben bontott van így a rövidebb van benne, de tegnap végigjártam Budapesten négy bontót és mindenhol azt mondták, hogy csak ez az egy méretük van, pont az ami az enyémben is van, és alvázszám alapján a jó méret van benne az enyémben is. van valami alkatrész ami kimaradt volna az enyémből és ezért nem ér addig a kardán ameddig kell???
2 gyerek van, 7 és 10 évesek. Magasak, de vékonyak, mint mi. A próbaúton mikor a feleségem vezette hátra ültem melléjük, és elfértem. Szóval a méret nekünk tökéletes.
A többi is rendben van.
Ma este elhozzuk. Nagyon beleszerettünk. Nagyon régen vezettem Mercedest (egy manuál +egy automata 190D-t, meg párszor egy S320 cdi-t), de nagyon meglepett, hogy egy 15 éves kicsi is ennyire durva minőségi ugrás az előtte próbált más márkájú autókhoz képest.( azonos áron).
Például a hátsó ülésekre, ha két főnél nagyobb a család. Bár valamivel jobb az utastér kialakítása, mint a korábbi A osztályú kis Merciknél, azért nem árt, ha a családtagok kipróbálják a hátsó ülést, főleg, ha magas növésűek, és/vagy testesebbek... :-) A kormány bajuszkapcsolónak feszesnek, "pattanósnak" kell lennie; ha bármilyen irányban laza, akkor hamarosan komplett cserére szorul.
A 2002 előtti A osztályú Merciknél a klímakompresszor közvetlen szíjhajtású. Ha az újabb típusnál is az, akkor tapasztalatom szerint ennyi kilométernél már fel kell készülni a klímakompresszor cseréjére, főleg, ha már egy kis odafüleléssel az utastérből is hallható a hangja. Érdemes alaposan átnézetni a hosszbordás szíjat és annak hajtási rendszerét (a görgőket és a vezetősínt), a generátor szíjtárcsáját és csapágyazásának az állapotát.
Sokan lenézik az A osztályú Merciket, pedig a kategóriájában kiemelkedő minőségű, megbízható kis járgány, főleg, ha megkapja a kellő gondoskodást, a futott kilométertől független évenkénti átvizsgálást, olaj- és szűrőcserével együtt.
csáááá szakik! kérdésem, hogy a hardy tárcsa rezgéscsillapítót melyik irányba kell feltenni a hardy tárcsára??? ez a része, ami a beillesztett képen van az a váltó vagy a difi felé néz???? lehet, hogy hülyén tettem fel a kérdést, de én is az vagyok! kössszi szépen a választ és csodás estét ndenkinek! w202; c220d; 95 évjárat.
Sziasztok, angol fórumon olvastam hogy lehetséges W202-be központi kompjútert rakni, w208 műszerfal és multifunkciós kormány kell hozzá. Csinált már valaki ilyet? Vagy látott valaki ilyet?
A 150-est (2005) néztünk ki családi 7végi autónak, évi max 5000 km-re. Mire kell figyelni az általános dolgokon kívül? Magyar, végig szervizelt, 230.000 km, első megtekjntésre kb újszerű.
Még egy kérdést ha megengedsz. Hátsó stabilizátor szilentjei lejönnek a két végén? Mintha ott el lenne lapítva ezáltal szélesebb lenne. És +1 ha ilyen szilentet veszek, ebből is van w124 200d-re több méret? Mert elsőknél amikor kerestem elém raktak kapásból 3 belső átmérőjűt.
Üdv! Olyan problémám lenne, az A 160 2003as Mercimmel hogy menet közben amikor lassitok, ránézek az kilóméter órára megy lefele a sebesség mutató mintha megakadna és aztán 5-10 km/h-t esik 1 pillanat alatt! Vajon valami kontakt hiba lehet? Esetleg összefüggésben lenne az index kapcsoló hibámmal ami balra indexelésnél jobbra rakja ki az indexet? Nem találtam sehol sem ilyen esetet! Előre is köszönöm!
W169 benzines kézi manual váltóval (A150) szokott bármilyen probléma lenni ? Azért kérdezem, mert van egy szép A150 ünk (par hete, hónapja) 160e km első tulajos 2007.12 újszerű belső, külső, motor gyönyörűen jár, futómű feszes, végig Mercedes szalonban szervizelt stb de 3 4 5 ben gázra csúnya vmi kattogó hangja van. (Üresben és 1 ben 2 ben nincs!) Kicsit olyasmi mintha egy bicikli kereket forgás közben egy pálcával fékeznék, : ) ilyen szerencsekerék hang. Szeretném a problémát bemutatni neked és eszerint továbblépni (Kereskedés vissza - reklamál) Szerda, Csütörtök alkalmas lehet első körben, hogy megmutassam a problémát ? Köszönöm. Sz.Attila
Általános jelenség, ne foglalkozz vele, normális. Majdnem mind ilyen, elsők ritkábban, de mivel a hátsó fék csak 70% a mindenkor első fékezési erejéhez képest, nem fényesíti annyira egyenletesen, és megállási nyomok maradnak a betéttől.
Korábban dobtam fel erről képet. Gyári Téli CLS 17es felni A2194010002.
Nekem S osztályon volt. Homokszorni kell meg szinterezni, ha érdekel szólj. Dobok róla mailben képeket. ET18 és ET28
A probléma általános ( lehet), de az alábbi képen lévő féktárcsa az én autóm -W212- hátsó kerekét hivatott fékezni.Nem nézegettem még túl sok hátsó féktárcsát , ezt se akartam, de fényes napsütésben benyúltam hozzá, hogy érezzem , mit fogyott 50.000 km után. Nos , jószerével semmit nem fogyott, de a kopófelületen megláttam ezeket a ..... tán kovácsolási sorját? Mi ez valójában ?
Veszedelmes? Dobjam el ? ( Nem egy übergagyi gyártóé ám!)
( Mentem a városban ezután gyalog , látok egy parkoló B220-ast, szép fényes, alánézek ....az egyik hátsón ugyanez...)
Úgy néz ki, hogy meggyőztetek a felni cserével kapcsolatban. Tehát elfogadom a jelenlegi állapotot, még ha, nem is ez a gyári méret. Igazából én még mindig a bálnába vagyok úgymond "szerelmes", mert még itt áll az udvaron, de ez a kis Qrva CLS akkor is bejön, pedig S osztályra pályáztam. Hozzá kell nőjek, és akkor egy pár leszünk. És továbbra sem szeretnék beleszólni a Merci mágusok dolgába, mert ez piszkosul nem az én területem. De amiben otthon vagyok, bárki kérdezzen tőlem a másológépek lelki világáról, szerelmi életéről, szaporodási szokásairól, és minden egyébről, azt a tudásomat fel tudom ajánlani a csapat szolgálatára. Szerintem nem is vagytok igazán tudatában annak, hogy ez a fórum mekkora csapat! Lehet, hogy többünk csak egyszerű MERCI fan, mint én is, de vannak itt olyan mesterek, akik teljes tudásukkal szolgálják és segítik (a szó jó értelmében) a magunk fajta tudatlanokat, vagy autodidaktákat! Le a kalappal előttetek MESTEREK! Szeretném még a következő 100 évemben is meghallgatni a tanácsaitokat!
W210-n váltottam a gyári 16-ost, nyári 18-ra, téli 17-re. Sokkal jobban mutatnak, szebbek, és én komfortban nem vettem észre akkora romlást, hogy visszacseréltem volna. Sőt, igazából nem is vettem észre romlást....;-)
Nehogymár 1 CLS-re 16-ost tegyél! :-( (Elől tuti nem is férnének el a nyereg miatt.)
Én csak szolidan beleszólok , de a CLS első és hátsó felni nem azonos , nézz be alá, a hátsó felni peremére rá van írva az öntvénybe , egy téglalap alaku kitüremkedésen a belső peremen, hogy csak hátsó tengelyre. Csak óvatosan a feni cserével, ami jó más mercire az nem jó a tiedre. Nézz alá és csekkold.
Most néztem meg a Bálna felnijeit, azok nem 17, hanem 16 colosak, neki az volt a gyári mérete.
Valószínűleg ezen a jószágon már kicsit"furcsán" mutatna egy 16-os felni, de engem az érdekelne, hogy mennyiben változnának meg az autó menettulajdonságai? Nekem az autó egy egyszerű használati tárgy, nem is értek hozzájuk, és nem is tudnak lekötni.
Én több mint 40 éve másolástechnikával foglalkozom, az autóink munkaeszközök, a javításuk a szervizek dolga, és általában elfogadom, amit ott mondanak az állapotukról. De abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itt ezen a fórumon olyan szakiktól tudok tanácsokat kapni, akiknek napi szinten ez az életük. Ez nagyon jó érzés! Maradéktalanul elfogadom, amit ti a sok tízéves tapasztalattal elmondotok egy-egy hibáról, és büszke vagyok rá, hogy egy ilyen "csillagos" csapat "kibic" tagja lehetek, mert piszkosul sokat lehet tőletek tanulni. Talán ez is befolyásolt most, hogy hű maradtam a márkához, mert ahogyan azt leírtam, nagyon szemeztem egy A8-al. És bocsássatok meg, ha netán hülyeségeket kérdezek, de ez is annak szól, hogy megbízok egy ilyen összeforrt szakmai csapatban!
Mindenkinek nagyon szép vasárnap délutánt kívánok!
Ha motorikusan-elektronikusan és a futómű is rendben van, akkor miért ne, főleg, ha tetszik, és csak két-három évre tervezel. De mindenképpen csak egy alapos átvizsgálás és diagnosztika után ugorj bele.
A másfél hete vásárolt W219 CLS 320 CDI autóm gyári gumimérete elvileg 245/45/R17.
Amivel kaptam az 245/40/ZR18, ahogyan az a képen is látszik.
Nem néz ki túl rosszul, de óhatatlanul megváltoznak tőle a jármű menettulajdonságai.
Egyrészt kicsit keményebb a járása, valószínűleg a kanyarstabilitás is megváltozik tőle, és szinte biztos, hogy a kerék felfüggesztési elemeket is jobban igénybe veszi. Szerintetek mennyire lenne érdemes visszaállni a gyári méretre, ehhez másik felniket és gumikat kellene venni, javulna-e tőle a ruganyossága, jobban kímélné-e a kerékfelfüggesztést?
Vagy még egy vadabb ötlet: a Bálnámról megmaradt 4 db gyönyörűen felújított R17-es felnim, és ha arra rátennék egy váltóméretben megfelelőő gumit, az mit befolyásolna? Elvileg még puhább kellene legyen a járása, de stabilitás ügyben már kicsit kétségeim vannak. Ki az közületek, aki már próbálkozott hasonló megoldásokkal, érdekelnének a tapasztalatok? Nálam a cél mindenképpen a kényelmesség felé hajlik, és nem túlzottan érdekelnek az optikai tuning megoldások.
Köszönöm. Ha nincs jelentőssége, akkor inkább a gyári jelleg. Csak az egyik oldali cikkszámát tudtam leolvasni. Van ebből jobbos balos, vagy ugyan az és felcserélhető?
Üdv, szép estét az Uraknak! A képen látható w124 stabilizátorok beépíthetőek w124 200d sedanba, vagy csak második képen látható eredetivel megegyező jó bele? Találok ilyet is olyat is. Másik dolog, ez nekem kicsit lóg, tehát kézzel mozgatható a stabilizátor rúdja. Adhat ki kopogó hangot menet közben?
Megfogadtam a tanácsod és kicseréltem a bal első ABS jeladót (igaz bontottra), de sajnos nem lett jó.
Az ABS lámpát nem tudom, hogy világít-e mert vizsgára ki lett szedve a műszerfal izzó, de egy próbára vissza teszem. Az ABS kockában lévő relék cseréje egy próbát megér, vagy más irányba kellene próbálkoznom? Ha igen akkor mi lenne az az irány?
Azért kértem a segítségeteket!hogy ti mit láttok a kocsival kapcsolatban,mert láma vágyok a mostani Mercedesekkell,nem vagyok teljesen Merci szűz ,de 20éve volt utoljára egy 17éves W123 300TD.-m...
Írtátok,hogy tovább értékesítésre nincs esély,kb-2-3évre tervezem megtartani a jövendőbeli autót,ami végül is csak második kocsi lenne de igy is bele gurul a heti 700km.Nem azt kérem,hogy döntsétek el helyettem,hanem csak annyit,hogy a konkrét példánnyal érdemes e foglalkozni?
Sziasztok! Szeretnék beinditani egy 108 cdi vitot 2002 évjárat ,és ebben aki tud a segitségét kérném. Az autot Belgiumba vettem árverésen, hobbi autonak vettem kis kirándulos kocsinak 900€ volt az ára 223e km -rel.tájékoztatásban az szerepelt a kulcs elveszett és csináltak hozzá egy gyári kulcsot, tanitsa fel , a hiba a következő: gyújtás utána start error ir ki , de a motorvezérlő is log a levegőbe ,tehát azt is piszkálták. Az autot a távirányitó nyitja zárja. Kulcsos 25 e ft ert megoldja ,de nem biztos hogy jó lesz ő ezt mondta mivel a motorvezérlő sem szűz, bár megnéztem semmi gányolást nem látni benne. Azt godolom ki kellene iktatni az imot ha biztosra akarok menn,i na ebben kellene egy kis segitség ,bár találtam a neten egy komplett cuccot ( de az 112 es vitóé ,jó az hozzá ?)vajon hogy oldodna meg ez a próbléma a legolcsobban ? De ha van egy hozáértő és mond előre valami árat megcsináltatnám vele, Pesti vgyok .Köszönöm
1 milliós autónál legyen 2 milliód. Átírás felnik gumik szervíz kis festegetés egy két törött műanyag esetleg egy kimaradt extra beépítése hifi hangszórók. Aztán már ott is vagy.
Azért eldönthetnéd, hogy mit akarsz. Ha mindenképpen régi Mercedesre vágysz, akkor tökmindegy, hogy melyiket veszed meg, mert előbb-utóbb mindnek előjön valamilyen nyavalyája. Ha visszaolvasgatod a bejegyzésedet, láthatod, hogy ezek nem apró-cseprő nyavalyák, hanem nagyon is bosszantóak és főleg drágák tudnak lenni. Egy szétrohadt kasznit persze nem vesz meg az ember, akkor se, ha Merci, de a még egyben lévőknél bármelyiket választod, az ugrás a sötétbe. A rászánt pénzed maximum háromnegyedéből vedd meg azt, amelyikbe első látásra beleszeretsz, és legalább egynegyedét tedd félre arra a szervire, amit a vétel után ajánlatos azonnal megejteni.
202ből volt fent sokaig egy sedan Szegedről,rohadt sokat akart érte a hirdető,nem is kellett senkinek. Most ugyanazokkal a fotókkal láttam kb egy hete és azt írja nem indítható,persze az ára is lecsúszott. Azt nem nézted esetleg,már csak úgy hahun gondoltam elsőre.
Szia ugyanezzel az ETC hibakóddal küzdök,tudsz valami infot nekem mondani... Hol és mit érdemes cseréltetni? Gondolok itt szervízre ahol nem ejtenek át és értenek is hozzá... Köszönöm..
Tipikus rohadás. Menthető... Bár ha mondjuk 9 kilót ér a kocsi én nem tolnék karosszériára 2- 3 kilót ha nem tartom meg sokaig. (Pár év és kezded újra...) Számomra nem őszinte az ilyen tiszta motortér.
850ert hozd el, ha műszakilag ok😉👍
Nekem tetszik. Az óra csoport bánt ezekben,a vitot juttatja eszembe,de ez totál lényegtelen. Rozsda van ez tény,de a másodikon és a harmadikon még több lesz.
W220 320CDI 2004-hez jó a BOSCH 0281002489 cikkszámú MAF érzékelő? Szerintem nem, nincs rajta a termisztor. A gyári ami most benne van F00C2G2068, mi ennek az új megfelelője? A 0281002535 találtam, de ez a komplett házas cikkszám, ha jól értelmezem, csak az érzékelő milyen számon fut?
Extrákban ez sem szűkölködik,de az a szín igen megosztó. Parkolóban fel lelhető darab,mondjuk ezt🙂. Amit tud mindenki ez is egy kompromisszum autó mert vételekor és évekkel az előtt is csupa rohadt dömping volt a hahu,így lett ez,és kész. Később került stanca ezüstje eladásra,azt szépnek láttam,de akkor már nem volt mit tenni.
Már többször leirtam itt is,hogy ez egy 96-os kombi azzal a csúnya vilagos zöld szinnel(vivianit grun),és az összes ajtó alja,küszöbök és az ismert hisztis részek hibátlanok. Természetesen hátul az akku tartó volt már csiszolva,de tényleg redben van. A külső kilincs alatt van egy apró pötty,de nem indult el semerre. Alul már tört le menetes csonk amire a kipufogó hővédőt lehet feltenni,de rohadtul nem aggasztó.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 2008-as w245-öm.
Középen nagy navis. Sajnos nem lehet rajta beállítani az órát. Hiába állítom be, nem küldi el a kormány mögötti kijelzőre. Autószerelő először arra gondolt, hogy kicsúszott kábel miatt, de a kormánykeréken a gombok vezérlik a rádiót, kijelzőt, szóval nem az a probléma.
Üdv. W163facelift hibakódok a közetkezők. Szalagkábel csere kell, vagy más a probléma? Kürt van, esp lámpa nem vilagít. Törlés után is visszajönnek a kódok. Normális géppel olvasva is ugyanezeket írja.
Emlékszem a motor hibádra,nagy szîvás az biztos.202-ből tényleg kevés a jó kasznis. Apamé olyan,de annak meg a motorja gyanús😏. Nézd meg a 190et,ha még megvan.
Azthiszem meséltem hogy elrepedt a motorblokkom a w202-ben. Mivel ilyet még senkin sem látott, senki sem hallott széles-e világon így ez nem feltétlenül tántorítana el.
Ellenben 202 kaszniból kifogni teljesen hibátlant szerintem kvázi lehetetlenség.
W219 CLS 320 CDI-ben ha behal az ajtónyitó rendszer, vagy lemerül az akksi és a távirányító nem nyitja, hogyan lehet bejutni az autóba. Látok a bal első ajtön kulcslyukat, de múlt héten mikor megvettem a vasat, csak két távirányítót kaptam hozzá, kulcsot nem?
Szia, csak írok ha valakinek szintén ilyen gondja lenne az megtalálja itt. Szóval én nem tudtam hogy a csomagtartóban a pótkerék mellett is van egy biztosítékdoboz :D Ott volt a hibás biztosíték.
Utángyártott nagyon puha sajnos, szal. Csak magas gumival ajánlott. Inkább egy foglalkozós gyári...
---Legalábbis a jó magyar utakra. (ha már ilyen "olcsó" a teljesítmény adó) Másik off márkás auto 19es kerékkel 1.5 évente kéri a teljes lengőkar készletet ☹---
A benzines V6-ra írtam a balansztengelyt és a láncot, a V6 CDI esetében ez nem jellemző, sokkal inkább turbó halál, hőcserélő tömítés halál, porlasztó halál (magas fogyasztás tünetek), kipuf leömlők terelőjének leszakadása, szívósor állítótag motorjának halála, DPF dugulás. A porlasztó hiba hajtókarcsapágy halált is okoz, jellemzően az 1-es hengernél (menet irány szerint jobb 1.). Nem árt ha prémium gázolajat kap, érzékeny rá, gázolajszűrő csere kiemelten fontos ennél a motornál, én minden második olajcserénél javaslom, amit én szintén ennél a motornál 10 000-re adok meg, így 20 ezrenként, de 30-nál mindenképpen, és csak gyári, vagy bosch szűrő.