Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34166

Itt kaphatsz pontos választ a kérdésedre: Zárdai István 06-70/946-9450   istvanzardai@gmail.com

Bódvarákó - Tornabarakony között nincs  gond a kékkel. Szabó-Pallag - Bódvaszilas között szintén jó a jelzés, közvetlenűl Bódvaszilas előtt kis eltereléssel kell számolni egy záportározó miatt , javasolt Ny-ról kerülni.

A többit inkább a megyei illetékestől kérdezd.

Előzmény: looksharp (34164)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34165

A Csereháton talán ezen a részen a legjobbak a jelzések nem régen újíthatták fel őket,emellett Bódvaszilastól Tornabarakonyig aszfalt-hegyvidék erdőkkel, majd megint aszfalt a menetrend.

Bódvaszilastól Bódvarákóig aszfalt

Bódvarákón a templomnál balra irány az erdő,jók a jelzések (háttérben a fán is van egy)

Tornabarakonynál ismét erdei aszfaltút,jelzések továbbra is jók.

a zöldet nem ismerem,de az egészen jó állapotú táblákból ítélve ez sem lehet annyira elhanyagolt út

Előzmény: looksharp (34164)
looksharp Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34164

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már szó róla, de azért bátorkodom előhozakodni a témával:

Milyen állapotban vaannak a jelzések az OKT-n Bódvarákó és Tornabarakony között? Jósvafői bázissal megyünk túrázni 3 diákommal. Az egyik napra a Szögliget - Szabó-Pallag eh. - Bódvaszilas - Bódvarákó - Martonyi kolostorrom részt tervezzük. Innen idő és kedv függvényében vagy Szalonnára, vagy Martonyiba, vagy Tornabarakonyba mennénk. (Az utóbbira kicsi az esély.)

Az is érdekelne, hogy milyen a zöld jelzés felfestettsége a kolostorrom ls Szalonna között?

Előre is köszön a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34163

Szerintem mindenki szívesen olvasná a túraleírásaidat!Hajrá!

A régi vicc jutott róla eszembe :igény az vóna rá...

Kérdi a parasztbácsit a riporter:

-Van-e a falujukban nacionalizmus papa?

-Hááát...még nincsen,de igény az vóna rá!

Előzmény: Zete (34154)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34162

Ez igen,ez már beszéd!A munkahelyen olvastam még délután,hangosan röhögtem...ha ilyen humorod van miért nem használod gyakrabban?:-)) (ja,igen úgy jött le amúgy,de nem fontos...:-) )

Ha a pecsét a fokmérő a lurkónak:az egy szakaszra eső legtöbb bélyegző ha jól sejtem a Galyatető-Kékestető szakaszon van,kb két kilométerre esik egy.(Galyatető,Nyírjes,Vörösmarty,Mátraháza,Kékes).Bár gondolom ezt tudod.Elejében nekünk is számított ez,mindig a gyerekek akartak pecsételni,aztán ez elmúlt,később inkább maceráltak a körülményes bélyegzéseimért.

És ez a rész (Mátra) egészen emberi tömegközlekedéssel van ellátva akár Pest felé is.

Előzmény: jzp2107 (34150)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34161

Bezony! Az istálló környékén egy mini arborétum van, ami bár pici, mégis olyan fa ritkaságok is vannak benne, mint pl az általad említett mammut fenyő, libanoni cédrus, kínai cédrus, kanadai fenyő stb stb.

Előzmény: annyi baj legyen (34160)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34160

Lovak: https://picasaweb.google.com/104359071885244490429/DornyayBelaPt1#5622815743196977762

És pár mamutfenyő is akad a környéken:
https://picasaweb.google.com/104359071885244490429/DornyayBelaPt1#5622995358730313474, ha valaki a növéányóriásokra hajt.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (34159)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34159

JZP - mondom, ha lovakról van szó, engem kérdezz. Szépalmán nemcsak a csicsa szálloda van, hanem egy csicsa lovarda is, amihez tartozik egy gyerektábori rész. Ez nem más, mint a fedelessel szemben lévő sztem régi angol boxos részből kialakított szobácskák, a lipicai hét törzs nevével ellátva. Ha jól láttam - idén június tájékán voltam ott - a szobákban van két-három ágy, szekrény, asztalka és annyi. Zuhany, WC közös.

Erre esetleg rá lehetne kérdezni, hogy beengednének-e oda táboridőn kívül.

Előzmény: jzp2107 (34151)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34158

Látom, általad is biztosítva van a következő természetjáró generáció :)

Én különben szeretem a sátrazós megoldásokat, ha sikerül több napra elszabadulnom, és az időjárás is engedi

Előzmény: jzp2107 (34156)
jzp2107 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34157

kicsi szakaszra nem merek vele elindulni, mert egy túra fokmérője mindig az, hogy hányszor kell bélyegezni (természetesen a saját füzetébe ő bélyegez)

korábbi túrákról naná hogy szívesen olvasunk! :-)

Előzmény: Zete (34154)
jzp2107 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34156

ja, ezt is kérdeztem tegnap a kiscsávótól hogy ha majd kéktúrázunk valami melegebb időben, és nem otthon aludnánk hanem sátorban?

azt mondta: whaooo   :-)

Előzmény: annyi baj legyen (34155)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34155

Az Erdők Háza olyan túl sok időt nem visz el, hogyha nagyon alaposan nézegetitek, akkor is legfeljebb másfél óra, viszont november végétől zárva is tart tavaszig. De tetszetős kis kiállítás, pár hete néztem meg.
Szépalmapusztán mi olcsóbb megoldást választottunk a 28ezres szobával szemben:)

Zete Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34154

Gerecse Gyermek-kéktúrás módon:

Dorog-Tokod

Tokod-Mogyorósbánya

Mogyorósbánya-Péliföldszentkereszt

Péliföldszentkereszt-Bánya-hegy (-Tardos)

(Tardos)-Koldusszállás - (Alsógalla)

(Alsógalla)-Koldusszállás-Somlyóvár-Szárliget / 2 nap

Még nem csináltuk, de jövőre így fogjuk.

Ez biztos tök elborzasztó a felnőtteknek, de mi így szeretjük, sőt az utazást is kimondottan kedveljük, nekünk az se elvesztegetett idő :-)

Ahol nem bélyegzőhelyen szakítjuk meg a túrát, ott nem sz*rozunk buszjegyekkel meg ilyesmikkel, hanem csak beírjuk a füzetbe azt kész. Pl. Ilyen volt eddig a Pilisben Csobánka, kétszer is onnan indultunk.

Stratégiánk lényege továbbá, hogy autót nem veszünk igénybe, de ezzel szemben inden fagyizót annál inkább. 

A Bakonynak a szélén már jártunk, Bodajk-Be-Csali büfé + Csőszpuszta-Kisgyón között, de egész Zircig nem problémás a szakaszolás. 

Ha van érdeklődés, szívesen beszámolok a korábbi túráink részleteiről is.

olahtamas Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34153

Mér, szerintem az anyósreptetés teljesen jó indok :D

Előzmény: HEV (34152)
HEV Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34152

Anyóssal fel a Kőrishegyre, ott pecsét is van és jobbra balra külön túra.

Eseti utvonal engedélyt lehet kérni, de valami más indokkal.

jzp2107 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34151

de jó hogy megjelentél, szeretnék valamit kérdezni

ti hogy szakaszoltátok a Gerecsét gyerekkel?

6 évesnek kb 14 km-re felosztva ilyesmi jött ki:

Kesztölc - Tokod 14 km
Tokod - Bajóti országút 15 km
Bajóti országút - Tardos(Bányahegy) 12 km
Tardos(Bányahegy) - Tornyópuszta buszmegálló 18 km (Vértestolna félúton)
Tornyópusztai elág buszmegálló - Szárliget 16 km (de előbb is be lehet fejezni végszükség esetén Óbarok-Nagyegyházán)

látható, hogy 1-2 helyen csak úgy egy országútnál fejeznénk be a túrát, ezt hogy lehet igazolni? buszjeggyel?

de ha anyósék jönnek értünk kocsival? :-)

ti errefelé hogy szakaszoltatok?

Másik mumus a Bakony. Zirc-Bakonybél 20-21 km, közte a Kőris-hegy. Ez egyben gondolom sok, de a következő település (Borzavár) túl közel van. Vagy Szépalmapuszta, ahol 28e ft egy szoba :-O

Itt annyi ötletem van, hogy a borzavárig tartó rövid napon esetleg meg lehet nézni Bakonybélen az erdő házát, meg Zircen a Bakony múzeumot, akkor ki van töltve az egész nap

De az is lehet hogy mire ide érünk, már menni fog a húsz is

jártatok már erre? milyen bontásban?

Előzmény: Zete (34148)
jzp2107 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34150

kis félreértést eloszlatnék:

nem azért kezdtem el számolgatni a költségeket mintha ezen múlna egy-egy kéktúra szakasz, sőt, olcsózni sem akarok (tévedések elkerülése végett én se a moslékosvödör mellől szoktam reggel felkelve a túrákat folytatni, nekem is volt fürdőszoba és saját szoba, bár bevallom 5 ropinál többet nem szívesen fizetek hiszen csak alvásra kell, este 8-kor beesek reggel 7-kor lelépek, hiába az esetleges szauna meg elektromos heremelegítő az ágy mellett, nekem akkor és ott teljesen hiába vannak
és kipróbáltam a sátrazást is, azzal sincs semmi baj, csak egy kétszemélyes sátrat egyedül cipelni nem volt túl élvezetes és az OKT-nak arról kell szólnia hogy élvezem)

szóval, nem ezért kezdtem el visszagondolni mennyit költöttem, hanem mert szíven ütött az az 1 misi amit itt olvastam

ennyi

azt se mondtam, hogy aki ennyit költ, arra átok

a vagdalkozós védekezést látva gondolom hogy így jött le

Zete Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34148

"mi például hörpölin honlapját olvasgatva jöttünk rá hogy jééé,tényleg ezt így is lehet csinálni"

Nem tudom,  hogy itt mire gondolsz, mi az, amit Neked a kéktúrás blogok plusszba adtak hozzá?

Szerintem NYILVÁN mindenki úgy csinálja a kéktúrázást, ahogy neki a legjobb, miért is tenné másképp? Hiszen az egész végül is szórakozás, hobby, stb.

Én ismerek néhány ilyen oldalt, de nem szoktam követni a tartalmukat, legfeljebb néha a képtárakba kukkantok bele.

Amit tervezek egyedül, az egy hosszabb összefoglaló jellegű cikk valamelyik turista lapba ha a gyermek Kéktúra 300 km-ét megtettük.

Előzmény: Törölt nick (34132)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34147

Nem jön be semmi a linken, de ha az miatt kell gratulálni, ami kvte profilképén látható, akkor én is csatlakozom :)

Előzmény: HEV (34146)
HEV Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34146
Előzmény: Garofano (34136)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34145

Legkönnyebben az oldalra felkerülő anyagokat a http://termeszetbarat.hu/rss  csatornán keresztül lehet szerintem szemmel tartani. Be van állítva a levelezőprogramba, így ha valami felkerül, rögtön jön az értesítő.

Előzmény: Garofano (34143)
HEV Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34144
Garofano Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34143

Köszi. :)

Újabb bakancslista bővülés történt.

Szerintem pedig a Nagy-Kevélyről a legolcsóbb a kilátás.

Előzmény: annyi baj legyen (34141)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34142

Nekem annyira nem sokba, bármelyik pilisi szakasz több lesz, hát  még, ami utána jön :)

Előzmény: Törölt nick (34140)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34141
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34140

Sokba!

A Nagy-milicről meg még többe mert az meszebb van!:-)

Előzmény: annyi baj legyen (34138)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34139

Szia Garofano!

Igen itt volt a bibi:az én túratársaim bizony kicsit el vannak kapatva,még mobilnetet is vettem "szegénykéknek" hogy esténként se unatkozzanak!:-)

Ha sátrazni akartam volna velük biztosan kaptam volna a fejemre! Bár ki tudja...lehet hogy végül tetszett volna nekik?

Előzmény: Garofano (34134)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34138

Úgy számolgatjátok itt a költségeket, mintha, ha nem OKT-t járnátok, akkor csak otthon ülne mindenki, egy fillér kiadás nélkül.
Szerintem senki sem úgy megy, hogy a kékezés egy feltétlen fontos kötelezettség, hanem mindenki meglesi, mekkora keretet tud fordítani szórakozásra, szabadidőre, és valaki túrázni indul, valaki színházba, valaki mindkettőbe, van, aki meg a legújabb hálivúdi csodára ül be egy moziba.
Még jó, hogy azt nem számolgatjátok, hogy lebontva mennyibe kerül az Írottkőről a kilátás.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34137

Akkor a tegnapi téma apropóján:

Gyerekekkel mindig oda kellett figyelnem hogy jó buli is legyen egy kéktúra,jó legyen a szállás,mindig legyen elég kaja,meleg étel,jó legyen a közlekedés magyarul ne is szenvedjenek hiányt semmiben mert akkor kedvüket vesztik.

-Ezért mindenhova autóval mentünk.Többször taxi vitt vissza a kocsinkhoz főleg olyan helyeken ahol rosszabb volt a tömegközlekedés,pl Mátraverebélyről vissza Galyatetőre a kocsinkhoz egy salgótarjáni taxis vitt...

-Szállásokat is úgy választottam hogy minél jobb legyen,ízelítő a teljesség igénye nélkül:

Zempléni hegységet a vágáshutai Koronás Vad vendégházból csináltuk meg jórészt,itt a tulajék istenien főznek (szakács volt Ausztriában 18 évig,császármorzsájának nincs párja) és ők is fuvaroztak a túrákra benzinárban.

Jósvafő összesen 6 éjszaka a Fecskefészek házban,azóta a család kedvenc helye (3 éjszaka 70 ropi ,de 8,akár 10 személynek is elég a ház)

Galyatető:Fogadó a Táncoló Kecskékhez

A Cserhát hegységet a bánki Tó hotelből csináltuk meg Katalinpusztától Cserhátsurányig...

Folytathatnám,de csak azt akartam érzékeltetni hogy így bizony könnyen összecsurog az a sok költség.Az viszont igaz hogy megéri,azt bánom csak hogy nem pár évvel hamarabb kezdtük el.

Egyedül kicsit könyebb dolgom lesz másodszor mert csak magamra kell gondolnom,lehet hogy még a sátrat is kipróbálom!És ha jól sejtem harmadából,negyedéből kijön majd az egész.

Garofano Creative Commons License 2011.10.28 0 0 34136

Kvte!

Látom, hogy került fel a honlapra új mozgalom, de magamtól nem jöttem rá melyik az. Megtennéd, hogy beírod ide is, ahogyan arra korábban volt már példa?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!