Keresés

Részletes keresés

Schenouda Creative Commons License 2023.09.24 0 3 18045

"...akkor a vénusziak minimum 3 féle fajt kellett, hogy képviseljenek. És valamiféle szimbiózisban kellett, hogy éljenek a bolygójukon.

Mondjuk egyik faj lehetett emberi, akik suttogtak a Földi lányok fülébe, a másik akiknek görbe lábuk volt, a harmadik pedig talán a tojásokkal szaporodó hüllő-féle."

 

Valami hasonló gondolatok merülnek fel az ezoterikus legendákat olvasva. Érdemes a fantasztikus regényírók álmait/rémálmait is néha elolvasni, mert őket nem feszélyezik a tegnapi szondák jelentései, üzenetei. Leigh Brackett vénuszi világában hasonló lények tevékenykednek. De itt van a vénuszi fikciókból egy csokorra való:

Venus in fiction - Wikipedia

 

Már nagyon rég idéztem, de itt van újból, mert minket szolgál, Lovecraft és William Lumley által írt Alonzo Typer naplójában (1935) olvassuk:

"Tanulmányoztam Dzyan Könyvét, melynek első hat fejezete a Föld keletkezése előtt született, és amelyik öregebb, mint a Vénusz urai, akik hajóikon hozták a civilizációt a mi planétánkra..."

Meg ez is:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163468896&t=9000303

 

 

 

Előzmény: Annaem (18039)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.23 0 1 18044

Cock, az Hancock akart lenni... Várkonyit meg kihagytam... de ciki...

Előzmény: Longvale (18041)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 0 3 18043

Valóban kiválthatott pld. egy sugárzás is genetikai mutációt szerintem, aminek köze lehetett a fejlődéshez. Kérdés az, hogy ezt mi idézte elő? Természetes vagy mesterséges volt?

Ha ez szerinted ez a megpöckölés csak idegenektől jöhetett az ember irányában, úgy hogyan történt a földönkívüliek értelmessé válása. Mert akárhol a galaxisokban, valahol meg kellett születnie az értelemnek. Mégpedig mindenféle külső segítség nélkül.

Nyilván egy másik bolygón is a parányból fejlődött kellő nagyságúvá egy élőlény, majd vált értelmessé (és csak egy faj vált ott is értelmessé?).

Ha ezt elfogadod, úgy mi akadálya lehet szerinted, hogy a földön is hasonló valami zajlott le, minden idegen civilizációs segítség nélkül? Vagy itt feltétlen kellett valami?

Előzmény: Annaem (18039)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 0 1 18042

De ne csak engem olvassál, mert nekem se lehet mindenben igazam. Vannak szerzők magyarul is, akiket érdemes: Kákosy, John Michell, Gorbovszkij, Mandics, Merrien, stb. De biztos írtam még ilyeket.

Előzmény: Törölt nick (18040)
Longvale Creative Commons License 2023.09.23 0 0 18041

Majdnem megnevettettél: "jó mondjuk tényleg túltolja szerintem" Ezt először úgy olvastam, "túltojta" (mármint Slosszár). Vagyis mégsem...

Nem tudom ki az a Cock, a többi dereng. Berlitzet elfogadom jó/közepes anekdota/érdekesség-gyűjtőként, de csak a magyar Tóth Béla és Ráth-Végh István után.

Előzmény: Törölt nick (18040)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.23 -1 3 18040

A bibliai írományok paleoasztroanautikai értelmezésében Sloszár az egyik nagymester... de te őt sem szereted... jó mondjuk tényleg túltolja szerintem is, de Szodoma és Gomora nála alap, hogy ahogy ő mondja, a "misszionáriusok" tették természetesen...
Hát szóval, szégyellem, de pont azokat a írókat olvastam (ill. filmeiket néztem), akiket rühellsz, Daniken, Cock, Berlitz, Sitchin és Sloszár... (nekem, egyszerű tanulatlan tahó prolinak ámítóbámítóak... legalábbis voltak...) aztán tizenéve már csak téged olvaslak e témákban kedves májsztró... :)

Előzmény: Schenouda (18038)
Annaem Creative Commons License 2023.09.23 0 2 18039

Ez bonyolult kérdés, és további kérdéseket vet fel. Miért piszkálták volna meg fejlődésünket? Mert szerinted ez nagyon régen, 300.000 éve történt. Ennyi idő kellett hogy eljussunk az űrhajózásig. Mi lehetett az idegenek motivációja? Értelme? Miértje? Ha mi elérnénk egy másik élhető bolygót, mi a fene ösztönözne arra, hogy megteremtsük későbbi "vetélytársainkat"? Szerinted? Nem jobb lenne hasznosítani őket?

 

Én is elgondolkodtam rajta, remélem nem lesz idegesítő, nem annak szántam.

 

Azt hiszem érdemes a piszkálást feszegetni. Egyrészt lehet, hogy kísérletet folytatnak, nekünk emberi aggyal nem biztos, hogy érthető és elérhető az ő motivációjuk és céljuk. (Ha van.)

Ha pedig idejöttek a menekültek, nekik is alkalmazkodni kellett gondolom kisebb-nagyobb mértékben. Az itteni élőlények legtöbbje, vagy elmenekült, vagy teljesen ösztönös módon ellenségesen viselkedett velük szemben, amikor közelebb merészkedtek és a sokkos rettegés is elhalványodott.

 Ha az idegenek annyira fejlettek, és a körülmények is megfeleltek, akkor lehetett egy sikeres és gyors kétirányú genetikai beavatkozás hogy a majmok nyugodtabbak, és használhatók  legyenek és ők pedig sikeresen és gyorsan alkalmazkodjanak. Ha idegenek itt rekednek akkor is ezt kell tenniük, ha életben akarnak maradni. Mondjuk egy kényszerleszállás után valamelyik sivatagban.

Feltételezem, hogy több is lehet annál, mint amit mi genomnak és genetikának nevezünk, lehet, hogy vannak egyéb dolgok, amikről soha nem is lesz tudomásunk. A mikroszkóp nem mutat meg mindent. Olyan bonyolult folyamatok vannak, amelyek nyomán még bonyolultabbak sejlenek fel.

Ha elmennénk egy másik bolygóra szépen lassan felélnénk azt is, és kihasználnánk rendesen az élőlényeket is. Aztán moralice megmagyaráznánk, hogy mi végső soron csak jót tettünk velük. Ha a kihalás szélén állnánk, akkor valószínűleg befigyelne a rostáljuk egybe a két fajt project, és ha már az sem megy, még mindig akad lehetőség.

Még a tudomány, a filozófia sem tudja pontosan definiálni az életet. Isten, mint mindenek teremtője - ezt a lehetőséget is vizsgálni kell, szívünkben és a mítoszok tükrében is.

 

Ami érdekes lehet, a romlandó testből kimásolni a szoftvert egy gépbe, miközben a gépi szoftverek folyton az emberi testbe vágynának vissza. Mert lehet olyan helyzet, (ha már valamiért annyira fontos ez), hogy nincs más lehetőség mint az ellenállóbb, javítható és cserélhető alkatrészekből álló emberszerű robotban tovább vinni az életet, de ez csak egy utolsó felvonás, ha egy bolygón lenne rá lehetőség akkor újra testben lenne jó. A variáció nyújtotta szelektációs előny megfizethetetlen egy faj számára.

Talán ebben a formában, nem a nagy koponyájú és szemű, hosszú ujjú és tablettákkal táplálkozó  E.T.-k lennénk. Ha én az lennék és egy bolygóra kerülnék akkor nem is kívánhatnék szebb jövőt a fajomnak, mint azt, hogy emberi lényként tapasztaljon meg mindent. Ami ezzel jár: érezzenek, és tudatában legyenek saját létezésüknek, szaporodjanak és haljanak is meg. Mert utóbbihoz ez is jár. Na egy kicsit  nem fogjátok ezt az utolsó rész érteni, de nem írom újra.

 

Puma Punku és Baalbek emlegetése: néha úgy látszik megérted ezekkel a lényeget, de nem vagy képes elengedni.

 

És én szintén zenész.

Nekem nem tiszta, hogy miért születtek meg a sima kőkockák, hogyan történt a kövek egymásba olvasztása, és miért nem csináltunk azóta olyat, vagy ők miért hagyták abba. Miért butult és hülyült, vagy alacsonyodott le a népesség a mega-giga színterek közelében. Egyszerűen nincs meg a tárgyak és az építmények ötletének a gazdája. Mert akik ott vannak, azoknak semmi közük nincs hozzá, legfeljebb másolással megőrizték a motívumokat és szimbólumokat.

Kolumbusz előtt milyen átjáróház volt egyes helyszíneken?  Használták egy darabig, majd átadták a stafétabotot. A Poznansky írt valahol a csatornákról és mesterséges tavakról, de nem találom. Mindegy. A menehune törpés ügyködés lenyomatai. Ezek sok vizes vidéken otthagyták a névjegyüket.  Azóta van új film Sigiriyáról is, vimánákkal építették, mivel senki nem tudta volt a mérhetetlen mennyiségű márványtömböt és téglát felvinni. Ami mancs a bejáratnál van, az nem oroszlán, mert csak három ujja van, ezért egy hüllő, aki Ravana istenkirály, aki a gránitból kivágott medencében úszkált. Az Asura nevű fajhoz tartozott, akik évezredekkel ezelőtt jöttek a földre.

 

Ha viszont az én teóriám igaz, úgy az emberiség vezetői a történelem hajnalán, miután felszabadultak az idegen uralomtól, nem-e az lehetett a küldetésük, hogy ennek nyomát eltüntessék? Azokat a börtönöket, telepeket amiket a vénusziak létrehoztak, lerombolják, hogy a felszabadult emberiség örökre elfelejtse rabszolga mivoltát? 

 

Hát ez igaz lehet, de csak a szétdúlt  és betemetett helyek jutnak eszembe, a peruiak, meg göbekli, és az, hogy hány orrot törtek le egyiptomban a szobrokról. Meg romboltak rendesen. Nekem simán lecsúszik ez a teória, de akkor a vénusziak minimum 3 féle fajt kellett, hogy képviseljenek. És valamiféle szimbiózisban kellett, hogy éljenek a bolygójukon.

Mondjuk egyik faj lehetett emberi, akik suttogtak a Földi lányok fülébe, a másik akiknek görbe lábuk volt, a harmadik pedig talán a tojásokkal szaporodó hüllő-féle.

 

Genetikai "megpöckölésről" van szó nyilván nem annyiról, hogy botot adunk a kezébe... a hibridizáció, génmódosítás, az meg ugyebár tilos ma hivatalosan... titokban nyilván csinálják, pláne kínaiak, oroszok, indiaiak... mivel nem látjuk át a teljes diszciplínát, nyilván nagy felelőtlenség is, mondhatni ámokfutás ilyennel játszani...

 

Igen, már azon dolgoznak, hogy fejet hogyan lehet átültetni, mert egyszerűbb, mint agyat. 

Azt hiszem népszerű lenne, esetleg elterjedhetnének álarcok ami leplezné a fiatal testhez nem illő fejet.

 

 

" Az urak előtt állok, kik ismerik a holtak történetét, kik eldöntik , mely történetet akarják hallani,

Kik üresnek vagy telinek ítélik az élet könyveit, kik maguk az igazság szerzői. 

És amikor a történet megíratott és jól zárult, az ember lelke tökéletesedett általa,

Egyetlen kiáltásukkal a mennyekbe emelik őt. "

 

Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 0 3 18038

"...de még ők is hibáztak, úgy tűnik, hisz talán Szodomát és Gomorát ezért kellett lebombázni..?"

 

Jó hogy említetted. Ezzel elég bizonytalan vagyok én is ebben. Gyakorlatilag összefügghet azzal, amiről irkáltom eddig: tehát az emberek terrorizálása, üldözése a prehisztórikum határán. Gondolkodtam az előbb, mit lehetne felhozni a "jóságos" földönkívüliek, a "tanítómesterek" teóriája, mítosza ellen, de elfelejtkeztem Szodomáról (mintha kitaláltad volna).

Többször fel is hoztam itt a régebbi híradásokat:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159439898&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=159431242&t=9000303

 

Még a két figyelmeztető angyal szerepe is rejtélyes, itt egy festmény kapcsán említettem:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112182278&t=9000303

A tudósok rendszerint megpróbálnak mindenféle természetes okot felhozni, amit csak lehetséges, de az egész leírás olyan, mintha egy földön kívüli büntetést látnánk! Egy szándékos pusztítást, amit kiváltott valami, ami az idegenek haragját kiváltotta.

 

 

Előzmény: Törölt nick (18034)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 0 3 18037

Még ez a Hancock a lágyabb eset. Bírom amikor ő (vagy a barátja Bauval) ott állnak egy hieroglifokkal borított fal előtt és azt magyarázzák, mi van oda írva. Egyikük sem sem tudja olvasni a hieroglif írást!

 

Hasonló morbid eset, mikor Däniken egy fáklyával (!) mászkál a Nagy Piramis belsejében, és össze-vissza beszél mindenféle zagyvaságot. Däniken a buták, az egyszerűek, a félig-élők, a rabszolgák és a steril agyvelők reménysége, szentje...

Előzmény: Törölt nick (18035)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 -1 3 18036

"Azt hittem a Vénuszról jöttek..."

 

Mint írtam (sokszor) az emberiség hagyományai vezettek erre, hogy a neolitikum idején egy agresszív faj tört az emberekre, ami nem sokkal a Vénusz tüzes katlanná változása előtt történhetett Ez a kettő együtt járt. Ha erre talál valaki jobb magyarázatot, azt elfogadom, és ezt ejtem.

Ez a vénuszi kapcsolat se a "tanítómesterek" meséjét mutatja, amit minden rendes paloasztronatikus kutató kürtöl világgá...

Azt se mondtam, hogy az ősembert évszázezrekkel ezelőtt a vénusziak segítették volna a fejlődésben (hisz ez azt jelentené, hogy 300 ezer évvel később még mindig csak ott tartottak a fejlődésben, hogy csak átrepülnek a Földre és mondjuk nem kolonizálják a Marsot).

Azt viszont írtam már, hogy attól, hogy a Däniken-szerű futóbolondok földönkívüliznek, meg hi-tech-znek, vagy bealélnak Baalbek és hasonló építmények nagy kőtömbjei előtt, még nem fogom ezen marhák szekerét tolni, akik semmilyen régészeti könyvet el nem olvasnak, hanem odautaznak csudálkozni, meg rémüldözni. Hozzáteszem: őket a történelem maga sem érdekli, nem is ismerik, csak annyi a megállapításuk, hogy itt földönkivüliek építették ezt vagy azt. Semmi más teóriájuk nincs és ez sem az! Én nem játszom ezekkel egy csapatban, nem is olvasom őket. Däniken-félék szerint az ókori emberek, mint az istenek "várát/palotáját" tisztelték azokat az építményeket, melyeket a földönkívüliek építettek.

Ha viszont az én teóriám igaz, úgy az emberiség vezetői a történelem hajnalán, miután felszabadultak az idegen uralomtól, nem-e az lehetett a küldetésük, hogy ennek nyomát eltűntessék? Azokat a börtönöket, telepeket amiket a vénusziak létrehoztak, lerombolják, hogy a felszabadult emberiség örökre elfelejtse rabszolga mivoltát?

Puma Punku és Baalbek emlegetése: néha úgy látszik megérted ezekkel a lényeget, de nem vagy képes elengedni. Teljesen a falra hányt borsó esete. Egyszerűen nem akarod elfogadni, hogy ezek mind az i.sz. elején épültek, nem is "régiek". Hisz mindkettő alatt ilyen korú fossziliák vannak. Puma Puncu egy mesterséges teraszra épült, ez nyilván előbb épült mint Puma Puncu grandiózus palotája, de a teraszba feltöltött földben (amit leburkoltak kőlapokkal) lévő fadarabok és más szerves anyagok kora a Jézus utáni évszázadokból van.

Ezt nem is tudom, minek írom ide, mert jövő héten megint jössz valami youtubos videóval, valami névtelen szélütöttel, hogy ezt meg azt mondja a filmben.

Előzmény: Törölt nick (18032)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.23 -1 1 18035

Érdekes, más is épp ilyesmiken agyal. Pont mostanában jelent meg:

https://youtu.be/zlkbP1J3e0k
I Did Not Believe in Aliens until I Saw This!

(jó jó tudom, a kókler Hancock... de azért érdekes...)

Törölt nick Creative Commons License 2023.09.23 -1 1 18034

Genetikai "megpöckölésről" van szó nyilván nem annyiról, hogy botot adunk a kezébe... a hibridizáció, génmódosítás, az meg ugyebár tilos ma hivatalosan... titokban nyilván csinálják, pláne kínaiak, oroszok, indiaiak... mivel nem látjuk át a teljes diszciplínát, nyilván nagy felelőtlenség is, mondhatni ámokfutás ilyennel játszani... (ahogy mondják istent játszani) tehát nem viccből tiltott... tekintve, hogy nem tudjuk 100%-osan kontrollálni, beláthatatlan folyamatokat indíthatunk meg, ha orrba-szájba  szabályzás nélkül génmódosítgatunk, hibridizálgatunk kedvünkre egyedeket... elkorcsosulás, rossz mutációk okozta kihalás mellett olyan veszélye is van, amit sok sci-fiben megnézhettünk már, hogy nálunk jóval erősebb, számunkra  szinte legyőzhetetlen, ragadozó gyilkos új szuperlény faj jön létre, aztán mindenkit felkoncol felzabál, kiirtja az emberiséget gyorsan... Akik anno minket pöcköltek, nyilván átlátták a genetika tudományát teljesen (legalábbis sokkal jobban, mint mi még most), már kikutatták technológiai fejlődésük során... de még ők is hibáztak, úgy tűnik, hisz talán Szodomát és Gomorát ezért kellett lebombázni..? Talán ezért kellett a nagy vízözönnel kiirtani az emberiséget és újrakezdeni a planetáris hibridizációt tiszta lappal...? Fene tudja... ;)

Előzmény: Schenouda (18033)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 -1 2 18033

Volt már erről szó. Érdekes kérdéseket feszegetsz. Ugyanis nem ilyen egyszerű a kérdés, ahogy az ember szellemi fejlődésének is előbb kellett megindulnia szerintem, mielőtt felvette volna a botot.

Charroux szerint az ókorban még éltek beszélő állatok. A közkeletű vélekedéssel ellentétben, ha egy értelmes lény pártfogásába vesz egy primitív lényt/állatot, az inkább lebutul, s nem fejlődik magasabb szintek felé. Ezt mutatja a domesztikálás is, amiről beszéltem. Az idegenek akkor hogy csinálták volna az emberrel?

Lapajov szerint földönkívüliek "pöckölgették" az embert, de erre jó példa, amit írtál, hogy mi hiába pöckölgetjük a majmot, adunk botot, dobverőt, telefont a kezébe...

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153582570&t=9000303

Előzmény: Annaem (18028)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.23 -1 1 18032

Azt hittem a Vénuszról jöttek. Vagy nem? ;)

Nézd, te is tudod, hogy egynéhány paratudományos paleoasztroanautikai teória szerint, nemhogy belemódosítgattak az egyedfejlődésbe, hanem elve ők telepítették az életet is ide... spekulálni, fantáziálni lehet, hogy tán azért hogy kifejlesszenek egy jobb újabb gondolkodó humanoid fajt (jól elcseszték már látjuk, bár még nincs lejátszva teljesen ugyebár), tehát afféle kísérlet. De ugyebár van az a teória amit te is viszel, hogy az ideérkezett lényeknek nem igazán felelt meg ez a bolygó, mint élettér, sem a gravitációs viszonyai, sem a légköre, sem a sugárzás, sem a bioma... kihalóban voltak és egyszerűen nem akarták hagyni veszni a tudást, amit évmilliók alatt az otthonukban megszereztek, hanem azt akarták hogy ez az új faj, gyorsított tempóban eljusson arra szintre, tehát jelentős időt, évszázezreket spóroltak meg nekünk... és folyamatosan csöpögtették a tudást... ugyebár pl a bibliai égből jövő tervrajz, szuperfegyver, manna stb... vagy ugyebár a sumer mitológiában ami van... de szinte mindegyik ős mitológiában az égben szuperemberkék, istenek kavartak, ki tüzet adott nekünk, és igen gyakran hibridizáltak, Zeusz pl hány félistent csinált... veled, mint mítoszkutatóval lehet erről annak fényében társalogni, hogy mi van, ha van benne némi (vagy akár sok) igazság, és ilyesmik megtörténtek... aztán a óriás faj... akik számára épültek (ill esetleg akik maguk építették némelyiket)  a bazinagy gigamega dolgok Baalbek terasza (tudom, alatta római csererepek vannak XD), Kheopsz stb... elkorcsosultak és kihaltak... (apropó szuperember, talán nem véletlen, hogy ennyire vonzódik az emberi faj az ilyen sztorikhoz... csinál valaki egy nívós szuperemberes sztorit, akár rajzol, ír, vagy filmez... szinte garantált a bombasiker... talán valami tudatalatti megemlékezés róluk ez a vonzalom... persze tudom, sok más pszichológiai magyarázat is van...)
Egy szó mint száz, lehet úgymond reális okokat, célokat spekulálni, próbálva szinkronba hozni a rendelkezésünkre álló ősi irodalommal szerintem... A Földön 3 milliárd éve van élet. Nyilván több nagy kihalással... de stabil az élet a dinók kihalása óta... ha jól tudom az volta az utolsó nagy kihalási korszak kb 60 millió éve... namost nem kell 3 milliárd év, elég ez a 60 millió év is bőven arra, hogy sokkal több minden történjen ezen a bolygón, mint hisszük... amikor pl Puma Punkut bámuljuk döbbenten, ezen ki tudja milyen ősi korok nyomait látjuk szerintem... van olyan teória, hogy irdatlan fejlett technológiájú háború volt... (ugyebár a sumér-akkád mitológiában írnak róla, Annunakik stb)... mi van ha tényleg..?
Azért mert pár tudományba ragadt hisztérika, ajvékolja, hogy nem mert nem... (kb mert nincs bizonyíték, és ennyi az érv... az nem baj, hogy kismillió lelet van mindenfelé, amiket még vizsgálunk, tehát nem tudhatjuk hogy nincs-e ott köztük nem is egy) nyitott gondolkodó ember meg tudja, hogy debizony, egészen nyugodtan lehetséges, hogy megtörtént valóban... sőt a paleoasztroanautikának olyan sok a jele és nyoma, hogy szinte biztosra vehető... jó ideg nevetséges volt... de most már inkább ellenszél kezd egyre nevetségesebb lenni...

Előzmény: Schenouda (18031)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.23 0 3 18031

Ez bonyolult kérdés, és további kérdéseket vet fel. Miért piszkálták volna meg fejlődésünket? Mert szerinted ez nagyon régen, 300.000 éve történt. Ennyi idő kellett hogy eljussunk az űrhajózásig. Mi lehetett az idegenek motivációja? Értelme? Miértje? Ha mi elérnénk egy másik élhető bolygót, mi a fene ösztönözne arra, hogy megteremtsük későbbi "vetélytársainkat"? Szerinted? Nem jobb lenne hasznosítani őket?

Másrészt, akik megpöckölték fejlődésünket, szerinted ők hogyan jöttek le a fáról? Mert valaki, valahol egyszer lejött... még ha az nem is a földi ember volt, ahogy írod.

Előzmény: Törölt nick (18027)
Annaem Creative Commons License 2023.09.22 0 2 18030

felhagyni a kísérletekkel, mert nem marad egy tiszta példány

 

nem mintha élhető, tiszta bolygó maradna, csak túltoltam az optimizmust

itt már csak valami csoda segíthetne.

Előzmény: Annaem (18028)
Annaem Creative Commons License 2023.09.22 0 0 18029
Annaem Creative Commons License 2023.09.22 0 1 18028

Az a hiányzó, és kevesebb mint 2 százaléknyi különbözőség (tőlünk) valahogy nem akar összejönni a majmoknak, még a mutációs faktor segítségével sem. (Szólnak 1,2 százaléktól kezdve 2-10-12 százalékig terjedő eltérésről a csimpánz genetikai állományával összevetve.)  Pedig ügyesek nagyon. Néhány kísérletben egészen rászoktatták őket memóriás játékokra, jelbeszédes kommunikációra.

Volt egy macskám, miatta nem mondhatom azt, hogy nincs lelkük, vagy nem túl szellemesek.

Mármint az állatok. Valami svindli van a háttérben, mégpedig a fa helyett a  laboratóriumból másztak ki.

Ez lehet...  Mi is próbálkozunk genetikai kísérletekkel, stb. legutóbb ugye mRNS vakcina, de nagyon bénák vagyunk, jobb lenne várni százezer évet, és felhagyni a kísérletekkel, mert nem marad egy tiszta példány. Csak növényekből van génbank.

Előzmény: Longvale (18025)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.22 -1 1 18027

Mi paleoasztroanautika kutatók ill érdeklődők szerint a válasz erre nyilvánvaló... az evolúciót picit valakik megpöckölték...

Előzmény: Longvale (18025)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.22 0 2 18026

Volt már egy ilyen film asszem (ahogy belekukkantottam, ezt nem a Tina csinálta).

 

Ezt sajnos idegileg már képtelen vagyok megnézni!

Előzmény: Törölt nick (18024)
Longvale Creative Commons License 2023.09.22 0 2 18025

Jó, de akkor szerinted miért jött le a fáról? (mondjuk ez jó kérdés)

 

Hisz a többi majomféle v.leg kb. azon a szinten van, mint 2-3 millió éve.

 

Előzmény: Törölt nick (18023)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 -1 1 18024

https://youtu.be/h4EFa3hNj10

Őszerinte itt, a bizonyos táskák hitech eszközök... ;)
(és a virág a karon: óra)

Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 -1 1 18023

Ez a lejövés a fáról metaforikus nyilván. Arra utal, hogy mikortól beszélhetünk értelmes, gondolkodó, eszközhasználó (azaz a véglegesen kifejlődött mai) emberről. Mondhatni utolsó verzió...

Előzmény: Schenouda (18022)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.21 0 3 18022

Szerintem nem a fáról jöttünk le, s kezdődött a fejlődésünk. Inkább Marc Verhaegen antropológus 1987-es teóriájára szavazok az eszközhasználat kezdetéről ill. megindulásáról. (de erről már többször beszéltem).

 

https://www.researchgate.net/profile/Marc-Verhaegen-2/publication/323832499/figure/fig1/AS:631578799636517@1527591528830/figure-fig1.png

 

 

Előzmény: Törölt nick (18021)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 -1 2 18021

Hát ahhoz képest, hogy a fáról kb 300 000 éve jöttünk le... mégis találunk 500 ezer éves, szofisztikáltan megmunkált fát, azért az nekünk már csak azért is érdekes, mert az emberi történelmet jóval ősibbnek hisszük, mint ami a hivatalos tudományos álláspont, tehát ez a lelet talán eme elgondolásnak kedvez... nemde?

Előzmény: Schenouda (18020)
Schenouda Creative Commons License 2023.09.21 0 4 18020

Mint lelet valóban jelentős!

De a cím "Átírhatják elődeink technológiai fejlettségéről való ismereteinket..." - egyszerűen csak bombasztikus, felturbózott szöveg. Ez egyrészt klikkvadászat a weboldal részről, másrészt a régészek, kutatók igazolása, hogy nem kidobott pénz az ásogatásuk!

 

A lelet jelentős olyan szempontból, hogy eddig ilyen épített valami nem került elő. De tudtuk, hogy kellett lennie. A kövek ugyan megmaradnak, de a fa rendszerint elkorhad, porlik. A legősibb elsüllyedt hajók sem régebbiek, mint az i.e. 4. évezred.

Ha az embereket a környezete rákényszeríti, simán elkezdett szerintem fából építeni bármit: cölöpökre kunyhókat, stégeket, tetőket, kapukat bármit. Ahogy a mítoszok mondják, az első dolog ami kiemelte az embert az állatvilágból, az a tűzhasználata volt. Találtak három deszkát összerakva: ez átírhatja a technológia fejlődését. Nevetséges! Már a hangya is bonyolult labirintusvilágot épít, ösztönei révén. De ha fa, hát legyen fa: ha belegondoltok a fecske vagy gólya fészket, a hód várat épít. A dél-amerikai fazekasmadár agyagból épít bunkereket. A hódok maguk is rágnak el bizonyos ágakat, ha az kell nekik a várukhoz. De az állatvilág számos példát mutathatott az ősembernek: https://www.erdekesseg.hu/az-allatvilag-epiteszei/

Ez nem is annyira "technikai fejlődés", hanem egyszerűen ösztön, válasz a környezeti hatásokra, és nem is minden fajra vonatkozik, vannak buták vagy erősek (hisz pld. az oroszlánnak vagy farkasnak nincs szüksége ilyesmire, ő nem "védekezik"). Most ezt a szellemi fejlettséget miért tagadnánk meg a fél vagy egymillió évvel korábban élt őseinktől vagy a homo erectustól, - ami az állatvilágban, a "versenytársainknál" meg volt?

Ugyanez vonatkozik a hajózás kezdeteire. Erről többször írtam itt, hogy akár egymillió éves is lehet a kora. Az ember ezért telepedett meg a folyók, tavak tengerek, szigetek mentén, mert mindig is gyakorolta. Csak ezek is elporladtak. Tutajokat, csónakokat, vitorlákat, evezőket alkotott már százezer évekre. Mint pld itt is írják az idézett kutatók:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162704607&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157059339&t=9000303

construct is tett a témában akkoriban hasznos információt:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157099738&t=9000303

 

Előzmény: Törölt nick (18019)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 0 2 18019
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.19 -1 2 18018

"4 méter széles szegélyű kőépítmények, nem tudható, mitől uralkodott el a kényszer itt is az embereken, hogy ilyen hatalmas munkákkal üssék el az idejüket"

Á semmi oka... csak úgy... lényegében puszta véletlen...
Na és akkor mi van ha 4 méter? Semmi! Primitív dolog... egyszerűen unatkoztak a kőbaltáikat babrálgatva őseleink és ilyenkor kézenfekvő, az emberi genom adja, hogy megalitikusan kezdünk építkezni mindig unalmukban... mert csak... minden adott volt, a technológiát tudtuk, hiszen a génjeinkben van...  mert csak... felszerelés is adott volt, szuper kőbalták, kerék sem kell ehhez... a kőbányák meg méterenként mindenütt ott vannak, egy kis ágat elrúgtál és máris egy 100 tonnás tökéletes derékszög mészkőtégla szakadt ki az aljzatból bárhol...
Azért gondolj csak bele, ha ősember lennél, egy fűszoknyában unatkoznál a barlangban... csakis arról ábrándoznál, hogy 14 méteres falakat rakj fel tonnás kövekből... semmi másról... és máris szaladnál kibányászni a köveket, mert az is ősi genetikai ösztönünk, hogy pontosan tudjuk hogyan kell, hol találjuk a kőfejtőt stb... Hát mi ezen a bonyolult mikor töknyilvánvaló...?! Ugyan már... nincs itt semmi látnivaló... rejtély meg aztán pláne végképp semmi az égvilágon... rejtélyt ne merészelj írni, mert borzalmas botrányt csinálok...

Előzmény: Annaem (18017)
Annaem Creative Commons License 2023.09.19 0 3 18017

            .   

            

 

https://youtu.be/BUqidXgrLeU

 

Ebben a kellemes filmben többek között találkozhatunk:

műholdas észlelések; emberáldozat, vagy agyműtét;   4 méter széles szegélyű kőépítmények, nem tudható, mitől uralkodott el a kényszer itt is az embereken, hogy ilyen hatalmas munkákkal üssék el az idejüket (Nazca innen kb.700 km);   Csillagászati obszervatóriumnak látszó tárgyak egy domb tetején;   a mellette lévő építmény alapja egy gránitdomb, Templom" - így hívják az ismeretlen rendeltetésű objektumot ezúttal is, ahol semmi nyoma annak, hogy lakott lett volna. A 8 futballpálya méretű helyszín igazi különlegessége csak felülnézetből látható. Állítólag szándékosan rombolták le a tájolt helyszínt, mielőtt elhagyták...;

Lima külvárosában a repülőgépekről felfedezett geoglifák következnek, majd ismét egy felülnézetből egy megdöbbentő komplexum, ahol a falak magassága eléri a 14 métert. Eltakarították nyomaikat, betemették a helyet, amikor elhagyták. (Ezeket nem én találom ki, így hangzik el). Nincsenek régészeti leletek, amit találtak, az kb. 4 csontváz, amelyek még az építkezés kezdetekor kerülhettek a falakba, innen pedig már olyan izgalmas, hogy azt lehetetlen szavakban önteni, nézegessük!

Annaem Creative Commons License 2023.09.19 0 2 18016

            

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!