Mivel fogalmam sincs hogyan csatlakozhatnék be egy beszélgetésbe, úgy döntöttem, hogy nyitok egy topic-ot, ahol témabeli megkötés nélkül lehet beszélgetni.
Nem muszáj introvertáltnak lenni ahhoz, hogy itt legyen valaki, csak úgy gondoltam, hogy praktikusabb a magamfajták kis csoportját megcélozni.
Tudom, hogy van házhozkijövős verzió, csak akkora a kupi a lakásban, hogy oda most embert nem engedek be. :D Na meg nagyon apránként kerülnek elő a cuccok, sok helyen vannak iszonyatos összevisszaságban, begyűrve, "katasztrofális" mennyiségben (most szembesülök vele), át kell nézni, időm meg nincs. Mindig csak a tánc meg a koncertek. :-) Plusz ha elmegyek sütőtökös lattézni. :-) (Ittam már ilyesmit a Costában, de a sütőtök ízét onnan ismertem fel, hogy ki volt írva.)
Olvaslak, látom nem vagy képben karitatív témában.
Ide írom, esetleg jobban feltűnik.
Létezik Katolikus Karitász is (római meg görög is 😉) .
Nálunk az a sorrend, hogy
Aki adakozni szeretne, az felhívja a hozzá legközelebb lévő plébániát (nem, nem fognak keresztlevelet se egyházról kérni, se ördögöt űzni...) elmondja mit szeretne, és ha van rá igény (sajnos van), akkor házhoz mennek érte.
Ismerősöm ugyanígy adományozta el az édesanyja ruhatárát.
De olyan is volt, aki komplett lakásbelsőt adományozott, mert lakóotthonba költözött.
Az csak vicc volt, ha néhanapján benyomok egy macaront, akkor két harapás és vége. :D Magamtól nem szoktam, mert kicsi, drága és cukros, és annyira nem is vagyok oda érte. :-) Viszont nagyon be kéne nyomni egy forrócsokit, valamikor 2-3 hónapja ittam utoljára... Nem jössz? :D
Há' pedig nem nagyon. :-) Kürtőskalácsot nem eszek - pedig a zillattya miatt néha igencsak megkívánom. .-) Na jó tavaly ettem egy kisebbet a kürtőkalács fesztiválon, de ha már ott voltam, muszáj volt. :D
Pudingot sem eszek, utoljára tavaly márciusban, amikor anyunak vittem be néha a kórházba Felhőcskét, és mivel max a felét ette meg egyszerre, a felbontott maradékot nem akartam kidobni.
Forrócsokit egy időben tényleg ittam "rendszeresen" - kb. havi egyet, de akkor aznap az egyéb CH-t próbáltam hanyagolni -, de már fél éve az se volt. Tényleg aktuális lenne már újfent. :-)
Van. A felsorolt termékek rendezett, problémamentes szénhidrát anyagcseréjűeknek készültek. Néhány ízben/variációban található "fitt" változat is, ezekben nagyobb a rost és a zöldség mennyisége.
Kenyér...vhol írtam már erről. Sztem katasztrofális a helyzet , ár/érték arányról inkább semmit nem mondok. Amikor lehet akkor én otthon sütöm a kenyeret. Ritkán veszem boltban.
Ma szétnéztem, kora délután a spárban egyetlen 30 dekás teljes kiőrlésű árválkodott, volt glyx kenyér, és rozskenyér.
Ha ez a helyzet máshol is, akkor vagy megveszed az irtó drága kenyeret, vagy otthon sütöd.
Ezek között igen nagy a szórás szénhidrátügyileg, viszont cukor alig van bennük, ízre nekem oké. Amiket vettem, pl. a Foodboox-ban a legtöbb a thai currys csirke rizzsel (74 / 3) és a penne carbonara (56 / 3), de ezeket kétszerre tudom csak megenni. A székelykáposztát be tudom nyomni egyszerre, de ebben csak 21 / 7,5 g a CH / cukor (viszont ehhez jön egy szelet kenyér*). Az Enjoy szecsuáni csípős csirke rizzsel az 48 / 11, a Gazsi brassói aprópecsenye pulyka húsból 77 / 0 (szintén nem egyszerre), a rakott burgonya 49 / 0.
Ennél kevesebb CH-s nem hinném, hogy van. A több CH-sak mind olyanok, amiket nem is tudok egyszerre megenni, tehát kb. a felével kell számolni egy étkezésre. Ami olyan, hogy sok CH és egy evés, olyat most már nem veszek, pedig pl. finom a Chiefselect-es édes-savanyú, de úgy rémlik 78 g a CH.
*Kenyérből is próbálok kevesebb CH-sat venni, de nem igazán van jó választék, én nem is tudok mindig ugyanolyat venni. És nem találok teljes kiőrlésűt.