Biztos hogy IC kocsiba szólt a helyjegyed? Páran voltak már itt akik reklamáltak és kiderült hogy díjmentes helyjegyük volt ami ugye az expressz részbe szól!
Hozzáteszem, hogy szerencsétlen jegyvizsgálókon csattan a népharag. Ami miatt négyzetesen dühös vagyok.
Nem az utasokra, ők fizettek a szolgáltatásért, jogosan dühösek a pénzükért. És belőlük él Homolya elvtárs, Kerékgyártó Józsi, stb.
Nem a vasutasokra, mert ők itt a munkájukat végzik.
De van pár ember akit elásnék a Koloska völgyben, mert nem csinálnak mást csak szokatják autóra a népet. (Kevés ember van, aki annyira utál autóval járni mint én és marad a vasút mellett.)
Nekem is feltűnt, hogy nincs rajta a szokásos hétvégi erősítés. Én szerencsére már délben megvettem a jegyem, mert láttam, hogy a 19703-ra már nem is ad jegyet (csak expressz részbe).
A kék színű IC nevű vonatra vettél jegyet és az 5-ös kocsiba adott jegyet? Nem is tudtam hogy ilyen hülyeséget is csinál.
29793. Balhé Füreden. Jogosan. Jegyet adtak ki a 8-as és 9-es kocsiba, csak épp azok nem léteznek!
Jegykiadásról annyit, hogy a helyjegyes IC kocsiba vettem jegyet, aztán látom hogy nem az IC kocsikba szól hanem a bmxbe. Ami meg tele a helyjegy nélküli utasokkal. Megveszi az ember a helyjegyet hogy basszon ki másokkal? Kiváncsi vagyok, Almádiban lesz akinek a 10. kocsiba szól a jegye?
Madzag az borzalmas fontos volt...
Inkább a pálya kapott volna kapállást és lenne 10 kocsis hulla valami bérelt dízellel.
40-nel ment végig, és kb. 3%-kal lépi túl a terhelést.
Nem kell mindent elhinni. Jókora öngól azoknak a letiltása (nem mintha szükség lenne rájuk amúgy, valószínűleg a nyíregyházi átlóst vinné traxx), de a gigant nem mehet, Szergej viszont igen c. kantáta meg már kifejezetten a "Jajjédesjóitenem" kategória.
Kellemes napot mindenkinek! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki hogyan látja, fognak-e járni az új mozdonyok a 29-esen? Ha a 30-an 160-as lesz a tempó, akkor egyértelműen kevés lesz ahhoz a Szili, viszont jelenlegi ismereteim szerint nem igazán engedik rá az újabb villanygépeket a 29-esre.
Igen, azoknak a teljesen szétrohadt kocsiknak napi forgalomra még egy fővizsga marhán kell. :D Nyomni kell az ic+ projektet, ha már annyi adófizetői forintunkat belerakták.
Menetrend szerint kb. 10 percet vár Alsóörsön, további 20 perc tartózkodása lenne Füreden - a hosszú menetidő/sok várakozás miatt nem hiszem, hogy népszerű lenne közvetlen vonatként, ezért azt sem, hogy számottevő utast venne át a Kék Hullámról.
Az északi part menti közlekedést viszont lehetővé tenné füredi átszállás nélkül - ez jelentene némi előnyt. De a nagygépes vontatás miatt többe is kerülne az üzemeltetése.
Mit dob ki a GySEV? Ami a 17-60-ason járt, az most a 20-25-ösön. Tartalék nélkül. Ha onnan elvesszük, azt is pótolni kell. Paklija nincs, ha csoportja van, startosat kér a nincsből.
A Hullám gyorsulása miből adódna? Megállók kihagyásával, mert azoknak megmatadna a közvetlen budapesti eljutás a Vízipókkal? Nem értek a menetrendszerkesztéshez, nem tudom, hogy ez összejönne-e.
Az, hogy Füredig többlet és hogy van is rá igény, az korántsem jelenti, hogy Füred után is szükség lenne rá. Legalábbis egy-egy kirívó eset kivételével eddig elég volt a Bz. Ezzel együtt biztos jobb/kényelmesebb volna sokaknak. De sajnos több esetben előfordul, hogy nem jut pakli valamelyik vonatba, ahova kéne. És az ülőhelyesekből sincs végtelen mennyiségű. De Szergej meg Dácsia sem azért jár többfelé személyvonatozni, mert bőséges tartalék van Csörgőből. Ide meg kéne a 3 Bz-s szerelvény helyett +2 húzott, meg 3 mozdony. Ha nem néztem be valamit.
Kellene. Fullon vannak a Bz-k, és nem koncentrálna ennyire mindenki a kékhullámokra a dízeles szakaszon.
Kocsi ügyben nyilván lehetne még keríteni, például a GYSEV most dob majd ki IC minőségű kocsikat, amelyek a Pannónia IR előtt is jártak (mármint az a típus).
Nekem is ez volt az első amikor megjelent mindez, miért nem megy tovább a Vízipók Tapolcára, és ezáltal (ha sikerül) gyorsulhatna a kékhullám.