Megjelölve nemsokára lesz. Tőlem már visszakapta Nimbusz az új fejezetet. Ha a többi béta is végez, biztosan feltölti. Kitartás! Megértem, hogy várod, én is nagyon szeretem. :-)
helo. Olvassátok Nimbusz írását, a Megjelölvét? Vajon miért nem folytatja? Amikor elkezdtem, még kevesebb, mint tíz naponta jött új résszel, de most már hetek óta nem hallat magáról. Csak nem akarja félbehagyni? ::((
Hát eljött a pillanat. Mától folytatásokban olvashatjátok Nimori fantasztikus humorú novelláját, a Pandora szelencéjét. A fejezetek nem túl hosszúak, de igyekszem hetente kettőt is feltenni. (A sok vélemény ösztönzőleg hathat :) )
Cím: Pandora szelencéje Írta: Nimori Fordította: Majmunka Átnézte: GuessLess Műfaj: humor, paródia Szereplők: Perselus Piton, Harry Potter Korhatár: NC17, azaz 18 éven felülieknek Figyelmeztetés(1): slash, szex Figyelmeztetés(2): nyilvános helyen olvasni a saját érdekedben nem ajánlott, olvasás közben étel-ital fogyasztása komoly egészségügyi kockázattal jár, az esetleges balesetekért az alkotók semmilyen felelősséget nem vállalnak. Tartalom: Miután egy diáktól furcsa történetet koboz el az órán, Perselus Piton ráébred, hogy vannak bizonyos dobozok, amelyeket ha egyszer kinyitunk, soha többé nem lehet visszazárni.
Köszönöm szépen GuessLessnek, hogy átnézte.
Nagyon szeretem ezt a novellát, remélem, nektek is tetszik majd.
az Idő-járást én fordítottam magyarra, ha esetleg el akarod olvasni, megtalálható a Menedéken, Avednay honlapján, de persze nem muszáj. A történetben Harry és Piton valamilyen varázslat folytán újra hétévesek lesznek, és a két gyerek összebarátkozik. Többen is vagyunk itt a fórumon, akiket ez a sztori betonozott be a fandomba :) A Livejournal oldalamra nyugodtan lehet írni magyarul, egyelőre nem sok bejegyzés van rajta, 3 rajz, plusz egy magyar hír. Egy kis ceruza-ikon jelzi a bejegyzések jobb felső sarkában, hogy ott lehet üzenetet hagyni. Ha már valaki hagyott kommentárt, akkor egy buborék is van ott, arra kattintva elolvashatod a véleményeket, és ott is hagyhatsz üzenetet. (Az eddigi vélemények is magyarul vannak, mert egyelőre még csak ide írtam meg, hogy feltettem a képet.) Valószínűleg ezután is úgy lesz, hogy a fordításaimmal kapcsolatos híreket magyarul teszem fel, és a képekhez tartozót angolul, mert az másokat is érdekelhet (remélem:)), de most, hogy mondod, elgondolkodtam, lehet, hogy a képekhez kétnyelvű szöveget fogok tenni. (Kipróbálom, remélem, a magyar karakterek azokon a gépeken sem kavarnak be, amiken nincsenek külön telepítve... Tud erről valaki valamit? Nekem a japán miatt elég bizarr tapasztalataim vannak.)
akinek kedve van mitológikus -romantikus ficet olvasni, szívesen látom, épülőfélben levő portálomon, ahol immár olvasható az első 10 fejezet, a Kígyós istennő történetéből:
Tervezek hozzá egy borítót, és ahhoz elkészült az első rajzom (Enahma férjének közreműködésével). Akit érdekel, megnézheti a Menedéken a fanart szekcióban, vagy innen: http://majmunka.livejournal.com/ , ahol véleményeket is lehet hagyni - és remélem, hagytok is. (Természetesen jöhet magyarul :).
Most tőlem sem fogad el hozzászólást. Csak annyit akartam írni, hogy csodás történet, remek fordítás. Az előző fejezetben található "klubhelységbe" alakért viszont még mindíg morcos vagyok.
Ugyan már, ha nincs fordítás, nincs félrefordítás sem, szóval azért na. (nélküled sem lenne akaratok, illetve talán, csak néhol igen...khm...érdekes szófordulatokkal találkozhatna az olvasó :)) )
Hogy ONabb is legyek, remélem, nem soká befejezem az újabbik fordítását.
Örülök, hogy teszik! Ámde nem csak az enyém az érdem, mert Maczy az, aki kiveszi a szövegből a vicces félrefordításokat (a nem vicceseket is...), és Nimbusz első osztályú béta. Lehet, hogy az OWL mással is hülyéskedik? Azért nem kerül fel annyi hozzászólás, mint szeretném?
Úúúútálom az owl. tauri-t!! Mindig be kell loginolni, és mire elolvasok egy fejezetet, már ki is dob. Rewiew-t írni meg aztán végképpen nem hagy. Na.
Miután kidühöngtem magamat, a lényeg: próbáltam ugyan üzenetet hagyni ott, hogy mennyire tetszik a fordításod, de szerintem nem sikerült, ezért ide is beírom. Aranyos sztori, és jó a fordítás is!!! /persze nem bírtam magammal és továbbolvastam, de ettől függetlenül várom az újabb részeket/ Gratula!!!