A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Ha rendes helyről veszed, akkor ott elvileg van pénz visszafizetési lehetőség. Gondolok itt az eBay-es Buyer Protection-re. Kérdés, hogy ez mennyire működik, szerencsére még nem volt rá szükségem.
A legértelmesebb dolgot amit tehetsz, saját magad írod le!!!
Én is ugyanezt tenném, kérnék nagy felbontású képeket az apró részletekről, külön a sorszámokról, stb. amin jól látszanak az alapnyomat és a képnyomat apró részletei is. A mai szkennerekkel tökéletes felbontású nagyításokat lehet készíteni.
Ha küld ilyen képeket, akkor arról nagy valószínűséggel el lehet dönteni, hogy fénymásolatról van-e szó, vagy nem. Ha nem küld ilyen képeket, bármire hivatkozik is, gyanús!
Ne utalj és ne utazz, hacsak nincsenek felesleges százezreid!
Mindenképpen megéri kiutazni, ha másért nem, mert annyiból amit feleslegesen átutalnál fizetve van az utad és legalább világot láttál...:) Ha meg jó akkor nagyon jó! Ha nem mész add meg a címet....:)
Ha valami közeli országbeli, szerintem megérné kiutaznod fapadossal így nem olyan nagy a költség, mégis láthatod élőben, megfoghatod, még ha nem volt sosem a kezedben, azért mégis jobb, hiszen azért egy sima másolatot csak fel tudsz ismerni. Egyébként kép alapján akár jó is lehet.
Figyelj, ha mondjuk 100.000 huf szerintem kockáztasd meg.
Kockáztasd meg úgy, hogy ne bánkódj ha belebukod, fogd fel így, de ha bejön, az maga a kánaán!
Nézz szét kicsit a neten. Megdöbbentő mennyiért árulják. Persze csak árulják, de egy ilyet ha beadsz egy árverésre, biztosan jól jársz. Meglenne belőle az új kocsi fele :)
Képről annyira nem tűnik kopinak de persze bármi megtörténhet.
Én kockázatosabbnak érzek ennél a helyzetnél pl egy tőzsdei lépést...
Sajnos (még) nem az enyémek! Eladásra kínálták a 2 db-ot egyben, de mivel eléggé távoli országban él az eladó (elvileg), vannak némi fenntartásaim velük kapcsolatban.
De ez nem mérvadó, mert mivel még sohasem volt a kezemben így megállapítani se tudom, hogy ezek eredetiek, vagy valamiféle copy eredménye.
Ami gyanússá teszi, az a meglehetősen kecsegtető ár. Olyan palimadár-fogó áron kínálja az illető. :)
Gyűjti valaki a pénzhelyettesítőket? :D Most került a kezembe tavaly év végével lejárt Erzsébet utalványom... :/ Túl jól takarékoskodtam! :D De gondoltam hátha akad itt valaki, akit boldoggá tesz! :) (Ingyér persze!) :)