Itt kaphatsz pontos választ a kérdésedre: Zárdai István 06-70/946-9450 istvanzardai@gmail.com
Bódvarákó - Tornabarakony között nincs gond a kékkel. Szabó-Pallag - Bódvaszilas között szintén jó a jelzés, közvetlenűl Bódvaszilas előtt kis eltereléssel kell számolni egy záportározó miatt , javasolt Ny-ról kerülni.
A Csereháton talán ezen a részen a legjobbak a jelzések nem régen újíthatták fel őket,emellett Bódvaszilastól Tornabarakonyig aszfalt-hegyvidék erdőkkel, majd megint aszfalt a menetrend.
Bódvaszilastól Bódvarákóig aszfalt
Bódvarákón a templomnál balra irány az erdő,jók a jelzések (háttérben a fán is van egy)
Tornabarakonynál ismét erdei aszfaltút,jelzések továbbra is jók.
a zöldet nem ismerem,de az egészen jó állapotú táblákból ítélve ez sem lehet annyira elhanyagolt út
Lehet, hogy volt már szó róla, de azért bátorkodom előhozakodni a témával:
Milyen állapotban vaannak a jelzések az OKT-n Bódvarákó és Tornabarakony között? Jósvafői bázissal megyünk túrázni 3 diákommal. Az egyik napra a Szögliget - Szabó-Pallag eh. - Bódvaszilas - Bódvarákó - Martonyi kolostorrom részt tervezzük. Innen idő és kedv függvényében vagy Szalonnára, vagy Martonyiba, vagy Tornabarakonyba mennénk. (Az utóbbira kicsi az esély.)
Az is érdekelne, hogy milyen a zöld jelzés felfestettsége a kolostorrom ls Szalonna között?
Ez igen,ez már beszéd!A munkahelyen olvastam még délután,hangosan röhögtem...ha ilyen humorod van miért nem használod gyakrabban?:-)) (ja,igen úgy jött le amúgy,de nem fontos...:-) )
Ha a pecsét a fokmérő a lurkónak:az egy szakaszra eső legtöbb bélyegző ha jól sejtem a Galyatető-Kékestető szakaszon van,kb két kilométerre esik egy.(Galyatető,Nyírjes,Vörösmarty,Mátraháza,Kékes).Bár gondolom ezt tudod.Elejében nekünk is számított ez,mindig a gyerekek akartak pecsételni,aztán ez elmúlt,később inkább maceráltak a körülményes bélyegzéseimért.
És ez a rész (Mátra) egészen emberi tömegközlekedéssel van ellátva akár Pest felé is.
Bezony! Az istálló környékén egy mini arborétum van, ami bár pici, mégis olyan fa ritkaságok is vannak benne, mint pl az általad említett mammut fenyő, libanoni cédrus, kínai cédrus, kanadai fenyő stb stb.
És pár mamutfenyő is akad a környéken: https://picasaweb.google.com/104359071885244490429/DornyayBelaPt1#5622995358730313474, ha valaki a növéányóriásokra hajt.
JZP - mondom, ha lovakról van szó, engem kérdezz. Szépalmán nemcsak a csicsa szálloda van, hanem egy csicsa lovarda is, amihez tartozik egy gyerektábori rész. Ez nem más, mint a fedelessel szemben lévő sztem régi angol boxos részből kialakított szobácskák, a lipicai hét törzs nevével ellátva. Ha jól láttam - idén június tájékán voltam ott - a szobákban van két-három ágy, szekrény, asztalka és annyi. Zuhany, WC közös.
Erre esetleg rá lehetne kérdezni, hogy beengednének-e oda táboridőn kívül.
Az Erdők Háza olyan túl sok időt nem visz el, hogyha nagyon alaposan nézegetitek, akkor is legfeljebb másfél óra, viszont november végétől zárva is tart tavaszig. De tetszetős kis kiállítás, pár hete néztem meg. Szépalmapusztán mi olcsóbb megoldást választottunk a 28ezres szobával szemben:)
(Alsógalla)-Koldusszállás-Somlyóvár-Szárliget / 2 nap
Még nem csináltuk, de jövőre így fogjuk.
Ez biztos tök elborzasztó a felnőtteknek, de mi így szeretjük, sőt az utazást is kimondottan kedveljük, nekünk az se elvesztegetett idő :-)
Ahol nem bélyegzőhelyen szakítjuk meg a túrát, ott nem sz*rozunk buszjegyekkel meg ilyesmikkel, hanem csak beírjuk a füzetbe azt kész. Pl. Ilyen volt eddig a Pilisben Csobánka, kétszer is onnan indultunk.
Stratégiánk lényege továbbá, hogy autót nem veszünk igénybe, de ezzel szemben indenfagyizótannálinkább.
A Bakonynak a szélén már jártunk, Bodajk-Be-Csali büfé + Csőszpuszta-Kisgyón között, de egész Zircig nem problémás a szakaszolás.
Ha van érdeklődés, szívesen beszámolok a korábbi túráink részleteiről is.
de jó hogy megjelentél, szeretnék valamit kérdezni
ti hogy szakaszoltátok a Gerecsét gyerekkel?
6 évesnek kb 14 km-re felosztva ilyesmi jött ki:
Kesztölc - Tokod 14 km Tokod - Bajóti országút 15 km Bajóti országút - Tardos(Bányahegy) 12 km Tardos(Bányahegy) - Tornyópuszta buszmegálló 18 km (Vértestolna félúton) Tornyópusztai elág buszmegálló - Szárliget 16 km (de előbb is be lehet fejezni végszükség esetén Óbarok-Nagyegyházán)
látható, hogy 1-2 helyen csak úgy egy országútnál fejeznénk be a túrát, ezt hogy lehet igazolni? buszjeggyel?
de ha anyósék jönnek értünk kocsival? :-)
ti errefelé hogy szakaszoltatok?
Másik mumus a Bakony. Zirc-Bakonybél 20-21 km, közte a Kőris-hegy. Ez egyben gondolom sok, de a következő település (Borzavár) túl közel van. Vagy Szépalmapuszta, ahol 28e ft egy szoba :-O
Itt annyi ötletem van, hogy a borzavárig tartó rövid napon esetleg meg lehet nézni Bakonybélen az erdő házát, meg Zircen a Bakony múzeumot, akkor ki van töltve az egész nap
De az is lehet hogy mire ide érünk, már menni fog a húsz is
nem azért kezdtem el számolgatni a költségeket mintha ezen múlna egy-egy kéktúra szakasz, sőt, olcsózni sem akarok (tévedések elkerülése végett én se a moslékosvödör mellől szoktam reggel felkelve a túrákat folytatni, nekem is volt fürdőszoba és saját szoba, bár bevallom 5 ropinál többet nem szívesen fizetek hiszen csak alvásra kell, este 8-kor beesek reggel 7-kor lelépek, hiába az esetleges szauna meg elektromos heremelegítő az ágy mellett, nekem akkor és ott teljesen hiába vannak és kipróbáltam a sátrazást is, azzal sincs semmi baj, csak egy kétszemélyes sátrat egyedül cipelni nem volt túl élvezetes és az OKT-nak arról kell szólnia hogy élvezem)
szóval, nem ezért kezdtem el visszagondolni mennyit költöttem, hanem mert szíven ütött az az 1 misi amit itt olvastam
ennyi
azt se mondtam, hogy aki ennyit költ, arra átok
a vagdalkozós védekezést látva gondolom hogy így jött le
Legkönnyebben az oldalra felkerülő anyagokat a http://termeszetbarat.hu/rss csatornán keresztül lehet szerintem szemmel tartani. Be van állítva a levelezőprogramba, így ha valami felkerül, rögtön jön az értesítő.
Úgy számolgatjátok itt a költségeket, mintha, ha nem OKT-t járnátok, akkor csak otthon ülne mindenki, egy fillér kiadás nélkül. Szerintem senki sem úgy megy, hogy a kékezés egy feltétlen fontos kötelezettség, hanem mindenki meglesi, mekkora keretet tud fordítani szórakozásra, szabadidőre, és valaki túrázni indul, valaki színházba, valaki mindkettőbe, van, aki meg a legújabb hálivúdi csodára ül be egy moziba. Még jó, hogy azt nem számolgatjátok, hogy lebontva mennyibe kerül az Írottkőről a kilátás.
Gyerekekkel mindig oda kellett figyelnem hogy jó buli is legyen egy kéktúra,jó legyen a szállás,mindig legyen elég kaja,meleg étel,jó legyen a közlekedés magyarul ne is szenvedjenek hiányt semmiben mert akkor kedvüket vesztik.
-Ezért mindenhova autóval mentünk.Többször taxi vitt vissza a kocsinkhoz főleg olyan helyeken ahol rosszabb volt a tömegközlekedés,pl Mátraverebélyről vissza Galyatetőre a kocsinkhoz egy salgótarjáni taxis vitt...
-Szállásokat is úgy választottam hogy minél jobb legyen,ízelítő a teljesség igénye nélkül:
Zempléni hegységet a vágáshutai Koronás Vad vendégházból csináltuk meg jórészt,itt a tulajék istenien főznek (szakács volt Ausztriában 18 évig,császármorzsájának nincs párja) és ők is fuvaroztak a túrákra benzinárban.
Jósvafő összesen 6 éjszaka a Fecskefészek házban,azóta a család kedvenc helye (3 éjszaka 70 ropi ,de 8,akár 10 személynek is elég a ház)
Galyatető:Fogadó a Táncoló Kecskékhez
A Cserhát hegységet a bánki Tó hotelből csináltuk meg Katalinpusztától Cserhátsurányig...
Folytathatnám,de csak azt akartam érzékeltetni hogy így bizony könnyen összecsurog az a sok költség.Az viszont igaz hogy megéri,azt bánom csak hogy nem pár évvel hamarabb kezdtük el.
Egyedül kicsit könyebb dolgom lesz másodszor mert csak magamra kell gondolnom,lehet hogy még a sátrat is kipróbálom!És ha jól sejtem harmadából,negyedéből kijön majd az egész.
Látom, hogy került fel a honlapra új mozgalom, de magamtól nem jöttem rá melyik az. Megtennéd, hogy beírod ide is, ahogyan arra korábban volt már példa?